|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zadomowienie
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
Dzięki babuszki za wszystkie kciukasy... Mam nadzieje ze coś ruszy, zobaczymy co giń zadecyduje w sobotę. Niestety lepkośc jest bardzo ważna bo jak wysoka to ze tak powiem nie daje szans na poczęcie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI ![]() 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
<3 <3 <3
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk
![]() |
#4623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej jako staraczka podobało mi się, że mamusie są z nami i jak była podobna dyskusja również byłam za ich zostaniem. Ile razy było "ooo mowa była o śpioszkach to się nie odzywałam bo co miałam gadać". Albo jak dziewczyny z testami, betami wyskakują to potem niektóre znikają na parę dni, bo im przykro. Rozumiemy to, niektóre zresztą to samo przechodziły zanim zaszły i nie chcą potem tu pisać o śpioszkach czy brzuchach żeby Wam nie było przykro. Też nie wiem jak to będzie wszystko funkcjonować i też mam obawy. Ale nie chcemy już więcej zwad i tyle ![]() Nawet wczoraj była mowa że "więcej mam niż staraczek". Ja tu pozostanę, Zubi tak samo. Będziecie pytały to będziemy gadały co tam u nas, nie musicie wchodzić na nasz wątek by się tego dowiedzieć ![]() A jeśli chodzi o późniejsze terminy, to żaden problem dopisać potem lipiec sierpień ![]()
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jedynym wyjściem jest albo zostawienie tego tak jak mówię albo żeby staraczki które chcą pogadać o ciąży z Wami uczestniczyły też w tym nowym wątku. Tylko domyślam się, że nie każda ma czas na dwa wątki ![]() Funkcjonuje już taki wątek dla mam i staraczek i chyba tam nie ma żadnych zwad. Wszyscy akceptują swoje gadanie na określone tematy i tyle. No ale tak jak mówię, ja tak uważam i mi naprawdę przykro, że w tym wątku nie będą mamy rozmawiały o ciąży. Już mówię, że jak tamten zostanie to ja będę w nim uczestniczyć, bo sobie nie wyorażam z Wami nie gadać. Za długo już razem jesteśmy na forum i się bardzo z Wami zżyłam, żeby teraz się to rozeszło ![]()
![]() |
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też jestem ciekawa jak to będzie wyglądać ![]() ![]() jutro pewnie wywiąże się większa dyskusja na ten temat ![]()
![]() |
#4628 |
<3 <3 <3
|
Nic lece spac. Dobranoc wszystkim
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk
#4629 | |||
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do matek polek
![]() ![]() Kiedy odsmoczkowałyście dziecko? Córa niedługo skończy 2 latka i po przeczytaniu kilka kartek z dzisiejszej książki 'język dwulatka' jestem gotowa na spróbowanie ![]() ![]() Napiszę od siebie; smoczka dostaje tylko na noc bądź jak się mocno uderzy i się zanosi (b. rzadkie przypadki), na wyjścia nie biorę. Myślicie, żeby teraz zaraz po zaśnięciu jej zabierać z łóżka? W nocy przestała się budzić na smoczka- jak już to go sama znajdzie więc specjalnie wstawać nie muszę. Cytat:
![]() Jak się nie słucha a korci ją dana rzecz to właśnie mocniej ją łapię i wyprowadzam z pomieszczenia. Wiesz, gorzej, że mi tż i mama tż mówi, że krzyczę, że ja jestem super osobą ale 'za dużo krzyczę' ![]() ![]() Kochana a powiedz co na to wszystko tż? Bo znam Twoją sytuację. Czy od wdroża się w wychowanie córki czy tak z dystansem/boi się? Czy Ty jesteś od wychowywania tylko? Dobrze, że normalnie z nim to obgadujesz i Cię popiera ![]() Co do kar to też bym jej takie dawała. Może zakazać jej wyjść na dwór czy na urodziny koleżanki np.? Dość bolesne będą i powinna je zapamiętać w życiu, jest już duża. Mam nadzieję, że to się nie powtórzy! ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]() A więc jak wiesz, czasami wstaję do dziecka, często jest to godzina 4-4.30- mierzę o 5.00. Po mierzeniu można normalnie wstać i funkcjonować, lepiej mierzyć przed wstaniem, jednak jeśli coś Cię nagli (typu dziecko) można wstać, położyć się i zmierzyć po godzinie leżenia/spania. Zobacz dzisiejszą moją tempkę. Wstałam do córki 4,40 potem o 5 i ją wzięłam do siebie ![]() ![]() Na Twoim miejscu, skoro jeszcze nie masz dzieci to mierzyłabym wcześnie rano, czyli 4.30-5. Zmierz, zapisz i dalej spać. Całość nie trwa dłużej niż 2 minuty, więc spoko rozwiązanie chyba, co? ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- ![]() AgnieszkaK pochwal się bluzeczkami!!! Albo je opisz przynajmniej ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]() Ja tylko tak napisałam, nikt więcej, faaajnie... Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-10-16 o 22:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o krzyk to ja też wolę krzyknąć. Chociaż ja to kiedyś krzyczałam ciągle jak z mamą jeszcze mieszkałam a potem się wyprowadziłam żeby właśnie krzykow nie mieć ![]() ![]() A tz uczestniczy w wychowaniu córki. Całe szczęście, bo sama bym nie dała rady. Wprawdzie ma na pewno jakiś tam lekki dystans do tego, bo wiadomo jaka sytuacja ale i tak uważam, że uczestniczy naprawdę sporo ![]() ![]() ![]() A kary na pewno przy dużym przewinieniu muszą być też odpowiednie. Już ja uprzedziłam, że jeśli się powtórzy coś takiego to będzie taka a taka kara, więc świadomość ma ![]() ![]() Dzięki za wsparcie ![]() Ale się rozpisalam. Uciekam spać ![]() ![]()
![]() |
#4631 |
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie
Dziewczyny nadrabiałam was chyba pół wieczoru, zacytowałam wszystko, poodpowiadałam i dałam wyślij i komunikat odp przeładowana grafiką i chciałam coś pokasować i SKASOWAŁO mi wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tyle się napracowałam ![]() Wybaczcie nie dam rady od nowa. Napiszę tylko to co było na końcu o wątku, że mi się wydaje, że fajnie było tak jak było, wątek staraczkowo-mamusiowy i mamusie moim zdaniem mają takie samo prawo pisać tu o swoich problemach i radościach jak my. Ja na 2 wątki czasu na pewno nie znajdę i boję się, że to wszystko się zacznie sypać ![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Jesteśmy u moich rodziców i mały poszedł może 20min temu spać, masakra... Wstał dziś ok 10 i drzemał ok 15 z 1,5godziny i tak to ostatnio wygląda. Kilka dni nie spał w dzień to szedł spać ok 21 ale pod koniec był nie do zniesienia. I kiedy tu mieć czas dla siebie? ![]()
#4632 |
Zakorzenienie
|
Vioris nie ma sprawy
![]() Kamel kurde ale on Ci długo śpi- może ma jakiś skok rozwojowy i za dużo energii z tym związane? ![]() Ja nie mogę spać... od 2.30 wojowałam z dzieckiem, o 3 ją wzięłam do siebie... Piszczała przez sen nawet przy mnie, głaskałam, tuliłam... chyba coś przeżywa ![]() Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-10-17 o 03:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam się z rana. Mleczko z płatkami zjedzone, zaraz jajeczko jeszcze z chlebkiem.
Piję wiśniową herbatę i ogarnęłam wszystko co pisałyście. Wczoraj podczas robienia na drutach zasnęłam i spałam do 23:00 ![]() Zapomniałam Wam powiedzieć, że na każdej wizycie u gina gdy mierzy mi ciśnenie to mam wysokie. Wczoraj wynosiło 155/80 ![]() Chyba muszę kupić aparat mierzący do domu i to kontrolować. Wcale się nie czuję tak, jakbym miała wysokie. Eh. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moim zdaniem trochę to niewypali, ale zobaczymy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam problem ze śledzeniem jednego wątku, a co dopiero udzielać się na dwóch. Eh, mam nadzieję, że to nie wypali ![]() Chcę wiedzieć na bieżąco co u Was. ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Właśnie zauważyłam, że wątek nowy dla mamusiek jest przeznaczony dla majowo-czerwcowych mamusiek, a więc ja się nie załapuję. Nie chcą mnie, nie chcą ![]() Chyba się obrażę ![]() Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2013-10-17 o 06:59 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny...
poczytałam o Waszej dyskusji o osobnym wątku... trochę szkoda.. bo teraz sama nie wiem, gdzie mam się udzielać, skoro niby jestem w ciąży, ale nic u mnie jeszcze pewnego... jestem tak pomiędzy teraz... ![]() poza tym.. odebrałam wyniki bety...23902,89.. co wskazuje na przedział 4-5 tydzień.. no i to samo pokazało USG... więc teraz nie wiem, czy wszystko się zatrzymało z rozwojem, czy mój mąż ma takie terminatory, że do zapłodnienia doszło później, niż myślałam... ![]() cóż.. zobaczę jeszcze betę z jutrzejszego dnia, czy coś przyrosła... ![]() i na razie zostanę chyba z Wami... a do wątku mamusiowego dołączę, jak już będę miała pewność, że wszystko jest OK... jeżeli mi pozwolicie zostać, oczywiście... bo sama teraz nie wiem, gdzie być... ![]()
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Cześć piczki
![]() Widzę, że dyskusja na temat wątków się wywiązała - możemy spróbować na dwa a czas pokaże czy coś z tego będzie. Rozumiem, że my staraczki też możemy się tam odezwać?? A mamuśki tutaj?? meire cały czas trzymam kciuki ![]()
#4637 | |
<3 <3 <3
|
hej
![]() Cytat:
![]() Na moje oko super beta ![]()
![]() |
#4638 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie nie wiem czemu dziewczyny zrobiły tylko wątek majowo-czerwcowy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
Wynik niby mieści się w normach.. ale nijak się ma to mojego terminu z OM... więc teraz nie wiem, co mysleć... bo juz powinnam wchodzić w 8tydzień, a tu dopiero 5??...
![]() ![]() Leine.. co do smoczka... ja moją odsmoczkowałam, jak miała nieco ponad rok... mówiłam jej, że już jest duża dziewczynka, wzięłyśmy razem dydusia i zrobiłyśmy mu oficjalne pożegnanie... sama wyrzuciła go do śmieci... i jak chciała go potem wyjąć, zobaczyła, jaki jest brudny to już nie wzięła... ![]() Tobie też tego życzę.. ![]()
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
Meire dobrze napisałaś nam wynik? 23 902,89? A jakie normy podali Ci w laboratorium? U mnie to jest spokojnie przedział 7-11 tydz.
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- A może chodzi tutaj o tydz. ciąży nie od OM tylko od okresu zapłodnienia? Znalazłam w necie np. takie wyniki: "Normy hcg (mlU/ml) Ciąża 1.3-2 tydzień 16 – 156 Ciąża 2-3 tydzień 101 – 4870 Ciąża 3-4 tydzień 1110 – 31500 Ciąża 4-5 tydzień 2560 – 82300 " itd. a przecież w 1 tygodniu wg OM niemożliwe, żeby wyszło takie hcg ![]()
#4641 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4643 |
<3 <3 <3
|
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1000-50000... więc chyba dobrze rozumuję, że w tym przedziale się mieszczę.. ![]() widocznie każde laboratorium ma swoje przedziały...
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |||||||
Zakorzenienie
|
natalka189, witaj
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() P.S. zrobiłam dziś test raz jeszcze żeby nie było i nie chce wyjść inaczej. Krew na betę oddałam ale wynik dopiero na poniedziałek ![]() ![]() Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2013-10-17 o 08:34 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
<3 <3 <3
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4648 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najwyżej powiesz i już ![]() ![]() Jagodzia a Ty w którym tygodniu jesteś w końcu? ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zubi - trzymam kciuksaski za pierwszą wizytę ![]() Jak tylko wrócisz, daj znać i dawaj fotę z usg ;D Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2013-10-17 o 08:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4650 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.