|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() I podawałaś swoje mleko butelką?Była poprawa od razu?Nadal go stosujecie?
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Jakoś się nagle cicho zrobiło....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | ||
Zadomowienie
|
Nadrabiałam na trzy razy, aż dziw, że ani razu mi nie skasowało, choć coś tam pewnie jak zwykle zjadło przy cytowaniu.
Melduję, że w dzień też miałam skurcze, ale zupełnie inne niż te w nocy i tak sobie wymyśliłam, że to szyjka mi się rozwiera, bo to były takie ukłucia bolesne, które trwały krótko (w przeciwieństwie do tych nocnych), ale za to zginały mnie normalnie w pół. Czekam teraz co przyniesie noc ![]() Zuzia, Natalka, Miłosz, Nela, Jasiek cudne z Was bobasy. Do wycałowania wszystkie po kolei, słodziaki małe. Domi dziewczyny już wszystko napisały, nie będę powtarzać. Współczuję, ale najważniejsze, że masz Jaśka przy sobie ![]() Fajną, fajną, a łóżkiem dla męża to sama się zszokowałam. Tylko takie sale są dwie, więc niestety czasem pomimo ukończenia sr (to jest warunek pobytu na sali vip ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Naprawdę ja nie wiedziałam, że takie bąki można puszczać ![]() aaby fajnie, że jeszcze tydzień dołożyli mężowi. A co do wyglądu to na pewno jeszcze się zmieni. Dopiero co rodziłaś, daj sobie trochę czasu ![]() weronisiek88 w takim razie odprawiam modły za Ciebie i za siebie, bo też chce rodzić już!!!!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Raczkowanie
|
Wszystkie takie chętne do rodzenia to nam się za chwilę wątek skończy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to fakt nie wygląda na tygodniowego malucha :P Cytat:
Cytat:
co do pogrubionego mam to samo, jak mała płacze to nieba bym chciała jej przychylić żeby tylko przestała ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Rozeznanie
|
Dokładnie. Na dodatek spać się nie chce, dzieci nie chcą wychodzić z brzuszków :P
Też mi się ten tytuł od Asiast podoba: RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK ![]()
#4628 |
Zakorzenienie
|
DOMI -
![]() Dal tata Majce butle. Tak sie przygladalam jak sie karmia I stwierdzilam ze jej chyba za wolno z tego smoka leci (1) I w polowie karmienia zmienilam na + zmiennoprzeplywowy. Jak rzygła to tylko raz. Fontanna jak tu ktoras opisywala. Ja obrzygana, on , ona cale wlosy I pelno w uszach, cala do przebrania. Lozko ![]() I teraz sobie tak mysle. Mamuski moze Wasze dzidzie maja smoczki z zaduzym przeplywem? My wracamy do 1 niech sie pomeczy jak ma zwracac.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ stwierdził, że po porodzie zrobił mi się płaski tyłek ![]() ![]() Nela dzisiaj je jak jakiś głodomor ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Rozeznanie
|
Mya, ja za gazetkami nie przepadam, sięgam po nie jedynie jak są zniżki :P
Właśnie sobie przeglądam wątki na wizażu, w tv nic nie ma, tż śpi, a ja nie wiem za co się złapać żeby się nie nudzić. Wracając do czytania, ja jestem w trakcie przeglądania "Pierwszy rok życia dziecka" autorki książki "W oczekiwaniu na dziecko". Świetne poradniki ![]() Lineczka, to bardzo dobrze że tak chętnie je ![]()
![]() killer abs by Jill mel b abs / cardio / brzuch Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-11-11 o 22:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja to nawet ogarnęłam salon po raz n-ty dzisiaj i rozmyslam czy herbaty nie zrobic sobie... ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- A moje dziecie nadal mi wypina pupę, chyba lubi jak ją biję po pupci ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ciekawe jak oni premie i nagrody liczą? Jak liczą, to mogę się pożegnać. W sumie nie jest to jakaś zawrotna kwota, ale wkurza mnie to, że nigdy nie mogę nic wyrwać od państwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj sobie przypomniałam że położna mówiła że na rozkręcenie laktacji jest dobre okładanie piersi ciepłą tetrą, próbowałam i miałam wrażenie że faktycznie więcej leciało ale co z tego jak mała dalej chciała jeść mimo że wisiała na cycu długo ![]() zrobiła mi się krostka na pośladku i tak mnie boli że aż siedzieć nie mogę ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-11 o 23:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zadomowienie
|
Bo w ciąży łazi się jak kaczka. Teraz przestałaś to i tyłek płaski się wydaje
![]() A mnie jakoś nie podszedł "Pierwszy rok życia dziecka", choć może jeszcze do niego wrócę. Gdzieś w połowie utknęłam, a później przerzuciłam się na "Język niemowląt". |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie mogę się napatrzeć na Niego jaki jest zapatrzony w Nele ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
normalnie myślałam że coś się dzieje, bo krzyż mnie napitalał i tak poniżej pępka ale poszłam pod prysznic i wszystko jak ręką odjął
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Rozeznanie
|
Mya ja miałam to samo z gazetami jak moja siostra pracowała w saloniku prasowym
![]() Lineczka a próbowałaś posmarować sudocremem? mnie się kiedyś zrobił taki czop na udzie, bolało tak że nie mogłam chodzić. kilka dni smarowałam sudocremem, krostka się wysuszyła i przestała boleć ![]() Ja jestem ciekawa jak mój tż będzie się zachowywał gdy Mały będzie już z nami Mój tż to ostatnio ode mnie ucieka jak chce się przytulić czy dać mu buzi, ale to przez to że ostatnio mu się bardzo chce przytulasków, a wie że nie możemy:P Lilith ja mam tak codziennie. Jak się zaczyna rozkręcać to po jakimś czasie cichnie :/ Babku i jak "Język niemowląt" słyszałam o niej dobre opinie, miałam kupić jak była w biedronce, ale zdecydowałam się na "Pierwszy rok.."
![]() killer abs by Jill mel b abs / cardio / brzuch Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-11-11 o 23:28 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 | |
Zadomowienie
|
Ja już nie mogę doczekać się tego widoku. To musi być cudowne uczucie, patrzeć na coś takiego.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
Pepper u nas od kilku dni to samo.az się siny robi tak się napina bidulek.Ale kupy robi i baki też. Dziś juzsie poddalam. Kupilusmy bobotic forte. Gazy zeszly, doszlo kilka kup.Zupelnie inne dziecko. Ewidentnie zaparcie choć kupy były. Czytałam ze to od oleistych witamin (d i k)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4642 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz to jeden z nie wielu sposobow zeby choc na chwile ja uspokoic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4644 |
Zadomowienie
|
Zwariowane, Kyte, Kabriela GRATULACJE!!!
Domipowodzenia z tzem ![]() Ja troche rozbita przez ten weekend. Szoruje dom jak nakrecona. Dais moja psica miala operacje. Nie bylo jej od 10:00 do 17:30. Kiedy tz przywiozl ja w koncu do domu zaczela krwawic jej rana. Musial wrocic do weta bo sie bardzo zmartwilam. Okazalo sie, ze w ranie zebrala sie krew i pod wplywem emocji cisnienie sie podnioslo krew sie zaczela lac z rany. Miala znieczulenie niby na 24 godziny, ale od trzech godzin caly czas popiskuje. Az mi sie plakac chce, bo jak tu jej wytlumaczyc, ze to dla jej dobra? Kurka caly dzien mam przepowiadacze. Juz mnie to wkurza :-/ Jutro wizyta w szpitalu. Ostatnia przed porodem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Raczkowanie
|
Marcelek jest juz z Nami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem niestety Kacper nie chciał tego pic, z piersi również.. po trudach przeszłam na MM AR czyli dla ulewających.. To jest pewnie coś podobnego, tzn. nie wiem jak skład, ale podobna konsystencja z tym że AR pijemy z "2" a nie "3" smoczka. no i teraz jak zdarzało mu sie to co jedzenie az do nastęnego (czasem dopiero po 40 minutach zwrócił) jedzenia tak teraz nie ulewa mi prawie wcale. Tzn.raz na jakiś czas jak sie przeje (tak obstawiam). Początkowo na AR też mu sie ciężko piło i sie złościł... ale on jest jak Christian od DE zasypi przy jedzeniu...... Ten nutriton to mi kazała pediatra stosować i zobaczyć jak mały po nim je. czy ulewa czy nie a jeżeli tak to ile. On kosztuje u mnie w aptece 28 zł.. i jest tak 135g. jak sie nei mylę. De- pisałaś że mały zasypia Ci przy jedzeniu. Mój Kacper robił tak samo z cycem w szpitalu. potrafil 2 minuty ciągnać a potem spał. Spadki wagowe były spore..(oprócz tego zwracał czesc pokarmu) .. tam położne kazały mi go budzić bo jadł naprawdę jak okruszek.. Musiałam go polewać wodą po buźce ( albo mokrą chusteczką mu 'obmyć' buzinkę) i wtedy sie budził, z tym ze czesto z grymasem na twarzy.wtedy troche pojadł i znów powtórka.. jeddnak tylko tym sposobem( a wypróbowałam wieeeelu) był w stanie zjeść wiecej mojego mleka. Przy MM też zasypiał... teraz ma 5 tygodni i dalej zasypia przy butelce, ale dopiero po zjedzeniu ok. 70ml...tak jakby sie najadł.. wtedy go odbijam i czekam aż sie przebudzi- maks 5 minutek, jak nie to staram sie go obudzić, jak sie nie da to uznaje ze sie najadł. ( dalej mam stresa przed jego utratą wagi bo urodzeniuową ma 3600 a my w pt ważylimy 3850 i nie wiem czy to ok.. ) Co do zasypiania w łóżeczku nie pomogę. My czekamy aż młody zaśnie twardym snem- nawet 3 minut po jedzeniu i wtedy odkładamy w innym przypadku jest tak jak u wiekszosci- maly sie budzi, stęka,jęka marudzi az w końcu płacze... Przepraszam ze sie tak rozpisuje. Dodałąm sonde. Dałam te tytuły które tu były podane ale dodałam chyba dwa (już nie pamiętam) które wczesniej w sondach były ale uważam że również mogą być bo pasują, zresztą i tak wygra najlepszy. Co do Nemoska- jeżeli ten tytuł zdobędzie najwięcej głosów to zapyta sie czy można taki umieścić, jeżeli Nie pozwoli (w co wątpie:P ) to którys z kolejnych damy ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Cytat:
![]() a cc wczoraj? bo dzisiaj tak wcześnie?? Jak sie czujesz?
![]() |
#4647 |
Raczkowanie
|
no.... to jedziemy sprawdzić czy mój mąż nie miał racji.... co prawda już ranek a nie noc ale chyba nam wywróżył.
Przy wstawaniu dostałam nagłego potoku w kolorze rożowym. albo to wody albo jakies inne dziadostwo. w każdym razie jedziemy na izbę żeby sprawdzić co i jak. w tel interenetu nie mam więc ze szpitala pisać nie będę. jak wrócimy to się odezwę z info co to było. |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | ||
Zakorzenienie
|
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czekam. Na wiesci ![]() Majka wlasnie sie obudZila na karmienie . Zasneła wczoraj o 23 czyli spala 7h ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-12 o 06:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Oooj widok przecudowny ![]() Cytat:
Tylko szkoda ze to byla butla a nie cycek Cytat:
Gratulacje!! ![]() Cytat:
![]() Witam po mega super nocce ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |
Zakorzenienie
|
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...
Cytat:
![]() Cos mi sie wydaje ze msz glodomora jak ja I ona Ci jeszcze tak mleczarnie rozkreci ze innych bedziesz mogla dzielic ![]() Ja ide wlasnie odpalic laktator, bo ta pociumkala I spi, a mi po 7h niekarmienia ma co nie co wybuchnac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-12 o 06:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.