|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
średnia którą mam w tej chwili to ok 8 kilo na plusie ale są momenty, kiedy dochodzi to do 10. Najwięcej poszło w brzuch i w piersi, w biodrach jakieś 3 cm na plusie i buzia chyba też mi przytyła.Spać nie mogę to weszłam od razu zobaczyć, co tam u mamuśki dobrze że się wyjaśniło, moim zdaniem szanse są bardzo duże trzymaj się kochana, cały czas jesteśm z Tobą.Pisałyście o zakupach, ja mam dwa kocyki te z allegro co kiedyś któraś z Was wrzucała i nic poza tym. Teraz jesteśmy zajęci mieszkaniem, trochę sie koncepcje zmieniają, będzie dużo przeróbek.. boję się, że kasy zabraknie ![]() Miłego dnia dziewczyny, podobno od dziś już pogoda ma być coraz ładniejsza
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
mamuska musi być dobrze i tak będzie, zobaczysz
![]() Cytat:
mi na początku też waga stała, a ostatnio w ciągu tygodnia przybyło 1,5 kg
|
|
|
#4623 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tego co piszesz są na to ogromne szanse Będziesz miała bardzo dobrą opiekę więc trzeba być dobrej myśli Te statystyki bardzo są pozytywne---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo sie ciesze ze jestes szczesliwa ![]() caly czas o Was myslalam jezeli 6 dzieci rozwijala sie dobrze to jest bardzo duza szansa ze Twoja kruszyna tez Caly czas trzymam za Was kciuki ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
wiele matek by sie poddalo, oczywiscie nie mozna by bylo ich o to potepiac, ale w kazdym twoim poscie czuc przeogromna milosc do tego malenstwa WIEC MUSI BYC DOBRZEE !!
|
||
|
|
|
#4625 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
Mam jakiś gorszy dzień typowy dzień "paszteta" czuje się nieatrakcyjna i gruba Po południu mam wizytę ![]() No i chyba zaczynam czuć kopniaczki chociaż nie mam jeszcze stu procentowej pewności ,że to jest właśnie to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie nie mam wagi w domu ale dziś będzie chwila prawdy u lekarza
|
||
|
|
|
#4626 | ||
|
Zadomowienie
|
mamuska11 teraz już będzie tylko lepiej! Skoro na 6 urodzonych dzieci wszystkie były ok., no to jest spora szansa.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4627 |
|
Rozeznanie
|
zaczarowanadlaniego - biedactwo z Ciebie z tymi wymiotami, Ty będziesz miała dziewczynkę prawda?
zuken - to są właśnie miłe porady U mnie w pracy najwięcej do powiedzenia mają te dziewczyny co dzieci nie mają :p Ja im mówie, że mam poradnik, lekarza i Mame więc wszystkiego się dowiem w swoim czasie. Koleżanki co mają dzieci zawsze mówią: "sama zobaczysz, sama doświadczysz, tu nie ma co gadać" ale jak coś warto kupić to też mówią, z tymże mówią, co dla nich było warte zakupu a nie co mi się na pewno przyda więc jestem bardzo im wdzięczna.h4linka - ale jak się odczuwa kopniaczka? ja raz coś poczulam ale nie wiem czy to ruchy. SuperGin powiedział, że dop od 20 tyg. A koleżanka z pracy jest w 12 tyg i mówi, że ona już czuje ![]() mamuska11 - super wieści! Bardzo się cieszę, że jest uśmiech niki19 - dziś poznasz płeć czy już znasz? kciuki za wizytę trzymam. Widzę, że remontowo się zaczęło - my wybieramy farby i będziemy przemalowywać pokoik dla Dorianka Musimy zdążyć do końca miesiąca bo się tam wprowadzamy. Ja dziś się ważyłam i było 1kg + ale ja dawno nie byłam w toalecie na krzyżówkach, więc to może dlatego Ponoć herbata z włoskiego kopru jest na to dobra...
|
#4629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Płci jeszcze nie znam bo na ostatniej wizycie młode nie chciało się ujawnić więc mam nadzieje , że dzisiaj poznam |
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy na jaki kolor malujesz pokój małego?
Niki- trzymam kciuki za usg i poznanie płci ![]() ja ruchy czułam praktycznie od początku, ale to druga ciąża więc wcześniej
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-03-18 o 08:49 |
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze dziewczynka |
|
|
|
|
#4632 |
|
Raczkowanie
|
mamauska ale ulga
angelika__2014 nie jesteś sama, też jeszcze nic nie kupiłam. Mało tego jak oglądam to co kupiłyście to mnie przerażenie ogarnia w co ja się wpakowałam Wszystkie planujecie zakup sterylizatora? Ja nie miałam,butelki myłam i co jakiś czas przelewałam wrzątkiem i uznawałam że dość. Wyrodna matka jestem ![]() Też mam 8kg na plusie, ale taka waga mi się trzyma się od jakiś 2 tyg. Ale głodna jestem na okrągło, staram się trzymać dzielnie, jeść o stałych porach i nie podjadać ale skutek jest taki że cały dzień zerkam na zegarek ile jeszcze, ile jeszcze.... Oszaleć można
|
|
|
|
#4633 |
|
Zadomowienie
|
niki19 Mocno trzymam kciuki, za wizytę i za poznanie płci
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4635 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I 4 KG na plusie, ja zawsze bylam szczypiorkiem i lekarz powiedział ze mam do porodu przytyc 12 kg i będzie git. U mnie apetyt zależy od dnia. Czasem wiecej czasem mniej. Angelika żadna z ciebie Wyrodna matka wiesz najlepiej co jest dobre dla twojego maleństwa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam taki zestaw i w tym pojemniku się wszystko wyparza, wlewałam trochę wody i do mikrofalówki.
|
|
|
#4637 |
|
Rozeznanie
|
zaczarowanadlaniego - Przepowiadam Ci dziewczynkę
![]() sara 85 - Pokój będzie 3 kolorowy ściana z oknem będzie błękitna, pozostałe ściany zielone, ale na jednej ścianie mamy wybrzuszenie od komina więc to będzie żółte taki pas na metr gdzieś. Pokoik jest dość spory i wychodzi na zachód więc chcemy aby był jasny. Co myślicie?
|
#4638 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomyłka to o wyrodnej matce miało być do kamilast;-) pisanie z tel.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a wizytę mam w piątek i to chyba bedzie najważniejsza wizyta bo to juz bedzie ostateczny raport sporządzanym przez kilku lekarzy no i powiedzą mi co bedzie dalej jak to bedzie wszystko wyglądać ale ja czuje ze bedzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
wszyscy wmawiaja mi chlopaka
nie wiem mysle ze moze to byc dziewczynka ale chyba bardziej czuje ze chlopak ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4642 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana to ja Ci życzę dziewczynke bo chcesz bardzo ;-)♡ale najważniejsze żeby było zdrowe ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4643 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mamuśka, czekałam na wieści od Ciebie i zasnęłam.
Całe szczęście, że okazało się, że mózg Małej się rozwija! Mam wielką nadzieję, że krwiak będzie się wchłaniał i wierzę, że skoro lekarz tak powiedział, to jesteś w najlepszych rękach, będą na Ciebie chuchać i dmuchać, badać, sprawdzać i robić wszystko, aby sytuacja skończyła się dla Was jak najlepiej. A ja nie puszczam kciuków!!!! Cytat:
![]() Cytat:
I mam z brzuszkiem tak samo, rośnie cały, a nie tylko na dole. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja od samego początku byłam przekonana, że będzie chłopak. Przeczucie, odczucie, wyczucie i cała masa innego czucia...A tymczasem w brzuchu grasuje Hania Cześć. Zaliczyłam dziś rano badania krwi i moczu. Czekam na wyniki... |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4644 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mamuśka, bardzo się cieszę, ze jestem pozytywnie nastawiona. Z tego co piszesz są duże szanse aby maleństwo było zdrowe. Za to też trzymam kciuki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczne. Ja nie lubię jednak kopertowych bodziaków (takich jak u Ciebie na 3 zdjęciu), bo często rozciągają się i dziecko ma duży dekolt. Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę.Cytat:
Połowa ciąży za mną. Moja córeczka jest coraz bardziej aktywna. Czuję kopniaczki i fikołki nawet 3-4 razy dziennie
|
|
#4645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że zrzucenie 30 kg po ciąży wcale nie jest takie łatwe Ja w pierwszej przytyłam 17 kg i trochę mi zajął powrót do figury sprzed ciąży, tym bardziej że zawsze byłam bardzo szczupła i się nigdy nie odchudzałam. I pilnowanie diety było dla mnie nowością a lekko nie było. Karmiłam 13 miesięcy i w czasie karmienia apetyt też jest ogromny. Gdybym miała zrzucić jeszcze dodatkowo 13 kg to czarno to widzę. Może są dziewczyny którym to przyszło łatwo, ale ja do nich nie należę.Mamuśka111 - cieszę się że są ogromne szanse że dzidzia będzie zdrowa. Wszystkie tutaj trzymamy kciuki ![]() Dziewczyny które odrzuciło od kawy na początku ciąży - pijecie ją już? Bo mnie powoli ciągnie do niej ale boję się spróbować żeby mi niedobrze nie było. |
|
|
|
|
#4646 | |||
|
Wtajemniczenie
|
mamuska11, musi być dobrze
Bardzo się cieszę i trzymam kciuki. Jesteś w bardzo dobrych rękach ![]() U mnie 19t4d, od ok. 2 tyg czuję wyraźne kopniaczki, szczególnie jak jestem mniej aktywna, czyli leżę . Dziś mam USG połówkowe.Wczoraj dostałam 4 pudełka po pampersach wypełnione męsko-niemowlęcymi ciuszkami . Idę je zaraz oglądać, a później zacznę w końcu sama myśleć o jakiś zakupach dla dzidzi (i siebie.. ciążowe koszulki i ogólnie wyprawka do szpitala.. po incydencie szpitalnym sprzed tygodnia postanowiłam nie odkładać tego.. wolę teraz powoli sama sobie wszystko kupić)Sezon łowów uważam za oficjalnie otwarty .Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Waga idzie mi regularnie w górę od lutego.Ale dodam, że przed ciążą miałam 61.5kg przy wzroście 173cm, więc chyba nie jest AŻ tak źle. Mój TŻ twierdzi, że ładnie idzie mi w brzuszek .---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- A jak się Wam podoba imię Kordian? Jest to imię literackie, ale jakoś chodzi mi po głowie . Ale inne też mi chodzą .
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz bardziej podoba mi się imię naszych córek ![]() za wyniki
|
|
#4648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mam też kawę bezkofeinową, zapomniałam o niej . Idę się napić !
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-03-18 o 09:59 |
|
|
|
|
#4649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A po trzecie kopniaczkow bo to super uczucie ♡ Z tymi bodziakami to bede uczyc sie na błędach. To moje pierwsze maleństwa, więc wszystko jest nowe. Dziękuję za rade nie pomyślałam o tym ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja przez tę okrągłą twarz wyglądam na max 20 lat Mi się imię Hania bardzo podoba! Chociaż widzę, że rodzina nie do końca przekonana...ale to akurat średnio istotne.Moja mała siostrzenica, jak moja Sis jej powiedziała, że ciocia ma w brzuszku dziewczynkę, powiedziała 'Fajnie, mamo, nazwijmy ją Wiktoria. Albo Krystyna' Dzięki za kciuki, obawiam się jednak, że przez te wszystkie przeboje wyniki moczu mogą nie wyjść najlepsze. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

średnia którą mam w tej chwili to ok 8 kilo na plusie ale są momenty, kiedy dochodzi to do 10. Najwięcej poszło w brzuch i w piersi, w biodrach jakieś 3 cm na plusie i buzia chyba też mi przytyła.
dobrze że się wyjaśniło, moim zdaniem szanse są bardzo duże 
typowy dzień "paszteta" czuje się nieatrakcyjna i gruba 

ale jak się odczuwa kopniaczka? ja raz coś poczulam ale nie wiem czy to ruchy. SuperGin powiedział, że dop od 20 tyg. A koleżanka z pracy jest w 12 tyg i mówi, że ona już czuje
Ponoć herbata z włoskiego kopru jest na to dobra...

)
Bardzo się cieszę i trzymam kciuki. Jesteś w bardzo dobrych rękach