|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() Spać nie mogę to weszłam od razu zobaczyć, co tam u mamuśki ![]() ![]() Pisałyście o zakupach, ja mam dwa kocyki te z allegro co kiedyś któraś z Was wrzucała ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny, podobno od dziś już pogoda ma być coraz ładniejsza ![]()
![]() |
#4622 | |
Zakorzenienie
|
mamuska musi być dobrze i tak będzie, zobaczysz
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4623 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo sie ciesze ze jestes szczesliwa ![]() caly czas o Was myslalam jezeli 6 dzieci rozwijala sie dobrze to jest bardzo duza szansa ze Twoja kruszyna tez ![]() Caly czas trzymam za Was kciuki ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
wiele matek by sie poddalo, oczywiscie nie mozna by bylo ich o to potepiac, ale w kazdym twoim poscie czuc przeogromna milosc do tego malenstwa WIEC MUSI BYC DOBRZEE !! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | ||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Mam jakiś gorszy dzień ![]() ![]() Po południu mam wizytę ![]() ![]() No i chyba zaczynam czuć kopniaczki chociaż nie mam jeszcze stu procentowej pewności ,że to jest właśnie to ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja właśnie nie mam wagi w domu ale dziś będzie chwila prawdy u lekarza ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | ||
Zadomowienie
|
mamuska11 teraz już będzie tylko lepiej! Skoro na 6 urodzonych dzieci wszystkie były ok., no to jest spora szansa.
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Rozeznanie
|
zaczarowanadlaniego - biedactwo z Ciebie z tymi wymiotami, Ty będziesz miała dziewczynkę prawda?
zuken - to są właśnie miłe porady ![]() ![]() h4linka - ![]() ![]() mamuska11 - super wieści! Bardzo się cieszę, że jest uśmiech ![]() niki19 - dziś poznasz płeć czy już znasz? kciuki za wizytę trzymam. Widzę, że remontowo się zaczęło - my wybieramy farby i będziemy przemalowywać pokoik dla Dorianka ![]() ![]() Ja dziś się ważyłam i było 1kg + ale ja dawno nie byłam w toalecie na krzyżówkach, więc to może dlatego ![]() ![]()
![]() |
#4628 |
Zadomowienie
|
daisy dot mi się wydaje, że w 12 tc to raczej nie można poczuć kopniaków, przecież wtedy dziecko jest jeszcze malutkie. To pierwsza ciąża koleżanki? Może z jelitami myli.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Płci jeszcze nie znam bo na ostatniej wizycie młode nie chciało się ujawnić więc mam nadzieje , że dzisiaj poznam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Zakorzenienie
|
Daisy na jaki kolor malujesz pokój małego?
Niki- trzymam kciuki za usg i poznanie płci ![]() ![]() ja ruchy czułam praktycznie od początku, ale to druga ciąża więc wcześniej
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-03-18 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze dziewczynka ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 |
Raczkowanie
|
mamauska ale ulga
![]() angelika__2014 nie jesteś sama, też jeszcze nic nie kupiłam. Mało tego jak oglądam to co kupiłyście to mnie przerażenie ogarnia w co ja się wpakowałam ![]() ![]() Wszystkie planujecie zakup sterylizatora? Ja nie miałam,butelki myłam i co jakiś czas przelewałam wrzątkiem i uznawałam że dość. Wyrodna matka jestem ![]() Też mam 8kg na plusie, ale taka waga mi się trzyma się od jakiś 2 tyg. Ale głodna jestem na okrągło, staram się trzymać dzielnie, jeść o stałych porach i nie podjadać ale skutek jest taki że cały dzień zerkam na zegarek ile jeszcze, ile jeszcze.... Oszaleć można ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zadomowienie
|
niki19 Mocno trzymam kciuki, za wizytę i za poznanie płci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I 4 KG na plusie, ja zawsze bylam szczypiorkiem i lekarz powiedział ze mam do porodu przytyc 12 kg i będzie git. U mnie apetyt zależy od dnia. Czasem wiecej czasem mniej. Angelika żadna z ciebie Wyrodna matka wiesz najlepiej co jest dobre dla twojego maleństwa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam taki zestaw i w tym pojemniku się wszystko wyparza, wlewałam trochę wody i do mikrofalówki.
![]() |
#4637 |
Rozeznanie
|
zaczarowanadlaniego - Przepowiadam Ci dziewczynkę
![]() sara 85 - Pokój będzie 3 kolorowy ![]() ![]()
#4638 |
Wtajemniczenie
|
Pomyłka to o wyrodnej matce miało być do kamilast;-) pisanie z tel.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4639 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4641 | |
Zakorzenienie
|
wszyscy wmawiaja mi chlopaka
nie wiem mysle ze moze to byc dziewczynka ale chyba bardziej czuje ze chlopak ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana to ja Ci życzę dziewczynke bo chcesz bardzo ;-)♡ale najważniejsze żeby było zdrowe ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4643 | |||||
Zakorzenienie
|
Mamuśka, czekałam na wieści od Ciebie i zasnęłam.
Całe szczęście, że okazało się, że mózg Małej się rozwija! Mam wielką nadzieję, że krwiak będzie się wchłaniał i wierzę, że skoro lekarz tak powiedział, to jesteś w najlepszych rękach, będą na Ciebie chuchać i dmuchać, badać, sprawdzać i robić wszystko, aby sytuacja skończyła się dla Was jak najlepiej. A ja nie puszczam kciuków!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I mam z brzuszkiem tak samo, rośnie cały, a nie tylko na dole. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tymczasem w brzuchu grasuje Hania ![]() ![]() Cześć. Zaliczyłam dziś rano badania krwi i moczu. Czekam na wyniki... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | ||||||
Zakorzenienie
|
Mamuśka, bardzo się cieszę, ze jestem pozytywnie nastawiona. Z tego co piszesz są duże szanse aby maleństwo było zdrowe. Za to też trzymam kciuki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczne. Ja nie lubię jednak kopertowych bodziaków (takich jak u Ciebie na 3 zdjęciu), bo często rozciągają się i dziecko ma duży dekolt. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Połowa ciąży za mną. Moja córeczka jest coraz bardziej aktywna. Czuję kopniaczki i fikołki nawet 3-4 razy dziennie ![]()
![]() |
#4645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że zrzucenie 30 kg po ciąży wcale nie jest takie łatwe ![]() Mamuśka111 - cieszę się że są ogromne szanse że dzidzia będzie zdrowa. Wszystkie tutaj trzymamy kciuki ![]() Dziewczyny które odrzuciło od kawy na początku ciąży - pijecie ją już? Bo mnie powoli ciągnie do niej ale boję się spróbować żeby mi niedobrze nie było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |||
Wtajemniczenie
|
mamuska11, musi być dobrze
![]() ![]() U mnie 19t4d, od ok. 2 tyg czuję wyraźne kopniaczki, szczególnie jak jestem mniej aktywna, czyli leżę ![]() Wczoraj dostałam 4 pudełka po pampersach wypełnione męsko-niemowlęcymi ciuszkami ![]() Sezon łowów uważam za oficjalnie otwarty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale dodam, że przed ciążą miałam 61.5kg przy wzroście 173cm, więc chyba nie jest AŻ tak źle. Mój TŻ twierdzi, że ładnie idzie mi w brzuszek ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- A jak się Wam podoba imię Kordian? Jest to imię literackie, ale jakoś chodzi mi po głowie ![]() ![]()
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz bardziej podoba mi się imię naszych córek ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mam też kawę bezkofeinową, zapomniałam o niej ![]() ![]()
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-03-18 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A po trzecie kopniaczkow bo to super uczucie ♡ Z tymi bodziakami to bede uczyc sie na błędach. To moje pierwsze maleństwa, więc wszystko jest nowe. Dziękuję za rade nie pomyślałam o tym ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja przez tę okrągłą twarz wyglądam na max 20 lat ![]() Mi się imię Hania bardzo podoba! ![]() Moja mała siostrzenica, jak moja Sis jej powiedziała, że ciocia ma w brzuszku dziewczynkę, powiedziała 'Fajnie, mamo, nazwijmy ją Wiktoria. Albo Krystyna' ![]() Dzięki za kciuki, obawiam się jednak, że przez te wszystkie przeboje wyniki moczu mogą nie wyjść najlepsze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.