|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
|
0 | 0% |
| Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
|
0 | 0% |
| Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
|
6 | 15,00% |
| Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
|
3 | 7,50% |
| Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
|
8 | 20,00% |
| Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
|
19 | 47,50% |
| Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
|
2 | 5,00% |
| W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
|
2 | 5,00% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Dziecko mi sie popsulo
byla pobudka po 24 i teraz właśnie karmie ehh.Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4622 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
A mnie obudził ból cyca. No takiej produkcji to ja jeszcze nie miałam Dobrze, że Szymek się obudził na jedzonko, bo inaczej chyba by mi eksplodował ten cyc.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obudziła sie o 5 na szame i awantura dopiero po syropie usnęła.Jak długo wam dzieci marudzily po szczepieniu? Przejdzie jej do jutra? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#4624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zapomniałam pogratulować pokaźnej wagi Szymka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nic... widać nie ma regułyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#4626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dopiero po pierwszej pobudce a ja zamiast czuć się wyspana to boli mnie głowa
![]() Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Angel podziwiam Cię, jesteś wielka !! U nas od wczoraj tragedia, Kornel jest niespokojny, płacze, krzyczy, nie chce jeść, wczoraj zjadł może 300 ml mleka, zrobił 3 kupki. Dzisiaj niby zjadł rano 11o. Trzymajcie za nas kciuki, ciąg dalszy załatwiania ubezpieczenia.
|
#4629 |
|
czyli Endżi
|
Dziewczyny Drogie, bardzo dziękuję za słowa otuchy. Tym bardziej, że ja zaczynam się czuć jak matczyny nieudacznik
No, cholera jasna, dokumentnie padam na ryj z tego wysiłku i starań a to i tak nie wystarczy Już zapomniałam jak to jest zamknąć oczy na 3 godziny. A sen 2-godzinny mam może raz na dobę jak dobrze pójdzie.Kaśka, to nie jest tak, że na spokojne, dużo śpiące dziecko trzeba sobie zasłużyć No bo wtedy powstaje pytanie czym ja tak nagrzeszyłam, że mam malucha, który nie potrafi spać a każda zabawa nudzi mu się po 10 minutach Ciesz się kobieto i nie analizuj, bo odpowiedzi dlaczego tak jest chyba nie znajdziesz! ![]() Tż 5 dni z rzędu w robocie po 14 godzin a jak wraca to ludzie ciągną go do pomocy w czymś. Woda wylała na chodnik to trzeba zespołowo zasuwać łopatą czy czymś tam, teścia trzeba przetransportować z mega odległego szpitala, babci wnieść stolik, koledze pomóc rozwozić meble a sąsiadce odmrozić zamki w aucie No masakra jakaś. Na ogół mu pozwalam pomagać, bo to często pomoc mojej rodzinie, ale teraz to już naprawdę mam dość ![]() No, nie ma wyjścia, znowu muszę posiłkować się mamą, bo zdechnę i tyle dziecko będzie miało pożytku z matki ![]() A z innej paki to 4 Dady u mnie totalnie się nie sprawdzają. W kółko przeciekają po bokach - a zakładam albo ja, albo tż, albo moja mama więc odpada opcja, że nieumiejętnie Siusiak jest na dół a to badziewie przecieka - do prania mam nawet 5 kompletów dziennie Z Pampersami nie miałam takich akcji.---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-01-15 o 08:04 |
|
|
|
#4630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie biało Cytat:
![]() Chyba coś na rzeczy bo i mój obudził się o 1. Zrobił mega kupę, pojadł i nie spał do 2 tz odkurzacz uruchomił
|
|||
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Angel, a mama mogłaby zostać na noc, żebyś Ty choć raz mogła się wyspać? Mi w szpitalu położna poradziła, że jak będę potrzebowała się wyspać, to mam odciągnąć mleko na jedno karmienie, dać mężowi i iść spać. Dasz radę naciągnąć tyle, żeby spać ciągiem przynajmniej 6 godz?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Adaś skończył dziś 4 miesiące.
|
#4633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
25 stopni? Nie no wypas, a u mnie obecnie minus 3.Szymeczek po szczepieniu spał od 22 do 4:30, a później od 6 do 8:30, teraz bawi się ładnie na macie. ![]() wszystkiego dobrego dla Adasia! |
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
My też. Nie wiem kiedy tym się zajmie.
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy wczoraj w mops. Dalej nie załatwiliśmy becikowego. Jeszcze nam brakuje dokumenty. Mamy zaświadczenie lekarskie, zaświadczenie z US o dochodach, oświadczenie, że druga osoba nie wzięła. Potrzebne jest zaświadczenie z innego mopsu, że mąż nie wziął (zameldowany w innym mieście). Żaświadczenie z pracy, z ZUS, zaświadczenie z US o aktualnych dochodach.
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Zrobiliśmy test Adasiowi z języka niemowląt i wyszło, że jest średniaczkiem. Nie jest źle, na 2 miejscu, zaraz po aniołku.
|
#4638 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u mnie kolejna nieprzespana noc. Zaczynam odrobinkę rozumieć jak czuje angelek, trwa to u nas już od ponad tygodnia ![]() ![]() Cytat:
Mnie właśnie zlał jeden cycek w nocy. Kciuki są! Cytat:
u nas mąż dostał z gopsu listę potrzebnych dok. do becikowego, która ma 30 pozycji
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że ja załatwianie becikowego mam za sobą.
|
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
teacherka i angel
wyswietlamy sie na czerwono ibedziemy sie wtswietlac ubezpieczone jestesny zostali nam podpisywac kartki z potwierdzenjem ubezp. za kazdyn razen takie info dostalam w zusie i przychodni Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
W poniedziałek byliśmy z Adasiem u lekarza. Nie było pediatry, więc poszliśmy do rodzinnego. Chciałam receptęk na devikap i coś na buzię. Babka nie do końca wiedziała, co można przepisać takiemu maluchowi. Przepisała nam krem antybakteryjny tylko na receptę. Mam smarować tylko zmienione miejsca. Miał krostki, a teraz takie dziwna buzia mu się zrobiła.
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
![]() jo-asiek masakra z tym szczepieniem głupie babsko zabiłabym!angel ![]() ![]() ![]() agusiowata brawa za skończony 4 miesiąc! ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- misia kciuki zaciśnięte! ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- kaska znowu wózki oglądasz?
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4644 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
u nas dalej w nocy dwie pobudki... Wczoraj dermatolog jednoznacznie stwierdzil u Jasia tradzik niemowlecy mam myc buzke rumiankiem albo szalwia, dala krem z antyb. Papke i jeszcze jeden krem.... Cholerstwo nie wiadomo kiedy przejdzie, trzeba czekac cierpliwie wnuk tej pani ma 9 mcy i mowil ze tradzik dalej ma nie pocieszyla mnie ![]() Noi pozwolila rozszerzac diete. Dzisiaj pierwsza marchewka, jestem podekscytowaaana ![]() A u nas deszcz :/ i temp na plusie... AGUSIOWATA: jak to pojedyncze czerwone wypryski czasem z bialym/ zoltym srodkiem tj tradzik. A jak to sa takie zlane w placki suche wyprysku to prawdopodobnie skaza bialkowa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
02.08.2006 r Ty i Ja... ![]() 29.09.2012 r Na zawsze razem.. ![]() Nasz Skarb: JAŚ 09.09.2013 ![]() Edytowane przez Madzia000 Czas edycji: 2014-01-15 o 10:19 |
|
|
|
#4645 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Przepraszam,ze tak tylko o sobie, ale jest mi bardzo smutno i zle ze sa tacy lekarze na tym swiecie ![]() Bylam w poniedzialek z malym na tym drastycznym badaniu wzroku ( dzieji Bogu po raz ostatni bo do dzis nie moge sie pozbierac Gdy weszlam do gabinety zaczal sie horror!!! Maly jest juz silnym chlopcem i wyrywal sie okrutnie. Trzymalam go ja i dwie pielegniarki a szanowna pani doktor wydzierala sie na mnie! Niechze pani trzyma to dziecko , nawet tego pani nie umie. Jeszcze pare takich dracych sie dzieci i ogluchne W koncu zlapala mi rece i z takimi nerwami zlapala za glowe Bartusia ze balam sie ze mu czaszka peknie. Pielegniarki ktore ze mna tam byly nic nie moowily ale widzialy ze zaraz wybuchne wiec pomagaly mi z calych sil. Wyszlam z tamtad trzesac sie jak galareta nie moglam sie opanowac. Mysle czy nie napisac na nia skargi, ale wiem ze nic to nie da bo to nietety jest jedyna lekarka u nas w wojewodztwie ktora wykonuje te badania. Dla tej francy to jest tylko badanie a dla mnie moj najdrozszy skarb, ktory cierpi ![]() A tak ogolnie to tez nie jest najlepiej. Bartus bardzo malo je. Niewiele przybiera. W ciagu dziecieciu dni przybral 11dag.Maly znienawidzil piers Zglaszalam to wszystko pediatrze w przychodi ale powiedziala ze to normalne Moje dzieciatko do dzic ma zapuchnieete i czerwone oczka
|
#4646 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wrobiłam tza jako zło ale niech wie ze robimy tak a nie inaczej i nie zawsze to odemnie jest zależne Cytat:
Cytat:
nie robić konika bo dziecko jest już duże i nie powiedziała wprost ale miałam wrazenie ze to go ogłupia a on jest już taki duży ze wszytsko rozumie, pokazywać opowiadać co do czego sluzy itd Cytat:
Cytat:
Mam wrażenie że Julek nie odróżnia dnia od nocy, a dluższa przerwa w jedzeniu nawet wskazana na brzuszek - chociaz ze 4 godziny po butli moze by pospał
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
a ma ktos pomysl na ulewajace ciagle dziecko? mam jej pieluche na glowe zalozyc? sliniak i pielucha to malo - leje po rekach, raz nawet lezac na plecach w lozeczku chlusnela na podloge!!! masakara!!!! ciagle piore jej orzygane ciuchy,,,
|
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Jo-asiek, ubiłabym to babsko, no co za głupia pin.dzia..... ;/ Biedny Szymuś
Lola, dzięki za info... bez sensu to. Chłopa wczoraj wysłałam do księgowej, księgowa ma się jeszcze dowiedzieć. ;/ Nikt nic nie wie, każdy mówi co innego. Misia, kciuki! Agusiowata, dla Adasia! Rusałka, współczuję nocki... u nas Zuzka coś nie mogła usnąć. Cycus o 19:30 (15 minut), kąpiel o 20. 20:15 - 20:50 cycuś. Zasnęła więc ją odłożyłam, obudziła się i walczyła tak do 21:45. Ale jak już zasnęła to pospała do 3:40, cycuś do 4:20 i pobudka o 6:30. Cycuś i koniec spania... A tak chcialam pospać... pogadała, pobawiła się i poczekała aż się ubiorę i zrobię sobie śniadanie i zasnęła.... Cwaniarka:P No ale nie ma tego złego, wzięłam się za szycie kostki ![]()
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to po co w takim zawodzie pracuje?!
|
|
|
|
|
#4650 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Natalka przeszła dzisiaj samą siebie, spała od 19.30 do 9.15 No to w dzień na pewno nie pośpi. Nie wiem co mam z nią robić, ona tak szybko się nudzi. Daję ją oczywiście na matę, pokazuję różne zabawki i trzymam, żeby się bawiła,pokazuję czarno-białą książeczkę (zwłaszcza jak leży na brzuszku), noszę i pokazuję dom, czytam bajkę tak,że jak leży na brzuszku to patrzy na obrazki... nie wiem co jeszcze mogę robić? ![]() spróbuję,ale to wtedy chyba mniej da, bo będzie zbyt rozproszone? I nie wiem w końcu czy robić jednorazowo jedną ampułkę soli, czy dwie? Cytat:
łohohohohooo chcesz odstawić tabsy, patrzysz na drugi wózek...coś się szykuje? ![]() Cytat:
u nas na pewno dzisiaj spadnie, póki co siąpi,ale jest ciemno, szaro i ponuro. Cytat:
moja wiocha już mi się znudziła, połaziłabym po SF i okolicach![]() Cytat:
ale ty się nie stresowałaś, rajt?Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

byla pobudka po 24 i teraz właśnie karmie ehh.

Dobrze, że Szymek się obudził na jedzonko, bo inaczej chyba by mi eksplodował ten cyc.

No, cholera jasna, dokumentnie padam na ryj z tego wysiłku i starań a to i tak nie wystarczy
Ciesz się kobieto i nie analizuj, bo odpowiedzi dlaczego tak jest chyba nie znajdziesz! 
Siusiak jest na dół a to badziewie przecieka - do prania mam nawet 5 kompletów dziennie
tz odkurzacz uruchomił 

mój małż miał się tym zająć w listopadzie 

nie wiem o co chodzi.