|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Hej. Coś nie mogę się wbić ostatnio, niezdrowa jestem i nie mogę się wyleczyć.
![]() Byłam dziś z małą na szczepieniu, waży 10,7kg i ma prawie 80cm (duża, mała?). Podczas szczepionki rozpłakała się, ale trwało to z minutę i jest wszystko okej. Cytat:
, np ostatnio, dialog: Ja: Chodź kochanie, będziemy sobie chodzić. (w sensie, spacerować po podłodze, bo akurat miała ochotę zdewastować kwiatka mojej mamy). Oliwka: (popatrzyła na mnie, zastanowiła się i...) Nie ście chodzik. Najczęściej czegoś "nie ście", ale ostatnio krzyczała do mojego TŻ, wskazując na moją szklankę z sokiem "Ja ście pić!", czego on nie zrozumiał i pytał mnie, o co jej chodzi. A, no i u nas też ruszyło z jedzeniem. Lady, fajny telefon z dużym ekranem, choć mi przeszkadzałoby to, że jest na Windowsie. Całkiem okej procesor, aparat raczej przeciętny, ma za to dużo pamięci wewnętrznej. |
|
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
najpierw to może podziękuję:Mała, misiaeel i Debrah, że o mnie myślałyście
nie było mnie trochę ale podczytywałam Was, także wiem co u Was ![]() niewiele niestety pamiętam :/najważniejsze to ogromne gratulacje dla iffonki ale chętnie czytam o Waszych porannych mdłościach ![]() neti sto lat ![]() silver biedna Daria, oby znalazło się miejsce w szpitalu i żeby Daria jak najszybciej wyzdrowiała ![]() lady brawo za 5 miejsce ![]() hje coraz bardziej martwię się o Ciebie... przerażają mnie Twoje myśli... może pomyśl o terapii... tak jak ewulkaa sugeruje... a może przeprowadzka do teściów? Nie wiem, czy pisałaś, czy istnieją jakieś przeszkody, co do wyprowadzki do nich? Lenowa za "mamę"szaja współczuję wymalowanych mebli pomadką ![]() pisałyście o kości z kurczaka, sama nie wiem jak to skomentować ale to jest obrzydliwe... kość daje się psu a nie dziecku :/ sorry ale musiałam to powiedzieć :/ miód i orzechy - nie dawałam, jeszcze się boję ![]() co do wywalania,mój uwielbia, na razie tylko z szuflad, szafek jeszcze nie umie otwierać ale najbardziej mnie stresują właśnie szulfady, bo już kilka razy przyciął sobie paluszka :/ i uwielbia wyciąąąągać a potem wkładać ![]() tyle pamiętam :/ kiepsko ![]() teraz napisze trochę co u nas, chcecie? nawet jak nie chcecie to napiszę najwyżej nie czytajcie ![]() więc tak, Kuba dzisiaj zaliczył pierwsze przejście z pchaczem do przodu przy meblach, ścianach, lodówce, wzdłuż piaskownicy chodzi jak szalony, do przodu się boi. nawijko pytałaś buciki dla dzieci niechodzących do wózka, my kupiliśmy emelki, bo jednak ostatnio nasze spacery konczą się placem zabaw a on ciągnie do piaskownicy strasznie, a w niej mokry piach, więc musiałam kupić jakieś buciki. Do tego zwykle po piaskownicy chodzi jeszcze przy jakiejś ławce więc buty były konieczne.Poza tym: - podaje, -przynosi kaczkę kwa kwa, pieska hau hau, piciu piciu (w kubku pstryczku, w którym nauczył się pić), misia -pokazuje na obrazku kotka i tygryska -wkłada klocki (kwadraty tzn sześciany) do sortera a jak mu nie idzie to zdejmuje wieko i wrzuca, potem zakłada pokrywkę i próbuje wrzucac kolejne klocki ![]() - układa kółka na piramidzie -zjada lepiej, grudki są teraz git, uwielbia rosół z kluskami i łososia ![]() -robi papa i podaje rękę do cześć ![]() wiem wiem,Wasze dzieci robią to od stu lat ale ja i tak się chwalę ![]() z innych spraw to w niedzielę Kubę podcinaliśmy wygląda okropnie a tż powiedział, że fryzjerstwo to Jego nowa pasja ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Black dla Oliwki, piękna waga i wzrost i super, że z jedzeniem wreszcie ruszyło co do słoiczków, to najważniejsze, że je
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapomnialam wczesniej napisac: Gratulacje dla watkowej grubaski ![]() nancy fajnie, ze jestes
|
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
ach i rozgadał się Książe: mama, tata, brym, ne ne, nu nu, baba, dada, bee
|
|
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
Ifwka niektore z tych podpunktow to wydaje mi sie, ze nasze dzieci od wiekow robia (sciaganie skarpetek
)Alee pochwale sie Wam, ze moja Lili zaczela ostatnio skladac baardzo proste zdania. Ostatnio udalo sie jej np. "mama jecie cie" (pic jak wszystko wypila) Dzisiaj znowu powtorzyla Powtarza tez proste slowka A dzisiaj w nocy wyszedl nam 13sty zabek, 14 tez juz prawie prawie, dlatego nocka taka do d... byla ![]() meneq stwierdzam, ze bylam najblizej Curry, gulasz - jeden pies
|
#4626 |
|
Raczkowanie
|
No my nie czuliśmy potrzeby kłaść w całym mieszkaniu ale mieszkamy w mieszkaniu w bloku i to też może być różnica. Więc nie doradzę z pokojami bo nie wiem na ile to fajne ale zdecydowanie polecam do tych pomieszczeń gdzie na podłodze masz płytki (czyli zwyczajowo kuchnia i łazienki), zwłaszcza jeśli tak jak ja lubisz chodzić bez kapci
A w łazienkach miło, możesz stanąć bosymi nogami po kąpieli na podłodze i nie ma tego nieprzyjemnego chłodu.
|
|
|
|
#4627 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4628 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wymiarów, my się szczepilismy wczoraj i moja Julcia waży 8800 i mierzy 78cm ale to raczej moja jest drobniutka. I super z jedzeniem, u nas za to ostatnio znów powrót do męga częstego kp. |
||
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tak samo, dziś nie chciała sniadania, wczoraj też(przeważnie robie jakeigoś omleta, jajecznice, jajko sadzone czy płatki) obiad u t. nie chciala ani buraczków ani ziemniaków;/ zjadła troche naleśnika i 5 łyżeczek obiadku. A i troche wafelka od loda. Tak to cyc. Ale to wina wychodzącej czwórki... zaraz zrobie kanapki, może to zje..;/
|
|
#4630 | ||||
|
Zakorzenienie
|
To jednak już by lepiej było, jakby przez tydzień w domu nocował, autobusem (jeśli nie ma korków, a to raczej rzadkośc
) min. 50 minut do Gn., stąd busem do Lip. - 15 minut. A z powrotem nie ma busa.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ogólnie to jestem bardzo na plus Dobry ![]() Cytat:
Cytat:
Ale jestem przekonana na 99%, że z t. byłoby jeszcze gorzej Ona jest góralką z charakteru i w ogóle, za dobrze ją znam
|
||||
|
|
|
#4631 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A już było tak że po przestawieniu się na 1 drzemkę w dzień, jadła raz dziennie z piersi właśnie do zaśnięcia no i wiadomo na noc i w nocy. A teraz też zje kilka kęsów a tak to pierś. Na obiad dziś dałam domowy krupniczek z mięskiem to powyjadała trochę mięsa i tyle. Niby jest chętna do jedzenia, wyrywa się do niego ale kilka kęsów jej wystarcza, a potem dopomina się piersi. A jeszcze ostatnio ma tak że najlepiej jeść z obu jednocześnie i mnie rozbiera i jak mam obie odsłonięte to raz się przysysa do jednej, potem do drugiej i tak sobie zmienia i wtedy jest przeszczęśliwa ![]() A u nas z zębami chyba coś idzie bo jak czasem jest marudna i jej posmaruje dziąsełka to jest lepiej ale jeszcze nic nie widać więc może zejść zanim wyjdą, echhh... Edytowane przez MaJulMi Czas edycji: 2014-03-25 o 18:12 |
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() DELI, jak robisz omlet? Ja nigdy nie jadlam ![]() NANCY, oklaski wielkie dla Kuby! Rozumiem, ze wyrasta z dzidziusia? ![]() Bylam dzis na testowaniu nowej polewy do ciasta u Dr Oetkera (w G.jest siedziba tej firmy, 10min piechotka ode mnie). Poszlam w sumie z ciekawosci. Ankieta, wlasnoreczne przygotowanie polewy, opinia i cala ogromna paczka budyni, kisieli, galaretek, ciast, kremow jest moja ![]() Kuba wlasnie trenuje wywalanie i wkladanie prezentow do torby :P A wczoraj bylismy ogladac z TZ mieszkanie do kupienia. I powiem Wam, ze mamy powaznego kandydata! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurna, Amelka gdzieś podziała butelke z soczkiem i nie moge znaleźć
|
|
|
#4634 | ||
|
Raczkowanie
|
Ale to chyba jak się ustawi na faktyczne grzanie. My ustawiamy tak żeby płytki nie były zimne ale też ciepłe nie są. To ze grzanie jest włączone czuć jak się przejdzie do korytarza gdzie ogrzewania nie mamy, wtedy płytki są ewidentnie zimne i mało przyjemnie się na nich stoi na bosaka. A z grzaniem jest tak jak w salonie na podłodze drewnianej gdzie grzania nie ma.
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() To się opłacało przejść na testowanie ![]() Super z mieszkaniem! A na jakie patrzycie, w sensie ile pokoi, nowe budownictwo? Pytam z czystej ciekawości więc nie musisz odpisywać jeśli nie chcesz. I nad czym się zastanawiacie przy tym kandydacie? Cytat:
|
||
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijka, ;p
Ja robie z dwóch jajek;p oddzielam białka od żółtek, białka ubijam na prawie sztywną piane, dorzucam żółtka. Tu pytanie jaki chcesz omlet..czy na slodko czy slono;p ja dorzucam np tztowi troche szynki, żółtego sera..przyprawy. Na słodko nic- później smaruje np dzemem. I dodaje łyżke mąki. Mieszam;p wrzucam na rozgrzaną patelnie, posmarowaną masełkiem. I tyle;]
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy się rozstrzygnie?Cytat:
BTW. U nas zazwyczaj, ale nie zawsze, jednak grzejemy konkretnie Szczególnie, że salon duży, a grzejników brak, więc podłoga musi dogrzac.
|
||
|
|
|
#4637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tylko w łazience jest jeszcze grzejnik, korytarz, salon i kuchnia są ogrzewane tylko przez podłogówkę |
|
|
|
|
#4639 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do mieszkania - super! Kiedy sprawa się rozstrzygnie? Doczytałam jeszcze: Hje - trzymam kciuki za jak najszybszą wyprowadzkę! MaJulMi - my też z tz nie jesteśmy długo pokłóceni, z reguły szybko złość przechodzi, ale są pewne kwestie, których ja po prostu nie odpuszczę. Ale dziękuję za miłe słowo ![]() Iwfka - fajna lista umiejętności! Moja z tego nie umie posługiwać się sztućcami i nie wiem jak z bazgraniem, bo nie próbowała jeszcze. Cała - 14 ząbków! Ładnie!!! Mycha ma 11,5 )) Ostatnia czwórka się pcha właśnie. A co do morfologii, to też nie robiłam. Pediatra mówiła, że jeśli nic się nie dzieje i nie ma żadnych podejrzeń, to nie ma takiej potrzeby.Szaja - placek po góralsku ![]() Black - super, że ruszyło się z jedzeniem. A co do wzrostu i wagi to chyba raczej duża Nancy - fajnie, że jesteś I brawa dla Kubusia ![]() Julka już śpi a ja zaraz idę uskuteczniać jakiś relaxing ![]() Miłego wieczoru, dziewczęta
|
||
|
|
|
#4640 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszę się, że z jedzeniem lepiej Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() poważny kandydat czy pewniak? kąpiemy Hannę pół godziny później, ledwo wytrzymała. może chociaż dośpi do 7;p
|
|
#4641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie, my nie chcemy zadnych grzejników na dole... tylko na górze.. tylko, nie mogę sobie jakoś tego wyobrazić, ze od podłogowego będzie mi ciepło, no nie wiem;>
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczęta!
Weszłam na wątek i aż mi łezka popłynęła, że tyle z Was pytało o nas ![]() Blanka właściwie cały czas gorączkuje, ale jest taka dzielna, jak mało kto. Uśmiecha się, przytula ewentualnie, bawi delikatnie. Na prawdę jestem z Niej taka dumna! Ma diabelski apetyt, więc odrzucam gardło czy ucho. Dziąsła są w strasznym stanie, spuchnięte, zakrwawione Czemu dzieci muszą tyle cierpieć przy tych ząbkach?![]() Do tego Mała jakoś nie może odnaleźć się w nowej grupie, tzn nie płacze, ale ciocie mówią, że jak dzieci się bawią, krzyczą, to Ona stoi taka wystraszona U nas w domu jest cichutko, a poprzedniej grupie też tak było, a teraz więcej dzieci, tyle samo Pań więc dla Blanusi ogromna zmiana Ciocie z poprzedniej grupy powiedziały mi że dostały mały ochrzan za zbyt częste przytulanie dzieci Razem z Blanką do starszej grupy poszedł Krystian, który identycznie reaguje. Mam nadzieje, że szybko się zaklimatyzuje ![]() Dawno nie pokazywałam Blanki, w k. zdjęcie jej ulubionej pozycji siedzenia ![]() Jeszcze załączę Wam zdjęcia figur wykonanych przez moich uczniow z IV klasy podstawówki, uczyliśmy się ułamków. Dzieciaki są bardzo kreatywne Silver tak okropnie Ci współczuję szpitala! Zycie Cię nie oszczędza ostatnio Jestem z Wami! Informuj nas Kochana na bieżąco jak się czuje Darusia ![]() Gocha zdrówka dla Was!! Nawijko opowiadaj coś więcej o mieszkaniu Chyba że nie chcesz zapeszać ![]() Pstryczku Dżejkob jest the best W temacie zasypiania - załącznik. Dzisiaj, g. 18.00.Hje jak wygram kiedyś w totka, to kupię Wam mieszkanie Trzymaj się Kochana!!!Cała witaj! ![]() Nancy nareszcie jesteś! Ale Kubuś poszedł do przodu ![]() Black strasznie się cieszę, że ruszyło się z jedzeniem Ale masz kochaną gadułkę Lady "grubasie" ( I trzymam mocno kciuki za półmaraton! ![]() Lenova Blanka tez miała chwilkę "buntu", minął na szczęscie Meneq w życiu nie wzięłabym takich lodów do ust Ewulka jak tam praca mgr? Zaakceptowana?? Marsi jak się Leoś czuje?
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnie z tych zdjęć jest do góry nogami, to koala wspinająca się na drzewo
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, buziak dla Blanusi !!!
![]() Black, dziękuję, ja mam po dziurki w nosie androida i już od jakiegoś czasu myślałam nad WP, a że teraz mi zaproponowali super hiper mega warunki na przedłużenie z telefonem (ostatnie 3 lata przedłużałam bez telefonu i teraz się kitrają, żebym tylko fona wzięła) to stwierdziłam, że mi się opłaca więc biorę, najwyżej opylę jak mi się nie spodoba
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko usnęło mi przy butli,tak się dziś wyszalał że padł jak mucha
![]() Szajka-co Ty masz wspólnego z płaszczem od Justyny? ![]() Idę na kolację i do wyrka ach Nancy dobrze że już jesteś,nie znikaj już tak
|
#4646 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas dzisiaj na szczęście śnieg tylko szczytami gór było widać i niżej się nie pojawił Neti, nasza główna polewaczko, STO LAT!!!!!!!!! Hje, nic już chyba do dodania nie zostało Silver, zdrówka dla Darusi Cytat:
Cytat:
chłopy to jednak tylko chłopy![]() Cytat:
a co złoszczenia się, to Filip jak coś chce już teraz i nie dostaje, to zaciska pięści, cały sztywnieje i aż się trzęsie ze złości; Cytat:
![]() Cytat:
ja też nieno czeeeeeeeść gratulacje dla naszego dorastającego dzidziusia ![]() ![]() Cytat:
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4649 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak sobie tłumaczę, że uratuje mnie tylko spokój ![]() Cytat:
Cytat:
wyciśnięcie krwi z palca takiego malucha trwa i trwa a płacz jest straszny.. Cytat:
Trzeba! Cytat:
Cieszę się, że lepiej z jedzeniem Cytat:
![]() A co do Tż i fryzjera.... ![]() Cytat:
Cytat:
Czyli: jajka (piana na sztywno) + tyle łyżek mąki ile było jajek, i tyle samo mleka. Mieszam łyżką i smażę na maśle. Lubię z tymi dźemami łowicz 100% --------------------------------- To teraz co u nas. Byliśmy na mega długim spacerze - najpierw w parku i na placu zabaw. Do placu zabaw mamy spory kawałek, a już na początku postawiliśmy Małą, żeby sobie szła , potem ją podnieśliśmy na ręce tylko dlatego, żeby dojść na miejsce nim się ściemni - wcale nie dlatego, że szła wolno bo biegła, ale wszystko interesowało ją i się dużo zatrzymywała, cofała.I dziś po raz pierwszy interesowała się poważnie obiektami na placu zabaw, tymi zwierzakami na sprężynach (zawsze wcześniej chciała zejść), i zjeżdżalnią z domkiem. Pokazała i powiedziała, że "tam" chce iść, to poszli z Tż. I nauczyła się wchodzić na schodek tam. Rozbraja mnie coraz bardziej, jakie ona ma urocze podejście do mnie.. no bo ja tam z nimi nie wlazłam, wiadomo, a ona jak weszła na schodek, wychyliła się, wychyliła głowę i "mama mama! " z wielkim uśmiechem, to było takie " mamo, mamo zobacz co zrobiłam, umiem wchodzić na schodek! :jupi " - jakby się dzieliła swoją radością ze mną, angażowała mnie w to mimo, że mnie tam nie było. Polubiła zjeżdżalnię, ale pierwsze 2 razy jechała z Tż - bo wcześniej się bała zawsze, chciała zejść. Więc jechali do moich rozpostartych rąk, śmiała się super Potem zachaczyliśmy o małe CH, żeby zjeść tam coś - ale to średni pomysł był bo się czułam jakbym głodziła dziecko..któe krzyczy "am" a jednocześnie nic nie je, mimo, że się rwie do talerza.. nie było krzesełek dla dzieci tam, więc na kolanach naszych, ake ciągle chciała zejść i sobie iść, więc jedno z nas jadło - drugie goniło dziecko, a potem zamiana Potem Tż wpadł na pomysł, że może by jej kupić bańki nowe bo się skończyły. To też zły pomysł był wchodzić do zabawkowego z dzieckiem które nie wie na co patrzeć i wszystko jest " ja to chciem" szybko wyszliśmy, dostała bańki ( w formie mieczyka takiego do machania, fajne bo wychodzi parę baniek na raz, mieczyk mały, a efektowny a kosztowało to to 4zł z hakiem) i kredki, jakieś woskowe po 1 r.ż - wzięłam je bo były..tanie. Jako konkurencję miałam drewniane, ale normalne, dość cienkie mi się wydawały, mimo, że też 12+, no i 20parę zł - drogie. Wolę za jakieś 2-3 miesiące kamyki na allegro kupić a na razie się zobaczy co ona zrobi z tymi świecowymi, też nie kosztowały dużo. Pomysł z kredkami wyszedł stąd, że rano wzięła długopis i gazetę i zaczęła mazać po tym.Szaja: kiedy Agata zainteresowała się bazgroleniem, rysowaniem? Wróciliśmy do domu po ponad 2h - i dziecko chciało kp, padła w trakcie picia, i śpi do tej pory od 18.25, raz się obudziła napić. Chyba nocny sen. Chodzenie bardzo męczy jak się okazuje |
||||||||
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah- Leosio interesuje się bagraniem od jakiś 3 miesięcy
fajnie trzyma kredki, no i chyba jednak mańkutem będzie po mamie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

, np ostatnio, dialog:

ale najbardziej mnie stresują właśnie szulfady, bo już kilka razy przyciął sobie paluszka :/ i uwielbia wyciąąąągać a potem wkładać 

Ogólnie to jestem bardzo na plus 

Kiedy się rozstrzygnie?

Trzymaj się Kochana!!!