|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Se rośnie ![]() Kucyk dobrze gada, zbadaj kreatyninę w moczu.
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-05-19 o 11:31 |
|
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
już dziś na to za późno
dziś mam spotkanie z położną, więc najpierw chcę się jej poradzić.
|
#4623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale przy kp okazały sie wklęsłe ,Co do pasa to kupiłam taki gorset wyszczuplający z fiszbinami, zapinany na haftki, bo te bezszwowe pasy to jak dla mnie sa do niczego. Mam cos w takim stylu, tylko ze sam gorest na pas, bez ramiaczek http://strojkapielowy.pl/galeria/?go...ajacy-roz-80-m Waderko za badania! dobrze ze jesteśMoja Mała obudzona przed chwila z takim krzykiem, przytulona zasnęła i śpi słodko wtulona na mojej klacie |
|
|
|
|
#4624 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A teściowa piersią nakarmi?:P Ja pierwszy raz zostawiłam Artka może na pół godziny, na wyprawę do pobliskiego Tesco i dzwoniłam co 10 minut... Cytat:
Herbatkę się daje chyba, jak się karmi mm i jak się ma już sporo stałych posiłków. Poza tym sytuacjami cyc wystarcza. Ja daję herbatkę, ale to dlatego, że Artek mleko pije już tylko 2 razy. A tak w ogóle to lepiej zacznij od wody, bo jak się Domiś przyzwyczai do słodkiej herbatki, to Ci nie będzie chciał niczego innego pić. |
||
|
|
|
#4625 | |||||
|
Zakorzenienie
|
szybko T. zaczyna
![]() Cytat:
po co zakładać katastrofę brodawkową?Cytat:
u nas, polacane przez Srokę, Babydream uczuliło T., który na nic nie jest uczulony, nigdy nie miał reakcji alergicznej. Każdy dzieć inny ![]() Tak naprawdę jak sie będzie coś działo, to i tak na półce będzie sriliard medykamentów... W Hippa do kąpieli używamy teraz. Na początku dla mnie mało praktyczny, bo jednak wymaga spłukania (ale ja panikarz... cały czas używamy Oilatum jak ja kąpię )Cytat:
Cytat:
i nie wyssysa mózgu. a cały czas miałam takie obawy ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
po co???? Jeszcze nie złożyłaś podania? My zlozyliśmy do dwóch żłobów, jak T. miał dwa tygodnie i wciąż czekamy mam nadzieję, że u Was lepsze terminy
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46520701]
A czemu, po co herbatka? Herbatkę się daje chyba, jak się karmi mm i jak się ma już sporo stałych posiłków. Poza tym sytuacjami cyc wystarcza. Ja daję herbatkę, ale to dlatego, że Artek mleko pije już tylko 2 razy. A tak w ogóle to lepiej zacznij od wody, bo jak się Domiś przyzwyczai do słodkiej herbatki, to Ci nie będzie chciał niczego innego pić.[/QUOTE] Tesciowa mi wczoraj truła że robie dzuecku krzywde że jeszcze nie daje mu herbatki Tak mi się wydawało ze na razie cyc wystarczy. Pediatra powiedziała że początkiem czerwca mamy zaczać rozszerzanie diety.Będzia miał skończone 5 miesięcy. ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- W żłobku do którego chce złożyć termin składnia jest od 1-20 czerwca.Lista będzie wywieszona początkiem lipca.Wątpie w to że się dostanie,ale złożenie mnie nic nie kosztuje a spróbować zawsze warto.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46520701]LOL A teściowa piersią nakarmi?:P Ja pierwszy raz zostawiłam Artka może na pół godziny, na wyprawę do pobliskiego Tesco i dzwoniłam co 10 minut... .[/QUOTE] Mam ściągnąć mleko i już. Nawet wódki będę mogła się napić co nie? Takie o to pomysły ma moja przyszła bratowa. "Ona jak zostanie matką to będzie miała wszystko w nosie. Nie będzie się niczym przejmować. Jej mama kazała jej z gorączką do szkoły chodzić i jakoś się jej krzywda nie stała." I tego typu teksty... Cytat:
Tylko przekazuje opinie położnej Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-05-19 o 12:30 |
||
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
przełamałam się... zamówienie w gemini poszło... w sumie jestem zakupowo gotowa na pojawienie się małego. brakuje mi tylko stanika do karmienia, jak dobrze pójdzie to jutro na bazarku zakupię.
waderko mam nadzieję, że będziesz się częściej odzywać. smutno mi, że Cię nie ma
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie o to chciałam zapytać, ale pomyśłałam że się skompromituję tym pytaniem
pani, czytasz w moich myślach
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#4631 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 'działo' się w weekend?? bo wiesz - na samego bociana, to nie ma co liczyć ![]() uważaj, bo się wciągnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zastanawiałam się nad tym hehe ![]() ========================= ======= moja sunia chyba za bardzo wczuła się w rolę przygotowującej na dziecko, bo dziś obudziła nas o 00:49 a później 2:50 na szczęście mamy podwórko więc tam wylądowała
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-05-19 o 14:50 |
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co zamówiłaś? Ja dzisiaj prasuje. Po godzinie słabo mi się zrobiło ![]() Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4633 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
ani bym śmiała, właśnie widzę, że to nawet jakieś 90 % !
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to mówisz że mam nie czekać na boćka od Berbie tylko jechać z premedytacją uprowadzić swojego? u nas może i są ale się nie natknęłam na żadnego ani on na mnie wczoraj jak jechaliśmy właśnie z Katowic to po drodze był jeden na spacerku przy drodze może to w tych ciciborach. hhehe no ale od berbie są prorocze boćki i to w sumie do mnie przemawia. choć jak następnego spotkam to nie wiem czy mu odpuszczę muszę zacząć chyba prowokować okazje do spotkania ![]() Cytat:
rachu ciachu, 3 sek i po sprawie. A ja pamietam to molestowanie młodszych sióstr gruszką co chwila to naprawdę składam pokłony wynalazcy "katarka" taki must-have przy dziecku ![]() Cytat:
czekam na wieści z jutrzejszej wizyty i wyników holtera pisz! ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- fiolusku czy jesteś już po wizycie ? jakże tam ?
|
||||||
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje zakupy okołoporodowe i do pielęgnacji małego (niektóre pozycje kilka sztuk): AVENT butelka do naturalnego karmienia ze smoczkiem, 0m+, 125ml+ Bepanthen Baby maść ochronna, KATAREK aspirator do nosa 1 sztuka, ZIAJKA Maść pośladkowa przeciw odparzeniom 50ml, Maltan maść 40ml, Magne B6, BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczne mydło naturalne w płynie, BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny proszek do prania kolorowego 1,5kg, BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny żel do higieny intymnej z chabrem 500ml, BIAŁY JELEŃ Premium hipoalergiczne mydło naturalne (obwoluta) 100g, BABY ONO płatki kosmetyczne dla niemowląt 60 sztuk, BABY ONO majtki jednorazowe dla kobiet rozmiar L 5 sztuk, BABY ONO podkłady poporodowe 10 sztuk, Dicoflor 30 30 kapsułek, Natrium Chloratum, Gilbert 0,9%, 100 ampułek po 5ml, Kompresy MEDICOMP jałowe, 10cmx10cm, 50 sztuk, Kompresy MEDICOMP niejałowe, 10cmx10cm, 100 sztuk, Linomag puder dla dzieci, Omegamed Pregna 60 kapsułek OKAZJA, OCTENISEPT Płyn 50ml, Physiomer Baby spray 115ml, Chusteczki HUGGIES Natural Care 64 sztuki, Chusteczki HUGGIES Pure 64 sztuki, Manti 32 tabletki, Witamina D+ K 45 kapsułek twist-off i takie tam przy okazji do własnej i tż pielęgnacji: KAMILL krem do rąk Hand Repair 50ml, ELMEX Pasta do zębów Sensitive Plus 75ml, ZIAJA Rumiankowa krem do twarzy nieperfumowany 50ml, ZIAJA Odżywka do włosów intensywna odbudowa 200ml, ZIAJA Blubel mydło pod prysznic brzoskwinia-gruszka 500ml, ZIAJA Kokosowa mleczko pod prysznic 500ml, ZIAJA Intima kremowy płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym 500ml, ZIAJKA Mamma ujędrniające maslo poporodowe 200ml
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2014-05-19 o 16:02 |
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dicoflor to dla małego? Ja łykam Dicoflor 60. A ten proszek biały jeleń miałaś już wcześniej? Musze też jakiś puder/zasypje kupić bo zapomniałam . Na dzisiaj koniec prasowania. Jutro ciąg dalszy. Przychodzi do mnie dzisiaj inna położna- koleżanka mojej kuzynki. Koniecznie chciała się ze mną spotkać i pogadać, poradzić mi. Zobaczymy czy czegoś nowego się dowiem Trochę mi głupio bo też jest w ciąży No ale sama dzwoniła i nalegała, to przecież bronić się nie będę ![]() A tamta położna ze szkoły rodzenia już zakończyła spotkania ze mną. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie miałam wcześniej, do tej pory używałam Lovela. liczę, że podzielisz się wiadomościami od położnej.
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
Fiolusiek, jak tam?
Berbie, ale zakupy! ostani szlif teraz tylko czekać... ![]() Przypomniałas mi ńimi, ze oczywiscie czegos zapomniałam wczoraj z gemini zamówić. Konczy mi sie dha i nie kliknąłam Kucyk, za prasowanie!U mnie prasowanie przypadło mężowi. Gdybym miała prasować to pewnie bym po 15 min padła także szacun ( za to teraz nadrabiam )Perse, wszystkich powodów nie pamietam, ale słyszałam tak od prźynajmniej dwoch neurologopedow i gdzies e tak czytałam, To ze jest 'sztywna", w sensie nie giętka i przez to łatwiej o prawidłowa technikę karmienia. Druga rzecz to to, ze ze daje dziecku lepiej odczuwać temperaturę pokarmu. Dałam dzisiaj Tymonowi wodę na spacerze. Obudził sie i chciało mu sie pic, w parku dzisiaj jakies dźikie tłumy to sobie darowalm cycka i dałam wodę z bidonu z rurka. Swietnie mu z tego idzie, tylko trocgevza duzo powietrza wciąga, bo pozniej ma bekniecie jak stary dziad ![]() Zarezerwowalam wlasnie ńocoegi i obiadów restauracji z okazji chrzcin Tymka. Robimy w 3. niedziele czerwca. Lepiej późno niz wcale
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-05-19 o 18:16 |
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Berbie, ale imponujące zakupy
![]() Cytat:
biedny mój Mąż ![]() Kochane jesteście
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#4639 |
|
Raczkowanie
|
Naturalna pielęgnacja skóry noworodka
Drogie mamy
![]() Ciekawa jestem czy są tutaj zwolenniczki naturalnej pielęgnacji skóry ostatnio się tym zaraziłam i zastanawiam się nad jakimś naturalnym mydełkiem bo będę robiła zamówienia na biolander.com które byłoby najlepsiejsze i najłagodniejsze dla pierwszych kąpieli zaraz po urodzeniu? Macie jakieś doświadczenie z naturalną pielęgnacją? Poradźcie mi proszę jak często należy kąpać noworodka spotkałam się z różnymi opiniami, jedni że codziennie inni że dwa razy na tydzień wystarczy bo skóra noworodka się nie poci bo nie ma wykształconych gruczołów i częste kąpiele dodatkowo mocno wysuszają skórę ![]() Będę wdzięczna za wypowiedzi i porady |
|
|
|
#4640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Berbie, duużeeee zakupy ![]() ![]() Cytat:
![]() klaski :a ja jestem taka dumna, że T. przedwczoraj załapał bidonu z rurką (niekapków nie zalapał No i wielkie brava za termin chrztu. Duże przyjęcie?? Będzie drugie imię? Fiol, jak tam?
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
ja po szkole rodzenia. mycie niemowlaka to będzie wyższa szkoła jazdy
mały tak skakał, że nie mogłam się skupić na wykładzie. ale tż aktywnie brał udział, więc liczę na niego.moje nogi niezbyt się spodobały położnej. zmierzyła mi ciśnienie (jest ok), pytała o inne dolegliwości i niby nie ma się czym martwić, ale dziwne jest to, że obrzęk nie schodzi po nicy. jutro robię badania i dzwonię do lekarza. nie pochwaliłam się jeszcze, że zamówiliśmy też aparat fotograficzny
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi gąbka do wanienki bardzo ułatwia kąpiel.
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Pani fajnie że T. załapal picie z bidonu. U nas to na razie nie przeszło. Kubek 360 też nie. Chociaż z drugiej strony ja jakoś intensywnie też z nim tego nie ćwiczę bo ładnie pije z butelki
Berbie brawa za zakupy. Mam nadzieję że te obrzęki zejda. A aparat na pewno się przyda
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba ta ze szkoły rodzenia jest moją środowiskową... Jakąś deklaracje jej podpisałam. Jak urodze, to ma 6 razy przyjść... A ta dzisiejsza nie dotarła. Zapomniała ![]() Mały dzisiaj cicho... Jutro pójdę na ktg jak tak dalej będzie. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupy ![]() co do opuchnięcia to dzwoniłaś do lekarza? ręce Ci też puchną? dobrze, że robisz badania. Ja też tak miałam i niepokojące było to, że obrzęki były cały dzień, niezależnie od pory dnia i aktywności mojej. Badania wyszły na granicy i pamiętam, że od razu dostałam skierowanie do szpitala o jakimś 'utajnionym nadciśnieniu' czy jakoś tak. Eseska pytałaś o pierogi?? u nas ze wszystkim, z mięsem (z indykiem i cielęciną robiłam), ze szpinakiem i mięsem, z samym szpinakiem, z różnymi warzywami i mięsem, nie pamiętam co jeszcze ale można zrobić ze wszystkim praktycznie ![]() Chwalę się tylko, że Jul wcina żółty ser i teraz na śniadanie, obiad i kolację jadłby chleb z serem i zawsze jest "mmm, Niuniu lubi ser. Dobre to" ![]() danonkami gardzi (co akurat mnie cieszy) |
|
|
|
|
#4646 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Patrz Panika, z powodzeniem karmi już tyle czasu, a nie odciąga. Ale pewnie teściowej nie przegadasz ![]() Ja też. Artek też nie jarzy żadnych naczyń innych :P ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Inutil brawa dla Julka! Berbie, może zrób przy okazji badania na nerki i wątrobę? Jeśli chcesz, to podam Ci konkretne nazwy... Na wątrobę na pewno ALAT, ASPAT i bilirubina. Na nerki przy opuchliźnie (właściwie ważniejsze) lekarz zlecał mi (z krwi): kreatynina, mocznik, kwas moczowy (chyba?). |
|
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
coś pięknego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46531167]Nie każdy umie ściągać. Patrz Panika, z powodzeniem karmi już tyle czasu, a nie odciąga.[/QUOTE] raz (słownie: raz) miałam odciągnięte mleko. ale też jest tak, że nie każde dziecko chce pić odciągnięte... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46531167]Artek też nie jarzy żadnych naczyń innych :P [/QUOTE]u mnie nic, nic, nic (oprócz małej butelki aventu) aż w końcu załapał niekapka NUKa z miękkim ustnikiem (ale szybko zepsuł). w szoku byłam, że jednak potrafi ![]() Maga, z takiej normalnej Ci pije? T. się napije, ale co się zaleje... heh.
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Pani- tak, lovi sie bardzo zapowietrza, nie to cp avent
Iza - a po co te herbatki? Cyca ma, wystarcza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
chłop w pracy - więc nie śpię tylko buszuję po necie i zakupy robię
![]() Jak Tz-et jest w pracy 24h to mam wrażenie, że go nie ma tydzień- tak mi się tutaj doba bez niego dłuży ale za to rano wraca i jesteśmy razem do czwartku rano - szok ile my teraz czasu razem spędzamy ![]() kupiłam Kasi sandałki z Korneckiego i kalosze (zwane gumiaczkami )bo do tej pory byliśmy o jednych butach ![]() zrobiłam też zakupy w a.rosie i w końcu zamówiłam czereśniową wiosnę (niebawem mi Kasia wyrośnie z takich książek ) a dla siebie z okazji Dnia Mamy książkę, którą pani polecała + "dziecko dzień po dniu"![]() no i żeby nie było tak pięknie to właśnie mi z martwego i ukruszonego zęba wypadła plomba.... jutro/znaczy dzisiaj nie ruszę się bo oprócz tego, ze Tata i Brat montują nam schody (tu nie byłoby problemu) to w dodatku przychodzą montować nam mechanizm do przesuwnej bramy i umówiłam się z Tz-etem, że ugotuję jakiś jednogarnkowy obiad w ilości większej... zresztą nie wiadomo kiedy moja dentystka może mnie najwcześniej przyjąć.... to sobie ponarzekałam, jak zawsze pół strony o sobie wika- a mężowi zdradziłaś szczegóły tego ostatniego "drobnego" zabiegu ginekologicznego? (nie masz pojęcia jak bardzo wyczekuję teraz Twoich II) rena- i Twoich wederka- to kciukam niech wyjdzie tak jakbyś chciała ![]() wika- co do katarku- to powiedział mi o tym wynalzaku Tz-et bo mu koledzy w pracy polecali jak Kasia miała pierwszy katar- myślałam, że się z niego na.pier.niczają, szybko sprawdzałam w necie co to ten K.atarek ![]() BERBIE- zrób lepiej te wyniki i dzwoń do gina kucyku, BERBIE- Wy niebawem będziecie "donoszone" ![]() ---------- Dopisano o 02:29 ---------- Poprzedni post napisano o 02:20 ---------- Perse- a Artuś pozwala się fotografować/nagrywać ? Zawsze sprawiało mi to trudność bo Kasia przerywała swoje "zajęcia" i patrzyła zdziwiona w obiektyw, teraz przybiega bo chce zobaczyć co tam uwieczniłam )
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-05-20 o 02:22 |
|
|
|
#4650 |
|
Konto usunięte
|
Zeberko, raczej tak. On jeszcze nie jarzy ciągu przyczynowo-skutkowego, że jak mu robię cyk cyk, to jest na zdjęciu. Jedyne, co robi, to wyciąga rączki do komórki albo aparatu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

bo chcę jakiś zakupić
,
za badania! dobrze ze jesteś

i nie wyssysa mózgu. a cały czas miałam takie obawy 

a 'działo' się w weekend?? 

ostani szlif 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)