Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-19, 11:30   #4621
wadera4
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
nosz kurna wstałam i chyba nam dalej obrzęknięte nogi nie tak jak wieczorem, ale jednak ciśnienie niskie. nie wiem co z tym robić

waderko jak tam Twoje maleństwo?

Se rośnie

Kucyk dobrze gada, zbadaj kreatyninę w moczu.

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.

Edytowane przez wadera4
Czas edycji: 2014-05-19 o 11:31
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:35   #4622
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Siki zbadaj
już dziś na to za późno
Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Barbi a masz możliwość skonsultować to telefonicznie z ginem
dziś mam spotkanie z położną, więc najpierw chcę się jej poradzić.
Stary 2014-05-19, 11:42   #4623
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
zazdroszczę spacerku czekamy na jakieś zdjęcia spacerkowe
pokażesz jaki pas kupiłaś? bo chcę jakiś zakupić
a co do muszli wyciągających brodawki to nie możesz teraz ich kupić i teraz wyciągnąć? zawsze miałaś wklęsłe?
zajęcia w szkole rodzenia z zajęć na zajęcia coraz ciekawe. dziś ma być kąpiel lub ogólnie pielęgnacja.
Co do brodawek to chyba zawsze miałam takie normalne ale przy kp okazały sie wklęsłe,
Co do pasa to kupiłam taki gorset wyszczuplający z fiszbinami, zapinany na haftki, bo te bezszwowe pasy to jak dla mnie sa do niczego. Mam cos w takim stylu, tylko ze sam gorest na pas, bez ramiaczek http://strojkapielowy.pl/galeria/?go...ajacy-roz-80-m

Waderko za badania! dobrze ze jesteś I ze maluszek rośnie w siłę

Moja Mała obudzona przed chwila z takim krzykiem, przytulona zasnęła i śpi słodko wtulona na mojej klacie
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:48   #4624
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

Już słyszę komentarze.. : dlaczego dziecko będzie spało w naszej sypialni, dlaczego monitor oddechu, dlaczego nie będę chciała oddać noworodka pod opiekę teściowej i jechać na wesele....
LOL
A teściowa piersią nakarmi?:P
Ja pierwszy raz zostawiłam Artka może na pół godziny, na wyprawę do pobliskiego Tesco i dzwoniłam co 10 minut...

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powinnam już dawac herbatke?(teściowa mi wczoraj o tym truła)Pod koniec maja albo początkiem czerwca pójdziemy do pediatry po zaświadczenie że Domis może uczęszczać do żłobka to zapytam o herbatki.Będziemy składać podanie do żłobka,bardzo wątpie czy się dostanie ale chociaż spróbujemy.
A czemu, po co herbatka?
Herbatkę się daje chyba, jak się karmi mm i jak się ma już sporo stałych posiłków. Poza tym sytuacjami cyc wystarcza.
Ja daję herbatkę, ale to dlatego, że Artek mleko pije już tylko 2 razy.
A tak w ogóle to lepiej zacznij od wody, bo jak się Domiś przyzwyczai do słodkiej herbatki, to Ci nie będzie chciał niczego innego pić.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 11:53   #4625
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Yy uztz

Tymon pozdrawia.
Zostawić dziecko z ojcem
szybko T. zaczyna

Cytat:
No i taka wkładka potrafi się boleśnie do poranionej brodawki przykleić....
no, ale nie wiesz czy będziesz mieć poranione brodawki po co zakładać katastrofę brodawkową?

Cytat:
A u nas hipp w ogole sie nie sprawdził.
(...)
I składy składami (..), ale efekt działania u Tymon żaden.

u nas, polacane przez Srokę, Babydream uczuliło T., który na nic nie jest uczulony, nigdy nie miał reakcji alergicznej.
Każdy dzieć inny
Tak naprawdę jak sie będzie coś działo, to i tak na półce będzie sriliard medykamentów...
W Hippa do kąpieli używamy teraz. Na początku dla mnie mało praktyczny, bo jednak wymaga spłukania (ale ja panikarz... cały czas używamy Oilatum jak ja kąpię )

Cytat:

Mam pytanie czy do karmienia dzieci używacie specjalnych łyżeczek czy zwykłych?
już?! na początku silikonowej, potem plastików.

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość

HOPE a co TY se bookujesz BOCIANY jak u Was też są i po drodze nie jednego mijasz jak jedziesz przez "cicibory"

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
do takiego zwykłego odkurzacza?
i nie wyssysa mózgu. a cały czas miałam takie obawy

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Co do brodawek to chyba zawsze miałam takie normalne ale przy kp okazały sie wklęsłe
a moja prawa się okazała wklęsła. ale T. po dwóch miesiącach z dwóch zrobił jednakowe wentyle (trudniej bylo przystawiać, ale poszło).

Cytat:
Dziewczyny a powinnam już dawac herbatke?.
po co???? niech teściowa sobie ciut poczyta...

Jeszcze nie złożyłaś podania?
My zlozyliśmy do dwóch żłobów, jak T. miał dwa tygodnie i wciąż czekamy mam nadzieję, że u Was lepsze terminy

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:02   #4626
iza243
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46520701]

A czemu, po co herbatka?
Herbatkę się daje chyba, jak się karmi mm i jak się ma już sporo stałych posiłków. Poza tym sytuacjami cyc wystarcza.
Ja daję herbatkę, ale to dlatego, że Artek mleko pije już tylko 2 razy.
A tak w ogóle to lepiej zacznij od wody, bo jak się Domiś przyzwyczai do słodkiej herbatki, to Ci nie będzie chciał niczego innego pić.[/QUOTE]
Tesciowa mi wczoraj truła że robie dzuecku krzywde że jeszcze nie daje mu herbatki

Tak mi się wydawało ze na razie cyc wystarczy.
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

już?! na początku silikonowej, potem plastików.
Pediatra powiedziała że początkiem czerwca mamy zaczać rozszerzanie diety.Będzia miał skończone 5 miesięcy.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Jeszcze nie złożyłaś podania?
My zlozyliśmy do dwóch żłobów, jak T. miał dwa tygodnie i wciąż czekamy mam nadzieję, że u Was lepsze terminy
W żłobku do którego chce złożyć termin składnia jest od 1-20 czerwca.Lista będzie wywieszona początkiem lipca.Wątpie w to że się dostanie,ale złożenie mnie nic nie kosztuje a spróbować zawsze warto.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 12:27   #4627
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Mała obudzona przed chwila z takim krzykiem, przytulona zasnęła i śpi słodko wtulona na mojej klacie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46520701]LOL
A teściowa piersią nakarmi?:P
Ja pierwszy raz zostawiłam Artka może na pół godziny, na wyprawę do pobliskiego Tesco i dzwoniłam co 10 minut...
.[/QUOTE]
Mam ściągnąć mleko i już. Nawet wódki będę mogła się napić co nie?
Takie o to pomysły ma moja przyszła bratowa.
"Ona jak zostanie matką to będzie miała wszystko w nosie. Nie będzie się niczym przejmować. Jej mama kazała jej z gorączką do szkoły chodzić i jakoś się jej krzywda nie stała."

I tego typu teksty...

Cytat:

no, ale nie wiesz czy będziesz mieć poranione brodawki po co zakładać katastrofę brodawkową?

:
Ale ja nic nie zakładam Tylko przekazuje opinie położnej

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-05-19 o 12:30
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 13:23   #4628
BERBIE
Zakorzenienie

przełamałam się... zamówienie w gemini poszło... w sumie jestem zakupowo gotowa na pojawienie się małego. brakuje mi tylko stanika do karmienia, jak dobrze pójdzie to jutro na bazarku zakupię.

waderko mam nadzieję, że będziesz się częściej odzywać. smutno mi, że Cię nie ma
Stary 2014-05-19, 14:09   #4629
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
przełamałam się... zamówienie w gemini poszło... w sumie jestem zakupowo gotowa na pojawienie się małego. brakuje mi tylko stanika do karmienia, jak dobrze pójdzie to jutro na bazarku zakupię.

waderko mam nadzieję, że będziesz się częściej odzywać. smutno mi, że Cię nie ma
To już tylko oczekiwanie

Stary 2014-05-19, 14:11   #4630
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie o to chciałam zapytać, ale pomyśłałam że się skompromituję tym pytaniem pani, czytasz w moich myślach
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 14:44   #4631
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
wpisuję się na trzeciego dziewczyny a może mnie przepuścicie ze względu na wiek i chyba już 16 cs?
nie ma sprawy kochana a 'działo' się w weekend?? bo wiesz - na samego bociana, to nie ma co liczyć

Cytat:
Yy uztz

Tymon pozdrawia.
Zostawić dziecko z ojcem
uważaj, bo się wciągnie

Cytat:
U nas katar mniejszy w nocy tylko dwa razy pobudka.
W użyciu juz jedynie sól fizjologiczna i Frida. I masc majerankowa pod nosek.
no i super

Cytat:
na początek na bank stymulowana będziesz CLO...i bierz od Izy niech Ci przyśle bo zawsze jest tak że jak masz w półce i już czeka na Ciebie to ciąża sama przychodzi w udanym cyklu wykupiłam już wcześniej CLO na nowy cykl.... znajoma wykupiła i miała brać ale stwierdziła że jeszcze jeden cykl bez leków bo nie wiedziała do końca jak ma brać i zaszła w ciążę hihi więc...
ja też ostatnio kupiłam i miałam się stymulować przed inseminacją - wtedy zaszłam w ciążę i zamiast na wizytę w sprawie IUI poszłam po leki

Cytat:
zastanawiałam się nad tym hehe

========================= =======
moja sunia chyba za bardzo wczuła się w rolę przygotowującej na dziecko, bo dziś obudziła nas o 00:49 a później 2:50 wyśpi się takie i nudzi się na szczęście mamy podwórko więc tam wylądowała

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2014-05-19 o 14:50
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 14:44   #4632
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Brawa za zakupy Co zamówiłaś?
Ja dzisiaj prasuje. Po godzinie słabo mi się zrobiło

Cytat:
W żłobku do którego chce złożyć termin składnia jest od 1-20 czerwca.Lista będzie wywieszona początkiem lipca.Wątpie w to że się dostanie,ale złożenie mnie nic nie kosztuje a spróbować zawsze warto.
Trzymam kciuki żeby po Waszej myśli wszystko poszło

Stary 2014-05-19, 15:28   #4633
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
nie ma się co śmiać tutaj większość dzieci jest z "pandowania"
ani bym śmiała, właśnie widzę, że to nawet jakieś 90 % !
Cytat:
eseska Pytałyście co u nas? jak Zosia? Mała jest super, taka bardzo dziewczyńska uwielbia się przytulać, ale i skakać zwłaszcza po matce. Jak tak dalej pójdzie to będzie mieć problem w przedszkolu
bo ma w nosie gender - lalki rządzą- mała mamusia mi rośnie - karmi, nosi, wózkiem wozi, nawet swojego nynka (smoczek) i kocyk oddaje, w huśtawce je huśta, do krzesełka wkłada a dziś przewaliła mi pól szafki ze ściereczkami bo chciała lalce buzie wytrzeć. Herbatka tez Was poczestuje jak przyjdzieicie. do tego dba o odpowiednia pielegnacje i przy każdym przbieraniu krzyczy by dac jej "keeeeeeeem" (krem) i nogi smaruje. Do tego piskownica i "gaaabki". Je dalej kiepskawo - podstawa wyżywienia to ziemniaki i paluszki jeszcze je kaszki, serki, czasami chebek i szynke. najgorzej z obiadami pewniakiem jest gulasz z ziemniakami i pierogi (Inutil jul tez miał faze pierogową z czym mu robiąs? chciałabym cos innego niż ruskie). a poza tym jest bardzo radosna- śmieje się z każdej głupotki! No kochana jest po prostu!
o rany, cudna! pisz jak najwięcej o Waszych codziennościach
Cytat:
wpisuję się na trzeciego dziewczyny a może mnie przepuścicie ze względu na wiek i chyba już 16 cs?
z przyjemnością! ja biorę w takim razie trzeciego!

Cytat:
Napisane przez Larrisa_ Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to mam pytanie...od kilku dni zastanawiam się nad jakąś bransoletką lub wisiorkiem koniecznie z grawerem upamiętniającą mojego Aniołka
super pomysł! natchnęłaś mnie również do zakupu! jakbyś znalazła coś godnego uwagi to podrzuć

Cytat:
na początek na bank stymulowana będziesz CLO...i bierz od Izy niech Ci przyśle bo zawsze jest tak że jak masz w półce i już czeka na Ciebie to ciąża sama przychodzi w udanym cyklu wykupiłam już wcześniej CLO na nowy cykl.... znajoma wykupiła i miała brać ale stwierdziła że jeszcze jeden cykl bez leków bo nie wiedziała do końca jak ma brać i zaszła w ciążę hihi więc...a co do zastrzyków na pęknięcie to raczej w klinice preferują OVITRELLE a koszt u Nich tego to 100zł...możesz tez pow żeby wypisali receptę i sama kupisz w aptece za ok 70zł...

HOPE a co TY se bookujesz BOCIANY jak u Was też są i po drodze nie jednego mijasz jak jedziesz przez "cicibory"
dzięks za radę, kupuję

to mówisz że mam nie czekać na boćka od Berbie tylko jechać z premedytacją uprowadzić swojego?
u nas może i są ale się nie natknęłam na żadnego ani on na mnie wczoraj jak jechaliśmy właśnie z Katowic to po drodze był jeden na spacerku przy drodze może to w tych ciciborach. hhehe no ale od berbie są prorocze boćki i to w sumie do mnie przemawia. choć jak następnego spotkam to nie wiem czy mu odpuszczę muszę zacząć chyba prowokować okazje do spotkania
Cytat:
dziewczyny od dziecięcych katarków - co jest z tym podpinaniem do odkurzacza? Naprawdę jest jakieś urządzenie do kataru, które się podpina do odkurzacza? do takiego zwykłego odkurzacza? Nurtuje mnie to od wczoraj
ja ten wynalazek u kumpeli zobaczyłam. Normalnie podłączyła do rury, odkurzacz ON i gile odkurzyła z nosa rachu ciachu, 3 sek i po sprawie. A ja pamietam to molestowanie młodszych sióstr gruszką co chwila to naprawdę składam pokłony wynalazcy "katarka" taki must-have przy dziecku

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Dziś od 2 serce mi łomocze, pół nocy nie spałam, a jutro mam mieć założony holter ekg. I znając moje szczęście przez całą dobę będzie cisza... dlatego proszę, trzymajcie kciuki, żeby nagrało się to, co ma się nagrać. Głupio to brzmi, ale będę się cieszyć, jeśli za 2 dni będę czuła się tak źle jak dzisiaj

A drugi holter, ciśnieniowy, wiele nie wykazał, wszystko jest raczej w porządku, ciśnienie mam podwyższone, ale tylko przy wysiłku.
:
Waderko a ty miałaś problemy przed ciążą czy dopiero teraz w ciąży? no i czy to nie od encortonu? mnie po nim szaleje serce, szczególnie w nocy i przy wysiłku :/ tzn jego podejrzewam, bo np jak nie wzięłam kiedyś to było o niebo lepiej. czytałam, że może powodować m.in.nadciśnienie.

czekam na wieści z jutrzejszej wizyty i wyników holtera pisz!

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

fiolusku czy jesteś już po wizycie ? jakże tam ?
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 15:37   #4634
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Brawa za zakupy Co zamówiłaś?
Ja dzisiaj prasuje. Po godzinie słabo mi się zrobiło
uważaj z tym prasowaniem, nie szalej. do tej pory przede wszystkim leżałaś więc na spokojnie się rozkręcaj.

moje zakupy okołoporodowe i do pielęgnacji małego (niektóre pozycje kilka sztuk): AVENT butelka do naturalnego karmienia ze smoczkiem, 0m+, 125ml+ Bepanthen Baby maść ochronna, KATAREK aspirator do nosa 1 sztuka, ZIAJKA Maść pośladkowa przeciw odparzeniom 50ml, Maltan maść 40ml, Magne B6, BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczne mydło naturalne w płynie, BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny proszek do prania kolorowego 1,5kg, BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny żel do higieny intymnej z chabrem 500ml, BIAŁY JELEŃ Premium hipoalergiczne mydło naturalne (obwoluta) 100g, BABY ONO płatki kosmetyczne dla niemowląt 60 sztuk, BABY ONO majtki jednorazowe dla kobiet rozmiar L 5 sztuk, BABY ONO podkłady poporodowe 10 sztuk, Dicoflor 30 30 kapsułek, Natrium Chloratum, Gilbert 0,9%, 100 ampułek po 5ml, Kompresy MEDICOMP jałowe, 10cmx10cm, 50 sztuk, Kompresy MEDICOMP niejałowe, 10cmx10cm, 100 sztuk, Linomag puder dla dzieci, Omegamed Pregna 60 kapsułek OKAZJA, OCTENISEPT Płyn 50ml, Physiomer Baby spray 115ml, Chusteczki HUGGIES Natural Care 64 sztuki, Chusteczki HUGGIES Pure 64 sztuki, Manti 32 tabletki, Witamina D+ K 45 kapsułek twist-off

i takie tam przy okazji do własnej i tż pielęgnacji: KAMILL krem do rąk Hand Repair 50ml, ELMEX Pasta do zębów Sensitive Plus 75ml, ZIAJA Rumiankowa krem do twarzy nieperfumowany 50ml, ZIAJA Odżywka do włosów intensywna odbudowa 200ml, ZIAJA Blubel mydło pod prysznic brzoskwinia-gruszka 500ml, ZIAJA Kokosowa mleczko pod prysznic 500ml, ZIAJA Intima kremowy płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym 500ml, ZIAJKA Mamma ujędrniające maslo poporodowe 200ml

Edytowane przez BERBIE
Czas edycji: 2014-05-19 o 16:02
BERBIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 16:05   #4635
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
uważaj z tym prasowaniem, nie szalej. do tej pory przede wszystkim leżałaś więc na spokojnie się rozkręcaj.
moje zakupy okołoporodowe i do pielęgnacji małego: AVENT butelka do naturalnego karmienia ze smoczkiem, 0m+, 125ml+ Bepanthen Baby maść ochronna, KATAREK aspirator do nosa 1 sztuka, ZIAJKA Maść pośladkowa przeciw odparzeniom 50ml, Maltan maść 40ml, Magne B6, BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczne mydło naturalne w płynie, BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny proszek do prania kolorowego 1,5kg, BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny żel do higieny intymnej z chabrem 500ml, BIAŁY JELEŃ Premium hipoalergiczne mydło naturalne (obwoluta) 100g, BABY ONO płatki kosmetyczne dla niemowląt 60 sztuk, BABY ONO majtki jednorazowe dla kobiet rozmiar L 5 sztuk, BABY ONO podkłady poporodowe 10 sztuk, Dicoflor 30 30 kapsułek, Natrium Chloratum, Gilbert 0,9%, 100 ampułek po 5ml, Kompresy MEDICOMP jałowe, 10cmx10cm, 50 sztuk, Kompresy MEDICOMP niejałowe, 10cmx10cm, 100 sztuk, Linomag puder dla dzieci, Omegamed Pregna 60 kapsułek OKAZJA, OCTENISEPT Płyn 50ml, Physiomer Baby spray 115ml, Chusteczki HUGGIES Natural Care 64 sztuki, Chusteczki HUGGIES Pure 64 sztuki, Manti 32 tabletki, Witamina D+ K 45 kapsułek twist-off

i takie tam przy okazji do własnej i tż pielęgnacji: KAMILL krem do rąk Hand Repair 50ml, ELMEX Pasta do zębów Sensitive Plus 75ml, ZIAJA Rumiankowa krem do twarzy nieperfumowany 50ml, ZIAJA Odżywka do włosów intensywna odbudowa 200ml, ZIAJA Blubel mydło pod prysznic brzoskwinia-gruszka 500ml, ZIAJA Kokosowa mleczko pod prysznic 500ml, ZIAJA Intima kremowy płyn do higieny intymnej z kwasem mlekowym 500ml, ZIAJKA Mamma ujędrniające maslo poporodowe 200ml
Też chcę to masło poporodowe kupić Dicoflor to dla małego? Ja łykam Dicoflor 60.
A ten proszek biały jeleń miałaś już wcześniej? Musze też jakiś puder/zasypje kupić bo zapomniałam .
Na dzisiaj koniec prasowania. Jutro ciąg dalszy.

Przychodzi do mnie dzisiaj inna położna- koleżanka mojej kuzynki. Koniecznie chciała się ze mną spotkać i pogadać, poradzić mi. Zobaczymy czy czegoś nowego się dowiem
Trochę mi głupio bo też jest w ciąży No ale sama dzwoniła i nalegała, to przecież bronić się nie będę
A tamta położna ze szkoły rodzenia już zakończyła spotkania ze mną.

Stary 2014-05-19, 16:09   #4636
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Też chcę to masło poporodowe kupić Dicoflor to dla małego? Ja łykam Dicoflor 60.
A ten proszek biały jeleń miałaś już wcześniej?
tak, dla małego.
nie miałam wcześniej, do tej pory używałam Lovela.
liczę, że podzielisz się wiadomościami od położnej.
Stary 2014-05-19, 18:10   #4637
Kubek29
Zadomowienie

Fiolusiek, jak tam?

Berbie, ale zakupy! ostani szlif teraz tylko czekać...
Przypomniałas mi ńimi, ze oczywiscie czegos zapomniałam wczoraj z gemini zamówić.
Konczy mi sie dha i nie kliknąłam

Kucyk, za prasowanie!
U mnie prasowanie przypadło mężowi.
Gdybym miała prasować to pewnie bym po 15 min padła także szacun
( za to teraz nadrabiam )

Perse, wszystkich powodów nie pamietam, ale słyszałam tak od prźynajmniej dwoch neurologopedow i gdzies e tak czytałam,
To ze jest 'sztywna", w sensie nie giętka i przez to łatwiej o prawidłowa technikę karmienia.
Druga rzecz to to, ze ze daje dziecku lepiej odczuwać temperaturę pokarmu.

Dałam dzisiaj Tymonowi wodę na spacerze. Obudził sie i chciało mu sie pic, w parku dzisiaj jakies dźikie tłumy to sobie darowalm cycka i dałam wodę z bidonu z rurka.
Swietnie mu z tego idzie, tylko trocgevza duzo powietrza wciąga, bo pozniej ma bekniecie jak stary dziad

Zarezerwowalam wlasnie ńocoegi i obiadów restauracji z okazji chrzcin Tymka. Robimy w 3. niedziele czerwca.
Lepiej późno niz wcale

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-05-19 o 18:16
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:25   #4638
Wika28
Zakorzenienie

Berbie, ale imponujące zakupy

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
nie ma sprawy kochana a 'działo' się w weekend?? bo wiesz - na samego bociana, to nie ma co liczyć
no pewnie biedny mój Mąż

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
z przyjemnością! ja biorę w takim razie trzeciego!
Kochane jesteście
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:56   #4639
Oldzinka
Raczkowanie

GG do Oldzinka
Naturalna pielęgnacja skóry noworodka

Drogie mamy

Ciekawa jestem czy są tutaj zwolenniczki naturalnej pielęgnacji skóry ostatnio się tym zaraziłam i zastanawiam się nad jakimś naturalnym mydełkiem bo będę robiła zamówienia na biolander.com które byłoby najlepsiejsze i najłagodniejsze dla pierwszych kąpieli zaraz po urodzeniu? Macie jakieś doświadczenie z naturalną pielęgnacją? Poradźcie mi proszę jak często należy kąpać noworodka spotkałam się z różnymi opiniami, jedni że codziennie inni że dwa razy na tydzień wystarczy bo skóra noworodka się nie poci bo nie ma wykształconych gruczołów i częste kąpiele dodatkowo mocno wysuszają skórę

Będę wdzięczna za wypowiedzi i porady
Oldzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 18:58   #4640
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A tamta położna ze szkoły rodzenia już zakończyła spotkania ze mną.
a środowiskowa była?

Berbie, duużeeee zakupy

Cytat:
i dałam wodę z bidonu z rurka.
Swietnie mu z tego idzie, tylko trocgevza duzo powietrza wciąga, bo pozniej ma bekniecie jak stary dziad
padłam. Zuch!!!!! wielki szacun panie Tymonie!klaski :

a ja jestem taka dumna, że T. przedwczoraj załapał bidonu z rurką (niekapków nie zalapał , kubka 360 nie załapał... mam chyba z 10 rzeczy, które odrzucił).

No i wielkie brava za termin chrztu. Duże przyjęcie?? Będzie drugie imię?

Fiol, jak tam?

Stary 2014-05-19, 21:04   #4641
BERBIE
Zakorzenienie

ja po szkole rodzenia. mycie niemowlaka to będzie wyższa szkoła jazdy mały tak skakał, że nie mogłam się skupić na wykładzie. ale tż aktywnie brał udział, więc liczę na niego.

moje nogi niezbyt się spodobały położnej. zmierzyła mi ciśnienie (jest ok), pytała o inne dolegliwości i niby nie ma się czym martwić, ale dziwne jest to, że obrzęk nie schodzi po nicy. jutro robię badania i dzwonię do lekarza.

nie pochwaliłam się jeszcze, że zamówiliśmy też aparat fotograficzny więc będzie czym maluchowi robić zdjęcia
Stary 2014-05-19, 21:16   #4642
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
ja po szkole rodzenia. mycie niemowlaka to będzie wyższa szkoła jazdy mały tak skakał, że nie mogłam się skupić na wykładzie. ale tż aktywnie brał udział, więc liczę na niego.

moje nogi niezbyt się spodobały położnej. zmierzyła mi ciśnienie (jest ok), pytała o inne dolegliwości i niby nie ma się czym martwić, ale dziwne jest to, że obrzęk nie schodzi po nicy. jutro robię badania i dzwonię do lekarza.

nie pochwaliłam się jeszcze, że zamówiliśmy też aparat fotograficzny więc będzie czym maluchowi robić zdjęcia
Daciie rade go wykąpać

Mi gąbka do wanienki bardzo ułatwia kąpiel.

Stary 2014-05-19, 21:30   #4643
Maga83
Zakorzenienie

Pani fajnie że T. załapal picie z bidonu. U nas to na razie nie przeszło. Kubek 360 też nie. Chociaż z drugiej strony ja jakoś intensywnie też z nim tego nie ćwiczę bo ładnie pije z butelki
Berbie brawa za zakupy. Mam nadzieję że te obrzęki zejda. A aparat na pewno się przyda

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 22:10   #4644
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Kucyk, za prasowanie!
U mnie prasowanie przypadło mężowi.
Gdybym miała prasować to pewnie bym po 15 min padła także szacun
( za to teraz nadrabiam )
Ja tylko na pierwszy raz wyprasuje,... Potem przy nawale obowiązków sobie tego nie wyobrażam

Cytat:
a środowiskowa była?
To chyba ta ze szkoły rodzenia jest moją środowiskową... Jakąś deklaracje jej podpisałam. Jak urodze, to ma 6 razy przyjść...

A ta dzisiejsza nie dotarła. Zapomniała

Mały dzisiaj cicho... Jutro pójdę na ktg jak tak dalej będzie.

Stary 2014-05-19, 22:17   #4645
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
za zakupy

co do opuchnięcia to dzwoniłaś do lekarza? ręce Ci też puchną? dobrze, że robisz badania. Ja też tak miałam i niepokojące było to, że obrzęki były cały dzień, niezależnie od pory dnia i aktywności mojej. Badania wyszły na granicy i pamiętam, że od razu dostałam skierowanie do szpitala o jakimś 'utajnionym nadciśnieniu' czy jakoś tak.

Eseska pytałaś o pierogi?? u nas ze wszystkim, z mięsem (z indykiem i cielęciną robiłam), ze szpinakiem i mięsem, z samym szpinakiem, z różnymi warzywami i mięsem, nie pamiętam co jeszcze ale można zrobić ze wszystkim praktycznie

Chwalę się tylko, że Jul wcina żółty ser i teraz na śniadanie, obiad i kolację jadłby chleb z serem i zawsze jest "mmm, Niuniu lubi ser. Dobre to"
danonkami gardzi (co akurat mnie cieszy)
Stary 2014-05-19, 22:25   #4646
Konto usunięte

Cytat:
Mam ściągnąć mleko i już. Nawet wódki będę mogła się napić co nie?
Takie o to pomysły ma moja przyszła bratowa.
"Ona jak zostanie matką to będzie miała wszystko w nosie. Nie będzie się niczym przejmować. Jej mama kazała jej z gorączką do szkoły chodzić i jakoś się jej krzywda nie stała."

I tego typu teksty...
Nie każdy umie ściągać.
Patrz Panika, z powodzeniem karmi już tyle czasu, a nie odciąga.
Ale pewnie teściowej nie przegadasz

Cytat:
padłam. Zuch!!!!! wielki szacun panie Tymonie!klaski :
Ja też.
Artek też nie jarzy żadnych naczyń innych :P

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Inutil brawa dla Julka!

Berbie, może zrób przy okazji badania na nerki i wątrobę?
Jeśli chcesz, to podam Ci konkretne nazwy...
Na wątrobę na pewno ALAT, ASPAT i bilirubina.
Na nerki przy opuchliźnie (właściwie ważniejsze) lekarz zlecał mi (z krwi): kreatynina, mocznik, kwas moczowy (chyba?).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-19, 22:55   #4647
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
i zawsze jest "mmm, Niuniu lubi ser. Dobre to"
coś pięknego

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46531167]Nie każdy umie ściągać.
Patrz Panika, z powodzeniem karmi już tyle czasu, a nie odciąga.[/QUOTE]
raz (słownie: raz) miałam odciągnięte mleko.

ale też jest tak, że nie każde dziecko chce pić odciągnięte...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46531167]Artek też nie jarzy żadnych naczyń innych :P
[/QUOTE]u mnie nic, nic, nic (oprócz małej butelki aventu) aż w końcu załapał niekapka NUKa z miękkim ustnikiem (ale szybko zepsuł). w szoku byłam, że jednak potrafi

Maga, z takiej normalnej Ci pije? T. się napije, ale co się zaleje... heh.

Stary 2014-05-20, 00:26   #4648
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Pani- tak, lovi sie bardzo zapowietrza, nie to cp avent

Iza - a po co te herbatki? Cyca ma, wystarcza.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 02:29   #4649
zebrawpaski
Zakorzenienie

chłop w pracy - więc nie śpię tylko buszuję po necie i zakupy robię
Jak Tz-et jest w pracy 24h to mam wrażenie, że go nie ma tydzień- tak mi się tutaj doba bez niego dłuży ale za to rano wraca i jesteśmy razem do czwartku rano - szok ile my teraz czasu razem spędzamy
kupiłam Kasi sandałki z Korneckiego i kalosze (zwane gumiaczkami)
bo do tej pory byliśmy o jednych butach
zrobiłam też zakupy w a.rosie i w końcu zamówiłam czereśniową wiosnę (niebawem mi Kasia wyrośnie z takich książek) a dla siebie z okazji Dnia Mamy książkę, którą pani polecała + "dziecko dzień po dniu"
no i żeby nie było tak pięknie to właśnie mi z martwego i ukruszonego zęba wypadła plomba.... a zapomniałam na ostatniej wizycie zapytać gin czy mogę teraz leczyć zęby ( prześwietlenie odpada, znieczulenie?)
jutro/znaczy dzisiaj nie ruszę się bo oprócz tego, ze Tata i Brat montują nam schody (tu nie byłoby problemu) to w dodatku przychodzą montować nam mechanizm do przesuwnej bramy i umówiłam się z Tz-etem, że ugotuję jakiś jednogarnkowy obiad w ilości większej...
zresztą nie wiadomo kiedy moja dentystka może mnie najwcześniej przyjąć....
to sobie ponarzekałam, jak zawsze pół strony o sobie

wika- a mężowi zdradziłaś szczegóły tego ostatniego "drobnego" zabiegu ginekologicznego?
(nie masz pojęcia jak bardzo wyczekuję teraz Twoich II)
rena- i Twoich
wederka- to kciukam niech wyjdzie tak jakbyś chciała
wika- co do katarku- to powiedział mi o tym wynalzaku Tz-et bo mu koledzy w pracy polecali jak Kasia miała pierwszy katar- myślałam, że się z niego na.pier.niczają, szybko sprawdzałam w necie co to ten K.atarek
BERBIE- zrób lepiej te wyniki i dzwoń do gina
kucyku, BERBIE- Wy niebawem będziecie "donoszone"

---------- Dopisano o 02:29 ---------- Poprzedni post napisano o 02:20 ----------

Perse- a Artuś pozwala się fotografować/nagrywać ? Zawsze sprawiało mi to trudność bo Kasia przerywała swoje "zajęcia" i patrzyła zdziwiona w obiektyw, teraz przybiega bo chce zobaczyć co tam uwieczniłam)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-05-20 o 02:22
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 06:42   #4650
Konto usunięte

Zeberko, raczej tak. On jeszcze nie jarzy ciągu przyczynowo-skutkowego, że jak mu robię cyk cyk, to jest na zdjęciu. Jedyne, co robi, to wyciąga rączki do komórki albo aparatu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości