Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-04, 17:14   #4621
anika_s
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cześć kobiety
Z oczkami Oliwci juz dużo lepiej aż w szoku jestem za to ja czuje sie fatalnie boli mnie każdy mięsień i każda część ciala nie mówiąc o gardle ależ mam nerwy

despa- nie obraz się na mnie, pamiętam o maści już ją nawet znalazłam ale nie mam siły siedzieć przy kompie i probowac odczytać jaki skład nabazgrolony.

Pisze z tel. bo O już śpi więc i ja się w łóżku wygrzewam.Jutro rano pobuda i do pracy

ciekawe jak u Paniki ??

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2014-11-04 o 17:15
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 18:19   #4622
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Kwiatuszku jeszcze miesiąc, dwa temu obawiałam się wyjazdu na to święto, bo na cmentarzu ciasno, wózkiem nie przejade, wszędzie sama i sama. A teraz większość czasu wytrzymała i potem wyszalala się na placu zabaw.
Anioł nie dziewczyna

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
A co do drugiego to jak byś pisała o moim Mikołaju
hehe ufff jakoś mi raźniej, że nie tylko ja mam takiego cudaka

wiecie z jaką zazdrością patrzę jak rodzice chodzą sobie z takimi małymi brzdącami za rękę itp a mojego to tylko postaw na ziemię to rękę wyrywa i sam nie wie w którą stronę biec. jakby mógł to by pobiegł we wszystkie na raz

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Cześć kobiety
Z oczkami Oliwci juz dużo lepiej aż w szoku jestem za to ja czuje sie fatalnie boli mnie każdy mięsień i każda część ciala nie mówiąc o gardle ależ mam nerwy
o matko! zdrówka

Dobrze, że chociaż z Oliwką dużo lepiej, bo chorować przy chorym dziecku to kosmos

Chyba nie pisałam, że w niedzielę K. ugryzł szklankę już otwierałam buzię, żeby poprosić brata o taką po nutelli z grubszego szkła a tu słyszę trzask. Na szczęście zdążyłam wyciągnąć mu z buzi zanim cokolwiek się odłamało
Stary 2014-11-04, 18:40   #4623
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

hehe ufff jakoś mi raźniej, że nie tylko ja mam takiego cudaka

wiecie z jaką zazdrością patrzę jak rodzice chodzą sobie z takimi małymi brzdącami za rękę itp a mojego to tylko postaw na ziemię to rękę wyrywa i sam nie wie w którą stronę biec. jakby mógł to by pobiegł we wszystkie na raz

Chyba nie pisałam, że w niedzielę K. ugryzł szklankę już otwierałam buzię, żeby poprosić brata o taką po nutelli z grubszego szkła a tu słyszę trzask. Na szczęście zdążyłam wyciągnąć mu z buzi zanim cokolwiek się odłamało

Ano jest już ich dwóch
Dużo energii ma chłopak

Ojeja masakra z tą szklanką. Całe szczęście, że nic się nie stało
Stary 2014-11-04, 20:14   #4624
alliw
Zadomowienie

Cathlyn, w klubie jest watek o polecanych książeczkach . Ja Strzałkowskiej mam Pilke, Gdzie jest baranek, Maly duszek, Kolory i Na łące. W tej ksiązeczce Jest tam kto tez są takie króciutkie teksty, ale J. ją uwielbia (najbardziej lubi robić "pu pu" )

Despa, dasz jakiegos linka do tej gry? mysle ze J byłby nią zainteresowany

Anika, oby Cię choróbsko oszczędziło

Kwiatuszku, Karol gryzący szklankę

Przy okazji Halloween kumpela wrzuciła na fb. Padłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10711091_10202796063402789_6995395920838139929_n.jpg (97,4 KB, 25 załadowań)
Stary 2014-11-04, 20:21   #4625
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Tego szalika szukam http://www.hm.com/pl/product/32543?a...rticle=32543-A

na stronie komplety, a w sklepie nic nie dało się skompletować. wcześniej myślałam o szarym komplecie, ale z tego już w ogóle nic nie było stacjonarnie

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

przypomnijcie z czego ten koktajl, o którym tyle piszecie robicie? i czy surowe do blendera czy jak?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 20:24   #4626
BYou
MBZ♥

Kwiatuszku Karol jest PrzeAgent

Alliw jak Kicia?
jak napisałaś o tym psiaku to

Despa masz jakieś wiadomości o Natalce Ptaszka?
Teraz sobie myślę, że jakby mi pani dała w zerówce trudniejsze szlaczki do rysowania to by problemu z nudą nie było

Eluśka pytałaś o bajki: w ekstremalnej sytuacji puszczam Maszę i niedźwiedzia-ale to wtedy jak muszę coś załatwić, a inne sposoby nie dają rezultatu. Tak to puszczam piosenki, słuchowiska, wierszyki. Zdarza się u nas włączony obraz w tv ale Jej nie interesuje.

Cath my mamy Gdzie jet baranek, dzień dobry..., Piłka-Zosia lubi

Dziś poszłą spać o 18.15. Byliśmy na zakupach w kilku sklepach, potem obiad, szaleństwo z Tatą, potem jeszcze poszli zobaczyć czy na pewno wszystkie place zabaw są na swoim miejscu i prawie usnęła przy kolacji. Więc szybki rzut do wanny, mleczko i papa.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 20:39   #4627
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Despa masz jakieś wiadomości o Natalce Ptaszka?
ja nie Despa, ale dobrze u nich, jutro będą zdejmować plastry.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-04, 20:48   #4628
klementyna1
Zakorzenienie

Heja
Kwiatuszku smieszny ten Twój KArolak
Zosie obie przeagentki tez
nestelle wywołuję Cię do tablicy!
Ja nie despa, ale podobno operacja się udała i wszystko ok u NAtki
Co do bajhek to K. bajek raczej nie oglada, ale piosenki-teledyski na yt=szał...Ograniczamy mu do max 10-15 minut dziennie, a on nas męczy i męczy i męczy ciągle tylko swoje hity na czasie:
1) "kle, kle"- http://www.youtube.com/watch?v=7HJgmjoLCjw
2) "A jak aaaa"- Tu to juz znamy na pamięc cały teledysk, nawet odkrylam, ze przy nagrywaniu wykluczyli jedno dziecko po prawej stronie (50 sekunda;p)- bo nie spiewalo;p a najbardziej drazni mnie dziewczynka w żółtym szczególnie w 1;28 sek. ;p http://www.youtube.com/watch?v=GjXylN6PgxE
3) "mu mu" rolnik pole orze
4)-" ija ija o"- Dziadek fajna farme miał
5)"myje, myje"- mydło i szczotka pasta Fasolkowe
Niesttey repertuar nam sie stale powieksza, bo na tych kwadracikach obok widzi inne piosenki i każe sobie włączać "toto";p
Z bajek to nowa wersje MAi uwielbia, ale tylko tytułowa piosenke, potem goi nie interesuje;p
W ogóle my z tż aantytalencia muzyczne, a K. chyba ma słuch, bo czasem w rytm wystukuje, a jak powtarza piosenki (najczęsciej po chińsku) to wydaje mi sie, ze nawet wchodzi w melodie, ale nie znam się i może jestem zapatrzona w swoje dziecko za bardzo;p
Nic to dobrej nocy!!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 21:38   #4629
alliw
Zadomowienie

BYou Kitka dobrze, wraca do normy, wygrzewa się w ciepełku tylko Rudolf na nią syczy, bo wciąz czuje inne zapachy, a ona na niego buczy, i tak jak ja to mówie "gotują galarete", szczególnie w nocy ale myśle że pare dni i znów się pokochają

Klementyna, padłam z tego teledysku z jamnikiem Janek tez pokazuje na te okienka i mówi "toto"

Ciekawe jak Pani
Stary 2014-11-04, 21:40   #4630
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
A same kartoniki robiłyście, jakie słowa? Na czarno/czerwono?

Matematyka mi nie podeszła, liczenie kropek i matematyka jako język to dla mnie abstrakcja, jakoś za bardzo wykute na pamięć mi się to wydawało. ALe ja jestem lewopółkulowa i zawsze lubiłam matmę, więc hmmm..

A Cieszyńska to znowu najpierw uczenie się sylab a potem słów tak?
ja kupiłam karty obrazkowe, muszę wiecej dokupić, samej mi sie nie chce.
matematyke zostawiam tżtowi.
z cieszyńską nie pomogę.
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Z na cmentarzu była baaardzo zajęta - 2 ulubione od zawsze rzeczy - drzewa i lampy - poszliśmy jak było juz ciemno o czym tez co chwile przypominala. Pokazywała wszystkie kwiaty, no i ponieważ sporo czasu w samochodzie jeżdżąc od cmentarza do c cmentarza to mamy nadzór ruchu drogowego, który z drugiego rzędu krzyczy - czerwone! Zielone!
masakra ona na pewno 2013?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja nie Despa, ale dobrze u nich, jutro będą zdejmować plastry.
super

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-04, 21:54   #4631
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:

U nas na grobach też było ciekawie, L. była zafascynowana, chciała wchodzić na groby, a potem biegała po uliczkach...

a z ta szklanka
dobrze ze nie sie nie stalo
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Cathlyn, w klubie jest watek o polecanych książeczkach . Ja Strzałkowskiej mam Pilke, Gdzie jest baranek, Maly duszek, Kolory i Na łące. W tej ksiązeczce Jest tam kto tez są takie króciutkie teksty, ale J. ją uwielbia (najbardziej lubi robić "pu pu" )

Despa, dasz jakiegos linka do tej gry? mysle ze J byłby nią zainteresowany
http://allegro.pl/gra-connect-4-trav...756605690.html
Strzałkowskiej dużo wzuciałam, zapomniałam o niej, a rzeczywiście w klubie kiedyś oglądałam jej książki.
Cytat:

Cath my mamy Gdzie jet baranek, dzień dobry..., Piłka-Zosia lubi
Dzięki
koszyk zaladowany

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Ma ktoś tą książĸę?

http://aros.pl/ksiazka/pan-pierdziol...-i-spiewanki-2

A i Pan kłap tp jest w ogóle do kupienia?
Stary 2014-11-04, 22:52   #4632
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

PiPu PiPu
Od dzis sie tak z wami bede witala ;-)

Ulubiony dzwiek Emilianka ost dni. Nie zalerznie czy jezdzi policyjnym autkiem, czy samochodami - ciagle slysze ten dzwiek .

Gratulace dla waszych dzieci - za mowe. Umiejetnosci. Tak ogolem piszse. Wybaczcie.

Achna - Kwiatuszku
- to jest Juz ich 3
Chociaz zauwazylam ze kst czesciej da raczke i przejdzie troszke - ale dalej na dworze to inna bajka.

Achna - bo zapomniala - o 1stronir i tej liscie. Chcialam to zrobic tak ze te co se udzielaly na ost 2watkach beda na "aktywnych" - a reszta w zaginionych.

No i pytanie - czy dalej kopiowac posta 2. Linkami.
Czy wustarcza same mamusie z dziecmi.

Oraz jesli sobir ktoras zyczy bu dopisac - brata/siostre - ew tp. Zapraszam na priva.

Zaszalalam i kupilam sobie dzis buty ...!!! ( wyrowanie przyszlo )

No i akuray jak bylam w drodze do oracy. Dzwonili z orzedszkola.
Milus temp i wymioty wiec szybko tel do mamy ze niech idzie po niego teraz a nie za polH jak palniwala.i jutro dzien w domku spedzi.
Na szczescie mama pisala ze juz wieczorem ne mial temp i w domu nie wymiotowal.
Ale znociagnieciem zjadl kanapusie :-(. I oadl o 19.30.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 02:41   #4633
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej!

Pani odezwij się

Byou to nieźle Zosia się wymęczyła dzień pełen atrakcji

Cytat:
BYou Kitka dobrze, wraca do normy, wygrzewa się w ciepełku tylko Rudolf na nią syczy, bo wciąz czuje inne zapachy, a ona na niego buczy, i tak jak ja to mówie "gotują galarete", szczególnie w nocy ale myśle że pare dni i znów się pokochają
fajne określenie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Achna - Kwiatuszku
- to jest Juz ich 3
Chociaz zauwazylam ze kst czesciej da raczke i przejdzie troszke - ale dalej na dworze to inna bajka.

No i akuray jak bylam w drodze do oracy. Dzwonili z orzedszkola.
Milus temp i wymioty wiec szybko tel do mamy ze niech idzie po niego teraz a nie za polH jak palniwala.i jutro dzien w domku spedzi.
Na szczescie mama pisala ze juz wieczorem ne mial temp i w domu nie wymiotowal.
Ale znociagnieciem zjadl kanapusie :-(. I oadl o 19.30.

Kocham Cie Emilianku <3.
heh Emilian też taki łobuziak? to dobrze, czuję się rozumiana

zdrówka dla niego Może się czymś przytruł w przedszkolu

jakie buty kupiłaś?

znalazłam idealne klocki dla Karola http://klocki.strefamarek.allegro.pl...4-traktor.html

Kurde. słyszę, że mały zaczyna pokasływać. Do lekarza i tak jesteśmy umówieni na piątek, to przy okazji obejrzy gardło. o! a teraz miałczy przez sen

a umówieni jesteśmy bo podejrzewam, że ma skazę białkową (tak, taka ze mnie dobra matka, że dopiero teraz do tego doszłam). to musi być to, bo już innych pomysłów nie mam, choć okropnie dla mnie to wszystko skomplikowane.nie jest tak, że jeśli dziecko ma ciągle kontakt z alergenem to powinno się pogarszać? jakaś biegunka, większa wysypka, jakiekolwiek dolegliwości itp?

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2014-11-05 o 02:45
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 05:18   #4634
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Byou, Natka super, plastry beda sciagac. Ona cala sytuacje znosi bardzo dobrze, az Aga sie dziwi bo myslala ze wiekszy stres i trauma bedzoe. A juz w szpitalu jak doszla do siebie to gonil, dokazywala az lekarka je puscila do donu. Fotki mi Aga wysyla moim zdaniem jest bardzo duza roznica.

Kwiatuszku masakra z ta szklanka, dobrze ze nic sie nie stalo.

U nas z bajek hitem jest Barney i Hugo na Masze popatrzy ale bez euforii, za to ja w Maszy widze Emile

Wczoraj stwierdxilam,ze jednak nie jestem taki terminator jak mi sie wydawalo, siedze nad tymi tabelkami do polnocy i mnie szlag tracia jak mi sie cos nie zgadza. Wczoraj sie az z bezsilnosci poryczalam.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 07:11   #4635
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Przy okazji Halloween kumpela wrzuciła na fb. Padłam

a Janek dalej bezjajeczny?

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
znalazłam idealne klocki dla Karola http://klocki.strefamarek.allegro.pl...4-traktor.html

a umówieni jesteśmy bo podejrzewam, że ma skazę białkową (tak, taka ze mnie dobra matka, że dopiero teraz do tego doszłam). to musi być to, bo już innych pomysłów nie mam, choć okropnie dla mnie to wszystko skomplikowane.nie jest tak, że jeśli dziecko ma ciągle kontakt z alergenem to powinno się pogarszać? jakaś biegunka, większa wysypka, jakiekolwiek dolegliwości itp?
fajne klocki
moj fan motoryzacji tez bylby zachwycony

skaza? a co sie dzieje?

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Ma ktoś tą książĸę?

http://aros.pl/ksiazka/pan-pierdziol...-i-spiewanki-2

A i Pan kłap tp jest w ogóle do kupienia?
ja mam druga czesc pierdziolki - tam sa krotkie wierszyki i powtarzanki, jakie krolowaly w naszym dziecinstwie (u mnie na razie ta ksiazka lezy)

Pan klap chyba nie zdobycia - kiedys sukalam wczedzie i byly pojedyncze aukcje na allegro z uzywkami - swoja droga w kosmicznych cenach

Cytat:
Dziś poszłą spać o 18.15. Byliśmy na zakupach w kilku sklepach, potem obiad, szaleństwo z Tatą, potem jeszcze poszli zobaczyć czy na pewno wszystkie place zabaw są na swoim miejscu i prawie usnęła przy kolacji. Więc szybki rzut do wanny, mleczko i papa.
dzien pelen wrazen!
Cytat:
Tego szalika szukam http://www.hm.com/pl/product/32543?a...rticle=32543-A

na stronie komplety, a w sklepie nic nie dało się skompletować. wcześniej myślałam o szarym komplecie, ale z tego już w ogóle nic nie było stacjonarnie

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

przypomnijcie z czego ten koktajl, o którym tyle piszecie robicie? i czy surowe do blendera czy jak?
u nas online nie ma tego szalika - wiec gdybam, ze to produkt tylko dostepny w sklepach..

ja robie co jakis czas smoothie z buraka, albo soki z marchewki i jablka i pomaranczy, albo z avocado, szpinaku..

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

wczoraj w koncu ogladnelam ten film dokumntalny Alfabet o szkolach - ehh gdyby tylko byla mozliwosc wyjsc poza system- tutaj i tak moge zapomniec, bo nauka jest obowiazkowa w Niemczech.. jedyna alternatywa bylyby szkoly montessori czy waldorfskie..

podobala mi rodzina we Francji, ktorej syn nie chodzil do szkoly i nie byl tez nauczany - mialam wrazenie, ze milosc wrecz kipilala z ekranu dzieci sie nie wychowuje, im zostawia sie mozliwosci.
Dzieci ucza sie dobrowolnie, chca sie uczyc, sa ciekawe swiata - warunkiem jest entuzjazm, pasja, i zaufanie do siebie i ionnych.
Ale my i tak nie wyjdziemy poza system - jestesmy w nim niestety i mozemy pewnie jedynie minimalizowac szkody nie wysylajac dodatkowo dzieci poza czasem szkolnym na kolejne dziesiatki zajec rozwijajacych, dajac im czas tez na zabawe..
troche smutny i przytlaczajacy film, tez bardzo jednokierunkowy.
Byly robione jakies badania i genialnych w wieku 2-3 lata bylo 98 % dzieci, w pozniejszym wieku (chyba 7-8) juz tylko ok. 30%, u doroslych powyzej 25 lat po ukonczeniu szkoly juz tylko 2%.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-11-05 o 07:30
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 09:09   #4636
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

hejka,

moje dziecko zapytane wczoraj jak nazywa się babcia.. powiedziała ANIA.. a druga babcia LINKA haha jestem w szoku.. powtarza prawie wszystko i to co trzeba i to co nie należy powtarzać..

Zdrówka wszystkim.. mnie męczy ból gardła.. i zatoki..

Z okazji imienin dużo słodkości i warzyw.. bo czekolada jest warzywem.. moje motto życiowe .. chyba 3 z rzędu

http://www.pakamera.pl/kubki-i-czajn...-nr1079173.htm
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 09:58   #4637
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
u nas online nie ma tego szalika - wiec gdybam, ze to produkt tylko dostepny w sklepach..
mi w h&m powiedzieli, że dostali tylko czapki i rękawiczki, szalików nie było wcale. w ogóle ciężko znaleźć jakiekolwiek komplety. w h&m same pojedyncze rzeczy, nic się nie dało dopasować, obeszłam jeszcze parę innych sklepów i nie znalazłam żadnego całego kompletu dla J.
Stary 2014-11-05, 10:54   #4638
OtTakaJa
Zakorzenienie

Hej
pani - trzymam ogromne kciuki
scarlet - (to chyba Ty pytałaś) mój Tż ma na tel. 'My talking cat' chyba. A. uwielbia się bawić, myje kota, prowadzi siku, głaszcze i gada do niego a on powtarza wszystko. Jedynie kot nas ratuje, inaczej nie dałoby się go niestety ubrać po kąpieli...
Cytat:
Jakbym czytała o moim synu
alliw - dobrze, że historia z kociakiem szczęśliwie się zakończyła

Zazdroszczę super grzecznych dzieci na cmentarzu. My małego nawet nie braliśmy, bo niestety oczami wyobraźni już widziałam go z łapką w zniczu.
kasia - oby Milusiowi nic nie było
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Wczoraj stwierdxilam,ze jednak nie jestem taki terminator jak mi sie wydawalo, siedze nad tymi tabelkami do polnocy i mnie szlag tracia jak mi sie cos nie zgadza. Wczoraj sie az z bezsilnosci poryczalam.

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Zdrówka

My wczoraj się szczepiliśmy. Niestety dziś jęk i stan podgorączkowy. Ciężki dzień przed nami, bo wszystko na nie...
Ostatnio A. strasznie się rozgadał, powtarza praktycznie większość słów, czasem poprawnie, czasem sobie skraca. Teraz na topie jest czekaj (zaczekaj), kopo (spoko)

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:00   #4639
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
mi w h&m powiedzieli, że dostali tylko czapki i rękawiczki, szalików nie było wcale. w ogóle ciężko znaleźć jakiekolwiek komplety. w h&m same pojedyncze rzeczy, nic się nie dało dopasować, obeszłam jeszcze parę innych sklepów i nie znalazłam żadnego całego kompletu dla J.
ehhh a patrzylas moze jeszcze w C&A lub Zara?

ja bym mogla u nas popatrzec, ale to raczej bez sensu wysylac szalik zza granicy..

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
My wczoraj się szczepiliśmy. Niestety dziś jęk i stan podgorączkowy. Ciężki dzień przed nami, bo wszystko na nie...
oby szybko przeszlo!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Kupilam sobie fajna kurtke zimowa z prawdziwym puchem - i mam wyrzuty sumienia bo nie wiem, w jaki sposob byl on pozyskiwany ..

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
ojejj to zdrowia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-05, 12:18   #4640
BYou
MBZ♥

Monika u nas nie ma tego szalika:/wcale go nie było.

Moderna nie myśl o tym

Despa dzięki za wieścioby było tylko lepiej
Kiedy Ci się skończy ta harówka?
Masz jakieś wieści od Paniki?

Alliw to oby miłość przyszła jak najprędzej

Kwiatuszku ja się na skazach nie znam:/mam nadzieję, że to nic poważnego

Kasia zdrowia!!!!
Ulepiłyśmy pierogi Zosia zjadła 3

Stary 2014-11-05, 12:28   #4641
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
z jakim nadzieniem?
Zosia pomagala?

ojj zjadlabym - tylko zawsze mysl o lepieniu mnie skutecznie odstrasza
Stary 2014-11-05, 12:33   #4642
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
poślij kilka

teraz mam kolejny problem czy się meldować czy nie
Moderna wiesz coś o sprawach podatkowych dotyczącego podwójnego gospodarstwa domowego?

Stary 2014-11-05, 12:37   #4643
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Monika u nas nie ma tego szalika:/wcale go nie było.
mozliwe, ze sie jeszzce pojawi - albo sie nie pojawi wcale - jak jezszce pracowalam w h&m, to pamietam, ze co chwile dostawalismy nowy towar - regularnie pojawialy sie nowe rzeczy - ale czesto jest tak, ze jest jakis produkt w katalogu lub na stronie i on sie w sklepie nigdy n ie pojawi, bo jest to produkt dostepny tylko online, i to dziala tez odwrotnie - sa artykuly dostepne tylko w sklepach - taka dziwna polityka

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
poślij kilka

teraz mam kolejny problem czy się meldować czy nie
Moderna wiesz coś o sprawach podatkowych dotyczącego podwójnego gospodarstwa domowego?
od godziny probuje Ci wyslac maila i nic z tego, wiec odpowiedz tuaj

To pismo, ktore mi pokazalas to informacja dotyczaca wczesnej diagniostyki - natomiast jak Cie cos niepokoi, chcesz skontrolowac zeby dziecka to oczywiscie, ze mozesz pojsc na wizyte

dlaczego nie chcesz sie meldowac?
bez meldunku nic nie zalatwisz, nawet zeby zglosic sie do urzedu pracy, zeby pracowac, dostac pieniadze jak Kindergeld czy Betreuungsgeld potrzebny jest meldunek i zgoda na pobyt. Zreszta meldunek przy pobycie iles tam jest obowiazkowy (nie pamietam czy jest to 7 dni, czy 3 miesiace - ale na pewno po jakims czasie obowiazkowe)

nie wiem nniestety- nie wiem nawet co to jest podwojne gospodarstwo domowe

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-11-05 o 12:38

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-05, 12:39   #4644
Villga
Zadomowienie

Heej !
Przymierzalam się do napisania od paru dni ale jakoś ciężko mi się wbić.

Zdrowia dla chorujacych. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.

My też wczoraj lepilysmy pierogi hehe.

Miłego dnia wszystkim!
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 12:48   #4645
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Heej !
no hej
Stary 2014-11-05, 13:11   #4646
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
od godziny probuje Ci wyslac maila i nic z tego, wiec odpowiedz tuaj

To pismo, ktore mi pokazalas to informacja dotyczaca wczesnej diagniostyki - natomiast jak Cie cos niepokoi, chcesz skontrolowac zeby dziecka to oczywiscie, ze mozesz pojsc na wizyte

dlaczego nie chcesz sie meldowac?
bez meldunku nic nie zalatwisz, nawet zeby zglosic sie do urzedu pracy, zeby pracowac, dostac pieniadze jak Kindergeld czy Betreuungsgeld potrzebny jest meldunek i zgoda na pobyt. Zreszta meldunek przy pobycie iles tam jest obowiazkowy (nie pamietam czy jest to 7 dni, czy 3 miesiace - ale na pewno po jakims czasie obowiazkowe)

nie wiem nniestety- nie wiem nawet co to jest podwojne gospodarstwo domowe
dzięki
niby jest obowiązkowy po 7 dnia ale wiesz...
Kindergeld nie trzeba może być dziecko w Pl. to drugie to co ten opiekunczy? pracować nie mam zamiaru będę się meldować albo w piątek teraz albo nie wiem. jedyne co mnie przekonuje to zapisanie Florka na liste do Kity.

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Heej !

Zdrowia dla chorujacych. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.

My też wczoraj lepilysmy pierogi hehe.

Miłego dnia wszystkim!
dzień dobry

Stary 2014-11-05, 13:13   #4647
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Byou teoretycznie do 10 kolezanka jest na zwolnieniu.Czy dalej pociagnie nie wiem, a co najlepsze jestesmy w dwoch referatach a dostalam zastepstwo bo sie przyjaznimy :-( wiec do 10 mam dwa etaty, dodatkowo swoja norme mam zrobic....ech.

Wiesci od Pani nie mam,ale puszcze jej smska.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-05, 13:23   #4648
BYou
MBZ♥

Moderna, ruskie
A jakże bez Niej takie atrakcje w kuchni się nie odbywają
To samo teraz się w zarze dzieje:/online sobie, stacjonarnie sobie.

Dragusiu kurierem lecą

Despa o matko:/

Stary 2014-11-05, 13:35   #4649
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dzięki
niby jest obowiązkowy po 7 dnia ale wiesz...
Kindergeld nie trzeba może być dziecko w Pl. to drugie to co ten opiekunczy? pracować nie mam zamiaru będę się meldować albo w piątek teraz albo nie wiem. jedyne co mnie przekonuje to zapisanie Florka na liste do Kity.

dzień dobry
ok, nie musze wszystkiego rozumiec

Betreuungsgeld to dostajesz kase ty, ze opiekujesz sie dzeickiem w domu, zamiast go oddac do zlobka.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Moderna, ruskie
A jakże bez Niej takie atrakcje w kuchni się nie odbywają
To samo teraz się w zarze dzieje:/online sobie, stacjonarnie sobie.
pysznosci

ja tez sie staram jak moge wlaczac M. do czynnosci gotowania i ja mam spokoj, a on ma jakas tam frajde
Stary 2014-11-05, 13:50   #4650
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Ooo takie buty sobe kupilam

ImageUploadedByWizaz Forum1415195359.805721.jpg

Fota w pracownicej szatni wiec podloga nie lsni czystoscia

Postaram ske was nadrobic wieczorem

I co mi miglo

Villga - witaj i nje znikaj.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości