|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Rozeznanie
|
wiecie może jak usunąć rysy na metalowym stelażu? w ogóle jest to możliwe?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj ładna pogoda, właśnie wróciłam z małego spaceru i muszę się wziąć za naukę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Rozeznanie
|
Mnie sr uspokoiła, choć samego porodu jakoś się nie boję (nie wiem, może spanikuję jak przyjdzie co do czego
![]() Właśnie zrobiłam pierwsze pranie, bo pogoda sprzyja - słonecznie i wietrznie. Ta Lovela (mleczko do prania + płyn do płukania) w rezultacie daje całkiem przyjemny zapach... ![]()
#4625 |
Wtajemniczenie
|
dubel
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki, mam nadzieję że znajdą szybko przyczynę i wszystko będzie ok i urodzisz w terminie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Misia - kciuki oby wszystko było ok ![]() Sasia - gratuluję (bo chyba zapomniałam pogratulować) ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
Ja nie chodzę do szkoły rodzenia i się nawet nie wybierałam.
Ja poszłam na badania a wróciłam po 3 godzinach ![]() ![]()
#4629 |
Wtajemniczenie
|
Madziqqq mialam Ci jeszcze odpisac na to co mowilas ze Twoj maly cos spokojny,nie wiem jak reszta dziewczyn ale Ja od mniej wiecej tygodnia zauwazylam znaczna zmiane w sposobie ruszania sie malej,skonczyly sie dzikie imprezy,ruchy sa wyrazne ale jakies takie spokojniejsze,bardziej jakby sie rozpychala badz co jakis czas prostuje raczke badz nozke
![]()
#4630 |
Rozeznanie
|
U mnie też się ruchy uspokoiły, wczoraj od południa nie czułam, a wieczorem jak się położyłam to takie spokojniejsze te ruchy były, jak by rozciąganie. Dziś to samo, nie takie szalone imprezy jak wcześniej też tak spokojnie i się zastanawiałam czy to chwilowe czy coś się dzieje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki, żeby Maluszek posiedział jeszcze trochę w brzuchu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4632 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() ![]() Tez bym chciala wiedziec co nie tak, bo rodzice przyjadą na swieta i mam nadzieje ze przywiozą mi rozne sledze ![]() ![]() Cytat:
U mnie na szczeście nie trzeba zaczynać od początku- ja pierwszy raz bylam dopiero na 4 zajęciach, czyli juz zaczeło sie od porodu i dziecka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Macie czasami tak ze wasze dziecko ma cichy dni i sie nie rusza nawet w "swoje" godziny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Rozeznanie
|
sasia ja też nie chodzę do szkoły rodzenia, bo wcale nie zamierzałam nawet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Wtajemniczenie
|
Chemisette wszedzie pisza ze w III trymestrze ruchy robia sie juz bardziej spokojne,powsciagliwe i zeby sie tym nie martwic
![]() Antosia Chyba kazda z nas martwila sie juz cichymi dniami,taki urok ciazy ![]() ![]()
#4635 |
Zakorzenienie
|
Prasowalam hm ponad 1,5 godziny ogladajac serial
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4636 |
Rozeznanie
|
jak pomyślę ile mnie prasowania czeka to aż szlak mnie trafia :/ tak nie cierpię prasować
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Rozeznanie
|
Madziqqq, witam w klubie nienawidzących prasować
![]() Misia, trzymam kciuki, żeby dobrze było ![]()
#4638 |
Rozeznanie
|
muszę się przejechać do zusu dowiedzieć się jak moja sytuacja wygląda bo na infolinii nic mi powiedzieć nie mogą tylko niepotrzebnie pół godziny na słuchawce wisiałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tez nie lubie prasowac. Ale wlaczyc sobie jakis serial czy film i fajnie sie prasuje. W szczegolnosci ze te ciuszki sa slodkie.
#4640 |
Rozeznanie
|
Mamuski, a ile Wy macie tych ubranek, ze godzinami prasujecie? Szczerze mówiąc ja z ubrankami na pewno zmieszcze się w 2 pralkach (podziele na białe i kolorowe, wszystko w rozmiarze 58-62) więc i z prasowaniem szybko pójdzie. I wydaje mi się, że mam wszystkiego wystarczającą ilosc (ewentualnie dokupie jakies pojedyncze sztuki).
Moja mała też już słabiej się rusza, tzn nie czuje mocnych kopniaków tylko bardziej rozpychanie. Rozmawiałam z mamą (musiałam zadzwonić i się wyżalić, bo z tz skonczylo sie to tylko kłotnią) i pocieszyła mnie, że na pewno dam radę bez zadnej szkoły (moja mama miala same porody sn więc jej wierze ![]() Minka ja boję się, ze podczas porodu nikogo nie zrozumiem i nie urodzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
Sasia ja piore i prasuje od najmniejszych czyli tych 0-9 miesiecy i te tez prawie wszystkie prasuje. Tych najmniejszych to nie jest tak duzo chyba.
#4642 |
Rozeznanie
|
Ja to takie regularne prasowanie, dla bobo jeszcze nie prasuję (przypuszczam, że akurat to będzie przyjemnością), najbardziej nie lubię koszul prasować, a mąż koszulową pracę ma :/
#4643 |
Zakorzenienie
|
Ja nie cierpie wogle prasowac. I staram sie tego nie robic. Czasem trzeba. I moze przy tych malych sie przekonam.
#4644 |
Zadomowienie
|
Roksape hydroksyzyna jesli weźmiesz ją parę razy na spanie nie powinna zaszkodzić. jest zaliczana do tych bezpieczniejszych "uspokojaczy" oczywiście zrobisz jak będziesz uważać.
ja troszkę się przespacerowałam też po sklepach to czuję się jakby mnie walec przejechał... miałam jeszcze tyle planów na dzisiaj ale trudno... a na 18 mam szkołę rodzenia. idę bo w sumie czemu nie?jak będzie głupio to przestanę ot wsio...poza tym to takie trochę oswojenie się ze szpitalem z tym wszystkim co ma być i jakoś tak... |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | ||
Raczkowanie
|
Trochę się poopalałam trochę popływałam w morzu, trochę pomarudziłam postękałam i tyle
![]() Cytat:
A materace to może dwa się przydadzą. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zadomowienie
|
Zapomniałam Wam napisać,że wczoraj położna uświadomiła jedną z pacjentek,że w ciąży nie siadamy po turecku.
Jeszcze jest ze mną na sali kobieta, która piła glukozę w 28 tyg ciąży i wyszła ok, ale przez ostatni miesiąc przytyła 10 kg i dziecko podskoczyło z 1100g na 2 kg i dzisiaj znowu piła glukozę i ma cukrzycę jest w 32 tyg
![]() |
#4647 |
Rozeznanie
|
Ja do szkoły rodzenia idę bo jestem zielona w tych sprawach i chce się czegoś nauczyć. A po za ty chce ab tz też się czegoś nauczył i mi pomagał od samego początku przy małym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 |
Wtajemniczenie
|
Sasia To mamy chyba podobne wyprawki
![]() ![]() Co do szkoly rodzenia Ja mialam zaczynac w tym tygodniu ale z wiadomych przyczyn,mego uziemienia nie zaczelam. I jakos szczegolnie tego nie przezywam,nie to nie ![]() Dziewczyny a jak u Was z chrzcinami ?? Oczywiscie te ktore chrzcic maja zamiar,ile miesiecy po narodzinach maluszka planujecie ??
#4649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Rozeznanie
|
A dlaczego nie można siedzieć po turecku? Znalazłam kiedyś filmik z jogi dla ciężarnych i tam były ćwiczenia rozciągające na kręgosłup ale właśnie siedziało się po turecku i dziewczyna ćwiczyła w dość zaawansowanej ciąży
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- My myślimy o Świętach Wielkanocnych, wypadają 5-6 kwietnia. Maluszek już duży będzie i w miarę ładniejsza pogoda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.