Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-08, 20:35   #4591
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

dzięki Inka, dam znać oczywiście

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 20:42   #4592
Misia89p
Wtajemniczenie

My od wczoraj znowu w szpitalu mam małowodzie, szukaja przyczyny od czego to.poza tym Maluch jest juz glowka bardzo nisko, mam skurcze, ktore staraja sie wyciszyc. Eh ciagle cos.

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 20:44   #4593
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
My od wczoraj znowu w szpitalu mam małowodzie, szukaja przyczyny od czego to.poza tym Maluch jest juz glowka bardzo nisko, mam skurcze, ktore staraja sie wyciszyc. Eh ciagle cos.
trzymam kciuki!!!!!!!!!!

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 20:50   #4594
19Inka90
Wtajemniczenie

Misia Kochana trzymajcie się i dawaj znać na bierzaco

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 21:47   #4595
skrzatek24
Rozeznanie

Lolcia zdrówka przede wszystkim Ci życzę (i maluchowi też). I w ogóle spełnienia marzeń

Misia
trzymaj się ciepło i wytrzymaj jak najdłużej.
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 00:23   #4596
bimbunia_
Raczkowanie

Cześć Grudniówki, witam się po urlopie. Ciężko Was nadrobić, więc stwierdziłam że się przywitam zanim doczytam do końca.

Po pierwsze Lolcia trzymaj się twardo (szyjka też) i nie umartwiaj się, chociaż masz wszelkie powody, bedzie dobrze i za rok nie będziesz w ogóle o tych wydarzeniach pamiętała

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/wozek-tako-camaro-...658973510.html
będzie najwyżej stał u rodziców to nie będę do nich wózka tachać
To jest dobry wózek i ładny więc tylko sobie pogratuluj!

Cytat:
Napisane przez karolinka_87 Pokaż wiadomość
Mam też kolejne pytanie dotyczące butelki - dla mam planujących karmienie piersią też się przydadzą? Jeśli tak to do czego?

Odnośnie czegoś łagodzącego na sutki – mam polecone od Cioci purelan firmy medela- do dostania w aptekach. Poleciła mi ponieważ jest to czysta lanolina i w przeciwieństwie do wielu innych środków nie trzeba go zmywac przed karmieniem, co jest bardzo wygodne, bo na początku karmi się bardzo często.
Butelki i laktator sie przydają jak jesteś chora albo na kilka godzin musisz się rozstać z dzieckiem i piersi chcą Ci eksplodować albo chcesz zostawić dziecko z kimś kto je nakarmi maminym mlekiem wcześniej odciągniętym a co do purelanu to skoro to jest 100% lanoliny to mozna po prostu kupić lanolinę i podejrzewam że będzie większa i tańsza ale może też trudniej dostępna.

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny, a ten materac do łóżeczka to gryka-kokos-pianka, tak? Jakaś firma konkretna? Na co jeszcze zwrócić uwagę? Bo przedział cenowy dość duży...
Przypominam że gryka kokos nie jest polecany bo jest za twardy, trzeba wybierać bardziej sprężysty, piankowy albo silikonowy.

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość
Roksape ja jeszcze o tym nie myślę. Ja z kolei uwielbiam śledzie i tez pewnie będe mogła o nich zapomnieć.
Moment moment bo aż się wzburzyłam, co jest niby nie tak ze śledziami???

Co do forumowej zadymki poziomki to dodam od siebie że racjonalizm to jedno a wyzywanie czyichś dzieci od SIEROT to drugie. Unikajmy nieprzyjemnych epitetów, wolę rzyganie tęczą niż wyzwiska.

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Ooo widze ze Bimbunia podczytuje,czyzbys juz wrocila z urlopu ??

od wtorku nadrabiam a Tobie gratuluje prezydentury zasłużonej

Edytowane przez bimbunia_
Czas edycji: 2014-10-09 o 00:44
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 04:44   #4597
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Trzymaj się niech dzieciaczek jeszcze posiedzi u mamy !!!

Ja mam w ręku wenflon i tak mnie ręka nap..... że spać nie mogłam zbytnio :/

Lolcia a Ty koniecznie do lekarza, bo z tymi niewielkimi krwotokami to nie fajnie
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 05:49   #4598
Suqub
Zakorzenienie

Witam. Ja już wstałam i nie długo do labo idę badania zrobić. Pobieranie krwi przestaje być straszne
Dziś mialam koszmary w nocy. Co chwila się budziłam z kolejnym. Najgorszy był ten gdzie pojawiło sie krwawienie a ja nie miałam jak dostać się do szpitala i straciłam wszelką nadzieję już(Lolcia chyba Twoje posty tak na mnie podziałały). Oczywiście wszystko skutkuje niewyspaniem

bimbunia Ty po urlopie pewnie muśnięta słońcem wróciłaś

I puściłam Małej piosenke "Last Christmas" a niech się przyzwyczaja

I picture you in the sun wondering what went wrong...

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2014-10-09 o 06:37
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 06:39   #4599
jusssi
Rozeznanie

Przeglądając dzisiaj forum natknęłam się na wątek Synechii u dziewczynek. Przyznam, że nie miałam pojęcia o takim problemie. O stulejce u chłopców dużo się mówi i wiem, że lekarze podczas kontroli zwracają na to uwagę, w przypadku dziewczynek jest różnie. Wklejam link dla przyszłych mam: http://dzieciowo.pl/2012/05/synechia...iewczynek.html
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 06:46   #4600
Roksape
Zadomowienie

Jussi ja pisałam tu kiedyś u synechii. Zwłaszcza o tym, żeby nie smarować nie daj Boże od zewnętrznej strony sudokremem czy zasypką sypać, bo u małych dziewczynek nie ma tam takiego nawilżenia jak u dorosłych i może dojść do stanu zapalnego, który doprowadzi do sklejenia warg. Dlatego piszę, że przy dziewczynkach najlepiej używać linomagu. Oczywiście to synechia na skutek uszkodzenia, bo jest też synechia wrodzona i czasami lekarze nie sprawdzają, a powinni. Czasami wystarczy używanie natłuszczającego kremu i powolne odklejanie,a czasami potrzebny jest zabieg nacięcia robiony pod znieczuleniem.
Stary 2014-10-09, 07:17   #4601
Basjenia
Zadomowienie

hejo
ja dzisiaj znowu staje ww grupie słabych nocy....TŻ ma dzisiaj tą durną prezentację którą się tak stresuje i kręcił się cały zdenerwowany więc sen mimo że lekki to taki...:/
a dodatkowo śniło mi się że byłam z wizytą w pracy (nie wiedzieć czemu z pustym wózkiem...) i wszyscy się zachwycali brzuszkiem i pytali kiedy MALUCHY będą ze mną... a potem się dowiedziałam że lekarz nie chciał mnie martwić i że będę mieć bliźniaki. a nie mówił mi bo jak nieświadoma to mniej się denerwuje...a ja wszystko miałam jak na jedno dziecko...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 07:18   #4602
jojla
Zakorzenienie

Lolcia spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego! Zdrowia przede wszystkim i jak najdłuższego czasu w dwupaku

Cytat:
Trzymajcie się

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 07:29   #4603
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Misia trzymaj się i niech maleństwo siedzi u ciebie jak najdłużej
Basjenia ale się z twojego snu o bliźniakach uśmiałam :p
Mi też się śniły jakieś głupoty między innymi, że tyle siary przed porodem mi leciało że w słoiki odciągałam tylko nie mam zielonego pojęcia po co

ja się chyba zaczynam faktycznie robić przewrażliwiona bo mały od wtorku taki jakiś dziwnie spokojny i już świruję czy na pewno wszystko ok, dziś mam wizytę u położnej to się dopytam

a zaraz rozpakowuję pakę z wózkiem i zobaczymy co kupiłam
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 07:41   #4604
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Jussi ja pisałam tu kiedyś u synechii. Zwłaszcza o tym, żeby nie smarować nie daj Boże od zewnętrznej strony sudokremem czy zasypką sypać, bo u małych dziewczynek nie ma tam takiego nawilżenia jak u dorosłych i może dojść do stanu zapalnego, który doprowadzi do sklejenia warg. Dlatego piszę, że przy dziewczynkach najlepiej używać linomagu. Oczywiście to synechia na skutek uszkodzenia, bo jest też synechia wrodzona i czasami lekarze nie sprawdzają, a powinni. Czasami wystarczy używanie natłuszczającego kremu i powolne odklejanie,a czasami potrzebny jest zabieg nacięcia robiony pod znieczuleniem.

O widzisz, musiałam przeoczyć. Zorientowana mamuśka z ciebie Mnie strasznie dziwi, że tak wiele mam używa sudokremu w ilościach ekstremalnych. Nie jako maść, a jako krem.

Idę robić sałatkę jarzynową, nie jadłam z pół roku Miłego dnia.
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 07:45   #4605
madziqqq
Rozeznanie

jak narazie gondolka super zaraz się dobieram do stelaża

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 07:54   #4606
19Inka90
Wtajemniczenie

Bimbunia witamy,opowiadaj jak bylo

Sugub jak moglas z tym last christmas Teraz bede caly dzien chodzila i "Aj giv you maj hart"

Witam panie,moj tz przez nastepne trzy dni bedzie traktowal dom jak hotel I huuumor to mam przecudowny z tego powodu ... Ale pewnie bede tu spamowala jeszcze wiecej niz zwykle,co by nie siedziec i nie ryczec... To wykonczymy zaraz ta czesc watku

Emilka
Stary 2014-10-09, 07:57   #4607
sasia25
Rozeznanie

Dziewczyny, dzięki za gratki moj tz chyba z tego wszystkiego nie spał całą noc pojechał o 4 rano do pracy już z nudów, zabrał mi auto, a teraz taaak pada deszcz, że nie pojadę do szkoły rodzenia. Muszę zadzwonić i zapytać czy zapiszą mnie na nast zajęcia już te z partnerem. A w ogole, to doczytałam, że dzisiaj ma być o diecie w ciąży wiec tym bardziej wole zostac w łożku.

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
extra!! gratulacje!! kiedy parapetówka?? w którym D będziecie mieszkać? ja mieszkałam najpierw w D7 (centrum jeszcze North King St.), później D8, a później D20
Oj do parapetówki jeszcze daleko czytałam, że formalności załatwia się nawet do kilku miesięcy nie wiem od czego to zależy, ale zobaczymy, może nam uda się szybciej.

Dom jest w D11, co z początku mi się nie uśmiechało, bo teraz mieszkamy w pięknym Dun Laoghaire (tu nikt nie potrafi ustalić jaki to nr i nawet w banku napisałam 01 ), gdzie jest czyściutko, po ulicach nie chodza zadne podejrzane typki i czuje się bardzo bezpiecznie, ale tu apartamenty i domy zaczynają się od kilkuset tysięcy euro

Cytat:
Odpoczywaj trzymam kciuki za Was
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 08:10   #4608
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:

Witam panie,moj tz przez nastepne trzy dni bedzie traktowal dom jak hotel I huuumor to mam przecudowny z tego powodu ... Ale pewnie bede tu spamowala jeszcze wiecej niz zwykle,co by nie siedziec i nie ryczec... To wykonczymy zaraz ta czesc watku
Inka głowa do góry mój jak wyjeżdza to na cały miesiąc aż

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

czuję się jak blondynka( oczywiście bez urazy) zamontowałam gondolę a teraz nie umiem jej zdjąć....
Stary 2014-10-09, 08:19   #4609
19Inka90
Wtajemniczenie

Madziqqq oj na moj humor to sie chyba wiecej zebralo nie wiem poprostu wyobraznia mnie chyba ponosi

a co do blondynki...Pamietaj,ze blondynka to stan umyslu a nie kolor wlosow

Emilka
Stary 2014-10-09, 08:21   #4610
alekaz1
Zakorzenienie

Dobry u nas tez pogoda deszczowa tz zabral auto. A ja musze do poloznej sie wyvrac dobrze ze to nie daleko.
Stary 2014-10-09, 08:25   #4611
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Madziqqq oj na moj humor to sie chyba wiecej zebralo nie wiem poprostu wyobraznia mnie chyba ponosi
oj w takim razie znam ten ból, chociaż u mnie się już to trochę uspokoiło kiedyś do każdej małej rzeczy potrafiłam wymyśleć całą historię a do zwykłego smsy dopisać niezły romans....
Stary 2014-10-09, 08:25   #4612
mysza88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam octenisept na pępek, ale moja położna go odradza. Mówiła, że za słaby i może się paprać. Nie chcę żeby mała przeżywała z pępkiem horror, więc może lepiej potraktować go tym spirytusem? Jak myślicie?
co do octaniseptu to ja chyba będę używać., moja siostra 3 misiące temu urodziła i psikała swojemu dziecku i pępuszek szybko odpadł i jest piękny, ja sama używałam go po laparoskopii i jak to mój lekarz powiedział że goiło się na mnie wszystko jak na psie :P

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
dziewczyny na poprawę humoru poczytajcie sobie opowieści z innego forum o śmiesznych wydarzeniach podczas porodu jak laski opisują

http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...30/index2.html
dzięki Minka za tego linka, wczoraj akurat jadłam kolację i mało co się nie udusiłam

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, udało się, mamy dooooooooom
Dostaliśmy wiadomość z nieruchomości z gratulacjami zaraz chyba się rozrycze z tych emocji
super gratulacje! w końcu się doczekałaś!!

Cytat:
Biedna, trzymajcie się! na pewno wszystko będzie dobrze!

ja wczoraj cały dzień zabiegana, dziś też zaraz muszę lecieć ubezpieczenie auta załatwić i może jakieś pranie nowe wstawić a to co już wyschło poprasować...
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 08:42   #4613
sasia25
Rozeznanie

Dziewczyny czy Wy wszystkie chodzicie do szkoły rodzenia?
Właśnei dodzwoniłam się do swojej i mnie wypisali musze zaliczyć najpierw 1 zajęcia, żeby przyjsc na nast, a jak dzisiaj nie moge, to nastepne pierwsze beda w grudniu super swietnie
Stary 2014-10-09, 08:48   #4614
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Sasia ja nie chodzę i chyba jeszcze kilka dziewczyn z watku tez nie kiedys nie bylo takich szkół i kobiety rodziły i świetnie sobie radziły wiec nie czuje sie jak wyrodna matka nie chodzac na zajęcia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 08:51   #4615
Linea86
Raczkowanie

Sasia ja też nie chodzę, plany były ale z braku czasu męża wyszło, że nie poszliśmy. Moja gin polecała szkołę, ale sama zaznaczała, że ona by poszła tylko na wybrane zajęcia bo niektóre tematy są totalnie bez sensu. Stwierdziłam, że włączę youtube i poszukam tego co mnie interesuje:P
Stary 2014-10-09, 08:53   #4616
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnei dodzwoniłam się do swojej i mnie wypisali musze zaliczyć najpierw 1 zajęcia, żeby przyjsc na nast, a jak dzisiaj nie moge, to nastepne pierwsze beda w grudniu super swietnie
ja tez nie chodze. Od poczatku nie mialam tego w planach.
Stary 2014-10-09, 08:54   #4617
sasia25
Rozeznanie

No właśnie, też chciałam iść tylko na wybrane, szczegolnie, że wszystkie zajęcia mają być rano, a moj tz pracuje i musialby się zwalniac.
Wkurzyłam się, że bez pierwszych zajęć nie można pojawić się na następnych, aż pokłóciłam się przez to z tz
no trudno, to dołączam do grona przyszłych mam bez szkoły rodzenia
poza tym ja i tak swojej bym nie skonczyła, bo poza tym dzisiejszym mialoby byc jeszcze 10 spotkac-1 na tydz, a ja mam tp za 8 tyg
Stary 2014-10-09, 08:55   #4618
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
ja byłam na 2 czy 3 zajęciach niby wszystko ok i fajnie ale jednak zrezygnowałam
Stary 2014-10-09, 08:56   #4619
Roksape
Zadomowienie

Dostałam drugi wenflon ! przez tamten nie mogłam spać, a jak przyszła położna z kroplówką i solą do przepłukania to taki ból poczułam, że płakać mi się zachciało.

Basjenia dostałam taką mała tabletkę ponoć chydroksyzyna ??? Czy to można brać w ciąży ? Ponoć to na sen jest
Stary 2014-10-09, 09:03   #4620
karooka
Raczkowanie

A my chodzimy i bardzo się z tego powodu cieszę bo mimo, ze mam wykształcenie medyczne, już na 1zajeciach dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy. Beda zajecia z przebiegu porodu, karmienia piersia, kapieli, szczepien, chorob dzieci, lekow itd itp Poza tym u mnie zajęcia prowadzi oddzialowa szpitala gdzie będę rodzic wiec ciesze sie ze nie będę tam obca poza tym na koniec zawsze ćwiczenia gimnastyczne co uważam jest super. Także jak ktos sie zastanawia czy warto-warto!
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości