|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
dzięki Inka, dam znać oczywiście
![]()
#4592 |
Wtajemniczenie
|
My od wczoraj znowu w szpitalu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki!!!!!!!!!!
#4594 |
Wtajemniczenie
|
Misia Kochana trzymajcie się i dawaj znać na bierzaco
![]()
#4595 |
Rozeznanie
|
Lolcia zdrówka przede wszystkim Ci życzę (i maluchowi też). I w ogóle spełnienia marzeń
![]() Misia trzymaj się ciepło i wytrzymaj jak najdłużej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | ||||
Raczkowanie
|
Cześć Grudniówki, witam się po urlopie. Ciężko Was nadrobić, więc stwierdziłam że się przywitam zanim doczytam do końca.
Po pierwsze Lolcia trzymaj się twardo (szyjka też) i nie umartwiaj się, chociaż masz wszelkie powody, bedzie dobrze i za rok nie będziesz w ogóle o tych wydarzeniach pamiętała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do forumowej zadymki poziomki to dodam od siebie że racjonalizm to jedno a wyzywanie czyichś dzieci od SIEROT to drugie. Unikajmy nieprzyjemnych epitetów, wolę rzyganie tęczą niż wyzwiska. ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- od wtorku nadrabiam ![]() ![]() Edytowane przez bimbunia_ Czas edycji: 2014-10-09 o 00:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam w ręku wenflon i tak mnie ręka nap..... że spać nie mogłam zbytnio :/ Lolcia a Ty koniecznie do lekarza, bo z tymi niewielkimi krwotokami to nie fajnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
Witam. Ja już wstałam i nie długo do labo idę badania zrobić. Pobieranie krwi przestaje być straszne
![]() Dziś mialam koszmary w nocy. Co chwila się budziłam z kolejnym. Najgorszy był ten gdzie pojawiło sie krwawienie a ja nie miałam jak dostać się do szpitala i straciłam wszelką nadzieję już(Lolcia chyba Twoje posty tak na mnie podziałały). Oczywiście wszystko skutkuje niewyspaniem ![]() bimbunia Ty po urlopie pewnie muśnięta słońcem wróciłaś ![]() I puściłam Małej piosenke "Last Christmas" a niech się przyzwyczaja ![]()
"Nigdy nie narzekaj, że masz w życiu pod górkę, jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt". ![]() ![]() I picture you in the sun wondering what went wrong... ![]() Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-10-09 o 06:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Rozeznanie
|
Przeglądając dzisiaj forum natknęłam się na wątek Synechii u dziewczynek. Przyznam, że nie miałam pojęcia o takim problemie. O stulejce u chłopców dużo się mówi i wiem, że lekarze podczas kontroli zwracają na to uwagę, w przypadku dziewczynek jest różnie. Wklejam link dla przyszłych mam: http://dzieciowo.pl/2012/05/synechia...iewczynek.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#4600 |
Zadomowienie
|
Jussi ja pisałam tu kiedyś u synechii. Zwłaszcza o tym, żeby nie smarować nie daj Boże od zewnętrznej strony sudokremem czy zasypką sypać, bo u małych dziewczynek nie ma tam takiego nawilżenia jak u dorosłych i może dojść do stanu zapalnego, który doprowadzi do sklejenia warg. Dlatego piszę, że przy dziewczynkach najlepiej używać linomagu. Oczywiście to synechia na skutek uszkodzenia, bo jest też synechia wrodzona i czasami lekarze nie sprawdzają, a powinni. Czasami wystarczy używanie natłuszczającego kremu i powolne odklejanie,a czasami potrzebny jest zabieg nacięcia robiony pod znieczuleniem.
![]() |
#4601 |
Zadomowienie
|
hejo
ja dzisiaj znowu staje ww grupie słabych nocy....TŻ ma dzisiaj tą durną prezentację którą się tak stresuje i kręcił się cały zdenerwowany więc sen mimo że lekki to taki...:/ a dodatkowo śniło mi się że byłam z wizytą w pracy (nie wiedzieć czemu z pustym wózkiem...) i wszyscy się zachwycali brzuszkiem i pytali kiedy MALUCHY będą ze mną... a potem się dowiedziałam że lekarz nie chciał mnie martwić i że będę mieć bliźniaki. a nie mówił mi bo jak nieświadoma to mniej się denerwuje...a ja wszystko miałam jak na jedno dziecko... |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Lolcia spóźnione życzenia wszystkiego najlepszego!
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4603 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Basjenia ale się z twojego snu o bliźniakach uśmiałam :p Mi też się śniły jakieś głupoty między innymi, że tyle siary przed porodem mi leciało że w słoiki odciągałam tylko nie mam zielonego pojęcia po co ![]() ja się chyba zaczynam faktycznie robić przewrażliwiona bo mały od wtorku taki jakiś dziwnie spokojny i już świruję czy na pewno wszystko ok, dziś mam wizytę u położnej to się dopytam a zaraz rozpakowuję pakę z wózkiem i zobaczymy co kupiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O widzisz, musiałam przeoczyć. Zorientowana mamuśka z ciebie ![]() Idę robić sałatkę jarzynową, nie jadłam z pół roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Rozeznanie
|
jak narazie gondolka super zaraz się dobieram do stelaża
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Wtajemniczenie
|
![]() Bimbunia witamy,opowiadaj jak bylo ![]() Sugub jak moglas z tym last christmas ![]() ![]() Witam panie,moj tz przez nastepne trzy dni bedzie traktowal dom jak hotel ![]() ![]()
#4607 | ||
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dzięki za gratki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dom jest w D11, co z początku mi się nie uśmiechało, bo teraz mieszkamy w pięknym Dun Laoghaire (tu nikt nie potrafi ustalić jaki to nr i nawet w banku napisałam 01 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- czuję się jak blondynka( oczywiście bez urazy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Wtajemniczenie
|
Madziqqq oj na moj humor to sie chyba wiecej zebralo
![]() ![]() a co do blondynki...Pamietaj,ze blondynka to stan umyslu a nie kolor wlosow ![]()
![]() |
#4610 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]()
#4611 |
Rozeznanie
|
oj w takim razie znam ten ból, chociaż u mnie się już to trochę uspokoiło kiedyś do każdej małej rzeczy potrafiłam wymyśleć całą historię a do zwykłego smsy dopisać niezły romans....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wczoraj cały dzień zabiegana, dziś też zaraz muszę lecieć ubezpieczenie auta załatwić i może jakieś pranie nowe wstawić a to co już wyschło poprasować... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4613 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy Wy wszystkie chodzicie do szkoły rodzenia?
Właśnei dodzwoniłam się do swojej i mnie wypisali ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Raczkowanie
|
Sasia ja nie chodzę i chyba jeszcze kilka dziewczyn z watku tez nie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4615 |
Raczkowanie
|
Sasia ja też nie chodzę, plany były ale z braku czasu męża wyszło, że nie poszliśmy. Moja gin polecała szkołę, ale sama zaznaczała, że ona by poszła tylko na wybrane zajęcia bo niektóre tematy są totalnie bez sensu. Stwierdziłam, że włączę youtube i poszukam tego co mnie interesuje:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie chodze. Od poczatku nie mialam tego w planach.
#4617 |
Rozeznanie
|
No właśnie, też chciałam iść tylko na wybrane, szczegolnie, że wszystkie zajęcia mają być rano, a moj tz pracuje i musialby się zwalniac.
Wkurzyłam się, że bez pierwszych zajęć nie można pojawić się na następnych, aż pokłóciłam się przez to z tz ![]() no trudno, to dołączam do grona przyszłych mam bez szkoły rodzenia ![]() poza tym ja i tak swojej bym nie skonczyła, bo poza tym dzisiejszym mialoby byc jeszcze 10 spotkac-1 na tydz, a ja mam tp za 8 tyg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Rozeznanie
|
ja byłam na 2 czy 3 zajęciach niby wszystko ok i fajnie ale jednak zrezygnowałam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zadomowienie
|
Dostałam drugi wenflon !
![]() Basjenia dostałam taką mała tabletkę ponoć chydroksyzyna ??? Czy to można brać w ciąży ? Ponoć to na sen jest
![]() |
#4620 |
Raczkowanie
|
A my chodzimy i bardzo się z tego powodu cieszę bo mimo, ze mam wykształcenie medyczne, już na 1zajeciach dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy. Beda zajecia z przebiegu porodu, karmienia piersia, kapieli, szczepien, chorob dzieci, lekow itd itp Poza tym u mnie zajęcia prowadzi oddzialowa szpitala gdzie będę rodzic wiec ciesze sie ze nie będę tam obca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.