|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzeniona
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Z tymi alimentami, to szczerze powiedziawszy sama nie wiem. 1200 zł alimentów wydaje mi się sporą kwotą, zwłaszcza, że ojciec pokrywać ma połowę wydatków na dziecko, a nie ich całość. Jeśli matka doda drugie 1200 zł, to na dziecko będzie 2400 zł miesięcznie, a to moim zdaniem sporo. Nie uważam, żeby matka nie miała prawa poprosić byłego partnera o pomoc finansową, ale też nie rozumiem oburzenia, że kupuje coś "nowym" dzieciom, a "staremu" nie chce. Sądzę, że każdej matce wydaje się, że jej dziecko powinno być na 1. miejscu - i jest to normalne, ale nie ma co się oburzać, że ojciec dba również o te dzieci, które ma z inną kobietą i na nie również wydaje pieniądze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Karnienie piersia vs karnienie mlekiem modyfikowanym Porod naturalny vs cesarskie ciecie Eks placi za niskie alimenty w stosunku do jego zarobkow vs ja dostaje 500zl i nie narzekam ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Jakby ojciec byl milionerem to tez byc uwazala ze te 1200zl to duzo? Tez bym sie wkurzala jakby eks wolal wydac forse na wakacje dla nie swoich dzieci (bo to nie sa jego biologiczne dzieci tylko dzieci nowej babki), a mial pretensje o kwote kilkunastokrotnie nizsza ktora nie poszlaby na zachcianke, a na edukacje wlasnego dziecko. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Konto usunięte
|
Poza tym zrozumiałam, że mama wymieniła dziecku aparat na zęby, a to jak się domyślam, jest ogromny koszt, pewnie wyższy niż 1200 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4628 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Moim zdaniem chodzi tylko o to, by "stare" i "nowe" dzieci ( Bosh, jak to brzmi^^) były traktowane równo pod względem finansowym niezależnie od kwoty zasądzonych alimentów. Dzieci ze "starego" ani z "nowego" związku nie powinny być wyróżniane. Jeśli "nowym dzieciom" ojciec funduje wycieczkę, to taką samą wycieczkę powinien zafundować dzieciom ze "starego związku". Nie może być tak, że ojciec funduje wycieczkę na Bali swojej nowej rodzinie a jednocześnie nie zauważa dodatkowych potrzeb swoich własnych dzieci z poprzedniego związku i uważa, że wszystkie te potrzeby spełnia w zasądzonej przez sąd kwocie. Skoro stać go na wycieczkę na Bali dla nowej partnerki i jej dzieci (bo chyba nie są to jego dzieci) to tym bardziej, bez szemrania powinien zapłacić za korki własnego biologicznego syna. Bah, nawet nie powinien sie o to wykłócać z byłą żoną. Niestety, często postawa ojca wobec swoich dzieci z poprzedniego związku jest taka, jaką Mamadu opisała. "Stare" dzieci nagle przestają się liczyć bo ważniejsze są "nowe" i ich potrzeby. Facet płaci alimenty i uważa, że jest w 100% w porządku a byłą żonę uważa za pasożyta i naciągaczkę. A zasada jest prosta: kupujesz coś ekstra jednemu dziecku, kup coś ekstra pozostałym. Traktuj je na równi. Jeśli dzieciom z nowego związku fundujesz zagraniczną wycieczkę to bez szemrania daj chociaż na te korki dziecku ze starego związku. To jest wstyd i hańba dla faceta, gdy jego eks żona musi go prosić o to, co powinno mu powiedzieć wewnętrzne poczucie sprawiedliwości rodzicielskiej. A to poczucie nakazuje traktować wszystkie dzieci równo. Zobrazuję to przykładem z mojego KZM a pewnie oberwę za to: mam cztery koty. Kocham, o ile można tak powiedzieć, wszystkie. Ale najbardziej kocham mojego syjamka. Jest najbardziej przymilny, częściej ładuje mi się na kolana a co za tym idzie jest częściej głaskany i miziany niż pozostała trójka. Jednak gdy kupuję sosik do wylizywania (taki koci przysmak) za 3 zł za tubkę to kupuję 4 tubki dla 4kotów. Lub 2 dzielę sprawiedliwie na 4 koty. Każdemu po równo, choćby syjam nie wiem jak się przymilał i czarował nad tubką.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-04-02 o 06:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Konto usunięte
|
Przechodzi mi tego sporo przez rece i widuje alimenty i po 5tysi miesiecznie, takze tego. Nie zdzierac z faceta, ale tez nie dac sie zedrzec, bo ktos roznice musi wylozyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Konto usunięte
|
U mnie laska na fb ciągle wrzuca posty "dzisiaj podnieśliśmy główkę" albo "przewróciliśmy się na boczek".
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Wredny kotecek
|
Wrażliwi/przy śniadaniu nie klikać!!!
Brajanek https://www.facebook.com/74656306537...973842/?type=1 Kupa... wszędzie.... https://www.facebook.com/74656306537...994119/?type=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kogoś komentarz X: Wygląda jak modelka na wycieczce w Dubaju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wyświetliło mi się (niestety). Zgłosiłam jako poniżające inną osobę (te dzieci kiedyś dorosną, a nic w Internecie nie znika na zawsze). Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-04-03 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Raczkowanie
|
nie trzeba szukać daleko: druga żona mojego ojca i ich obecnie czteroletnie córka (fajna dziewczynka, swoją drogę!).
Szukają u dziecka na siłę chorób i alergii podczas gdy wszystkie testy wychodzą czysto, ale NIE, przecież MUSI być na coś uczulona, bo jak to tak...
![]() |
#4637 |
Konto usunięte
|
Przy każdym zdjęciu jest opcja "zgłoś". Zgłoście to zdjęcie jako poniżające. Jak kilka osób to zrobi, to może usuną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
Cytuje z beki:
ypowe cechy "mamuś" z których się śmiejemy, to brak poczucia humoru i dystansu do siebie. Bowiem każda okazja jest dobra, aby zgłosić zdjęcie, stronę, osobę Emotikon smile Pokłady wolnego czasu wyzwalają w matkach wolę zmieniania świata (na taki różowy, z zachodem słońca, najlepiej namalowany w Paincie z napisem miłego piątku) Emotikon smile Czujemy, że ten post będzie hitem Beki Emotikon smile Edit: Czujne rzesze wściekłych mamuś zgłosiły również nasze posty Emotikon smile Brawo Emotikon smile My w dalszym ciągu zamierzamy walczyć z Waszą głupotą, pozdrawiamy Emotikon smile ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 |
Zadomowienie
|
o rany jak ja sie ciesze ze nie mam facebooka....
![]() |
#4641 |
Zakorzeniona
|
Ja odniosłam się do Waszych komentarzy na temat alimentów za 1200 zł i "starych" i "nowych" dzieci, nie czytałam artykułu, mój błąd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Wredny kotecek
|
Czy taka osoba powinna mieć aż 3 dzieci? (dwoje odziedziczyło chorobę)
![]() http://www.supermamy.pl/psychologia/...rzynstwie.html ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- I co mnie uderzyło: "Oboje, jak każda para i szczęśliwe małżeństwo, zapragnęli mieć dzieci" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba żadna normalna matka, wiedząc o wysokim prawdopodobieństwie przekazania dziecku ciężkiej choroby, nie zdecydowałaby się na ciążę. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
damn good coffee
|
Ludzie mający alergię czy AZS niekiedy rezygnują z posiadania własnych dzieci, bo jest wysokie ryzyko odziedziczenia choroby. Mimo że można z tym normalnie żyć, tylko komfort jest ograniczony. Takie świadome ryzykowanie 'uda się/nie uda się' w przypadku aż tak ciężkich chorób jest dla mnie niewyobrażalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
#4647 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Rotmistrz
|
Cytat:
Ale ciezko mi zrozumiec ten przypadek. No jeszcze jakby to bylo jedno dziecko, to mooooze? Ja osobiscie, niechcialabym przekazywac takich ekstrimow swoim dzieciom. Ale latwo mi tez mowic. Mam troje wlasnych, kalekom niejestem, na zadne alergije nie chorujem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4650 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Okrutne jest zabranianie kobiecie macierzyństwa. Ale równie okrutne jest przekazywanie choroby genetycznej i skazywanie drugiej istoty na cierpienia. Skoro para zapragnęła mieć dzieci to może byłoby rozsądniej rozważyć adopcję w tym przypadku?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.