|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
Cytat:
. A to się uleje itp. Jak człowiek na początku nie ma doświadczenia w zapinaniu pieluchy to sie zdarza,że za lekko się to zrobi itp. Wtedy też może nogawką conieco wylecieć Wiadomo,że jak dzieć wsuwa tylko mleko to jest raczej większa szansa,że coś bokiem ucieknie . Ja zawsze asekuracyjnie przed karmieniem szykowalam sobie "zestaw ratunkowy",żeby potem w ferworze walki nie grzebać po szufladach . Chodzi mi o to,że nie ma co przeginać ani w strone pt.3 szt body wystarczy, ani w drugą ,że 10 to bedzie za mało. Zobaczysz w "praniu" ile Wam schodzi. W dobie zakupów internetowych i ogólnie sklepów na każdym kroku to naprawdę komfortowa sytuacja
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
rampersy to śpiochy bez rękawków i z krótkimi nogawkami
|
|
#4624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Półśpiochy to takie spodenki bawełniane z zabudowaną stópką
|
|
#4625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak sobie myślę, czy jak pierwsze dziecko urodziłyśmy małe/większe, to jakie jest prawdopodobieństwo, ze następny maluch będzie podobny gabarytowo. Bo u mnie synek miał 3700 kg, a Malutka też raczej szykuje się na większą. Czy warto się tym sugerować ![]() U koleżanek tez zauważyłam coś takiego, że jak pierwsze było np małe to i drugie też . Cytat:
![]() Różnie co 2-3 h. Zależy tez czy dziecko jest na cycu czy na mm. Na mm wytrzyma dłużej, a na cycu to krócej.
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się ile tych ciuszków w sumie trzeba mieć... ale pewnie po 10-15szt body, śpiochów w takim razie powinno być? Żeby nie prać codziennie
|
|
#4627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/next-mieciutki-baw...103183448.html body to takie majty z koszulką połączone ![]() Półśpiochy to spodenki z zabudowanymi stopami http://www.piccolino-sklep.pl/2240,P...FcT7cgod6h0AAQ
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Mravka;50669976]Wieść gminna niesie,że takiego noworodka ubiera się chyba jedną warstwe więcej niż siebie
. Wszystko wiec zalezy od temp. Zawsze możesz mieć body na krótki plus coś na góre/dół (bluza/bluzka/spodenki). Ja ogólnie jestem zwolenniczką bawełnianych wygodnych rzeczy. Bardzo ładne i wg mnie wygodne dla Malucha rzeczy ma kappahl. Wygląda w nich wyjściowo,a nie ma tam co uwierać/gryzc(ale ja mam chyba na tym A jak będzie gorąco (mam termin 1 sierpnia) to takiemu maluchowi ubiera się długi rękawek, czy krótki??? Przepraszam za głupie pyt.,ale nie mam pojęcia ... ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Dziękuję Ile czego mam kupic Zwariuje z tej niewiedzy
|
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kasperka;50670141]
Cytat:
i skarpetunie cienkie
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Kasperka, dla mnie pytanie wcale nie jest głupie... wręcz przeciwnie
Ja bym ubrała krótki w upał... ale jak ciepło czyli np do 23-24st to chyba długi...---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Zresztą teraz tak sobie pomyślałam, że maluszka ze szpitala ubiorę w długi rękawek, bo w samochodzie i tak gorąco nie będzie...
|
#4631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.google.pl/search?q=rampe...82%C5%9Bpiochy [QUOTE=Nicole`_;50670093]To znaczy na jakie ciuszki stawiasz teraz? teraz zamierzam kupić body na krótki i na długi rękaw, rampersy roz 50 i 56, półśpiochy i śpiochy, legginsy. Żadnych dżinsów, bluz z kapturem, sweterków wkładanych przez głowę. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Nicole Olenka dziekuje dziewczyny
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też tak myślę, że druga opcja, to body krótki/długi rękaw + półśpiochy .
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
Zobaczycie dziewczyny jaka będzie pogoda, pamiętajcie że położne w szpitalu też Wam na pewno dobrą radą posłużą
![]() Kasperka zapisałaś sie już na tą szkołę rodzenia ?
|
#4635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Można ubrać samego rampersa jak ciepło(dla mnie to genialne rozwiązanie) i ma plecy zakryte, a tylko nogi i ręce wystają(bo to na krótki rękaw jest). Okaże się,że zafajda to siup przebierasz w body na krótki (plus ew.spodenki ). Ja osobiście jestem zwolenniczką ubranek, które się nie podciagaja/zwijają etc(czyli jednolitych). Dla mnie koszulka u takiego Malucha to była udręka,bo non stop sprawdzałam,czy nie ma nic na wierzchu .Ja potem przepatrze ile miałam tych rzeczy(jak mi TZ kartony pościąga), ale pamiętam,że sporo nie założyłam w ogóle. Kupowałam wtedy cały zestaw od koleżanki,a tam było sporo takich gdzie zapięcie jakieś od czapy.W rzeczywistości miałam swoje ulubione . Myślę,że potencjalnie lato to fajna sprawa,bo jak sobie przypomne to pakowanie w kombinezon takiego hipka
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Zadomowienie
|
Jak będzie upał 30 stopni to bym ubrała rampersy a jak mniej to jakieś spioszki bawełniane.
|
|
|
|
#4638 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kasperka;50670240]jak będzie mega upał to nic więcej nie musisz zakładać. Tempeaturę sprawdza się na karku, jeżeli dziecko ma cieplutki kark to raczej mu zimno nie jest
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim przypadku, kiedy mam mieć córę, to tez stawiam na cienkie sukieneczki + skarpetki i gotowe.
|
|
#4640 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kasperka;50670141]
Cytat:
Skąd masz wiedzieć.Ja bym ubrała na krótki. Zawsze i tak będziesz coś miała w zanadrzu, a ewentualnie jak zobaczysz,że Małemu chłodno to są cienke bawełniane kocyki,które narzucisz/czy nawet pieluszke. Ja jestem za nieprzegrzewaniem dzieci,bo to naprawdę wiecej szkody niż pożytku przynosi. Wyczujesz z czasem,a i zawsze można w szpitalu podpytać. Wezmiesz sobie awaryjnie coś "dłuższego".
|
|
|
|
#4641 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale masz rację, nie ma co... Cytat:
A na codzień WYGODA!Dzięki dziewczyny... normalnie UWIELBIAM WAS A co do zimowych maluchów - ja sobie takiego maluszka nie wyobrażam ubierać właśnie w kombinezony, sweterki itd... chyba bym sobie nie poradziła. Podziwiam zimowe mamy!!! ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
A te skarpetki to zawsze mają być na stópkach? Bo ciągle się przewija, że ze skarpetkami maluszek.... nawet jak będzie gorąco? Chyba nie?
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inny zaczyna sie w maju, a konczy 12.06 i powiedziala mi przez tel, ze to za wczesnie ... dzis osobiscie z nia porozmawiamy i zdecydujemy
|
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Mravka;50670303]
Cytat:
Dziekuje za pomoc Cieszy mnie kazda wskazówka![]() Wlasnie tak myslalam, ze bawelniany kocyk tez spakuje do torby |
|
|
|
|
#4645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie są śliczne i wygodne.
|
|
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Nicole ja bym założyła takie cieniutkie skarpetki, ale jak by było np 30 stopni, to już nie .
Kasperka ale Ci fajnie znowu podpatrzysz maluszka
|
#4647 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kasperka;50670362]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() Zresztą nie wiadomo czy w ogóle mnie ten temat dotknie ![]() Cytat:
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Zadomowienie
|
Młody się w grudniu urodził i taki mały ludek w kombinezonie i grubszej czapie śmiesznie wygląda. Szyi nie ma ręce nogi krótkie i jak się ubrało coś grubszego to miałam.wrażenie, że nie może się swobodnie ruszać
Nasze też mają całą zimę przed sobą ale trochę większe będą już niż takie maleńkie noworodki. Wizytę u położonej mam już z głowy słyszałam tętno maluszka. Waga to 3 kg na plusie od początku. Teraz czekam w kolejce na lekarza i czuję, że do 13 mi zejdzie. Miałam w planie na szmaty się przejść i kupić jakieś spodnie bo zbieram się i wkurzam, że zwykle mnie uwierają. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizyte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

. A to się uleje itp. Jak człowiek na początku nie ma doświadczenia w zapinaniu pieluchy to sie zdarza,że za lekko się to zrobi itp. Wtedy też może nogawką conieco wylecieć
)
?

Zwariuje z tej niewiedzy