Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-16, 08:35   #4621
Mravka
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ja mam termin na połowę sierpnia więc te małe ciuszki będą wszystkie leciutkie, 62 kupię pół na pół, bo wrzesień pewnie jeszcze będzie ciepły, ale wieczory już zimne.

Nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

O kurcze, to często... ile razy dziennie się dziecko karmi? Co 3h?
wiesz co ja miałam przykaz,aby karmic Małego co 2,5h (ale On się Malutki urodził). Nie jest to tak,ze faktycznie kupsko może wylezc plecami...jednak szansa zawsze jest. A to się uleje itp. Jak człowiek na początku nie ma doświadczenia w zapinaniu pieluchy to sie zdarza,że za lekko się to zrobi itp. Wtedy też może nogawką conieco wylecieć Wiadomo,że jak dzieć wsuwa tylko mleko to jest raczej większa szansa,że coś bokiem ucieknie. Ja zawsze asekuracyjnie przed karmieniem szykowalam sobie "zestaw ratunkowy",żeby potem w ferworze walki nie grzebać po szufladach. Chodzi mi o to,że nie ma co przeginać ani w strone pt.3 szt body wystarczy, ani w drugą ,że 10 to bedzie za mało. Zobaczysz w "praniu" ile Wam schodzi. W dobie zakupów internetowych i ogólnie sklepów na każdym kroku to naprawdę komfortowa sytuacja
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 08:35   #4622
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Wieść gminna niesie,że takiego noworodka ubiera się chyba jedną warstwe więcej niż siebie. Wszystko wiec zalezy od temp. Zawsze możesz mieć body na krótki plus coś na góre/dół (bluza/bluzka/spodenki). Ja ogólnie jestem zwolenniczką bawełnianych wygodnych rzeczy. Bardzo ładne i wg mnie wygodne dla Malucha rzeczy ma kappahl. Wygląda w nich wyjściowo,a nie ma tam co uwierać/gryzc(ale ja mam chyba na tym pkt obsesje )
Mravka ja też jestem wielką zwolenniczką bawełny, nie nawidzę poliestru. Miałam dla syna kilka pajacy poliestrowych które dostałam to ani razu mu nie założyłam tego. Sama nie lubię takich ciuchów , wogóle nie oddycha taki materiał.

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 08:36   #4623
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Ja tez teraz zamierzam postawić na wygodę Bo tak jak kiedyś pisałam w pierwszej ciąży postwaiłam na wygląd i nakupiłam mnóstwo rzeczy które były sliczne ale totalnie niewygodne dla noworodka.
To znaczy na jakie ciuszki stawiasz teraz?

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Dziekuje
A jaka jest roznica miedza rampersami a body ?
Półśpiocha to krótki rękaw i krótka nogawka???
Półśpiochy to spodenki z zakrytymi stópkami jak w śpiochach rampersy to śpiochy bez rękawków i z krótkimi nogawkami
Stary 2015-03-16, 08:37   #4624
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje
Rampers to jakby body ze spodenkami krótkimi,

Półśpiochy to takie spodenki bawełniane z zabudowaną stópką

Stary 2015-03-16, 08:38   #4625
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
co do ubranek to tym razem musze kupić przynajmniej pare sztuk rozmiaru 50 bo w pierwszej ciąży miałam najmniejsze 56 a moje dziecko się w tym topiło i strasznie mnie to denerwowało.
Wszystko zależy jakie dziecko nam się urodzi . Ja miałam ciuszki na 62 i były za duże, ale po 2 tyg już w miarę ok.
Tak sobie myślę, czy jak pierwsze dziecko urodziłyśmy małe/większe, to jakie jest prawdopodobieństwo, ze następny maluch będzie podobny gabarytowo. Bo u mnie synek miał 3700 kg, a Malutka też raczej szykuje się na większą. Czy warto się tym sugerować
U koleżanek tez zauważyłam coś takiego, że jak pierwsze było np małe to i drugie też .
Cytat:
Wiesz co ja teoretycznie mam termin na 14.08 czyli taka "końcowka" lata. Także trochę rzeczy na cieplejsze dni (body na krótki, rampersy). Ale jeśli zaszczyci nas o czasie to tak naprawdę nie za długo się pewnie nacieszymy super temp. Co do Twojego terminu to tak naprawde też przy dobrych wiatrach będzie mc z hakiem potencjalnego ciepła. Pewnie obskoczysz to w rozmiarze 56(zależy w sumie jak Królewna sie duża urodzi). Ja to trochę liczę tak,że każde karmienie= przebranie potencjalne. Plus taki,że latem wszystko szybko schnie. Wiesz dokupic zawsze można.
Z ilością ciuszków jakie mam/będę miała, to raczej nie będzie potrzeby czegoś dokupować

Cytat:
O kurcze, to często... ile razy dziennie się dziecko karmi? Co 3h?
Różnie co 2-3 h. Zależy tez czy dziecko jest na cycu czy na mm.
Na mm wytrzyma dłużej, a na cycu to krócej.
Stary 2015-03-16, 08:39   #4626
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co ja miałam przykaz,aby karmic Małego co 2,5h (ale On się Malutki urodził). Nie jest to tak,ze faktycznie kupsko może wylezc plecami...jednak szansa zawsze jest. A to się uleje itp. Jak człowiek na początku nie ma doświadczenia w zapinaniu pieluchy to sie zdarza,że za lekko się to zrobi itp. Wtedy też może nogawką conieco wylecieć Wiadomo,że jak dzieć wsuwa tylko mleko to jest raczej większa szansa,że coś bokiem ucieknie. Ja zawsze asekuracyjnie przed karmieniem szykowalam sobie "zestaw ratunkowy",żeby potem w ferworze walki nie grzebać po szufladach. Chodzi mi o to,że nie ma co przeginać ani w strone pt.3 szt body wystarczy, ani w drugą ,że 10 to bedzie za mało. Zobaczysz w "praniu" ile Wam schodzi. W dobie zakupów internetowych i ogólnie sklepów na każdym kroku to naprawdę komfortowa sytuacja
Dzięki! Dla mnie każda taka rada jest na wagę złota, bo ja kompletnie nie mam doświadczenia

Zastanawiam się ile tych ciuszków w sumie trzeba mieć... ale pewnie po 10-15szt body, śpiochów w takim razie powinno być? Żeby nie prać codziennie
Stary 2015-03-16, 08:39   #4627
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje
rampers ma jeszcze takie nogawki jak w krótkich spodenkach :
http://allegro.pl/next-mieciutki-baw...103183448.html

body to takie majty z koszulką połączone

Półśpiochy to spodenki z zabudowanymi stopami
http://www.piccolino-sklep.pl/2240,P...FcT7cgod6h0AAQ
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2015-03-16, 08:41   #4628
kasperka
Zakorzenienie

[QUOTE=Mravka;50669976]Wieść gminna niesie,że takiego noworodka ubiera się chyba jedną warstwe więcej niż siebie. Wszystko wiec zalezy od temp. Zawsze możesz mieć body na krótki plus coś na góre/dół (bluza/bluzka/spodenki). Ja ogólnie jestem zwolenniczką bawełnianych wygodnych rzeczy. Bardzo ładne i wg mnie wygodne dla Malucha rzeczy ma kappahl. Wygląda w nich wyjściowo,a nie ma tam co uwierać/gryzc(ale ja mam chyba na tym

A jak będzie gorąco (mam termin 1 sierpnia) to takiemu maluchowi ubiera się długi rękawek, czy krótki???
Przepraszam za głupie pyt.,ale nie mam pojęcia ...

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
rampers ma jeszcze takie nogawki jak w krótkich spodenkach :
http://allegro.pl/next-mieciutki-baw...103183448.html

body to takie majty z koszulką połączone

Półśpiochy to spodenki z zabudowanymi stopami
http://www.piccolino-sklep.pl/2240,P...FcT7cgod6h0AAQ

Dziękuję
Ile czego mam kupic Zwariuje z tej niewiedzy
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 08:42   #4629
Olenka_24
Zadomowienie

[QUOTE=kasperka;50670141]
Cytat:
Wieść gminna niesie,że takiego noworodka ubiera się chyba jedną warstwe więcej niż siebie. Wszystko wiec zalezy od temp. Zawsze możesz mieć body na krótki plus coś na góre/dół (bluza/bluzka/spodenki). Ja ogólnie jestem zwolenniczką bawełnianych wygodnych rzeczy. Bardzo ładne i wg mnie wygodne dla Malucha rzeczy ma kappahl. Wygląda w nich wyjściowo,a nie ma tam co uwierać/gryzc(ale ja mam chyba na tym

A jak będzie gorąco (mam termin 1 sierpnia) to takiemu maluchowi ubiera się długi rękawek, czy krótki???

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Dziękuję
Krótki rękaw i skarpetunie cienkie

Stary 2015-03-16, 08:43   #4630
Nicole`_
Zakorzenienie

Kasperka, dla mnie pytanie wcale nie jest głupie... wręcz przeciwnie Ja bym ubrała krótki w upał... ale jak ciepło czyli np do 23-24st to chyba długi...

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Zresztą teraz tak sobie pomyślałam, że maluszka ze szpitala ubiorę w długi rękawek, bo w samochodzie i tak gorąco nie będzie...
Stary 2015-03-16, 08:43   #4631
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje
https://www.google.pl/search?q=rampe...ed=0CAYQ_AUoAQ

https://www.google.pl/search?q=rampe...82%C5%9Bpiochy

[QUOTE=Nicole`_;50670093]To znaczy na jakie ciuszki stawiasz teraz?

teraz zamierzam kupić body na krótki i na długi rękaw, rampersy roz 50 i 56, półśpiochy i śpiochy, legginsy. Żadnych dżinsów, bluz z kapturem, sweterków wkładanych przez głowę.
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 08:43   #4632
kasperka
Zakorzenienie

Nicole Olenka dziekuje dziewczyny
Stary 2015-03-16, 08:44   #4633
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
to zależy od pogody. Jak będą upały to ja zamierzam ubierać rampersy bo je uwielbiałam. Albo body i półśpiochy.
Ja też bardzo lubię rampersy, jak na lato to super sprawa. Mam 4 szt takich właśnie na r 56 .
I też tak myślę, że druga opcja, to body krótki/długi rękaw + półśpiochy .
Stary 2015-03-16, 08:45   #4634
Olenka_24
Zadomowienie

Zobaczycie dziewczyny jaka będzie pogoda, pamiętajcie że położne w szpitalu też Wam na pewno dobrą radą posłużą

Kasperka zapisałaś sie już na tą szkołę rodzenia ?

Stary 2015-03-16, 08:45   #4635
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki! Dla mnie każda taka rada jest na wagę złota, bo ja kompletnie nie mam doświadczenia

Zastanawiam się ile tych ciuszków w sumie trzeba mieć... ale pewnie po 10-15szt body, śpiochów w takim razie powinno być? Żeby nie prać codziennie
Wiesz prawda jest taka,że tych "zestawow" możesz tworzyć sporo
Można ubrać samego rampersa jak ciepło(dla mnie to genialne rozwiązanie) i ma plecy zakryte, a tylko nogi i ręce wystają(bo to na krótki rękaw jest). Okaże się,że zafajda to siup przebierasz w body na krótki (plus ew.spodenki ). Ja osobiście jestem zwolenniczką ubranek, które się nie podciagaja/zwijają etc(czyli jednolitych). Dla mnie koszulka u takiego Malucha to była udręka,bo non stop sprawdzałam,czy nie ma nic na wierzchu.
Ja potem przepatrze ile miałam tych rzeczy(jak mi TZ kartony pościąga), ale pamiętam,że sporo nie założyłam w ogóle. Kupowałam wtedy cały zestaw od koleżanki,a tam było sporo takich gdzie zapięcie jakieś od czapy.W rzeczywistości miałam swoje ulubione.
Myślę,że potencjalnie lato to fajna sprawa,bo jak sobie przypomne to pakowanie w kombinezon takiego hipka
Stary 2015-03-16, 08:45   #4636
kasperka
Zakorzenienie

[QUOTE=Olenka_24;50670173]
Cytat:

Krótki rękaw i skarpetunie cienkie
A nogawka?
Dluga czy krótka ?
Stary 2015-03-16, 08:46   #4637
magdowe
Zadomowienie

Jak będzie upał 30 stopni to bym ubrała rampersy a jak mniej to jakieś spioszki bawełniane.
Stary 2015-03-16, 08:47   #4638
Olenka_24
Zadomowienie

[QUOTE=kasperka;50670240]
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość

A nogawka?
Dluga czy krótka ?
jak będzie mega upał to nic więcej nie musisz zakładać. Tempeaturę sprawdza się na karku, jeżeli dziecko ma cieplutki kark to raczej mu zimno nie jest

Stary 2015-03-16, 08:47   #4639
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

teraz zamierzam kupić body na krótki i na długi rękaw, rampersy roz 50 i 56, półśpiochy i śpiochy, legginsy. Żadnych dżinsów, bluz z kapturem, sweterków wkładanych przez głowę.
Ja też nie kupuję jeansów, bo takiemu maluchowi nie wygodnie by było. Za to bluza z kapturem z jedna może się przydać.
W moim przypadku, kiedy mam mieć córę, to tez stawiam na cienkie sukieneczki + skarpetki i gotowe.
Stary 2015-03-16, 08:49   #4640
Mravka
Zadomowienie

[QUOTE=kasperka;50670141]
Cytat:
Wieść gminna niesie,że takiego noworodka ubiera się chyba jedną warstwe więcej niż siebie. Wszystko wiec zalezy od temp. Zawsze możesz mieć body na krótki plus coś na góre/dół (bluza/bluzka/spodenki). Ja ogólnie jestem zwolenniczką bawełnianych wygodnych rzeczy. Bardzo ładne i wg mnie wygodne dla Malucha rzeczy ma kappahl. Wygląda w nich wyjściowo,a nie ma tam co uwierać/gryzc(ale ja mam chyba na tym

Dziękuję
nie ma głupich pytań Skąd masz wiedzieć.
Ja bym ubrała na krótki. Zawsze i tak będziesz coś miała w zanadrzu, a ewentualnie jak zobaczysz,że Małemu chłodno to są cienke bawełniane kocyki,które narzucisz/czy nawet pieluszke. Ja jestem za nieprzegrzewaniem dzieci,bo to naprawdę wiecej szkody niż pożytku przynosi. Wyczujesz z czasem,a i zawsze można w szpitalu podpytać. Wezmiesz sobie awaryjnie coś "dłuższego".
Stary 2015-03-16, 08:52   #4641
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy te malutkie dżinsy i sukienusie są takie słodkie Ale masz rację, nie ma co...

Cytat:
Wiesz prawda jest taka,że tych "zestawow" możesz tworzyć sporo
Można ubrać samego rampersa jak ciepło(dla mnie to genialne rozwiązanie) i ma plecy zakryte, a tylko nogi i ręce wystają(bo to na krótki rękaw jest). Okaże się,że zafajda to siup przebierasz w body na krótki (plus ew.spodenki ). Ja osobiście jestem zwolenniczką ubranek, które się nie podciagaja/zwijają etc(czyli jednolitych). Dla mnie koszulka u takiego Malucha to była udręka,bo non stop sprawdzałam,czy nie ma nic na wierzchu.

Myślę,że potencjalnie lato to fajna sprawa,bo jak sobie przypomne to pakowanie w kombinezon takiego hipka
Masz absolutną rację I tak jak piszecie - te pierwsze rozmiary w szczególności do 68 będę stawiać przede wszystkim na wygodę. Kuszą te cudne ubranka... ale nie ma co, kupię kilka pewnie do zdjęć, na wyjścia na jakieś rodzinne "zjazdy" A na codzień WYGODA!

Dzięki dziewczyny... normalnie UWIELBIAM WAS

A co do zimowych maluchów - ja sobie takiego maluszka nie wyobrażam ubierać właśnie w kombinezony, sweterki itd... chyba bym sobie nie poradziła. Podziwiam zimowe mamy!!!

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
W moim przypadku, kiedy mam mieć córę, to tez stawiam na cienkie sukieneczki + skarpetki i gotowe.
JEŚLI będzie córunia to będę szukać takich sukienek z majciochami, wiecie o co chodzi? Faktycznie wtedy nigdy plecki nie są gołe... I nawet jak sukienka się podniesie to nic...

A te skarpetki to zawsze mają być na stópkach? Bo ciągle się przewija, że ze skarpetkami maluszek.... nawet jak będzie gorąco? Chyba nie?
Stary 2015-03-16, 08:52   #4642
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Zobaczycie dziewczyny jaka będzie pogoda, pamiętajcie że położne w szpitalu też Wam na pewno dobrą radą posłużą

Kasperka zapisałaś sie już na tą szkołę rodzenia ?
Dzis mam termin na badanie prenatalne i chcemy jeszcze raz z położną porozmawiać, bo ten kurs kończy się 30 lipca, a ja mam termin na 1 sierpnia
Inny zaczyna sie w maju, a konczy 12.06 i powiedziala mi przez tel, ze to za wczesnie ... dzis osobiscie z nia porozmawiamy i zdecydujemy
Stary 2015-03-16, 08:54   #4643
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Kiedy te malutkie dżinsy i sukienusie są takie słodkie Ale masz rację, nie ma co...

Masz absolutną rację I tak jak piszecie - te pierwsze rozmiary w szczególności do 68 będę stawiać przede wszystkim na wygodę. Kuszą te cudne ubranka... ale nie ma co, kupię kilka pewnie do zdjęć, na wyjścia na jakieś rodzinne "zjazdy" A na codzień WYGODA!

A co do zimowych maluchów - ja sobie takiego maluszka nie wyobrażam ubierać właśnie w kombinezony, sweterki itd... chyba bym sobie nie poradziła. Podziwiam zimowe mamy!!!
Jeżeli będe mieć dugą dziewczynkę to pare sukieneczek też kupię. Można znalęźć śliczne i wygodne. Wazne żeby była razem z majtkami. Nie wiem jak to wytłumaczyć takie jakby body.
Stary 2015-03-16, 08:54   #4644
kasperka
Zakorzenienie

[QUOTE=Mravka;50670303]
Cytat:
nie ma głupich pytań Skąd masz wiedzieć.
Ja bym ubrała na krótki. Zawsze i tak będziesz coś miała w zanadrzu, a ewentualnie jak zobaczysz,że Małemu chłodno to są cienke bawełniane kocyki,które narzucisz/czy nawet pieluszke. Ja jestem za nieprzegrzewaniem dzieci,bo to naprawdę wiecej szkody niż pożytku przynosi. Wyczujesz z czasem,a i zawsze można w szpitalu podpytać. Wezmiesz sobie awaryjnie coś "dłuższego".

Dziekuje za pomoc Cieszy mnie kazda wskazówka
Wlasnie tak myslalam, ze bawelniany kocyk tez spakuje do torby
Stary 2015-03-16, 08:55   #4645
magdowe
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

JEŚLI będzie córunia to będę szukać takich sukienek z majciochami, wiecie o co chodzi? Faktycznie wtedy nigdy plecki nie są gołe... I nawet jak sukienka się podniesie to nic...

A te skarpetki to zawsze mają być na stópkach? Bo ciągle się przewija, że ze skarpetkami maluszek.... nawet jak będzie gorąco? Chyba nie?
Widzę ze wiesz o jakie mi sukieneczki chodzi Takie są śliczne i wygodne.
Stary 2015-03-16, 08:56   #4646
fiona27
Zakorzenienie

Nicole ja bym założyła takie cieniutkie skarpetki, ale jak by było np 30 stopni, to już nie .

Kasperka ale Ci fajnie znowu podpatrzysz maluszka
Stary 2015-03-16, 08:59   #4647
Nicole`_
Zakorzenienie

[QUOTE=kasperka;50670362]
Cytat:

Dziekuje za pomoc Cieszy mnie kazda wskazówka
Wlasnie tak myslalam, ze bawelniany kocyk tez spakuje do torby
Ja chcę kupić pieluszki bambusowe do okrywania maleństwa latem. Podobno to taki materiał co nie wychłodzi ani nie zgrzeje malucha. Tylko, że są drogie

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Widzę ze wiesz o jakie mi sukieneczki chodzi Takie są śliczne i wygodne.
Wiem o jakie chodzi Tylko wydaje mi się, że ich w sklepach mniej niż takich "zwykłych". No, ale na pewno są do upolowania

Zresztą nie wiadomo czy w ogóle mnie ten temat dotknie

Cytat:
Nicole ja bym założyła takie cieniutkie skarpetki, ale jak by było np 30 stopni, to już nie .
No to mamy skarpetkową jasność
Stary 2015-03-16, 08:59   #4648
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Kasperka ale Ci fajnie znowu podpatrzysz maluszka
Jakoś nie wierzę, że dziś znowu moje serduszko zobaczę
Stary 2015-03-16, 09:01   #4649
moniska139
Zadomowienie

Młody się w grudniu urodził i taki mały ludek w kombinezonie i grubszej czapie śmiesznie wygląda. Szyi nie ma ręce nogi krótkie i jak się ubrało coś grubszego to miałam.wrażenie, że nie może się swobodnie ruszać
Nasze też mają całą zimę przed sobą ale trochę większe będą już niż takie maleńkie noworodki.
Wizytę u położonej mam już z głowy słyszałam tętno maluszka. Waga to 3 kg na plusie od początku. Teraz czekam w kolejce na lekarza i czuję, że do 13 mi zejdzie.
Miałam w planie na szmaty się przejść i kupić jakieś spodnie bo zbieram się i wkurzam, że zwykle mnie uwierają.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 09:09   #4650
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Młody się w grudniu urodził i taki mały ludek w kombinezonie i grubszej czapie śmiesznie wygląda. Szyi nie ma ręce nogi krótkie i jak się ubrało coś grubszego to miałam.wrażenie, że nie może się swobodnie ruszać
Nasze też mają całą zimę przed sobą ale trochę większe będą już niż takie maleńkie noworodki.
Wizytę u położonej mam już z głowy słyszałam tętno maluszka. Waga to 3 kg na plusie od początku. Teraz czekam w kolejce na lekarza i czuję, że do 13 mi zejdzie.
Miałam w planie na szmaty się przejść i kupić jakieś spodnie bo zbieram się i wkurzam, że zwykle mnie uwierają.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Trzymam kciuki za wizyte
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości