Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-16, 06:37   #4591
roxana_lu
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
A ja gdzies niedawno wyczytalam, że mąż po porodzie moze wziac na zone zwolnienie lekarsie na opieke nad osoba z rodziny nawet 14dni. Takie zwolnienie wystawic moze lekarz przy wypisie ze szpitala albo prowadzacy lekarz ginekolog. I wtedy urlop zostaje dk wykorzystania w innym czasie. My planujemy sie dowiedziec szczegolow co i jak w szpitalu i jak cos to z tego skorzystac.

My tak wlasnie mieliśmy po cc - TŻ dostawał L4 za L4, ja po cesarce nie to, ze sie fatalnie czułam, rana sie nie goiła, dostałam anginy itd wiec TŻ bardzo mi pomagał
Wyczytałam :
"Teoretycznie po porodzie małżonek może dostać 60 dni zasiłku opiekuńczego na dziecko lub 14 dni na żonę. Zasiłek opiekuńczy przysługuje w wysokości 80% wynagrodzenia stanowiącego podstawę wymiaru zasiłku."

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 06:42   #4592
martulka0991
Zadomowienie

A ja dzis rozpoczynam 20tc ;-) jak narazie samopoczucie calkiem dobre i nic nie doskwiera oprocz czestych wizyt w wc ;-) ale ja duzo pije wody wiec mam za swoje :-P A przeziebieniom sie jak narazie nie daje, codziennie pije herbate z cytryna i miodem (najlepszym na swiecie bo z pasieki po ukochanym dziadzusiu), wiec jak narazie zdrowa jak rybka, mam nadzieje ze tak zostanie. Pozdrowionka dla wszystkich chorych mamus i maluszkow, wracajcie szybciutko do zdrowia

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Czyli sie da, no wlasnie wiec czemu nie skorzystac, a urlop zawsze moze sie przydac czy na jakas wizyte czy przedluzony swiateczny wyjazd jesli rodzinka daleko...
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 07:11   #4593
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dzień dobry. Witam się w 21 tygodniu
Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Zaczynam dziś 19 tydzień i zbieram się do lekarza.
Dziś wejdę na wagę po miesiącu i aż się boję
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Powodzenia. Na pewno nie będzie źle
Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamusie

Widze ze szal zakupowy trwa i bardzo dobrze lepiej wcześniej porobić zakupy z uśmiechem na ustach, a nie na ostatnia chwile z jezorem na wierzchu zreszta potem mozemy sie tez roznie czuc i po prostu nie miec sil

U nas zapowiada się kolejny pracowity dzien takze miłego dnia !
Oj dokładnie masz rację. Ja zamierzam mieć wszystko w maju, góra czerwcu, zakupione
Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Hej!
U nas nieprzespana noc, junior miał spadki temperatury na 2h po lekach i zas do prawie 40 stopni szła. Teraz zas patrze a tu 39.6... Ja tez zaczynam kaszleć i katar mi leci :/
No jak nie jedno to drugie Eh
Zbieram sie bo jade na 10 do dentysty, specjalnie powiedziałam, ze ma sobie godzine zając na mnie bo jesli beda jakies dziurki (w grudniu było czysto) to ma mi wszystko na raz porobic bo co bede czekac i jezdzic... Zwłaszcza, ze dla mnie dentysta to nie problem, nigdy sie nie bałam
Musze ogarnąć juniora, chałupę i przyjadą do młodego babcie bo oby dwie naraz chętne były do opieki :P no a ze mna jedzie TŻ bo oczywiscie w głowie od wczoraj karuzela co chwile :/

Aaaa i takim to optymistycznym postem zaczynam 19tc :P

---
Co do zakupów to ja chce do czerwca mieć wszystko, nie bawi mnie potem chodzenie np w upale po klimatyzowanych sklepach i nabawienie sie jakis chorób a u mnie przy klimie nie trudno o to...

---
I chce sie pochwalić jeszcze jedna rzeczą - od dzis PLANUJE zaczac pisac magisterkę mam 14 stron i dwa miesiące na ogarniecie wszystkiego pomimo, ze nawet koncepcji brak wiec jest dobrze !
Powodzenia z pisaniem pracy.
A próbowałaś Juniorowi robić zimne okłady? Ja pamiętam, że mojemu bratu leki nie pomagały a okłady na czoło i stopy zbijały gorączkę szybko.
Cytat:
A ja dzis rozpoczynam 20tc ;-) jak narazie samopoczucie calkiem dobre i nic nie doskwiera oprocz czestych wizyt w wc ;-) ale ja duzo pije wody wiec mam za swoje :-P A przeziebieniom sie jak narazie nie daje, codziennie pije herbate z cytryna i miodem (najlepszym na swiecie bo z pasieki po ukochanym dziadzusiu), wiec jak narazie zdrowa jak rybka, mam nadzieje ze tak zostanie. Pozdrowionka dla wszystkich chorych mamus i maluszkow, wracajcie szybciutko do zdrowia

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Czyli sie da, no wlasnie wiec czemu nie skorzystac, a urlop zawsze moze sie przydac czy na jakas wizyte czy przedluzony swiateczny wyjazd jesli rodzinka daleko...
Ech a tutaj w Irlandii się dostaje 3 dni bezpłatne na urodzenie dziecka;( Ale TŻ już urlop zaplanował, więc 2 tygodnie z nami posiedzi. Mam nadzieję, że Mały się w planowanym czasie urodzi. Chociaż i to się po ostatnim usg znów o 2 dni przesunęło. Nie wiem czy Mały tak szybko rośnie. Ale już z 4 sierpnia jest na 1 przesunięte. ZObaczymy za 2 tygodnie co wyjdzie;d
A i znów mam pytanie o materacyk. czy któraś z Was ma lateksowy? Ja się zastanawiam nad firmą Hevea. Chyba, że możecie polecić coś lepszego. Najgorsze, że muszę przez neta zamowić i nie mam możliwości "pomacania", więc liczę na Wasze rady odnośnie materacyka.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 07:42   #4594
magdowe
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

Nie było mnie cały weekend ale rozłożyła mnie choroba. Chyba moja ami mnie zaraziła tak mnie boli gardło i głowa że przez sobotę i niedzielę nie wstawałam z łóżka. Dzisiaj nie jest lepiej ale musiałam przyjść do pracy. To bedzie ciężki tydzień.

A i kupiłam ten kosz mojżesza z metką w tym ciuszku za 25 zł takze mam pierwszą rzecz dla dzidziusia
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 07:47   #4595
Nicole`_
Zakorzenienie

Cześć Sierpniówki! I mamy kolejny poniedziałek

Cytat:
Hej!
U nas nieprzespana noc, junior miał spadki temperatury na 2h po lekach i zas do prawie 40 stopni szła. Teraz zas patrze a tu 39.6... Ja tez zaczynam kaszleć i katar mi leci :/
No jak nie jedno to drugie Eh

Co do zakupów to ja chce do czerwca mieć wszystko, nie bawi mnie potem chodzenie np w upale po klimatyzowanych sklepach i nabawienie sie jakis chorób a u mnie przy klimie nie trudno o to...

---
I chce sie pochwalić jeszcze jedna rzeczą - od dzis PLANUJE zaczac pisac magisterkę mam 14 stron i dwa miesiące na ogarniecie wszystkiego pomimo, ze nawet koncepcji brak wiec jest dobrze !
Kurcze, bardzo wysoka tempka jak na poranek... zdrówka życzę dla was wszystkich

Ja też do końca czerwca chcę wszystko mieć. Na wizycie kwietniowej liczę na to, że maleństwo się ujawni i zaczynam zakupy pełną parą. Zasypię was fotami tu

Za mgrkę trzymam mocno kciuki, pamiętam jak jest ciężko się zabrać... ale jak już zaczniesz i się wgryziesz w temat to jakoś to idzie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Hejka

Witam sie w 17 tc
Brzuszek lekko sie zaokrąglil spac cos nie moglam a bylismy z mężem na spacerze to jestem dotleniona
Wow, już zaliczyłaś spacer? No to nieźle! Podziwiam

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
anevo mam nadzieje ze dzis moje bobo nie odwroci sie pupą..musze je jakos przekupić
Kciuki! Mamy trzymać za dziewczynkę czy za chłopca?

Cytat:
A ja gdzies niedawno wyczytalam, że mąż po porodzie moze wziac na zone zwolnienie lekarsie na opieke nad osoba z rodziny nawet 14dni. Takie zwolnienie wystawic moze lekarz przy wypisie ze szpitala albo prowadzacy lekarz ginekolog. I wtedy urlop zostaje dk wykorzystania w innym czasie. My planujemy sie dowiedziec szczegolow co i jak w szpitalu i jak cos to z tego skorzystac.
Suuuuper wieści! Dzięki! Za to właśnie kocham to forum Skarbnica wiedzy! Ja się tu martwię, że mężowi urlop przecieka przez palce, a tu się okazuje, że może wziąć 14 dni L4 na mnie po porodzie. Fantastycznie!

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Nie było mnie cały weekend ale rozłożyła mnie choroba. Chyba moja ami mnie zaraziła tak mnie boli gardło i głowa że przez sobotę i niedzielę nie wstawałam z łóżka. Dzisiaj nie jest lepiej ale musiałam przyjść do pracy. To bedzie ciężki tydzień.

A i kupiłam ten kosz mojżesza z metką w tym ciuszku za 25 zł takze mam pierwszą rzecz dla dzidziusia
Oj Zdrówka życzę... martwi mnie to, że do tej pracy musisz iść nawet mimo choroby. Idź do lekarza, odpuść sobie trochę i weź L4. Szybciej wyzdrowiejesz niż później tfu tfu jakieś powikłania będą...

Czyli kosz mojżesza czekał na ciebie w ciuszku Cena super! A wrzucisz nam fotkę? To sam kosz czy taki na stelażu?
Stary 2015-03-16, 08:03   #4596
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Roxanko ciężki masz temat do ogarnięcia? Oj jak ja sie ciesze ze mam to za sobą. powodzonka u dentysty
za 19 tc

1 kwietnia mam wizyte oby kropek nam sie przedstawił jako chłopiec lub dziewczyna

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Roxikiedy idziesz wózki oglądać? Masz jakieś dobre sklepy na Śląsku zaopatrzene do polecenia?
Będę trzymać kciuki za ciebie . Ja mam teraz w piątek wizytę tez mam nadzieje ze będzie widac płeć ..

Cytat:
Dziekuje

Temat jak temat, w sumie życiowy bo o matkach ale nie mam w ogole pomysłu na rozdziały, ktore mi polecił dac mój promotor :/ no i nienawidzę pisac i pisac i pisac... Krótko i zwięzle i na temat a promotor chce odwrotnie :/

Ja chodze i oglądam co chwile wózki, często zawracam głowę sprzedawcom no i mam te swoje trzy typy i tyle... Nie wiem dalej nic... Zamawiać i tak bede przez internet bo najtaniej sie kupi ale planuje jeszcze do Katowic sie wybrać do kilku hurtowni bo wczoraj znalazłam

Ah ja też tak planuje iść pooglądać na żywo wózki a potem kupić coś z neta chyba ze będę dobre.opinie mieć jakiegoś to kupię bez oglądania bo u nas 1 sklep dziecięcy tylko jest z wózkami nie mają wszystkich modeli

Cytat:
Hej Dziewczyny

Widzę choroba panuje coś ostatnio dużo zdrowia dla ciebie 😊😙 dasz rade
Stary 2015-03-16, 08:04   #4597
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
majka super ciuszki
niespodziewajka25 ja bym sie nie cackala im dluzej ukrywasz tym gorzej dla Ciebie bo sie meczysz
roxana wspolczuje choroby maluszka i Twojej,u nas pojawil sie katar ale poki co synek wyglada zdrowo i juz ciezko zwlec mu sie z łózka po 10dniach laby..
co do wozka najwyzej wymienicie sie z Kasperką..
tez musimy popracowac nad garderobą mojego przedszkolaka,dobrze ze kurtki ma, tylko czapeczka i buciki zostaja..dlaczego te buty dla dzieci takie drogie..?grr
anevo mam nadzieje ze dzis moje bobo nie odwroci sie pupą..musze je jakos przekupić
Nie, nie
Kasperka juz wybrala swojego faworyta, jeszcze tylko musi kolor wybrac
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 08:06   #4598
mms_22
Zakorzenienie

Hej Ale mamy dziś piękną wiosenną pogodę i wyjątkowo się wyspalam

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
hej mamusie wieczorową porą...
My zabiegani dzis caly dzień
I obiadek dzis w KFC :lo ve: tak mi zapachniało jak przechodziliśmy że szok...
Byliśmy po farby do pokoju maluszka, a teraz byli rodzice TZ ...
I niektóre z Was mówią że ja ,,szaleję,, z zakupami Tz-ta mama to dopiero szczęsliwa Obkupiła wnusia tak, że już brakuje nam jedynie na r56 kilka bodziaków i pajacyków. R 62 już mamy wszystko I pojedyncze r 68 już tez jest
Nawet TZ mowi, że się cieszy że tak sobie zbieramy i wybieramy

Pochwale się

Serio mam taka frajdę grzebiąc w tych maleńkich ciuszkach
ale masz dobrze z teściową zaopatrzyła Was w fajne rzeczy

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość

Aha i tesciowka chyba cos podejrzewa , dziś weszla na temat dzieci , a wieczorem dziwnie mi sie przyglądała i zaproponowała wino. Zgodziłam się , Wzięłam dwa łyczki a resztę dopił Tżet jak wyszła na chwilę z pokoju
ale kombinujesz ale myślę, że tym winem wyprowadziłaś ja w pole

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Zaczynam dziś 19 tydzień i zbieram się do lekarza.
Dziś wejdę na wagę po miesiącu i aż się boję
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trzymam kciuki

I wszystkim dziewczynom zaczynającym nowy tydzień gratuluję !

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 08:07   #4599
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Nie, nie
Który ten turran jednak ..?
Stary 2015-03-16, 08:10   #4600
fiona27
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
hej mamusie wieczorową porą...
My zabiegani dzis caly dzień
I obiadek dzis w KFC :lo ve: tak mi zapachniało jak przechodziliśmy że szok...
Byliśmy po farby do pokoju maluszka, a teraz byli rodzice TZ ...
I niektóre z Was mówią że ja ,,szaleję,, z zakupami Tz-ta mama to dopiero szczęsliwa Obkupiła wnusia tak, że już brakuje nam jedynie na r56 kilka bodziaków i pajacyków. R 62 już mamy wszystko I pojedyncze r 68 już tez jest
Nawet TZ mowi, że się cieszy że tak sobie zbieramy i wybieramy

Pochwale się

Serio mam taka frajdę grzebiąc w tych maleńkich ciuszkach
Ciuszki ładne, takie uniwersalno-chłopięce

Doskonale Cię rozumiem-jak każda z nas w sumie , że przeglądanie tych ciuszków daje takąąąą frajdęęęę

Cytat:
O matko, az sie boje pomysleć jak bedzie zapełniona szafa maluszka do sierpnia jak tak lecisz z tymi zakupami :P
Ja teraz czekam na przesyłkę z ciuszkami i troche stopuje. Stwierdziłam, ze tak bardzo to lubie, ze bede powolutku sobie kupować po jednej rzeczy, zeby moc sie ciagle cieszyć zakupami

----
Po ostatnich zakupach tez tak pisałaś

Zdrówka dla Młodego

Cytat:
tez musimy popracowac nad garderobą mojego przedszkolaka,dobrze ze kurtki ma, tylko czapeczka i buciki zostaja..dlaczego te buty dla dzieci takie drogie..?grr
Co do butów ostatnio kupiła fajne w reserved dla synka i trafiłam na weekend -20 % i zapłaciłam 60 zł, więc trzeba pochodzić i może trafi się jakaś okazja
Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość

Ech a tutaj w Irlandii się dostaje 3 dni bezpłatne na urodzenie dziecka;( Ale TŻ już urlop zaplanował, więc 2 tygodnie z nami posiedzi. Mam nadzieję, że Mały się w planowanym czasie urodzi. Chociaż i to się po ostatnim usg znów o 2 dni przesunęło. Nie wiem czy Mały tak szybko rośnie. Ale już z 4 sierpnia jest na 1 przesunięte. ZObaczymy za 2 tygodnie co wyjdzie;d
Ciekawe czy się wstrzeli z tym urlopem, bo dzieci to lubią wychodzić i 2 tyg przed terminem
W sumie zazwyczaj rodzę się przed TP.
Ja liczę na poród na połowę lipca , tak jak z synkiem 2 tyg wcześniej
Wszystkie rzeczy zacznę kupować gdzieś w połowie maja i do połowy czerwca chce mieć wszystko skompletowane .

Dziewczyny gratuluję rozpoczętych tygodni

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Hej Dziewczyny

Niezły łup
Zdrowiej nam tu szybko
Cytat:
Nie, nie
A kiedy planujesz zakup ?
Stary 2015-03-16, 08:11   #4601
Mravka
Zadomowienie

Dzień dobry!
ja dziś koczuje z Małym w domu. Ma taki kaszel,że szkoda gadać. Szukam terminu u jakiegoś sensownego lekarza..

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Witam się w 21 tygodniu

Powodzenia. Na pewno nie będzie źle

Oj dokładnie masz rację. Ja zamierzam mieć wszystko w maju, góra czerwcu, zakupione

Powodzenia z pisaniem pracy.
A próbowałaś Juniorowi robić zimne okłady? Ja pamiętam, że mojemu bratu leki nie pomagały a okłady na czoło i stopy zbijały gorączkę szybko.

A i znów mam pytanie o materacyk. czy któraś z Was ma lateksowy? Ja się zastanawiam nad firmą Hevea. Chyba, że możecie polecić coś lepszego. Najgorsze, że muszę przez neta zamowić i nie mam możliwości "pomacania", więc liczę na Wasze rady odnośnie materacyka.
Wiesz co ja akurat nie mam z firmy Hevea,a z Hildinga. Ale słyszałam dużo dobrych opinii o firmie Hevea.
Cytat:
Hej Dziewczyny

oj niedobrze ;/. Zdrówka
Nie przechodz tylko tego,bo takie niedoleczone choróbsko jest najbardziej zdradliwe.
Aleee Ci sie udało z tym koszem, za grosze!

majka jasne wszystko wedle własnych potrzeb. A powiedz mi,bo nie wiem,czy dobrze widzę. Te ciuszki to takie welurowe w większości?

Roxana zdrówka dla Juniora, biedny się namęczy z tą temp . Powodzenia dla Ciebie u dentysty,oby za dużo roboty nie miał!

Lulla
jak u Was sytuacja, Mały czuje się lepiej?

beatrix
ja też wczoraj właśnie zamawiałam dla Syna jakieś buty na wiosne. Udało mi się jeszcze wbić na jakiś rabat. Do tego czeka nas jeszcze zmiana fotelika samochodowego na większy

moniska
kciuki za wizyte!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 08:12   #4602
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Który ten turran jednak ..?
Nie, nie
To nie ja chcialam turran
My kupujemy Joolz
Stary 2015-03-16, 08:13   #4603
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Hej

Ciekawe czy się wstrzeli z tym urlopem, bo dzieci to lubią wychodzić i 2 tyg przed terminem
Wszystkie rzeczy zacznę kupować gdzieś w połowie maja i do połowy czerwca chce mieć wszystko skompletowane .
Ach mam taką nadzieję. Jak urodzę wcześniej to urlop dostanie te 3 dni tylko. Nie będzie mógł dłużej bo zastępstwa na wtedy nie ma. Och boję się tego trochę no ale nic nie poradzę niestety Jak później to bez problemu urlop przesunie, a później mama moja przyleci to jakoś to będzie..
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 08:15   #4604
fiona27
Zakorzenienie

monika kciuki za wizytę !

Dziewczyny mam pytanie . Czy bardziej nastawiacie się i kupujcie ciuszki na krótki/ długi rękaw ?
Bo tak jak ja urodzę w lipcu, to lato przed nami, więc upały i chłodniejsze dni . Staram się kupować raczej same takie" lekkie" rzeczy .

Edytowane przez fiona27
Czas edycji: 2015-03-16 o 08:20
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 08:15   #4605
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie
To nie ja chcialam turran
My kupujemy Joolz
Pokaż. .. hihi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 08:17   #4606
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Ciuszki ładne, takie uniwersalno-chłopięce

Doskonale Cię rozumiem-jak każda z nas w sumie , że przeglądanie tych ciuszków daje takąąąą frajdęęęę

Po ostatnich zakupach tez tak pisałaś

Zdrówka dla Młodego

Co do butów ostatnio kupiła fajne w reserved dla synka i trafiłam na weekend -20 % i zapłaciłam 60 zł, więc trzeba pochodzić i może trafi się jakaś okazja

Dziewczyny gratuluję rozpoczętych tygodni

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Niezły łup
Zdrowiej nam tu szybko

A kiedy planujesz zakup ?

W zależności od koloru trzeba czekać na niego do 8 tyg, takze jeszcze troche czasu mamy, bo mozliwe, ze czeka nas wywalanie nowego parkietu w calym mieszkaniu... 😱 wiec nie mam narazie potrzeby, zeby juz mi w domu stał . myślę, ze kwiecien\maj go zamówy, no chyba, że bedzie mozliwosc przechowania go w sklepie to zamowimy szybciej
Stary 2015-03-16, 08:18   #4607
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż. .. hihi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (28,2 KB, 10 załadowań)
Stary 2015-03-16, 08:19   #4608
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny mam pytanie . Czy bardziej nastawiacie się i kupujcie ciuszki na krótki/ długi rękaw ?
Bo tak jak ja urodzę w lipcu, to całe lato przed nami, więc upały i chłodniejsze dni . Staram się kupować raczej same takie" lekkie" rzeczy .

Ja też nad tym myślę
Jak wogóle na wyjście ze szpitala trzeba maleństwo ubrać ???
Nie mam pojęcia zielonego...
Stary 2015-03-16, 08:23   #4609
magdowe
Zadomowienie

Dzięki Dziewczyny

Zwolnienie niby mogę sobie wziąść ale prawie cały tamten tydzień byłam jak moja ami była chora. A w tym tygogniu moja koleżanka zaplanowała sobie urlop i jak ja wezme zwolnienie to jej każą przyjść. Dletego zamierzam się jakoś przemęczyć.

Nicole to sam kosz bez stelaża ale jest śliczny. Jak mi się uda to wrzucę fotkę po pracy.
Stary 2015-03-16, 08:25   #4610
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
fajny choć troche nietypowy.. jest on kombi?
Cytat:
Ja też nad tym myślę
no ja kupilam pare t shirtow na 56 w razie gdyby bardzo cieplo bylo.. no a jak nie mozna przeciez doby +krotkie podenki i skarpetki zalozyc jakby faktycznie bardzo cieplo bylo no ja kupuje ciensze sweterki i spodenki
Stary 2015-03-16, 08:26   #4611
magdowe
Zadomowienie

co do ubranek to tym razem musze kupić przynajmniej pare sztuk rozmiaru 50 bo w pierwszej ciąży miałam najmniejsze 56 a moje dziecko się w tym topiło i strasznie mnie to denerwowało.
Stary 2015-03-16, 08:26   #4612
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

Bo tak jak ja urodzę w lipcu, to całe lato przed nami, więc upały i chłodniejsze dni . Staram się kupować raczej same takie" lekkie" rzeczy .
Wiesz co ja teoretycznie mam termin na 14.08 czyli taka "końcowka" lata. Także trochę rzeczy na cieplejsze dni (body na krótki, rampersy). Ale jeśli zaszczyci nas o czasie to tak naprawdę nie za długo się pewnie nacieszymy super temp. Co do Twojego terminu to tak naprawde też przy dobrych wiatrach będzie mc z hakiem potencjalnego ciepła. Pewnie obskoczysz to w rozmiarze 56(zależy w sumie jak Królewna sie duża urodzi). Ja to trochę liczę tak,że każde karmienie= przebranie potencjalne. Plus taki,że latem wszystko szybko schnie. Wiesz dokupic zawsze można.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2015-03-16, 08:29   #4613
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:

Bo tak jak ja urodzę w lipcu, to lato przed nami, więc upały i chłodniejsze dni . Staram się kupować raczej same takie" lekkie" rzeczy .
Ja mam termin na połowę sierpnia więc te małe ciuszki będą wszystkie leciutkie, 62 kupię pół na pół, bo wrzesień pewnie jeszcze będzie ciepły, ale wieczory już zimne.

Cytat:
Ja też nad tym myślę
Nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Ja to trochę liczę tak,że każde karmienie= przebranie potencjalne. Plus taki,że latem wszystko szybko schnie. Wiesz dokupic zawsze można.
O kurcze, to często... ile razy dziennie się dziecko karmi? Co 3h?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 08:30   #4614
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nad tym myślę
Wieść gminna niesie,że takiego noworodka ubiera się chyba jedną warstwe więcej niż siebie. Wszystko wiec zalezy od temp. Zawsze możesz mieć body na krótki plus coś na góre/dół (bluza/bluzka/spodenki). Ja ogólnie jestem zwolenniczką bawełnianych wygodnych rzeczy. Bardzo ładne i wg mnie wygodne dla Malucha rzeczy ma kappahl. Wygląda w nich wyjściowo,a nie ma tam co uwierać/gryzc(ale ja mam chyba na tym pkt obsesje )
Stary 2015-03-16, 08:32   #4615
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nad tym myślę
to zależy od pogody. Jak będą upały to ja zamierzam ubierać rampersy bo je uwielbiałam. Albo body i półśpiochy.
Stary 2015-03-16, 08:32   #4616
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ja mam termin na połowę sierpnia więc te małe ciuszki będą wszystkie leciutkie, 62 kupię pół na pół, bo wrzesień pewnie jeszcze będzie ciepły, ale wieczory już zimne.

Nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

O kurcze, to często... ile razy dziennie się dziecko karmi? Co 3h?
zalezy od dziecka ile ci z cyca wyssie chyba ze bedziez butlą karmic to co 2,5- 3 h..
Stary 2015-03-16, 08:32   #4617
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
fajny choć troche nietypowy.. jest on kombi?

no ja kupilam pare t shirtow na 56 w razie gdyby bardzo cieplo bylo.. no a jak nie mozna przeciez doby +krotkie podenki i skarpetki zalozyc jakby faktycznie bardzo cieplo bylo no ja kupuje ciensze sweterki i spodenki
No wlasnie nie wiem czy w tym malym rozmiarze to bardziej na krotki rekaw czy na dlugi??? Nic nie wiem

Wklejam zdj.spacerówki
On jest kombi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (28,3 KB, 5 załadowań)
Stary 2015-03-16, 08:33   #4618
Olenka_24
Zadomowienie

Hejo

Kciuki za wizyty dziewczyny ! I dużo zdrówka dla chorowitków.
Magdowe ja też jestem chora, dziś to się już tak źle czuję że szkoda gadać

Cytat:

Fiona ja mam ten sam dylemat co Ty, termin na 30 lipca a wiadomo że może się zdarzyć wcześniej. Jeszcze ta nasza Polska pogoda ostatnio w kratkę że zima to nie zima a lato też dziwne

Roxana podziwiam za chęci zrobienia magisterki i gratuluję ! Ja się cieszę że moją magisterkę mam już za sobą, studia to był fajny czas ale jakoś już mnie do tego nie ciągnie
Jaki masz dokładnie temat pracy ?

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 08:33   #4619
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Wieść gminna niesie,że takiego noworodka ubiera się chyba jedną warstwe więcej niż siebie. Wszystko wiec zalezy od temp. Zawsze możesz mieć body na krótki plus coś na góre/dół (bluza/bluzka/spodenki). Ja ogólnie jestem zwolenniczką bawełnianych wygodnych rzeczy. Bardzo ładne i wg mnie wygodne dla Malucha rzeczy ma kappahl. Wygląda w nich wyjściowo,a nie ma tam co uwierać/gryzc(ale ja mam chyba na tym pkt obsesje )
Ja tez teraz zamierzam postawić na wygodę Bo tak jak kiedyś pisałam w pierwszej ciąży postwaiłam na wygląd i nakupiłam mnóstwo rzeczy które były sliczne ale totalnie niewygodne dla noworodka.
Stary 2015-03-16, 08:34   #4620
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
to zależy od pogody. Jak będą upały to ja zamierzam ubierać rampersy bo je uwielbiałam. Albo body i półśpiochy.
Dziekuje
A jaka jest roznica miedza rampersami a body ?
Półśpiocha to krótki rękaw i krótka nogawka???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości