|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
Cytat:
My tak wlasnie mieliśmy po cc - TŻ dostawał L4 za L4, ja po cesarce nie to, ze sie fatalnie czułam, rana sie nie goiła, dostałam anginy itd wiec TŻ bardzo mi pomagał ![]() Wyczytałam : "Teoretycznie po porodzie małżonek może dostać 60 dni zasiłku opiekuńczego na dziecko lub 14 dni na żonę. Zasiłek opiekuńczy przysługuje w wysokości 80% wynagrodzenia stanowiącego podstawę wymiaru zasiłku."
![]() |
#4592 |
Zadomowienie
|
A ja dzis rozpoczynam 20tc ;-) jak narazie samopoczucie calkiem dobre i nic nie doskwiera oprocz czestych wizyt w wc ;-) ale ja duzo pije wody wiec mam za swoje :-P A przeziebieniom sie jak narazie nie daje, codziennie pije herbate z cytryna i miodem (najlepszym na swiecie bo z pasieki po ukochanym dziadzusiu), wiec jak narazie zdrowa jak rybka, mam nadzieje ze tak zostanie. Pozdrowionka dla wszystkich chorych mamus i maluszkow, wracajcie szybciutko do zdrowia
![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Czyli sie da, no wlasnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry. Witam się w 21 tygodniu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A próbowałaś Juniorowi robić zimne okłady? Ja pamiętam, że mojemu bratu leki nie pomagały a okłady na czoło i stopy zbijały gorączkę szybko. Cytat:
A i znów mam pytanie o materacyk. czy któraś z Was ma lateksowy? Ja się zastanawiam nad firmą Hevea. Chyba, że możecie polecić coś lepszego. Najgorsze, że muszę przez neta zamowić i nie mam możliwości "pomacania", więc liczę na Wasze rady odnośnie materacyka. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Nie było mnie cały weekend ale rozłożyła mnie choroba. Chyba moja ami mnie zaraziła tak mnie boli gardło i głowa że przez sobotę i niedzielę nie wstawałam z łóżka. Dzisiaj nie jest lepiej ale musiałam przyjść do pracy. To bedzie ciężki tydzień. A i kupiłam ten kosz mojżesza z metką w tym ciuszku za 25 zł takze mam pierwszą rzecz dla dzidziusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć Sierpniówki!
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też do końca czerwca chcę wszystko mieć. Na wizycie kwietniowej liczę na to, że maleństwo się ujawni i zaczynam zakupy pełną parą. Zasypię was fotami tu ![]() Za mgrkę trzymam mocno kciuki, pamiętam jak jest ciężko się zabrać... ale jak już zaczniesz i się wgryziesz w temat to jakoś to idzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Czyli kosz mojżesza czekał na ciebie w ciuszku ![]()
![]() |
#4596 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ah ja też tak planuje iść pooglądać na żywo wózki a potem kupić coś z neta chyba ze będę dobre.opinie mieć jakiegoś to kupię bez oglądania bo u nas 1 sklep dziecięcy tylko jest z wózkami nie mają wszystkich modeli Cytat:
![]() |
#4597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasperka juz wybrala swojego faworyta, jeszcze tylko musi kolor wybrac ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4598 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I wszystkim dziewczynom zaczynającym nowy tydzień gratuluję ! ![]()
![]() |
#4599 |
Zakorzenienie
|
Który ten turran jednak ..?
#4600 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Doskonale Cię rozumiem-jak każda z nas w sumie ![]() ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Młodego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie zazwyczaj rodzę się przed TP. Ja liczę na poród na połowę lipca ![]() ![]() Wszystkie rzeczy zacznę kupować gdzieś w połowie maja i do połowy czerwca chce mieć wszystko skompletowane . Dziewczyny gratuluję rozpoczętych tygodni ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() Zdrowiej nam tu szybko ![]() A kiedy planujesz zakup ?
![]() |
#4601 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
ja dziś koczuje z Małym w domu. Ma taki kaszel,że szkoda gadać. Szukam terminu u jakiegoś sensownego lekarza.. Cytat:
Cytat:
![]() Nie przechodz tylko tego,bo takie niedoleczone choróbsko jest najbardziej zdradliwe. Aleee Ci sie udało z tym koszem, za grosze! majka jasne wszystko wedle własnych potrzeb ![]() Roxana zdrówka dla Juniora, biedny się namęczy z tą temp . Powodzenia dla Ciebie u dentysty,oby za dużo roboty nie miał! Lulla jak u Was sytuacja, Mały czuje się lepiej? beatrix ja też wczoraj właśnie zamawiałam dla Syna jakieś buty na wiosne. Udało mi się jeszcze wbić na jakiś rabat. Do tego czeka nas jeszcze zmiana fotelika samochodowego na większy moniska kciuki za wizyte!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4602 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
monika kciuki za wizytę !
Dziewczyny mam pytanie . Czy bardziej nastawiacie się i kupujcie ciuszki na krótki/ długi rękaw ? Bo tak jak ja urodzę w lipcu, to lato przed nami, więc upały i chłodniejsze dni . Staram się kupować raczej same takie" lekkie" rzeczy .
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-03-16 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zależności od koloru trzeba czekać na niego do 8 tyg, takze jeszcze troche czasu mamy, bo mozliwe, ze czeka nas wywalanie nowego parkietu w calym mieszkaniu... 😱 wiec nie mam narazie potrzeby, zeby juz mi w domu stał . myślę, ze kwiecien\maj go zamówy, no chyba, że bedzie mozliwosc przechowania go w sklepie to zamowimy szybciej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nad tym myślę ![]() Jak wogóle na wyjście ze szpitala trzeba maleństwo ubrać ??? Nie mam pojęcia zielonego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Zwolnienie niby mogę sobie wziąść ale prawie cały tamten tydzień byłam jak moja ami była chora. A w tym tygogniu moja koleżanka zaplanowała sobie urlop i jak ja wezme zwolnienie to jej każą przyjść. Dletego zamierzam się jakoś przemęczyć. Nicole to sam kosz bez stelaża ale jest śliczny. Jak mi się uda to wrzucę fotkę po pracy. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
fajny choć troche nietypowy.. jest on kombi?
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4611 |
Zadomowienie
|
co do ubranek to tym razem musze kupić przynajmniej pare sztuk rozmiaru 50 bo w pierwszej ciąży miałam najmniejsze 56 a moje dziecko się w tym topiło i strasznie mnie to denerwowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- O kurcze, to często... ile razy dziennie się dziecko karmi? Co 3h?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wklejam zdj.spacerówki ![]() On jest kombi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 | |
Zadomowienie
|
Hejo
![]() Kciuki za wizyty dziewczyny ! I dużo zdrówka dla chorowitków. Magdowe ja też jestem chora, dziś to się już tak źle czuję że szkoda gadać ![]() Cytat:
![]() Roxana podziwiam za chęci zrobienia magisterki i gratuluję ! Ja się cieszę że moją magisterkę mam już za sobą, studia to był fajny czas ale jakoś już mnie do tego nie ciągnie ![]() Jaki masz dokładnie temat pracy ?
![]() |
#4619 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.