Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-22, 09:38   #4621
swinka94
Zadomowienie

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

Hejka Laski

Marta prześlę Ci w wiadomości link do tego sklepu bo tu mi wyczaszkuje 9,50 mała buteleczka kosztuje. Ale możesz poszukać w sklepie stacjonarnym bo co po takiej cenie jak przesyłka darmowa dopiero od 90zł...
Co do terapii to będę trzymać kciuki, żebyś mogła sobie pozwolić. Ale też musisz pamiętać, że to nie jest tak że pójdziesz na terapię i staniesz się inną osobą. Dla mnie największym odkryciem terapii było to, że do końca życia będę musiała pracować nad sobą I że zmiana to nie jest kwestia odkrycia jakiejś prawdy życia... Tylko codzienna, żmudna praca nad swoimi myślami. Długo się przed tym buntowałam-bo jak to? Inni mogą się cieszyć życiem a ja mam poświęcać czas i energię na coś, co inni mają od tak? Ale teraz mam taki etap że jestem za wszystkie swoje problemy niezmiernie wdzięczna. Depresja była najgorszym, ale też najlepszym co mnie w życiu spotkało. Dlatego nastaw się na to, że jeśli się uda to sporo się pewnie nauczysz ale to, czy potem będzie lepiej zależy przede wszystkim od tego, czy z tego skorzystasz. Moja mama chodzi już 3 miesiąc i właśnie ma kryzys, ostatnio prawie zrezygnowała. Niestety każdy by chciał pójść, dostać magiczną receptę i być szczęśliwym człowiekiem. Ale tak się nie da
A jeszcze co do tego że masz kontakty zerwane czy coś to też Ci coś podeślę. Myślałam ostatnio dużo o tym, że jestem taka nadwrażliwa, że mam dużo problemów przez to. I poczytałam o byciu empatą-bardzo podnoszące na duchu

laMbria przepraszam, że tak prosto z mostu walnę ale nie do końca rozumiem Twój tok myślenia. Rozumiem, że po odstawieniu glutenu się lepiej czujesz itd. i szanuje Twoją decyzję, nawet jeśli nie masz medycznych przeciwskazań. Ale czy Ty naprawdę uważasz że lepiej jest się głodzić byleby nie zjeść nic glutenowego a potem na..alać się tortu i ptasiego mleczka bo w tym nie ma glutenu? Pomijam już tort, chociaż 3 kawałki to naprawdę sporo, ale ptasie mleczko?! Czytałaś kiedyś skład?

Joasiu uważam, że jak na weekend z goścmi to i tak super

Tamlin mam nadzieję, że z dietą osiągniesz wymarzone efekty. Bo póki co to widzę straszną frustrację z Twojej strony

Patisia co tam się dzieje?

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:17   #4622
Joanna XL
Zakorzenienie

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

No cóż - goście to złoooooo Tj oczywiście nie wpychali mi tego żarcia do gardła

Ja mam autentyczny problem z jedzeniem - z powodami z których jem. To zasadniczo często nie jest głód. Wczoraj wieczorem byłam bardzo zmęczona - fizycznie , niewyspana po basenie itd I złapałam się na tym że jem bo mam wrazenie że to mi pomoże, bo nie wiem co ze sobą zrobić, bo mi źle itd A wiecie na upartego mogłam się o tej 17-18 położyć. I byłaby to dużo lepsza decyzja.
Inna sprawa że trochę robię to z przyzwyczajenia - bo już w trakcie czułam że takie jedzenie średnią przyjemność mi sprawia.
O dziwo poćwiczenie trochę mi pomogło -naprawdę pod koniec nawet się uśmiechałam A na początku myślałam że zejdę na macie.

Wracam do normalnego, regularnego jedzenia. trochę mi jeszcze zostało po gościach - głównie wędliny domowe bo przywieźli - tłuste to nieziemsko (wieprzowina) ale dobre Planuję sobie jeść do kanapek i nie martwić tym tłuszczem.

Mam jakieś dwa tygodnie bez atrakcji - na początku marca przyjeżdżają moi rodzice na weekend Może uda się bez słodyczy i co ważne bez %.

Zadowolona jestem z tych codziennych ćwiczeń Choć dziś nie wstałam rano więc przyjdzie mi ćwiczyć przed 23 (po kursie). Kolejne wyzwanie dla mobilizacji.

Marta L'ambria trzymam za was kciuki - choć nie do końca zgadzam się z metodami to szczerze mam nadzieję że przyniosą efekty

Ashya może zacznij spisywać co jesz i co ćwiczysz/ile Po tygodniu naprawdę powinnaś być w stanie ocenić gdzie leży problem. Myślę że faktycznie może za mało jesz i metabolizm zwolnił.

Tamlin faktycznie widać ostatnio frustrację - jeśli dieta "pod nadzorem" miałaby pomóc to jak najbardziej warto

L'ambria koniec u Ciebie tych imprez? To jest najgorsze -wszystko co wytrąca z codziennego rytmu jedzeniowego. jak zdrowie?
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:36   #4623
martolina1982
Zakorzenienie

dzięki świnko. chyba faktycznie poszukam w stacjonarnych. a moze skusze sie na chwalony przez was olej macadamia? i tak szykuja mi sie zakupy w biochemii urody, bo kwas hialuronowy mi sie konczy (w dzien kobiet minie rok jak go mam wiec okazal sie byc b.wydajny).

co do terapii to obawiam sie jedynie tego, ze bedzie ona byle jak prowadzona, ze nie bedzie tego robil specjalista tylko czlowiek z przypadku...ja albo czlowieka "łyknęwtedy to juz chyba w ogole mi rece opadną. to ze nie podadza rozwiazan na tacy wiem, choc licze na wskazowki. moja kolezanka chodzila tam i wbili jej do głowy kilka zasad m.in.skupiaj sie na tym co teraz, nie zamartwiaj przeszloscia, przyszloscią...i ona wiele razy do tego wraca.

ja juz w ogole niewiele sie spodziewam, niewiele oczekuję...nie widze siebie jakos rozesmianej kobiety, zadowolonej z siebie, z życia...nie oczekuje po terapii odmiany WOW, tylko gdzies jest tylko ciagle pytanie czy juz taka jestem i taka zostane meczac sie z sobą do konca zycia czy mozna cos z tym zrobic. mowi sie, ze nasze szczescie nie zalezy od nikogo i niczego tylko od nas samych a skoro tak to chcialabym sie nauczyc jak to szczescie wygenerowac.

z reszta...nie wiem czy zdecyduje sie na to...tak jak kiedys pisalam, to bardzo zagrozi mojej pracy i nie wiem czy podejme to ryzyko. z drugiej strony dusic sie w takiej pracy. moze warto dac sobie ten czas. wszak nie czesto poswiecamy sami sobie tak duzo czasu, na jakas analize nas, naszego zycia...moze to doprowadzi do jakichs pozytywnych zmian.

dobra dosc smęcenia. uwierzcie, ze ja sama siebie męcze i czuje, ze polowa osob wokol mysli "nie â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠" .

hmmmm dzis wizaż jak wypełnianka. kogo/co ona mogła miec na mysli...

04.05.2017 start!

Edytowane przez martolina1982
Czas edycji: 2016-02-22 o 10:38
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:58   #4624
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny!

Trochę Was podczytuję ostatnio i tak sobie myślę że chyba warto byłoby się przyłączyć! Do tej pory sądziłam że sama jakoś dam radę, ale wsparcie chyba jest mi potrzebne.
Od Nowego Roku były wielki postanowienia, wielkie nadzieje ale wszystko mnie przerasta po prostu. Waga rośnie, ja rosnę, apetyt mam jak na złość coraz większy

Tylko zauważyłam że nie wrzucacie jadłospisów
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 10:59   #4625
aggiex
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Trochę Was podczytuję ostatnio i tak sobie myślę że chyba warto byłoby się przyłączyć! Do tej pory sądziłam że sama jakoś dam radę, ale wsparcie chyba jest mi potrzebne.
Od Nowego Roku były wielki postanowienia, wielkie nadzieje ale wszystko mnie przerasta po prostu. Waga rośnie, ja rosnę, apetyt mam jak na złość coraz większy

Tylko zauważyłam że nie wrzucacie jadłospisów
Od jadłospisów jest inny wątek
aggiex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 11:05   #4626
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aggiex Pokaż wiadomość
Od jadłospisów jest inny wątek
Oo Suuuuper
Bo ja po pewnym czasie wpadam w monotonię i lubię czasami jakiś pomysł podkraść
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 11:16   #4627
Ashya_
Zakorzenienie

Dziewczyny ja jestem juz tak zdenerwowana tym że nawet poszłam pobiegać zrobiłam 2 km bieg trucht bieg trucht i już sobie przypomniałam dlaczego nienawidzę biegać... każdy wdech rozrywa mi płuca na małe kawałeczki i wywołuje taki ból że się po prostu nie da a byłam tak fajnie nastawiona, pomalutku, słonko świeci bd super i skończyłam jakbym się miala z miejsca udusić i zemdleć z bólu klatki piersiowej. Co jak co ale biegania chyba nigdy nie pokocham

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-22, 11:26   #4628
martolina1982
Zakorzenienie

po 1 - palisz fajki wiec wiesz
po 2 - to normalne, bo do normalnego oddychania uzywamy tylko czesci pluc a podczas biegu uruchamiasz wszystkie pecherzyki płucne i to niestety na poczatku boli.
po 3 - czy dobrze oddychalas? szybki wdech, dlugi wydech? zle oddychajac sama sie zarzynasz i zniechęcasz.

04.05.2017 start!
Stary 2016-02-22, 11:27   #4629
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jestem juz tak zdenerwowana tym że nawet poszłam pobiegać zrobiłam 2 km bieg trucht bieg trucht i już sobie przypomniałam dlaczego nienawidzę biegać... każdy wdech rozrywa mi płuca na małe kawałeczki i wywołuje taki ból że się po prostu nie da a byłam tak fajnie nastawiona, pomalutku, słonko świeci bd super i skończyłam jakbym się miala z miejsca udusić i zemdleć z bólu klatki piersiowej. Co jak co ale biegania chyba nigdy nie pokocham
Ja biegać lubiłam...ale plecy mi nie pozwalają nawet na truchcik w miejscu mam wrażenie ze jestem starym dziadem przez te plecy.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 11:58   #4630
Ashya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
po 1 - palisz fajki wiec wiesz
po 2 - to normalne, bo do normalnego oddychania uzywamy tylko czesci pluc a podczas biegu uruchamiasz wszystkie pecherzyki płucne i to niestety na poczatku boli.
po 3 - czy dobrze oddychalas? szybki wdech, dlugi wydech? zle oddychajac sama sie zarzynasz i zniechęcasz.
no tylko e-fajke
najgorsze że nie zdążyłam się nawet zmęczyć, albo żeby nogi zaczeły bolec a płuca już mnie bolały na początku się starałam panować nad oddechem gorzej było jak zaczęło boleć bo nie mogłam w ogóle oddechu wziąć bo bolało jak cholera
Raczej do tej formy się nie przekonam bardziej to tortury niż przyjemność no chyba że zobaczę spadek na wadze to się zmuszę
Stary 2016-02-22, 12:42   #4631
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swinka94 Pokaż wiadomość
Tamlin mam nadzieję, że z dietą osiągniesz wymarzone efekty. Bo póki co to widzę straszną frustrację z Twojej strony
Masz rację...
Jestem zła, zdołowana i nic mi się nic chce. patrze na siebie i chcę widzieć siebie sprzed 2 lat, a widzę że się zapuściłam. Dużo gadam, ale tak obiektywnie patrząc to ja kur.wa nic nie robię Dieta ok, trwa do popołudnia, później różnie. Poćwicze i czuję się usprawiedliwiona. A to bezsensu.
Potrzebuję kata nad sobą chyba i już.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-22, 13:10   #4632
Joanna XL
Zakorzenienie

Ashya niepotrzebnie się zniechęcasz Jeśli nigdy nie biegałaś - to trudno oczekiwać że wyjdziesz i pobiegniesz. Ja jak zaczynałam nie byłam w stanie biec przez minutę ciągiem - i właśnie to płuca/brak oddechu mi nie pozwalały(fakt ja miałam 80+ ale za to niepaliłam). Zacznij spokojnie od jakiegoś planu - np http://jak-biegac.pl/plan-treningowy...acych-biegaczy

Z tygodnia na tydzień zobaczysz postęp, nie zniechęcisz się - łatwiej się też zmobilizować bo początkowo to taki spacer bardziej przeplatany truchtem.
Myślę że warto żebyś spróbowała - bieganie faktycznie może coś u ciebie ruszyć

Ludzie generalnie nie lubią biegać bo zaczynają za ostro - a żeby mieć dobry efekt spalania wcale nie trzeba biegać szybko i do wyplucia płuc . Bardziej liczy się regularność.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

L'ambria dopytam bo nie pamiętam - ty coś ćwiczysz na te plecy? Mam na myśli jakieś ćwiczenia wzmacniające mięśnie grzbietu, rozciąganie. Dał ci coś fizjoterapeuta?
Bo muszę powiedzieć że od ponad dwóch tygodni mój kręgosłup w ogóle się nie odzywa A na początku lutego było tak kiepsko że rozważałam ortopedę - codziennie rano budziłam się z bólem ,że ledwo się zwlekałam z łóżka Czyli jednak ćwiczenia mi pomogły (bo przecież znacząco nie schudłam) - i to pomimo że one nie są dedykowane na kręgosłup przecież (choć jak było bardzo źle to ratowałam się jakimś rozciąganiem z youtuba).
Jasne ja nie mam takich problemów jak ty(tak zaawansowanych) ale jednak za każdym razem ruch mi pomaga. Może warto porozmawiać ze specjalistą Gdzieś czytałam że spora część bólów kręgosłupa ma związek ze słabymi mięśniami grzbietu - one mogą znacząco równoważyć niedomagania samych kości czy jakoś tak
Stary 2016-02-22, 13:23   #4633
martolina1982
Zakorzenienie

dodam od siebie, ze na rowni z regularnoscia liczy się tętno jakie masz podczas. nie warto sie katowac bo hr podskoczy do max hr a wtedy spalanie nie jest najlepsze, raczej zakwasisz miesnie, bo sie niedotlenisz i nara. lepiej na poczatku iść szybkim krokiem, podbiegać. staraj sie isc /truchtac tak bys mogla swobodnie mowic. a widzisz dzis nawet lapac powietrza nie moglas co tu mowiac o rozmawianiu. za szybko by sie chciało ale bieganie dla ciebie stworzone boś odtłuszczona. pierwsze koty za płoty a bedzie lepiej, zobaczysz.

dziewczyny slyszalyscie, ze hitem wiosny maja byc mocno rozowe usta? powiedzcie, ze tak, bo kupiłam farbkę, która jest tak różowa...w dodatku jak to farbka trzyma sie i dwa dni. mnie sie podoba ale zwraca uwage.

04.05.2017 start!

Czas edycji: 2016-02-22 o 13:25
Stary 2016-02-22, 15:17   #4634
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Ashya niepotrzebnie się zniechęcasz Jeśli nigdy nie biegałaś - to trudno oczekiwać że wyjdziesz i pobiegniesz. Ja jak zaczynałam nie byłam w stanie biec przez minutę ciągiem - i właśnie to płuca/brak oddechu mi nie pozwalały(fakt ja miałam 80+ ale za to niepaliłam). Zacznij spokojnie od jakiegoś planu - np http://jak-biegac.pl/plan-treningowy...acych-biegaczy

Z tygodnia na tydzień zobaczysz postęp, nie zniechęcisz się - łatwiej się też zmobilizować bo początkowo to taki spacer bardziej przeplatany truchtem.
Myślę że warto żebyś spróbowała - bieganie faktycznie może coś u ciebie ruszyć

Ludzie generalnie nie lubią biegać bo zaczynają za ostro - a żeby mieć dobry efekt spalania wcale nie trzeba biegać szybko i do wyplucia płuc . Bardziej liczy się regularność.
Podpisuję się pod tym
Zacznij spokojnie, według planu a pójdzie łatwiej

Cytat:
dziewczyny slyszalyscie, ze hitem wiosny maja byc mocno rozowe usta? powiedzcie, ze tak, bo kupiłam farbkę, która jest tak różowa...w dodatku jak to farbka trzyma sie i dwa dni. mnie sie podoba ale zwraca uwage.
Nie mam pojęcia co będzie hitem wiosny

Laski w środę mam wizytę w klinice w Poznaniu, porobią mi badania i okaże się czy mogę mieć operację oczu. Trzymajcie kciuki aby mnie zakwalifikowali
Stary 2016-02-22, 16:21   #4635
creature666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Podczytywałam Was na bieżąco, ale nawet nic nie pisałam.
Nowy rok zaczął się dla mnie okrutnie, totalna kumulacja wszystkiego i mega rozczarowanie sercowe
Aż sama zaczęłam się o siebie martwić.

Ale teraz wierzę, że będzie już tylko lepiej, czas zacząć myśleć tylko o sobie.
I co najważniejsze- dostałam staż

A co do odchudzania to staram się jak mogę, a efekty marne. Kiedyś na takim żarciu miałabym minus 3kg i płaski brzuch, a teraz pewnie ledwo pół kilo zeszło:/

Trzymam za Was wszystkie kciuki

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka
gratuluje stazu zaraz podczytam klub...
Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
no tylko e-fajke
najgorsze że nie zdążyłam się nawet zmęczyć, albo żeby nogi zaczeły bolec a płuca już mnie bolały na początku się starałam panować nad oddechem gorzej było jak zaczęło boleć bo nie mogłam w ogóle oddechu wziąć bo bolało jak cholera
Raczej do tej formy się nie przekonam bardziej to tortury niż przyjemność no chyba że zobaczę spadek na wadze to się zmuszę
yyyyy slyszalam ze te epapierosy to gorsze swinstwo niz normalne...

witam...
R. ma ospe kilka dni przed wyjazdem ktos mial w przdszkolu... no i jemu zaczlo wychodzic wczoraj....
wyjazd ogolnie byl zajfajny... po tych wszystkich zabiegach mam przcudowna skore zaraz podsl fotk jak mam zamiar to kontynuoac

na wadze oczywiscie nadwyzka... 79kg ale jakos mnie to nie przeraza od dzisiaj juz jestem grzeczna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-22, 16:26   #4636
creature666
Zakorzenienie

Do tego mam jeszcze kremy pod folię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160222_111325.jpg (78,7 KB, 7 załadowań)
Stary 2016-02-22, 16:30   #4637
tamlin111
Zakorzenienie

Zdrówka dla R. Mocno wysypany?
Stary 2016-02-22, 16:33   #4638
creature666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Zdrówka dla R. Mocno wysypany?
no wlasnie nie... ma raptm kilka krostek(na razie),ale ma goraczke i ogolnie taki oslabiony
Stary 2016-02-22, 16:37   #4639
Joanna XL
Zakorzenienie

Marta masz rację z tym tętnem - choć to dla mnie zawsze zbyt skomplikowane... I nigdy nie byłam w stanie biec i rozmawiać

Sprawdziłaby się taka opaska/zegarek które mierzą tętno w trakcie - mój brat taki ma ale to ponad tysiąc złotych...

Tamlin trzymam kciuki - sama myślę o korekcji kiedyś kiedyś Życie bez kontaktów/okularów aż trudno sobie wyobrazić

Creature zdrówka dla małego fajny miałaś wyjazd ja chyba nigdy tak nie podsumuje wizyty u teściowej

U mnie dietetycznie w miarę - posiłki regularne i rozsądne - ale przyznaję zjadłam ostatni kawałek jabłecznika Znacie w ogóle to ciasto - królewskie góry https://www.experto24.pl/lifestyle/k...k-inaczej.html - pyszne niestety

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-22, 18:13   #4640
creature666
Zakorzenienie

Oj wyjazd był bardzo fajny! Aż nie wierzę, że ona mnie tak lubi chociaż dbam o jej syna i wnuka najlepiej jak mogę więc może chciała mi to jakoś wynagrodzić tak czy siak było super!
Młody ma 37.9°C... wylookałam krostkę na głowie... pewnie do jutra będzie cały w krostach... na razie się nie drapie.
Tamlin
Stary 2016-02-22, 18:18   #4641
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez creature666 Pokaż wiadomość
no wlasnie nie... ma raptm kilka krostek(na razie),ale ma goraczke i ogolnie taki oslabiony
Biedactwo, oby lekko przeszedł

Wróciłam z siłowni, rozmawiałam z Mateuszem i na czwartek jesteśmy umówieni na pomiary i mam mu przynieść swój jadłospis. Zobaczy jak jem, co i na podstawie tego ułoży dietę, tak abym miała to co lubię. Czy piwo też mam tam ująć ?
Stary 2016-02-22, 19:52   #4642
patisia123
Zakorzenienie

Nie mam dostępu do laptopa, a z telefonu nie lubię na klubie pisać.
Stażem się cieszę, w końcu to 1000zł miesięcznie wpadnie. Jak na początek to dobre i to - najważniejsze, że mam jakieś zajęcie, motywację by rano wstać, coś ze sobą zrobić... A patrząć na ostatnie moje tygodnie to mega wyczyn.
Ale muszę się dużo nauczyć i to mnie trochę stresuje, ale staram się myśleć pozytywnie.

Marta, jestem zaskoczona pozytywnie Twoją coraz większą wiedzą i motywacją trzymam kciuki. Różowe usta noszę już od roku i uwielbiam, więc i wiosną ponoszę. Choć chwilowo uległam modzie na usta nude, konturówka do ust z Lovely nr.1

Ashya, zaczęłaś już staż?

Tamlin, oby Cię zakwalifikowali na te oczy, ja dziś byłam u okulisty i wszystko w porządku

Lambria, tak czytam te Twoje posty i przypomniało mi się, że jak jeszcze z Wami nie pisałam, ale czytałam na bieżąco to w tym samym momencie miałyśmy bodajże 68kg.

Apropo wagi, u mnie dziś 59,7.

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez patisia123
Czas edycji: 2016-02-22 o 19:55
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-22, 21:41   #4643
Joanna XL
Zakorzenienie

Shred 25/30 Bo co nas nie zabije to....

Dzień zaliczam jako udany - ok wpadło ciasto na podwieczorek (zamiast podwieczorku) ale poza tym było ładnie... Zobaczymy co powie waga

Aż trudno uwierzyć że , jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, w sobotę zrobię ostatni shred Efekty fizyczne to jedno (jakieś tam są ) ale psychicznie dało mi to sporą siłę Mam nadzieję że przełoży się to na dalsze treningi - i oby na dietę w końcu.
Zresztą w porównaniu z tymi ćwiczeniami codziennie- trzy baseny w tygodniu, nawet o szóstej, wydają mi się relaksem Zobaczymy jak będzie...

Właśnie L'ambria też miałaś chodzić ? Może się jakoś zmobilizujemy ? Ja startuję od przyszłego tygodnia.

Patisia staż to dobry krok Ja od dwóch tygodni chodzę na 9 do tego przedszkola - i już taki drobiazg dobrze mi zrobił. Wstawać i tak wstawałam (dziecko) ale teraz muszę się ogarnąć, ubrać, itd. Cały dzień wygląda inaczej -brakowało mi tego
Stary 2016-02-22, 23:51   #4644
Ashya_
Zakorzenienie

Patisia jeszcze nie już prawie miesiąc załatwiam same papierki :p 25go mam badania i od razu je zanieść muszę i mają mi juz zadzwonić od kiedy zaczynam także już niedużo zostało a u Ciebie jak? I co wgl robisz? jak coś to będę walić z pytaniami jak nie będę czegoś wiedzieć
Stary 2016-02-23, 07:03   #4645
martolina1982
Zakorzenienie

Joanna ja mam pulsomierz (pas podpiersiowy i zegarek). Kupiłam za stówkę z 4 lata temu. Nadal działa wiec chyba jakościowo ok. te drogie maja gps i inne cuda wianki. Ale nawet taki jaki ja mam pokazuje ci tetno, piszczy gdy się zbliżasz do max hr. Przy slabej kondycji piszczy prawie ciagle, bo już nawet podczas zakladania butow, schylania się mialam prawie max hr. Z czasem serducho nie szaleje tak bardzo.
A gps w pulsomierzu niepotrzebny jeśli biega się z telefonem, bo endomondo daje rade 
To teraz po shared co zaczynasz? Jest jakis lewel 2? Basen basenem, ale nie licz, ze jakos spalisz nie wiem ile kcal. Chyba ze będziesz sprintem pływac.
Gonię was, gonię tak w ogole, tylko przez @ i jakies chochliki waga od 3 dni 83,9. Czasem nie rozumiem tych wag. Jak może się waga nawet o deko nie zmienic. Az niewiarygodn a jednak. Ale trzymam się tego, ze spada skokowo wiec czekam na ten skok jem wzorowo, wiec spadki być muszą!

Creature gdzie kupilas te cuda. Fajny zestawik. nie wiem czy moj mezczyzna by na dzien kobiet podołał finansowo. mysle tez a w zasadzie juz zapuszczam pazury, by kupic zestaw startowy do manicure hybrydowego firmy semilac. nie jest to jakas wiedza tajemna i mysle, ze podołam. na kosmetyczke mnie nie stac 2 razy w miesiacu a tez zakup zwroci sie po ok 3 miesiacach.

A małemu podaj szybko cos przeciwwirusowego np. neosine. Złagodzi przebieg choroby.

Patisia mysle, ze na bank to odmieni twoje zycie. Będziesz miala ustalony rytm dnia a to zbawienne dla ludzkiej psychiki. Nie ma nic gorszego niż mieć za duzo wolnego czasu, w dodatku czuc się beznadziejnie, niepotrzebnie i do bani, bo nikt nie chce przyjąć do pracy. Tez po szkole sredniej mialam 2 lata przerwy (wtedy było największe bezrobocie) i tez byłam zdołowana na maxa. A staż wszystko odmienił. Obyś trafiła w fajne miejsce gdzie będzie szansa pozostac. Jak dlugi masz staz i gwarancje zatrudnienia?

Tamlin hoho pomiary  ty laseczka. Ja nie wiem czy bym tam nie spiekla buraka jakby się okazalo moje 90cm w talii.

A ja głupia wczoraj się kapnęłam po miesiącu! Ze rower stacjonarny który mam to rower do spinningu. Jest cholernie ciezki i ma pedaly takie do wpiecia butow, jakas dziwna rączkę z przodu. Dopiero wczoraj zakumalam, ze na nim się jezdzi na stojąco, podpierając się na tym przedzie, ze pedaly sa talie by noga się nie ześlizgnęła. Najlepsze ze nawet kolezanka, od ktorj go mam, nie miala pojecia. Myślała, ze taki ciezki by się nie wywracal. No wiec wczoraj podczas 50 min na rowerz robilam po 30s na stojąco. Bez kitu, wiecej nie dawalam rady. Jakie to meczace. Zaraz się zalałam potem. Jak pomysle, ze ludzie cale treningi w ten sposób robią. Szacuj.

https://www.youtube.com/watch?v=9w_t2Z0CRag

a tak z innej beczki...dziś Swiatowy Dzień Depresji. jesli macie w swoim otoczeniu osobe choprujaca nie mowcie jej nigdy, ze przesadza, ze ludzie maja wieksze problemy. taka moja prosba

04.05.2017 start!

Czas edycji: 2016-02-23 o 07:11
Stary 2016-02-23, 07:19   #4646
tamlin111
Zakorzenienie

Marta rozwaliłas mnie z tym rowerem

Na wadze 1,1 kg mniej
Chyba Mateusz mnie motywuje zanim wziął pod opiekę
Stary 2016-02-23, 07:33   #4647
Joanna XL
Zakorzenienie

U mnie 83,3 Także uciekam - tyle że w żółwim tempie...

Ale swoją drogą - sama sobie to zrobiłam

Planuję basen 3 razy w tygodniu i 1-2 razy bieganie (w weekend). Od razu zakładam że jak coś wypadnie to będę robić 50 min programy z Jillian - Banish fat i No more trouble zone.

Ja myślę że basen - gdy pływa się bez przerwy 30-40 min - da bardzo dużo . Teraz był u mnie znajomy który w 2-3 miesiące zrzucił 13 kg - właśnie basenem w umiarkowanym tempie. o dietę miał o tyle że ograniczył pizzę

No zobaczymy - mogę sobie pozwolić na zaryzykowanie 3 tyg.
Zresztą Shred robię uczciwie -a efekty są jakie są. I tak wszystko sprowadza się do diety
Stary 2016-02-23, 07:34   #4648
martolina1982
Zakorzenienie

ty sie stresujesz tymi pomiarami i nie jesz pewnie

ano rower jak rower. kto by pomyslal, ze mam taki profesjonalny szprzęcior na wyciagniecie ręki

no zobacz a ja pływam bita godzine i to czasem czerwona jak burak z wysilku a nie zauwazylam nic ani na wadze ani w sylwetce. tez uwazam, ze bez diety ani rusz. ale basen generalnie jest spoko. b.lubię. dobrze pływasz?

04.05.2017 start!

Czas edycji: 2016-02-23 o 07:38
Stary 2016-02-23, 08:30   #4649
tamlin111
Zakorzenienie

Marta co Ty? Ja się nie stresuję.
Stresowac to się bedę każdymi kolejnymi, czy efekty są, a teraz to nie mam czym. No i jem, bo przeciez muszę mu zanieść rozpisany jadłospis, bieżący a nie wymyslony.
Stary 2016-02-23, 10:21   #4650
Joanna XL
Zakorzenienie

Cytat:
no zobacz a ja pływam bita godzine i to czasem czerwona jak burak z wysilku a nie zauwazylam nic ani na wadze ani w sylwetce. tez uwazam, ze bez diety ani rusz. ale basen generalnie jest spoko. b.lubię. dobrze pływasz?
A ile razy w tygodniu chodzisz? Ja kiedyś już chodziłam - jakieś 6 lat temu i efekty był bardzo dobry - ale fakt pilnowałam diety (to było przed ślubem).
Nie pływam dobrze - na plecach i żabką (ale taką z głową na wierzchu).
Nie wiem jak teraz będzie bo ostatnio na basenie byłam jakieś 3 lata temu

W sumie nie bardzo mam wyjście - na bieganie jest jeszcze za wcześnie, na dywanówki już patrzeć nie mogą Akurat trzy tygodnie do wyjazdu na Wielkanoc - spróbuję, jak nie zadziała to nie będę sobie w przyszłości wyrzucać lenistwa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości