|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
Hejka Laski
Marta prześlę Ci w wiadomości link do tego sklepu bo tu mi wyczaszkuje ![]() Co do terapii to będę trzymać kciuki, żebyś mogła sobie pozwolić. Ale też musisz pamiętać, że to nie jest tak że pójdziesz na terapię i staniesz się inną osobą. Dla mnie największym odkryciem terapii było to, że do końca życia będę musiała pracować nad sobą ![]() ![]() A jeszcze co do tego że masz kontakty zerwane czy coś to też Ci coś podeślę. Myślałam ostatnio dużo o tym, że jestem taka nadwrażliwa, że mam dużo problemów przez to. I poczytałam o byciu empatą-bardzo podnoszące na duchu ![]() laMbria przepraszam, że tak prosto z mostu walnę ale nie do końca rozumiem Twój tok myślenia. Rozumiem, że po odstawieniu glutenu się lepiej czujesz itd. i szanuje Twoją decyzję, nawet jeśli nie masz medycznych przeciwskazań. Ale czy Ty naprawdę uważasz że lepiej jest się głodzić byleby nie zjeść nic glutenowego a potem na..alać się tortu i ptasiego mleczka bo w tym nie ma glutenu? Pomijam już tort, chociaż 3 kawałki to naprawdę sporo, ale ptasie mleczko?! Czytałaś kiedyś skład? Joasiu uważam, że jak na weekend z goścmi to i tak super ![]() Tamlin mam nadzieję, że z dietą osiągniesz wymarzone efekty. Bo póki co to widzę straszną frustrację z Twojej strony ![]() Patisia co tam się dzieje? ![]()
#4622 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI
No cóż - goście to złoooooo
![]() ![]() Ja mam autentyczny problem z jedzeniem - z powodami z których jem. To zasadniczo często nie jest głód. Wczoraj wieczorem byłam bardzo zmęczona - fizycznie , niewyspana po basenie itd I złapałam się na tym że jem bo mam wrazenie że to mi pomoże, bo nie wiem co ze sobą zrobić, bo mi źle itd A wiecie na upartego mogłam się o tej 17-18 położyć. I byłaby to dużo lepsza decyzja. Inna sprawa że trochę robię to z przyzwyczajenia - bo już w trakcie czułam że takie jedzenie średnią przyjemność mi sprawia. O dziwo poćwiczenie trochę mi pomogło -naprawdę pod koniec nawet się uśmiechałam ![]() Wracam do normalnego, regularnego jedzenia. trochę mi jeszcze zostało po gościach - głównie wędliny domowe bo przywieźli - tłuste to nieziemsko (wieprzowina) ale dobre ![]() Mam jakieś dwa tygodnie bez atrakcji - na początku marca przyjeżdżają moi rodzice na weekend ![]() Zadowolona jestem z tych codziennych ćwiczeń ![]() Marta L'ambria trzymam za was kciuki - choć nie do końca zgadzam się z metodami to szczerze mam nadzieję że przyniosą efekty ![]() Ashya może zacznij spisywać co jesz i co ćwiczysz/ile ![]() Tamlin faktycznie widać ostatnio frustrację - jeśli dieta "pod nadzorem" miałaby pomóc to jak najbardziej warto ![]() L'ambria koniec u Ciebie tych imprez? To jest najgorsze -wszystko co wytrąca z codziennego rytmu jedzeniowego. jak zdrowie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
dzięki świnko. chyba faktycznie poszukam w stacjonarnych. a moze skusze sie na chwalony przez was olej macadamia? i tak szykuja mi sie zakupy w biochemii urody, bo kwas hialuronowy mi sie konczy (w dzien kobiet minie rok jak go mam wiec okazal sie byc b.wydajny).
co do terapii to obawiam sie jedynie tego, ze bedzie ona byle jak prowadzona, ze nie bedzie tego robil specjalista tylko czlowiek z przypadku...ja albo czlowieka "łyknęwtedy to juz chyba w ogole mi rece opadną. to ze nie podadza rozwiazan na tacy wiem, choc licze na wskazowki. moja kolezanka chodzila tam i wbili jej do głowy kilka zasad m.in.skupiaj sie na tym co teraz, nie zamartwiaj przeszloscia, przyszloscią...i ona wiele razy do tego wraca. ja juz w ogole niewiele sie spodziewam, niewiele oczekuję...nie widze siebie jakos rozesmianej kobiety, zadowolonej z siebie, z życia...nie oczekuje po terapii odmiany WOW, tylko gdzies jest tylko ciagle pytanie czy juz taka jestem i taka zostane meczac sie z sobą do konca zycia czy mozna cos z tym zrobic. mowi sie, ze nasze szczescie nie zalezy od nikogo i niczego tylko od nas samych a skoro tak to chcialabym sie nauczyc jak to szczescie wygenerowac. z reszta...nie wiem czy zdecyduje sie na to...tak jak kiedys pisalam, to bardzo zagrozi mojej pracy i nie wiem czy podejme to ryzyko. z drugiej strony dusic sie w takiej pracy. moze warto dac sobie ten czas. wszak nie czesto poswiecamy sami sobie tak duzo czasu, na jakas analize nas, naszego zycia...moze to doprowadzi do jakichs pozytywnych zmian. dobra dosc smęcenia. uwierzcie, ze ja sama siebie męcze i czuje, ze polowa osob wokol mysli "nie â☠â☠â☠â☠â☠â☠â☠" . hmmmm dzis wizaż jak wypełnianka. kogo/co ona mogła miec na mysli... ![]()
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! ![]() Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2016-02-22 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny!
Trochę Was podczytuję ostatnio i tak sobie myślę że chyba warto byłoby się przyłączyć! Do tej pory sądziłam że sama jakoś dam radę, ale wsparcie chyba jest mi potrzebne. Od Nowego Roku były wielki postanowienia, wielkie nadzieje ale wszystko mnie przerasta po prostu. Waga rośnie, ja rosnę, apetyt mam jak na złość coraz większy ![]() Tylko zauważyłam że nie wrzucacie jadłospisów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja jestem juz tak zdenerwowana tym że nawet poszłam pobiegać
![]() ![]() ![]()
#4628 |
Zakorzenienie
|
po 1 - palisz fajki wiec wiesz
![]() po 2 - to normalne, bo do normalnego oddychania uzywamy tylko czesci pluc a podczas biegu uruchamiasz wszystkie pecherzyki płucne i to niestety na poczatku boli. po 3 - czy dobrze oddychalas? szybki wdech, dlugi wydech? zle oddychajac sama sie zarzynasz i zniechęcasz.
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najgorsze że nie zdążyłam się nawet zmęczyć, albo żeby nogi zaczeły bolec a płuca już mnie bolały ![]() ![]() Raczej do tej formy się nie przekonam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem zła, zdołowana i nic mi się nic chce. patrze na siebie i chcę widzieć siebie sprzed 2 lat, a widzę że się zapuściłam. Dużo gadam, ale tak obiektywnie patrząc to ja kur.wa nic nie robię ![]() Potrzebuję kata nad sobą chyba i już. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
Ashya niepotrzebnie się zniechęcasz
![]() Z tygodnia na tydzień zobaczysz postęp, nie zniechęcisz się - łatwiej się też zmobilizować bo początkowo to taki spacer bardziej przeplatany truchtem. Myślę że warto żebyś spróbowała - bieganie faktycznie może coś u ciebie ruszyć ![]() Ludzie generalnie nie lubią biegać bo zaczynają za ostro - a żeby mieć dobry efekt spalania wcale nie trzeba biegać szybko i do wyplucia płuc . Bardziej liczy się regularność. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- L'ambria dopytam bo nie pamiętam - ty coś ćwiczysz na te plecy? Mam na myśli jakieś ćwiczenia wzmacniające mięśnie grzbietu, rozciąganie. Dał ci coś fizjoterapeuta? Bo muszę powiedzieć że od ponad dwóch tygodni mój kręgosłup w ogóle się nie odzywa ![]() ![]() Jasne ja nie mam takich problemów jak ty(tak zaawansowanych) ale jednak za każdym razem ruch mi pomaga. Może warto porozmawiać ze specjalistą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
dodam od siebie, ze na rowni z regularnoscia liczy się tętno jakie masz podczas. nie warto sie katowac bo hr podskoczy do max hr a wtedy spalanie nie jest najlepsze, raczej zakwasisz miesnie, bo sie niedotlenisz i nara. lepiej na poczatku iść szybkim krokiem, podbiegać. staraj sie isc /truchtac tak bys mogla swobodnie mowic. a widzisz dzis nawet lapac powietrza nie moglas co tu mowiac o rozmawianiu. za szybko by sie chciało
![]() dziewczyny slyszalyscie, ze hitem wiosny maja byc mocno rozowe usta? powiedzcie, ze tak, bo kupiłam farbkę, która jest tak różowa...w dodatku jak to farbka trzyma sie i dwa dni. mnie sie podoba ale zwraca uwage.
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! ![]() Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2016-02-22 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zacznij spokojnie, według planu a pójdzie łatwiej ![]() Cytat:
![]() Laski w środę mam wizytę w klinice w Poznaniu, porobią mi badania i okaże się czy mogę mieć operację oczu. Trzymajcie kciuki aby mnie zakwalifikowali ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
witam... R. ma ospe ![]() wyjazd ogolnie byl zajfajny... po tych wszystkich zabiegach mam przcudowna skore ![]() ![]() na wadze oczywiscie nadwyzka... 79kg ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Do tego mam jeszcze kremy pod folię
![]()
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla R. Mocno wysypany?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie... ma raptm kilka krostek(na razie),ale ma goraczke i ogolnie taki oslabiony
![]()
![]() |
#4639 |
Zakorzenienie
|
Marta masz rację z tym tętnem - choć to dla mnie zawsze zbyt skomplikowane... I nigdy nie byłam w stanie biec i rozmawiać
![]() Sprawdziłaby się taka opaska/zegarek które mierzą tętno w trakcie - mój brat taki ma ale to ponad tysiąc złotych... Tamlin trzymam kciuki - sama myślę o korekcji kiedyś kiedyś ![]() ![]() Creature zdrówka dla małego ![]() ![]() U mnie dietetycznie w miarę - posiłki regularne i rozsądne - ale przyznaję zjadłam ostatni kawałek jabłecznika ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
Oj wyjazd był bardzo fajny! Aż nie wierzę, że ona mnie tak lubi
![]() ![]() Młody ma 37.9°C... wylookałam krostkę na głowie... pewnie do jutra będzie cały w krostach... na razie się nie drapie. Tamlin ![]() ![]()
![]() |
#4641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam z siłowni, rozmawiałam z Mateuszem i na czwartek jesteśmy umówieni na pomiary i mam mu przynieść swój jadłospis. Zobaczy jak jem, co i na podstawie tego ułoży dietę, tak abym miała to co lubię. Czy piwo też mam tam ująć ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
Nie mam dostępu do laptopa, a z telefonu nie lubię na klubie pisać.
Stażem się cieszę, w końcu to 1000zł miesięcznie wpadnie. Jak na początek to dobre i to - najważniejsze, że mam jakieś zajęcie, motywację by rano wstać, coś ze sobą zrobić... A patrząć na ostatnie moje tygodnie to mega wyczyn. ![]() Ale muszę się dużo nauczyć i to mnie trochę stresuje, ale staram się myśleć pozytywnie. Marta, jestem zaskoczona pozytywnie Twoją coraz większą wiedzą i motywacją ![]() Ashya, zaczęłaś już staż? Tamlin, oby Cię zakwalifikowali na te oczy, ja dziś byłam u okulisty i wszystko w porządku ![]() Lambria, tak czytam te Twoje posty i przypomniało mi się, że jak jeszcze z Wami nie pisałam, ale czytałam na bieżąco to w tym samym momencie miałyśmy bodajże 68kg. Apropo wagi, u mnie dziś 59,7. ![]() Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka Edytowane przez patisia123 Czas edycji: 2016-02-22 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
Shred 25/30
![]() ![]() Dzień zaliczam jako udany - ok wpadło ciasto na podwieczorek (zamiast podwieczorku) ale poza tym było ładnie... Zobaczymy co powie waga ![]() Aż trudno uwierzyć że , jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, w sobotę zrobię ostatni shred ![]() ![]() Zresztą w porównaniu z tymi ćwiczeniami codziennie- trzy baseny w tygodniu, nawet o szóstej, wydają mi się relaksem ![]() Właśnie L'ambria też miałaś chodzić ? Może się jakoś zmobilizujemy ? Ja startuję od przyszłego tygodnia. Patisia staż to dobry krok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
Patisia jeszcze nie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4645 |
Zakorzenienie
|
Joanna ja mam pulsomierz (pas podpiersiowy i zegarek). Kupiłam za stówkę z 4 lata temu. Nadal działa wiec chyba jakościowo ok. te drogie maja gps i inne cuda wianki. Ale nawet taki jaki ja mam pokazuje ci tetno, piszczy gdy się zbliżasz do max hr. Przy slabej kondycji piszczy prawie ciagle, bo już nawet podczas zakladania butow, schylania się mialam prawie max hr. Z czasem serducho nie szaleje tak bardzo.
A gps w pulsomierzu niepotrzebny jeśli biega się z telefonem, bo endomondo daje rade ď To teraz po shared co zaczynasz? Jest jakis lewel 2? Basen basenem, ale nie licz, ze jakos spalisz nie wiem ile kcal. Chyba ze będziesz sprintem pływac. Gonię was, gonię tak w ogole, tylko przez @ i jakies chochliki waga od 3 dni 83,9. Czasem nie rozumiem tych wag. Jak może się waga nawet o deko nie zmienic. Az niewiarygodn a jednak. Ale trzymam się tego, ze spada skokowo wiec czekam na ten skok ![]() Creature gdzie kupilas te cuda. Fajny zestawik. nie wiem czy moj mezczyzna by na dzien kobiet podołał finansowo. mysle tez a w zasadzie juz zapuszczam pazury, by kupic zestaw startowy do manicure hybrydowego firmy semilac. nie jest to jakas wiedza tajemna i mysle, ze podołam. na kosmetyczke mnie nie stac 2 razy w miesiacu a tez zakup zwroci sie po ok 3 miesiacach. A małemu podaj szybko cos przeciwwirusowego np. neosine. Złagodzi przebieg choroby. Patisia mysle, ze na bank to odmieni twoje zycie. Będziesz miala ustalony rytm dnia a to zbawienne dla ludzkiej psychiki. Nie ma nic gorszego niż mieć za duzo wolnego czasu, w dodatku czuc się beznadziejnie, niepotrzebnie i do bani, bo nikt nie chce przyjąć do pracy. Tez po szkole sredniej mialam 2 lata przerwy (wtedy było największe bezrobocie) i tez byłam zdołowana na maxa. A staż wszystko odmienił. Obyś trafiła w fajne miejsce gdzie będzie szansa pozostac. Jak dlugi masz staz i gwarancje zatrudnienia? Tamlin hoho pomiary ď ty laseczka. Ja nie wiem czy bym tam nie spiekla buraka jakby się okazalo moje 90cm w talii. A ja głupia wczoraj się kapnęłam po miesiącu! Ze rower stacjonarny który mam to rower do spinningu. Jest cholernie ciezki i ma pedaly takie do wpiecia butow, jakas dziwna rączkę z przodu. Dopiero wczoraj zakumalam, ze na nim się jezdzi na stojąco, podpierając się na tym przedzie, ze pedaly sa talie by noga się nie ześlizgnęła. Najlepsze ze nawet kolezanka, od ktorj go mam, nie miala pojecia. Myślała, ze taki ciezki by się nie wywracal. No wiec wczoraj podczas 50 min na rowerz robilam po 30s na stojąco. Bez kitu, wiecej nie dawalam rady. Jakie to meczace. Zaraz się zalałam potem. Jak pomysle, ze ludzie cale treningi w ten sposób robią. Szacuj. https://www.youtube.com/watch?v=9w_t2Z0CRag a tak z innej beczki...dziś Swiatowy Dzień Depresji. jesli macie w swoim otoczeniu osobe choprujaca nie mowcie jej nigdy, ze przesadza, ze ludzie maja wieksze problemy. taka moja prosba ![]()
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! ![]() Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2016-02-23 o 07:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zakorzenienie
|
Marta rozwaliłas mnie z tym rowerem
![]() ![]() Na wadze 1,1 kg mniej ![]() Chyba Mateusz mnie motywuje zanim wziął pod opiekę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zakorzenienie
|
U mnie 83,3
![]() Ale swoją drogą - sama sobie to zrobiłam ![]() Planuję basen 3 razy w tygodniu i 1-2 razy bieganie (w weekend). Od razu zakładam że jak coś wypadnie to będę robić 50 min programy z Jillian - Banish fat i No more trouble zone. Ja myślę że basen - gdy pływa się bez przerwy 30-40 min - da bardzo dużo . Teraz był u mnie znajomy który w 2-3 miesiące zrzucił 13 kg - właśnie basenem w umiarkowanym tempie. o dietę miał o tyle że ograniczył pizzę ![]() No zobaczymy - mogę sobie pozwolić na zaryzykowanie 3 tyg. Zresztą Shred robię uczciwie -a efekty są jakie są. I tak wszystko sprowadza się do diety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Zakorzenienie
|
ty sie stresujesz tymi pomiarami i nie jesz pewnie
![]() ano rower jak rower. kto by pomyslal, ze mam taki profesjonalny szprzęcior na wyciagniecie ręki ![]() no zobacz a ja pływam bita godzine i to czasem czerwona jak burak z wysilku a nie zauwazylam nic ani na wadze ani w sylwetce. tez uwazam, ze bez diety ani rusz. ale basen generalnie jest spoko. b.lubię. dobrze pływasz?
...88-89-90-91-92 04.05.2017 start! ![]() Edytowane przez martolina1982 Czas edycji: 2016-02-23 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
Marta co Ty? Ja się nie stresuję.
Stresowac to się bedę każdymi kolejnymi, czy efekty są, a teraz to nie mam czym. No i jem, bo przeciez muszę mu zanieść rozpisany jadłospis, bieżący a nie wymyslony. |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pływam dobrze - na plecach i żabką (ale taką z głową na wierzchu). Nie wiem jak teraz będzie bo ostatnio na basenie byłam jakieś 3 lata temu ![]() W sumie nie bardzo mam wyjście - na bieganie jest jeszcze za wcześnie, na dywanówki już patrzeć nie mogą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.