DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-12, 12:41   #4621
wizaz_p_l
Raczkowanie

Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy

KIELCE - lek. med. Maria Bryła
przyjmuje w Centrum Zdrowia Kobiety KOMED ul. Gabrieli Zapolskiej 4.
Rejestracja telefoniczna, nr tel. na stronie: http://www.czkkomed.pl/kontakt.html

Wizyta prywatna kosztuje 130zł, w cenie jest badanie czystości pochwy, cytologia, badanie ginekologiczne i usg dopochwowe.

Jeśli chodzi o samą Panią Doktor to jest to bardzo miła kobieta, można powiedzieć nawet, że bezpośrednia. Spodobała mi się polityka przyjmowania pacjentek w tej placówce. Mianowicie chodzi o to, że kiedy pierwszy raz dzwoniłam żeby się umówić na wizytę na samym początku poinformowano mnie, że aktualnie wyczerpał się limit miejsc na nfz, ale mogę się umówić prywatnie jeśli chce. Oczywiście się umówiłam. W dniu wizyty na samym początku zanim weszłam jeszcze do gabinetu Pani Doktor miałam zrobioną czystość i cytologię. Wynik z tej czystości od razu powędrował na biurko Pani Doktor w czasie wizyty. Zostałam wysłuchana, wszystko zostało mi wytłumaczone. Zostałam zbadana i zrobiono mi usg dopochwowe. Byłam tam wtedy z infekcją. Po wypisaniu leków Pani Doktor powiedziała, że następna wizyta będzie już na nfz żeby sprawdzić czy leki pomogły. W zależności też od tego jak zadziałały leki istniało prawdopodobieństwo przeprowadzenia u mnie pewnego badania, którego nazwy nie pamiętam, ale wiem, że prywatnie kosztuje ok. 400-500zł. Zapewniono mnie, że to badanie w razie konieczności będzie również przeprowadzone na nfz, bo jak stwierdziła Pani Doktor "po co masz tyle płacić?" Na koniec dostałam jeszcze skierowanie na badanie usg piersi również na nfz, ponieważ przy CZK KOMED znajduje się również Poradnia chorób piersi. Tak więc placówka raczej nie jest nastawiona na ściąganie kasy od pacjentek. Zaciągnęłam tam już moją mamę i nawet babcię i obie są równie zadowolone. Podobnie płaciły tylko przy pierwszej wizycie, a reszta na nfz, łącznie z badaniami.
wizaz_p_l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 19:53   #4622
pysiula16
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Pokaż wiadomość
[Katowice]

pewnie była już wspomniana ale polecam dr Ewę Puchałę,
przyjmuje na Podgórnej 4 w prywatnym gabinecie, poza tym podobno założyła nowy na ul.Kawek, niestety przyjmuje tylko prywatnie,
100 zł za wizytę, razem z badaniem USG i cytologią 200,
recepty teoretycznie wydawane są bez konieczności wizyty jednak Pani doktor dość często chce powtarzać badania kontrolne (nawet co 3 miesiące) dlatego niestety będę chyba musiała znaleźć inną lekarkę, bo obecnie jako studentka nie jestem w stanie pozwolić sobie na tak częste wizyty, choć bardzo żałuję, bo jako lekarz jest naprawdę nieoceniona, dokładna i widać, że zależy jej na każdej pacjentce..

zależało by mi na lekarzu z umową z NFZ, ale podejrzewam, że wtedy opieka może nie być już tak skierowana na dobro pacjentki, a i terminy pewnie bywają różne.. chyba że mam jakieś mylne przekonania.. ?
czy ktoś mógłby polecić kogoś kto jest równie dobrym lekarzem i nie robi problemów z receptami (najlepiej jednak żeby była to kobieta..) ?

Spróbuj u Pani Małgorzaty Janik, przyjmuje na Korfantego 2, w Poli-med (możesz zarezerwować wizytę on-line na poli-med.pl), bardzo ciepła, sympatyczna kobitka, wysłucha, wszystko wytłumaczy, poświęci Ci tyle czasu, ile będzie trzeba prywatna wizyta - 80zł, ale skoro masz ubezpieczenie, to po co płacić, na pewno "obsłuży" Cię tak samo jak tych, którzy korzystają prywatnie, także nic się nie obawiaj serdecznie polecam!

Edytowane przez pysiula16
Czas edycji: 2015-03-15 o 19:55
pysiula16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 20:00   #4623
faelween
Przyczajenie

Anna Rogalska
Najlepsza
faelween jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-17, 13:15   #4624
mamaya
Zakorzenienie

WARSZAWA

Polecam czterech ginekologów, którzy prowadzili moją ciążę - ekstremalnie trudną obarczoną ogromnym ryzykiem.

Wszyscy są pracownikami Szpitala im. Dzieciątka Jezus (przyjmują także w przychodni przyszpitalnej), prywatnie pracują m. in. w Bora - Med i Premium Medical. Ja chodziłam do Bora Medu, rodziłam na Starynkach.
Dr Brawura - Biskupski - Samaha w przychodni przyszpitalnej na Starynkach wykonuje jedynie USG. Bardzo kompetentny, delikatny, dokładny, ponadto zabawny, potrafiący rozluźnić atmosferę (to cenna informacja dla młodych dziewczyn, które dopiero zaczynają swoją "przygodę" z ginekologami)
Dr Luterek świetna specjalistka, delikatna, cudowna kobieta.
Dr Sochacki - Wójcicka jw.
Dr Wielgoś kierownik kliniki przy Starynkiewicza, doskonały specjalista, dokładny, delikatny. Bierze udział w najtrudniejszych operacjach, co świadczy wyłącznie o jego ogromnym doświadczeniu.
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 19:07   #4625
LauraM20
Przyczajenie

ginekolog - ceny

Witam
Pierwszy raz wybieram się na wizytę do ginekologa i jestem zupełnie zielona...
Wybieram się prywatnie, chciałabym, żeby przepisał mi krążek antykoncepcyjny.
Mam pytanie co do cen, bo nie mogę tego rozgryźć.
Na stronie wyświetlają się takie informacje:

Badania prenatalne
350 - 370 zł
Prowadzenie ciąży
100 zł
Antykoncepcja
100 zł
Kolposkopia
150 zł
USG płodu
100 - 200 zł
Krioterapia
300 - 500 zł
Konsultacje ginekologiczne
100 - 130 zł
Cytologia
50 zł
Wkładka domaciczna
400 - 750 zł
USG piersi
80 - 100 zł
USG ginekologiczne
100 zł

Umawiałam się przez internet, wyświetliło mi, że koszt wizyty to 100-130 zł. I tu pojawia się moje pytanie, czy jeśli chcę poprosić o przepisanie antykoncepcji, to zgodnie z powyższymi informacjami (antykoncepcja 100 zl), dokładam do tego 100 zł? Czyli koszt takiej wizyty to 200-230 zł? Czy może jednak przepisanie środków antykoncepcyjnych jest już wliczone w 100-130 zł?
I czy jeśli wyśle mnie na dodatkowe badania, zanim dobierze odpowiednią metodę antykoncepcji, to przy kolejnej wizycie znów zapłacę 130 zł?
Z góry dziękuję za odpowiedź

Edytowane przez LauraM20
Czas edycji: 2015-03-19 o 19:09
LauraM20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 19:30   #4626
karola008
Raczkowanie

Dot.: ginekolog - ceny

Wg mnie jest wliczone
i myśle ze na pewno zbada Cie, zrobi Ci USG i takie tam,
ja u swojej płace 80-100 zł zawsze mi robi usg
z cytologia tez wzieła 100 no ale kazdy woła inaczej wiec nie ma co porównywać
karola008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-19, 19:38   #4627
karola008
Raczkowanie

RZESZÓW

Pani J.Homa --> http://www.znanylekarz.pl/jadwiga-ho...gow-malopolski

moja pierwsza ginekolog i nie mam zamiaru zmieniać

Polecam
karola008 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-19, 19:52   #4628
LauraM20
Przyczajenie

Dzięki! Mam nadzieję... 230 zł chyba byłoby przesadą
LauraM20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 14:35   #4629
niegramatyczna
Raczkowanie

Dziewczyny, poleci któraś z was ginekologa z Krakowa, który przyjmie mnie w tym tygodniu (do pt. max)? Spotkałam się dziś z ultra niemiłą sytuacją w przychodni, do której chodzę od 3 lat, a konkretnie - odmówiono mi wizyty tylko dlatego, że nie jestem w ciąży. :/ Nie zależy mi na badaniach, a raczej na konsultacji. Liczę się z faktem konieczności udania się prywatnie, nie mniej jednak jeżeli któraś z was zna przychodnię na NFZ w Krakowie, w której przyjmą mnie w tym tygodniu byłabym niezmiernie wdzięczna.
niegramatyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 15:03   #4630
gwiazdka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegramatyczna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poleci któraś z was ginekologa z Krakowa, który przyjmie mnie w tym tygodniu (do pt. max)? Spotkałam się dziś z ultra niemiłą sytuacją w przychodni, do której chodzę od 3 lat, a konkretnie - odmówiono mi wizyty tylko dlatego, że nie jestem w ciąży. :/ Nie zależy mi na badaniach, a raczej na konsultacji. Liczę się z faktem konieczności udania się prywatnie, nie mniej jednak jeżeli któraś z was zna przychodnię na NFZ w Krakowie, w której przyjmą mnie w tym tygodniu byłabym niezmiernie wdzięczna.
Przychodnia KovMed. Kolejki są niewielkie, w tym tyg. powinnaś się tam dostać. Co do lekarzy- nie wiem jacy są pod względem profesjonalizmu, najlepiej poczytać opinie. Jeśli chodzi o recepty np., to pewnie każdy przepisze.
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-23, 15:11   #4631
OlaWro
Przyczajenie

Polecam Wam Ginemedica we Wrocławiu, a w szczególności lek. Mateusza Tylko. Świetny lekarz. Wizyta bez pośpiechu, bada dokładnie, tłumaczy wszystko itp. Z szacunkiem zarówno do pacjentki jak i partnera (do tych które chodzą we 2). Robi wszystko po to, żebyśmy czuły się komfortowo, do tego stopnia, że np nawet nie podnosi fotela (jest dość nisko, łatwo siąść) tylko kuca (te które muszą być niejednokrotnie na wyskośći 1m wiedzą jakie to niekomfortowe) i sprawnie ogląda/pobiera cytologię, tak żeby poszło to możliwie sprawnie.
Daleki jest od namawiania na wymrażanie itp, a raczej właśnie nakłania do diagnostyki w celu określenia czy można bezpiecznie obserwować i dać się temu wyleczyć, a dopiero gdy to konieczne (a jak wiecie najczęściej nie jest...) zaleca usunięcie zmiany.
Ogólnie polecam naprawdę.
OlaWro jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-24, 07:54   #4632
bleki00
Rozeznanie

Pytanie do Torunianek
szukam opinii o dr Mariuszu Łojko, który przyjmuje prywatnie na Dziewulskiego. Interesuje mnie oczywiście opinia o samym lekarzu ale też na temat wyposażenia gabinetu, ceny wizyty. Pozdrawiam
Stary 2015-03-25, 17:25   #4633
niegramatyczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka93 Pokaż wiadomość
Przychodnia KovMed. Kolejki są niewielkie, w tym tyg. powinnaś się tam dostać. Co do lekarzy- nie wiem jacy są pod względem profesjonalizmu, najlepiej poczytać opinie. Jeśli chodzi o recepty np., to pewnie każdy przepisze.
Dziękuję Ci ślicznie! Spadłaś mi z nieba!
niegramatyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-05, 09:00   #4634
Teresssa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LauraM20 Pokaż wiadomość
Witam
Pierwszy raz wybieram się na wizytę do ginekologa i jestem zupełnie zielona...
Wybieram się prywatnie, chciałabym, żeby przepisał mi krążek antykoncepcyjny.
Mam pytanie co do cen, bo nie mogę tego rozgryźć.
Na stronie wyświetlają się takie informacje:

Badania prenatalne
350 - 370 zł
Prowadzenie ciąży
100 zł
Antykoncepcja
100 zł
Kolposkopia
150 zł
USG płodu
100 - 200 zł
Krioterapia
300 - 500 zł
Konsultacje ginekologiczne
100 - 130 zł
Cytologia
50 zł
Wkładka domaciczna
400 - 750 zł
USG piersi
80 - 100 zł
USG ginekologiczne
100 zł

Umawiałam się przez internet, wyświetliło mi, że koszt wizyty to 100-130 zł. I tu pojawia się moje pytanie, czy jeśli chcę poprosić o przepisanie antykoncepcji, to zgodnie z powyższymi informacjami (antykoncepcja 100 zl), dokładam do tego 100 zł? Czyli koszt takiej wizyty to 200-230 zł? Czy może jednak przepisanie środków antykoncepcyjnych jest już wliczone w 100-130 zł?
I czy jeśli wyśle mnie na dodatkowe badania, zanim dobierze odpowiednią metodę antykoncepcji, to przy kolejnej wizycie znów zapłacę 130 zł?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Ja również jestem zdania, że powinno być wliczone. Ja w moim ukochanym Alfa-Leku zawsze idę na wizytę i załatwiam kilka takich spraw jednocześnie. Zawsze liczą za wizytę, chyba, że dodatkowo robię jakieś badania / zabiegi. Tak to powinno wyglądać, prawda?

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodzianka21 Pokaż wiadomość
fakt może głupie zapytanie "tanio" dla jednych 150-200 zł za wizytę u lekarza to żaden wydatek a dla jednych to już dużo.. no dla mnie to sporo, skoro place składki, podatki i jeszcze muszę za wizytę płacić no to robi różnicę.. no ale ja nie o tym.... nie nie jestem jeszcze w ciąży ale fajnie miec rozeznanie i zaufanego lekarz jeżeli chociażby ciążę się planuje.. a poza tym do ginekologa powinno się iść nie tylko będą c w ciązy...
i dziękuję za namiary.
Ja już dawno machnęłam rękę na kasę, którą zabierają mi z pensji, nie licząc, że cokolwiek dobrego z tego dostanę z powrotem. Prywatnie dostaję usługę na odpowiednim poziomie, więc wolę wydać i mieć pewność. Ale rozumiem, że nie każdy może sobie na to pozwolić. Dlatego też jeśli polecam prywatne tylko takie, których jestem pewna. A tę lecznicę polecono mi kiedyś na tym forum, gdy szukałam ginekologa na pierwszą w życiu wizytę mojej siostry. Obydwie byłyśmy zadowolone i obydwie zostałyśmy tam "na stałe"

Edytowane przez Teresssa
Czas edycji: 2015-04-06 o 16:02
Teresssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 15:34   #4635
kasiulaaa91
Raczkowanie

dziewczyny dobry ginekolog w Sosnowcu ??
chodzi o prowadzenie ciąży. Może być NFZ albo prywatnie.
kasiulaaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-06, 18:26   #4636
rozowy_wieloryb
Raczkowanie

witam, niedawno przeprowadzilam sie do Krakowa i szukam dobrego ginekologa na NFZ bo krakowskie ceny za prywatna wizyte mnie przerastaja :/ Zalezy mi przede wszystkim zeby robil kompleksowe badania, byl dokladny i delikatny. Dobrze by bylo gdyby pracowal w szpitalu, a nie tylko prowadzil prywatna praktyke i poradnie.
rozowy_wieloryb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-08, 21:17   #4637
brzoskwinia1207
Przyczajenie

ginekolog katowice i okolice.

Mam problem, nie jestem ubezpieczona a potrzebuję pilnie tabletek antykoncepcyjnych. Wyczytałam w necie, że mogę iść prywatnie, da radę? I jaki ginekolog, szukałam także cen orientacyjnie jednak tylko raz trafiłam na to czego szukam, nie chcę przepłacać skoro potrzebuję tylko recepty.
brzoskwinia1207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-09, 09:48   #4638
lapida
Wtajemniczenie

Dot.: ginekolog katowice i okolice.

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia1207 Pokaż wiadomość
Mam problem, nie jestem ubezpieczona a potrzebuję pilnie tabletek antykoncepcyjnych. Wyczytałam w necie, że mogę iść prywatnie, da radę? I jaki ginekolog, szukałam także cen orientacyjnie jednak tylko raz trafiłam na to czego szukam, nie chcę przepłacać skoro potrzebuję tylko recepty.
jeśli jesteś nieubezpieczona, to jedynym wyjściem jest wizyta prywatna.
Receptę dostaniesz, w pakiecie masz badanie.
Stary 2015-04-09, 15:09   #4639
GrazynaSS
Przyczajenie

Dziewczyny a któraś z was wykonywała u ginekologa laserem korektę nietrzymania moczu bądź obkurczanie pochwy po porodzie? Polecacie kogoś w szczecinie?
GrazynaSS jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-09, 15:24   #4640
palinnka0
Paulina z w-wskiej Pragi

Cytat:
Napisane przez niegramatyczna Pokaż wiadomość
A gdzie zazwyczaj chodziłaś?
forever alone, it is time for having fun.

_________________________ ______
seriale! Przyjaciele, GoT, PrettyLittleLiars.
books! King
palinnka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-10, 18:44   #4641
einsamprinzesschen
Raczkowanie

ginekolog NFZ Kraków

Hej dziewczyny!
Szukam sprawdzonego, dobrego i najlepiej przyjmującego na NFZ ginekologa. Chciałabym się wybrać na badania kontrolne, a nie znam lekarzy z Krk.
Czy ginekolog w scanmedzie przyjmuje nieodpłatnie?
einsamprinzesschen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 11:01   #4642
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: ginekolog NFZ Kraków

Cytat:
Napisane przez einsamprinzesschen Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Szukam sprawdzonego, dobrego i najlepiej przyjmującego na NFZ ginekologa. Chciałabym się wybrać na badania kontrolne, a nie znam lekarzy z Krk.
Scanmed to prywatna firma.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-13, 12:48   #4643
gwiazdka93
Zakorzenienie

Dot.: ginekolog NFZ Kraków

Cytat:
Napisane przez einsamprinzesschen Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Jeśli jesteś zapisana do Scanmedu, to tak, wizyta będzie bezpłatna. Ale kolejki na NFZ są straszne, 2- 3 mies. minimum.
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:59   #4644
karioka1988
Przyczajenie

Warszawa
Pani doktor Aneta Kowalska- Kańka

Przyjmuje w Medicoverze (Tarchomin) oraz w gabinecie na Bolesławickiej.

Bardzo sympatyczna, ciepła i cierpliwa. Spokojnie odpowiada na wszystkie pytania, wysyła na wszystkie potrzebne badania (a nawet zrobiła nieplanowane USG, bo "skorzystamy z tego, że mamy tak zaopatrzony gabinet").
karioka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 15:15   #4645
poldzia89
Zadomowienie

Ginekolog-endokrynolog POZNAŃ

Poszukuję dobrego znającego się na rzeczy ginekologa-endokrynologa w poznaniu oczywiście prywatnie.
Sprawa dość pilna

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 12:13   #4646
Barbraa59
Przyczajenie

Polecam dr. Gawlika, który przyjmuje w Bytomiu.
Stary 2015-04-17, 13:19   #4647
basikagniezno
Zadomowienie

Dot.: Ginekolog-endokrynolog POZNAŃ

Cytat:
Napisane przez poldzia89 Pokaż wiadomość
Poszukuję dobrego znającego się na rzeczy ginekologa-endokrynologa w poznaniu oczywiście prywatnie.
Sprawa dość pilna

Robert Spaczynski, przyjmuje w salveo na ul.grodziskiej. tylko drogi jest od 250 do 300 zł za wizytę i terminy dość długie
31.08.2015 - 60 kg

17.08.2016 57 kg
Cel : 52 kg

powoli, ale do przodu
basikagniezno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-19, 18:53   #4648
SweetViolet
Zadomowienie

Witajcie!

Od jakiegoś czasu przekopuję fora i różne strony w poszukiwaniu dobrego ginekologa z LUBLINA, który poprowadzi ciążę. Obojętnie czy to mężczyzna czy kobieta i nie ma znaczenia czy przyjmuje prywatnie czy na nfz. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.

Pozdrawiam

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 19:57   #4649
Evsi
Przyczajenie

Ginekolog NFZ Poznań

Witam,

Na początku chciałam się przywitać, bo jestem tu nowa ; )

Teraz przejdę do pytania:
Czy zna może któraś z Was ginekologa w Poznaniu, który przyjmuje na NFZ po południu? Najlepiej po godzinie 16. Czy taki nie istnieje i trzeba się wybrać prywatnie? ; ) Chodzi mi głównie o dobranie antykoncepcji.
Evsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 10:16   #4650
xxxpacia
Przyczajenie

Smile Ginekolog-endokrynolog kraków

Witam was dziewczyny!

Poszukuję ginekologa-endokrynologa w Krakowie, przekopałam internet i nic dobrego nie znalazła Mam podwyższoną prolaktynę, leczę się u endokrynologa, ale chciała bym to połączyć w jedno. Mamy kłopot z zajściem w ciążę, a lekarz powiedział, że jeszcze na to czas no to cóż mam zrobić? Moja ginekolog jest dobrą lekarką, ale specjalizuje się w prowadzeniu ciąży i położnictwie. Niestety nie stać mnie na prywatne leczenie więc w grę wchodzi tylko NFZ.

Pozdrawiam serdecznie,
Patrycja
xxxpacia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości