|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Raczkowanie
|
Dot.: DOBRY GINEKOLOG - kogo polecamy
KIELCE - lek. med. Maria Bryła
przyjmuje w Centrum Zdrowia Kobiety KOMED ul. Gabrieli Zapolskiej 4. Rejestracja telefoniczna, nr tel. na stronie: http://www.czkkomed.pl/kontakt.html Wizyta prywatna kosztuje 130zł, w cenie jest badanie czystości pochwy, cytologia, badanie ginekologiczne i usg dopochwowe. Jeśli chodzi o samą Panią Doktor to jest to bardzo miła kobieta, można powiedzieć nawet, że bezpośrednia. Spodobała mi się polityka przyjmowania pacjentek w tej placówce. Mianowicie chodzi o to, że kiedy pierwszy raz dzwoniłam żeby się umówić na wizytę na samym początku poinformowano mnie, że aktualnie wyczerpał się limit miejsc na nfz, ale mogę się umówić prywatnie jeśli chce. Oczywiście się umówiłam. W dniu wizyty na samym początku zanim weszłam jeszcze do gabinetu Pani Doktor miałam zrobioną czystość i cytologię. Wynik z tej czystości od razu powędrował na biurko Pani Doktor w czasie wizyty. Zostałam wysłuchana, wszystko zostało mi wytłumaczone. Zostałam zbadana i zrobiono mi usg dopochwowe. Byłam tam wtedy z infekcją. Po wypisaniu leków Pani Doktor powiedziała, że następna wizyta będzie już na nfz żeby sprawdzić czy leki pomogły. W zależności też od tego jak zadziałały leki istniało prawdopodobieństwo przeprowadzenia u mnie pewnego badania, którego nazwy nie pamiętam, ale wiem, że prywatnie kosztuje ok. 400-500zł. Zapewniono mnie, że to badanie w razie konieczności będzie również przeprowadzone na nfz, bo jak stwierdziła Pani Doktor "po co masz tyle płacić?" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbuj u Pani Małgorzaty Janik, przyjmuje na Korfantego 2, w Poli-med (możesz zarezerwować wizytę on-line na poli-med.pl), bardzo ciepła, sympatyczna kobitka, wysłucha, wszystko wytłumaczy, poświęci Ci tyle czasu, ile będzie trzeba ![]() ![]()
. Edytowane przez pysiula16 Czas edycji: 2015-03-15 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Przyczajenie
|
Anna Rogalska
Najlepsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
WARSZAWA
Polecam czterech ginekologów, którzy prowadzili moją ciążę - ekstremalnie trudną obarczoną ogromnym ryzykiem. Wszyscy są pracownikami Szpitala im. Dzieciątka Jezus (przyjmują także w przychodni przyszpitalnej), prywatnie pracują m. in. w Bora - Med i Premium Medical. Ja chodziłam do Bora Medu, rodziłam na Starynkach. Dr Brawura - Biskupski - Samaha w przychodni przyszpitalnej na Starynkach wykonuje jedynie USG. Bardzo kompetentny, delikatny, dokładny, ponadto zabawny, potrafiący rozluźnić atmosferę (to cenna informacja dla młodych dziewczyn, które dopiero zaczynają swoją "przygodę" z ginekologami) Dr Luterek świetna specjalistka, delikatna, cudowna kobieta. Dr Sochacki - Wójcicka jw. Dr Wielgoś kierownik kliniki przy Starynkiewicza, doskonały specjalista, dokładny, delikatny. Bierze udział w najtrudniejszych operacjach, co świadczy wyłącznie o jego ogromnym doświadczeniu.
![]() |
#4625 |
Przyczajenie
|
ginekolog - ceny
Witam
![]() Pierwszy raz wybieram się na wizytę do ginekologa i jestem zupełnie zielona... Wybieram się prywatnie, chciałabym, żeby przepisał mi krążek antykoncepcyjny. Mam pytanie co do cen, bo nie mogę tego rozgryźć. Na stronie wyświetlają się takie informacje: Badania prenatalne 350 - 370 zł Prowadzenie ciąży 100 zł Antykoncepcja 100 zł Kolposkopia 150 zł USG płodu 100 - 200 zł Krioterapia 300 - 500 zł Konsultacje ginekologiczne 100 - 130 zł Cytologia 50 zł Wkładka domaciczna 400 - 750 zł USG piersi 80 - 100 zł USG ginekologiczne 100 zł Umawiałam się przez internet, wyświetliło mi, że koszt wizyty to 100-130 zł. I tu pojawia się moje pytanie, czy jeśli chcę poprosić o przepisanie antykoncepcji, to zgodnie z powyższymi informacjami (antykoncepcja 100 zl), dokładam do tego 100 zł? Czyli koszt takiej wizyty to 200-230 zł? Czy może jednak przepisanie środków antykoncepcyjnych jest już wliczone w 100-130 zł? I czy jeśli wyśle mnie na dodatkowe badania, zanim dobierze odpowiednią metodę antykoncepcji, to przy kolejnej wizycie znów zapłacę 130 zł? ![]() Z góry dziękuję za odpowiedź ![]() Edytowane przez LauraM20 Czas edycji: 2015-03-19 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Raczkowanie
|
Dot.: ginekolog - ceny
Wg mnie jest wliczone
![]() i myśle ze na pewno zbada Cie, zrobi Ci USG i takie tam, ja u swojej płace 80-100 zł zawsze mi robi usg ![]() z cytologia tez wzieła 100 no ale kazdy woła inaczej wiec nie ma co porównywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Raczkowanie
|
RZESZÓW
Pani J.Homa --> http://www.znanylekarz.pl/jadwiga-ho...gow-malopolski moja pierwsza ginekolog i nie mam zamiaru zmieniać ![]() Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Przyczajenie
|
Dzięki! Mam nadzieję...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, poleci któraś z was ginekologa z Krakowa, który przyjmie mnie w tym tygodniu (do pt. max)? Spotkałam się dziś z ultra niemiłą sytuacją w przychodni, do której chodzę od 3 lat, a konkretnie - odmówiono mi wizyty tylko dlatego, że nie jestem w ciąży. :/ Nie zależy mi na badaniach, a raczej na konsultacji. Liczę się z faktem konieczności udania się prywatnie, nie mniej jednak jeżeli któraś z was zna przychodnię na NFZ w Krakowie, w której przyjmą mnie w tym tygodniu byłabym niezmiernie wdzięczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Przyczajenie
|
Polecam Wam Ginemedica we Wrocławiu, a w szczególności lek. Mateusza Tylko. Świetny lekarz. Wizyta bez pośpiechu, bada dokładnie, tłumaczy wszystko itp. Z szacunkiem zarówno do pacjentki jak i partnera (do tych które chodzą we 2). Robi wszystko po to, żebyśmy czuły się komfortowo, do tego stopnia, że np nawet nie podnosi fotela (jest dość nisko, łatwo siąść) tylko kuca (te które muszą być niejednokrotnie na wyskośći 1m wiedzą jakie to niekomfortowe) i sprawnie ogląda/pobiera cytologię, tak żeby poszło to możliwie sprawnie.
Daleki jest od namawiania na wymrażanie itp, a raczej właśnie nakłania do diagnostyki w celu określenia czy można bezpiecznie obserwować i dać się temu wyleczyć, a dopiero gdy to konieczne (a jak wiecie najczęściej nie jest...) zaleca usunięcie zmiany. Ogólnie polecam naprawdę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Rozeznanie
|
Pytanie do Torunianek
![]() szukam opinii o dr Mariuszu Łojko, który przyjmuje prywatnie na Dziewulskiego. Interesuje mnie oczywiście opinia o samym lekarzu ale też na temat wyposażenia gabinetu, ceny wizyty. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Teresssa Czas edycji: 2015-04-06 o 16:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Raczkowanie
|
dziewczyny dobry ginekolog w Sosnowcu ??
chodzi o prowadzenie ciąży. Może być NFZ albo prywatnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Raczkowanie
|
witam, niedawno przeprowadzilam sie do Krakowa i szukam dobrego ginekologa na NFZ bo krakowskie ceny za prywatna wizyte mnie przerastaja :/ Zalezy mi przede wszystkim zeby robil kompleksowe badania, byl dokladny i delikatny. Dobrze by bylo gdyby pracowal w szpitalu, a nie tylko prowadzil prywatna praktyke i poradnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Przyczajenie
|
ginekolog katowice i okolice.
Mam problem, nie jestem ubezpieczona a potrzebuję pilnie tabletek antykoncepcyjnych. Wyczytałam w necie, że mogę iść prywatnie, da radę? I jaki ginekolog, szukałam także cen orientacyjnie jednak tylko raz trafiłam na to czego szukam, nie chcę przepłacać skoro potrzebuję tylko recepty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ginekolog katowice i okolice.
Cytat:
Receptę dostaniesz, w pakiecie masz badanie.
![]() |
#4639 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny a któraś z was wykonywała u ginekologa laserem korektę nietrzymania moczu bądź obkurczanie pochwy po porodzie? Polecacie kogoś w szczecinie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Paulina z w-wskiej Pragi
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Raczkowanie
|
ginekolog NFZ Kraków
Hej dziewczyny!
Szukam sprawdzonego, dobrego i najlepiej przyjmującego na NFZ ginekologa. Chciałabym się wybrać na badania kontrolne, a nie znam lekarzy z Krk. Czy ginekolog w scanmedzie przyjmuje nieodpłatnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ginekolog NFZ Kraków
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ginekolog NFZ Kraków
Jeśli jesteś zapisana do Scanmedu, to tak, wizyta będzie bezpłatna. Ale kolejki na NFZ są straszne, 2- 3 mies. minimum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Przyczajenie
|
Warszawa
Pani doktor Aneta Kowalska- Kańka Przyjmuje w Medicoverze (Tarchomin) oraz w gabinecie na Bolesławickiej. Bardzo sympatyczna, ciepła i cierpliwa. Spokojnie odpowiada na wszystkie pytania, wysyła na wszystkie potrzebne badania (a nawet zrobiła nieplanowane USG, bo "skorzystamy z tego, że mamy tak zaopatrzony gabinet"). |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Przyczajenie
|
Polecam dr. Gawlika, który przyjmuje w Bytomiu.
#4647 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ginekolog-endokrynolog POZNAŃ
Cytat:
Robert Spaczynski, przyjmuje w salveo na ul.grodziskiej. tylko drogi jest od 250 do 300 zł za wizytę i terminy dość długie
![]() |
#4648 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Od jakiegoś czasu przekopuję fora i różne strony w poszukiwaniu dobrego ginekologa z LUBLINA, który poprowadzi ciążę. Obojętnie czy to mężczyzna czy kobieta i nie ma znaczenia czy przyjmuje prywatnie czy na nfz. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. Pozdrawiam
#4649 |
Przyczajenie
|
Ginekolog NFZ Poznań
Witam,
Na początku chciałam się przywitać, bo jestem tu nowa ; ) Teraz przejdę do pytania: Czy zna może któraś z Was ginekologa w Poznaniu, który przyjmuje na NFZ po południu? Najlepiej po godzinie 16. Czy taki nie istnieje i trzeba się wybrać prywatnie? ; ) Chodzi mi głównie o dobranie antykoncepcji. |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam was dziewczyny!
Poszukuję ginekologa-endokrynologa w Krakowie, przekopałam internet i nic dobrego nie znalazła ![]() Pozdrawiam serdecznie, Patrycja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.