|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Esorku nie stresuj się bo ciśnienie jeszcze bardziej będzie roslo...powinno być poniżej 140/90 i jezeli jest taki lub wyższe to wymaga kontroli. Ja będąc u gina w 17 tyg miałam 130/80 i ze wzg na to ze w pierwszej ciąży miałam nadciśnienie kazał mi mierzyć 2 razy dziennie i zapisywać ze on to chce zobaczyć. I potem widział. Wszystkie pomiary byly ok więc potem juz tylko co 2 dzień...a teraz to ciśnienie mam nizsze niż na początku ciąży bo wtedy miałam zawsze w granicach 130\80 a teraz to i 100\60 sie zdarza....
Dzwonila babka z rejestracji od gina i mam wizytę przełożona na późniejszą godzinę - 17.40 bo dr nie zdarzy na 16...a juz miałam stresa ze dzwoni calkiem odwołać.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czego tu sie bać? ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli wszystko jest ok to seks w ciąży jest super. Przynajmniej dla mnie 😉 nie stresam się ze w ciaze zajdę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Esor spokojnie nie denerwuj sie bo to bardzo złe na ciśnienie. Jeszcze nie jest takie wysokie wiec spokojnie połóż sie oddychaj głęboko wypij szklankę wody i za chwile znowu zmierz. Jak rosnie to dzwon do gin albo na IP Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także ten 1wszy pomiar esor nie był taki zły... a że się dziewczyna zestresowała, to poszło do góry. esorku połóż się pooddychaj powoli... długie wdechy i wydechy... napij się wody... odczekaj pół godzinki i zmierz znowu, czy spada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja próbowałam... ale w każdej pozycji, którą próbowałam, to miałam dyskomfort... tu mnie ukłuło, tam zabolało ![]() ![]() ale są jeszcze inne formy przytulania ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
Jak pojechałam na ip pierwszy raz to miałam ciśnienie 180/110..miałam kolkę żółciową i tak mnie bolało, ze tak sie zestresowałam i ciśnienie tak poszlo....potem zazwyczaj miałam 140\90 lub ciut powyżej i mi piguły dali....
Z Lilka po terminie miałam wyższe ciśnienie...i w sumie mi to na dobre wyszło bo jakby nie to i Lilki wysokie tętno to by czekali jeszcze z porodem a tak stwierdzili ze nie ma na co czekać... ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- No co Ania...ja jestem miss plodnosci wiec wiesz...zajsc w ciaze od razu po wyciągnięciu wkladki, prawie miesiąc po okresie to nie kazda tak ma 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- A tak w ogóle- choinka już ubrana, jest piękna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to patrz jaki masz luksus... możesz sobie idealnie każdą ciążę zaplanować... nie każdy może sobie zaplanować w jakim miesiącu mniej więcej będzie rodzić ![]() ![]() Co innego jakbyś nie chciała mieć dzieci, ale jak w planach masz i 4tego malucha, to nic tylko się cieszyć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
dziewczyna mojego szwagra dojechała już do niego i pierwszy raz od września mnie zobaczyła dzisiaj, tzn. na skype i jej reakcja na mój brzuchol była oooo boże, ale duży !!! hahahaha
![]() ![]() ![]() niom 3 miesiące temu miałam taki jakbym sobie pojadła za dużo, a teraz już taka kulka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Mamusia Luty 2016
|
Dziewczyny ja tylko mały update. Cisnienie znowu spadło i utrzymuje sie w stanie podwyższonym, ale juz lepiej.
Aninis ale Twoj TZ ma ciśnienia :O szok. Ja to przed ciąża nawet niedawno byłam na IP bo ciśnienia mi skakały do 170/120, ale nigdy rozkurczowe na poziomie 140 nie było.... Oddycham lepiej, ale martwi mnie bo czuje lekkie skurcze. Bardzo lekkie, nie bolesne, jak przy zaczynającej sie @... Jutro jade na badania krwi, moczu i tsh, wyniki powinny byc tego samego dnia wieczorem i wyślę je gin i opisze dzisiejsze zdarzenia. Zapytam co w związku z tym mysli o podrozy na swieta. Ja ![]()
#4636 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
Ania w zyciu bym się nie spodziewała ze to u mnie tak szybko będzie z zachodzeniem w ciążę....Lilke mamy bo powiedziałam do M- jak bym teraz zaszła w ciążę to bym miała termin na twoje urodziny 😉 to zaszłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to pogrubione...no jakby nie patrzeć plus ![]() ![]() Esor nie panikuj..stresujesz się niepotrzebnie ![]()
![]() |
#4639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I tż będzie z Ciebie dumny, że sobie dałaś radę ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
Dziś mój pierwszy cały dzień w soczewkach...pękłybyście jak zakładałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wczoraj na sr była jeszcze jedna w sumie fajna para. Jak się przedstawiali, to mąż dziewuchy mówi, że mają już psa i kota i żona non stop przynosi do domu ptaszki, które ratuje spod szponów kota... i on bał się jak zaczęła o kolejnym zwierzaku w domu zagadywać, więc postarał się o dziecko ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- A taaaak siedzę teraz i myślę ![]() ![]() Miałam też pomysł na psa... ale tż się kategorycznie sprzeciwił, bo wie, że on musiałby koło psa robić wszystko i chodzić na spacery... a ja byłabym tylko od głaskania od czasu do czasu ![]() Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-12-18 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to dobrze. Nie stresuj sie bo to bardzo podnosi ciśnienie. I duzo pij ![]() Nie jestem hardcore - grunt to dobrze zorganizować podróż ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo ![]() ![]() ![]() ![]() i spokojnie lezec ! moze to Twoja podswiadomosc ze tz sie dobrze bawi a Ty w domu.... oj Esor ![]() ![]()
![]() |
#4645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Jutro jade do rodzicow robic z mama bigos i piec mięsa na święta
![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Dokładnie tak ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zakorzenienie
|
Kasia w łazience przed lustrem...trzymam powieki z dolu i z góry, zamykają mi sie, soczewka dalej na palcu...i dlubie i dlubie...komedia
No gdziez bym śmiała prezentu odmówić 😊 w sumie to M nie powinien być wtedy w domu ale miał zabieg na żylaki i na jego chorobowym w ciążę zaszłam 😉 Ania u nas staran zero...w lipcu 2010 ślub, ja bylam na 2 roku...jakis tam kalendarzyk +\- i sie udawało...przez prawie 2 lata...obroniłam sie w październiku 2012 a w grudniu poród 😉 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się, że wczoraj na sr babeczka mówiła, że absolutny zakaz dla nas mycia okien, wieszania firanek, czy porządków na górnych półkach w szafie... mówiła, że taka pozycja z wyciągniętymi rękami do góry powoduje napięcie brzucha i ucisk na malucha... że to niby niebezpieczne jest bardzo. I że niestety zna kilka takich przypadków, które się tragicznie skończyły.
Nie pamiętam dokładnie jej tłumaczeń, dlaczego to jest niebezpieczne, bo ja od razu powiedziałam, że ja tam nie mam problemu z porządkami świątecznymi... że u nas podział jest taki, że ja jestem bałaganiarz a tż pedant czystości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedys słyszałam czy czytałam juz nie wiem ze ręce do góry sprzyjają odklejaniu sie lozyska... ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Ja znam M od sierpnia 2005 a od sierpnia 2006 jestesmy razem...znaliśmy się tak z widzenia bardziej....a wierzcie mi lub nie zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.