|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Esorku nie stresuj się bo ciśnienie jeszcze bardziej będzie roslo...powinno być poniżej 140/90 i jezeli jest taki lub wyższe to wymaga kontroli. Ja będąc u gina w 17 tyg miałam 130/80 i ze wzg na to ze w pierwszej ciąży miałam nadciśnienie kazał mi mierzyć 2 razy dziennie i zapisywać ze on to chce zobaczyć. I potem widział. Wszystkie pomiary byly ok więc potem juz tylko co 2 dzień...a teraz to ciśnienie mam nizsze niż na początku ciąży bo wtedy miałam zawsze w granicach 130\80 a teraz to i 100\60 sie zdarza....
Dzwonila babka z rejestracji od gina i mam wizytę przełożona na późniejszą godzinę - 17.40 bo dr nie zdarzy na 16...a juz miałam stresa ze dzwoni calkiem odwołać.... |
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czego tu sie bać? jesli ciąża ok to nir ma absolutnie żadnych przeciwskazan. Trzeba korzystać bo porodzie przymusowy post a pozniej tez rożnie to bywa ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli wszystko jest ok to seks w ciąży jest super. Przynajmniej dla mnie 😉 nie stresam się ze w ciaze zajdę
|
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Esor spokojnie nie denerwuj sie bo to bardzo złe na ciśnienie. Jeszcze nie jest takie wysokie wiec spokojnie połóż sie oddychaj głęboko wypij szklankę wody i za chwile znowu zmierz. Jak rosnie to dzwon do gin albo na IP Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także ten 1wszy pomiar esor nie był taki zły... a że się dziewczyna zestresowała, to poszło do góry. esorku połóż się pooddychaj powoli... długie wdechy i wydechy... napij się wody... odczekaj pół godzinki i zmierz znowu, czy spada. |
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozbawiłaś mnie tym Ja próbowałam... ale w każdej pozycji, którą próbowałam, to miałam dyskomfort... tu mnie ukłuło, tam zabolało nie mówiąc już o ucisku na pęcherz, że musiałam przerwać i na kibelek ale są jeszcze inne formy przytulania
|
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Jak pojechałam na ip pierwszy raz to miałam ciśnienie 180/110..miałam kolkę żółciową i tak mnie bolało, ze tak sie zestresowałam i ciśnienie tak poszlo....potem zazwyczaj miałam 140\90 lub ciut powyżej i mi piguły dali....
Z Lilka po terminie miałam wyższe ciśnienie...i w sumie mi to na dobre wyszło bo jakby nie to i Lilki wysokie tętno to by czekali jeszcze z porodem a tak stwierdzili ze nie ma na co czekać... ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- No co Ania...ja jestem miss plodnosci wiec wiesz...zajsc w ciaze od razu po wyciągnięciu wkladki, prawie miesiąc po okresie to nie kazda tak ma 😉 |
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- A tak w ogóle- choinka już ubrana, jest piękna
|
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to patrz jaki masz luksus... możesz sobie idealnie każdą ciążę zaplanować... nie każdy może sobie zaplanować w jakim miesiącu mniej więcej będzie rodzić nic tylko zazdrościć. Co innego jakbyś nie chciała mieć dzieci, ale jak w planach masz i 4tego malucha, to nic tylko się cieszyć. |
|
|
|
|
#4632 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyna mojego szwagra dojechała już do niego i pierwszy raz od września mnie zobaczyła dzisiaj, tzn. na skype i jej reakcja na mój brzuchol była oooo boże, ale duży !!! hahahaha
![]() ![]() ![]() niom 3 miesiące temu miałam taki jakbym sobie pojadła za dużo, a teraz już taka kulka
|
|
|
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja lubię najlepiej jeździć sama i nocą |
|
|
|
|
#4635 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dziewczyny ja tylko mały update. Cisnienie znowu spadło i utrzymuje sie w stanie podwyższonym, ale juz lepiej.
Aninis ale Twoj TZ ma ciśnienia :O szok. Ja to przed ciąża nawet niedawno byłam na IP bo ciśnienia mi skakały do 170/120, ale nigdy rozkurczowe na poziomie 140 nie było.... Oddycham lepiej, ale martwi mnie bo czuje lekkie skurcze. Bardzo lekkie, nie bolesne, jak przy zaczynającej sie @... Jutro jade na badania krwi, moczu i tsh, wyniki powinny byc tego samego dnia wieczorem i wyślę je gin i opisze dzisiejsze zdarzenia. Zapytam co w związku z tym mysli o podrozy na swieta. Ja a Ty to hardcore jestes z ta podróżą w styczniu!!!!!
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Ania w zyciu bym się nie spodziewała ze to u mnie tak szybko będzie z zachodzeniem w ciążę....Lilke mamy bo powiedziałam do M- jak bym teraz zaszła w ciążę to bym miała termin na twoje urodziny 😉 to zaszłam
|
|
|
|
#4638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to pogrubione...no jakby nie patrzeć plus Esor nie panikuj..stresujesz się niepotrzebnie
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tż będzie z Ciebie dumny, że sobie dałaś radę |
|
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mój pierwszy cały dzień w soczewkach...pękłybyście jak zakładałam...
|
|
|
|
#4641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wczoraj na sr była jeszcze jedna w sumie fajna para. Jak się przedstawiali, to mąż dziewuchy mówi, że mają już psa i kota i żona non stop przynosi do domu ptaszki, które ratuje spod szponów kota... i on bał się jak zaczęła o kolejnym zwierzaku w domu zagadywać, więc postarał się o dziecko ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- A taaaak siedzę teraz i myślę i właśnie sobie uświadomiłam, że ja zaczęłam mówić swojemu tż o 3 kocie hahaha Miałam też pomysł na psa... ale tż się kategorycznie sprzeciwił, bo wie, że on musiałby koło psa robić wszystko i chodzić na spacery... a ja byłabym tylko od głaskania od czasu do czasu
Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-12-18 o 19:54 |
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to dobrze. Nie stresuj sie bo to bardzo podnosi ciśnienie. I duzo pij gin cos doradzi na pewno.Nie jestem hardcore - grunt to dobrze zorganizować podróż poświęcę sie dla kilku dni wczasów przed porodem następne wspólne rodzinne wakacje planujemy dopiero we wrzesniuSent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo i spokojnie lezec ! moze to Twoja podswiadomosc ze tz sie dobrze bawi a Ty w domu.... oj Esor ![]()
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Jutro jade do rodzicow robic z mama bigos i piec mięsa na święta
tzn ona bedzie to robic a ja bede pomagać i pozniej wezmę o ze sobą a w niedziele pola zostaje dalej z dziadkami na noc a my wracamy do krk na wigilie ze znajomymi. Dziwnie tak noc bez poli, wieczory nam sie zdarzają ale cała noc to raptem raz na czas ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Dokładnie tak Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia w łazience przed lustrem...trzymam powieki z dolu i z góry, zamykają mi sie, soczewka dalej na palcu...i dlubie i dlubie...komedia
No gdziez bym śmiała prezentu odmówić 😊 w sumie to M nie powinien być wtedy w domu ale miał zabieg na żylaki i na jego chorobowym w ciążę zaszłam 😉 Ania u nas staran zero...w lipcu 2010 ślub, ja bylam na 2 roku...jakis tam kalendarzyk +\- i sie udawało...przez prawie 2 lata...obroniłam sie w październiku 2012 a w grudniu poród 😉 |
|
|
|
#4648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M. od początku chciał ze mną być, no ale, musiał się postarać To tak jak Twój TŻ z tego co widzę![]() Cytat:
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się, że wczoraj na sr babeczka mówiła, że absolutny zakaz dla nas mycia okien, wieszania firanek, czy porządków na górnych półkach w szafie... mówiła, że taka pozycja z wyciągniętymi rękami do góry powoduje napięcie brzucha i ucisk na malucha... że to niby niebezpieczne jest bardzo. I że niestety zna kilka takich przypadków, które się tragicznie skończyły.
Nie pamiętam dokładnie jej tłumaczeń, dlaczego to jest niebezpieczne, bo ja od razu powiedziałam, że ja tam nie mam problemu z porządkami świątecznymi... że u nas podział jest taki, że ja jestem bałaganiarz a tż pedant czystości |
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedys słyszałam czy czytałam juz nie wiem ze ręce do góry sprzyjają odklejaniu sie lozyska... ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Ja znam M od sierpnia 2005 a od sierpnia 2006 jestesmy razem...znaliśmy się tak z widzenia bardziej....a wierzcie mi lub nie zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia ❤ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

Leż jeszcze więcej ...
jesli ciąża ok to nir ma absolutnie żadnych przeciwskazan. Trzeba korzystać bo porodzie przymusowy post a pozniej tez rożnie to bywa 
leżę i sie totalnie nie ruszam mimo ze mi strasznie niedobrze, przed chwila leciałam do kibla ale fałszywy alarm. Tylko zeby Hani nic sie nie stało to dopiero 31 TC
nie stresam się ze w ciaze zajdę 
nie mówiąc już o ucisku na pęcherz, że musiałam przerwać i na kibelek 

.