Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-24, 10:23   #4651
aguleekk
Zakorzenienie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
Aguleekk ale ona dobrze wie bo ostatnio sluchalam ponad godzine jak to sie martwi bo mała zaczyna chodzić do przedszkola i jak to będzie z tym chorowaniem.

Mam już stan podgoraczkowy, no niech to... 😠
No pewnie jej sie nie pomyslalo Moze to chwilowe i nic się nie rozwinie więcej.
Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Cherry kompletnie nie przesadzasz, to jakaś masakra! Na samym finiszu teraz ciężko chorować wiem co mówię...

Mój mąż mnie za to bardzo wkurza bo nasluchal się pierdół w pracy od kolegów i ciągle słyszę jakieś głupie teksty że a bo Roberta żona to 3x rodziła i za każdym razem było plum i dziecko na świecie w sekundę, itp. Mam wrażenie że on bagatelizuje to co mnie czeka z porodem bo ma wyobrażenie że urodzę po jednym skurczu i nawet tego nie zauważę... I on naprawdę nie chce mnie tym pocieszyć tylko on tak naprawdę myśli...
Ale by mnie takie coś wkurzalo ja takie problemy mam tylko z mamą 'na szczescie', na szczęście bo z nią na codzień nie mieszkam i nie muszę ciagle słuchac.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 10:25   #4652
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

I d. zostaję. Bo tamte zapisy stare nie były dobre, i zrobiła się taka historia wiec muszę jeszcze tu siedzieć. Jestem wściekła.

A jutro będzie ordynator i wyśmieje te zapisy i powie, że przecież dobre i do domu puści.

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 10:26   #4653
holly123456
Rozeznanie

Migi ja tez mojego nie moge sluchac. Identycznie jak Twoj nasluchal sie w pracy...i te teksty:bo wiesz K. tez miala cesarke i pozniej wszystko robila sobie sama w domu. Ja Ci bede pomagal oczywiscie ale tylko mowie.
Wrrrrr.
Katka u mnie w szpitalu na patologii mierzenie cisnienie to codsienny obowiazek pielegniarek.

Stary 2017-09-24, 10:32   #4654
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
Lotso super, że już doszlas do siebie. Też chcialabym być taką optymistką tydzień po porodzie ☺
Normalnie z twojego postu bije sama pozytywna energia 😊

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Hahaha. Jestem za 😄. Może powinien to być obowiązkowy element szkoły rodzenia 😁

Też jestem za, może by się ogarnęli wtedy trochę. Wiem, że w Szwecji albo Norwegii był taki eksperyment i po wszystkim panowie stwierdzili, że nie chcą by ich żony kiedykolwiek rodziły.

Cytat:
Napisane przez Katka20 Pokaż wiadomość
I d. zostaję. Bo tamte zapisy stare nie były dobre, i zrobiła się taka historia wiec muszę jeszcze tu siedzieć. Jestem wściekła.

A jutro będzie ordynator i wyśmieje te zapisy i powie, że przecież dobre i do domu puści.

W tych szpitalach tak jest, każdy mówi co innego, a w weekend to już w ogóle marne szanse na wyjście. Może jutro Cię wypuszczą.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 10:34   #4655
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez holly123456 Pokaż wiadomość
Migi ja tez mojego nie moge sluchac. Identycznie jak Twoj nasluchal sie w pracy...i te teksty:bo wiesz K. tez miala cesarke i pozniej wszystko robila sobie sama w domu. Ja Ci bede pomagal oczywiscie ale tylko mowie.
Wrrrrr.
Katka u mnie w szpitalu na patologii mierzenie cisnienie to codsienny obowiazek pielegniarek.

Tutaj tylko mierzą na przyjęciu i ewentualnie jak ktoś ma problemy z ciśnieniem.
Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Też jestem za, może by się ogarnęli wtedy trochę. Wiem, że w Szwecji albo Norwegii był taki eksperyment i po wszystkim panowie stwierdzili, że nie chcą by ich żony kiedykolwiek rodziły.

W tych szpitalach tak jest, każdy mówi co innego, a w weekend to już w ogóle marne szanse na wyjście. Może jutro Cię wypuszczą.
Wypisy normalnie robią. Położna przyszła przy mnie drzeć wypis bo już zrobiła

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 10:51   #4656
Kate Noir
Zakorzenienie

Nie wiem czy wszystkie już wiecie , ale Kalina urodziła napisała na fb.

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Kate z tymi chłopami to zawsze cos wyniknie. Ciekawa jestem co by było, gdyby to oni musieli rodzic, jak mój umiera przy wyrwaniu zęba.

A Ty masz jeszcze w domu drugiego malucha, który tez potrzebuje uwagi i to nie malej, bo patrząc na mojego siostrzeńca, który jest mniej więcej w wieku twojego synka, to nie wiem jakbym dala sobie radę z dwójka.
Dzięki za wsparcie 😘 szkoda , że nie mogą poczuć tego bólu ...
Cytat:
Napisane przez melliss Pokaż wiadomość
Kate a to on nie pomaga przy dziecku? I jak sie zapatruje na kolejny rodzinny poród?

Jak jest w domu to dużo pomaga, nie mogę narzekać, czasem muszę się upomnieć, zarzucić focha , ale generalnie mój tż żadnej pracy się nie boi, nawet przy dziecku. Jak tylko urodziłam to od razu zmieniał pieluchy itp. Chociaż wiadomo co innego być z dzieckiem cały dzień, a co innego zająć się nim 3h po pracy. Jak urodzę to zostawię go z 2 na raz to może sobie uświadomi co to za praca .

Zakładamy , że bedzie rodził ze mną , ale sama już nie wiem czy chcę.

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7740334 1]Ania gratulacje!

Ja niewyspana przez ciągłe pobudki i potem problem z zaśnięciem. Boli mnie szyja. Mały przyszedł do nas przed 7 i zamiast spać to mnie skopał po głowie i po plecach. Za oknem znowu szaro i buro i pewnie będzie padać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Wspolczuje . Do nas przyszedł o 5, dałam butle i przekonałam go by poszedl dalej spać do 8. Mój też mnie kopie głównie w bolący biust, brzuch i kręgosłup :/ wiem , że nie robi tego specjalnie jednak mógłby się trochę powstrzymywać .

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Niestety ale czuję to samo, nawet teraz nie wiem czy chce aby był przy mnie przy porodzie, bo mam wrażenie że zrobi to tylko dlatego że czuje że musi. A ja nie chce aby robił to z musu, tylko z chęci wsparcia i miłości. A wiem, że p to będzie pewnie ciężko.
Mam podobne odczucia . Po co mi przy porodzie ktoś , kto to wszystko uznaje za nic takiego .

Dominikowa u mnie ten sam tekst . Przecież już rodziłam i nie byłoby tak źle . :/

Cytat:
"ojej bo A. przez ostatnie 3 dni miała gorączkę itd"
Utłukłabym! (Matkę nie dziecko oczywiście) . Kobieta jest niepowazna. Niestety często zdarzają się takie matki , które nie patrzą na innych . Oby cię nie rozłożyło

Cytat:
Napisane przez dominikowa Pokaż wiadomość
Albo daj mu obejrzeć, chyba na playerze odcinek kosakowski inicjacje jak gosciu sie podpina do elektrod imitujacych skurcze porodowr, warto

Muszę poszukać , chociaż mój widział jak mnie bolało i serio przy pierwszym porodzie mnie wspierał , był przerażony tym co widział , czułam w nim wsparcie , a teraz pełna olewka i te głupie teksty.

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 11:22   #4657
Aneu8899
Rozeznanie

Cytat:
Aguleekk ale ona dobrze wie bo ostatnio sluchalam ponad godzine jak to sie martwi bo mała zaczyna chodzić do przedszkola i jak to będzie z tym chorowaniem.

Mam już stan podgoraczkowy, no niech to... 😠
Cherry a nie możesz ograniczyć kontakt z tym dzieckiem. Być po prostu w innym pokoju. Mnie też by ☠☠☠☠... ica lapala

Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-09-24, 11:27   #4658
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Cherry kompletnie nie przesadzasz, to jakaś masakra! Na samym finiszu teraz ciężko chorować wiem co mówię...

Mój mąż mnie za to bardzo wkurza bo nasluchal się pierdół w pracy od kolegów i ciągle słyszę jakieś głupie teksty że a bo Roberta żona to 3x rodziła i za każdym razem było plum i dziecko na świecie w sekundę, itp. Mam wrażenie że on bagatelizuje to co mnie czeka z porodem bo ma wyobrażenie że urodzę po jednym skurczu i nawet tego nie zauważę... I on naprawdę nie chce mnie tym pocieszyć tylko on tak naprawdę myśli...
Chyba nasi mężowie pracują w tym samym miejscu, albo mają tych samych kolegów Moj mąż uważa, że poród to coś porównywalnego do zrobienia kupy i nie rozumie po co brać znieczulenie. Do 7 miesiąca wiele spraw bagatelizował, nie rozumiał, że nie jestem sprawna jak byłam, że pewnych rzeczy nie mogę robić, np. pomagać mu wykańczać mieszkanie i latać po schodach ileś razy dziennie. Chyba dopiero mój pobyt w szpitalu mu uświadomił pewne rzeczy.

Byłam w ikei, chodziłam na spiętym brzuchu non stop. Jednak takie wycieczki powodują spięcia brzucha, które nie są przyjemne, ale na szczęscie nie bola. Kupiłam Kallaxa i dzisiaj zamierzam już na tip top poukładać sobie dziecięce rzeczy. No i chciałabym już urodzić ehh.

Po czym poznać sączące się wody? Jakoś mam bardziej mokro niż zwykle, ale nie wiem czy to wody czy mocz
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 11:33   #4659
migifigi
Wtajemniczenie

Ja też nie mam pojęcia jak odróżnić a od kilku dni mam takie coś. O moczu nie myślałam, bardziej o pocie.
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 11:49   #4660
buzn
Rozeznanie

Cherry, u mnie pół rodziny chorzy i nikomu nie pozwalam przychodzić. Bo jeszcze choroby mi brakuje. Normalne!

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

nie wiedzialam,że kalina urodziła, super czyli co numer 7😀

Pot, mocz😐. Niby kwitnie się w ciąży, a ja się czuję taka zaniedbana w tej koncowce

Edytowane przez buzn
Czas edycji: 2017-09-24 o 11:52
buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 12:31   #4661
Cherry_Muffin
nibyżona

No teraz mała siedzi w innym pokoju ale co z tego jak spędziłam z nią wczoraj cały dzień w sumie?

Teściowa też rozkłada. Więc zadzwoniła ze może weźmie ją szybciej do domu, bo mała zaraz dostanie wirusy od nas i bez sensu. To nie bo ona coś tam tam i będzie tak jak ustaliły. Ze teraz to juz i tak wszystko jedno. Nie mam pytań.

A ja już kaszel, ból głowy i poty. Cudownie po prostu.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

A watkowych dzieciaków już jest 8
16.10.2017r. T ♥

Edytowane przez Cherry_Muffin
Czas edycji: 2017-09-24 o 12:13
Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-24, 12:47   #4662
Lotso
Zadomowienie

Idziemy jak burza😀😀
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 12:59   #4663
joasiala
Zadomowienie

Ciekawe ile z nas w nowym tygodniu się rozpakuje 😜

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 13:12   #4664
dominikowa
Wtajemniczenie

Z tego co widac to sa tak 2-3 porody w krótkim czasie. Chyba na poczatek październik a cos sie szykuje z planowanych cc.

Wspolczuje tych chorób, wiem co czujecie, mi został katar, wlasnie siedzie pod inhalatorem.

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 13:14   #4665
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Chyba nasi mężowie pracują w tym samym miejscu, albo mają tych samych kolegów Moj mąż uważa, że poród to coś porównywalnego do zrobienia kupy i nie rozumie po co brać znieczulenie. Do 7 miesiąca wiele spraw bagatelizował, nie rozumiał, że nie jestem sprawna jak byłam, że pewnych rzeczy nie mogę robić, np. pomagać mu wykańczać mieszkanie i latać po schodach ileś razy dziennie. Chyba dopiero mój pobyt w szpitalu mu uświadomił pewne rzeczy.

Byłam w ikei, chodziłam na spiętym brzuchu non stop. Jednak takie wycieczki powodują spięcia brzucha, które nie są przyjemne, ale na szczęscie nie bola. Kupiłam Kallaxa i dzisiaj zamierzam już na tip top poukładać sobie dziecięce rzeczy. No i chciałabym już urodzić ehh.

Po czym poznać sączące się wody? Jakoś mam bardziej mokro niż zwykle, ale nie wiem czy to wody czy mocz
Też bym chciała to wiedzieć. Tym bardziej, że dziś miałam wrażenie, jakby coś mi popłynęło. Wkładki mam bardziej mokre niż zwykle od kilku dni, ale obstawiam cały czas, że to wydzielina, a nie wody.
Ex Au pair De
Stary 2017-09-24, 13:33   #4666
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Dziewczyny, jak jest u Was z częstotliwością ruchów? Bo u mnie od środy bardzo bardzo rzadkie. Jutro KTG popołudniu dopiero. Ale średnio mi się to podoba.

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 13:49   #4667
migifigi
Wtajemniczenie

A ja się dziś czuję dobrze jak nigdy 😁 byłam na mega długim spacerze i Teraz weszłam na 6 piętro 😂 widać, że brzuch mi poszedł w dół bo jeszcze tydzień temu bym pewnie odpuściła na 1 piętrze 😂
Stary 2017-09-24, 13:50   #4668
very niceee
Zadomowienie

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7741274 1]Dziewczyny, jak jest u Was z częstotliwością ruchów? Bo u mnie od środy bardzo bardzo rzadkie. Jutro KTG popołudniu dopiero. Ale średnio mi się to podoba.

U mnie cały weekend też kiepsko z ruchami. Mała czasem tylko zastuka albo coś wypnie i na tym koniec. Wczoraj prawie cały dzień się nie ruszała i miałam już na IP jechać. Dziś to samo, kilka delikatnych ruchów i śpi. Podobno w ostatnim etapie ciąży spada częstotliwość ruchów. Zapytam o to jutro położną na SR i pewnie poproszę ją, żeby posłuchała tętna, bo też się trochę martwię tą zmniejszoną aktywnością.
Ex Au pair De
Stary 2017-09-24, 13:57   #4669
buzn
Rozeznanie

U mnie dziecko tak szaleje,że aż boli. Rozciąga się i ciągle ma czkawkę. Nie ma wątpliwości,że tam siedzi i mu ciasno

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-24, 14:00   #4670
rzeczozn
Rozeznanie

Witam się niedzielne. Zmęczona, co 2 godziny pobudka 😎

Szykowalam się na ogromny ból po cc, ale najgorsze mam już za sobą 😊 dostaję na zmianę ketonal i paracetamol. Praktycznie w ogóle nie boli. Każdy organizm inaczej..

Z laktacja ciężko, niby coś leci ale mało, maly się denerwuje 😓 cóż, nie ja pierwsza i nie ostatnia.

Czekam na odwiedziny rodziców i męża. Mają być lada chwila 😊 w szpitalu nie ma wejścia na oddział, tylko mamy salę odwiedzin i uważam, że to super rozwiązanie, bo nikt obcy się nie kręci i jest ogólnie spokój 😊

Gratuluję całej reszcie rozpakowanych 😚😚

rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 14:06   #4671
migifigi
Wtajemniczenie

Moja młoda dużo się rusza a ponoć przez porodem aktywność spada, więc u mnie chyba d.upa z tego 😁
Stary 2017-09-24, 14:06   #4672
Kate Noir
Zakorzenienie

Śniło mi się , że "urodziłam" czop i wyglądał jak meduza haha cos jeszcze mi się śniło głupiego , ale może na szczęście nie pamiętam
[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7741274 1]Dziewczyny, jak jest u Was z częstotliwością ruchów? Bo u mnie od środy bardzo bardzo rzadkie. Jutro KTG popołudniu dopiero. Ale średnio mi się to podoba.

Mój też jakby rzadziej się ruszał , ale brzuch mam napięty , więc może przez to nie czuje tak ruchów . Jednak rusza się regularnie i chyba zaczął uciekać jakiś nerw, bo czuję prądy przez całą jedną nogę . Ruchów nie liczę , ale może powinnam zacząć .

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 14:29   #4673
dominikowa
Wtajemniczenie

A wod nie sprawdzalo sie papierkiem lakmysowym.

U.nas tez jest sala odwiwdzin, a.laktacja sie nie przejmuj jeszcze bedziesz miala nawal

Zmykam do siostry na umpreze niespodzianke

30 w 2016
dominikowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-09-24, 15:13   #4674
LitttleHope
Raczkowanie

Fajnie , ze tak sypnelo dzidziusiami tylko reszcie smutno bo musimy czekac i czekac kiedy to wkoncu nastapi..

Ja mam dzis fatalny dzien wzgl nastroju. Jakos mam wszystkiego dosc. Tej ciazy, zmęczenia i wszystkich innych bolesci z tym zwiazanych. Mam wrazenie , ze czekam od wieków. I do tego przeraza mnie wizja porodu bo wiem co mnie czeka. . do tego mam strasznis twardy brzuch od wczoraj ..

Chery ale Cie zalatwili. Ja tez tego ani nie lubie ani nie roZumiem jak mozna nie byc na tyle przezornym aby ciężarnej na koncowke zarazki przynieść. Ja sama jak ktos u Nas chory to nie roznosimy zarazek innym. Wiem jak to jest bo moj syn strasznie chorowity wiec jedni drugich uwazam powinni rozumiec.

Kalina nie mialas zadnych objawow porodu przed odejsciem wod? Swietna Twoja mala ma czuprynke

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 16:45   #4675
kasiastka
Raczkowanie

No właśnie mam ostatnio to samo. Wydzielina jest duzo bardziej płynna. Byłam w pt na wizycie i to zglosilam, ginekog sprawdzila i to nie były wody i mówi, że to normalne. Ale kurczę dzisiaj, to już tak ze mnie leci, trzecią wkładkę od rana właśnie wymieniłam i nie wiem czy jechać na ip i to sprawdzać...

U mnie z ruchami slabiej ostatnio. Mam tylko ze dwie pozycje, w ktorych małemu jest mega niewygodnie chyba i rusza się wtedy bardziej.
kasiastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 17:29   #4676
buzn
Rozeznanie

Cisza przed burzą...

Stary 2017-09-24, 17:32   #4677
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiastka Pokaż wiadomość
No właśnie mam ostatnio to samo. Wydzielina jest duzo bardziej płynna. Byłam w pt na wizycie i to zglosilam, ginekog sprawdzila i to nie były wody i mówi, że to normalne. Ale kurczę dzisiaj, to już tak ze mnie leci, trzecią wkładkę od rana właśnie wymieniłam i nie wiem czy jechać na ip i to sprawdzać...

U mnie z ruchami slabiej ostatnio. Mam tylko ze dwie pozycje, w ktorych małemu jest mega niewygodnie chyba i rusza się wtedy bardziej.
Gdzie w końcu planujesz rodzić? Ciekawe czy się spotkamy, bo termin ten sam

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 17:58   #4678
kasiastka
Raczkowanie

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7741796 1]Gdzie w końcu planujesz rodzić? Ciekawe czy się spotkamy, bo termin ten sam [/QUOTE]

Pierwszy wybór to Borowska, ale teraz przy zamkniętym Kamieńskiego to chyba loteria gdzie się wyląduje... Ogólnie mam raczej przeczucie, że przenoszę (co prawda trochę mnie martwią te dzisiejsze pseudowody, ale dziesiąty zmysł mi mówi, że to tylko wydzielina ).

A Ty jaki masz plan na szpital? Kto wie, może na siebie trafimy
kasiastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 18:04   #4679
LitttleHope
Raczkowanie

Kasiastka ja tez tak mam z ta wydzielina tylko u mnie jest jej duzo, gesta i tak jakby podchodzila ta wodnista. Wiec juz calkiem dziwnie.
Kurcze 38 tydz juz a ja dalej nie rodze.. Alez ja mam dosc juz tej ciazy..

drozny jeden jajowod

2 ciąże bez zarodkowe

LitttleHope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-24, 18:17   #4680
very niceee
Zadomowienie

Kasiastka, to ja juz z 5 wkładek dziś wymienilam, jak nie lepiej.
Ex Au pair De
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości