|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV
Cytat:
i naprawdę jest tego oooooooogrom! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupowala na pewno bede, ale te, ktorymi sie nie bawi bedziemy oddawac na jakies akcje charytatywne, bo u nas czesto poczta przysylaja takie specjalne worki w ktore mozna wrzucic zbedne rzczy dla dzieci i pozniej powiesic na plocie i oni to zbieraja w okreslonym terminie
U mnie rodzina daleko, wiec prezenty dostanie tylko na jakies okazje, wiec jak my troche nie rozpiescimy, to kto |
|
|
|
#4653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiem, ze dzieci sa tez bardzo podatne na reklamy i to, co modne i nie raz i nie dwa beda chcialy cos ze swinka Pepa albo psim patrolem |
|
|
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i on taki dumny chodzi, że wykonał zadanie a puzzli to mamy tyle, że głowa boli Ale ze zwykłych zabawek też można zrobić kreatywne zabawy Np kaze młodemu ugotować zupę i mówię, że musi wziąć zielone warzywo, a on nazywajac wszystkie jakie ma zgaduje o jakie mi chodzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez jakis czas moze uda mi sie go "ochronic", bajki to jak juz w Internecie, youtube i inne. A tam tez mozna chociaz czesciowo zablokowac dostep do reklam i innych oglupiaczy. Wiadomo, ze w przedszkolu czy szkole bedzie pod wplywem rowiesnikow, ale jesli od razu pozna ten konsumpcjonizm to z wiekem bedzie coraz trudniej... Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
Fajnie, ze umiecie sie tak bawic! Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a żebyś wiedziała jego uśmieszek jak coś zbroi no nie da się na niego gniewać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4660 |
|
Zadomowienie
|
Przepowiadacze przepowiadacze
![]() Jajoanka 3 latek nie zrobi sobie fortu z kartonów, a 2 latkowi nie kupisz grającej zabawki? Takie tez rozwijają i uczą. Moje dziecko miało zawsze caly pokoj wypchany zabawkami, część dostawała, część kupywalam nowych a spora część uzywanych. A potem oddawalismy, albo sprzedawalismy zeby kupić nowe ... niestety czasy są takie ze dzieci noszą zabawki do przedszkola, do szkół, odwiedzają się i ciężko jest dziecku powiedziec nie kupie Ci tego grającego kucyka bo uwazam ze jest Ci on zbędny i nie obchodzi mnie ze mają go wszystkie dziewczynki w Twojej grupie w przedszkolu .... Zycze Wam zebyscie dotrzymaly swoich postanowien w nie rozpieszczaniu zabawkami, ale lojalnie uprzedam ze to wcale nie jest takie proste. Co więcej żeby dziecko miało tylko kreatywne zabawy trzeba takiemu dziecku poświęcić bardzo duzo czasu a uwierzcie gdy oboje rodzice pracują na pelny etat nie zawsze na tygodniu jest czas ogarniać i pilnowac by dziecko bawilo sie kreatywnie, nie zawsze jest czas na granie w planszówki ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój młody z zabawek nauczył się kilku piosenek, nauczył się naśladować zwierzęta (jak był młodszy oczywiście),kolory, liczenie... są zabawki, które edukują i przy tym można się fajnie bawić. Rodzice nie zawsze mają czas siedzieć z dzieckiem 24/24, nawet ci którzy nie pracują, a o pracujących już nie wspomnę ![]() A co do planszowek to moje dziecko ma taka wyobraźnię, że ostatnio zgubił plansze od chińczyka, więc "znalazł plan" ułożył pionki tak jak powinny być na planszy i kazał mi sobie wyobrazić, że na dywanie są pola Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aczkowiek zarowno ja i tz jestesmy bardzo aktywni, wiec juz mamy zaplanowanye kupno takiego plecaka, w ktory mozna wsadzic dziecko i isc w nim w "gory", ktore mamy niedaleko i kiedys jezdzilismy raz na miesiac. Albo ze kupimy taka mala przyczepke do roweru, zeby jezdzic z nim na wycieczki, a pozniej specjalne siodelko na rower <3 wezcie bo sie nie moge doczekac ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4664 |
|
Zadomowienie
|
Też myślę, że blokowanie i zakazywanie nie ma sensu. Zakazany owoc jeszcze bardziej smakuje.
pamiętam jak moje koleżanki, których rodzice wycinali z Bravo i innych mlodziezowych gazet niemoralne zdjęcia i treści, przychodzily do mnie i po kryjomu się tym jarały Też nie mogę się doczekać zarazania małego naszymi pasjami . Już sobie wyobrażam nasze wycieczki do jaskiń i pierwsze lekcje nurkowania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ewka_mewka Czas edycji: 2018-09-27 o 16:30 |
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Absolutnie zadne zakazy, nic takiego nie mialam na mysli. Napisalam, ze nie bede kupowac dziecku zabawek, bo i tak duzo ich bedzie dostawac, a wiadomo, ze nie wszystkie beda sie podobaly itd.
Jest okazja - okej, jest prezent. Ale tak to postaram sie go uczyc tego, ze nie wszystko co maja inne dzieci lub pokazuja w reklamach jest mu potrzebne... ze moze sie super bawic w inny, ciekawy sposob, a nie tylko otaczac sie zabawkami. Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Asia a pozniej idziesz do sklepu widzisz tyle zabawek i nie to ze dziecko chce tylko Ty chcesz kupic temu dziecku by sprawic przyjemnosc
oby bylo tak jak mowisz i zakladasz . Ale powiem Ci ze ja mam 38 metrow , psa zaraz drugie dziecko i meza i mnie to bardzo hamuje zeby nie zagradzac mieszkania , bo pewnie co zakupy bym cos kupywala ![]() Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poki co mam taki plan, a co bedzie to sie okaze. Na pewno na jego pasje nie bede dziadowac. Moja mama mnie zawsze hamowala... a to gitara za glosno gra, a to do szkoly plastycznej bedziesz za daleko jezdzic... musialam ostro walczyc o swoje. Ale jak tylko zobacze u dziecka jakis talent, smykalke do czegos, czy to sztuka, taniec, sport - to bede to wspierac, na pewno! Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzta co mi z Ali przyszło, to nic że nie planuje smoczka dawać, zawieszka z imieniem musi być
IMG_20180927_164926.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slyszalam wlasnie ze nie powinno sie dawac smoczka, ale nie wiem dlaczego. Doradzisz? |
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest przez to ze ja jako dziecko nie mialam tylu i bardziej ja sie ciesze i jaram tą zabawka niz corka
. Super zawieszka , ile na Ali placilas ? Cytat:
|
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam zawieszke z ali
Ale u mnie nie jest spersonalizowana, tylko z "baby" ;-) Niebieska z misiem ![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do smoczka to niby zaburza odruch ssania, co potem może rzutować na laktację no i potem problemy ze zgryzem czy coś tam i ciężko dziecko odsmoczkowac. Ja młodemu dawałam w szpitalu smoka i kilka razy w domu, bo on na początku miał ogromny odruch ssania, później jak się unormowało to już nie dawałam, tż na siłę mu kiedyś chciał dawać żeby lepiej usypiał a tu dupa bo młody nim pluł Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
IMG_20180927_095757.jpgAsia, w 100% zgadzam się co do zabawek. Też mnie to trochę przeraża. Będę probowac nakierować mojego na konkretne zabawki: klocki i jakieś fajne zabawki edukacyjne typu mały chemik, itp. A co wyjdzie w praniu, zobaczymy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis gadalam z polozna, ze absolutnie nie zgadzac sie na podanie smoczka w szpitalu, bo to moze rzutowac zle na karmienie piersia. Ze wazniejsze jest przystawienie do cycka, a nie od razu smoczki. Bo dziecko nie bedzie chcialo ssac brodawki tylko smoka. A ponoc w szpitalu jak placze to albo dokarmiaja z butelki "bo pewnie matka nie ma mleka", albo od razu daja smoczek w dziub i cisza. Oj, bede tego pilnowac! :-P
Ale pozniej - zobacze jak bedziemy funkcjonowac. Kilka smoczkow mam, wiec pewnie bede mu podawac... zobaczymy, ale na pewno nie od pierwszego dnia zycia! Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale co miałam zrobić jak nawet na siku, obiad, umyć sie nie mogłam pójść? A smoka dałam i leżał ładnie mi akurat laktacji nie zaburzyło, no ale jak mowie-mlody miał naprawdę silny odruch ssania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej... jakos nie pamietam, zebys pisala, ze pomagali ci przy karmieniu piersia. Wymagac sobie moga, ale powinni wspierac i instruowac jak to robic poprawnie itd. Mi dzis polozna mowila, ze babeczki w szpitalu jak dziecko placze, to w pierwszej kolejnosci powinny podac malenstwo do cycki matki. A nierzadko niestety "uciszaja" po swojemu. Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- A co tu sie dzieje? Czemu tak cicho? Forum sie popsulo? :-P Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

i naprawdę jest tego oooooooogrom! 
moja ma coraz mniej zabawek, teraz ma.faze na kolorowanie i ukladanie puzzli
Ale wiem, ze dzieci sa tez bardzo podatne na reklamy i to, co modne i nie raz i nie dwa beda chcialy cos ze swinka Pepa albo psim patrolem
i on taki dumny chodzi, że wykonał zadanie
Ale ze zwykłych zabawek też można zrobić kreatywne zabawy

. Już sobie wyobrażam nasze wycieczki do jaskiń i pierwsze lekcje nurkowania