|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
ja póki co nie mam spuchniętych nóg, ale bolą mnie strasznie jak chwilę pochodzę do tego oczywiście jak coś zjem to czuję się pełna jakbym miała pęknąć aż mnie mdli strasznie, dopiero po chwili się układa w żołądku tęsknię za chwilami intymności z mężem, bo to co teraz robimy nie można nazwać kochaniem się nawet... wszystko boli, tu gniecie, tak niewygodnie i raczej to on ma troszkę przyjemności a ja cieszę się jak tylko nie boli ![]() dzięki dziewczyny za wsparcie jakoś marzę by jednak urodzić tak jak Filipa w 36.t.c. bo dłużej chyba się wykończę
|
|
#4652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
Cytat:
I jeśli Cię to pocieszy - Tobie się wydaje że puścisz pawia, a ja ... go puszczam jakieś 2 razy dziennie I żyję! I na pewno nie zniechęci mnie to do następnej ciąży, choć jestem tym fizycznie wycieńczona, bo to trwa dzień w dzień od 7 miesięcy.
|
|
#4653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
#4654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taką fobię mam i strasznie mi z tym źle Cytat:
no i jeśli chodzi o seks, to raczej póki co robię to tylko dla męża, bo sama jak pisałam przyjemności zero, a w pierwszej ciazy miałam pessar od 32.t.c. i niestety do porodu celibat a po porodzie znowu 6 tygodni nic więc teraz daję mu korzystać póki może
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-05-28 o 23:18 |
||
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie ma znaczenia czy się boję czy nie... Po prostu ze mnie leci i tyle
|
#4657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A jak nie jutro to za kilka tygodni
|
|
|
#4659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak poważnie to nawet przy grypie żołądkowej gdzie cały dom puszczał pawie ja tego uniknęłam, piłam gorzką herbatę, siedziałam w razie czego z miską w rękach ale głęboko oddychałam i modliłam się żeby przeszło a że choroba nas zaatakowała wieczorem to w sumie nie spałam ponad 24 h ale ominęłam wymiotowanie- było ciężko ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
też zaraz spadam spać, młody pewnie znowu o 7.00 wstanie jutro idziemy na obiad do moich rodziców to przynajmniej nie muszę gotować
|
|
#4661 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam straszną ochotę w ciąży. TŻ się śmieje, że musi przede mną uciekać. Dziś jednak nic z tego nie będzie, bo co prawda znajomi już poszli, ale mój małż wyżłopał hektolitry piwa i pewnie "nie stanie" na wysokości zadania.
![]() Dlatego idę się myć i do łóżka, ale z książką. No nic...zaczaję się na niego rano ![]() Dobranoc dziewczynki.
|
|
#4662 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry. widzę, że dziś pierwsza jestem. pewnie jeszcze słodko śpicie
po tych kosmatych myślach .ja to nie wiem czy w ogóle będę pamiętac co się robi. tak dawno już nic . w ogóle o tym nawet nie myślę. bardziej martwią mnie brudne okna,albo niezorganizowane szafki w kuchni![]() Zanka, mam nadzieję, że nowy dzień przyniesie Ci lepszy humorek. Dla pocieszenia dodam że moja koleżanka też miała taką fobię przed wymiotami.i w ogóle twierdziła, że ona nie umie wymiotowac. no i w ciąży zdobywa mistrzostwo . a ja zawsze się boję, że się zakrztuszę. Więc nie jesteś samaja nie śpię od 4 rano. Mój sąsiad z góry - młody chłopak Will przyczłapał chyba z nocnego wypadu z jakąś chichotką .Laska wyszła przed 5 minutami. głośno ją bajerował, ale w końcu odprawił do domu i poszedł spac. ehh zabawa - przywilej młodości ![]() wiecie jak fajnie wstac przed ptaszkami. w pewnym momencie te miejskie kosy zaczynają śpiewac tak pięknie. .Centrum Londynu, a czuję się jak na kempingu na Mazurach.![]() Od jutra ostatnie zakupy i czekanie. ![]() Miłej i spokojnej niedzielki wszystkim. A może ogłosic dziś Dzień Wieloryba? ktoś chce ułożyc wierszyk? może wspólnymi siłami? Materia ogromna spokojnie pływa, Cóż to byc może? Pewnie wielkie ciało wieloryba.... kto dalej? (odpręża) ![]()
|
|
|
|
#4663 |
|
Raczkowanie
|
Witam
miałam skurcze.. puki co przeszły trochę.. w czwartek mam wizytę u gina.. biorę fenoterol i leżę jutro zaczynamy 27 tydzień... Miłego dnia brzuchatki |
|
|
|
#4664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Oj kochana, pocieszę Cię że nie jesteś sama, ja mam męża tylko w weekendy, w tygodniu śpię sama w tym wielkim łóżku. Ale za to nie mogę narzekać bo żadnego zakazu od lekarza nie mamy, jedynie pierwsze kilka tygodni, a potem nic Cytat:
Robimy sobie dziś leniwy dzień Rano w kościele już byliśmy, teraz kawka, a potem słodkie nicnierobienie
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
ja też bym chciała być już po ale strasznie się boję
ten pierwszy to byla Teksańska Masakra |
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() Cytat:
ale łączę się w bólu zgagi z Filipem tez miałam zgagę ale to co teraz się dzieje to jakaś masakracokolwiek nie zjem to mnie od razu pali a wieczorem to już jakiś kosmos, czuje ten kwas normalnie w gardle, mogłabym go chyba wypluć musze tak szybko pooddychać żeby złapać dech ![]() Rennie pomaga na parę minut, zresztą ile można tego zjeść? ![]() może dlatego że leżę tak mam.....
|
|
#4667 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie dziewczynki
widze że zgaga to chyba juz wszystkie dosięgły ja też wczoraj miałam okropną spałam na 3 poduszkach prawie na siedząco u mnie dzisiaj pochmurna pogoda cała noc burze deszcz nie chce się z łóżka wstawać no ale obowiązki zmuszają już nastawiłam rosołek jeszcze muszę pomyśleć co na drugie danie ja jutro zaczynam 33 tc wczoraj juz poprałam ciuszki w proszku dla dzieci zaczełam nawet torbę pakować ale nie wiem czy nie muszę zmienić na większą bo jeszcze ręczniki, biustonosz do karmienia, pampersy , chusteczki oj muszę listę zrobić a Wy juz spakowane?? |
|
|
|
#4668 | |||
|
Zadomowienie
|
hej Brzuszki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nic idę klepać kotlety ha ha wiedziałam że kejza to ser
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsza część ubranek małej się pierze
jutro pewnie drugą puszczę jak ta wyschnie nie wiem ile prań mi wyjdzie torbę zacznę dziś pakować, bo przy okazji zrobię porządek w szafie jeszcze mi trochę brakuje rzeczy więc włożę do torby to co już mam
|
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane
ja wstalam u nas o 3 w nocy byla burza ja tam sie nie boje zbytnio ale ta byla okropna duze pioruny duzy deszcz i sie balam maluszeka tez sie obudzil i byl jakis niespokojny... milego dnia brzuchatki i rozpakowane ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- będzie wysłana w poniedziałek Tak mi odpisał pan od wanienki ![]()
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek świetne są te pieluszki, w piątek też się przyczaiłam na nie w smyku, ale w końcu rozsądek powiedział: nie. I kupiłam za to jedną flanelkę za 6,90 w bociany.
Nie wiem jak Ty funkcjonujesz jak ciągle Ci niedobrze i wymiotujesz. Podziwiam. Ale równo bierzesz to na klatę-najwazniejsze Fatalna noc za mną- spać nie mogłam, ciągle latanie siku, potem burza, mała tak mnie kopała już myślałam że zacznę rodzić Bbaydream z rossmana na słoneczko można stosować od urodzenia? bo nie mogłam się doczytać na opakowaniu i nie kupiłam wkońcu. Pada i pada... Zanka mnie tez dopadło podłe nastawienie do wszystkiego i zły nastrój, bo tyje, bo cellulit, bo ciężko itp, itd. Jakoś razem przetrwamy. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-29 o 10:50 |
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Patik na opakowaniu nie jest napisane (mam ten krem w domu, mąż go używa na buźke jak idzie na ryby), ale na allegro u jednego ze sprzedawców, co ma niemieckie produkty wyczytałam, ze jest od 1 dnia życia
![]() Zanko rozumiem Ce, tez mam czasem ochote zwymiotować, z tym, ze ja nie mam odruchu wymiotnego czuje jak mnie cofa, siedze nad miską i nic. W ciąży nawet raz nie wymiotowałam, za to mdliło mnie ciągle. |
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki
![]() Pierwszy egzamin za mną Teraz jeszcze cała seria :/ Deszczowa niedziela, a w nocy burza ![]() Idę nadrabiać.
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka kochanie zobacz na moje zdjęcie i od razu humor ci się oprawi
Większego wieloryba ode mnie nie znajdziesz na forum ![]() Na suwaczku pisze, że jeszcze 1 miesiąc 3 tygodnie i 6 dni, "a ja rosnę i rosnę i niedługo przerosnę mamę, tatę i sosnę"
|
|
|
|
#4675 |
|
BAN stały
|
hej
ja tez juz chce urodzic, tez juz mam dosc tego brzucha. wczoraj tz mnie sila wyciągnąl na grilla do znajomych i się upil. wrrr... normalnie
|
|
|
|
#4676 |
|
Raczkowanie
|
No kobiety... wreszcie TROCHĘ nadrobiłam czytając Wasze posty
Jak tu trafiłam z cieknącymi wodami płodowymi,to byłam w 26, prawie 27 tc i lekarze dawali mi kilka dni do porodu, a to z powodu infekcji, które zwykle wdają się bardzo szybko od pęknięcia pęcherza. Nie mogłam wstawać nawet do wc - leżenie plackiem (nawet bez siadania), mycie gąbką i basen. No porażka, do tego dochodził strach o dziecko (infekcja mogłaby być dla niego dosłownie zabójcza, a 26 tc to skrajny wcześniak). Ale jakoś... wody przestały cieknąć (miałam ich prawidłową ilosć) i po 2 tygodniach mogłam już wstawać raz dziennie żeby się umyć, co nie było proste, bo od leków rozkurczowych i leżenia miałam zwiotczenie mięśni. Potem mogłam wstawać 2x, a teraz chodzę do toalety kiedy chcę ![]() Tyle, że w międzyczasie pojawiły się nowe problemy. Dziecko miewa na ktg strasznie wysokie tętno - jest owinięte pępowiną, ale nie wiadomo, czy to przez to, całe szczęscie to tylko okresowo. Potem - mniej więcej 2 tyg. temu - stwierdzono IUGR. Ale w ostatni wtorek, czyli około 32 tc mały ważył 1745 g, a to nie jest żadna tragedia, no wypasiony to on nie jest, ale od przeciętnej wagi odbiega niewiele. Mam nadzieję, że już mi się do końca ciąży nic nowego nie przytrafi. Przez jakiś czas dwa razy dziennie przygotowywałam się psychicznie na CC (w wypadku złego ktg) i na usg też chodzę z drżącym sercem. Mam też krótką szyjkę macicy - w sumie 2 cm - i dziecko uciska na nią główką, więc tak czy siak pionizowanie nie jest wskazane. Skurcze jak na razie miewam tylko przepowiadające. Fizycznie szpital mnie wykończył, po prostu marzę o takich prostych rzeczach jak swoje łóżko, wanna, chodzenie po trawie i tak dalej. O seksie i innych przyjemnościach nawet nie myślę, a to co piszecie, to dla mnie abstrakcja. Zwykłe czynności typu zakupy albo gotowanie naprawdę by mnie uszczęśliwiły. Jak się łatwo domyślić, od leżenia i jedzenia kondycja fizyczna się nie poprawia, więc nawet cieszę się, że tu nie ma luster, bo czuję się jak prosiaczek... Ale - co jest najważniejsze - mój z założenia lipcowy bobas nie będzie kwietniowy ani nawet majowy (taki jest plan ), tylko czerwcowy. pewnie zrobią mi CC, chociaż nie wiadomo. Miałam nadzieję na poród SN, ale w sytuacji, kiedy nic nie wyszło ze szkoły rodzenia i straciłam kompletnie kondycję nie wiem jak by to wyglądało, przypuszczalnie niewesoło.Podczytuję teraz o Waszych zakupach i doszłam do wniosku, że kilku rzeczy mi brakuje. Całe szczęście zdążyłam zachomikować pokaźną ilość ubranek przed szpitalem, a różne akcesoria kupiłam przez allegro. Wczoraj mąż pojechał po wózek - kupiliśmy niebieskiego xlandera xa. Nakupiłam też cały stos pieluszek wielorazowych. Myślę dzisiaj nad laktatorem i monitorem oddechu, zaraz jeszcze poczytam opinie, tylko waham się ciągle, bo nie wiem, czy te cuda będą mi w ogóle potrzebne.
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
Witam brzuszki
![]() Wczoraj robiliśmy imprezke urodzinową oczywiscie z grila nic nie wyszło bo deszcz lał i zimno było Moniczka dobrze że chociaz twoje zakupy udane Agula ciekawa jestem krórego masz urodziny bo jeszcze okaze sie ze w ten sam dzień co ja
|
|
|
|
#4678 |
|
Zadomowienie
|
Ale się dzisiaj wyspałam. Byłam w łóżku przed 23 a obudziłam się o 9.30. Nawet nie wiem, że potrafię tyle godzin przespać
Kindzia trzymamy kciuki, żeby dziecinka posiedziała w brzuchu jak najdłużej. |
|
|
|
#4679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj sie kochana kindzia890 za ciebie tez ![]() Dziewczyny a jak na alegro kupic kilka rzeczy od tego samego sprzedawcy??
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-05-29 o 11:17 |
|
|
|
|
#4680 |
|
Raczkowanie
|
Ech Wy tak piszecie, a dookoła mnie leżą babki, które naprawdę walczą o każdy kolejny dzień ciąży. Jak byłam 'na wolności', to sama nie doceniałam jak mi jest dobrze
Bolały mnie plecy, puchły stopy, tyłam, no nieraz 'miałam dość'. Ale jak zostałam zmuszona do tego, że mnie obca salowa podmywała przy innych pacjentkach, jak zaczęłam widywać męża tylko 2 godziny dziennie no i - co najgorsze - jak poczytałam o wcześniakach i pooglądałam zdjęcia, to się modliłam, żeby wyleżeć jeszcze kilka dni, tydzień, dwa... Wiecie co, teraz uważam że duży brzuszek jest fajny, burza jest fajna, kolejka w sklepie nawet jest fajna bo oznacza, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby do tego sklepu iść A jak człowiek jest zmęczony to przynajmniej czuje, że żyje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

. Żeby Cie kochana pocieszyć powiem Ci, że mieszkam na 4 piętrze... Ja mam dosyć zgagi. Nogi mi strasznie szybko zaczynają puchnąć. Wszystko mnie boli. A siku to latam kilkadziesiąt razy dziennie (i w nocy też).
wszystko boli, tu gniecie, tak niewygodnie i raczej to on ma troszkę przyjemności a ja cieszę się jak tylko nie boli 

I żyję!
I na pewno nie zniechęci mnie to do następnej ciąży, choć jestem tym fizycznie wycieńczona, bo to trwa dzień w dzień od 7 miesięcy.
.

. a ja zawsze się boję, że się zakrztuszę. Więc nie jesteś sama
jutro zaczynamy 27 tydzień... 
ten pierwszy to byla Teksańska Masakra
ale łączę się w bólu zgagi

maluszeka tez sie obudzil i byl jakis niespokojny...