|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
![]() Niestety u mnie bez zmian, mimo że wysłałam kilka aplikacji to telefon milczy... Już nie wiem co robić. Dalej chodzę i opiekuję się tą córką kuzynki, zawsze to jakaś kasa (dzięki temu zafundowałam sobie wizytę u brafitterki i kupiłam staniczek, stwierdziłam, że też na coś zasługuję). Jutro jadę na te targi pracy, chyba sobie więcej CV dodrukuję, bo mam tylko 5 sztuk. Co prawda nie byłam jeszcze na takich targach, ale coś czuję, że tam będą firmy telemarketingowe tylko lub inne badziewia... Poważnie myślę nad pracą w Biedronce (tylko jeszcze trzeba się tam dostać) - moja kuzynka pracuje i się pytałam czy ja nie chcę, że może coś szepnąć kierowniczce swojej. Jest tam na 3/4 etatu i zarabia 1300 zł na rękę, więc spoko kasa... Coś mnie jednak hamuje, już nie chodzi o to, bo żadna praca nie hańbi, ale jednak wymarzyłam sobie coś innego - niestety marzenia trzeba będzie porzucić... Mój TŻ ma taki jakby okres próbny w pewnej firmie, zobaczymy co z tego będzie ![]() Co do Twojej oferty - fajnie, że są Tobą zainteresowani, ale skoro sama czujesz że nie widzisz siebie na tym stanowisku i w dodatku masz kolejne rozmowy to może rzeczywiście odpuść ![]() POWODZENIA! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli masz zaproszenia na rozmowy to naprawdę nie warto ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Zakorzenienie
|
witajcie.
wracam do Was znowu. Staż się skończył, umowa się skończyła i od wczoraj jestem na bezrobociu. Byłam dzisiaj się rejestrować w PUP-ie. Jutro chyba pojadę po okolicy z CV-kami. ![]()
#4654 |
Zadomowienie
|
Ja dziś dostałam zaproszenie na rozmowę do Warszawy. Co najśmieszniejsze to było moje pierwsze cv wysłane do Warszawy. Długo to trwało, bo wysłałam 18tego lutego. Pojadę, ale się nie nastawiam, bo widać, że maja dużo rozmów. Może coś się ruszy niedługo skoro tyle trwają rekrutacje.
#4655 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sama aplikowałam na staż do działu hr ale niestety bez odzewu. Cytat:
![]() ![]() Liczę na to że coś się odmieni. Bo znów dopadają mnie depresyjne myśli o tym że nic mnie nie czeka i wszystkie moje starania spełzną na niczym. Czy coś za to ruszyło się u Ciebie pod względem pracy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
ruszyło tylko tyle, ze panie wracają z macierzyńskiego - nie idą na wychowawczy - i nie mam szans na przedłużenie zastępstwa. Jest jeszcze jedna pani, która jest bardzo chora i nie wiadomo kiedy wróci ale to mnie nie ratuje. Zresztą nie życze ludziom źle. Niech babeczka sobie zdrowieje
![]()
![]() |
#4657 |
Rozeznanie
|
Mnie to chce krew zalać na to moje wynagrodzenie...ręce mi opadają bo wychodzę na zero a praktycznie nic dla siebie nie kupuję,żadnych przyjmeności...i ja się pytam: JAK ŻYĆ??????
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę to przemyśleć... Kurdę kiedy się w końcu ułoży? Zobaczymy co tam jutro na tych targach będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lubię wpisy Tusi o tym ile wysłała CV ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
Mówią, że krótko...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Rozeznanie
|
Ja byłam tylko raz na takich targach i wspominam nawet pozytywnie. Sporo lokalnych firm (wiele ofert niestety dla osób z orzeczeniem) i z większych miast, oferty szkół wyższych i różnych kursów. Pup mój i z sąsiednich kilku miast ze swoimi ofertami. Można było porozmawiać z potencjalnymi pracodawcami. CV zbierało tylko kilka firm inne prosiły o przesłanie na maila. Dodatkowo trochę słodyczy, ołówków, długopisów i papierków od firm, z którymi się rozmawiało.
Co prawda niektórzy ludzie zachowywali się jakby tylko do gratisy przyszli i rzucali się na gadżety i nawet potrafili się o nie bić ![]() Ale ogólnie polecam się wybrać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Raczkowanie
|
![]()
#4663 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taaaa jak gdziekolwiek jest jakaś akcja, to wielu ludzi zachowuje się jak zwykłe sępy ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też przebierałam w ofertach pracy i nie chciałam iść do obozu koncentracyjnego nawet mając nóż na gardle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, oto wróciłam!
![]() Nie poszłam do tej pracy na infolinii, bo się okazało, że natychmiastowo muszę się przeprowadzić a mój TŻet z braku pracy wyjeżdża za granicę do pracy. Tak więc zostałam bez pracy, bez żłobka, bez rehabilitacji dla młodej ale jestem bliżej mojej mamy, więc liczę na jej pomoc i wsparcie psychiczno-moralne. Magisterka w lesie, tak więc wesoło. Można się już tylko śmiać. ![]() Szybko piszę magistra a w międzyczasie szukam pracy i w razie czego żłobka czy coś... Mam nadzieję, że u Was ciekawiej i zarazem spokojniej ![]() ![]()
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi." ~Albert Einstein If you are good at something never do it for free. Edytowane przez Erite Czas edycji: 2013-03-19 o 21:01 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Witamy ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- witamy ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
zaraz popatrzę czy może coś doślę, bo dziś chyba tylko 5 czy 6 wysłałam... ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Raczkowanie
|
![]() pochwalę się, że chyba znalazłam pracę ![]() ![]() ![]() ![]() Koleżanka jeszcze do niej powiedziała: kurcze 4 dzień tu jest i już coś znalazła a ile razy była już blisko, żeby ktoś się zgodził, porównała mnie także do jakieś praktykantki , że ona to była jakaś nierozgarnięta. A szefowa do niej: wiesz co, lepiej zapomnij o niej-bo ja już to zrobiłam i lepiej mi z tym ... Także mam nadzieję, że będzie ok Życzę również wam jakieś fajnej i ambitnej pracy ![]()
#4668 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39867246]2:03 ----------
czyli tracisz pracę? [/QUOTE] niestety tak
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4670 | |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39867246]
18 lutego? to miesiąc! oby u mnie się ruszyło... [/QUOTE] Tak, bardzo długo. Boje się, ale muszę dać z siebie wszystko. Cytat:
![]() |
#4671 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powiedz mi do Bieronki to tak z ''buta'' zaniosłas CV? Szukałam u nich na stronie, ale niby pracy u mnie w mieście nie ma. Pulcia_ gratki ![]() Edytowane przez An Ka Czas edycji: 2013-03-20 o 08:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podobno czasami jest ciężko (tzn. dużo pracy, itd.), ale dobrze płacą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zadomowienie
|
Troszke mi głupio zanosić na osiedlu, ale z drugiej strony sa plusy (jakby sie udało): blisko, za dojazd nie płacę i jeszcze czas zyskuję.
Jutro chyba w misto sie wypuszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Przyczajenie
|
podnośmy swoje kwalifikacje - kursy
cześć
dziewczyny a co Wy na to, aby poszerzać swoje kwalifikacje poprzez robienie krótkich i szybkich kursów? Ja teraz organizuję kurs przedłużania i zagęszczania rzęs, a potem zaraz kurs dietetyka. Mam dobre ceny i wydajemy certyfikaty. Pracodawcy to NAPRAWDE cenią. Jeśli chcecie sie dowiedzieć wiecej to zapraszam np. na gg: 7100905. Pozdrawiam i zapraszam |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj nie wysłałam póki co żadnego CV.
![]() ja kiedyś zanosiłam do lidla, to nie chcieli mnie, bo jestem studentką i powiedzieli mi, że to jest praca dla osób po zawodówce, a nie że z wyższym na kasie- tylko co zrobić, jak pracodawcy inni chcą znowu kosmicznego doświadczenia? Ech... masakra z tym wszystkim .
#4678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Konto usunięte
|
Mam dość. Autentycznie mam dość.
Kurde, gdzie te aplikacje lecą? W kosmos?! Wiem, że szukam dopiero 20 dni ale czemu nikt nie dzwoni, no czemu? Mąż we mnie wątpi, że teraz to pewnie nic nie znajdę. Wrrr. Grunt to wsparcie. Idę robić schabowe. Wyżyję się tłukąc kotlety! |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39874637]Mam dość. Autentycznie mam dość. Kurde, gdzie te aplikacje lecą? W kosmos?! Wiem, że szukam dopiero 20 dni ale czemu nikt nie dzwoni, no czemu? Mąż we mnie wątpi, że teraz to pewnie nic nie znajdę. Wrrr. Grunt to wsparcie. Idę robić schabowe. Wyżyję się tłukąc kotlety![/QUOTE] Ja nie wiem co z tymi chłopami jest.Chyba powinni porządny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.