Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 4. - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 14:46   #4651
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.

Cytat:
Napisane przez Carpathia Pokaż wiadomość
Gratuluję!

Gwiazdeczka - co u Ciebie? myślałam o Tobie ostatnio

Przeżyłam dziś dwu-godzinną, szczegółową rozmowę w firmie o wątpliwej reputacji. Nie wiem czy mam szansę na ofertę ale do jutra mam dać odpowiedź czy chcę tam pracować.
Po raz kolejny powiedziano mi że pracuje się tam w wielkim stresie 12h dziennie, 5 dni w tygodniu i mam zastanowić się czy jest to coś dla mnie bo chcą osobę która nie rozmyśli się po pół roku ani po 2 latach
Pomimo że finansowo mam już nóż na gardle raczej się nie zdecyduję. Widzę coraz większy ruch na rynku, ja czuję się coraz pewniej na rozmowach i wierzę że wkrótce zechce mnie jakaś firma a nie obóz pracy.

Próbuję sobie wyobrazić siebie po trzech latach w tej firmie i niestety widzę tylko znerwicowany cień samotnego człowieka, którego nie ma nawet kto odwiedzić w psychiatryku.

Póki co podziękuję i będę szukała dalej zwłaszcza że mam zaproszenie na kolejną rozmowę do sektora który mnie interesuje.
A dziękuję, miło z Twojej strony
Niestety u mnie bez zmian, mimo że wysłałam kilka aplikacji to telefon milczy... Już nie wiem co robić. Dalej chodzę i opiekuję się tą córką kuzynki, zawsze to jakaś kasa (dzięki temu zafundowałam sobie wizytę u brafitterki i kupiłam staniczek, stwierdziłam, że też na coś zasługuję).

Jutro jadę na te targi pracy, chyba sobie więcej CV dodrukuję, bo mam tylko 5 sztuk. Co prawda nie byłam jeszcze na takich targach, ale coś czuję, że tam będą firmy telemarketingowe tylko lub inne badziewia...

Poważnie myślę nad pracą w Biedronce (tylko jeszcze trzeba się tam dostać) - moja kuzynka pracuje i się pytałam czy ja nie chcę, że może coś szepnąć kierowniczce swojej. Jest tam na 3/4 etatu i zarabia 1300 zł na rękę, więc spoko kasa... Coś mnie jednak hamuje, już nie chodzi o to, bo żadna praca nie hańbi, ale jednak wymarzyłam sobie coś innego - niestety marzenia trzeba będzie porzucić...

Mój TŻ ma taki jakby okres próbny w pewnej firmie, zobaczymy co z tego będzie

Co do Twojej oferty - fajnie, że są Tobą zainteresowani, ale skoro sama czujesz że nie widzisz siebie na tym stanowisku i w dodatku masz kolejne rozmowy to może rzeczywiście odpuść
POWODZENIA!

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:16   #4652
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
.

Próbuję sobie wyobrazić siebie po trzech latach w tej firmie i niestety widzę tylko znerwicowany cień samotnego człowieka, którego nie ma nawet kto odwiedzić w psychiatryku.

Póki co podziękuję i będę szukała dalej zwłaszcza że mam zaproszenie na kolejną rozmowę do sektora który mnie interesuje.
Mi w ciągu roku zrobili taką sieczkę, że do dzisiaj boję się dużych firm i nadal przezywam stres i mobbing jaki tam doświadczyłam. Zresztą pamiętam że coś tam pisałyśmy o tym na priv.

Jeśli masz zaproszenia na rozmowy to naprawdę nie warto W końcu znajdziesz coś lepszego. Co innego gdyby cię nigdzie nie zapraszano, ale ty masz tyle rozmów że w końcu trafisz w gusta rekruterów.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 16:17   #4653
Arya90
Zakorzenienie

witajcie.
wracam do Was znowu. Staż się skończył, umowa się skończyła i od wczoraj jestem na bezrobociu. Byłam dzisiaj się rejestrować w PUP-ie.
Jutro chyba pojadę po okolicy z CV-kami.

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:14   #4654
kayra
Zadomowienie

Ja dziś dostałam zaproszenie na rozmowę do Warszawy. Co najśmieszniejsze to było moje pierwsze cv wysłane do Warszawy. Długo to trwało, bo wysłałam 18tego lutego. Pojadę, ale się nie nastawiam, bo widać, że maja dużo rozmów. Może coś się ruszy niedługo skoro tyle trwają rekrutacje.

kayra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:15   #4655
Carpathia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość

Poważnie myślę nad pracą w Biedronce (tylko jeszcze trzeba się tam dostać) - moja kuzynka pracuje i się pytałam czy ja nie chcę, że może coś szepnąć kierowniczce swojej. Jest tam na 3/4 etatu i zarabia 1300 zł na rękę, więc spoko kasa... Coś mnie jednak hamuje, już nie chodzi o to, bo żadna praca nie hańbi, ale jednak wymarzyłam sobie coś innego - niestety marzenia trzeba będzie porzucić...
Od Biedronki inne firmy powinny się uczyć jak odbudować dobre imię firmy. Pamiętamy procesy pracowników sprzed kilku lat, a dziś są znani z dobrych warunków zatrudnienia, dodatków i wzorowego przestrzegania kodeksu pracy. Szkoda że nie można było tak od razu.
Sama aplikowałam na staż do działu hr ale niestety bez odzewu.

Cytat:
Napisane przez Heledore
Mi w ciągu roku zrobili taką sieczkę, że do dzisiaj boję się dużych firm i nadal przezywam stres i mobbing jaki tam doświadczyłam. Zresztą pamiętam że coś tam pisałyśmy o tym na priv.

Jeśli masz zaproszenia na rozmowy to naprawdę nie warto W końcu znajdziesz coś lepszego. Co innego gdyby cię nigdzie nie zapraszano, ale ty masz tyle rozmów że w końcu trafisz w gusta rekruterów.
Pisałyśmy. Ja z kolei obserwowałam mobbing w małej firmie, zaś w dużej pracowało mi się w świetnej atmosferze. Porzuciłam podział firm pod względem wielkości, a i korpa, korpie nierówna
Liczę na to że coś się odmieni. Bo znów dopadają mnie depresyjne myśli o tym że nic mnie nie czeka i wszystkie moje starania spełzną na niczym.

Czy coś za to ruszyło się u Ciebie pod względem pracy?
Carpathia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 17:36   #4656
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:

Czy coś za to ruszyło się u Ciebie pod względem pracy?
ruszyło tylko tyle, ze panie wracają z macierzyńskiego - nie idą na wychowawczy - i nie mam szans na przedłużenie zastępstwa. Jest jeszcze jedna pani, która jest bardzo chora i nie wiadomo kiedy wróci ale to mnie nie ratuje. Zresztą nie życze ludziom źle. Niech babeczka sobie zdrowieje Znałam ją tylko 2,5 miesiąca zanim zachorowała ale była całkiem sympatyczna i sporo mi pomagała/wyjaśniała od początku.

Stary 2013-03-19, 17:54   #4657
Kukunia23
Rozeznanie

Mnie to chce krew zalać na to moje wynagrodzenie...ręce mi opadają bo wychodzę na zero a praktycznie nic dla siebie nie kupuję,żadnych przyjmeności...i ja się pytam: JAK ŻYĆ??????

Kukunia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 18:39   #4658
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Od Biedronki inne firmy powinny się uczyć jak odbudować dobre imię firmy. Pamiętamy procesy pracowników sprzed kilku lat, a dziś są znani z dobrych warunków zatrudnienia, dodatków i wzorowego przestrzegania kodeksu pracy. Szkoda że nie można było tak od razu.
Dokładnie...
Muszę to przemyśleć...
Kurdę kiedy się w końcu ułoży?

Zobaczymy co tam jutro na tych targach będzie

Wymiana
Stary 2013-03-19, 18:39   #4659
Carpathia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
ruszyło tylko tyle, ze panie wracają z macierzyńskiego - nie idą na wychowawczy - i nie mam szans na przedłużenie zastępstwa. Jest jeszcze jedna pani, która jest bardzo chora i nie wiadomo kiedy wróci ale to mnie nie ratuje. Zresztą nie życze ludziom źle. Niech babeczka sobie zdrowieje Znałam ją tylko 2,5 miesiąca zanim zachorowała ale była całkiem sympatyczna i sporo mi pomagała/wyjaśniała od początku.
Widać niestety jak ludzie boją się o pracę i robią co mogą aby ją zachować.

Lubię wpisy Tusi o tym ile wysłała CV - zawsze mnie to motywuje. Po ostatnim się sprężyłam i wysłałam dziś 5 CV tym razem celując w mniejsze firmy.
Carpathia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 18:42   #4660
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez Kukunia23 Pokaż wiadomość
Mnie to chce krew zalać na to moje wynagrodzenie...ręce mi opadają bo wychodzę na zero a praktycznie nic dla siebie nie kupuję,żadnych przyjmeności...i ja się pytam: JAK ŻYĆ??????
Mówią, że krótko...

Wymiana
Stary 2013-03-19, 18:51   #4661
mikados
Rozeznanie

Cytat:

Zobaczymy co tam jutro na tych targach będzie
Ja byłam tylko raz na takich targach i wspominam nawet pozytywnie. Sporo lokalnych firm (wiele ofert niestety dla osób z orzeczeniem) i z większych miast, oferty szkół wyższych i różnych kursów. Pup mój i z sąsiednich kilku miast ze swoimi ofertami. Można było porozmawiać z potencjalnymi pracodawcami. CV zbierało tylko kilka firm inne prosiły o przesłanie na maila. Dodatkowo trochę słodyczy, ołówków, długopisów i papierków od firm, z którymi się rozmawiało.
Co prawda niektórzy ludzie zachowywali się jakby tylko do gratisy przyszli i rzucali się na gadżety i nawet potrafili się o nie bić jakby długopis czy ołówek to był towar deficytowy nie dostępny nigdzie indziej, no cóż.
Ale ogólnie polecam się wybrać.
mikados jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-19, 19:23   #4662
Pulcia_
Raczkowanie

Cytat:
Mówią, że krótko...
racja, tak właśnie mówią, żeby Państwo nie musiało pieniędzy na emerytury wypłacać
Stary 2013-03-19, 19:45   #4663
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez mikados Pokaż wiadomość
Ja byłam tylko raz na takich targach i wspominam nawet pozytywnie. Sporo lokalnych firm (wiele ofert niestety dla osób z orzeczeniem) i z większych miast, oferty szkół wyższych i różnych kursów. Pup mój i z sąsiednich kilku miast ze swoimi ofertami. Można było porozmawiać z potencjalnymi pracodawcami. CV zbierało tylko kilka firm inne prosiły o przesłanie na maila. Dodatkowo trochę słodyczy, ołówków, długopisów i papierków od firm, z którymi się rozmawiało.
Co prawda niektórzy ludzie zachowywali się jakby tylko do gratisy przyszli i rzucali się na gadżety i nawet potrafili się o nie bić jakby długopis czy ołówek to był towar deficytowy nie dostępny nigdzie indziej, no cóż.
Ale ogólnie polecam się wybrać.
O to fajnie przeczytać taką pozytywną opinię, jutro zdam relację jak było u mnie

Taaaa jak gdziekolwiek jest jakaś akcja, to wielu ludzi zachowuje się jak zwykłe sępy

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Pulcia_ Pokaż wiadomość
racja, tak właśnie mówią, żeby Państwo nie musiało pieniędzy na emerytury wypłacać
Otóż to

Wymiana
Stary 2013-03-19, 19:56   #4664
Auksencja
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluję!

Po raz kolejny powiedziano mi że pracuje się tam w wielkim stresie 12h dziennie, 5 dni w tygodniu i mam zastanowić się czy jest to coś dla mnie bo chcą osobę która nie rozmyśli się po pół roku ani po 2 latach
.
Myślę, że pracując nawet rok w takim kołchozie, byłabyś łysa i miałabyś mega wrzody żołądka na dokładkę.

Ja też przebierałam w ofertach pracy i nie chciałam iść do obozu koncentracyjnego nawet mając nóż na gardle
Auksencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 20:59   #4665
Erite
Zadomowienie

Hej Dziewczyny, oto wróciłam!
Nie poszłam do tej pracy na infolinii, bo się okazało, że natychmiastowo muszę się przeprowadzić a mój TŻet z braku pracy wyjeżdża za granicę do pracy.
Tak więc zostałam bez pracy, bez żłobka, bez rehabilitacji dla młodej ale jestem bliżej mojej mamy, więc liczę na jej pomoc i wsparcie psychiczno-moralne. Magisterka w lesie, tak więc wesoło. Można się już tylko śmiać.
Szybko piszę magistra a w międzyczasie szukam pracy i w razie czego żłobka czy coś...

Mam nadzieję, że u Was ciekawiej i zarazem spokojniej Jutro poczytam, bo dzisiaj już nie mam siły

If you are good at something never do it for free.

Edytowane przez Erite
Czas edycji: 2013-03-19 o 21:01
Erite jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-19, 21:10   #4666
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
(...)

Przeżyłam dziś dwu-godzinną, szczegółową rozmowę w firmie o wątpliwej reputacji. Nie wiem czy mam szansę na ofertę ale do jutra mam dać odpowiedź czy chcę tam pracować.
wykończysz się!

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kluska234 Pokaż wiadomość
Muszę dołączyć do Was. Bo znów jestem poszukująca pracy
Witamy

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Astra Pokaż wiadomość
Witam! Podczytuję was już od roku,odkąd zamknęłam swój sklep.
witamy

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
witajcie.
wracam do Was znowu. Staż się skończył, umowa się skończyła i od wczoraj jestem na bezrobociu. Byłam dzisiaj się rejestrować w PUP-ie.
Jutro chyba pojadę po okolicy z CV-kami.
witamy ponownie

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kayra Pokaż wiadomość
Ja dziś dostałam zaproszenie na rozmowę do Warszawy. Co najśmieszniejsze to było moje pierwsze cv wysłane do Warszawy. Długo to trwało, bo wysłałam 18tego lutego. Pojadę, ale się nie nastawiam, bo widać, że maja dużo rozmów. Może coś się ruszy niedługo skoro tyle trwają rekrutacje.
18 lutego? to miesiąc! oby u mnie się ruszyło...

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
ja się też zgłosiłam ostatnio do biura

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
ruszyło tylko tyle, ze panie wracają z macierzyńskiego - nie idą na wychowawczy - i nie mam szans na przedłużenie zastępstwa.
czyli tracisz pracę?

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:

Lubię wpisy Tusi o tym ile wysłała CV - zawsze mnie to motywuje. Po ostatnim się sprężyłam i wysłałam dziś 5 CV tym razem celując w mniejsze firmy.
dzisiaj wysłałam aplikację do miejsca gdzie bardzo by mi zależało... zrobiłam specjalny folder z projektami, które miałam przyjemność robić na przestrzeni tych 5 lat i nie wysłałam przez portal pracowy a weszłam na stronę firmy i stamtąd wysłałam.

zaraz popatrzę czy może coś doślę, bo dziś chyba tylko 5 czy 6 wysłałam...

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Erite Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, oto wróciłam!
Nie poszłam do tej pracy na infolinii, bo się okazało, że natychmiastowo muszę się przeprowadzić a mój TŻet z braku pracy wyjeżdża za granicę do pracy.
Tak więc zostałam bez pracy, bez żłobka, bez rehabilitacji dla młodej ale jestem bliżej mojej mamy, więc liczę na jej pomoc i wsparcie psychiczno-moralne. Magisterka w lesie, tak więc wesoło. Można się już tylko śmiać.
em spokojniej Jutro poczytam, bo dzisiaj już nie mam siły
hej Erite
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 21:38   #4667
Pulcia_
Raczkowanie

pochwalę się, że chyba znalazłam pracę dziś byłam tam 4 dzień i dostałam pochwałę Wczoraj szefowa powiedziała mi , że podoba jej się to , że jestem obeznana w sprzęcie komputerowym a dziś znalazłam ładunek dla jednego kierowcy (mina szefowej-bezcenna )
Koleżanka jeszcze do niej powiedziała: kurcze 4 dzień tu jest i już coś znalazła a ile razy była już blisko, żeby ktoś się zgodził, porównała mnie także do jakieś praktykantki , że ona to była jakaś nierozgarnięta.
A szefowa do niej: wiesz co, lepiej zapomnij o niej-bo ja już to zrobiłam i lepiej mi z tym ...
Także mam nadzieję, że będzie ok
Życzę również wam jakieś fajnej i ambitnej pracy
Stary 2013-03-19, 22:06   #4668
Konto usunięte

Cytat:

pochwalę się, że chyba znalazłam pracę
gratuluję!

zliczyłam cv z dziś - 11....
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:08   #4669
Heledore
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39867246]2:03 ----------

czyli tracisz pracę?
[/QUOTE]
niestety tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-20, 08:25   #4670
kayra
Zadomowienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39867246]

18 lutego? to miesiąc! oby u mnie się ruszyło...
[/QUOTE]
Tak, bardzo długo. Boje się, ale muszę dać z siebie wszystko.
Cytat:

pochwalę się, że chyba znalazłam pracę dziś byłam tam 4 dzień i dostałam pochwałę Wczoraj szefowa powiedziała mi , że podoba jej się to , że jestem obeznana w sprzęcie komputerowym a dziś znalazłam ładunek dla jednego kierowcy (mina szefowej-bezcenna )
Koleżanka jeszcze do niej powiedziała: kurcze 4 dzień tu jest i już coś znalazła a ile razy była już blisko, żeby ktoś się zgodził, porównała mnie także do jakieś praktykantki , że ona to była jakaś nierozgarnięta.
A szefowa do niej: wiesz co, lepiej zapomnij o niej-bo ja już to zrobiłam i lepiej mi z tym ...
Super!

kayra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:29   #4671
An Ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Astra Pokaż wiadomość
Witam! Podczytuję was już od roku,odkąd zamknęłam swój sklep.Przez to że miałam swoją działalność gospodarczą wcale nie jest mi łatwo znaleźć pracę.Kiedy miałam normalnie w cv napisane że prowadziłam swój biznes,nikt nie odpowiadał na moje zgłoszenia.Potem zmieniłam na to że po prostu pracowałam w takim i takim sklepie tyle i tyle.Byłam na kilku(przez rok)rozmowach i nic Wysyłałam gdzie się da.A to studenci,a to do 25r.ż,grupa inwalidzka,brak doświadczenia w spożywczaku itd.I wiecznie "a to jak mężatka to pewnie dzieci są,mówie nie ma i na razie nie planuję" to kręcą nosem.Urząd pracy też mi nie pomógł,żadne szkolenia ani nic.Staże miałam już dawno i to 2więc też się nie kwalifikuję.Przez to że płaciłam najniższy ZUS to nawet zasiłek dla bezrobotnych mi się nie należał.Normalnie Kocham Cię Polsko! Dziś w tą zamieć pojechałam do sąsiedniego miasta zobaczyć czy nie ma ogłoszeń w sklepach.Tylko zmokłam,zmarzłam i wydałam kasę na bilety,które znów zdrożały.Złożyłam cv w Biedronce,jestem ciekawa czy się w ogóle odezwą.Mam roczna dziurę w cv i boję się co będzie dalej Masakra Pozdrawiam!
Doskonale Ciebie rozumiem, ja juz się zastanawiam, czy czasami za stara nie jestem

Powiedz mi do Bieronki to tak z ''buta'' zaniosłas CV? Szukałam u nich na stronie, ale niby pracy u mnie w mieście nie ma.

Pulcia_ gratki

Edytowane przez An Ka
Czas edycji: 2013-03-20 o 08:30
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 08:38   #4672
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:

Super! gratulacje!

Wymiana
Stary 2013-03-20, 08:46   #4673
slonecznikow_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez An Ka Pokaż wiadomość
Powiedz mi do Bieronki to tak z ''buta'' zaniosłas CV? Szukałam u nich na stronie, ale niby pracy u mnie w mieście nie ma.
Moja znajoma dostała pracę w Biedronce po tym, jak osobiście przyniosła CV do sklepu Myślałam, że o zatrudnieniu w takiej sieci decyduje ktoś "wyżej postawiony", ale chyba decyduje kierownik... Trudno powiedzieć.
Podobno czasami jest ciężko (tzn. dużo pracy, itd.), ale dobrze płacą.
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 09:26   #4674
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość
Moja znajoma dostała pracę w Biedronce po tym, jak osobiście przyniosła CV do sklepu Myślałam, że o zatrudnieniu w takiej sieci decyduje ktoś "wyżej postawiony", ale chyba decyduje kierownik... Trudno powiedzieć.
Podobno czasami jest ciężko (tzn. dużo pracy, itd.), ale dobrze płacą.
w biedronce płaca tyle co u mnie laska ktora ma na sobie 3 stanowiska wiec...warto isc.
Stary 2013-03-20, 09:44   #4675
An Ka
Zadomowienie

Troszke mi głupio zanosić na osiedlu, ale z drugiej strony sa plusy (jakby sie udało): blisko, za dojazd nie płacę i jeszcze czas zyskuję.
Jutro chyba w misto sie wypuszczę
Stary 2013-03-20, 10:00   #4676
kursywkrakowie
Przyczajenie

GG do kursywkrakowie
podnośmy swoje kwalifikacje - kursy

cześć

dziewczyny a co Wy na to, aby poszerzać swoje kwalifikacje poprzez robienie krótkich i szybkich kursów?

Ja teraz organizuję kurs przedłużania i zagęszczania rzęs, a potem zaraz kurs dietetyka.

Mam dobre ceny i wydajemy certyfikaty. Pracodawcy to NAPRAWDE cenią.

Jeśli chcecie sie dowiedzieć wiecej to zapraszam np. na gg: 7100905.

Pozdrawiam i zapraszam
kursywkrakowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:12   #4677
Arya90
Zakorzenienie

ja dzisiaj nie wysłałam póki co żadnego CV.

ja kiedyś zanosiłam do lidla, to nie chcieli mnie, bo jestem studentką i powiedzieli mi, że to jest praca dla osób po zawodówce, a nie że z wyższym na kasie- tylko co zrobić, jak pracodawcy inni chcą znowu kosmicznego doświadczenia? Ech... masakra z tym wszystkim .

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-20, 10:23   #4678
An Ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Arya90 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj nie wysłałam póki co żadnego CV.

ja kiedyś zanosiłam do lidla, to nie chcieli mnie, bo jestem studentką i powiedzieli mi, że to jest praca dla osób po zawodówce, a nie że z wyższym na kasie- tylko co zrobić, jak pracodawcy inni chcą znowu kosmicznego doświadczenia? Ech... masakra z tym wszystkim .
To też nie dla mnie bo nie jestem po zawodówce, ale studentka od kilku lat juz tez nie
Stary 2013-03-20, 11:01   #4679
Konto usunięte

Mam dość. Autentycznie mam dość.
Kurde, gdzie te aplikacje lecą? W kosmos?!
Wiem, że szukam dopiero 20 dni ale czemu nikt nie dzwoni, no czemu? Mąż we mnie wątpi, że teraz to pewnie nic nie znajdę. Wrrr. Grunt to wsparcie. Idę robić schabowe. Wyżyję się tłukąc kotlety!
Stary 2013-03-20, 11:12   #4680
Astra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez An Ka Pokaż wiadomość
To też nie dla mnie bo nie jestem po zawodówce, ale studentka od kilku lat juz tez nie
Wisiała kartka że szukają pracownika to weszłam i dałam kasjerce,bo kierownik zmiany był zajęty. Podobno warunki są ok.Na poczatek niby jest 3/4etatu(6godz) coś ok 1300zł,podobno to zależy od obrotów sklepu.Do tego paczki na święta dla pracownika i dziecka jak jest, i bony.Dziewczyna pisała że w wakacje za dobre utargi też dostali 300zł w bonach a jak dziecko idzie do 1szej klasy to dostaje wyprawkę.Ile w tym prawdy nie wiem,tyle w necie wyczytałam Ja bym na Twoim miejscu zaniosła,co ci zależy nie zadzwonią to trudno.A może się uda,tym bardziej że masz blisko a czas dojazdu do pracy i z pracy też ważna rzecz

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;39874637]Mam dość. Autentycznie mam dość.
Kurde, gdzie te aplikacje lecą? W kosmos?!
Wiem, że szukam dopiero 20 dni ale czemu nikt nie dzwoni, no czemu? Mąż we mnie wątpi, że teraz to pewnie nic nie znajdę. Wrrr. Grunt to wsparcie. Idę robić schabowe. Wyżyję się tłukąc kotlety![/QUOTE] Ja nie wiem co z tymi chłopami jest.Chyba powinni porządny dostać.Pracują i nie wiedzą co człowiek czuje.Mój też jakiś taki oschły,jak ostatnio miałam już dość i zaczęłam płakać że czuję się jak kupa gó... bo nigdzie mnie nie chcą to powiedział tylko "po co płaczesz,nic ci to nie da,nie tylko ty szukasz pracy w tym kraju,w końcu coś znajdziesz" Wolałabym żeby powiedział że będzie dobrze i przytulił.Ciężko jest się przebić z cv,zwłaszcza że dziś zobaczyłam ogłoszenie na które było 15 tys wejść,a było dane wczoraj o godz 23.Z tego wybiorą 10 osób na rozmowę i tyle

Astra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości