|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Rozeznanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Raczkowanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Już któryś raz czytam jak nie o pomidorze to o rzodkiewce.
Dziewczyny co w zasadzie jeść pierwsze dni po porodzie?
#4653 |
Zakorzenienie
|
Ja po pomidorze nie zauwazylam zeby cos bylo, dobrze jesc cos nowego codziennie i obsrwowac malenstwo.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Rozeznanie
|
kasiab to idź się zdrzemnąć jak mała śpi, bo będziesz zombie!!
Ja jak na razie jem prawie wszystko, jak małej coś wyskoczy to nie będę wiedziała od czego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie ten termin odpowiada, ale to Kacper decyduje ![]()
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() Edytowane przez monijaaa Czas edycji: 2014-05-15 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
U nas nocka kiepska. Maly nie chcial wogole spac. I ciezko go bylu uspic. A jak go zostawilismy zeby sobie polezal to bylb krzyk. KASIABKU zgadzam sie z toba. Dziecko to jedna wielka zagadka - jak ja rozszyfrowac ![]() IEMAND ![]() ![]() ASIULKA oby akcja sie szybko rozkrecila ![]() Jestem dzis jak zombie... ile to bedzie trwalo ??? Wybaczcie ze tak ciagle narzekam. Milgo dnia ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#4657 |
Wtajemniczenie
|
Meldujemy się po wizycie
![]() Szyjka skrócona rozwarcie na palec (1 cm) więc ![]() Nie wiem czy rozpulchniona czy zgładzona ![]() Wody ok, ale i tak w sobotę po 15 na IP i na oddział. Tam nuda i zwała, ktg 2 razy dziennie i czekanie na poród ![]() Przyrost wagi wg. zapisów w karcie ciąży straszny, ale mam to gdzieś. Za chwilę minie pół roku, odkąd moje pożycie szlag trafił a jako przyszła matka polka karmiąca mogę sobie darować próby bycia sexy ![]() Najbardziej chyba złości mnie przymusowy wcześniejszy macierzyński, aczkolwiek będąc w szpitalu podpytam o L4, jak mojego gina nie będzie na dyżurze ![]() Chansons i Lucynka ![]() ![]() Ramona a ty co? przed weekendem zamierzasz rodzić ![]() ![]() Przy takiej pogodzie jak dziś też nie chciałabym się rodzić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do rzodkiewek i pomidorów to moim zdaniem mogą jeszcze przez chwile być "be", bo te pierwsze nowalijki są takie mocno nadmuchane na początku, ale to właściwie kwestia dni (zwłaszcza z rzodkiewką) aż staną się dobre i nie powinny (moim zdaniem) nic robić.
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-15 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Wtajemniczenie
|
Nikii chyba masz rację, mój tż często pytał Igę czy chcę iść "ee" może to ją zraziło, wkurzał się jak mówiła,że nie a za chwilę robiła w pieluchę.. trudno musimy przeczekać, dzięki za rady
![]() Igusia zasnęła , byłyśmy chwilę na spacerku i padła teraz Moja Majka dziś się słabo rusza, dobrze że wizyta dziś bo chyba bym pojechała na IP..martwię się.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to ze 20 metrów wypastowałam na kolanach i nic ![]() byłam jeszcze przed chwilą w sklepie na rowerze ![]() jak po tym nic się nie ruszy, to jakiś cud będzie ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem
![]() Hania śpi, ja sobie zaraz wciągnę serial i idę surówkę zrobić do obiadu, bo dzisiaj mój tata zarządził, że na obiad grillujemy schabik i karkówkę ![]() ![]() Madziuula cudnie zasnął, Hania też tak kimała w chuście ![]() ![]() Niegrzeczna powiem Ci, że u nas też taki trochę bunt na mycie zębów ostatnio ![]() Powodzenia w przypomnieniu o kupce, oby się nie poprzestawiało na stało ![]() Nikii współczuję nocki, Oskar na pewno tak jak mówisz bał się, że mama znowu wybędzie ![]() Kasiab no niestety przy dzieciach to często trzeba metodą prób i błędów, trochę kiepsko tak eksperymentować, no ale inaczej się nie da. Współczuję nocki ![]() Justyna ![]() ![]() Justiwi brawa za wizytę w takim razie, ale do soboty jeszcze jest czas, oby się rozkręciło samo ![]() Ramona oszalała na rowerze jeszcze teraz jeździć ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- W ogóle czerwcówki weźcie się wstrzymajcie jeszcze z tym rodzeniem, bo mnie stresujecie tylko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
KASIAN tak myslisz? Ze Franek w koncu bedzi lepiej spal w.nocy... teraz pieknie spi od 11 no.ale zasnal w.wozku
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
Maja śpi już od 11 , Oskar właśnie zasnął
![]() A powiedzcie mi jak to jest z imionami na chrzest czy musi choć 1 być święte?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Zakorzenienie
|
Chansons, Lucynka brawo za 39 tydzień!!
![]() huggiesy żółte ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4664 |
Rozeznanie
|
Niki proszę cię, opamietaj się
![]() Justiwi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Zadomowienie
|
Specjalnie dla Ciebie i wszystkich mam po raz pierwszy pocieszenie od doświadczonej mamy w kwestii snu:
http://themommydiariessite.files.wor...214-092327.jpg justiwi brawo za wizytę oby mały zdecydował się wyjść szybko! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za otuchę ![]() Tatuś kazał zaczekać małemu do 15go, dziś 15 więc może... ![]() ![]() ![]() Tak czy owak przepakowałam już torby szpitalne, w jednej mam to co potrzebne na normalne "leżakowanie", w drugiej akcesoria około i poporodowe. Dziewczyny, może np. kasiab lub inne, które wylądowały w szpitalu przed porodem podpowiedzą, co jeszcze zabrać. Zamiast koszuli nocnej zabieram piżamę (żeby np. na ktg ![]() ![]() Zabieram pakiet czystej bielizny w formie kilku par majtek i skarpetek oraz staników (nie wiem ile dni tam spędzę, nim coś ruszy. Tż w razie czego przywiezie czyste, zabierze brudne ale majtek i skarpetek mam po 6 par ![]() Do tego zabrałam talerzyk i małą ściereczkę do naczyń. I chyba spakuję jakąś małą gąbkę do naczyń(mam do mycia rąk mydło w płynie, chyba do umycia kubka i sztućców się nada, nie? ) Będę musiała dokupić jakieś przekąski do zagryzania. Mam też gruuubą książkę "Pierwszy rok życia dziecka" i "Twój Styl" do czytania. Z kosmetyków dopakowałam jakieś próbki kremów do twarzy i pod oczy, chusteczki do demakijażu w razie co (zabiorę podkład i tusz żeby nie straszyć ewentualnych odwiedzających ![]() Tak to z kosmetyków to co mi trzeba to mam. Kasiab jak spędzałaś czas w szpitalu? Jak z posiłkami, nie byłaś wieczorem po kolacji głodna? Czy dokarmiali Cię " z zewnątrz"?? Sylvunia nie martw się wagą, ![]() ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-15 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Rozeznanie
|
Lemand gratulacje!!!!! Odpoczywajcie!!!
![]() U nas noc w miare ok gdyby nie 2h kimanie Wojtka na mojej klacie nad ranem :P Wróciliśmy właśnie z pierwszej wizyty u pediatry, wszystko w porzadku, nadal po szpitalu ropieje mu czasami oczko wiec musimy kupic kropelki. Poza tym wychodzac ze szpitala wazyl 3020g, na drugi dzien wazony przez polozna 3060 a dzis juz 3170 :O takze jest najedzony ![]() Zaraz wybieramy sie na pierwszy spacer i oczywiście zastanawiam sie w co go ubrac.... Trzymam kciuki za was dziewczyny, asiulka! Czekamy! ![]() Justiwi u nas w szpitalu posiłki byly o 8, 12:30 i 16:00- procz obiadu to reszta do bani- 3 kawalki chleba z "szynka"...dokarmiana bylam z zewnatrz, inaczej bym padla a po porodzie karmiac piersią to juz w ogóle. Wez duuuuuuzo wody mineralnej, podczas samego porodu wypilam 2l a potem 3l/ dzień. ![]() Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2014-05-15 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4670 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z rossmana ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Jakoś nie mam nastroju na pisanie ale czytam Was ![]() Byłam rano u wampirzyc a oto wyniki: Erytrocyty 3,95 mln/µl Leukocyty 13,58 tys/µl Hemoglobina 12,4 g/dl Hematokryt 36,0 % PLT - płytki krwi 232 tys/µl TSH 3-cia generacja 0,089 µIU/ml FT3 4,18 pmol/l FT4 16,09 pmol/l Przeciwciała anty-TPO 2,95 IU/ml Także wszystko chyba ok ![]() Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-05-15 o 12:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Rozeznanie
|
justiwi
![]() nikii dopiero co urodziłas a Ty o oknach myslisz???? szok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Wtajemniczenie
|
Nikii ja Cię proszę, jakie okna!!
![]() ![]() justiwi, przede wszystkim tak jak piszę seksta weź duuuużo wody mineralnej, przy karmieniu strasznie chcę się pić .. u nas posiłki w szpitalu były straszne i gdyby nie mama moja to bym padła ![]() ostatni posiłek o 17..i to 2 marne skibeczki chleba, tragedia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Rozeznanie
|
Hej,
Właśnie wrazam z trzeciej wizyty od 2 maja u lekarki rodzinnej. Wciąż jestem przeziębiona. Babczeka stwierdziła, że organizm jest już tak wymęczony i osłabiony że nie daje rady z przeziębieniem. Powiedziała, że antybiotyku mi nie da bo mam dzisiaj urodzić. Mówi, że kiepsko wyglądam twarz spuchnięta, ręce i nogi też i na pewno mam białko w moczu bo widzi po oczach ( skubana wie co mówi bo mam to białko w moczu, robiłam badania). Zalecenia: chodzenie po schodach, mycie okiem od wewnątrz i seks. Ja mówię do niej czy ja dam radę, a ona ALE BĘDZIESZ TYLKO LEŻEĆ. A na ja to że nie chodzi mi o seks tylko czy dam radę przy porodzie taka osłabiona? Ale się uśmiałam ![]() W końcu dała mi antybiotyk, bo stwierdziła że to już trwa tak długo że mogą bakterie z gardła do płodu przeniknąć i jak urodzę to mogę od razu małego zarazić. Mam brać ile da radę, a po porodzie lekarz zdecyduje co dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zdrówka życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
Light na to wygląda
![]() ![]() Dziewczyny to tylko 1 okno ![]() Monija możesz mi dopisać że poród SN ![]() O Majka się obudziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Wtajemniczenie
|
Dziewuszku, ja tak z doskoku poki Ptysiek spi... Wczoraj skonczyl 2 tygodnie:-D w tydzien przybral 300gr i wazyl w pn. 3245gr:-D nawal pokarmu wreszcie opanowany, kapiel znosi coraz lepiej, w dzien spi coraz mniej, za to w nocy budzi sie co 2-3 godziny i dosc szybko usypia
![]()
#4678 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ech Nikii jak ja Cię rozumiem z tymi oknami ![]() Cytat:
![]() ![]() Seksta brawa za wagę Wojtusia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zakorzenienie
|
MamoKTOSIA dzieki
![]() ![]() SYLVUNIA ja mialam husteczki pampersa niebieskie... do dzis uzywamy... sa ok. Maly znow.spi... wiec znow.zapowiada sie ciezka noc... ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- NADIAK zdrowka i.szybkiego porodu. NIKI myjesz okna? Skad ty bierzesz na to sily kobieto! ? KASIAN dzieki. ![]() Beatusia wychodzcie na spacery my prawie co dziennie jestesmy po 1 godz na dworze. Dzis sobie odpuscilismy bo leje i jest tylko 13 stopni... Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#4680 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kochane moje, czy zamiast chodzić po schodach mogę skakać na piłce? Bujanie i "wbijanie" główki jest chyba tak samo efektywne? Czy nie??
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.