|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Rozeznanie
|
Dot.: Meridia
beatrise
Z tego co ja wiem to nie ma takiego czegoś, że trzeba brać rok żeby była skuteczna...Mamy tu przykład choćby nawet Blondyny która brała tylko przez miesiąc i na tyle zmieniła swoje nawyki dodatkowo zastosowała dietę ale już bez Meridii i efekty są do dziś... W ulotce natomiast jest wzmianka na ten temat i wyraźnie jest napisane że Meridię można stosować do roku czasu no i nie dłużej niż rok. Ale to tylko moja sugestia myślę że są tu osóbki bardziej w tym temacie i będą konkretniejsze w swoich wypowiedziach na ten temat. U mnie waga znowu lekko ruszyła ![]() Dzisiaj pokazała: 86.4 kg ![]()
![]() |
#4682 |
Raczkowanie
|
nie zazdrość mi nadwagi i skłonności do otyłości
![]() mam pytanie: czy bierzecie tabletkę na czczo czy podczas posiłku? o której godzinie? czy odczułyście jakieś negatywne skutki łączenia jej z kawą? Ja mam już nawyk, że rano piję kawę, później koło 12 drugą, pierwszy posiłek jem dopiero koło 14-15.. nie wiem za bardzo jak to zgrać, żeby było dobrze, czy muszę/powinnam jeść śniadanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4684 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja Meridie biorę rano w trakcie śniadnia ok. 9. Jak zjadam jedną kanapkę to potem biorę tabletkę i popijam szklanka wody. I przeważnie tak mi się żołądek zapełni, że już więcej nie mogę zjeść ( ale to nie zawsze ). Potem ok. 11/12 jem drugie śniadanie lub coś zawsze przekąsze np. jogust czy jabłko, potem o ok. 15 jem objadek i ok. 18 jem jakiś owoc, jogurt coś takiego lekkiego. No tak mniej więcej wygląda mój dzień z posiłkami. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4686 | ||
Zakorzenienie
|
Ja po przejsciu z Meridia ogromnego bolu watroby w zeszlym roku, czy dwa lata temu, zgodnie z propozycja lekarza zaczelam znowu nasza przygode
![]() To ostatnia szansa przed operacja, niestety poniewaz otylosc czesciowo w moim wypadku jest wtorna same diety nic nie pomoga, cwiczenia rowniez... Mam nadzieje ze zwiekszona termogeneza przez meridie cos pomoze... Jak na razie nic mi nie doskwiera ze strony tetna czy cisnienia, bo jednoczesnie biore leki regulujace tetno i cisnienie :P\ Jezeli chodzi o zakaz sprzedazy (na szczescie zostal mi sie listek z poprzedniego opakowania) to objade wojewodztwo mazowieckie a kupie cholerstwo!
![]() |
![]() |
#4687 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedzi, wypiję dzisiaj kawę i zobaczę co się stanie
![]() ale muszę przyznać, że jestem trochę zawiedziona :p dzisiaj wzięłam 2 tabletkę, spodziewałam się pobudzenia, większej ilości energii a tu nic.. a przydałoby się.. ![]() aptekarze nie proponowali ci substytutów? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4688 |
Przyczajenie
|
Hej!
Dziś byłam u lekarza i dowiedziałam się, ze jest zakaz wypisywania recept na Meridię (co idzie z tym, że bez recepty jej się nie kupi) i na wszystkie jej zamienniki w całej Uni Europejskiej. A więc koniec z odchudzaniem Meridią. Meridia działa bardzo indywidualnie. Biorę 15 od 8 miesięcy i nie widzę jakiś wielkich efektów, jedynie nie przytyłam. Z oromną zazdrością czytam, że niektóre z Was mogą nie jeść po niej cały dzień. U mnie głód występuje i mogłabym wtedy zjeść "konia z kopytami". Może mam inny organizm? U mnie tłuszcz nie wylewa się, choć jest, ale mam bardzo twarde ciało, jakby ubite, więc gorsety też nic nie dają. Może Meridia działa na inny typ ciała? >Tak właśnie jest, objawy po Meridii są takie jak po amfetaminie. >Suchość w ustach, dużo energii, kołatanie serca, a po pewnym czasie >przeraźliwie zimno. Z tych obiawów to tylko suchość w ustach. Zmniejszona ilość energii, obniżył mi się nastrój. Jestem smutna, to chyba najbardziej przykry objaw Meridii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4689 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-02-17 o 21:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4690 |
Raczkowanie
|
Jak to
Edytowane przez JoannaOne EuUsCom Czas edycji: 2017-06-23 o 05:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4691 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() No niestety póki co z tego co mi wiadomo trwają badania i hmmm w niektórych aptekach jest jeszcze możliwość zakupienia Meridii itp. Wycofana całkowicie została narazie tylko Lindaxa. W zasadzie głośno na temat tych leków jest już od końcówki stycznia, także niektóre z Was zbyt późno zabrały się za zdobywanie Meridii ![]() Ja zaraz po pierwszych info wykupiłam recepte na podwójne opakowanie, ale szczerze mówiąc jestem strasznie zniesmaczona faktem że zrobili taki BUM! wokół leku ![]() Przede wszystkim lek jest dla osób z BMI powyżej 30, czyli wspomaga w leczeniu otyłości, więc nie dla lasek które piszą że chcą schudnąc 2-3 kg bo to już przesada ![]() Generalnie wydaje mi się że powinni zaostrzyć procesy zanim wogole lek trafi w czyjes rece, czyli np. więcej badań, może niech cena nie bedzie taka przystepna itp. aa nie odrazu wycofywac bo dla wielu z nas jest to jedyna deska ratunku dzieki ktorej mozemy pozbyc sie tluszczu ktory powoduje same skutki uboczne i znowu cieszyc sie zyciem, zreszta co Wam tu będe gadać kazda z nas nawet w momencie kiedy rozmiar zmniejszy sie nawet o 1 już chodzi z glowa w humorach. Mam ogromna nadzieje ze cos wymysla ale ze nie wycofaja leku calowicie. ![]() Ehhh no to troche posmęciłam hehe :P U mnie dziś 46 dzień z Meridią 10 i 16,6 kg za mną ![]() ![]() Do celu jeszcze 11 kg ![]() A jak tam u Was ?? Nic sie nie chwalicie swoimi postepami ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Są tam też linki do informacji jakie są odnośnie tego w necie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
taaa ![]() ![]() A na dodatek jeszcze od jakis 2 tygodni mam spuchniętą stopkę. Byłam u lekarza bo pomyślałam, że to może od Meridii, ale lekarka mi powiedziała, że jak by mi spuchły dwie stopky to może i by to było od leku, a jak spuchła jedna to nie koniecznie. Ale ja kiedyś jak odchudzałam się z Meridiią to właśnie musiałam przewać leczenie gdyż zaczełam dostawać sporo skutków ubocznych ( spuchła mi stopka lub stopy nie pamiętam, drętwiały mi ręce czasem nie mogłam nic utrzymać, miałam zimne dłonie cały czas i zaczynałam być coraz bardziej zdołowona ) A teraz nie mam żadnych skutków ubocznych, miałam przez pierwszy miesiąc suchość u ustach i to tylko to ![]()
![]() Edytowane przez beatrise Czas edycji: 2010-02-18 o 07:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4695 |
Raczkowanie
|
Ja muszę przyznać, że jestem przerażona, znalazłam wątek o meridii na innym forum i większość lasek, które ją biorą, waży po 60kg..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczynki,Ministerswo Zdrowia wycofało i zakazało sprzedaży Meridii,i jej pochodnych takich jak Zelixa gdyż są BARDZO NIEBEZPIECZNE DLA ZDROWIA.Co jak co,ale to trafiona decyzja min.kopacz
![]() |
![]() |
#4697 |
Rozeznanie
|
justytutka
Dokładnie...ja też trafiłam na wiele takich wątków na różnych forach i też robiłam wielkie oczy, przydało by sie tym głupim babom ![]() Jantra88 Z tego co wyczytałam przed momentem w necie...Meridia nie została jeszcze całkowicie wycofana więc nie potrzebny zamęt wprowadzasz hehe O ile mi wiadomo nic nie zmieniło się od koncówki stycznia...czyli niektóre apteki wstrzymały sie z jej sprzedaża, niektórzy lekarze nie chcą już jej przepisywać na czas badań. Ale sa miejsca gdzie można jeszcze ja dostać oczywiście na receptę... beatrise Oj nie płakusiaj ![]() ![]() Ja np. w pierwszych 30 dniach pozbyłam się 10 kg aa teraz już nie lecą tak jak wcześniej ale nie poddaje się nawet 0,30 dag dziennie jest dla mnie sukcesem ![]() ![]()
05.01.2011 r. - Start z Dukanem ![]() Faza II - trwa... BYŁO: 97,2 KG ![]() JEST: 73,8KG ![]() ![]() ![]() BĘDZIE: 65 KG ![]() Edytowane przez Nadiia24 Czas edycji: 2010-02-18 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4698 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4699 |
Rozeznanie
|
Jesli zostala wycofana przez producenta to zmienia postac rzeczy...w kazdym badz razie, szkoda
![]()
![]() |
#4700 | |
Raczkowanie
|
dziewczyny, proszę o radę.. wczoraj wzięłam trzecią tabletkę i wieczorem bardzo rozbolała mnie głowa, właściwie ból był nie tyle mocny co tępy, męczący.. bałam się brać jakiś lek przeciwbólowy, co robicie w takiej sytuacji? łykacie jakiś ibuprom? czy może ze względu na ten ból powinnam przerwać kurację?
Cytat:
"Zrobił to jednak sam producent lindaxy, który złożył do GIF-u wniosek o wycofanie leku w związku z tym, że Europejska Agencja Leków zaleciła wstrzymanie obrotu lindaksą na terenie Unii Europejskiej. Apteki w całym kraju wycofują ten specyfik, ale farmaceuci nie mają zakazu, by sprzedawać pozostałe medykamenty zawierające sybutraminę. " http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...l?ticaid=19ab9 Edytowane przez justytutka Czas edycji: 2010-02-19 o 07:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4701 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podano informacje ze osoby biorace lek powinny go przestac brac, nie mam takiego zamiaru. Albo wykonczy nas nadwaga, fundujac powolna i bolesna smierc, albo Meridia. Przesadzili z wycofaniem tego, serio. justytutka - zmierzylas cisnienie? moze Ci skoczylo...? Ja na razie nie mam zadnych skutkow ubocznych (odpukac), wrecz przeciwnie, lepiej mi sie tym razem sypia, nie potrzebuje juz 10 godzin, 6 w zupelnosci wystarcza.
![]() |
![]() |
#4702 |
Rozeznanie
|
Hello
![]() Co tam u Was?? Pogoda dzisiaj u mnie nie wyjściowa aa ja chciałam okna myć ![]() ![]() Normalnie jak na złość ![]() Wczoraj pozwoliłam sobie na troszkę winka...ilość minimalna bo tylko 2 lampki aa dzisiaj czuje sie jakbym sie uchlała na maksa ![]() ![]() Oprócz tego waga spadła, niewiele ale zawsze coś hehe ![]() Dziś pokazała już 85.6 kg ![]() ![]() Eeeeee kurcze prawie bym zapomniała, wczoraj odebrałam prawko heheh normalnie jestem driver hahah Zrobiłam wczoraj moje pierwsze 40 km :P bywały momenty grozy ale ogólnie było miło hehe Najgorsze było to że mój małż siedział i śledził każdy mój ruch jak jakiś Gestapo !! haha ![]() Życzę Wam udanego weekendu i pozdrawiam cieplutko ![]() ![]()
![]() |
#4703 |
Raczkowanie
|
Ehh wreszcie się coś ruszyło od dłuższego czasu, czyli jest mnie mniej o dodatkowy 1 kg hehe Baaardzo mozolnie to u mnie ostatnio idzie, ale nie poddaję się i wieżę, że to tylko takie moje chwilowe załamanko odchudzające
![]() Zawsze to coś ![]() Nadiia24 Gratki sukcesów ![]()
![]() |
![]() |
#4704 |
Rozeznanie
|
Hello
![]() A co tu taka cisza...mija kolejny tydzień aa Wy śpicie ![]() Chwalić się tu swoimi sukcesami, porażkami i wszystkim innym... Ja to dzisiaj niestety nie z sukcesem ![]() ![]() Moja waga stoi poki co, ale nie martwie się bo wiem że ruszy heheh zastanawiałam się nad braniem przed końcem stosowania Meridii, BIO CLA z zieloną herbatą. Brał to ktoś z Was?? Pomaga?? Bo ja slyszałam że podobno człowiek nie rzuca sie jak dziki na jedzonko hehehe Pozdrawiam
![]() |
#4705 | ||
Zakorzenienie
|
Albo waga mi sie zepsula albo 4kg poszlo w niepamiec... w sumie dopielam spodnie (na styk co prawda) ktorych jeszcze pare mies temu w ogole wcisnac nie moglam.
Skutkow ubocznych dalej nie posiadam ![]()
![]() |
![]() |
#4706 |
Rozeznanie
|
SzpiegZKrainyDeszczowców
No to gratuluje ![]() Ile dni już jesteś na Meridii ?? Pozdrawiam :P
![]() |
#4707 |
Raczkowanie
|
słuchajcie, dziewczyny, jak można sobie najłtwiej załatwić te tabletki? lekarzy znajomych nie mam, normalni mi nie dadzą a chyba ich potrzebuję bo w ciągu 3 tyg przytyłam 7kg ;/ taka praca
![]() |
#4708 | ||
Zakorzenienie
|
a niesmialo spytam, ile wazysz po tym strasznym przytyciu 7kg i majac ile wzrostu?
![]() |
![]() |
#4709 |
Raczkowanie
|
82 kg a wzrostu mam 164. no to chyba nie tak malo ważę. pracuję w barze z makaronami i o...
Dodam, że zawsze miałam tendencję do tycia, żadne diety nie działają, brak silnej woli a ćwiczenia tylko wiosną i latem... Teraz nie mogłabym wyjść z domu w te zimno. ![]()
Chcę Lepiej. Chyba pora iść spać. Edytowane przez BlueManiaczka Czas edycji: 2010-02-23 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4710 | ||
Zakorzenienie
|
Kochana, to I stopien otylosci. Sprobuj sama na razie, bo Meridia to nie jest witaminka C czy apapik, to powazny lek. I tak musisz przed nim zrobic EKG, cisnienie sprawdzac i proby watrobowe. Poza tym przy BMI 30,5 watpie aby jakikolwiek lekarz wypisal, wiekszosc z nas normalnie ma meridie poniewaz bylo sie na wizycie, normalne metody nie pomagaja, albo mamy schorzenia wspolistniejace. Zdobycia z innych zrodel niz lekarz i apteka nie polecam, bo mozesz przypadkiem kupic dawke 30mg ktora konia jest w stanie powalic, pomijajac to ze moze byc zanieczyszczona, a przede wszystkim nie wiesz co tak naprawde jest w srodku.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.