Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-17, 15:57   #4711
izaa29
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;83640896]Treść usunięta[/QUOTE]Ja też z wyprawką jestem jeszcze w lesie wczoraj jedynie udało mi się kupić jedno body i jednego pajaca

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 15:58   #4712
Olciaax23
Przyczajenie

[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;83640896]Treść usunięta[/QUOTE]

Witam
Tak, moja pierwsza ciąża, więc wszystko przebiega w takim ciążowym szale .
Co do wyprawki to większość rzeczy mamy dostać w spadku od męża kuzynki typu łóżeczko, ubranka i tak dalej. Część ubranek dostałam też do przeglądnięcia od kuzyna żony . Ale nie mogłam się powstrzymać od kupienia kilku komplecików sama. Narazie żeby zacząć startować z wyprawką czeka nas przeprowadzka w przyszłym tygodniu i wtedy przygotowania ruszą pełną parą . Jak narazie mamy kilka ciuszków.

Bardzo dziękujemy za gratulacje . A Ty wiesz już jakiej płci jest maleństwo?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Olciaax23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 16:14   #4713
Iwona 25
Zakorzenienie

HEJ WSZYSTKIM NOWYM DZIEWCZYNOM
gratulacje poznania płci
Wyprawka- dziewczyny żyjemy w takich czasach,że wszystko w jeden dzień można załatwić 37 lat temu było zupełnie inaczej, doceniam obecny luksus
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 18:44   #4714
Aretse_S
Raczkowanie

Czesc babeczki, ja tylko na szybko witam sie w koncu! po połówkowych
Wszystko gra i huczy, czlowiek-glut zaczyna miec jakies oblicze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180516_165141_edit.jpg (61,3 KB, 48 załadowań)
Aretse_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 18:46   #4715
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aretse_S Pokaż wiadomość
Gratuluję a ja oczywiście nie załapałam się znowu na żadne wyraźne ładne zdjęcie niestety junior na każdym USG odwraca się pupa twarz tuli do mojego kręgosłupa i jeszcze zasłania rączka uparciuch mały

Stary 2018-05-17, 18:46   #4716
sylwia7_89
Zadomowienie

Iwona to prawda ze mozna ale sa rozne promocje I mozna sobie powoli kompletowac I skorzystac z nich ja sporo ciuszkow dostalam od znajomej, troche kupilam zamierzam jeszcze na wyprzedazach sie rozejrzec, a poki co rozgladam sie po wozkach lozeczkach I tego typu rzeczach
Dziewczyny korzystacie juz z poduszki do spania dla kobiet ciezarnych? Bo wlasnie zastanawiam sie nad zakupem..

sylwia7_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 18:52   #4717
blackhaired_witch
Rozeznanie

Sylwia7_89, ja śpię na zwyklej poduszce, ktora jest tak plaska, ze przypomina naleśnik i póki co jest ok
blackhaired_witch jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-17, 18:57   #4718
drocia
Zakorzenienie

Ja póki co nie czuje potrzeby poduchy... Ale to się może zmienić z dnia na dzień w tych warunkach.

Właśnie, jak powinno się ubierać wrześniowe dziecko? Ze o jedna warstwę więcej niż drosky, to wiem, ale no nic mi to nie mówi, bo tu jeszcze nie zagojony pępek, wiec spodenki odpadają zupełnie, a sam pajacyk na spacer to będzie raczej za chłodno. Kombinezon zdecydowanie za ciepło, wiec co? Kolejny pajac na to? Bo zupełnie nie wiem, na co zwracać uwagę na nadhodzacyh wyprzedarzach...

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 19:25   #4719
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Slicznotek <3

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwia7_89 Pokaż wiadomość
Iwona to prawda ze mozna ale sa rozne promocje I mozna sobie powoli kompletowac I skorzystac z nich ja sporo ciuszkow dostalam od znajomej, troche kupilam zamierzam jeszcze na wyprzedazach sie rozejrzec, a poki co rozgladam sie po wozkach lozeczkach I tego typu rzeczach
Dziewczyny korzystacie juz z poduszki do spania dla kobiet ciezarnych? Bo wlasnie zastanawiam sie nad zakupem..

Jeszcze nie, ale za parę tygodni pewnie zacznę bo spiąc na boku już zaczynają mnie boleć kości biodrowe. Tyle że teściowa mi podkradla moja poduche ciążową

Moja Alicja /Sara rusza się już I rano i wieczorem <3 pukala sobie dzisiaj z jednej strony brzucha jak byłam w pracy, a jak wróciłam do domu to z drugiej strony

Ale moja starsza coś znów kaszle, a w minioną noc nie spała miedyz północą à trzecia w nocy... No myślałam że wyjdę z siebie a w pracy byłam nieprzytomna.

Stary 2018-05-17, 19:36   #4720
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 19:44   #4721
Heledore
Zakorzenienie

Śpię na poduszce od marca chyba. Mój kręgosłup codziennie rano jest jak nowy bo już o tej porze to boli jak diabli.

Myślę że powinien wystarczyć taki polarowy pajacyk w cieplejszy dzień we wrześniu. Przy spodenkach myślę że można też gume podwinąć tak by nie urazalo pępka ale może ktoś bardziej doświadczony się wypowie

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-17, 19:59   #4722
lupinka
Zadomowienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Idę dzisiaj na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia, dam znać jak było. Któraś z was pierworódek już była albo wybiera
Ja sie zapisalam na zajecia w lipcu. Napisz koniecznie co bylo u Ciebie i ile masz zajec/godzin ogolnie przewidzianych.

Cytat:
Napisane przez Olciaax23 Pokaż wiadomość
Witam wrześniowe mamy . Jestem nowa na forum. Obecnie jestem w 20t4d ciąży . Planowy termin porodu mam na 30.09, kilka tygodni temu pani doktor stwierdziła, że będzie chłopczyk. Za tydzień mam wizytę połówkową. Witam was bardzo serdecznie i mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć i trwać w naszych oczekiwaniach . Pozdrawiam serdecznie, Ola.
Witamy serdecznie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
wczoraj byliśmy na połówkowych i w końcu poznaliśmy płeć, będzie synek na szczęście na tym etapie wyszstko w porządku, teraz najwyższy czas zacząć intensywnie myśleć nad imieniem kilka typów już jest ale wybór ostateczny niezwykle trudny
Gratulacje dobrych wynikow i synka! Nadal we wrzesniu przewaga chlopakow! powodzenia w wyborze imienia, u nas to juz chyba decyzja ostateczna i nie zanosi sie na zmiane ale wiadomo do narodzin i wizyty w USC jeszcze troszke czasu

Cytat:
Sliczne zdjecie! Gratulacje udanych badan, napisz w wolnej chwili cos wiecej

Cytat:
Napisane przez sylwia7_89 Pokaż wiadomość
Dokladnie, poza tym cala radosc w kompletowaniu tej wyprawki, praniu, prasowaniu i skladaniu przed porodem mowie z perspektywy pierworodki

Ja spie juz od pierwszych miesiecy ciazy z poducha, ale ja zawsze lubilam spac z np. koldra miedzy nogami wiec u nas sie bardzo sprawdza

Drocia a mowili kiedy powtorza usg? Jaki jest plan postepowania? Czy na dzien dzisiejszy jeszcze nic nie powiedzieli?

Amelka Hmm... moze idz do innego specjalisty i sprawdz alternatywna opinie/diagnoze? Skoro ta neurolog mowi, ze chcialaby Cie miec pod kontrola to chyba ma tez dobre intencje

Edytowane przez lupinka
Czas edycji: 2018-05-17 o 20:00
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 20:04   #4723
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Ja póki co nie czuje potrzeby poduchy... Ale to się może zmienić z dnia na dzień w tych warunkach.

Właśnie, jak powinno się ubierać wrześniowe dziecko? Ze o jedna warstwę więcej niż drosky, to wiem, ale no nic mi to nie mówi, bo tu jeszcze nie zagojony pępek, wiec spodenki odpadają zupełnie, a sam pajacyk na spacer to będzie raczej za chłodno. Kombinezon zdecydowanie za ciepło, wiec co? Kolejny pajac na to? Bo zupełnie nie wiem, na co zwracać uwagę na nadhodzacyh wyprzedarzach...

-------
Co do ubioru - my wrześniowa starsza, o ile pamiętam a pamięć mam słabą, na samym początku uboeralismy na dwór w ciepłe dni w body z długim, spodenki (lub rajstopki) i pajacyk taki cienki, a jak robiło się chłodniej tak już na jesieni to zamiast tego pajacyka cienkiego to grubszy. A później w zimie kombinezon. Po domu to najczęściej body z długim plus taki polspioch, lub doby z długim +spodenki +skarpetki, a na noc piżamka (pajacyk) i otulacz, później piżamka (pajacyk) i śpiworek i tak jest do dziś.

Na samym początku bardzo mało używałam body z krótkim. Praktycznie body z krótkim zaczęłam używać dopiero na wiosnę czyli jak miała ponad 6mc. Rampersow wcale nie używałam także teraz nawet nie będę ich prac i wkładać do szafy bo rampersy to bardziej dla wiosennych dzieci. Rajstopki się przydały bardzo i body z długim też.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Co do pepuszka to coś delikatnego, nie obcislego zakładalam ale o ile mnie pamięć nie myli to i tak używałam bodziakow głównie. Chociaż możnaby zakładac bluzki +spodenki dopóki pępek nie odpadnie.

Stary 2018-05-17, 20:06   #4724
Iwona 25
Zakorzenienie

Fortuna- mój też pokaszluje i ma katar... jestem załamana, regularnie co 2 tygodnie jak tylko zaczął się sezon przeziębień w przedszkolu.A on znowu chory
przez to w jakąś depresję wpadam
Stary 2018-05-17, 20:18   #4725
anais_nin
Raczkowanie

drocia - Kochana trzymam za Was kciuki by było tylko lepiej i byś sie nie nerwowała

Aretse - śliczności i super że wszystko dobrze z maleństwem

Witam nowe Mamuśki

Ja sypiam na poduszce dla ciężarnych od 4 miesiąca i nie wyobrażam sobie spania bez niej jest mi bardzo wygodnie i zauważyłam że się tak nie kręcę w nocy i lepiej się wysypiam

Też planuję zapisać się do szkoły rodzenia i może wypadałoby już to zrobić

anais_nin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-17, 20:21   #4726
izaa29
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;83645271]Treść usunięta[/QUOTE]

U nas typów jest kilka : Oliwier, Filip, Adam, Igor. Wczoraj już nawet poszłam staromodnym sposobem i przeglądałam kalendarz w poszukiwaniu tego jedynego imienia Dzisiaj chodzi mi po głowie pierwsze wymienione mąż nawet się nie sprzeciwia tak jak przy niektórych więc może niebawem będziemy już pewni

Stary 2018-05-17, 21:06   #4727
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Ja już od marca śpię z poduszką dla ciężarnych i jest super, polecam

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 21:08   #4728
drocia
Zakorzenienie

Lupinka, nic niestety nie mówili. Ale pewnie w pn kolejne sprawdzenie zrobią....

Bosz, właśnie zdalam sobie sprawę, ze juz tydzień mi tu spelznal...

Nie wiecie jak to jest z l4 za pobyt w s pitalu? Na razie mam do 25, a potem pewnie szpital to chyba juz wystawia i muszę się upominać?

-------
Stary 2018-05-18, 04:27   #4729
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Byłam wczoraj z mężem na pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia, na razie wrażenia pozytywne Jest około 20-25 osób, na razie rozmawialiśmy o uczuciach obu partnerów w czasie ciąży, naszym samopoczuciu, oczekiwaniach, objawach damskiej i męskiej (xD) ciąży. Kolejne zajęcia mają być w całości poświęcone porodowi.

Z ciekawostek jakich się do wiedziałam:
* przynajmniej tak do 30-35 tygodnia nie ma znaczenia na którym boku śpimy albo czy na plecach, mamy spać tak jak nam wygodnie, w bardzo zaawansowanej ciąży zalecane jest spanie na boku, ale niekoniecznie na lewym, mamy słuchać swojego ciała i ono da nam sygnał czy dziecku jest wygodnie czy nie, wtedy nam też będzie wygodnie lub nie
* mężczyźni mają według najnowszych badań o wiele więcej zachcianek ciążowych niż kobiety
* w ciąży można wieszać firanki i podnosić ręce do innych celów, bo każda normalna kobieta przecież opuści ręce zanim zrobi jej się tak słabo, że zemdleje

Uczyliśmy się też ćwiczeń mięśni Kegla, co było trochę krępujące, ale jednoczenie przydatne i będę wiedziała jak ćwiczyć w domu.

Generalnie gdyby ktoś się wahał co do szkół rodzenia, to ja na razie polecam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-18, 06:24   #4730
lupinka
Zadomowienie

Fortuna a pod pajaca do spania tez cos czy nie? Ja wlasnie myslalam, ze sie daje body z krotkim i na to pajac na wierzch. Wiadomo, ze ubranka sa rozne, te pajace zakladane na body z dlugim rekawem chyba rzeczywiscie musza byc grubsze/luzniejsze zeby te dwie warstwy nie byly tak opiete jedna na drugiej? Wybacz, juz nie pamietam jak 17 lat temu ubieralo sie u mnie w domu noworodka, mojego brata

A rajtuzki u takiego malenstwa to juz sie tez zaklada? Myslalam, ze tylko polspiochy, sa luzniejsze/latwiejsze w ubraniu chyba?

Izaa no u nas Filip ja jeszcze czasem z przekory rzuce jakis typ, ale widze ze to juz sie raczej nie zmieni, w sumie i tak mowimy do brzuszka juz po imieniu, tak samo tesciowie jak pytaja co tam u wnuka w brzuchu

Iwona zdrowka dla synka

Drocia wydaje mi sie, ze szpital wystawia dopiero przy wypisie, trzeba podac NIP firmy

Gilmoregirl dzieki za relacje

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-18, 06:58   #4731
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Fortuna a pod pajaca do spania tez cos czy nie? Ja wlasnie myslalam, ze sie daje body z krotkim i na to pajac na wierzch. Wiadomo, ze ubranka sa rozne, te pajace zakladane na body z dlugim rekawem chyba rzeczywiscie musza byc grubsze/luzniejsze zeby te dwie warstwy nie byly tak opiete jedna na drugiej? Wybacz, juz nie pamietam jak 17 lat temu ubieralo sie u mnie w domu noworodka, mojego brata

A rajtuzki u takiego malenstwa to juz sie tez zaklada? Myslalam, ze tylko polspiochy, sa luzniejsze/latwiejsze w ubraniu chyba?

Izaa no u nas Filip ja jeszcze czasem z przekory rzuce jakis typ, ale widze ze to juz sie raczej nie zmieni, w sumie i tak mowimy do brzuszka juz po imieniu, tak samo tesciowie jak pytaja co tam u wnuka w brzuchu

Iwona zdrowka dla synka

Drocia wydaje mi sie, ze szpital wystawia dopiero przy wypisie, trzeba podac NIP firmy

Gilmoregirl dzieki za relacje

To super, my się jeszcze. Niby wachamy ale najbardziej między właśnie Oliwierem a Filipem także na dniach pewnie też już postanowimy bo w przypadku innych imion mąż też już odrzuca wszystkie

Stary 2018-05-18, 07:30   #4732
Iwona 25
Zakorzenienie

Drocia- przy wypisie wystawiają zwolnienie, na patologii ciąży u mnie tak było
-dzięki za zdrowie synka- strasznie się martwię, zaraz idę do lekarza
Stary 2018-05-18, 09:45   #4733
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
Drocia- przy wypisie wystawiają zwolnienie, na patologii ciąży u mnie tak było
-dzięki za zdrowie synka- strasznie się martwię, zaraz idę do lekarza
Bosz, to jak mialabym tu lezex dłużej nic miesiąc, to przecież w taki sposób kasy nie dostanie? No bo jak zwolnienie w ciągu 7 dni od startu ma trafić do pracodawcy, bo inaczej nieobecność nieusprawiedliwiona no to bez jaj... Rachunki same się nie poplaca przecież?

-------

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-18, 10:02   #4734
Amelka6614
Raczkowanie

Drocia ja w poprzedniej ciąży byłam w podobnej sytuacji i szpital wystawiał mi zaświadczenie że jestem na oddziale i mój mąż odwoził to do mojego pracodawcy a po wyjsciu ze szpitala dawałam L4 i wypis ze szpitala także spokojnie
Amelka6614 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-18, 10:21   #4735
Iwona 25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Bosz, to jak mialabym tu lezex dłużej nic miesiąc, to przecież w taki sposób kasy nie dostanie? No bo jak zwolnienie w ciągu 7 dni od startu ma trafić do pracodawcy, bo inaczej nieobecność nieusprawiedliwiona no to bez jaj... Rachunki same się nie poplaca przecież?

-------
hej, nie martw się, wystawiają L4 na taki czas jak trzeba.Lekarze się znają i nie robią problemów
Stary 2018-05-18, 10:28   #4736
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Mamy wrześniowe 2018 ❤

A w ogóle miałam wam powiedzieć co mnie jeszcze zdziwiło na tej szkole rodzenia wczoraj - jakieś 70% par zaszło w ciążę za pierwszym razem (!)

W moim otoczeniu ciągle się raczej słyszy o problemach z płodnością, my z mężem też dość długo się staraliśmy, więc byłam zdziwiona, że tylu parom tak szybko się udało. Trochę im zazdroszczę

Stary 2018-05-18, 10:37   #4737
blackhaired_witch
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
A w ogóle miałam wam powiedzieć co mnie jeszcze zdziwiło na tej szkole rodzenia wczoraj - jakieś 70% par zaszło w ciążę za pierwszym razem (!)

W moim otoczeniu ciągle się raczej słyszy o problemach z płodnością, my z mężem też dość długo się staraliśmy, więc byłam zdziwiona, że tylu parom tak szybko się udało. Trochę im zazdroszczę

W moim otoczeniu jest różnie.
Często osoby po 30-stce decydują się i zachodzą "od kopa", a te młodsze, mające jakieś problemy ze zdrowiem muszą starać się dłużej.
My praktycznie nie staraliśmy się specjalnie, bez ciśnienia postawiliśmy na przypadek, bo posiadanie dziecka było jedną z opcji, a nie celem. No i wyszedł Eryk
blackhaired_witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-18, 11:21   #4738
Iwona 25
Zakorzenienie

my o pierwszego syna
staraliśmy się 1 rok, czasami dzień w dzień! masakra.Powiedziałam,że dopiero zajdę w ciążę po ślubie i teraz zastanawiamy się czy w noc poślubną konkretnie nam wyszło- tak wypadało:

a później przez 3 lata próbowaliśmy i nie, az ginekolog mówi na wizycie- ma pani dni plodne- więc męża zbałamuciłam i za pierwszym razem nam wyszło...więc nie wiem jak to liczyć.

Zresztą moje dni płodne są poza schematem- test owulacyjny pokazywał,że płodne, ale nie trybiło
Stary 2018-05-18, 11:46   #4739
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-18, 12:13   #4740
rita_k
Zadomowienie

Kupcie sobie tą gluzkoze cytrynową, lepiej ją przelknąc. Niby w niektorych placowkach mozna dodac cytryny ale u nas np nie mozna bo może falszowac wynik wogole ginka zle mi to skierowanie wystawila i musialam zaplacic albo iść do niej(co by mi opozniło) teraz bede sie starać o zwrot kasy za to badanie. Bo to jednak musisz sie zorganizować na 2 godz siedzenia w przychodni bez sniadania to nie jest takie chop siup

rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości