![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;83640896]Treść usunięta[/QUOTE]Ja też z wyprawką jestem jeszcze w lesie
![]() ![]() Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Przyczajenie
|
[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;83640896]Treść usunięta[/QUOTE]
Witam ![]() Tak, moja pierwsza ciąża, więc wszystko przebiega w takim ciążowym szale ![]() Co do wyprawki to większość rzeczy mamy dostać w spadku od męża kuzynki typu łóżeczko, ubranka i tak dalej. Część ubranek dostałam też do przeglądnięcia od kuzyna żony ![]() ![]() Bardzo dziękujemy za gratulacje ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
HEJ WSZYSTKIM NOWYM DZIEWCZYNOM
![]() gratulacje poznania płci Wyprawka- dziewczyny żyjemy w takich czasach,że wszystko w jeden dzień można załatwić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Raczkowanie
|
Czesc babeczki, ja tylko na szybko witam sie w koncu! po połówkowych
![]() Wszystko gra i huczy, czlowiek-glut zaczyna miec jakies oblicze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zadomowienie
|
Iwona to prawda ze mozna ale sa rozne promocje I mozna sobie powoli kompletowac I skorzystac z nich
![]() ![]() Dziewczyny korzystacie juz z poduszki do spania dla kobiet ciezarnych? Bo wlasnie zastanawiam sie nad zakupem.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Rozeznanie
|
Sylwia7_89, ja śpię na zwyklej poduszce, ktora jest tak plaska, ze przypomina naleśnik i póki co jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Ja póki co nie czuje potrzeby poduchy... Ale to się może zmienić z dnia na dzień w tych warunkach.
Właśnie, jak powinno się ubierać wrześniowe dziecko? Ze o jedna warstwę więcej niż drosky, to wiem, ale no nic mi to nie mówi, bo tu jeszcze nie zagojony pępek, wiec spodenki odpadają zupełnie, a sam pajacyk na spacer to będzie raczej za chłodno. Kombinezon zdecydowanie za ciepło, wiec co? Kolejny pajac na to? Bo zupełnie nie wiem, na co zwracać uwagę na nadhodzacyh wyprzedarzach... ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() Moja Alicja /Sara rusza się już I rano i wieczorem <3 pukala sobie dzisiaj z jednej strony brzucha jak byłam w pracy, a jak wróciłam do domu to z drugiej strony ![]() Ale moja starsza coś znów kaszle, a w minioną noc nie spała miedyz północą à trzecia w nocy... No myślałam że wyjdę z siebie a w pracy byłam nieprzytomna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4720 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
Śpię na poduszce od marca chyba. Mój kręgosłup codziennie rano jest jak nowy bo już o tej porze to boli jak diabli.
Myślę że powinien wystarczyć taki polarowy pajacyk w cieplejszy dzień we wrześniu. Przy spodenkach myślę że można też gume podwinąć tak by nie urazalo pępka ale może ktoś bardziej doświadczony się wypowie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4722 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja spie juz od pierwszych miesiecy ciazy z poducha, ale ja zawsze lubilam spac z np. koldra miedzy nogami wiec u nas sie bardzo sprawdza Drocia a mowili kiedy powtorza usg? Jaki jest plan postepowania? Czy na dzien dzisiejszy jeszcze nic nie powiedzieli? Amelka Hmm... moze idz do innego specjalisty i sprawdz alternatywna opinie/diagnoze? Skoro ta neurolog mowi, ze chcialaby Cie miec pod kontrola to chyba ma tez dobre intencje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
The most courageous act is still to think for yourself. Aloud. ______________________ ♥ & ♥ Edytowane przez lupinka Czas edycji: 2018-05-17 o 20:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na samym początku bardzo mało używałam body z krótkim. Praktycznie body z krótkim zaczęłam używać dopiero na wiosnę czyli jak miała ponad 6mc. Rampersow wcale nie używałam także teraz nawet nie będę ich prac i wkładać do szafy bo rampersy to bardziej dla wiosennych dzieci. Rajstopki się przydały bardzo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Co do pepuszka to coś delikatnego, nie obcislego zakładalam ale o ile mnie pamięć nie myli to i tak używałam bodziakow głównie. Chociaż możnaby zakładac bluzki +spodenki dopóki pępek nie odpadnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
Fortuna- mój też pokaszluje i ma katar... jestem załamana, regularnie co 2 tygodnie jak tylko zaczął się sezon przeziębień w przedszkolu.A on znowu chory
![]() przez to w jakąś depresję wpadam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Raczkowanie
|
drocia - Kochana trzymam za Was kciuki by było tylko lepiej i byś sie nie nerwowała
![]() Aretse - śliczności i super że wszystko dobrze z maleństwem ![]() Witam nowe Mamuśki ![]() Ja sypiam na poduszce dla ciężarnych od 4 miesiąca i nie wyobrażam sobie spania bez niej ![]() ![]() Też planuję zapisać się do szkoły rodzenia i może wypadałoby już to zrobić ![]()
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
![]()
[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;83645271]Treść usunięta[/QUOTE]
U nas typów jest kilka : Oliwier, Filip, Adam, Igor. Wczoraj już nawet poszłam staromodnym sposobem i przeglądałam kalendarz w poszukiwaniu tego jedynego imienia ![]() ![]() Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Wtajemniczenie
|
Ja już od marca śpię z poduszką dla ciężarnych i jest super, polecam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4728 |
Zakorzenienie
|
Lupinka, nic niestety nie mówili. Ale pewnie w pn kolejne sprawdzenie zrobią....
Bosz, właśnie zdalam sobie sprawę, ze juz tydzień mi tu spelznal... ![]() Nie wiecie jak to jest z l4 za pobyt w s pitalu? Na razie mam do 25, a potem pewnie szpital to chyba juz wystawia i muszę się upominać? ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Wtajemniczenie
|
Byłam wczoraj z mężem na pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia, na razie wrażenia pozytywne
![]() Z ciekawostek jakich się do wiedziałam: * przynajmniej tak do 30-35 tygodnia nie ma znaczenia na którym boku śpimy albo czy na plecach, mamy spać tak jak nam wygodnie, w bardzo zaawansowanej ciąży zalecane jest spanie na boku, ale niekoniecznie na lewym, mamy słuchać swojego ciała i ono da nam sygnał czy dziecku jest wygodnie czy nie, wtedy nam też będzie wygodnie lub nie * mężczyźni mają według najnowszych badań o wiele więcej zachcianek ciążowych niż kobiety ![]() * w ciąży można wieszać firanki i podnosić ręce do innych celów, bo każda normalna kobieta przecież opuści ręce zanim zrobi jej się tak słabo, że zemdleje Uczyliśmy się też ćwiczeń mięśni Kegla, co było trochę krępujące, ale jednoczenie przydatne i będę wiedziała jak ćwiczyć w domu. Generalnie gdyby ktoś się wahał co do szkół rodzenia, to ja na razie polecam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4730 |
Zadomowienie
|
Fortuna a pod pajaca do spania tez cos czy nie? Ja wlasnie myslalam, ze sie daje body z krotkim i na to pajac na wierzch. Wiadomo, ze ubranka sa rozne, te pajace zakladane na body z dlugim rekawem chyba rzeczywiscie musza byc grubsze/luzniejsze zeby te dwie warstwy nie byly tak opiete jedna na drugiej? Wybacz, juz nie pamietam jak 17 lat temu ubieralo sie u mnie w domu noworodka, mojego brata
![]() A rajtuzki u takiego malenstwa to juz sie tez zaklada? Myslalam, ze tylko polspiochy, sa luzniejsze/latwiejsze w ubraniu chyba? Izaa no u nas Filip ![]() ![]() Iwona zdrowka dla synka ![]() Drocia wydaje mi sie, ze szpital wystawia dopiero przy wypisie, trzeba podac NIP firmy Gilmoregirl dzieki za relacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
Drocia- przy wypisie wystawiają zwolnienie, na patologii ciąży u mnie tak było
-dzięki za zdrowie synka- strasznie się martwię, zaraz idę do lekarza |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 |
Raczkowanie
|
Drocia ja w poprzedniej ciąży byłam w podobnej sytuacji i szpital wystawiał mi zaświadczenie że jestem na oddziale i mój mąż odwoził to do mojego pracodawcy a po wyjsciu ze szpitala dawałam L4 i wypis ze szpitala
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Wtajemniczenie
|
Mamy wrześniowe 2018 ❤
A w ogóle miałam wam powiedzieć co mnie jeszcze zdziwiło na tej szkole rodzenia wczoraj - jakieś 70% par zaszło w ciążę za pierwszym razem (!)
W moim otoczeniu ciągle się raczej słyszy o problemach z płodnością, my z mężem też dość długo się staraliśmy, więc byłam zdziwiona, że tylu parom tak szybko się udało. Trochę im zazdroszczę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4737 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Często osoby po 30-stce decydują się i zachodzą "od kopa", a te młodsze, mające jakieś problemy ze zdrowiem muszą starać się dłużej. My praktycznie nie staraliśmy się specjalnie, bez ciśnienia postawiliśmy na przypadek, bo posiadanie dziecka było jedną z opcji, a nie celem. No i wyszedł Eryk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
my o pierwszego syna
staraliśmy się 1 rok, czasami dzień w dzień! masakra.Powiedziałam,że dopiero zajdę w ciążę po ślubie i teraz zastanawiamy się czy w noc poślubną konkretnie nam wyszło- tak wypadało: a później przez 3 lata próbowaliśmy i nie, az ginekolog mówi na wizycie- ma pani dni plodne- więc męża zbałamuciłam i za pierwszym razem nam wyszło...więc nie wiem jak to liczyć. Zresztą moje dni płodne są poza schematem- test owulacyjny pokazywał,że płodne, ale nie trybiło |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zadomowienie
|
Kupcie sobie tą gluzkoze cytrynową, lepiej ją przelknąc. Niby w niektorych placowkach mozna dodac cytryny ale u nas np nie mozna bo może falszowac wynik
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.