![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Emma aaaaa.
Cos mnie boli brzuch ,jak na okres,pachwiny,wzięłam nospe i leżę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4712 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja miałam lewatywę raz - biegałam co chwila do kibelka. Masakra. Nie chciałabym przeżywać tego raz jeszcze, ale jak bym rodziła sn to bym chciała lewatywę. Raz ze wolałabym uniknąć qpy w trakcie porodu, a dwa ze po porodzie tez może być ciężej się wyróżniać jak będziemy ponacinane. Summer, ty szykujesz się na cc czy porod sn? Cos kojarzę ze przez kręgosłup będziesz miec cc? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ovejita, no właśnie o tym słyszałam i jeszcze, że gadanie na SR to jedno a rzeczywistość - drugie. U nas były całe zajęcia z różnych pozycji wertykalnych i w ogóle, a podobno potem i tak każda każe leżeć plackiem. A jak jeszcze się uprą na ktg, to już koniec - leżysz i nawet nie wstajesz. 3 tygodnie temu życie i neurolog zweryfikowali moje nastawienie ![]() ![]() No, lewatywa fajna rzecz, bo niezależnie czy będzie cc czy sn, to potem mogą być problemy i to przez dłuższy czas. Faktycznie, jakby mąż nie wychodził z domu po 7, to by był problem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie to tak pół na pół, ale jest tak jak u Zuej ![]() a do lewatywy dodatkowo przekonuje mnie spokój z 2 przez kolejne dni ![]() Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-05-31 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4715 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie aktualnie w domu 23,5stC... Cytat:
![]() Koniecznie pochwal się sesją ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4716 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() także teraz odpłaca mi się ciąża za te stresujące początki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4717 | ||||
Zakorzenienie
|
Oj No sąsiadka mnie zszokowała troche. Miła była ale autentycznie ona to mówiła poważnie. Poza tym poznałam wszystkie plotki z sąsiedztwa tez
![]() ![]() Cytat:
Masz racje Folinka pewnie im napisze maila pożegnalnego... Cytat:
Ovejita kciuki zeby maluszek jeszcze sie obrucil. Lekarze maja jeszcze prawo manipulacji w razie czego ale wiem ze niewiele to pomaga. A bardzo nie chcesz cc??? Cytat:
Oj to bardzo dobry maz! Oczywsicie to sa całkiem naturalne fizjologiczne potrzeby. Kupa jak kupa zrobiona byc musi zeby człowiek żył w zgodzie z natura ![]() Cytat:
Zua ale sie uśmiałam ![]() ![]() Pokoj pomalowany. Ja osobiscie jestem naprawde zachwycona kolorami. Tzowi tez sie spodobał moj wybór. Ten jasny to na pewno wykorzystamy jeszczez do innych pomieszczeń bo to jest taki pastelowo brzoskwiniowy. Cos miedzy różowym, pomarańczowym i żółtym. Bardzo mi sie podoba. Wstawiam zdjecie przed i po zmianie, wczesniej poprzedni właściciele mieli taki szary więzienny ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1527751777.673268.jpgImageUploadedByWizaz Forum1527751792.637884.jpgImageUploadedByWizaz Forum1527751806.269118.jpg |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4718 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę, to ja naprawdę potrzebuję pomocy psychologa ![]() Cytat:
No właśnie przy tym odgięciu kości ogonowej to chyba pomaga wałek pod lędźwie. Jestem o tym przekonana, więc warto sobie choćby z ręcznika zrobić. Jak planowałam sn to zamierzałam zawrzeć wymóg o pozycji do rodzenia w planie porodu. A że jestem osobą raczej wyszczekaną, to miałam w planach ustawić do pionu wszystkie położne, które nie będą chciały ze mną współpracować ![]() ŚMIERDZINORA - boskie! ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Karolina, bardzo fajna zmiana. Jak pisałaś o tym szarym to nie chciałam się wychylać, bo ja uwielbiam mocne szarości, ale z tego, co widzę na zdjęciu, to nie jest szary tylko taupe. Czyli kolor, który kładę bazowo na powiekę, ale w życiu bym nie chciała na żadnej ścianie. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
Summer ten szary to by sie nadal do jakis akcentowych dzieł sztuki ktorych my nie mamy 🤣. Ale fakt poprzedni właściciele mieli mase takich dupereli złotych, świecących czy rzucających sie w oczy wiec u nich to jakos działało.
Ja mam zupełnie inny styl. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() wiadomo, nie każdy czuje się komfortowo my już dopijamy kawkę i lecimy nad wodę spacerować ( jest tam sporo cienia) i na obiad, bo u nas w mieszkaniu już 25,8 stopnia :/ Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-05-31 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
Karolina bardzo ładnie.
Emma u nas 25 stopni,ale jakoś jeszcze przyjemnie. Zjadlam sernik na zimno,dobry wyszedł,jeszcze bym.zjadła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4722 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas też gorąco choć jesteśmy niżej, 25 stopni się utrzymuje, po kilku dniach takich upałów to już chyba tylko w domach jest przyjemnie mam wrażenie.. bloki to nie dają rady.. Melduję, że dzis cała noc przespana! ![]() Padlam o 23, wstałam o 7 bo w sumie musiałam, ale tylko raz wstawałam siku ![]() U mnie to jakoś odwrotnie, prawie w 9msc kiedy brzuch duży, siku niektóre z Was latają, upał na zewnątrz, a ja śpię całą noc. A całą ciążę kiedy nie miało co mi dokuczać to ja jak kura siedziałam :haha: Mu już po kościele, dziś mamy na obiad rodzinkę więc się uwijam w kuchni, a potem pewnie pójdziemy gdzieś usiąść na rynek ![]() Aaa fajne dyskusje nocno - poranne ja przed mężem też nie mam żadnych oporów. Wiem, że mogłabym liczyć na jego pomoc w każdej sytuacji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Miałam najgorsza noc odkąd jestem w ciąży. Po tym maratonie w ciągu całego dnia myślałam, że mi kręgosłup wyjdzie i sam sobie pogrzeb urządzi. M. Mi zrobił masaż i jakoś tak wyszło,ze masaż się skończył jeszcze przyjemniej haha bo nas poniosło ![]() Już myślałam, że jedziemy rodzic ![]() I tak się rzucalam po łóżku z bólu... Jak już myślałam, że gorzej być nie może, to dostałam takiej zgagi, że płakałam i wymiotywalam. Zasnęłam po 2 nospach i 2 magnezachpo 4.40. Taka kara za niedozwolone seksy.. ![]() Co do granicy wstydu... Ja nie mam z M. Żadnej granicy, on mnie teraz doprowadza do porządku tam na dole maszynka, jak trzeba było, kiedyś po wypadku pomagał mi we wszystkim..a miał wtedy z 17lat i byłam pewna, że nie da rady, że go to odrzuci. Co do kolorów i w domu i w ogóle... To ja się wyslamie, ale uwielbiam ciemne wystroje, pomieszczenia. Duży pokój mamy np. bordowy-brązowy. A sypialnie czarno-szaro-turkusowa. U nas już 26.5 stopni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4724 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też moge na męża liczyc w kazdej sytuacji, ale jezeli nie ma takiej potrzeby to dlaczego mamy sie podgladac w tych chwilach ![]() ![]() Cytat:
![]() Spakowalam torbe do szpitala. Tzn. Przygotowalam wszystko, jednak niestety mam za mala torbe i wszystkie te podpaski i pieluchy zajely mi całą torbe ![]() ![]() U nas na zewnatrz jest juz 30stC a w domu 24... topie się.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4725 | |||
Wtajemniczenie
|
Polu nie pamietam aż tak dobrze
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My z mezem pijemy kawusie, zaraz wstawie te pranie o ktorym mówiłam rano. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja czekam na wizytę u położnej właśnie. Mieliśmy dziś jechać do lasu, ale jak na złość mój prawie nigdy nie chorujący już Maksiu wstał z kaszlem i kiepskim samopoczuciem, tak w środku ferii, ni stąd, ni zowąd ![]()
![]() |
![]() |
#4727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4728 |
Zadomowienie
|
Polu Pytałaś wczoraj o mój obwód brzucha, aż z ciekawości z rana zmierzyłam 109,5 cm mam na wysokości pępka.
Blanka To miałaś noc pełną wrażeń niestety nie tylko pozytywnych. Dobrze, że już lepiej. Ja dziś zrealizuję zamówienie na Gemini w końcu ![]() ![]() U mnie nie wiem ile stopni, ale na pewno koło 30 jest, rolety zasłonięte wiatrak chodzi i jakoś idzie przeżyć, zaraz wezmę chłodny prysznic, a potem jedziemy odwiedzać rodziców ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
Blanka no to Was poniosło.
Zua kawusia Folinka szkoda,że się nie udało zrealizować planów. Elcia u nas jest już 29 w cieniu. Ja przygotowalam warzywa do obiadu i chyba książkę skończę |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Emmo, ale fajny dzień wam się zapowiada! Cytat:
![]() Cytat:
Hmm, ja mam 2 torby :P Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Biedny Maksio, tulasy dla niego, niech się kuruje. Najgorzej chorować jak jest ciepło i ładnie ![]() Dziewczyny, procesja mi defiluje pod oknami a ksiądz tak wyje, że zaraz spuszczę na niego psa ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4731 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas też procesja idzie przez całe miasto, ale u nas nic nie słychać, bo nie mamy okien od ulicy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4732 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomocyyyyy potrzebuje jakiegos tutoriala jak składać te ciuszki ! Coś szukam w necie ale wyskakują mi tylko zdjecia juz takich pieknie ułożonych w szafach
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja składałam wszystko jak koszulki - najpierw rękawki do siebie a potem dół, w przypadku pajacyków nóżki składałam na pół, rękawki do siebie i cały pajac na pół. Ale wytłumaczyłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4734 |
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj dzień odpoczynku, różne mysli przychodziły mi do głowy typu pranie itp, ale Tż wybił mi z głowy. Mamy dziś odpoczywać i koniec, tak że przyjechaliśmy na wieś, siedzimy w chłodzie, robię sernik na zimno z truskawkami, może jeszcze ciasto potem upieke będzie na kolejne dni. Na procesji nie byłam- za gorąco, ale popołudniu zrobimy sobie jakaś wycieczkę to kościół odwiedzimy. Karolina bardzo ładny kolor, chyba coś tego typu będę chciała dać na 1 ścianę w sypialni, ale to przy kolejnym remoncie jak będziemy urządzać pokój dziecięcy, czyli za pół roku najwcześniej a pewniej to za rok. Jeszcze co do porodu to ja lewatywę bym chciała, fizjologia fizjologią ale wolałabym się oczyścić przed, nacięcie jeśli będzie konieczne to tez się zgadzam, wydaje mo się ze jeśli pęknięcie jest małe to lepiej pęknąć ale przy większym lepsze nacięcie, na resztę rzeczy zdaje się na personel, dzieci u nas chyba standardowo nie kąpią, kangurowanie raczej chyba w standardzie, no zobaczymy. Szczerze- to nie chce mi się za bardzo o tym wszystkim myśleć bo stres mnie porządny oblatuje.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4736 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#4737 | |
Wtajemniczenie
|
Haha zakrztusilam się jogurtem ze śmiechu jak przeczytałam Twój komentarz
![]() U mnie szpital prawie wszystko zapewnia i dla mamy i dla maluszka wiec każą mieć mało rzeczy by upchnąć to w szafce przy łóżku. Zastanawiam się czy dam radę się spakować w plecak... to byłoby najwygodniejsze, ale chyba mało realne. Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez ovejita Czas edycji: 2018-05-31 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
Obwód mojego brzuszka 95,5 cm. A jak u Was?
Elcia - "Życie w słoiku. Ocalenie Ireny Sendler" Jack Mayer |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4739 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4740 |
Wtajemniczenie
|
Kropko, nigdy nie skladalam nic w ruloniki
![]() Emma jak pieknie ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.