![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
Cytat:
![]() dystansu mam jak od Chanel No 5 do Avignon CdG ![]() idę odkurzyć moją złotą kulę wyznawczynie i wyznawcy Hd'E łączmy się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;8940683]A ja żadnych gwizdków nie słyszałam
![]() ![]() Cytat:
Tako...ja też mam ogrom dystansu,nie zraziły mnie miażdżące recenzje piątki, i nie zrazi fantastyczna, bezlitosna krytyka Jicky Racheli ![]() no i dobrze! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;8940683]A ja żadnych gwizdków nie słyszałam
![]() Niech i tak będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może nie do końca "w temacie", ale jak już przy dystansie jesteśmy... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zatem Historię wolę pod koniec, nie dusi i pięknieje. Co z tego, że w damską torebkę? ![]() Hermafrodyta jest bardziej kobietą A Hermafrodyt może być bardziej mężczyzną (takim jak Bachus z obrazów Caravaggia) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;8936895]Porcelainnn, bardzo ciekawa recenzja ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() To nie był pierwszy test HdE, nigdy nie piszę recenzji po jednokrotnym noszeniu zapachu. Co do zaznaczonego fragmentu w Twojej wypowiedzi - w pełni sie zgadzam. Cieszę się, że tu trafiłam. Uwielbiam Was czytać. Cytat:
Co prawda nie ma na co dzień przyjemności obwąchiwania hermafrodyty/hermafrodyt, ale jeśli ten zapach jest w stajnie zmienić mężczyznę w torebkę ( Od Hermesa? Czy Fendi? z jedwabną podszewką?) to znaczy, że ma zastosowanie i jest niekiedy bardzo przydatny ![]() Bachusa Caravaggia proszę zostawić w spokoju. Przynajmniej mojego ulubionego, 'Chorego'.
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Rozeznanie
|
bedac w NY na wakacje ostatnio testowalem Creed GIT (Green Irish Tweed) troche podobny a moze nawet bardzo do Cool Water liczylem na cos innego skoro pol ameryki tym sie zachwyca i ta cena 120-150 dolcow za 75-120ml juz nie pamietam i chyba najgenialniejszy z niszowych unisexow No. 88 od Czech & Speake ach te róże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
a ja testowalam:
Guerlain- l'instant magic. nie umiem opisywac perfum. wiem, że się spodobały- słodziutkie,pierwsze nuty karmelowe, kolejne równie słodkie. zapach jest strasznie trwały ![]() ![]() wish chopard- nie wiem przez co zasłużyły na miano słodkich, ciepłych i otulacjących.ja czuje tylko spleśniałe owoce w cukrze ![]()
![]() |
#4718 |
Piers do przodu
|
A ja właśnie dostałam zamówione w L'Artisanie próbki
![]() ![]() A zaczynam od czego? No naturalnie od Fleur d'Oranger ..... kurza stopa zapowiada się tak przestrzennie jak Fleur de Narcisse ![]() ![]() ![]()
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2008-09-10 o 11:56 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Raczkowanie
|
Katty_p13, a jak można zamówić próbki w L'Artisanie, bo zaciekawiło mnie kilka zapachów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Piers do przodu
|
Zajrzyj na stronę https://www.artisanparfumeur.us/ - set zawiera 5 wybranych próbek i płacisz za przesyłkę kartą kredytową 7 USD
#4721 |
Raczkowanie
|
ups, oferta kusząca - szkoda tylko że nie posiadam karty kredytowej
![]() ale gdyby ktoś się znalazł kto mógły zamówić dla mnie pakiet próbek byłabym ![]() oczywiście wszelkie koszta pokryję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Racja - wulkaniczne źródła ![]() Jak to śpiewała E. Górniak - Jestem kobietą... wodą, ogniem, burzą, perłą na dnie (tak to chyba szło), a mój wykładowca od sztuki średniowiecza uczynił cały wykład na temat przemieszania w tym tekście pierwiastków męskich i żeńskich. Girl Power ![]() ![]() Cytat:
![]() Abrakadabra...to ja od Hermesa poproszę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Porcelainnn, akurat nie o tego Bachio mi chodziło, poszukam i podeślę kopię przy najbliższej wolnej chwili, bo teraz jestem in a rush, ale Twój Ulubiony Portret Bachusa przedstawia mężczyznę- na peirwszy rzut oka ![]() Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie, płynąc w miegłce Givenchy Very Irresistible Summer Coctail - w zasadzie to te same róże, co w wersji podstawowej, niemniej urokliwe! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Raczkowanie
|
Dziś oko me wykryło 1 milion Paco Rabanne. Po zarejstrowaniu znaleziska ruszył na mnie marketing i już mi te miliony dolcow w głowie błyskały, już to dżwięcznie się unosiły i juz za chwile miałem pachnieć jak bogata osoba. Niedoczekanie. Psiknołem sobie tą sztabką złota czemu nie, powąchałem i to był koniec. Tzn nie tak całkiem koniec ale połowicznie. Pierwsza myśl. JPG 2. kolejna myśl. JPG 2. i jeszce kolejnej myśli nie było. NIe dośc że wygląd podobny JPG magnes, PR ta sztaba. To zapach jak na moj nos nieomal taki sam. Czyli śmiertelnie słodki i jakiś mało treściwy jednolity. Tyle mojego.
yes, i'm a witch. moja oficjalna strona fotograficzna. www.wieczny.carbonmade.co m mój fotoblog: www.michalwieczny.blogspot.com Edytowane przez MichałPaweł Czas edycji: 2008-09-11 o 20:57 Powód: byk :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
Testowałam i kupiłam 25 ml Magnetic Beat Escady - słodkie owocki(jakby poziomki) + jaśmin + kokos. Ten kokos najdłużej wyczuwam przez co kojarzy mi się z CN Versace, które bardzo lubię i również posiadam
![]() ![]() Amor Amor Tentation - piękny, słodki(przypomina mi nieco śliwki w czekoladzie albo jakieś bombonierki, gdzieś tam kojarzy mi się z Extraordinary Avonu ![]() ![]() ![]() Z nadgarstka zniknął błyskawicznie(z testami klasyka miałam identycznie) ![]()
#4726 |
Raczkowanie
|
ja kupiłam nivea diamond gloss lakier i pianka
![]() polecam, włosy są mikkie i fryzurka długo się trzyma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
Weszlam do Sephory z zamiarem obwachania Narciso Rodriguez edt, ale testera ani EDT ani EDP nie uswiadczylam
![]() ![]() ![]() bedac tam przetestowalam: Incanto Shine - toz to Moschino Funny! przeciez. Zapach blizniaczy, wprost identyczny ![]() ![]() Hot Ralph Lauren - tyle razy mialam brac w ciemno na targowisku i cale szczescie, ze nigdy mi sie to nie udalo! Dla mnie zapachowy koszmarek - nieswieze owoce wymieszane z kakao i oddechem po alkoholu brrrrr ![]() Lolita Lempicka (zolte jabluszko) - kiepsciutko... zupelnie nie zapadl mi w pamiec. Cos tam na poczatku poczulam lolitkowo-edp nutke, ale bardzo slabiutka, bardziej cukrowa, mniej "przyprawiona" innymi skladnikami i rozwodniona. Totalnie zdominowaly ja inne testowane przeze mnie wonie. Jak przypomnialam sobie o niej ze 3 godz po tescie, juz jej nie bylo na moim nadgarstku czuc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zadomowienie
|
Escape, Calvin Klein
http://www.youtube.com/watch?v=8AZxgf0ibm4 Ten link pomoże mi chyba zaoszczędzić przydługawy wstęp*.Zobaczyłam reklamę, zobaczyłam Millę w tej prostej koszulce i kucyku ![]() Zapach jest kwiatowy. Ale nie pompatycznie kwiatowy, nie elegancko kwiatowy,nie nudnawo kwiatkowy, nie 'kwiatkowo-sratkowy'. Jest bezceremonialnie kwiatowy. Jest to najbardziej bezpretensjonalnie kwiatowy zapach jaki znam. Kojarzy mi się z kolorem żółtym, a dokładniej środkiem kwiatu stokrotki, takim mały słoneczkiem. Pierwszy raz spotykam rumianek w perfumach. Jest śliczny, skromny, wesoły. Musuje, pojawia się pewna, typowa dla Kleina metaliczność, liczi, jabłko - cierpka nutka i uśmiech - tak uśmiecham się czasem po tym jak zjem jakiś niedojrzały, jeszcze lekko kwaśny owoc. Beztrosko. Wydaje mi się idealnych dla kobiet, które są w środku młode, spontaniczne, radosne. Nie przyjmują wystudiowanych póz, lubią leżeć na nieprzystrzyżonej , zielonej łące (polne kwiaty), przygryzać źdźbło trawy i patrzeć w niebo z rozmarzonym uśmiechem ![]() Reklama jest arcydziełem. Ale Milla w Escape powinna z tym mężczyzną beztrosko się przekomarzać i droczyć. Jeśli kochać się - to nagle, bez zapowiedzi, wśród żartów i wciąż brzmiącego śmiechu. Zapach jest bardzo, bardzo trwały i intensywny. Bardzo chciałabym flakonik na wiosnę ![]() (W zapachu nie czuję konwalii) ___________ *Nie zaoszczędził, jak widać.
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj powachalam Secret Obssesion. Wielkie rozczarowanie. Brzydki flakon i paskudny zapach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Raczkowanie
|
Od wczoraj testuję Pi Givenchy.daawno temu miałam próbkę,ale przeszła bez echa.Aktualnie jestem zauroczona,cudnie rozwija sie na męskiej skórze;narkotycznie,ale lekko..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
BAN stały
|
ja dzis testowalam i nadal testuje Givenchy Very Irresistible Sensual i to najpiekniejsze roze jakie mialam okazje kiedykolwiek powachac a do tego jedyne, ktorych nie odbieram jako kwiatki sratki. Okropnie zmyslowy zapach i chyba nie uchronie sie przed wlasnym flakonikiem bo to jest milosc od pierwszego niuchniecia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja niestety nie mam szczęścia do Escape ![]() kiedyś (oj daaaawno) nawet zużyłam butelkę (miałam w zestawie z pudrem do ciała, szamponem i płynem pod prysznic), ale teraz dziwię się jak mogłam używać tego zapachu, jak zmieniają się upodobania zapachowe ![]() na fali wspomnień przetestowałam Escape i .... ![]() ostatnio poczułam go na dziewczynie i miałam ochotę uciekać, wydał mi się duszący, męczący, jednostajny, jakbym wsadziła nos do pojemnika z tym pudrem do ciała, którego kiedyś używałam, pełno pudrowych drobinek wdzierających się siłą do nosa i do .... mózgu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
w końcu ułożyły mi się w głowie wrażenia po testach pięcioraczow CdG, kiedyś będę miała flaszkę Ouarzazate i może Zagorska
a jak mój M będzie grzeczny to kupię mu Kyoto ![]() ![]() ![]() ![]() Najciekawszy i najlepiej na mnie układający się pięcioraczek kiedy po godzinie wkładam nos w zgięcie łokcia czuję kobietę, żadne kadzidła, tylko zapach kobiety po dwóch godzinach szukamgo na sobie i już nie czuję Ouarzazate .... czuję siebie ![]() rzeczywiście zapach cerkwii, drewnianej, takiej położonej w lesie,opuszczonej, nabożeństwa w niej odbywają się raz, może dwa razy w roku czuję mokre drewno ścian i ławek, palone mokre liście, mokrą ziemię, ale czuję też to ożywienie, kiedy odbywają się nabożeństwa, wosk do czyszczenia ławek, ciepło palonego ognia i kadzidła oraz ciepło ludzi,nawet las pachnie świeżym miodem i świeżą żywicą piękny, zadumany, spokojny zapach ![]() ![]() mam świadomość,że to świetnie oddany zapach kościelnego kadzidła, niby kadzidło, zimne mury katedry, chłód marmurowej posadzki .... na bloterze na mojej skórze to ciepło i słodycz bakali, chałwy, nektaru kwiatów ... chociaż chyba tylko ja tak czuję, znajomi pytali – co tu tak śmierdzi ? ![]() najtrwalszy ![]() najłatwiejszy do noszenia z pięcioraczków, mało dymu, dużo żywicy, świeżo zgniatanych w rękach igieł, mech i ściółka leśna radosny, przestrzenny i prosty zapach odnajduję w nim coś z Encre Noire ![]() ![]() ![]() podobają mi się w nim nuty suchego, gładkiego drewna, zero żywicy i zieloności, ale też zero zniszczenia, zbutwienia i zawilgocenia na moim M układa się dużo piękniej, ale jest bardzo nietrwałe pachnie podobnie do Gucia PH |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zgadzam się, że jest jednostajny. Ale te nutki podobają mi się na tyle, że ta jednostajność jest dla mnie zaletą ![]() Dawno używałaś Escape? Po Twoim wpisie zamarzył mi sie taki szampon do włosów ![]() Cytat:
![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() używałam dawno, 10-12 lat temu pamiętam, że pachniało tak dużo dziewczyn na wydziale, jedna połowa pachniała Escape, druga stożkiem Issey Miyake ![]() Cytat:
Shaal Nur to otulający miękki i ciepły szal ![]() w Ouzrzazate zioła są suche, dym jest w roli głównej, to zapach który odbieram bardziej głową, sercem i duszą, mniej nosem ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
Secret Obsession - jednym "dzwiekiem" okresle jako BLEEEEEE
![]() ![]() ![]() ![]() Narciso Rodriguez EDT - wreszcie udalo mi sie znalesc tester tego cuda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lanvin Eclat D'arpage - (moglam troche zle napisac) bylo to przypomnienie, gdyz kiedys juz mialam okazje je przetestowac osobiscie. Wtedy zrobily na mnie ogromne wrazenie - teraz juz niestety nie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj na testy poszly:
Belle en Rykiel - i kolejna pozycja, ktora moge dolaczyc do listy "na nie" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Escada Magnetism - juz to kiedys wachalam, ale mialam mgliste wspomnienia. Dzisiejszy test uswiadomil mi dobitnie, ze raczej nie bylabym w stanie nosic jej globalnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
BAN stały
|
tez ostatnio testowałam Amorka i niestety nie podobał mi sie
![]() ![]() za to testy eau de Shalimar wypadły super- piękny zapach, chociaz na mnie trochę za delikatny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.