Panny Młode 2008 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-18, 13:48   #4711
robaczek-85
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode 2008

Ja już mam zakupione 2 pary rajstop białych. Jakoś sie nie zastanawiałam czy to pogrubia czy co. Sukienka będzie długa więc nie będzie bardzo widać. Boję się czy mi pończochy nie spadną a na noc poślubną uważam że pończochy i rajstopy nie będą sexy bo u wszystkich moich znajomych panien młodych nad ranem były brudne nad kolana:P

Co do przesądów to też nie wierzę ale jedyne czego będę przestrzegać to coś nowego- suknia, coś starego- pierścionek zaręczynowy ma prawie dwa lata więc może pełnić rolę czegoś starego, niebieska- podwiązka, pożyczone- biżuteria

W sobotę zaopatrzyłam się w białe buciki na płaskiej podeszwie, do przebrania w czasie wesela
Kupiliśmy też czarny garnitur dla TZ, białą koszulę, spinki, pasek tylko mamy problem z kamizelką bo albo te co były nam się nie podobały a ta co się spodobała była ostatnia i mała:/ mamy dzwonić i pytać kiedy dowiozą. I buty oczywiście

Za 2 tygodnie odbieram suknię

Do ślubu zostało 39 dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 006.jpg (91,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 007.jpg (86,5 KB, 29 załadowań)

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 13:49   #4712
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beatazbrosza Pokaż wiadomość
witam,wychodzę za maz we wrześniu , nie mam jeszcze zespołu polecono mi okbend z lublina , wiecie coś na jego temat...a i co najważniejsze nie mam jeszcze sukienki mam zamiar ją uszyć wiecie kiedy musze za to się zabrac, myślałam że ok 3 mies przed slubem? Co Wy na to?
Witaj
O zespole nic nie słyszałam,natomiast co do sukienki to mysle,ze 3 miechy wystarcza chociaz to tez zalezy od salonu,w niektorych kazą składać zamówienie 2 miesiące przed a w innych 5 miesięcy...
Stary 2008-03-18, 13:54   #4713
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość

W sobotę zaopatrzyłam się w białe buciki na płaskiej podeszwie, do przebrania w czasie wesela
Do ślubu zostało 39 dni
Super! Skąd wytrzasnęłas takie fajne buciki?
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 14:16   #4714
robaczek-85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Super! Skąd wytrzasnęłas takie fajne buciki?
Ja kupiłam w Deichmannie, jest tam kilka modeli białych płaskich butów i też w CCC widziałam białe balerinki

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 15:25   #4715
madziulala81
Raczkowanie

Dziewczyny pomózcie.
Co myslicie o srebrnych bucikach?
To jest moja suknia- jest ona w kolorze perłowym, złamana biel
A to są przykładowe buciki...
rondalla_1.jpg
754e9aa900254914.jpg be4799637d4418be.jpg

Raczej nie chce klasycznych ślubnych butów, poza tym białę i kremowe nie do konca mi pasuja do sukni...
Mam straszny problem z doborem butów, a podchodzę do tego bardziej praktycznie, czyli szukam takich, które wykorzystam.
madziulala81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 15:28   #4716
blush
Zadomowienie

madziulala sukienka śliczna, buciki też bardzo ładne ale ja chyba wolałabym żeby były tradycyjnie białe
Stary 2008-03-18, 15:35   #4717
victoriaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła 3 na ewentualne pomyłki i zmiany dodatkowe 7-8 dla "dopraszanych". choc strasznie mnie dziwi hasło dopraszanie - nie bardzo rozumiem kogo masz dopraszać..
gości których w pierwszej kolejności nie chcesz zaprosić?
Zapewne babeczce1985 chodzilo o to ze jesli ktos z tzw. listy glownej odmowi to wtedy bedzie jeszcze mogla doprosic kogos, kogo musiala z poczatku odrzucic ze wzgledu na koszty (wiadomo sa osoby wazne i wazniejsze, jednak nie zawsze jest mozliwosc zaprosic wszystkich), a tym samym nie przepadna pieniazki za "miejscowki", tez tak planuje zrobic bo do mnie sporo osob moze nie przyjsc a prosic musze, wiec wtedy zaprosze jeszcze osoby, ktore wlasnie musialam ze tak brzydko nazwe "odrzucic", wiadomo ze odpowiednio wczesniej a przeciez to jest tylko do naszej wiadomosci ktory z gosci byl z listy A i B, nikt nie musi o tym wiedziec, swoja droga ciekawa jestem ile wizazanek planuje albo juz ma liste gosci A i B?

madziulala czyzby Rondalla, pieeeeekna suknia ,jade ja mierzyc niedlugoa co do bucikow to wydaje mi sie ze srebrne beda sie gryzly z kolorem sukni, jak juz to proponowalabym takie lub podobne ale zlote, odpowiednio dobrany odcien moze zrobic super wrazenie
victoriaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-03-18, 15:46   #4718
madziulala81
Raczkowanie

Blush
Wiem, że białę buciki, są klasyczne, ale niestety maja suknia ma taki kolor, ze biale i kremowe buciki nie pasuja kolorystycznie, wiem, ze idealnie nie dobiore koloru buta do sukni.
Moja suknia jest wyszywana perełkami i srebrnymi koralikami, poza tym i tak sie zgubia w sukni, więc dlatego myslalam o srebrnych.
Juz sama nie wiem, za trzy miesiace slub, a musze oddac suknie do skrocenia i to jak najszybciej

Victoriaaa, dzieki sliczne, suknia faktycznie jest piekna, wiec polecam. Co do zlotych bucikow, wydaje mi sie, ze zlote nie bardzo pasuja, wszystko jest w tonacji zimnej, no i jak juz wspomnialam suknia jest wyszywana perelkami i srebrnymi koralikami, suknia nie jest ecru, tylko biała. Poza tym bede miala do niej perelki, takie krociutkie przy samej szyi.
Stary 2008-03-18, 15:52   #4719
blush
Zadomowienie

Madziulala najważniejsze żeby Tobie się podobały i by były wygodne
ja lubie gdy dodatki do siebie pasują w połączeniu z całą kreacją tworzą całość. Pisałaś że suknia jest wyszywana srebrnymi koralikami, więc może te buciki będą pasowały, jeśli chodzi o ich fason uważam że są śliczne a jeśli nie jesteś do nich dokońca przekonana to może spróbowałabyś poszukać bucików w kolorze perełkowym
Stary 2008-03-18, 16:29   #4720
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
J

Do ślubu zostało 39 dni
Świetne buciki

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 16:30   #4721
dzasta110
Wtajemniczenie

ja też się zastanawiam nad srebrnymi butkami, sukienka będzie biała ze srebrną koronką... nie wiem, muszę się zastanowić tylko, że ja mam jeszcze dużo czasu

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-18, 16:33   #4722
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziulala81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomózcie.
Załącznik 1378182
Załącznik 1378183 Załącznik 1378184

Raczej nie chce klasycznych ślubnych butów, poza tym białę i kremowe nie do konca mi pasuja do sukni...
Mam straszny problem z doborem butów, a podchodzę do tego bardziej praktycznie, czyli szukam takich, które wykorzystam.
Uważam, że to srebro jest trochę za ostre, masz piękną, delikatną, koronkową suknie. Proponuje buty arte di roma ( czy jakoś tak) tam mają kolor perłowy ( właśnie taką załamaną biel) i mają podobne modele do tego który wkleiłaś
http://www.artediroma.com/img/victoria.jpg
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 16:38   #4723
Taska
Raczkowanie

madziulala81 -
ja tez raczej bym nie brala srebrnych, po prostu nie prezentuja sie wg mnie z sukienka slubna najlepiej.
Poszukaj perlowych lub innych odcienniach kremu, lamanej bieli itd...
Powodzenia!

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008070500300330.png
Taska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 17:41   #4724
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła 3 na ewentualne pomyłki i zmiany dodatkowe 7-8 dla "dopraszanych". choc strasznie mnie dziwi hasło dopraszanie - nie bardzo rozumiem kogo masz dopraszać..
gości których w pierwszej kolejności nie chcesz zaprosić?
Cytat:
Napisane przez victoriaaa Pokaż wiadomość
Zapewne babeczce1985 chodzilo o to ze jesli ktos z tzw. listy glownej odmowi to wtedy bedzie jeszcze mogla doprosic kogos, kogo musiala z poczatku odrzucic ze wzgledu na koszty (wiadomo sa osoby wazne i wazniejsze, jednak nie zawsze jest mozliwosc zaprosic wszystkich), a tym samym nie przepadna pieniazki za "miejscowki", tez tak planuje zrobic bo do mnie sporo osob moze nie przyjsc a prosic musze, wiec wtedy zaprosze jeszcze osoby, ktore wlasnie musialam ze tak brzydko nazwe "odrzucic", wiadomo ze odpowiednio wczesniej a przeciez to jest tylko do naszej wiadomosci ktory z gosci byl z listy A i B, nikt nie musi o tym wiedziec, swoja droga ciekawa jestem ile wizazanek planuje albo juz ma liste gosci A i B?
dokladnie musze miec powyzej 100 gosci, bo inaczej place za miejsca puste...

Cytat:
Dziewczyny pomózcie.
Załącznik 1378182

mam perlowa suknie i kupilam perlowe buty. pasuje to pieknie moim zdaniem, a buty perlowe bede mogla zakladac do wielu ciuchow, kostiumow, jasnych sukienek itd.
Twoja suknia jest piekna i takie srebrne buty moim zdaniem nie bardzo pasuja :/

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 18:27   #4725
elianka
Zakorzenienie

ja się zastanawiam nad złotymi butami, bo suknia bedzie ecru ze złotymi elementami i ogólnie moja kolorystyka ma być złota...

te buciki widziałam w daichmanie i też rozważam kupno takich lub podobnych na zmiane sliczne są i jeszcze w nich pochodzisz
Stary 2008-03-18, 18:43   #4726
madziulala81
Raczkowanie

Dziewczyny slicznie dziekuje
Tez mi sie wydawalo ze kolor moze byc zbyt intensywny, jednak bede musiala szukac dalej, ale mam nadzieje, ze cos wreszcie znajde...

Soffera- stronka super, sliczne buciki, chyba bsde musiala sie wybrac do ktoregos z salonow.
Stary 2008-03-18, 19:14   #4727
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Hmm ja w kabaretkach nie dam rady za długo chodzić, odbijają mi się na nogach a jeżeli jest w miarę ciepło to stopy zaczynają mnie w nich jakoś parzyć. Postawię na cieliste pończochy, bo że będą to pończochy to wiem na 100%. 5 lipiec, więc raczej ciepło, w rajstopach jestem pewna, że nie wytrzymam.
To normalne, że się kabaretki odbijają na nodze, ale pod długą kiecą ślubną+halka, to sprawdzają się idealnie
Cytat:
Ja już mam zakupione 2 pary rajstop białych. Jakoś sie nie zastanawiałam czy to pogrubia czy co. Sukienka będzie długa więc nie będzie bardzo widać. Boję się czy mi pończochy nie spadną a na noc poślubną uważam że pończochy i rajstopy nie będą sexy bo u wszystkich moich znajomych panien młodych nad ranem były brudne nad kolana:P
Moje pończochy były bez zarzutu po weselu i sesji zdjęciowej na plaży. No i kompletnie nic nie zjeżdżały z nóg.

Cytat:
Dziewczyny pomózcie.
Srebrne butki ładne, ale jakby wyglądały przy tej sukni? Biel bieli nierówna. Ja miałam dwie pary butów "pożyczonych" ze sklepu na przymiarkę. Jak je przyłożyłam do sukni, to okazało się, że jedne wyglądają jakby były brudne, zszarzałe.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 22:20   #4728
katalinka17
Zadomowienie

A ja się mogę wreszcie pochwalić----zamówiliśmy zaproszenia!!!!!!!
Wiem, niby nic takiego, ale tak szukaliśmy, nieraz się posprzeczaliśmy a teraz wreszcie mamy takie jak nam pasują.
Uffffffffffff............ ......

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 00:14   #4729
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość

Aha! Czy jesli potrzebuje 62 zaproszen to o ile wiecej powinnam zamowic? (jestem pewna, ze sie pomyle na jakims zaproszeniu :/ albo zdarzy sie tak, ze pare osob odmowi, wiec bede musiala "dopraszac" )
Do 70 sztuk? Wiecej?
Na pomyłki przeznaczyłabym dodatkowo 3-5 zaproszeń.

Cytat:
Napisane przez beatazbrosza Pokaż wiadomość
witam,wychodzę za maz we wrześniu , nie mam jeszcze zespołu polecono mi okbend z lublina , wiecie coś na jego temat...a i co najważniejsze nie mam jeszcze sukienki mam zamiar ją uszyć wiecie kiedy musze za to się zabrac, myślałam że ok 3 mies przed slubem? Co Wy na to?
Popytaj też w wątku -->Lubelskie Panny Mode cz.II

Cytat:

Jeśli jesteś pewna, że w swoich ślubnych nie dasz rady do samego końca to jasne wskocz w takiego butka. Obcas ma mały, stopa odpocznie .
Cytat:
Dziewczyny pomózcie.
Załącznik 1378182

Moim zdaniem srebrne odpadają . Kieruj się raczej kolorem sukni.

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Wiem, niby nic takiego, ale tak szukaliśmy, nieraz się posprzeczaliśmy a teraz wreszcie mamy takie jak nam pasują.
My jesteśmy na etapie wielkich poszukiwań... obeszliśmy już kilka punktów, ale nic nam nie wpadło w oko.
Stary 2008-03-19, 05:45   #4730
katathea
Raczkowanie

My też juz mamy swoje zaproszenia, Zamówione przez Allegro, pięknie wykombinowane z wielu modelów do wyboru,taniutkie i śliczniutkie :
http://allegro.pl/item315533289_zapr...ajtaniej_.html
Pozatym zastanawiam się teraz, czy na sierpniowy ślub wypada mi nieubierać żadnych pączoszek? średnio chciałabym się w coś takiego wciskać, tym bardziej że moje butki mają całe odkryte paluszki?:rolle yes:
katathea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 06:18   #4731
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Ja kupiłam w Deichmannie, jest tam kilka modeli białych płaskich butów i też w CCC widziałam białe balerinki
Dzięki. Takie jak Twoje są zdecydowanie lepsze od klasycznych balerinek. Muszę kupic płaskie buty bo w obcasach napewno długo nie wytrzymam.

Cytat:
Dziewczyny pomózcie.
Załącznik 1378182

Tak jak dziewczyny już napisały srebro chyba będzie zbyt intensywne. Suknia jest piękna i delikatna, lepiej wybrać coś prostszego i mniej rzucającego się w oczy niż srebrne buty.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 07:20   #4732
katey
Rozeznanie

GG do katey

Dziewczyny piszecie że macie zamiar zmieniać buty na płaskie, ale brałyście pod uwagę to że suknia będzie dopasowana do tych na obcasie a jak zmienicie na płaskie to będzie wtedy za długa i można ją zadeptać na weselu albo co gorzej wyrżnąć gdzieś orła tańcząć???!! od krawcowej wiem że z sukaniami dwuczęściowymi jest mniejszy problem bo można spódnicę podwinąć na pasku i jest krótsza ale przy jednoczęściowej nie ma rady i nic się nie da zrobić....

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 08:26   #4733
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83

Malin30 ty jesteś ze Słupska - mogłabyś polecić jakiegoś fryzjera i makijażystkę
Będę wdzięczna
Stary 2008-03-19, 08:46   #4734
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katathea Pokaż wiadomość
My też juz mamy swoje zaproszenia, Zamówione przez Allegro, pięknie wykombinowane z wielu modelów do wyboru,taniutkie i śliczniutkie :
Pozatym zastanawiam się teraz, czy na sierpniowy ślub wypada mi nieubierać żadnych pączoszek? średnio chciałabym się w coś takiego wciskać, tym bardziej że moje butki mają całe odkryte paluszki?:rolle yes:
ja jestem przeciwniczką zakładania do odkrytych palców jakich kolwiek pończoch lub rajstop. Chyba, że jest to odkryty np. jeden palec, wtedy nie będzie się to tak rzucać w oczy. Jeśli nie chcesz rajstop to są w sklepach (chyba) rajstopy w sprayu, może to ci się przyda.
Macie już zaproszenia, a ślub w sierpniu?? hmmm... to chyba i ja muszę zacząć się rozglądać

Stary 2008-03-19, 08:46   #4735
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Na pomyłki przeznaczyłabym dodatkowo 3-5 zaproszeń.
I chyba tak zrobie.... Na pomylki poswiece 5 wiecej.

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez katathea Pokaż wiadomość
Dosłownie wczoraj przegladalam na allegro wszystkie zaproszenia i spodobaly mi sie takie za prawie 5zl/szt! Ale jak sie przyjrzalam, to stwierdzilam, ze jestem w stanie zrobic sama takie zaproszenia. Wystarczy, ze kupie odpowiedni papier (a interesuje sie scrapbookingiem, wiec nie bedzie problemu zlokalizowac) i tasiemke. Kosztowac to bedzie 3x mniej! Zrobilam w 5 minut probny egzemplarz i jestem zadowolona. postaram sie zrobic fotke, a narazie wkleje te, ktore mnie zainspirowaly
Moj Mily musi tylko zerknac na nie i zaakceptowac hehe

co do nog bez ponczoch/rajstop to hmmmm.... w sumie to nie wiem... moze gdyby opalic ladnie nogi to czemu nie? a buty Cie nie obedra?

Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszecie że macie zamiar zmieniać buty na płaskie, ale brałyście pod uwagę to że suknia będzie dopasowana do tych na obcasie a jak zmienicie na płaskie to będzie wtedy za długa i można ją zadeptać na weselu albo co gorzej wyrżnąć gdzieś orła tańcząć???!! od krawcowej wiem że z sukaniami dwuczęściowymi jest mniejszy problem bo można spódnicę podwinąć na pasku i jest krótsza ale przy jednoczęściowej nie ma rady i nic się nie da zrobić....
No wlasnie. Ja nie bede mogla zmienic na plaskie, bo moja suknia jest jednoczesciowa i bedzie szyta dokladnie do butow na wysokim obcasie. Ja planuje po prostu podczas siedzenia przy stole i odpoczywania sciagac buty, zeby nogi mi odpoczywaly No bo kto zauwazy? hehe

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2008-03-19, 08:52   #4736
dzasta110
Wtajemniczenie

[quote=babeczka1985;694842 3]
No wlasnie. Ja nie bede mogla zmienic na plaskie, bo moja suknia jest jednoczesciowa i bedzie szyta dokladnie do butow na wysokim obcasie. Ja planuje po prostu podczas siedzenia przy stole i odpoczywania sciagac buty, zeby nogi mi odpoczywaly No bo kto zauwazy? hehe[/quote

ja kiedyś na weselu zrobiłam tak, że zdjęłam buty (ok. 0,5 godzinki) a potem nie mogłam ich wcisnąć na stopę, tak spuchły więc na swoim raczej nie będę zdejmować, tylko zmienię. Moja siostra miała obcas ok 6-7 cm, a potem zmieniła na płaskie sandałki i aż tak źle nie było, żadnego orła na sali nie wywinęła

Stary 2008-03-19, 09:03   #4737
babeczka1985
Raczkowanie

nie strasz!!! to najwyzej na boso bede

ps. no wlasnie zapomnialam dodac zalaczniki z tymi zaproszeniami... nasze bede troszke inne, ale chodzi o pomysl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg otw36.jpeg (116,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg otw20.jpeg (118,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg styl2m.jpeg (52,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg otw14.jpeg (82,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg otw8.jpeg (99,2 KB, 12 załadowań)

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2008-03-19, 09:15   #4738
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
Malin30 ty jesteś ze Słupska - mogłabyś polecić jakiegoś fryzjera i makijażystkę
Będę wdzięczna
Mogłabym, szczególnie makijażystkę, ale widzę u Ciebie lokalizację "Wrocław"
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 09:41   #4739
katathea
Raczkowanie

babeczka1985 - śliczne zaproszenia!stylowe i w wyższej półki
co do nienoszenia pączoszek - nie wiem czy butki mi nóg nie obedrą - miałyście juz taką przygodę?przeżyłyście?:bo unce:
katathea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 10:23   #4740
sanetka
Zakorzenienie

bylismy z TZem na 1 spotkaniu w poradni. i jestesmy mile zaskoczeni, babka wydawala sie straszna a jest calkiem w porzadku. bylo o planowaniu rodziny ale zadnych tekstow ze gumki to grzech itp. chyba nawet od nastepnego cyklu zaczne temp mierzyc-tak dal siebie, z samej ciekawosci.

byla z nami para,dziewczyna jest w ciazy (niezly zbieg okolicznosci bo to TZa siostra z ktora w jednym meiszkaniu mieszkamy) i babka zaczela mowic ze wiekszosc par jak sie dowie ze jest ciaza to slub. a nie powinno sie tak robic, lepiej poczekac, zobaczyc czy sie uklada a dopiero jak sie urodzi dziecko t oz czasem podjac decyzje o slubie. wiec to nie do konca tak po katolickiemu

cale spotkanie trwalo 25 min (bylo by krocej ale co chwile ktos przeszkadzal)

bylam tez w kosciele upewnic sie ze o nas nie zapomnieli i czy jestesmy zapisani. wszystkie godziny juz pozajmowane sa. zapytalam ksiedza czy udzieli nam slubu (bo jest bardzo fajny). powiedzial ze jak ladnie poprosimy to czemu nie

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości