|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
|
|
|
|
#4712 |
|
Rozeznanie
|
nowaken - oto przykłady :
http://www.allegro.pl/item360450917_...ka_120x60.html http://www.allegro.pl/item360041628_..._lozeczko.html http://www.allegro.pl/item359064683_..._lozeczek.html Przyznam, że nastawiałąm się na wiecej wiec jestem mile rozczarowana.
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
to jak tylko zmusze TZ do zrobienia mi dobrej fotki to wam pokaze jest czarna w biale drobne kwiatki
a ze teraz idzie wieczor to kolor bedzie przeklamanytakze pokaze wam sie jutro
|
#4714 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
To zaczynamy prezentacje sukienek
. Az sobie jutro zaloze swoje i cykne zdjecia, ciekawe czy tez bede wygladala jak AngelinaJolie..hhii. Boska .Livdragon, mam podobna, jak chcesz to Ci pozycze . Tylko musialabym poczta Ci wyslac .Andape, no coz, takie sa uroki mieszkania z tesciami. Cale szczescie, zemoja jest otwarta na zmiany i polowe gratow jej powywalalam (do tego roku umoblewaie nie bylo zmeiniane od 30 lat i strasznie zagracone miala mieszkanie). Maz tez sam cos od siebie dodal i wywalil drga polowe..hihii. Naz pokoik urzadzilismy bardzo kolorowo..pomaranczowo-lososiowo i jak zobaczyla, to tez zachcialo jej sie zmian, wiec powywalala kolejna partie gratow..hihi. A pokoj ma teraz zolcitki. Jedyna sprawa to to, ze zwyczajnie nie umie sie zorganizowac nawet jak sprzata to niczego ie widac, a zajmuje jej to pol dnia..no coz. Pytanie do Eli: Elu opowiedz cos o pielegnacji meskiego przrodzenia malego mezczyzny..troceh czytalam na ten temat, ale jaos sie przerazilam, wiec moze Ty dasz mi pare praktycznych wskazowek . Z gory dziekuje. |
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Co do sprzątania u moich rodziców te kiedyś wspomniane 240m kwadratowych ino no to od 10roku życia sprzątałam tylko to z siostrą. Na studiach mama sprzątała.A odkąd jestem w ciąży i w domu czasem to sprzątam albo sama, gdy rodzcie szaleją np. w ogrodzie, albo ja jadę kurze i łazienki i kuchnię a tata śmiga z miotłą i odkurzaczem, albo mama daje mi tylko szmatkę na mebelki i reszte robi sama. Ale zawsze się boi czy się nadmiernie nie zmęczę. Teraz to mi się wydaje że nie da mi tknać niczego, bo dla niej słowo GESTOZA to jak wyrok i mam uważać na siebie. Nawet pociągiem mi nie dają jechać a to tylko 3,5h
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dokladnie tak samo zamierzam isc na L4, a wlasnie, bo pisalas ze poprosisz o wczesniejsze wypisanie zwolnienia, da sie wypisac pare dni do przodu? ja mam wizyte 27 i zastanawiam sie czy moze mi juz wypisac L4 na czerwiec . Ja juz sie nie moge doczekac konca maja, coraz gorzej mi sie chodzi, tak mnie krocze napieprza ze schizy juz mam czy aby z małą wszystko ok.maladT ja mam sezon lodowy od stycznia dzien bez loda =dzien stracony, codziennie wchlaniam lody, ale usprawiedliwiam sie ze lepszy lód od batona bo przynajmniej bialko ma przypomnoialas mi o sprzataniu a tak mi sie nie chce!!!!!!!!!!!!!!![]() w koncu dotarła do mnie paczka z pajacykami wiec ubranka na początk mam nawet łapki niedrapki choc nie wiem czy one takie konieczne są, ale na allegro byly za 2 zł wiec do tych pajacykow dorzucilam, jakbym miala dac za to 10 zł bo za tyle widzialam w sklepie to bym sie zastanowilaKasiulka pozdrow Judi, wszystkie trzymamy za nią kciuki ![]() jesli chodzi o kosmetyki to ja zamierzam kupic cała serię nivea, kumpela polecala ze są swietne, odradzala natomiast , i to bardzo!!! oliwke bambino bo strasznie plami ubranka i nie da sie tego sprac Wersta z rosyjskich imion to moze Tatiana? mi sie bardzo podoba
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Andape, no coz, takie sa uroki mieszkania z tesciami. Cale szczescie, zemoja jest otwarta na zmiany i polowe gratow jej powywalalam (do tego roku umoblewaie nie bylo zmeiniane od 30 lat i strasznie zagracone miala mieszkanie). Maz tez sam cos od siebie dodal i wywalil drga polowe..hihii. Naz pokoik urzadzilismy bardzo kolorowo..pomaranczowo-lososiowo i jak zobaczyla, to tez zachcialo jej sie zmian, wiec powywalala kolejna partie gratow..hihi. A pokoj ma teraz zolcitki. Jedyna sprawa to to, ze zwyczajnie nie umie sie zorganizowac nawet jak sprzata to niczego ie widac, a zajmuje jej to pol dnia..no coz.
|
|
|
|
#4720 |
|
Wtajemniczenie
|
na oliwce bambino sama sie przejechalam jezeli chodzi o plamienie ubran
a sprac faktycznie ciezko ale tylko ją preferuje do smarowania brzucha
|
|
|
|
#4721 | ||
|
Zakorzenienie
|
to tylko się cieszyć, że dbają o ciebie
a u ciebie tylko i wyłącznie smutne miny, dzień w dzień Cytat:
i to jest takie kłucie jakby utrudniające poruszanie się.tak sobie dziś uświadomiłam, że to w sumie nagle tak "gorzej" się poczułam. 2 tyg. temu byłam sobie w mazowieckim a stamtąd jeszcze na mazury pojechaliśmy. teraz już bym się na to nie porwała, bo głupi spacer kojarzy mi się tylko z wszechobecnymi kłuciami ![]() Iga chyba z dnia na dzień nagle przytyła, bo spadło to na mnie jak grom ![]() no ale skoro tak ma być to niech będzie, czasem sobie przeklnę, potem przysiądę odpocząć, w końcu finisz blisko ! Cytat:
![]() chyba się przyzwyczaiłam do tej w żelu Johnsona, której sama kiedyś używałam
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
smutna bo zawalona problemami z każdej strony dostaję po mordzie od zycia. NIe wiem jak dalej to zniosę. Fakt rodzice wspierają ale co z tego jak inni kopią leżącego. Masakra jakaś nalot bezdusznych ludzi. Jeszcze problemy ze zdrowiem, a skąd mam mieć pewność czy coś z malą nie jest nie tak skoro ja mam już takie przeboje. I ten kretyn wrrrrrr zabiję go kiedyś jak kocham mamę to zrobię...
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
wogóle moje dziecko dzisiaj bardzo mało się rusza. Martwię się
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Ważne, że je czułaś, one też mają spokojniejsze dni, to nie roboty
|
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Jowiszku trochę się uspokoiłam. a teraz czas na budyń
|
#4726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie dzis 36 stopni C w cieniu.... ![]() A ja w pracy do 16.20....
|
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Heyka ja mam pianka kokos. Mowia, ze najpierw dziecko powinno spac na stronie kokos, a pozniej jak juz zaczyna stac to odwraca sie na ta druga strone. Na majowkach pisza, ze te z gryka strasznie smierdza i zeby pamietac zeby je wywietrzyc.
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4729 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamuski
![]() Na chwilkę chciałam tylko tu zajrzeć ale samo czytanie "zaległości" zajęło mi dłuższą chwile Pracowity miałam dzisiaj dzionek,w sumie z domu wyszłam o 11 i dopiero o jakiejś godziny jestem spowrotem.Nogi mam w du...Mężuś bedzie miał zajęcie bo potrzebuje porządnego masażu moich obolałych gnatów. Jesli dzisiaj bede miała tak samo cieżką noc jak wczoraj to wybiore sie jutro rano do mojego gina Nie bardzo mi sie chce bo boje sie ze mnie do szpitala odeśle
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4731 |
|
Wtajemniczenie
|
Jowisz super wózek
a kot poprostu przepiękny Anisia czekam niecierpliwie do jutra na twoja fotkę w sukience ![]() Tez musiałabym sobie jakaś sprawić,pewnie będę wyglądała jak obleczona w namiot ale za to jaki komfort w ciepłe dni. |
|
|
|
#4732 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra ja zmykam pod prysznic a potem spać Milej,przespanej nocki zycze wam wszystkim Do jutra dzieczyny
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Kurzoslawa, na pewno bedziesz tym razem spala jak aniolek...po takich masazach
.MaladT, nie martw sie, moj tez malo sie dzis rusza. Podobno my ciazowki tak mamy, ze jak sie przyzwyczaimy do tych rucho, to poziej jst sie ciezko odzwyczaic i martwimy sie jak sie nie rusza. Moze dzis malenstwo jest spiace. Poulette, jak Ty wytrzymujesz takie upaly? ja mam nadzieje, ze w tym roku u mnie tkich az nie bedzie. Polecam masazator do stop..przynosi ulge wlasnie podczas takiego goraca. A ja wtrabilam az 3 jajka...musze sie pilnowac, zeby ic nie pochlaniac za duzo, bo je uwielbiam ostatnio . A dzis czytlam, ze w 3 trymestrze dziecko zabiera mamusi ok. 250 mg wapnia, to srasznie duzo, bo dla przykladu w 100 g mleka jest 120 mg wapnia. Wiec policzcie co dla nas mamus zostaje. Najwiecej wapnia zawieraja sery typu parmezan, bo az 1160 mg w 100 g. Ja dodatkowo pije wode minerana wzbogacona o wapn, wiec mysle, ze nie bedzie tak zle i zeby mi nie poleca. Moj dentysta powiedzial, ze sapodatne na prochnice). Tak wiec dziewczynki dbajcie o siebie kochane i nie zapominajcie o wapniu .
|
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam prasować
![]() ostatnia partia już się suszy na jutro ![]() wszem i wobec muszę rodzinie i psiółom ogłosić, że ciuchów 0-3 nam wystarczy, niech odwiedzają nas z zabawkami ![]() jeśli się komuś będzie chciało do nas jechać te 300km ofkors ![]() z zakupów zostały mi tylko pieluchy i te apteczne rzeczy jak tantum rosa, bepanthen czy wszystko do pępka jakoś mnie to tak uspokaja jak odhaczam ostatnie rzeczy na liście za 2 tyg. pakuję się do szpitala
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
no to będzie trzeba szaleć z mlekiem częściej. Ogólnie to ja też stałam się wielbicielką jajek
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
mnie juz do szpitala zostały gacie poporodowe wielokrotnego uzytku i t-shirt
reszte mam
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Jowiszku, chyba prasowalsmy w tym samym czas
. Tylko ze ja koszul meza poki co, ubranka niech poczekaja do polowy czerwca.MaladT, ja to sie pilnuje i moje tygodne liczone sa wg dnia, w ktorym jem jajka..hhihi. Uwielbiam je po prsotu, a jak je sobie przyrzadzasz? ja ostatnio zrobilam super jajecznice czerwona cebula
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie wlasnie dowiedzialam, ze u mnie w pracy bedzie nowe ubezp. rodzinne jedno mamy w allianz i za urodzenie dziecka jest jakas kaska. No i maja u nas wprowadzic ubezp. z PZU i jak urodze to kolo 2000zl powinnam dostac. Tylko jest jeden problem, maja je wprowadzic od czerwca i ma byc aktywne od lipca hehe, wiec tak jak chcialam zeby wczesniej urodzic, to teraz bede chciala zeby przyszlo na swiat po 1 lipca czyli terminowo. W sumie nie jest to wazne, ale miłoby bylo juz z tego skozystac jak juz cos takiego wprowadzili.
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
no ja ostatnio uwielbiam na miękko. nie boję się bo są to jajka od moich kur
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
może chcecie poczytać o kontaktach z bobasem:
http://www.vulcan.edu.pl/eid/archiwu.../kontakty.html http://forum.darzycia.pl/vp116140.ht...2c5a6452c80b1c |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

. Az sobie jutro zaloze swoje i cykne zdjecia, ciekawe czy tez bede wygladala jak AngelinaJolie..hhii. Boska

choc nie wiem czy one takie konieczne są, ale na allegro byly za 2 zł wiec do tych pajacykow dorzucilam, jakbym miala dac za to 10 zł bo za tyle widzialam w sklepie to bym sie zastanowila