|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VI
Nija... nie wierzę! znów Ci się wszystko pozmieniało. ale teraz to juz nawet nie wiem co Ci powiedzieć, bo już zupełnie zagmatwałaś!
Trzymam za Ciebie kciuki, zeby wszystko ulozylo się dobrze co do tych studiów. Miłego dnia baboszki moje ![]() edit: Olunia ja mam tę torebkę z Avonu! jest przepiękna! ![]()
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
specjalizacje chce biznes miedzynarodowy ; ) ale to sie wybiera pod koniec drugiego roku chyba... [albo drugiego semestru ![]() 2 dni i sie dowiem jak spedze nastepny weekend ![]() bo ja juz wszystko mam ustalone, a jak sie nie dotsane bedzie bum : (
![]() |
#4713 |
Zadomowienie
|
hihiiii dziekuje Myszko za informacje ![]() jeszcze tego mi bylo trzeba :P ![]() ![]() ![]() mogla by mi juz przyjsc .. ;p
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
myszka
![]() Olunia1989 no bo medycyna zawsze będzie ![]() A co do pracy to dzisiaj się wszystkiego dowiem (prawdopodobnie), bo tata ma mi przynieść dokładne namiary (tj. nazwiska) osób, które już stamtąd wróciły, znajdę ich na naszej-klasie i popytam ![]() Ale nie sądzę, żeby to był jakiś obóz pracy, skoro są bardzo zadowoleni. W każdym razie, jeżeli ma to być praca w polu po 12 godzin dziennie to oczywiście się nie zdecyduję. Ale może to być też np. pakowanie tych owoców i warzyw, kwiatów doniczkowych, roślin, sortowanie cebulek itp. ![]() Na studia złożę za rok, bo muszę się zastanowić co chcę studiować. Może historię, może farmację (albo i tę nieszczęsną medycynę, ale raczej nie, pisałam wcześniej dlaczego) a może jeszcze coś innego. I jeżeli będę chodzić do szkoły policealnej, uczyć się angielskiego, żeby zdać certyfikat, to ten rok na pewno nie będzie stracony ![]()
#4715 |
Zadomowienie
|
i mam nadzieje ze nie bedziesz żalowac wyboru ;]
(a ja i tak mysle ze szanse w tym roku ciagle masz ) ale moze rzezczywiscie lepiej przez ten rok troche ochlonąc. i mam nadzieje ze ta praca to wlasnie nie bedzie taki "oboz pracy" jak czesto to bywa... ale ze w koncu dobrze podreperujesz budżet i bedziesz zadowolona ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
Nija ..
![]() Olunia ale na tej aukcji okłamali ... "Wartość produktu : 39,90 zł " Nie prawda . Torebka kosztowała 1 zł przy zakupie kosmetyków z jakiś tam stron za ok 30 zł ![]()
#4717 |
Zakorzenienie
|
wstałam..
dzień dobry !
![]() |
#4718 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() EDIT: DsC, dzień dobry ![]()
![]() |
#4719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no wlasnie Myszko.. moze chodzilo o sam fakt, ze jest "gratis" przy kosmetykach?;/ mniejsza i tak dalam tylko 9.90 ![]() dzien dobry DsC ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | ||
Zakorzenienie
|
na biotechnologię... a jak nie wyjdzie to technologia chemiczna
![]() a Ty też na polibudę ![]() Cytat:
![]() ![]() Z takimi ludźmi nie chciałabym chyba studiować. Zresztą tutaj jest kolejny problem. Czy nawet rewelacyjnie zdana matura daje nam szanse na dostanie się na wydział lekarski, jeżeli połowa miejsc jest już zarezerwowana dla takich osób... ![]() Cytat:
![]() Mój chłopak był rok temu w Szwecji i zbierał i sortował chabry... i był bardzo zadowolony, fajna płaca, dogodne warunki i też przecież praca w polu ![]() A więc trzeba po prostu dobrze trafić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
proponuje wejsc na strone umk i przecyztac ile tm osob bije sie o miejsce na kierunku emdycznym..
a ja w trakcie pakowania, mialam juz jechac, ale wlasnie dzwonil Tz ze jeszcze musi cos zalatwic wiec mam chwilunie, wiec jeszcze nei pisze papa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teraz? No nic, czekam i mam nadzieję, że ci znajomi mojego taty, których dzieci wyjechały, też są dzisiaj w pracy i dostanę konkretne namiary i pogadam z tymi ludźmi na naszej klasie ![]()
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
ejjj, a moze zrobic kiedys MBA
![]() chcialabym ![]()
#4724 |
Zakorzenienie
|
vill a co to MBA ?
![]() zacznijcie wymyślać topic dla nowego wątku bo się ten już kończy ![]() I to pewnie mój ostatni post w nim więc w razie czego pisze : do zobaczenia w nowej części ![]()
#4725 |
Zakorzenienie
|
a ja jadę do Gliwic podpisać umowę na lipiec, papa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Co do tytułu to może:
"Maturzystki 2008 czekają na rozpoczęcie studiów" ![]() Fajna stronka http://www.bbc.co.uk/radio/ Słucham sobie radia po hiszpańsku ![]() Ooo już wiem po co - żeby podziwiać, jaki to piękny język ![]()
#4727 |
Zakorzenienie
|
http://www.pracuj.pl/manager-mba.htm
ale to jak juz bede miec prace i bede wiedziala ze to mi cos da a nie tylko dla ambicji ![]()
#4728 |
Zadomowienie
|
heeeloo
![]() Nija ty SZALEŃCU!! ![]() mysle ze w tej Holandii nie bedzie tak zle.. ![]() ![]() ![]() a ja zlozylam tylko na jeden kierunek na UG.. wiem ze to ryzykowne, ale kurde juz z dniem 30.06 utracilam zludzenia.. ![]() a ja sie zapisze dzis na zbior borówek wlasnie ![]() ![]() ![]() jeszcze nie zjadlam sniadania...ale jkaos nie chce mi sie nawet do kuchni isc.. kupilam sobie trampeczki wczoraj ![]() kurcze pozno jest.. poszlabym sobie miasta ale poki sie wyrobie to mi sklepy pozamykaja ![]()
![]() |
#4729 |
Zadomowienie
|
Kiedy macie ogłoszenie list przyjętych? Ja mam od 7-10, ale dopiero to 10 mnie interesuje.. Jestem b.ciekawa, czy się dostanę.
![]()
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny drogie, nie wszyscy idą na studia, by mieć super pracę i płacę.
Historia, moim zdaniem, to świetny kierunek, na którym zdobywa się bardzo użyteczne umiejętności, tylko, że naród polski jeszcze nie szanuje historyków tak, jak powinien. Mp. dla pracodawcy brytyjskiego historyk jest bardzo atrakcyjnym pracownikiem, bo potrafi korzystać z wielu źródeł i wie jak, myśli logicznie, potrafi analizować i łączyć fakty w całość itp. itd. Poza tym po historii nie trzeba wcale pracować w szkole. Nawet głupi UMCS umożliwia zrobienie specjalizacji archiwalnej, edytorsko-redaktorskiej, kolekcjonerskiej i krajoznawczej= praca w muzeach, jako przewodnik. I w ogóle przecież nie ma gwarancji, że po jakichkolwiek studiach, chyba że po medycynie, będzie się pracować w zawodzie. Także, Nija, jak chcesz, to idź na historię. Tylko że to są studia baardzo ciężkie, co pewnie wiesz. Szczerze, to mądrzej to brzmi niż zdawanie bioli i chemii w przyszłym roku. Ja sama bym poszła, ale nie wyobrażam sobie studiowania historii w UK. Po prostu nie.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jeszcze mam jedne pytanie..jak rejestrowalam sie na dzienne studia a sie nie dostane [co sie stanie na pewno] to potem mam jakos od nowa sie rejestrowac na zzaoczne czy jak? i trzeba jeszcze raz wplacac oplate rekrutacyjna?? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama albo z jakąś niesprawdzoną firmą to bym nie jechała, oj nie ![]() Cytat:
![]() Też mi się wydaje, że historia jest takim kierunkiem, który poszerza horyzonty i na którym zdobywa się wiele przydatnych umiejętności. Na moim uniwersytecie śląskim są specjalizacje: nauczycielka, archiwalna i społeczno-ekonomiczna. No i najważniejsze, że najpierw jest licencjat, czyli po 3 latach mam wyższe wykształcenie, bo przy moim niezdecydowaniu to bałabym się rzucić od razu na studia magisterskie (prawo, psychologia...) Wiecie, że o Wydziale Nauk Społecznych na uś mówią Wydział nauk sporadycznych ![]() ![]() A może złożę na zaoczną historię? A jest jakaś możliwość przeniesienia się na dzienne po roku? Jakbym tak chciała później studiować dziennie? ![]()
![]() |
#4733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w razie czego bede tak samo robic.. wiec probuj!! ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
Nija, jest taka możliwość, tylko, że musisz się liczyć z tym, że na takich kierunkach, jak historia, ciężko jest o tak wysoką średnią.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
gdyby maue było MOGŁABYŚ JĄ ODWIEDZIĆ
![]() ja składam na politechnike opolską... Vill ile placilas za gwsh bo ja nie widze zeby tam pisalo ... ![]() ![]()
#4736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocham historię, uwielbiam się jej uczyć, pokochałam ją już na początku drugiej klasy (a duży w tym udział miała moja nauczycielka, która mi potem bardzo pomagała). 1600 zł za semestr to nie majątek. Nie stanę się z dnia na dzień ścisłowcem ![]()
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
Ja nie. Idę a studia tylko dlatego, bo wiem, że, gdy zrobię sobie rok przerwy, potem totalnie nie będzie mi się chciało zaczynać.
Zero we mnie entuzjazmu, radości, podniecenia, napięcia. Rzadko wchodzę na stronę uczelni, na której się zarejestrowałam. To, że rejestrowałam się tylko na jeden kierunek, mówi samo za siebie. Nie chcę studiować. Wczoraj byłam u babci i jak zawsze napadła mnie ciotka w sprawie studiów. Oczywiście cały czas pytała: no a jakie jeszcze kierunki patrzyłaś? Cały czas gadała: idź na prawo. Już nie miałam siły jej tłumaczyć, że po pierwsze trzeba mieć chęci i dobre wyniki z matury. Coś jeszcze wspomniała o Warszawie, ja miałam jej wygarnąć, że ok, mogę iść do W-wy na dzienne, tylko czy będzie mnie utrzymywać, bo moich rodziców na to nie stać. Już mi ręce opadły, gdy spytałam: a może pójdę na budownictwo po historii podstawowej?. A ona na to: czemu nie? Wtedy wyszłam z pokoju i już się do niej nie odzywałam. I miło mieć wsparcie w niej na przykład, gdy cały czas mi mówiła: "nie idź na germanistykę, bo potem będziesz bezrobotna". Sama sobie zdaję sprawę z tego, że trudno mi będzie znaleźć pracę po tym kierunku, ale nie mam pomysłu i możliwości iść na inny. Już naprawdę nie wiem, co robić. Humor mam taki, że tylko iść i coś sobie zrobić. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
Ville ale czemu? przeciez mozesz sobie zrobic tlumacza i na pewno znajdziesz prace...
#4739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie też tak napadają, ciągle pytają, nagle sobie wszyscy o mnie przypomnieli, cała bliższa i dalsza rodzina. Mnie te pytania irytują, nie chce mi się z nimi gadać. Jak pójdę na historię to znowu będę słuchać: ooo chcesz być nauczycielem? Ale wiesz jak ciężko o pracę w szkole? ![]() ![]() Tata najchętniej by mnie widział jako technika BHP, bo niby w każdym zakładzie taki technik jest potrzebny ![]() ![]()
![]() |
#4740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.tvn24.pl/-1,1556209,wiadomosc.html - prawie się popłakałam, jak to zobaczyłam. Nic tak na mnie nie wpływa, jak cierpienie zwierząt. Dla takich ludzi przywróciłabym karę śmierci. I to nie jest tylko takie czcze gadanie. Naprawdę zabiłabym za takie coś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.