Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-05, 14:03   #4711
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
To mowisz kochana, że u Ciebie też czasami była cisza? Ale jak juz poczułaś te kopniaki? Troszkę mnie uspokoiłaś bo ja sie martwię

Mnie tak mocno nie kopie, czuje takie lekkie bulgotanie, łaskotanie.
Nie martw się to normalne bo dzidzie mają teraz sporo miejsca i raz uda im się kopnąć, a raz nie U mnie wczoraj przez godzinę było niemal non stop kopanko, a teraz cisza Ja takie lekkie ruchy jak Ty teraz miałam w zeszłym tygodniu więc i u Ciebie myślę, że tak z tydzień i będzie codzienne boksowanie

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 14:10   #4712
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

u mnie od pierwszego kopniaka tez cisza
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 14:26   #4713
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
truheart śliczny ten Twój avatarek
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
u mnie od pierwszego kopniaka tez cisza
A u mnie nawet jeszcze pierwszego kopniaka nie było, a jutro 18 tydzień zaczynamy..
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 14:30   #4714
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kurcze zla jestem
przyszly mi spodnie ciazowe - rybaczki, ktore zamowilam z allegro uzywane

sa przesliczne!! ale za duze znowu

Aniu?
Stary 2009-02-05, 14:36   #4715
annamaria80
Raczkowanie

Witam wszystkie Mamusie i ich brzuszki!
U nas dziś spadło ok 15cm śniegu i... pozamykali szkoły itp, śmiać mi się chce, ale to po prostu Anglia .

Fajnie Wam, że macie większe możliwości robienia badań i usg. Tutaj jeśli nic niepokojącego się nie dzieje to z tym nie szaleją. U mnie wszystko jest bardzo dobrze, ale to pierwsza dzidzia i pewniej bym się czuła mogąc częściej ją podejrzeć. Do Polski raczej nie mam szans polecieć, więc muszę się zadowolić tym co mam.
Jeszcze nie czuję ruchów maleństwa i nie mogę się doczekać. To już 18tydz3d więc może już niedługo.

Ania0104 dziękuję za dodanie mnie na listę . Wg usg termin mam na 6 lipca.

Życzę miłego dnia!
annamaria80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 15:03   #4716
Miramej
Zakorzenienie

Muszę pisać na raty, macie niezłe tempo

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
oki ... jeszcze troche czasu mam, bo to wypadnie pod koniec marca ... ale może już wtedy mój TŻ nie będzie jeździł w delegacje i pójdzie ze mną!

Chyba wskoczę na allegro poszukać sobie jakiś spodni bo wczoraj wysiadałam z samochodu i strzelił mi guzik ... jak chodzę w jeansach to jest ok, bo to biodrówki ... a takie inne spodnie z materiału są wysokie i prawie się nie zapinam
Ania, to ja jakoś niedługo po Tobie, bo zaczęłam 16 tc. TŻ jak pójdzie raz, to już będzie chciał zawsze .
No kochana, rośniesz

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
A u mnie z samego rana znowu jakies fatum!!!wstałam o 7 bo okazalo sie ze nie ma mojego pieska na podworku - poprostu uciekł z podwórka!!! tata chodził , wołał, gwizdal i nic. W koncu pojechali z mama autem go poszukac - wrocili sami!!
Moj pies to duzy owczarek niemiecki - wabi sie Cezar.......juz rozpaczalismy ze nie wroci.......a tu nagle przed chwila dzwoni moj brat i sie pyta czy pies jest na podworku, no mama mowi ze wlasnie zaginal i ze go szukamy, na co brat mowi ze chyba go znalazlwyobraźcie sobie ze wracal z pracy i napotkal sie na blakajacego psa w innej miejscowosci i tak mysli czy to nie nasz- on sie wyroznia bo nie stoja mu uszy - poprostu jakas chrzasta sie mu nie wyksztalcila i ma takie oklaple hehe, wlasnie po tym go poznal moj brat i zawolal to odrazu przylecial, wpakowal do auta , takiego brudnego i przywiozl!! teraz siedzi zamkniety w kojcu - trudno skoro na wolnosci mu sie nie podoba.....ale sie ciesze ze sie znalazl!!

jeszcze jedna sprawa - dzisiaj jedziemy do tej Agaty meble w sprawie tej reklamacji. dziewczyny trzymajcie kciuki zeby poszlo po naszej mysli!!

odezwe sie pewnie jak wroce poznym popludniem!!
czekoladko, dobrze, że pies się znalazł, nudziło mu się pewnie . Trzymam kciuki za załatwienie sprawy po Waszej myśli

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry U mnie dzisiaj taka ładna pogoda, słonko, niebo bez chmurki aż chce się wyjść Tylko, że najbliższe wyjście to po 15 jak już zamknę sekretariat
Zazdroszczę , mnie ta nasza pogoda dobija, wrrr...

Cytat:
Napisane przez agadom1 Pokaż wiadomość
Witajcie,
jak wiecie byłam wczoraj u ginka na wizycie, więc spiesze się aby podzielić się z Wami wieściami. Dzidziolek dobrze sie rozwija, wszystko jak należy, żadnych uwag. Bardzo chciałam juz wiedzieć kto mieszka w moim brzuchu. Ginka usilnie probowała, dzidziolek starsznie sie ruszał i nie bardzo chciał sie ujwanic. Ja jako zniecierpliwiona mamusia powiedziałam, ze nie wytrzymam do następnej wizyty i chce się dzisiaj bardzo dowiedzieć. Tak długiego USG nie miałam nigdy robionego, w końcu udało się podglądnąc. Na 80% będzie synuś, cieszę się ogromnie na tę informację, coreczkę już mam i marzył mi się synus. Szaleje ze szczęścia!!! Ranking 4:1 dla chłopaków.
Z przeczuciem u mnie zawsze jest na odwrót W pierwszej ciązy czułam że będzie chłopiec a była dziewczynka, tym razem wydawało mi się iż jest dziewczynka a USG wskazuje jednak na chłopaka. Jestem mega szczęśliwa.
Czekam na wieści od pozostałych, przyszłych mam.
Gratuluje nowym zafasolkowanym.
agadom, gratuluję synka , fajnie, masz parkę .

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Odkopię gdzieś gazetę o usg 3d/4d i wam napiszę coś więcej- fajny artykuł. Zalecają od 24-30tyg, jak wód w brzuszku już sporo a dziecko ma jeszcze miejsce.Wtedy ładnie idzie podglądnąć No i nie jest to tylko frajda.Lekarz, więcej może wypatrzeć.Przepiszę może wieczorkiem.
u mnie ta przyjemnośc 220zl kosztuje.
Chętnie poczytam

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie w ten czwartowy, szary dzień

Dziękuję Miramej za potwierdzenie że nic nie urośnie Póki co Zuzia to rodzynek na naszym wątku

A książki to: (stronka na której je znalazlam jest przypadkowa)

1/
Dziecko. Zdrowie i wychowanie
Steven Dowshen, Neil Izenberg, Elizabeth Bass

http://alejka.pl/dziecko_zdrowie_i_r...oku_zycia.html

2/ Witaj na świecie Annette Nolden

http://alejka.pl/witaj-na-swiecie.html
Zobaczymy jaka ze mnie czarownica (koleżance wyśniłam 2 kreski ). Dzięki za tytuły , zerknę sobie wieczorem.

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Witam prawie południowo

Załączam zdjęcia z wczorajszych zakupów. Miałam to zrobic wczoraj wieczorem, ale padłam jak zabita. Przed oczami miałam tylko łóżko i mięciutką pierzynkę
Fajne bluzki, najbardziej podoba mi się pierwsza , to są typowo ciążowe?

Cytat:
Ja mam podobne oczekiwania jak Ty
Przy synku miałam zwykły wózek no name, bez żadnych udogodnień. Wtedy były trochę inne czasy, nie miałam tak dostępu do netu i takiego doświadczenia jak teraz.
Ja zastanawiałam się nad bebecarami, maxi cosi mura, x-landerem, bebe confort mura. Będę jeździła po sklepach i macała i pewnie jakiś wybór padnie. A może na zupełnie inny wózek hehe
Może później się jeszcze powymieniamy wszystkie uwagami, jak na dobre zaczniemy poszukiwania i oglądanie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 15:25   #4717
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Fajne bluzki, najbardziej podoba mi się pierwsza , to są typowo ciążowe?

Może później się jeszcze powymieniamy wszystkie uwagami, jak na dobre zaczniemy poszukiwania i oglądanie
To są bluzki nieciążowe, kupione w zarze, peek and cloppenburgu i bershka.

Zapewne w czasie kupowania wózków wszystkie powymieniamy się spostrzeżeniami i radami na temat wózków

idę jeśc obiadek
Stary 2009-02-05, 15:28   #4718
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

I co dziewczynki trzymalyscie kciuki???????
bo ja tyle nerów przeszlam.....otóż byli u nas ostatnio ci goscie co nam wtedy ten komplet przywiezli i chceli zebysmy im podpisali jeszcze jeden protokol niby zeby byli kryci przed firma dostawcza......i chyba to nas uratuje
poniewaz babka w reklamacji stwierdzila ze widocznie maja cos do ukrycia skoro teraz istnieja 2 protokoly dostawy wypisane na te sama date i tym samym nr zlecenie- sami sie wkopali!! powiedziala tez ze dzieki temu beda mogli obarczyc kosztami wlasnie firme dostawcza, zatem mamy czekac do wtorku - zawita do nas serwisant(rzeczoznawca) ocenic szkode i potem mamy czekac na decyzje
okazalo sie tez ze ten komplet co sprowadzili z Łodzi juz jest na magazynie i nas czeka - powiedziala nam to sprzedawczyni na salonie i byla mocno zdziwiona ze my wlasnie znowu w sprawie reklamacji bo ja nie uznali.....jaka miala mine

takze dalej trzymcie kciuki!!!!
dziekuje za cieple słowka!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 15:28   #4719
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze zla jestem

Aniu?
Svinecka ale Ty musisz być kruszynką skoro wszystko za duże...zazdroszczę troszeczke...ja to mam całe 170 cm i nigdy już choćby przez to kruszynką nie będę

A ja własnie wróciłam z zakupów i zaraz zabieram się do robienia babeczek Jakoś nie mam natchnienia więc kupiłam gotowe...dodać kilka rzeczy, wymieszać i do piekarnika Dziś wizyta dwóch przyjaciółek więc będzie dużo plotkowania i oglądania brzusia
Stary 2009-02-05, 15:32   #4720
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
bo ja tyle nerów przeszlam.....otóż byli u nas ostatnio ci goscie co nam wtedy ten komplet przywiezli i chceli zebysmy im podpisali jeszcze jeden protokol niby zeby byli kryci przed firma dostawcza......i chyba to nas uratuje
poniewaz babka w reklamacji stwierdzila ze widocznie maja cos do ukrycia skoro teraz istnieja 2 protokoly dostawy wypisane na te sama date i tym samym nr zlecenie- sami sie wkopali!! powiedziala tez ze dzieki temu beda mogli obarczyc kosztami wlasnie firme dostawcza, zatem mamy czekac do wtorku - zawita do nas serwisant(rzeczoznawca) ocenic szkode i potem mamy czekac na decyzje
okazalo sie tez ze ten komplet co sprowadzili z Łodzi juz jest na magazynie i nas czeka - powiedziala nam to sprzedawczyni na salonie i byla mocno zdziwiona ze my wlasnie znowu w sprawie reklamacji bo ja nie uznali.....jaka miala mine

Trzymałam trzymałam
Wariactwa można dostac z takimi sprawami. Ja jestem osobą, której zawsze przytrafiają się dziwne sytuacje. Czy tak jak u Ciebie z meblami trzeba coś wymieniac, bo nie to przyjechało, czy np. przy założeniu głupich moskitier na oknach spotykałam się z monterami 3 razy, bo za każdym razem źle pomierzyli okna. Ojoj opisywac można w nieskończonośc.

Widzę, że trzymanie kciuków prze Wizażanki pomaga, więc trzymam dalej .
Stary 2009-02-05, 15:36   #4721
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Sklep Bereshka, kosztowała majątek...19 zł
Muszę zajrzeć w takim razie , cudna jest .

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Dziękuję, właśnie to ujęcie z kciukiem w buzi z filmu mnie totalnie rozbroiło..

(...)

Ja raczej zawsze wolałam płaskie buty albo ewentualnie niski obcas. W szpilkach na bank bym sobie zęby wybiła
tru, a to zdjęcie, które masz w avie, w którym tygodniu było robione? I na zwykłym USG, prawda? Bo czarno-białe.
Ja też całe życie na płaskim .

Cytat:
Hejka
Dzięki za wczorajszą popijawę Tż z niecierpliwością czeka na nowe kopniaki

Mnie wczoraj mama i ciocia wróżyły za pomocą włosa i obrączki i wyszło, że będzie chłopczyk
megi, a w którym tygodniu poczułaś pierwsze ruchy? Ciekawa jestem, czy wróżby się sprawdzą?

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ja to się piszę na dwójkę...chociaż czasami Tż mówi że nie wie czy wytrzymałby drugi raz moje humory z początku ciąży hehe
Mój TŻ mówi, że dwójka to minimum, ja jeszcze nie wiem, poza tym kiedy? Jak urodzę, będę miała skończone 33 lata

Cytat:
Napisane przez annamaria80 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie i ich brzuszki!
U nas dziś spadło ok 15cm śniegu i... pozamykali szkoły itp, śmiać mi się chce, ale to po prostu Anglia .

Fajnie Wam, że macie większe możliwości robienia badań i usg. Tutaj jeśli nic niepokojącego się nie dzieje to z tym nie szaleją. U mnie wszystko jest bardzo dobrze, ale to pierwsza dzidzia i pewniej bym się czuła mogąc częściej ją podejrzeć. Do Polski raczej nie mam szans polecieć, więc muszę się zadowolić tym co mam.
Jeszcze nie czuję ruchów maleństwa i nie mogę się doczekać. To już 18tydz3d więc może już niedługo.

Życzę miłego dnia!
Najważniejsze, że wszystko jest dobrze, pewnych rzeczy niestety nie da się przeskoczyć. Pozdrawiam

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-05, 15:49   #4722
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
To są bluzki nieciążowe, kupione w zarze, peek and cloppenburgu i bershka.

Zapewne w czasie kupowania wózków wszystkie powymieniamy się spostrzeżeniami i radami na temat wózków

idę jeśc obiadek
Dzięki za odpowiedź, jeszcze 4 jest piękna, właśnie ta z Bershki . Smacznego

Cytat:

Trzymałyśmy , więc wszystko jest na dobrej drodze, a Ty się, kochana, tak nie denerwuj, bo to niewskazane w Twoim stanie

Edit: No i wyszedł mi post pod postem, przepraszam

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-02-05 o 15:51 Powód: Dopisek
Stary 2009-02-05, 16:03   #4723
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Trzymałam trzymałam
Wariactwa można dostac z takimi sprawami. Ja jestem osobą, której zawsze przytrafiają się dziwne sytuacje. Czy tak jak u Ciebie z meblami trzeba coś wymieniac, bo nie to przyjechało, czy np. przy założeniu głupich moskitier na oknach spotykałam się z monterami 3 razy, bo za każdym razem źle pomierzyli okna. Ojoj opisywac można w nieskończonośc.

Widzę, że trzymanie kciuków prze Wizażanki pomaga, więc trzymam dalej .
No własnie widocznie sa ludzie co zawsze maja jakiegos pecha a jednym wszystko przychodzi gladko..... a my biedne musimy sie denerwowac potem!

Cytat:
Dzięki za odpowiedź, jeszcze 4 jest piękna, właśnie ta z Bershki . Smacznego

Trzymałyśmy , więc wszystko jest na dobrej drodze, a Ty się, kochana, tak nie denerwuj, bo to niewskazane w Twoim stanie

Edit: No i wyszedł mi post pod postem, przepraszam
No dziewczynki napewno cos pomoglo , ale jeszcze sprawa nie jest zakonczona wiec dalej prosze trzymac!!

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 16:04   #4724
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
megi, a w którym tygodniu poczułaś pierwsze ruchy? Ciekawa jestem, czy wróżby się sprawdzą?
Takie których byłam pewna, że to to w 18 tc No zobaczymy czy kolejny chłopaczek u mnie siedzi 16.02 się dowiemy jak pokaże co tam ma

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2009-02-05, 16:17   #4725
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
No dziewczynki napewno cos pomoglo , ale jeszcze sprawa nie jest zakonczona wiec dalej prosze trzymac!!
Będziemy

Cytat:
Takie których byłam pewna, że to to w 18 tc No zobaczymy czy kolejny chłopaczek u mnie siedzi 16.02 się dowiemy jak pokaże co tam ma
Może więc i ja za 2 tygodnie poczuję?
megi, a jakie Ty masz przeczucie? Ale nie z wróżb, z intuicji

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-05, 16:27   #4726
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

czekam niecierpliwie , to jeszcze tylko 10, 5 dnia
na która godzine wizyta?

przełożyłam mój wypad, bo się zorientowałam, że lodówka i wszystkie zapasy się pokończyły, a przecież już sama mogę na zakupy Ale to brzmi, ale mówię wam ja to jak urwana z łańcucha
Obskoczyłam co się dało.Lodówka, zamrazarka i szafki pełne, owoce, jogurty, aż sąsiada musiałam poprosić żeby cały towar zaniósl mi wprost do domku. Ogarnełam się dopiero ze wszystkimi myślę nad ciekawa zupką na jutro. Nie rosół, pomidorowa, tylko jakaś nietuzinkowa, macie jakas propozycje? oprócz zupki z pora-bo nie cierpię śmierdziocha
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 16:32   #4727
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez mam wizytę 16.02...o 19.30 żeby Tż zdążył

Cytat:
na która godzine wizyta?

przełożyłam mój wypad, bo się zorientowałam, że lodówka i wszystkie zapasy się pokończyły, a przecież już sama mogę na zakupy Ale to brzmi, ale mówię wam ja to jak urwana z łańcucha
Obskoczyłam co się dało.Lodówka, zamrazarka i szafki pełne, owoce, jogurty, aż sąsiada musiałam poprosić żeby cały towar zaniósl mi wprost do domku. Ogarnełam się dopiero ze wszystkimi myślę nad ciekawa zupką na jutro. Nie rosół, pomidorowa, tylko jakaś nietuzinkowa, macie jakas propozycje? oprócz zupki z pora-bo nie cierpię śmierdziocha
Moja mama robi pyszną zupkę...w Holandii jest bardzo popularna i stamtąd Mama ją przywiozła...Dowiem się jak się ją robi...tylko troszkę później bo mama w pracy...a na pewno nie ma w niej pora, a dodaje się na pewno wołowinkę i balecie to takie malutkie klopsiki i makaron jest i jakieś warzywka PYCHA
Stary 2009-02-05, 16:45   #4728
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
megi, a jakie Ty masz przeczucie? Ale nie z wróżb, z intuicji
Ja od początku mam przeczucie na chłopczyka ale wszyscy mówią, że nie możliwe bo za od mięsa mnie odpycha a za słodycze jestem gotowa zabić

Cytat:
na która godzine wizyta?
O 16:30

Karolinak82 mój Tż też nie odpuści wizyty

U mojej gin nie ma możliwości, żeby mieć filmik z usg więc Tż wymyślił, że weźmie aparat i sam filmik nakręci z monitora nie wiem tylko czy to przejdzie

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2009-02-05, 16:46   #4729
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie pomyślał: "Ale Ją głód dopadł ". katarzynka, który to u Ciebie tc?

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-05, 16:47   #4730
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Ciezko za Wami nadazyc tak szybko piszecie
egh... padam na twarz... kurcze kondycja mi siadla przez sime meega... zeby sie tak czlowiek na zakupach meczyl ale... udalo sie!! Mam dwie pary nowych wiekszych spodni... bo stare juz mega cisly

Cytat:
Ja jestem w 17 tygodniu ale rozpoznanie zależy od kilku czynników, jak napisała Svinecka-od aparatu, umiejętności gina i chęci dzidziola
ja jak pojde to bedzie 14 wiec nic Wam pewnie ciekawego nie powiem

Cytat:
Bedziemy czekać

Dziewczyny, a ja od kilku dni siedzę i czytam o wózkach, wiem czego oczekuję i chyba... takiego wózka nie ma (bo za 3-4 tysiące to stanowczo za drogi )
zglupiec mozna ja jestem zdania ze najlepiej isc do sklepu sobie pojezdzic czytajac tylko mozna naprawde zwariowac...

Cytat:
Witam wszystkie Mamusie i ich fasolki! Chciałabym dołączyć do Was. Nasza dzidzia ma zawitać do nas 6 lipca . To nasze pierwsze i jeszcze nie wiemy czy to chłopczyk czy dziewczynka, ale niemożemy się doczekać.
Niedawno wpadłam na to forum i usiłuję przeczytać wszystkie posty od poczatku, a trochę tego jest . Teraz na pewno będę tu regularnie zaglądać.
Pozdrawiam gorąco!
Witamy
a czytac od poczatku nie dasz rady... Ja bym sie poddala

Cytat:
jeszcze jedna sprawa - dzisiaj jedziemy do tej Agaty meble w sprawie tej reklamacji. dziewczyny trzymajcie kciuki zeby poszlo po naszej mysli!!
odezwe sie pewnie jak wroce poznym popludniem!!

Cytat:
Napisane przez agadom1 Pokaż wiadomość
Witajcie,
jak wiecie byłam wczoraj u ginka na wizycie, więc spiesze się aby podzielić się z Wami wieściami. Dzidziolek dobrze sie rozwija, wszystko jak należy, żadnych uwag. Bardzo chciałam juz wiedzieć kto mieszka w moim brzuchu. Ginka usilnie probowała, dzidziolek starsznie sie ruszał i nie bardzo chciał sie ujwanic. Ja jako zniecierpliwiona mamusia powiedziałam, ze nie wytrzymam do następnej wizyty i chce się dzisiaj bardzo dowiedzieć. Tak długiego USG nie miałam nigdy robionego, w końcu udało się podglądnąc. Na 80% będzie synuś, cieszę się ogromnie na tę informację, coreczkę już mam i marzył mi się synus. Szaleje ze szczęścia!!! Ranking 4:1 dla chłopaków.
Z przeczuciem u mnie zawsze jest na odwrót W pierwszej ciązy czułam że będzie chłopiec a była dziewczynka, tym razem wydawało mi się iż jest dziewczynka a USG wskazuje jednak na chłopaka. Jestem mega szczęśliwa.
Czekam na wieści od pozostałych, przyszłych mam.
Gratuluje nowym zafasolkowanym.
ymmm a co z dziewczynkami??? Mogloby sie troche wyrownac

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A ja bym chciała max. 3 dzieci
tak popieram, ja tez

Cytat:
Dziękuję
A u mnie nawet jeszcze pierwszego kopniaka nie było, a jutro 18 tydzień zaczynamy..
ohhh... piekny avatar
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 16:57   #4731
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
zglupiec mozna ja jestem zdania ze najlepiej isc do sklepu sobie pojezdzic czytajac tylko mozna naprawde zwariowac...
Pewnie, że w sklepie najlepiej, ale póki co robię wstępną selekcję internetową

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-05, 17:23   #4732
annamaria80
Raczkowanie

Cytat:
Mnie też jutro zakupy spożywcze czekają, a sama nie wiem na co mam ochote .
Ostatnio zrobiłam kapuśniak na kiełbasce i jeśli lubisz kwaśne to polecam.
http://www.gotujmy.pl/kapusniak-na-k...isy,32344.html

Zazdroszcze już "skopanym" mamusiom i nie mogę się doczekać kiedy nasz maluch zacznie dawać czadu .
annamaria80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 17:34   #4733
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny musze Wam to powiedziec - prawdopodobnie w przyszlym tygodniu konczymy remont i mozemy sie wprowadzac

do slicznego wyremontowanego mieszkanka
Stary 2009-02-05, 17:36   #4734
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie pomyślał: "Ale Ją głód dopadł ". katarzynka, który to u Ciebie tc?
15tydzien i 6dzień . Na nastepnej wizycie (03.03) nie wyjdę z gabinetu zanim się nie dowiem kogo noszę pod serduszkiem
A sąsiad wie, że ja prawie jak kaleka byłam i nic nie mogłam robić. Sama jakbym cały bagażnik zakupów wniosła to bym zdrowo przegięła i źle się czuła.
Karolinka82 Czekam na przepis, do jutra nim zaczne gotować
edit:
Cytat:
Mnie też jutro zakupy spożywcze czekają, a sama nie wiem na co mam ochote .
Ostatnio zrobiłam kapuśniak na kiełbasce i jeśli lubisz kwaśne to polecam.
http://www.gotujmy.pl/kapusniak-na-k...isy,32344.html

Zazdroszcze już "skopanym" mamusiom i nie mogę się doczekać kiedy nasz maluch zacznie dawać czadu .
no narobiłaś mi apetytu na kapuśniak , tylko troszkę sobie utrudnię i sama wywar ugotuję. Fajny portal,zaraz go przestudiuję. Uwilebiam gotować

ja też wsłuchuje się w bebzonek coraz bardziej, ale my mamy jeszcze troszkę czasu.

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-02-05 o 17:45
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 17:58   #4735
ulika
Raczkowanie

Cytat:
ten 20tydz. musi mieć dla nas istotne znaczenie, ponieważ mój doktor powiedział,że jeśli będę miała łykać prochy to dopiero od 20tyg.

A krwawienia z krótką szyjką raczej ma raczej mało wspólnego.Najczęstszą przyczyną jest odklejenie kosmówki,łożyska jak i przypadki z jego anatomią , nadżerka, torbiele, cysty i inne przypadki.
W każdym razie grunt,że krwawienia nie masz, jest to też dobrym powodem do radości
Jadę dziś rozejrzeć się po sklepach
O widzisz to ja już zupełnie zgłupiałam po całym dniu ślęczenia w necie myślałam, że skrócenie szyjki, plamienia i skurcze to cały full pakiet i wskazanie do ewentualnego założenia szwa. No ale człowiek tj. ja pociesza się jak tylko może Dzięki za wyjaśnienie

UnholyOne - bluzeczki cudne, a cena wprost marzenie

megib - gratuluję kopniaków wasz przykład zmobilizował mojego TZ do częstszych rozmów z "brzuszkiem"
truheart - nie mogę napatrzeć się na twój avatarek - cudny
czekoladka21 - super, że psiak się znalazł będę dalej trzymać kciuki za zwycięstwo w bojach z Agatą
agadom1 - gratuluję synka
Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie. Chciałabym, żeby moje przeczucie na chłopca się nie sprawdziło Mi to wszystko jedno. To tak z przekory, bo dosłownie wszyscy twierdzą, że to na 100% chłopak będzie
ulika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 18:02   #4736
Wojtusia
Zakorzenienie

katarzynka to podobny termin masz jak ja, bo u mnie 15 tydz i 4 dzien

Byłam wczoraj na wizycie i wszystko jest ok. Tylko nic prawie nie przytylam i ginka sie zdziwiła troche
No i cisnienie niskie bo 90/60, ale zawsze lepsze takie niz np 140/100.
A i słuchałyśmy serduszka za pomocą tego detektora, maluszek strasznie sie wiercił i kopał i uciekał nam ze ciezko go było złapać. Osmiałam sie strasznie
Poza tym wszystko w normie, morfologia i mocz tez.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 18:05   #4737
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
15tydzien i 6dzień . Na nastepnej wizycie (03.03) nie wyjdę z gabinetu zanim się nie dowiem kogo noszę pod serduszkiem
A sąsiad wie, że ja prawie jak kaleka byłam i nic nie mogłam robić. Sama jakbym cały bagażnik zakupów wniosła to bym zdrowo przegięła i źle się czuła.
Moja dzidzia jest o 5 dni młodsza . No właśnie, jak napisałaś, że tyle nakupowałaś, to pierwsze, co mi przyszło na myśl, że chyba sama nie dźwigałaś. Jak dobrze mieć sąsiada...

Cytat:
Napisane przez ulika Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie. Chciałabym, żeby moje przeczucie na chłopca się nie sprawdziło Mi to wszystko jedno. To tak z przekory, bo dosłownie wszyscy twierdzą, że to na 100% chłopak będzie
A ja nawet nie wiem, czy wolę chłopca, czy dziewczynkę

H. MacLeod

.
Stary 2009-02-05, 18:13   #4738
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze zla jestem

Aniu?
ja z kolei kupiłam sobie śliczne czarne rurki ciażowe H&M i są za małe
wcześniej kupiłam spodnie też H&M rozmiar 36 i są dobre, więc te drugie też wzięłam 36 i są za małe - nie wiem jak ktoś mierzył te spodnie

jak któraś byłaby chętna to proszę o kontakt na PW - szerokość w biodrach ok 90 cm z elastycznym pasem na brzuszek, wąskie nogawki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg h&m.jpg (35,1 KB, 19 załadowań)

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 18:21   #4739
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja z kolei kupiłam sobie śliczne czarne rurki ciażowe H&M i są za małe
wcześniej kupiłam spodnie też H&M rozmiar 36 i są dobre, więc te drugie też wzięłam 36 i są za małe - nie wiem jak ktoś mierzył te spodnie

jak któraś byłaby chętna to proszę o kontakt na PW - szerokość w biodrach ok 90 cm z elastycznym pasem na brzuszek, wąskie nogawki

Ja też mam jeansy z H&M rozm. 36 ale są chyba trochę większe niż te czarne rurki w biodrach maja 94. Widocznie zależy od modelu, bo rozmiar jak widac rozmiarowi nie równy.
Stary 2009-02-05, 18:26   #4740
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam jeansy z H&M rozm. 36 ale są chyba trochę większe niż te czarne rurki w biodrach maja 94. Widocznie zależy od modelu, bo rozmiar jak widac rozmiarowi nie równy.
no właśnie te pierwsze też mają ok 94 cm w biodrach i są dla mnie trochę luźne, a te czarne wg aukcji miały mieć 92, ale według mnie są mniejsze , bo jest mi ciasno na tyle, że jak siadam to czuje jak mi sie wbijają w pachwiny... niestety

dlatego napisałam, że raczej dla tych co mają ok 90 cm

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości