|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Rybenki moje ja sie zegnam bo mykam do domku
![]() pewnie jak to w weekend sie nie bede odzywac ale w pn dam znac co sie dzialo ![]() na pewno bedzie mega grillowanie ![]() no to pa Slonka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Rozeznanie
|
Oj, dziewczyny, mam chyba podobny problem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Raczkowanie
|
O rany, a ja dziś już wprowadziłam ww... nie umiem bez nich zyc
![]() Dzis dzien 12 I fazy, i tak jak mi jedna z dziewczyn poradziła, mimo wpadki w połowie (ze spagetti mojej mamy) nie będe przedluzac pierwszej, powoli wejdę na drugą. Jesli chodzi o dzisiejsze ww, to zrobiłam sałatkę taką pyszna ![]() Worek gotowanych brokul, ryż ciemny (te ww, ale zlozone ![]() ![]() ![]() Czyli: śniadanmie: jajecznica z 2jaj + pol ogorka siwerzego i pol pomidora przekąska: maślanka, orzechy włoskie obiad: kurczak w pomidorach+ sałatka Przekąska: zaraz zjem serek wiejski piątnica light z jakims ogorkiem kolacja: narazie brak pomysłu, ale nie wiem czy zdąze ją zjesc... Jadłospis ok? ![]() Jutro mam zabieg artoskopii na kolanie ![]() ![]() ![]() I zostraje w spzitalu do niedzieli... ![]() Pozatym kurcze, zdopingowałam się wczoraj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nic, piekna pogoda, az chce się plażowac i cos robic ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
#4714 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Telik suknie piękna.Delikatna, a zarazem szalenie seksowna.Śliczna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czerwona i żółtą 15minut soczewicy nie moczymy! Cytat:
ale biust to chyba musisz do niej mieć odpowiedni ![]() ![]() kochana, a ja przez całe życie miałam kompleks, że mi coś tam z tyłu odstaje ![]() Cytat:
![]() ![]() no grecki odtłuszczony to akurat tyle będzie miał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i w ogóle wiosnę czuć ![]() od razu żyć się chce ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
Jutro wracam do DE, planowo w niedzielę rozpoczynam dietę ale mam problem :/
Idę do pracy na 5:25 więc z domu wyjadę koło 5:00, czyli wstanę koło 4:15 rano. Kończę koło 14:40, w domu będę pewnie koło 16 ![]() Jak w takim razie radziłybyście rozłożyc jadłospis w przypadku takiego rozkładu pracy? Myślałam, że może rano przed wyjściem zjem jogurt naturalny o,1% z warzywkami czy orzechami, do pracy wezmę II śniadanie a po pracy obiad itp ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Rozeznanie
|
Dobra, to teraz moje menu z dzisiaj (mam nadzieję, że chociaż jest trochę lepiej niż było...):
Śniadanie: tak jak już pisałam, podsmażone pieczarki, do których włożyłam fetę / serek trójkącik Hochland Fit z ziołami, do tego rzodkiewki i ogórek świeży i jajko na miękko I przekąska: trochę pestek z dyni Obiad: mintaj porwany na kawałeczki, do tego papryka, bakłażan, pieczarki i zioła prowansalskie - wszystko podsmażone razem II przekąska: miał być krem budyniowy, ale nie mogłam za bardzo wytrzymać, bo trochę zgłodniałam, a on miał siedziec w lodówce przynajmniej 3 godziny, więc zrobiłam sobie: twaróg chudy z jogurtem naturalnym, do tego kakao, cynamon, słodzik i kilka całych migdałów Kolacja, która jeszcze przede mną, ale z racji tego, że przed jutrzejszymi zakupami, chcę opróżnić lodówkę z tego, co mam, będzie prosta surówka z rzodkiewki, ogórka świeżego i fety, posypane szczypiorkiem i chyba jajko na miękko znowu, bo mam na nie dużą ochotę Później wkleiłabym mój plan na jutro, żebyście, jeżeli oczywiście będziecie mogły, mi to oceniły. Popełniłam wiele błędów w 1. tygodniu i chcę chociaż 2. mieć taki, jak trzeba. |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zadomowienie
|
O, no to super! Nie wiedziałam, ze muffinki też można mrozić... A w ogóle to po tych muffinkach i innych Twoich przepisach postanowiłam, że chyba założę Twój FUNCLUB...
![]() I mam mocne postanowienie stopniowego wypróbowania wszystkich Twoich przepisów z Alchemii...
![]() |
#4719 |
Rozeznanie
|
Dobra, ułożyłam jako taki jadłospis na jutro. Brakuje mi trochę warzyw na śniadanie, więc może bym dodała do tego rzodkiewki i ogórka świeżego polane jogurtem naturalnym i posypane szczypiorkiem, bo mam nadmiar tych warzyw i boję się, że zaraz się to wszystko zepsuje. No ale mniej więcej wyglądałoby wszystko następująco:
Śniadanie: omlet na słodko (2 jajka, słodzik, łyżka mieszanych orzechów, łyżeczka cynamonu, 2 - 3 łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczka oliwy) I przekąska: krem budyniowy Obiad: kotlety tuńczykowe - bo też mam trochę nadmiar tuńczyka, więc pasuje to kiedyś zjeść (tuńczyk w sosie własnym, mielone siemię lniane, zielona cebulka, 2 całe jajka ubite, oliwa z oliwek, łyżeczka sosu sojowego - oczywiście jeśli znajdę jutro odpowiednie, granulowany czosnek, sól, pieprz) i do tego jakaś surówka z posiadanych przeze mnie warzyw (rzodkiewka, ogórek świeży, pomidor) albo fasolka szparagowa albo kalafior II przekąska: najprawdopodobniej przegryzę sobie ogórka kiszonego lub / i kapustę kiszoną Kolacja: placki serowe (ser biały, jajka słodzik) Co Wy na to? W końcu skopiowałam sobie wszystkie przepisy z przepisowego i mam 50 stron pomysłów ![]() EDIT: No nie, teraz jak na to patrzę, to trochę brakuje mi warzyw, ale nie wiem do czego bym je mogła jeszcze dodać. Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-04-03 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj byłam z siostra na giełdzie kwiatowej
![]() ![]() Co do rozmiaru i wagi... ja bardzo ubita i ciezka jestem ![]() ![]() Z kolei ponad 3 lata temu jak intensywnie trenowalam (baaaardzo) mialam diete ktora byla katorga przy wlasnie tych ok 62-63kg mialam ok 14%bfs i bylam doslownie samo miecho jak nigdy wczesniej i pozniej zapewne tez.... Teraz chce zdrowo dojsc do ok 60kg ![]() ![]() Ide zrobic zabiegi kosmetyczne jakies przed jutrem, ranyyyy ![]() ![]()
#4721 |
Raczkowanie
|
hej
![]() śniadanie-jajecznica z dwóch jaj + szczypiorek obiad-pierś z kurczaka na oliwie z oliwek, pomidor, jajko na twardo, 3 plasterki sera(edamskiego-wiem , nie wolno, ale tego nie doczytałam) a to wszystko zawinięte w sałatę lodową deser-jogurt naturalny ze szczyptą kakao |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zadomowienie
|
Wpadam na chwile, bo zaraz na basen, ale z prosba, bo mam problem...
Od kilku dni zaliczamy spacery po mojej pracy takie minimum 2,5 godz. i kurde ja na tych spacerach czuje, ze potrzebuje takiego kopa energetycznego. Zjadam sobie oczywiscie loda, np. dzis i od razu jest lepiej, ale to tez nie o to chodzi, co moglabym zjesc... ![]() I po dzisiejszym spacerze zjadlam kolacje - dwie buleczki, reszta ryby, fura surowki i czuje, ze moglabym zjesc jeszcze jedna taka porcje. I to nie jest tak, ze po tym lodzie ciagnie mnie do wegli, wcale nie. Czuje, ze te spacery energetycznie mnie wypompowuja... ![]() Macie jakis pomysl...
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brakuje przekąski, warzyw i kolacji. I do jogurtu lepiej dosypac troche pestek lub orzechów.
![]() |
#4724 |
Rozeznanie
|
tak z przepisowego. Ale dziś w poszukiwaniu inspiracji na obiady i kolacje znalazłam inny przepis na kotleciki z kalafiora.
żeby kalafiora zmiażdżyć do tego zetrzeć parę jajek ugotowanych na twardo i połączyć to surowym jajkiem i piec na patelni kotleciki. plus przyprawy do tego więc myślę, że ten przepis wypróbuję. jutro na kolację zrobię ![]()
#4725 |
Rozeznanie
|
Ja też właśnie planuję je zrobic w niedzielę (kotleciki z kalafiora, jak znajdę jakiegoś ładnego, bo na chwilę obecną mam tylko mrożonego), więc daj znac jak wyjdą
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4727 |
Rozeznanie
|
Dobra, ja już po kolacji. Zjadłam sałatkę taką, jak planowałam, ale zamiast ogórka świeżego, dałam kiszonego. Niby taka prosta sałatka, a nie wiedziałam, że rzodkiewka połączona z fetą jest taka pyszna!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaką fetę kupujesz? ![]() ![]() możesz napisac przepis na tę sałątkę? ![]() ![]()
![]() |
#4729 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agee, polecam makrelę z fasolą i kiszonym ogórkiem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie dzisiaj piekłam. Ale twarda jestem, jeszcze nie próbowałam ![]() Można, można, A.A. zapodał w książce taką wskazówkę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale musze Cie zmartwic bo jadlospis nie za badzo podchodzi pod ta diete po piewsze jemy 3 pełowartosciowe posilki i 2 przekaski miedzynimi to bardzo istotne a u Ciebie przekasek brak ponadto Twoja kolacja nie jest pelnowartosciowym posilkiem.(moze byc jedynie przekaska) no i malo tych warzyw strasznie Cytat:
Cytat:
ale do rzeczy, kiklku godzinny spacer to tez niezly wysilek wiec i organizm domaga sie wecej paliwa, wiec zeby nie popadac w szalenstwo weglowe najlepsze beda tak jak sama wspomnialas jakies domowe smakolyki, no i fajnie gdyby posilic sie jakims wartosciowym bialkiem po spacerku a tak na marginesie Ewus byl u Ciebie kurier dzis? a teraz spowiedz 7.20)3 mini kromeczi chleba(cos nie wyrósł ![]() 10.00)jablklo+plaster sera 13.30)sok marchwiowy+micha salaty z jajem i tunczykiem 16.00)jog. owocowy light+lyzka oteb+suszone sliwki+2 gałki lodów ![]() ![]() 20.15)krewetki podade na salacie made by TZ
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-04-03 o 20:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Rozeznanie
|
kuleczka, kupuję tą, co mi dziewczyny poradziły. Tą żółtą z Mlekovity. A przepisu na sałatkę jakiegoś nie posiadam. Po prostu daję to, co mi pasuje. Dzisiaj akurat było: kilka rzodkiewek i ogórek kiszony. Posypałam to szczypiorkiem. Było pycha! Proste, ale niesamowicie mi smakuje! A do tego zjadłam pomidora no i jajko na miękko.
A czy mogę prosić o ocenę tego mojego jadłospisu na jutro? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zadomowienie
|
Widzę, że wszytkie sie wiosennie pięknią, ja też dzisiaj byłam
![]() Effa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam wreszcie ten zlewozmywak, granitowy, nawet nie był drogi, tak więc spoko. Tyle tylko że wożę go w bagazniku i jeżdzę z zawrotną prędkością 50km/h ![]() ![]() Dobrej nocki Bikiniary ![]() Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2009-04-03 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | ||||
Zadomowienie
|
Po basenie... Tak mi sie nie chcialo isc, ale za to super plywalo
![]() Uwaga swiezy szpinak do kolacyjnej surowki smakowal mi bardzo, wiec moze przekonam sie do swiezego ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No mam plan zrobic jutro placuszki na spacer, zobacze, jak zdadza egzamin... Gorzej z polaczeniem ich z bialkiem - ale po spacerze to u nas juz raczej czas na kolacje, wiec bialko jest jak najbardziej ![]() Co do lodow - u mnie dzis tez jedna galka, ale sobie pomyslalam, ze rok temu bylyby to trzy galki i piwko do tego ![]() Kurier ![]() ![]() ![]() U mnie dzis: sn: dwa jajka sadzone zapiekane w bulce + bulka z serkiem topionym + 80 g twarogu z warzywkami i kielkami (uwielbiam takie duze krolewskie sniadania) p: dwa zawijasy - salata jeden trojkat fit na pol, kielki rzodkiewki i fasoli o: dorsz zapiekany z szynka i serem w sosie jajeczno - mlecznym + brokuly p: poltora jablka + galka loda k: resztka rybki z obiadu, bulka z serem, bulka z fitem + micha surowki - swiezy szpinak, lodowa salata, ogorek, mix kielkow, pomidor z octem winnym i oliwa z chilli Duzo mi sie wydawalo, ale jak napisalam, to nie jest tak zle. Dzis jedzac sniadanie mowilam tztowi, ze nie wyobrazam sobie, jak moglam nie jesc sniadan - teraz jest to dla mnie najwazniejszy posilek i najwiekszy... ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A 2,5 godziny to takie minimum - normalnie jest ponad trzy godziny... zeby wybiegac czortow ![]() No gratulacje z racji zakupu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 |
Rozeznanie
|
effa, pieczarki na śniadanie były 4, ale takie wielkie. Więcej bym nie zjadła, bo i tak tym się strasznie najadłam.
Co do przekąski, to wiem właśnie, ale tam wcześniej pisałam, że w drodze na uczelnię miałam kupić, a tu problem, bo w ŻADNYM sklepie ani jogurtu naturalnego, ani wiejskiego light:/ Mintaja miałam taki cały filet. Skroiłam go i wrzuciłam wszystko razem na patelnię. Chociaż tyle dobrze, że lepiej, ale myślałam, że już odpowiednia ilość warzyw będzie... Ale dobra. Spróbuję jeszcze więcej. Co do jutra, to w takim razie zrobiłabym tak: Śniadanie: tutaj bym zjadła to, co miało być na kolację, czyli te placki serowe - będzie bardziej pożywne. No i do tego warzyw nie dam, bo to słodkawe będzie. Na I przekąskę: zamiast tego kremu, zjadłabym paprykę podsmażaną trochę i posmarowaną serkiem topionym Na obiad: to co planowałam Na II przekąskę: hmm.. i tu się właśnie zastanawiam, bo pasuje zjeść ten krem budyniowy, bo nie wiem ile może stać tak w lodówce.. (może któraś się orientuje?) Kolacja: no i tu nie wiem w takim razie. może twaróg chudy z jakimiś warzywami Po południu pojadę na zakupy, to wtedy zobaczę co kupię i może coś wymyślę. Mam też zaległe śledzie w domu. Może coś z nimi wymyślę. Może jajko na twardo do nich i warzywa. ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Stwierdziłam właśnie, że nie wiem, czym to idzie, ale w układaniu jadłospisów jestem tak beznadziejna, że aż sama się dziwię:/ No po prostu się nauczyć nie mogę:/ Myślałam, że będzie prościej jak będę korzystała z książki i leciała tak, jak tam jest napisane, ale po 1. niestety nie potrafię mnóstwo potraw stamtąd zrobić, a po 2. - ja nie potrafię tak zrobić, że zaplanuję cały tydzień i jem to, co ustaliłam wcześniej, bo zawsze jest tak, że akurat któregoś dnia mam ochotę na coś innego i nie mogę się przemóc:/ EDIT: Znalazłam coś na kolację, ale nie wiem, czy może być. Są to placki selerowe z sosem serowo - pieczarkowym. Mogłabym do tego zjeść jajko, albo coś. Tylko nie wiem, czy zamiast sera żółtego, mogłabym dąć ser topiony ten w plastrach Hochland. Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-04-03 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na I fazie jadlam prawie codzienie migdaly na jedną z przekąsek (15 sztuk). No i latwo wziąć ze sobą o szkoly ![]() Pamietaj o jednej zasadzie: w każdym posilku i przekąsce zjedz coś bialkowego, a w każdym posilku warzywa (w przekąskach tez nie zaszkodzi)!! Jak ja o tym pamietam to mi znacznie latwiej ![]() Potem wszystko wchodzi w krew i jest juz latwiej.
![]() |
#4736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A o tym nalesniku to myślałam w charakterze takiego twistera ![]() ![]() Ja przy takich spacerach to basen bym sobie chyba odpuściła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Wtajemniczenie
|
Uff, u mnie dzien byl pracowity, czuje wszystkie stare gnaty (miesni niestety prozno szukac z powodu nadmiaru BRAKU ruchu
![]() ![]() teliczku piekna suknia, mierzylas ja? Moglabys swoje foty dac ![]() ilonko ja tez dzisiaj ogrodowo troche bo kwiaty przesadzalam, porzadkowalam i mylam ![]() ![]() Witam nowe dziewczyny. Powodzenia w dietkowaniu. No i powtorze za teliczkiem - 3 posilki to nie jest SB. To glodowka i jojo w dalszej perspektywie. Zaraz mi krzyz odpadnie a jeszcze golabki w piearniku siedza. Zrobilam z kasza orkiszowa ![]() ![]() A oto moje dzisiejsze jedzonko: 1.Doppio z mlekiem 4%, dwa jaja sadzone, salata z rzodkiewka, szczypiorkiem i jogurtem, dwie kromki chleba razowego 2.Troszke twarożku ze slodzikiem i aromatem pomarańczowym, dwie kostki gorzkiej czekolady, doppio z mlekiem 4% 3.Potrawka z kurczaka z ciemnym makaronem i koperkiem 4.Resztki z dwoch dni: Surowka z wloskiej kapusty z jogurtem i majonezem, salata z rzodkiewka i szczypiorkiem, makaron ciemny, potrawka z kurczaka 5.Buleczka twarogowo-orkiszowa Spokojnych snow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
Muszę się wam pochwalić, że wyszły mi te moje debiutanckie owsiane muffinki wyśmienicie. Zjadłam jedną na śniadanie z białym serem i dżemem malinowym (StreamLine, 100% owoców, bez cukru, słodzone splendą, 60 kcal na 100 g) - wpadł mi w ręce taki wynalazek w Billi (widziałam też truskawkowy).
Zapomniałabym, a to w sumie najważniejsze - kolejny kg w dół (a to już łącznie 5 kg) ![]() Edytowane przez kamilawu Czas edycji: 2009-04-04 o 08:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja napisze Ci kilka zasad którymi sie kieruje 1)sniadanie duzo i kolorowo i to na co masz ochote, mozesz zjesc wegle(to tak bardziej na 2 fazie) tłuszcze i białko oczywiscie 2)przekaska jest wczesnie i jeszcze mozna spokojnie zjesc wegle czyli przekaska moze byc słodka(w przypadku I fazy wiesniak lub twarog na słodko) 3)obiad kalorycznie podobny do sniadania koniecznie z białkiem 4)2 przekaska teraz lepiej juz zapomniec o weglowodanach 5)kolacja -ograniczam wegle do 0 oraz uwazam na tłuszcze (orzechy, oliwa, zołty ser)wiec pozostałe mi chude białko/piers kuraka, chuda ryba, krewetki, twarog, jajka/ (ktore podczas snu rozprawia sie z tłuszcykiem) i jak zwykle warzywa nie zawsze i nie w 100% trzymam sie tego ale mam zakodowane w swojej główce i to mi pomaga Cytat:
Cytat:
jakies sniadanko wieksze niz wczesniej no i duuuuzo warzywek no jestes moim guru ![]() a co do sukni mam 1 fotke troche nieumiejetnie strzelone przez mame na telefonie no i na sobie ciemny stanik(dpoiero po jedo sdjeciu wszytko sie ładnie układa) wiec sie nie smiejcie a tak wogole to siedze w pracy od 8 i nie moge sie obudzic wiec tak sobie robie plany kulinarne na wielkanoc i pytam wszem i obec jakie plazowe specjały beda u was ![]()
![]() |
#4740 |
Zakorzenienie
|
telik ale chudzine to SB z Ciebie zrobiło
![]() Extra wygladasz !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.