|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My też zaczynamy dalsze prace na budowie i mój małż wczoraj stwierdził, ze zamiast gadać z Wami to mogłabym powysyłać zapytania o oferty okien ![]() No i sie zaczynają wybory ... ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
BAN stały
|
Cytat:
dobrze że chociaż troszkę lepiej ![]() ja idę do koleżanki na pogaduszki - mieszka prawie naprzeciwko, a dziś ma dzień wolny od zajęć to ją trochę pomęczę tym bardziej że mąż wraca dopiero jutro ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
BAN stały
|
dziekujeeeee!!!!!!!!!! dziewczyneczki.....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja mam nadzieje ze jeszcze na tym watku dowiecie sie ze bede mama.... kiedys....moze 2-3 miesiace.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() musicman ja też mam ten sam stanik i jest super. Bardzo wygodny ![]() Idę się szykować na zakupki dla cioci Krysi ![]() ![]()
![]() |
#4715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj miałaś usuwaną ósemkę? górna czy dolna? trzeba obejrzeć ranę poekstrakcyjną i w razie potrzeby można założyć leki gojące i odkażające bezpośrednio do zębodołu (żeby nie brać leków doustnie), bo może rana Ci się nadkaziła...
![]() ![]() ![]() 3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-03-13 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co tak odbiegając od tematu
![]() ![]() ![]() ![]()
#4717 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() wczoraj gorna juz dzwonilam do dentysty, jade zaraz do niego bo wiecie co sie okazalo?? czyba odezwala sie gorna piatka, ktora tez jest do kanalowego, od tej strony co byla ta osemka, myslalam, ze mi promieniuje ale powiedzialam mu, ze 6 i 7 nie boli tylko 5 i to tak, ze dotknac jej nie moge - wiec kazal przyjechac bo chyba sie odezwala ![]() najwyzej otwotzy mi ja tez i we wtorek przelecze kanalowo obydwie piatki trzymajcie kciuki
![]() |
#4718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
Praca
![]() Odmówiłam wzięcia dodatkowych dyżurów w tym tygodniu i była istna obraza majestatu. Naprawdę nie czuję się na siłach, mam pełny etat i pracuję jak najlepiej potrafię bez taryf ulgowych. Celowo wzbudzono we mnie poczucie winy, a tego nie znoszę. Wiedziano od dawna o brakach kadrowych, a teraz pojawiły się jeszcze L4 (w sumie się nie dziwię, bo jak można długo pracować z dużą ilością nadgodzin, aby tylko zapchać dziury - to już trwa kilka miesięcy). Spodziewałabym się po moich współpracownicach większego wyczucia i zrozumienia, a nie strzelania fochów. O ile mają zrozumienie i dużo współczucia dla pacjentek, to już dla ciężarnej koleżanki nie - tak jakby moja ciąża była inna niż wszystkie ![]() Tyle. "Góra" pewnie się dowie, że oznajmiłam, iż jeśli będą mnie naciskać, to skończy się L4, bo moje ciało w końcu odmówi posłuszeństwa. ![]() Już mi przechodzi, zadzwoniłam do męża i się wyżaliłam.
#4720 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No to nie za ciekawie ... kto jak kto ale koleżanki powinny zroumieć że mozesz miec gorsze dni i byc zmęczona! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
normalnie to jakis obled z tymi zebami - wszystkie akurat w ciazy musza sie naraz odzywac?? ehhh masakra nie wiem za jakie grzechy
dobra jade
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
ehhh dziewczyny, ale mam dzisiaj leeeenia!
![]() Nic mi się nie chce! Oczy mi się kleją i najchętniej poszłabym spać ![]() hmmm moze kawkę sobie strzelę ... z płaskiej łyzeczki pół na pół z mlekiem to duzo nie pomoze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki
![]() w końcu doczytałam do końca te kilka stron które miałam od wczoraj i nie pamiętam komu miałam co odpisać ![]() chyba zjadam za dużo słodyczy, bo ewidentnie mnie łapie skleroza. Codziennie jedna mleczna czekolada to niezbędne minimum, cholera to chyba źle ![]() Trzymam kciuki za mamusie mające dzisiaj wizyty ![]() i za zęby Svineckiej oby 13 piątek okazał się dzisiaj szczęśliwy ![]() u mnie oczywiście też sypie ![]() ![]() Wpadnę później, pa.
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mam do nadrobienia 2 i trochę strony ![]() ![]() Wróciłam od gina, wizyta trwała około 40 minut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mówił, że mogłam trochę zaczekać ze szkołą rodzenia, bo inaczej się ćwiczy oddechy, gdy brzuszek jest większy, no ale już się zapisałam ![]() Pozdrawiam i idę nadrabiać ![]()
![]() |
#4728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak teraz zaczęłam się buntować, bo okazało się nikt się ze mną nie liczy- ja nie mogę liczyć na pomoc innych i ich zastępstwo w razie czego - to wszystko zwalili na moje humory ciążowe ![]() Tobie też życzę asertywności i siły ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Ola-Unhola
|
U mnie to nic nowego, ale też mam lenia
![]() A ładne słoneczko swieci i powinnam miec chęci do sprzątania jak to zwykle bywało. Ale chyba się rozbestwiłam i to dlatego... ![]() Właśnie dzwoniłam do taty dowiedziec, co dzisiaj na imieninowa kolację szykują. A więc będzie pieczony łosoś, pałki kurczaka w dwóch spakach - jedne czosnkowe, drugie z papryką. Pieczone ziemniaczki, surówka z pora, ogóreczki, grzybki marynowane i lody na deser. Przepraszam jak komus narobiłam smaka ![]() ![]() Svinecka, trzymam kciuki za te Twoje zębole ![]() Mariola, współczuję koleżanek, ale wiem, że miałabym to samo - dlatego od razu poszłam na zwolnienie. Miramejku, cieszę się, ze wszystko dobrze ![]() ![]()
![]() |
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4731 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ze wszystko ok!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A kawkę już robię ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do tych prac kurcze widze że co raz więcej ma takie "miłe" koleżanki , ja się dziwie takiemu podejściu no przecież wkrótce one mogą znaleźć się na naszym miejscu i pewnie nie chciałyby czuć się tak jak my teraz, zawsze mi się wydawało że między kobietami jest jakaś "solidarność jajników" a tu się okazuje że ludzie stają się coraz bardziej obojętni na odczucia innych zwłaszcza mam tu na myśli młode kobiety które jeszcze nie mają dzieci i w najbliższej przyszłości nie planują bo są zajęte robieniem kariery i za przeproszeniem włażeniem w dupę szefostwu. Ja właśnie dzięki takiej jednej jestem już drugi miesiąc na zwolnieniu choć tęsknie za pracą ale nie chce się w pracy denerwować widokiem krzywych spojrzeń bo muszę usiąść bo mi nie dobrze czy po prostu się zmęczyłam.
![]() |
#4733 |
Wtajemniczenie
|
Pozdrawiam Was wszystkie. Wpadam tylko na chwilkę żeby się przywitać. Nie będę miała czasu przez weekend żeby coś skrobnąć, robię jutro imieninki i jestem na "etacie " w kuchni
![]() ![]() To miłego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Ola-Unhola
|
No wiem, wstręcioch ze mnie, ale musiałam to napisac ![]() Ide się wykapac i przygotowac ciuszki na wieczór. Mój małż dzisiaj mnie olał. Tzn. wieczorem idzie na jakąs integrację firmową, a ja z małym do rodziców. Kolejna rzecz jaka mnie dzisiaj wkurzyła wrrrrrrrrr
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Ania0104, cashmeree, p4w, UnholyOne dziękuję za zrozumienie i wsparcie
![]() U mnie sytuacja jest bardziej skomplikowana. Po pierwsze nikt mi nie da zwolnienia na ciążę, to w UK w ogóle nie jest praktykowane (oczywiście, jeśli jest się chorym to tak, ale sama ciąża nie jest wskazaniem do wystawienia L4)zresztą takiego nigdy nie chciałam i nie będzie mi potrzebne (daj Boże!), jeśli nie będą mi pakować extra dyżurów. Po drugie- umowa mi się kończy po skończeniu macierzyńskiego i jeśli pójdę na zwolnienie, to mi jej pewnie nie przedłużą (nie, nie chroni mnie żadne prawo). Nie mogę sobie pozwolić na to, aby nie pracować to raz, a dwa - nie chciałabym szukać nowej pracy w nowym miejscu zamieszkania z takim malutkim dzieckiem na ręku ![]() ![]() Cytat:
![]() Po drugie myślę, że jeśli się zapisałaś i nikt nie widział problemu w tym, że jesteś "dopiero" w 22 tyg ciąży, więc chyba nie ma problemu ![]()
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie Miramej a płeć juz znasz?????
![]()
#4737 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Przeczytałam
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do kupowania spacerówki od razu - już była tutaj o tym dyskusja i raczej jesteśmy na nie. Spacerówka nie jest cała zabudowana, poza tym wydaje mi się, że dla takiego maluszka na początku gondola jest po prostu wygodniejsza i wyciszona, co przez pierwsze 2-3 miesiące może być dla niego korzystniejsze. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Będę pisać ![]() Cytat:
Cuda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że niedawno jadłam ![]() ![]() USG będę miała w środę, bo do gina chodzę na NFZ i nie ma tam dobrego sprzętu, więc USG zaliczam prywatnie. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() edit. idę coś zjeść bo mi w brzuchu burczy ![]()
Edytowane przez cashmeree Czas edycji: 2009-03-13 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pracy - najbardziej wkurza mnie, że jeżdżą sobie po normalnych, niekombinujących ludziach, którzy oczekują tylko trochę wyrozumiałości ![]() Nie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.