|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)
Hej baby
Dopiero się melduję. Byłam rano na krótkim spacerku z Olą bo miałam dużo do zrobienia. Zostawiłam ją wiec na zewnątrz w słoneczku a sama poszłam robić pranie, gotować jej zupę i prasować wielką górę ciuchów. Później Olcia mi już żyć nie dała i chociaż wchodziłam ze dwa razy na łizaż nie mogłam Was doczytać Wieczorkiem cudem siakimś jak małż na chwilę porwał Olusiową zrobiłam sałatkę z tuńczyka. Dziękuję Marti i Werstunia za komplimenty normalnie obrosłam w piórka. Widzę, że piszecie co tam Wasze szkraby porabiają. Ola już mówi dość sporo, ale najwięcej po swojemu, oprócz tego przez cały dzień brzęczy mama mama poza tym bardzo garnie się do robienia różnych rzeczy np. otwiera pralkę i wkłada lub wyciąga pranie i tak w kółko dziś z pół godziny tak z nią siedziałam w łazience. Babcia ma takie rozwalone różańce więc wybiera te ziarenka, daje komuś do ręki i tak przekłada z ręki do pojemniczka po ziarenku Miesza jak coś ruszam na kuchni, ubija jaja trzepaczką Wiecie nie opowiadałam Wam jeszcze jak się wyniuniałam w tesco... tzn. na pewno kojarzcie te reklamę z clubcard, babeczka przed wejściem do sklepu mnie zaczepiła i w minutę wyrobiłam sobie tą kartę bo myślałam a fajnie i tak robię zakupy będę mieć jakieś bonusy a wiecie na czym to polega 1 punkt = 2 zł, a 300 punktów - 600 zł równa się bon 3 zł ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- A jeszcze Wam nie wspomniałam, że miałam dziś z Olą seans kosmetyczny dałam córze krem, co to była za radość smarowała sobie rączki, mnie a potem wysmarowała buzię w całości oraz włosy
|
#4712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu tez juz sa szczepionki i niby kobiety w ciazy sa pierwsze na liscie, ale ja jakos jeszcze nie dostalam powiadomienia do domu, ale chyba jeszcze nie zapisanli mojej ciazy w papierach ubezpieczeniowych. Powiem wam, ze boje sie tej grypy jak nigdy wczesniej..... |
|
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z aerobiku i tak strasznie chce mi się jeść
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
zjedz jakis owoc, napij sie soku
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
taaaaaaaa jest
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- w ogóle muszę się pochwalić, tylko się nie śmiać ale już wiem,że ten proces można odwrócić |
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dowal bananem jak masz ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- ja miewalam problemy jak chodzilam na aerobic dance.. bo mialam problemy pamietac uklady jak instruktor stal na przeciwko, jak stal w grupie to jechałam równo z nim ciekawe czy uzywaja tego samego języka aerobowego co u mnie, moze ci sie obilo o uszy: step out squad knee up mambo itp
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
Skleroza!!!
Werstunia Sofija jest zachwycająca! Taka duża z niej już dziewczynka
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chodzę do szkoły podst. ,takie zajęcia dla "zwykłych" babek, bez lansu |
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja chodze tutaj www.stepdance-fitness.pl jedynym minusem po latach to tłumy.. troche mnie to odraża i olewam ostatnio..
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sposob na schudniecie - cwiczyc i jesc zdrowo malokalorycznie Sposob na przytycie - cwiczyc i jesc jesc jesc ![]() Takze uwazaj ![]() Tak mi przypomnialas o tych szarych komorkach i mialam wybrac sie na cos aerobiki i te sprawy a tu nada.. tylka nie chce mis ie ruszyc z domu.. Wlasnie nawrzeszczalam na taboretowa, bo mam juz dosc jak brudzi w kuchni jak posprzatam.. opowiada sie o strasznych tesciowych a tu moze zaczniemy opowiadac o tragicznych synowych..ja jestem jedna z nich
|
||
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Marti to u Was jeszcze gorsze zdzierstwo jak u nas
dla mnie taka promocja to bez sensu, bo ja często kupuję i często te 300 punktów mam uzbierane, ale co z tego że dostanę 3 zł
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
A mi coraz czescije..hahaha... wlasnie obzeram sie znowu salata.. jak krolik
przeciez ten walek musi zniknac! rozejrze sie tez za jakims basenem, bo ja uwielbiam plywac, a z racji,z e sie sypie, moze byc bardziej wskazany dla mnei![]() Kasiulka ja to zwykle ide do tego sklepiku jak jest maz wlascicielki, bo on zawsze mi doda jakeis dodatkowe punkty, typu 20 ostatnio. Moze za pare lat zasluze sobie na cos na jakies doladowanie do telefonu..hahahaA w Polsce brzydula na jakim odcinku jest? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4726 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsza !
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Druga
![]() hejka dzis w nocy Miki testował pieluszki z Kauflandu, obserwacje : pieluszka tak coś miedzy lidlowymi a biedronkowatymi bardzo ładna kolorowa, duże zakładki z przodu (nie lubię!) , rzepy nie sa rozciągliwe (też minus) jedynie taka rozciągliwa harmonijka z tyłu , ale nie tak elastyczna i długa jak w huggiesach, rozmiar 12-22 kg czyli jakies 5, dość duże, jeszcze za duże na Mikiego, ale przynajmniej nie wychodzą na biodrówki, cena 28 zł za 44 szt, ogólnie nie bedę sie za nimi zabijała skoro mam Lidla i biedronke niedaleko
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Ja to już chyba zostane przy Taurjousach z Lidla i Pampkach kupilam ostatnio pake 5 za 22.50zl i nie wiele sie roznia od czworek, choc dupka Piterka musialaby jeszcze urosnąć.Macie jakis sprawdzony sposob czym moglabym usunąć plamy z antybiotyku??? bo jak mlody pluje lekarstwem to niestety pajacyki ufajdał, a to ma taki chamski rózowy zarówiasty kolor.. nie wiem co tam za barwniki dają, bo mocze 2 dobe piżamki i zero efektu
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
4ta
ale wiatr lodowaty brrrr.. z lodowca nawiewa czy jak ![]() nie testuję pieluch, bo za duże paki sprzedają i jakbym trafiła na lipę, to nie zużyłabym, a to nieekonomicznie . cały czas te same pampersy, po chwilowej zdradzie na huggiesy (w czasie rozmiaru 3). większe okazały się zbyt sztywne i już nie kombinowałam. teraz cały czas pieluchomajtki, na noc zwyczajne rzepowe Anisia sokiem z cytryny próbowałaś? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej baby!
My już od wczoraj "u siebie". Jakoś mi tak pusto Mati też troszkę skołowana, przyzwyczaiła się do dużej ilości osób.Cytat:
A co do kolażu hmmm... w sumie nigdy nie robiłam nic takiego w photoshopie. To troszkę inny program niż Picasa (ale to pewnie już wiesz) i nie ma tam opcji "kolaż" czy coś w tym stylu, wsjo trzeba samemu zrobić od początku do końca Co do książeczek i gadania... Matylda pokazuje postacie/przedmioty od bodajże 10/11 miesiąca życia. W dodatku wtedy robiła to strasznie precyzyjnie i z zaciekawieniem... teraz jak się ją pytam gdzie co jest to zwykle machnie niedbale łapką i przewraca kartkę lub biegnie do innego pokoju Chyba już się jej znudziły te książki które ma A książek ma mnóstwo.Dzwięki zwierząt naśladuje też już od kilku miesięcy. Baaaardzo dużo rozumie, w zasadzie zwracamy się do niej jak do dorosłego (może tylko trochę wyraźniej i wolniej ) i chyba to skutkuje bo zwykle jak o coś poproszę to to robi Z nowości... Dziś zrobiłam kanapki i wołam młodą "Matyyyylda", a z drugiego pokoju odpowiada mi słodki głosik "tyyyydaaaa" ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sofija radzi sobie na równi z tym sąsiadem prawie pół roku starszym
|
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro juz tak piszecie o umiejetnosciach dzieci
![]() Edik juz dawno wykonuje nasze polecenia, wiec gdy poprosze zeby przyniosl mi buty czy wyrzucil papier, to robi bez szemrania i to dla nas nic nowego. U nas dodatkowo jest taka sprawa, ze to dziecko dwujezyczne. Ale rozumie w obu jezykach i to jest fenomenalne. Niestety dwujezyczne dzieci podobno pozniej zaczynaja mowic. Jak juz zaczna, to w obu jezykach naraz. |
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Dzisiaj załatwialiśmy zmianę dokumentów, mamy nową rejestrację, czekamy na dowody osobiste i prawa jazdy. Zapłaciliśmy 400 zł zdziercy... Ale najlepsze ze tu w Bielsku zarejestrowanie auta czasem trwało 4-5 godzin bo takie kolejki a dzisiaj wszystkie 3 rzeczy załatwiliśmy w niecałą godzinę ![]() Jednak czechowice to małe miasteczko (jak to w ogóle można miastem nazwać ) hehe i normalnie same korzyści nienawidze stać w kolejkach![]() Tymek też jeździ po domu rowerkiem, odpycha się nogami i kieruje ) hehe a najlepsze że mówiliśmy łał i on teraz jak jest odpowiednia sytuacja to mówi ŁAŁ i mówi czyta biorąc książeczkę, jadę, idę a jak robi a kuku to jak sie chowa mówi nie ma a jak sie pokazuje to mówi MA taka duma mnie wtedy rozpiera![]() |
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
podpisuje sie pod postem Judi
![]() super jak sie widzi jak dzidziol sie rozwija Pietrek wczoraj namietnie wołał kaka, łaził po chacie i ciagle kaka kaka... no i jeszcze przedrzeźnia jak ktoś kichnie lub on sam, wtedy powtarza "aaaaaka" i się śmieje ![]() mam pytanko o trzonowca.. bo Piotrkowi nie dawno wyszla czworka.. i wyszla powiedzmy czesciowo, no i wczoraj zauwazylam, ze od wewnetrznej strony przebil sie koniuszek i wyglada jakby sie przebilo w podniebieniu... nie wiem czy to normalne czy moze te dziasla sa az tak szerokie??
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie zdolne dzieciaczki..
Moj to mowi tylko smeirdzi po wlosku i tyle z niego.. widze, ze jest leniwy (jak to na lwa przystalo) i jak mama mowi "przynies klocka" to wie, rozumie, ale nie przyneisie i jeszcze kopnie noga... i tyle bylo z jego posluszenstwa ![]() Judi strasznie duzo macie tego zalatwianai i spraw papierkowych..A kiedy wszystko dopniecie na ostatni guzik? Anisia to chyba taki zabek duzy, bo u mnie bylo to samo i ja sie wystraszylam, ze drugi wyszedl na podneibieniu a to bylo cale takie bydle wielkie |
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć baby
6-ta, 7- ma, 8- ma My juz po spacerku i zakupach z Olcią, piździ jak w kielcach jak to określiła Werstunia nawiewa chyba z jakiegoś lodowca, kosmicznie zimno!!! Ola w futerku ladybird, opatulona, grube rajtki, grubaśne spodnie, kozaki, rękawiczki i zakutana w śpiwór. Buda spuszczona maksymalnie. Piękne słońce i lód jest na zewnątrz. Ola jak kicham lub smarkam mowi :bleeeeeeeeeeeeeeee" Pantofle tez mi przynosi, a nigdy ją o to nie proszę, po prostu jak zauważy że świnki są nie na moich nogach już z nimi leci ![]() Kleofasa mi się wspina na plecy, ja skonam
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Anisia, te zabki sa dosc duze, wiec pewnie to to
Marti, ale rosnie ci wloski uparciuszek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

poza tym bardzo garnie się do robienia różnych rzeczy np. otwiera pralkę i wkłada lub wyciąga pranie i tak w kółko dziś z pół godziny tak z nią siedziałam w łazience. Babcia ma takie rozwalone różańce więc wybiera te ziarenka, daje komuś do ręki i tak przekłada z ręki do pojemniczka po ziarenku
Miesza jak coś ruszam na kuchni, ubija jaja trzepaczką

czego moj nie bedzie dlugo robil. ja mu poprostu czesto powtarzam wszystkie zwierzatka jakie znam i czesto mowie, zeby powtorzyl.

tam pewnie taki kolaż można zrobić bardziej wypasiony.