Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :) - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-02, 20:06   #4711
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)

Hej baby

Dopiero się melduję. Byłam rano na krótkim spacerku z Olą bo miałam dużo do zrobienia. Zostawiłam ją wiec na zewnątrz w słoneczku a sama poszłam robić pranie, gotować jej zupę i prasować wielką górę ciuchów. Później Olcia mi już żyć nie dała i chociaż wchodziłam ze dwa razy na łizaż nie mogłam Was doczytać

Wieczorkiem cudem siakimś jak małż na chwilę porwał Olusiową zrobiłam sałatkę z tuńczyka.

Dziękuję Marti i Werstunia za komplimenty normalnie obrosłam w piórka.

Widzę, że piszecie co tam Wasze szkraby porabiają. Ola już mówi dość sporo, ale najwięcej po swojemu, oprócz tego przez cały dzień brzęczy mama mama poza tym bardzo garnie się do robienia różnych rzeczy np. otwiera pralkę i wkłada lub wyciąga pranie i tak w kółko dziś z pół godziny tak z nią siedziałam w łazience. Babcia ma takie rozwalone różańce więc wybiera te ziarenka, daje komuś do ręki i tak przekłada z ręki do pojemniczka po ziarenku Miesza jak coś ruszam na kuchni, ubija jaja trzepaczką i próbuje sama jeść

Wiecie nie opowiadałam Wam jeszcze jak się wyniuniałam w tesco... tzn. na pewno kojarzcie te reklamę z clubcard, babeczka przed wejściem do sklepu mnie zaczepiła i w minutę wyrobiłam sobie tą kartę bo myślałam a fajnie i tak robię zakupy będę mieć jakieś bonusy a wiecie na czym to polega

1 punkt = 2 zł, a 300 punktów - 600 zł równa się bon 3 zł jak doczytałam to w domu dostałam ataku śmiechu szkoda że wcześniej nie wiedziałam bo bym im nawet minuty nie poświęciła

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

A jeszcze Wam nie wspomniałam, że miałam dziś z Olą seans kosmetyczny dałam córze krem, co to była za radość smarowała sobie rączki, mnie a potem wysmarowała buzię w całości oraz włosy

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 20:08   #4712
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
taaa, jest prze-inteligentny kazde sie inaczej rozwija i jest full rzeczy, które Twoje dziecko już pewnie robi, a mój nie. Gino np. mówi już w 2 jezykach! czego moj nie bedzie dlugo robil. ja mu poprostu czesto powtarzam wszystkie zwierzatka jakie znam i czesto mowie, zeby powtorzyl.
Ja mojemu tez staram sie powtarzac, ale on mi po 20 sekundach ksiazke z reki wyrywa, ucieka jak najdalej ode mnie i sam w kacie oglada....

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość

U mnie od dzis szczepionki dla dzieci i kobiet w ciazy obowiazkowe - przeciw wirusowi A cos tam. Troche sie jej obawiam czy oby bezpieczna, podobno to jakas konska dawka..
Tu tez juz sa szczepionki i niby kobiety w ciazy sa pierwsze na liscie, ale ja jakos jeszcze nie dostalam powiadomienia do domu, ale chyba jeszcze nie zapisanli mojej ciazy w papierach ubezpieczeniowych. Powiem wam, ze boje sie tej grypy jak nigdy wczesniej.....
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 20:25   #4713
jowisz
Zakorzenienie

wróciłam z aerobiku i tak strasznie chce mi się jeść
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 20:26   #4714
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
zjedz jakis owoc, napij sie soku

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 20:29   #4715
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
zjedz jakis owoc, napij sie soku
mam japko
Stary 2009-11-02, 20:29   #4716
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
mam japko
to wgryź się czadersko aż soczek puści

It is what it is

Stary 2009-11-02, 20:36   #4717
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
to wgryź się czadersko aż soczek puści
taaaaaaaa jest

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

w ogóle muszę się pochwalić, tylko się nie śmiać że szare komórki zaczynają mi pracować. dziś były 4te zajęcia i się nie kręciłam - bo wcześniej momentami nie nadążałam ze spamiętaniem choreografii normalnie rok na wychowawczym i durnieję z każdym dniem
ale już wiem,że ten proces można odwrócić
Stary 2009-11-02, 20:38   #4718
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
taaaaaaaa jest

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

w ogóle muszę się pochwalić, tylko się nie śmiać że szare komórki zaczynają mi pracować. dziś były 4te zajęcia i się nie kręciłam - bo wcześniej momentami nie nadążałam ze spamiętaniem choreografii normalnie rok na wychowawczym i durnieję z każdym dniem
ale już wiem,że ten proces można odwrócić
pewnie ci bedzie smakowało jak nigdy

dowal bananem jak masz

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

ja miewalam problemy jak chodzilam na aerobic dance.. bo mialam problemy pamietac uklady jak instruktor stal na przeciwko, jak stal w grupie to jechałam równo z nim

ciekawe czy uzywaja tego samego języka aerobowego co u mnie, moze ci sie obilo o uszy:
step out
squad
knee up
mambo
itp

It is what it is

Stary 2009-11-02, 20:40   #4719
Kasiulka22
Zakorzenienie

Skleroza!!!

Werstunia Sofija jest zachwycająca! Taka duża z niej już dziewczynka

Stary 2009-11-02, 20:42   #4720
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie ci bedzie smakowało jak nigdy

dowal bananem jak masz

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

ja miewalam problemy jak chodzilam na aerobic dance.. bo mialam problemy pamietac uklady jak instruktor stal na przeciwko, jak stal w grupie to jechałam równo z nim

ciekawe czy uzywaja tego samego języka aerobowego co u mnie, moze ci sie obilo o uszy:
step out
squad
knee up
mambo
itp
step i mambo mnie doleciało, poza tym to za daleko stoję
ja chodzę do szkoły podst. ,takie zajęcia dla "zwykłych" babek, bez lansu bo jest tu typowy klub sportowy ale tam raczej chodzą panie, które muszą mieć kompletny strój jakiejś znanej marki,bo inaczej nie da się ćwiczyć
Stary 2009-11-02, 20:44   #4721
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
step i mambo mnie doleciało, poza tym to za daleko stoję
ja chodzę do szkoły podst. ,takie zajęcia dla "zwykłych" babek, bez lansu bo jest tu typowy klub sportowy ale tam raczej chodzą panie, które muszą mieć kompletny strój jakiejś znanej marki,bo inaczej nie da się ćwiczyć
no nie zartuj
to ja chodze tutaj www.stepdance-fitness.pl

jedynym minusem po latach to tłumy.. troche mnie to odraża i olewam ostatnio..

It is what it is

Stary 2009-11-02, 21:03   #4722
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Hej baby

Wiecie nie opowiadałam Wam jeszcze jak się wyniuniałam w tesco... tzn. na pewno kojarzcie te reklamę z clubcard, babeczka przed wejściem do sklepu mnie zaczepiła i w minutę wyrobiłam sobie tą kartę bo myślałam a fajnie i tak robię zakupy będę mieć jakieś bonusy a wiecie na czym to polega

1 punkt = 2 zł, a 300 punktów - 600 zł równa się bon 3 zł jak doczytałam to w domu dostałam ataku śmiechu szkoda że wcześniej nie wiedziałam bo bym im nawet minuty nie poświęciła

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------
U nas z punktami to samo w takim sklepiku, co to od urodzenia kupuje mlodemu rozne roznosci. Jak podliczylam kase to w ciagu roku zostawilam u nich jakies 3 tys. euro na pieluchy i takie tam. A punktow? 500.. i najlepsze jest to, ze za te punkty to moge zadac jedynie bonu na 10 euro

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
Tu tez juz sa szczepionki i niby kobiety w ciazy sa pierwsze na liscie, ale ja jakos jeszcze nie dostalam powiadomienia do domu, ale chyba jeszcze nie zapisanli mojej ciazy w papierach ubezpieczeniowych. Powiem wam, ze boje sie tej grypy jak nigdy wczesniej.....
Ja tez sie strasznie boje po tej zeszlorocznej australijskiej, co to cala rodzina umieralismy (TZ stracil rpzytomnosc az pogotowie wzywalismy..straszna) to teraz robie w gacie.. a Ty Poulette wyobrazam sobie Twoj strach.. bedzie dobrze kochana . Najwazniejsze, to unikaj tlumow, centra handlowe, zeby zmniejszyc ryzyko

Cytat:
Sposob na schudniecie - cwiczyc i jesc zdrowo malokalorycznie
Sposob na przytycie - cwiczyc i jesc jesc jesc
Takze uwazaj
Tak mi przypomnialas o tych szarych komorkach i mialam wybrac sie na cos aerobiki i te sprawy a tu nada.. tylka nie chce mis ie ruszyc z domu..

Wlasnie nawrzeszczalam na taboretowa, bo mam juz dosc jak brudzi w kuchni jak posprzatam.. opowiada sie o strasznych tesciowych a tu moze zaczniemy opowiadac o tragicznych synowych..ja jestem jedna z nich
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-02, 21:14   #4723
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Sposob na przytycie - cwiczyc i jesc jesc jesc
spoko,takie zapomnienie zdarza mi się na szczęście rzadko
Stary 2009-11-02, 21:49   #4724
Kasiulka22
Zakorzenienie

Marti to u Was jeszcze gorsze zdzierstwo jak u nas dla mnie taka promocja to bez sensu, bo ja często kupuję i często te 300 punktów mam uzbierane, ale co z tego że dostanę 3 zł śmiech na sali, te 3 zł mogą sobie w zadek wsadzić dołożę sobie i nie zbiednieję nie muszą mi robić takiego "bonusa", naprawdę padłam z tą promocją nie spodziewałam się takiego szwindla

Stary 2009-11-02, 22:27   #4725
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
spoko,takie zapomnienie zdarza mi się na szczęście rzadko
A mi coraz czescije..hahaha... wlasnie obzeram sie znowu salata.. jak krolik przeciez ten walek musi zniknac! rozejrze sie tez za jakims basenem, bo ja uwielbiam plywac, a z racji,z e sie sypie, moze byc bardziej wskazany dla mnei

Kasiulka ja to zwykle ide do tego sklepiku jak jest maz wlascicielki, bo on zawsze mi doda jakeis dodatkowe punkty, typu 20 ostatnio. Moze za pare lat zasluze sobie na cos na jakies doladowanie do telefonu..hahaha

A w Polsce brzydula na jakim odcinku jest?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 07:05   #4726
poulette
Wtajemniczenie

Pierwsza !
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 07:53   #4727
anka1900
Zakorzenienie

Druga
hejka
dzis w nocy Miki testował pieluszki z Kauflandu, obserwacje : pieluszka tak coś miedzy lidlowymi a biedronkowatymi bardzo ładna kolorowa, duże zakładki z przodu (nie lubię!) , rzepy nie sa rozciągliwe (też minus) jedynie taka rozciągliwa harmonijka z tyłu , ale nie tak elastyczna i długa jak w huggiesach, rozmiar 12-22 kg czyli jakies 5, dość duże, jeszcze za duże na Mikiego, ale przynajmniej nie wychodzą na biodrówki, cena 28 zł za 44 szt, ogólnie nie bedę sie za nimi zabijała skoro mam Lidla i biedronke niedaleko
Stary 2009-11-03, 08:46   #4728
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

heloł

Ja to już chyba zostane przy Taurjousach z Lidla i Pampkach kupilam ostatnio pake 5 za 22.50zl i nie wiele sie roznia od czworek, choc dupka Piterka musialaby jeszcze urosnąć.

Macie jakis sprawdzony sposob czym moglabym usunąć plamy z antybiotyku??? bo jak mlody pluje lekarstwem to niestety pajacyki ufajdał, a to ma taki chamski rózowy zarówiasty kolor..
nie wiem co tam za barwniki dają, bo mocze 2 dobe piżamki i zero efektu

It is what it is

Stary 2009-11-03, 09:57   #4729
wersta
Zakorzenienie

4ta

ale wiatr lodowaty brrrr.. z lodowca nawiewa czy jak

nie testuję pieluch, bo za duże paki sprzedają i jakbym trafiła na lipę, to nie zużyłabym, a to nieekonomicznie . cały czas te same pampersy, po chwilowej zdradzie na huggiesy (w czasie rozmiaru 3). większe okazały się zbyt sztywne i już nie kombinowałam. teraz cały czas pieluchomajtki, na noc zwyczajne rzepowe

Anisia sokiem z cytryny próbowałaś?
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 10:26   #4730
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
4ta

ale wiatr lodowaty brrrr.. z lodowca nawiewa czy jak

nie testuję pieluch, bo za duże paki sprzedają i jakbym trafiła na lipę, to nie zużyłabym, a to nieekonomicznie . cały czas te same pampersy, po chwilowej zdradzie na huggiesy (w czasie rozmiaru 3). większe okazały się zbyt sztywne i już nie kombinowałam. teraz cały czas pieluchomajtki, na noc zwyczajne rzepowe

Anisia sokiem z cytryny próbowałaś?
nie probowalam cytrynki, mowisz ze pomoze?

It is what it is

Stary 2009-11-03, 10:41   #4731
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
nie probowalam cytrynki, mowisz ze pomoze?
na buraka i jogody działa, to może i na to
Stary 2009-11-03, 10:45   #4732
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
na buraka i jogody działa, to może i na to
to sprobuje, dziekuje

It is what it is

Stary 2009-11-03, 11:27   #4733
Cestia
Zakorzenienie

Hej baby!

My już od wczoraj "u siebie". Jakoś mi tak pusto Mati też troszkę skołowana, przyzwyczaiła się do dużej ilości osób.

Cytat:
ja się pobawiłam w picassie, bo chcę wywołać kilka kolaży na ścianę.

Cestia masz jakieś instrukcje/sprawdzone forum itp. dot. photoshopa? mam 30-dniową wersję. pobawiłabym się ale od czego zacząć tam pewnie taki kolaż można zrobić bardziej wypasiony.
Jowiszku, ja zwykle wpisuję w google "photoshop tutorial" i wyskakuje sporo stronek Popatrzę, może coś tam mam w zakładkach to Ci podeślę. Jak Ci się spodoba wersja testowa to daj znać (masz wersję CS?). Wyślę Ci zaraz PW.
A co do kolażu hmmm... w sumie nigdy nie robiłam nic takiego w photoshopie. To troszkę inny program niż Picasa (ale to pewnie już wiesz) i nie ma tam opcji "kolaż" czy coś w tym stylu, wsjo trzeba samemu zrobić od początku do końca

Co do książeczek i gadania... Matylda pokazuje postacie/przedmioty od bodajże 10/11 miesiąca życia. W dodatku wtedy robiła to strasznie precyzyjnie i z zaciekawieniem... teraz jak się ją pytam gdzie co jest to zwykle machnie niedbale łapką i przewraca kartkę lub biegnie do innego pokoju Chyba już się jej znudziły te książki które ma A książek ma mnóstwo.

Dzwięki zwierząt naśladuje też już od kilku miesięcy. Baaaardzo dużo rozumie, w zasadzie zwracamy się do niej jak do dorosłego (może tylko trochę wyraźniej i wolniej ) i chyba to skutkuje bo zwykle jak o coś poproszę to to robi

Z nowości... Dziś zrobiłam kanapki i wołam młodą "Matyyyylda", a z drugiego pokoju odpowiada mi słodki głosik "tyyyydaaaa"
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 11:54   #4734
wersta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość

Dzwięki zwierząt naśladuje też już od kilku miesięcy. Baaaardzo dużo rozumie, w zasadzie zwracamy się do niej jak do dorosłego (może tylko trochę wyraźniej i wolniej ) i chyba to skutkuje bo zwykle jak o coś poproszę to to robi
od początku mówimy do niej jak do dorosłej i może właśnie dlatego szybko się panienki uczą i umieją więcej
sofija radzi sobie na równi z tym sąsiadem prawie pół roku starszym on umie odpychać się nogami w samochodzie-jeździku i jednocześnie kierować, ona jeszcze nie umie tego połączyć
Stary 2009-11-03, 11:59   #4735
Mijalea
Zakorzenienie

Skoro juz tak piszecie o umiejetnosciach dzieci

Edik juz dawno wykonuje nasze polecenia, wiec gdy poprosze zeby przyniosl mi buty czy wyrzucil papier, to robi bez szemrania i to dla nas nic nowego.

U nas dodatkowo jest taka sprawa, ze to dziecko dwujezyczne. Ale rozumie w obu jezykach i to jest fenomenalne. Niestety dwujezyczne dzieci podobno pozniej zaczynaja mowic. Jak juz zaczna, to w obu jezykach naraz.

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:08   #4736
Judi21_84
Zakorzenienie

hej
Dzisiaj załatwialiśmy zmianę dokumentów, mamy nową rejestrację, czekamy na dowody osobiste i prawa jazdy. Zapłaciliśmy 400 zł zdziercy... Ale najlepsze ze tu w Bielsku zarejestrowanie auta czasem trwało 4-5 godzin bo takie kolejki a dzisiaj wszystkie 3 rzeczy załatwiliśmy w niecałą godzinę Jednak czechowice to małe miasteczko (jak to w ogóle można miastem nazwać) hehe i normalnie same korzyści nienawidze stać w kolejkach

Tymek też jeździ po domu rowerkiem, odpycha się nogami i kieruje DUżo mówi np. auto, grabki, piłka(tu wychodzi mu pipka) hehe a najlepsze że mówiliśmy łał i on teraz jak jest odpowiednia sytuacja to mówi ŁAŁ i mówi czyta biorąc książeczkę, jadę, idę a jak robi a kuku to jak sie chowa mówi nie ma a jak sie pokazuje to mówi MA fajnie się obserwuje jak dziecko zdobywa nowe umiejetności... taka duma mnie wtedy rozpiera
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 12:25   #4737
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

podpisuje sie pod postem Judi
super jak sie widzi jak dzidziol sie rozwija

Pietrek wczoraj namietnie wołał kaka, łaził po chacie i ciagle kaka kaka... no i jeszcze przedrzeźnia jak ktoś kichnie lub on sam, wtedy powtarza "aaaaaka" i się śmieje

mam pytanko o trzonowca.. bo Piotrkowi nie dawno wyszla czworka.. i wyszla powiedzmy czesciowo, no i wczoraj zauwazylam, ze od wewnetrznej strony przebil sie koniuszek i wyglada jakby sie przebilo w podniebieniu... nie wiem czy to normalne czy moze te dziasla sa az tak szerokie??

It is what it is

Stary 2009-11-03, 12:38   #4738
marticia
Zakorzenienie

Jakie zdolne dzieciaczki..
Moj to mowi tylko smeirdzi po wlosku i tyle z niego..
widze, ze jest leniwy (jak to na lwa przystalo) i jak mama mowi "przynies klocka" to wie, rozumie, ale nie przyneisie i jeszcze kopnie noga... i tyle bylo z jego posluszenstwa

Judi strasznie duzo macie tego zalatwianai i spraw papierkowych..A kiedy wszystko dopniecie na ostatni guzik?

Anisia to chyba taki zabek duzy, bo u mnie bylo to samo i ja sie wystraszylam, ze drugi wyszedl na podneibieniu a to bylo cale takie bydle wielkie
Stary 2009-11-03, 12:39   #4739
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cześć baby

6-ta, 7- ma, 8- ma

My juz po spacerku i zakupach z Olcią, piździ jak w kielcach jak to określiła Werstunia nawiewa chyba z jakiegoś lodowca, kosmicznie zimno!!! Ola w futerku ladybird, opatulona, grube rajtki, grubaśne spodnie, kozaki, rękawiczki i zakutana w śpiwór. Buda spuszczona maksymalnie. Piękne słońce i lód jest na zewnątrz.

Ola jak kicham lub smarkam mowi :bleeeeeeeeeeeeeeee"

Pantofle tez mi przynosi, a nigdy ją o to nie proszę, po prostu jak zauważy że świnki są nie na moich nogach już z nimi leci

Kleofasa mi się wspina na plecy, ja skonam

Stary 2009-11-03, 12:40   #4740
Mijalea
Zakorzenienie

Anisia, te zabki sa dosc duze, wiec pewnie to to

Marti, ale rosnie ci wloski uparciuszek

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości