|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi
No ja na razie się tylko boję,ale jeśli okaże się,że wykrakałam to faktycznie spanikuję.I to strasznie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zadomowienie
|
marlenka samopoczucie takie sobie...ide dzis do gina na 15.00 i zobaczymy co z ta torbielka
![]() tak wlasnie czytam sobie o badaniach w czasie ciazy i pisza ze kazda przyszla mama powinna sobie zrobic badania na hiv...czy ktoras z was juz takie badanie robila??
#4714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o badaniu na hiv to nawet lekarz nie wspomniał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | ||
Wtajemniczenie
|
czesc kochane
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a mi sie chyba wszystk o poprzesuwa ![]() ![]() czekam na ta nieszczesna@ i oczywisice sobie wmawiam ze moze mi cos jest i dlatego nie mam jeszcze ehh ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zadomowienie
|
podobno teraz to bedzie mus ze kazda ciezarna ma sobie robic takie badanie,i obowiazkiem lekarza jest dac skierowanie na hiv....
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sas to trzymamy kciuki, może ta fala fasolek i Ciebie obejmie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
A ja kurde nie mam bladego pojęcia o jakichkolwiek badaniach.. nie wiem jakiego gina wybrać ale chyba tego przychodniowego, u którego byłam 2 razy już bo go przynajmniej znam i jest facet w miarę miły.. porządny jako lekarz chyba też ale niby skąd mam to wiedzieć 0_o
znam jeszcze jedną gin ale ona przepisuje antykoncepcyjne tabletki jak cukierki, bez żadnych badań. Mój to mnie chciał wysłac na badania krwi ale że sie panicznie boję igieł to sobie darowałam te anty xD Może przed zajściem w ciążę tez powinnam zrobić jakies badania a dopiero później się za to zabierać? Czy dopiero do gina iśc jak juz na teście będą krechy? Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2009-10-23 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a cio do mnie to nic ztego ![]() ![]() ![]() a ja zmykam kochane za niedlugoo na cmentarz..dzis moj tato konczyl by 50 lat ![]() ![]() ![]() nio ale nic
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A rozmawiałaś z lekarzem na temat starań???? Ja przed zrobiłam tylko badanie na toxo, a do gina dopiero się wybieram i to będzie test nowego lekarza. Zobaczę jakie ma podejście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
Eeee... tak szczerze mówiąc to ja u niego byłam dosyć dawno temu.. nawet bardzo
![]() Chyba wybiorę się w najbliższym czasie i to jak najprędzej żeby potem nie było problemów. Teraz dowiedziałam się, że dobrze by było jakbym brała kwas foliowy już od dłuższego czasu.. a nie miałam o tym pojęcia. Wydawało mi się, że na temat ciąży coś tamwiem ale coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że tak naprawdę to nie wiem nic :| Znalazłam kalendarz badań: https://mamotoja.pl/pub/mt08_8/kalendarium3.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
kwas foliwoy zalecają brać już nawet 3 miesiace przed poczęciem...
a ja będę dziś testować nowy materac do łóżka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesioo ale super ja bym sie zalała łzami szczescia hahha podoba mi sie strasznie ta reklama w której kobieta w radiu wygrywa duzo pieniedzy hahaha na koncu ten gest jak podchodzi do szefa i daje mu w wypustke garnisturu banknot i poklepuje go po twarzy normalnie kocham te reklame hahah powiedzialam mojemu tz ze jak wygram w lotto ( a nie gram) to mu tak zrobie ahhahahahaha a moj tż mowi ok tylko nie włoz mi tam 100 tylko jeden cały plik 200 zł ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- ja nie uciekne i inne tez nie przeciez pisze na majowo czerwcowych i u was tez pisuje no yliscie moim takim lekarzem 1 kontaktu hihihi moge nawet powiedziec rodzinnym :P ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
http://www.kobieta.pl/dziecko/ciaza-...-blizniakow/tu pisze wstepnie o bliźniakach u mojej mamy w rodzinie były tzn mama mojej mamy była z blizniat i moja matus po 35 roku i po 3 porodzie tez urodziła blizniaki ![]() co do jednojajowych to nikt tego nie wie co kiedy i gdzie ![]() wiem tylko ze blizniaki musza być po stronie damskiej czyli w rodzinie twojej mamy , sznse na blizniaki maja kobiety które sie długo leczyły na bezpłodnosc i rowniez te które dlugo brały srodki antykoncepcyjne ![]()
![]() |
#4724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tato cały czas pracował nocki a mama jakos sobie dała rady ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Nie martw sie na zapas moze jednak sie udało spróbuj jeszcze za pare dni testu a w azie czego zawsze mozesz isc na badanie krwi ![]()
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
do lekarza najlepiej isc około 7 tyg wczesniej lekarz moze powiedziec ze ma sie tylko rozpulchniona macice chyba ze bedziesz czuła sie zle bedziesz krwawiła itp ![]() Ja tez mdlałam jak mi krew pobierali i broniłam sie tego jak ognia brrrr ale wiesz jak sie dowiedziałam ze jestem w ciazy i poszłam krew pobierac to sie zdizwiłam ze pani juz pobrała a ja nic nie czułam nawet mi sie nie zakreciło w głowie a miałam juz 2 razy pobierana ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z moim rodzenstwem stwierdzilismi ze po pasterce pojdziemy na cmentarz zapalic lampke a jak bedzie mi dane to w sylwestra po 24 tez ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
hihi ja bylam u gina w 7 tyg i 3 dni kruszynka miała 12 mm dzis mam 11tydz i 3 dzien wyniki krwi i moczu w reku jem wit feminatal 800 i bedzie to moja 2 wizyta dla mnie bardzo wazna i boje sie jej strasznie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
mam nadzieje ze nie przytrafi wam sie jakas przygoda ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wreszcie was doczytałam, a sporo czasu mi to zajęło ![]() Po pierwsze to jeszcze raz gratuluje fasolki ![]() ![]() Aniu ja robiłąm badanie na hiv, mi ta gin u której byłam jak jeszcze bylam w ciąży przepisała. Normalenie ona to chyba z 20 badaŃ mi przepisała. Właśnie na hiv, na toxo, na cytomegslię, na żelazo, cukier, krew i jakieś tam jeszcze inne już nawet nie pamiętam. Z tego co wiem to teraz takie są wymagania że każda ciężarna musi takie badania robić. A jak tam u was? Ja z moim kochanie ostatnio wieczory spędzamy na jednym .... bardzo przyjemnym ![]() Jutro idziemy z mężulkiem na wesele, już wymyśliłam sposób żeby znajomi nie namawiali mnie na alko (no że to za młodą pare terzeba... zawsze tak mówią ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Ahhh zupełnie zapomniałam, ale to przez to że tyle napisałyście ![]() Haniu pisałaś że nie wiesz który tydz. http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2009&bg=000 Tu masz bardzo dokładny kalkulator, wszystko dokładnie pokazuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |||
Zakorzenienie
|
Jaja jak nie wiem: poszłam do pracy, a tam się okazało, że mam dziś wolne
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nigdzie nie ucieknę! Dalej będę Was wspierać ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
To jak kurde.. podejmijcie za mnie tą męską decyzję
![]() Na mojego chłopa liczyć nie mogę. Iść do gina najpierw się zbadać i zapytać czy wszystko jest dobrze i że mogę zachodzić bez obaw..... czy zachodzić bez obaw a jak już będę miała pewność, że jestem w ciąży to iść do gina i wtedy go słuchać jak matki? ![]() A tak na wszelki wypadek na własną rękę kupić kwas foliowy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś tak się nastawiłam na czerwcowy poród ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale tak wszystko sie zgadza ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
nie zaszkodzi a pomoże ![]() ![]() zreszta sama jadlam go przez miesiac potem 1 cykl staranek 1 noc przytulania i prosze bede mamą ( nie umiem w to uwierzyć do teraz ![]()
![]() |
#4732 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No i kontakt z osoba ktora jest zarazona- jesli go nie masz to spokojnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wlasnie wrocilam z zakupow z tesciowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kwas foliowy powinnaś już zacząć brać, jeżeli myślisz o dzidzi.Możesz go brać przez dłuższy czas, na pewno ci nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie jest on w organizmie bardzo potrzebny. Poza tym polecam badania na toxo, cytomegalie, rozyczkę.Zrobić morfologie krwi i badanie moczu. Ja przedwczoraj odebrałam wyniki toxo i cytomegalii.Oprócz tego robiłam różyczkę, ale okazało się,że babki w labie mi nie zrobily, mimo ze zaplacilam. Poszlam to wyjasnic i ponownie pobraly mi krew a dopiero w poniedzilek bedą wyniki.Byłam troche zła, że mnie drugi raz bez sensu kluja, więc zrobiły mi morfologię gratis. Jednak w weekend wypadaja mi dni płodne i zdecydowałam,że nie zaprzepaszcze szansy przez ta cholerna różyczkę i nie bede czekac na wyniki z przytulaniem.Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.Na rozyczke bylam w koncu szcepiona w podstawowce. Poza tym martwie sie troche tą morfologia, bo mi wyszly granulocyty podwyzszone i nie wmoge znależć w necie co to oznacza.Mam nadzieję, że to dlatego,że mi robily te badanie 2 godziny po jedzeniu, a nie na czczo.W poniedzialek ide na jeszzce jedna morfologię żeby to sprawdzic.
![]() |
#4737 | |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() ![]() Farminka ogromne gratulacje, życzę Ci spokojnych 8 miesięcy bez rewelacji ciążowych ![]() Ja dzisiaj powinnam dostać @ jak na razie nie przylazła. Pewnie jak skończę pisać to się szanowna pani pojawi ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
O czym świadczy odbiegająca od normy liczba granulocytów? Liczba granulocytów charakteryzuje stan zdrowia. W specjalnych badaniach lekarskich dokonuje się analizy tzw.rozmazu krwi, w którym oznacza się dokładną liczbę każdego rodzaju krwinek. Wyraźnie zmieniona liczba granulocytów, (odbiegająca od normy) może być objawem choroby zakaźnej, choroby skóry, alergii, choroby nowotworowej. Ich nadmiar np. może wskazywać na mobilizację związaną z pokonywaniem ostrej choroby zakaźnej, być skutkiem leczenia sterydami, silnego stresu, czy odwodnienia. Bardzo niepokojącym objawem jest odwrotność nadmiaru – duży niedobór granulocytów. Jego przyczyn może być wiele, w tym białaczka lub niekorzystne skutki chemioterapii. WBC – leukocyty (krwinki białe, białe ciałka). Pełnią funkcję policji, walczą z bakteriami, pasożytami, grzybami. Dzielą się na granulocyty, których jest najwięcej (GRANU), limfocyty (LYMPH) i monocyty (MONO). Każdy rodzaj ma inne zadanie w systemie obronnym człowieka. Jeśli w badaniu podano ich wartości, jest to morfologia z rozmazem, czyli procentowym udziałem krwinek białych. Norma: 4000–9000 w milimetrze sześciennym. Wartości podwyższone (leukocytoza) nie zawsze są oznaką choroby. Zdarzają się u kobiet w ciąży i połogu, u noworodków, po znacznym wysiłku fizycznym, silnym stresie, przemarznięciu lub silnym nasłonecznieniu. Najczęściej świadczą o stanach zapalnych, zakażeniach bakteryjnych, grzybicach, zatruciach, chorobach wywołanych przez pasożyty, zawałach i ciężkich urazach. Mogą być następstwem ciężkich schorzeń układu krwionośnego, np. w białaczce. Wartości obniżone (leukopenia) występują w bardzo ciężkich zakażeniach (np. dur brzuszny), w niektórych zakażeniach wirusowych (odra, różyczka), po naświetlaniach rentgenowskich i chemioterapii nowotworowej lub jako działania uboczne leków (pewnych antybiotyków, środków przeciwreumatycznych, sulfonamidów, piramidonu). Edytowane przez Maja82 Czas edycji: 2009-10-23 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Wtajemniczenie
|
Maju dziękuję kochana jesteś!!!!!!W sumie to może nie jest tak źle i do poniedziałku dożyje
![]() Farminko dopiero teraz doczytałam was do końca i gratuluję ci z całego serducha ![]() Mam nadzieję, ze zafasolkowanych będzie coraz więcej
#4739 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.