Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-23, 09:52   #4711
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi

No ja na razie się tylko boję,ale jeśli okaże się,że wykrakałam to faktycznie spanikuję.I to strasznie...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 09:57   #4712
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
No ja na razie się tylko boję,ale jeśli okaże się,że wykrakałam to faktycznie spanikuję.I to strasznie...
Kochana co ma być to będzie, a jak będzie to będzie podwójne szczęście i tak do tego trzeba podchodzić
Stary 2009-10-23, 09:59   #4713
aneczka555
Zadomowienie

marlenka samopoczucie takie sobie...ide dzis do gina na 15.00 i zobaczymy co z ta torbielka

tak wlasnie czytam sobie o badaniach w czasie ciazy i pisza ze kazda przyszla mama powinna sobie zrobic badania na hiv...czy ktoras z was juz takie badanie robila??

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 10:08   #4714
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
marlenka samopoczucie takie sobie...ide dzis do gina na 15.00 i zobaczymy co z ta torbielka

tak wlasnie czytam sobie o badaniach w czasie ciazy i pisza ze kazda przyszla mama powinna sobie zrobic badania na hiv...czy ktoras z was juz takie badanie robila??
ja po mojej pierwszej ciąży stwierdzam, że teoria teorią a praktyka praktyką. Ja wielu badań nie miałam robionych- bo o nich nie wiedziałam, a wiele badań robiłam na swoją rękę - np toxoplazmoza.
A o badaniu na hiv to nawet lekarz nie wspomniał.
Stary 2009-10-23, 10:11   #4715
sas
Wtajemniczenie

czesc kochane
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Uhh... jaka to bieda jak nie ma neta w domu i tylko cichcem usiłuje wyrwac 5 minut dla siebie w pracy
Dopiero co miesiąc temu zaczęłam samodzielne życie... w sensie oderwałam się od cyca matki no i nie bardzo jeszcze umiem planować wydatki i takie tam inne obowiązki pani domu ale mam nadzieje, że niedługo wygospodaruję nieco fundusza i pociągnę ten kabel
Martwi mnie, że wczoraj przegapiliśmy z moim tż mojej jajko ale dosłownie wieczorem padłam jak długa. Jak normalnie spać nie mogę do 3 w nocy tak wczoraj położyłam się o 21:00 i spałam jak zabita, nawet się nie przebrałam tylko w opakowaniu xD
Nie daruję sobie jak fasola się nie pojawi bo akurat wtedy była szansa, której nie wykorzystaliśmy :[
3mam kciuki zeby jednak sie udalo hehe

Cytat:
Powtórzyłam,bo nie dowierzałam,ale teraz przy takich grubych krechach już nie mam wątpliwości I to pojawiły się natychmiast,nie trzeba było czekać Ale mam mętlik w głowie.Muszę znaleźć teraz dobrego lekarza
klask i: super GARTULUJE KOCHANA ehhh az sie rozmarzylam

a mi sie chyba wszystk o poprzesuwa przez to przeziebienie i chyba przez to ze zaczelismy si ekochac bez zabezpieczen... moze to smiesznie brzmi ale moj organizm jest dziwny jak zmieniam cokolwiek to wszystko mi sie przesuwa
czekam na ta nieszczesna@ i oczywisice sobie wmawiam ze moze mi cos jest i dlatego nie mam jeszcze ehh
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 10:12   #4716
aneczka555
Zadomowienie

podobno teraz to bedzie mus ze kazda ciezarna ma sobie robic takie badanie,i obowiazkiem lekarza jest dac skierowanie na hiv....

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 10:24   #4717
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
podobno teraz to bedzie mus ze kazda ciezarna ma sobie robic takie badanie,i obowiazkiem lekarza jest dac skierowanie na hiv....
mnie najbardziej wkurza, że jest takie wielkie hallo o profilaktyce, a jak przychodzi coś do rzeczy to cisza i echo.

sas to trzymamy kciuki, może ta fala fasolek i Ciebie obejmie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 10:38   #4718
Siala_Bala
Zakorzenienie

A ja kurde nie mam bladego pojęcia o jakichkolwiek badaniach.. nie wiem jakiego gina wybrać ale chyba tego przychodniowego, u którego byłam 2 razy już bo go przynajmniej znam i jest facet w miarę miły.. porządny jako lekarz chyba też ale niby skąd mam to wiedzieć 0_o
znam jeszcze jedną gin ale ona przepisuje antykoncepcyjne tabletki jak cukierki, bez żadnych badań. Mój to mnie chciał wysłac na badania krwi ale że sie panicznie boję igieł to sobie darowałam te anty xD

Może przed zajściem w ciążę tez powinnam zrobić jakies badania a dopiero później się za to zabierać? Czy dopiero do gina iśc jak juz na teście będą krechy?

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2009-10-23 o 10:39
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 10:42   #4719
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
mnie najbardziej wkurza, że jest takie wielkie hallo o profilaktyce, a jak przychodzi coś do rzeczy to cisza i echo.

sas to trzymamy kciuki, może ta fala fasolek i Ciebie obejmie
tak dokaldne jesli chodzi o ta profilaktyke...
a cio do mnie to nic ztego wczoraj robilam tst i nic co prawda po poludniu a nie rano ja sugeruja, ale jakby byla fasolnka to i tak b y wyszlo
a ja zmykam kochane za niedlugoo na cmentarz..dzis moj tato konczyl by 50 lat ehhh
nio ale nic
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 10:43   #4720
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
A ja kurde nie mam bladego pojęcia o jakichkolwiek badaniach.. nie wiem jakiego gina wybrać ale chyba tego przychodniowego, u którego byłam 2 razy już bo go przynajmniej znam i jest facet w miarę miły.. porządny jako lekarz chyba też ale niby skąd mam to wiedzieć 0_o
znam jeszcze jedną gin ale ona przepisuje antykoncepcyjne tabletki jak cukierki, bez żadnych badań. Mój to mnie chciał wysłac na badania krwi ale że sie panicznie boję igieł to sobie darowałam te anty xD

Może przed zajściem w ciążę tez powinnam zrobić jakies badania a dopiero później się za to zabierać? Czy dopiero do gina iśc jak juz na teście będą krechy?
To jest nadzieja, że z tego lekarza bedą ludzie skoro chciał cię na badania wysłać przed tabletkami.
A rozmawiałaś z lekarzem na temat starań???? Ja przed zrobiłam tylko badanie na toxo, a do gina dopiero się wybieram i to będzie test nowego lekarza. Zobaczę jakie ma podejście.
Stary 2009-10-23, 11:07   #4721
Siala_Bala
Zakorzenienie

Eeee... tak szczerze mówiąc to ja u niego byłam dosyć dawno temu.. nawet bardzo
Chyba wybiorę się w najbliższym czasie i to jak najprędzej żeby potem nie było problemów. Teraz dowiedziałam się, że dobrze by było jakbym brała kwas foliowy już od dłuższego czasu.. a nie miałam o tym pojęcia.
Wydawało mi się, że na temat ciąży coś tamwiem ale coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że tak naprawdę to nie wiem nic :|

Znalazłam kalendarz badań:

https://mamotoja.pl/pub/mt08_8/kalendarium3.jpg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 12:26   #4722
marlenka0505
Zakorzenienie

kwas foliwoy zalecają brać już nawet 3 miesiace przed poczęciem...
a ja będę dziś testować nowy materac do łóżka szkoda, że to jeszcze nie te dni...
Stary 2009-10-23, 12:42   #4723
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
A teraz ja! Ech teraz pracuję do 22 i jak przychodze to już niekogo nie ma a ja do was z taakiem newsem

Wyobraźcie sobie jaką niespodzianke mi mój Tż zrobił!Jestem sobie w pracy. Aż tu nagle wzywają mnie do głównego biura. Myślę sobie, oho pewnie będą mnie zwalniac...Wchodzę tam gotowa na wszystko a tam.. Kurier z oooogromiastym koszem pełnym czerwonych róż!!! I szok!! Dziś nasza rocznica i postanowił mi jakoś wynagrodzić to że niestety nie możemy się dziś zobaczyć... Kochane, przez całe życie nie dostałam tylu kwiatów co dziś... i jak tu nie kochać takiego skarba

Aha komunikuje iż nadal brzusio mnie boli i doszedł ból piersi!! Do ewentualnego @ zostało 6 dni......

jesioo ale super ja bym sie zalała łzami szczescia hahha
podoba mi sie strasznie ta reklama w której kobieta w radiu wygrywa duzo pieniedzy hahaha na koncu ten gest jak podchodzi do szefa i daje mu w wypustke garnisturu banknot i poklepuje go po twarzy normalnie kocham te reklame hahah powiedzialam mojemu tz ze jak wygram w lotto ( a nie gram) to mu tak zrobie ahhahahahaha a moj tż mowi ok tylko nie włoz mi tam 100 tylko jeden cały plik 200 zł

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Pamiętasz jak mówiłam,że mnie też tak boli?? No to załączam zdjęcie co z tego bólu wyszło A piersi mnie bolą tak,że nawet woda lecąca z prysznica mi je uraża... No cóż uroki Przesyłam fluidki
: oklaski:klaski :klas ki:: D

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Wszystkie zafasolkowane nam pouciekacie
ja nie uciekne i inne tez nie przeciez pisze na majowo czerwcowych i u was tez pisuje no yliscie moim takim lekarzem 1 kontaktu hihihi moge nawet powiedziec rodzinnym :P

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Cosma Bliźnięta zdarzały się i u mnie w rodzinie i u mojego męża.Wprawdzie nie w ostatnim pokoleniu,ale to właśnie czasem tak bywa,że są co drugie.Kto wie,może akurat nam się przytrafi Ale wolałabym jednak jednego dzieciaczka na początek

http://www.kobieta.pl/dziecko/ciaza-...-blizniakow/tu pisze wstepnie o bliźniakach u mojej mamy w rodzinie były tzn mama mojej mamy była z blizniat i moja matus po 35 roku i po 3 porodzie tez urodziła blizniaki dwujajowe
co do jednojajowych to nikt tego nie wie co kiedy i gdzie
wiem tylko ze blizniaki musza być po stronie damskiej czyli w rodzinie twojej mamy , sznse na blizniaki maja kobiety które sie długo leczyły na bezpłodnosc i rowniez te które dlugo brały srodki antykoncepcyjne

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 12:51   #4724
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Jak sobie pomyślę o dwójce płaczących niemowlaków to robi mi się trochę słabo
Nie martw sie nas było 5 dzieci znaczy jest ale jak moi bracia blizniacy sie urodzili ja miałam 15 lat prawie 16 no moj brat 10 a moja siorka 7
tato cały czas pracował nocki a mama jakos sobie dała rady pomagałam jej troche przyznam sie ze zawalałam szkołe ale dalam rade nasi blizniacy byli i sa kompletnie inni jak byli takimi niemowlakami to paweł pił szybko i zaraz zasypiał piotr natomiast pił mleko godz musiałam mu je ze 3 razy dogrzewać bo leniuchem był paweł budził sie juz do kolejnej porcji a ja dopiero kladłam piotrka hhaha niezapomniane chwile potem trzebabyło ich miec na oku przez cała dobe bo nawet spiac potrafili cos nabroic całe szczescie ze teraz nie ma z nimi zadnego problemu i uwaga beda wujkami w tym samym wieku co ja zostałam ich siostra tylko ze oni urodzeni we wrzesniu a moja fasolinka bedzie majowa

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc kochane

3mam kciuki zeby jednak sie udalo hehe

klask i: super GARTULUJE KOCHANA ehhh az sie rozmarzylam

a mi sie chyba wszystk o poprzesuwa przez to przeziebienie i chyba przez to ze zaczelismy si ekochac bez zabezpieczen... moze to smiesznie brzmi ale moj organizm jest dziwny jak zmieniam cokolwiek to wszystko mi sie przesuwa
czekam na ta nieszczesna@ i oczywisice sobie wmawiam ze moze mi cos jest i dlatego nie mam jeszcze ehh

Nie martw sie na zapas moze jednak sie udało spróbuj jeszcze za pare dni testu a w azie czego zawsze mozesz isc na badanie krwi tak czy siak ja dalej trzymam kciuki

Stary 2009-10-23, 12:53   #4725
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Nie martw sie nas było 5 dzieci znaczy jest ale jak moi bracia blizniacy sie urodzili ja miałam 15 lat prawie 16 no moj brat 10 a moja siorka 7
tato cały czas pracował nocki a mama jakos sobie dała rady pomagałam jej troche przyznam sie ze zawalałam szkołe ale dalam rade nasi blizniacy byli i sa kompletnie inni jak byli takimi niemowlakami to paweł pił szybko i zaraz zasypiał piotr natomiast pił mleko godz musiałam mu je ze 3 razy dogrzewać bo leniuchem był paweł budził sie juz do kolejnej porcji a ja dopiero kladłam piotrka hhaha niezapomniane chwile potem trzebabyło ich miec na oku przez cała dobe bo nawet spiac potrafili cos nabroic całe szczescie ze teraz nie ma z nimi zadnego problemu i uwaga beda wujkami w tym samym wieku co ja zostałam ich siostra tylko ze oni urodzeni we wrzesniu a moja fasolinka bedzie majowa

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Nie martw sie na zapas moze jednak sie udało spróbuj jeszcze za pare dni testu a w azie czego zawsze mozesz isc na badanie krwi tak czy siak ja dalej trzymam kciuki
to teraz bedą mieli okazję "odwdzieczyć" się siostrze za opiekę nad nimi. Będą dobre wujki dogladać siostrzenicę
Stary 2009-10-23, 13:03   #4726
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

do lekarza najlepiej isc około 7 tyg wczesniej lekarz moze powiedziec ze ma sie tylko rozpulchniona macice chyba ze bedziesz czuła sie zle bedziesz krwawiła itp

Ja tez mdlałam jak mi krew pobierali i broniłam sie tego jak ognia brrrr ale wiesz jak sie dowiedziałam ze jestem w ciazy i poszłam krew pobierac to sie zdizwiłam ze pani juz pobrała a ja nic nie czułam nawet mi sie nie zakreciło w głowie a miałam juz 2 razy pobierana

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
tak dokaldne jesli chodzi o ta profilaktyke...
a cio do mnie to nic ztego wczoraj robilam tst i nic co prawda po poludniu a nie rano ja sugeruja, ale jakby byla fasolnka to i tak b y wyszlo
a ja zmykam kochane za niedlugoo na cmentarz..dzis moj tato konczyl by 50 lat ehhh
nio ale nic

:gl asiu:wiem co to znaczy moja skonczyla 54 lata w 1 stycznia
z moim rodzenstwem stwierdzilismi ze po pasterce pojdziemy na cmentarz zapalic lampke a jak bedzie mi dane to w sylwestra po 24 tez

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Eeee... tak szczerze mówiąc to ja u niego byłam dosyć dawno temu.. nawet bardzo
Chyba wybiorę się w najbliższym czasie i to jak najprędzej żeby potem nie było problemów. Teraz dowiedziałam się, że dobrze by było jakbym brała kwas foliowy już od dłuższego czasu.. a nie miałam o tym pojęcia.
Wydawało mi się, że na temat ciąży coś tamwiem ale coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że tak naprawdę to nie wiem nic :|

Znalazłam kalendarz badań:

https://mamotoja.pl/pub/mt08_8/kalendarium3.jpg

hihi ja bylam u gina w 7 tyg i 3 dni kruszynka miała 12 mm dzis mam 11tydz i 3 dzien wyniki krwi i moczu w reku jem wit feminatal 800 i bedzie to moja 2 wizyta dla mnie bardzo wazna i boje sie jej strasznie kwas foliowy mozesz kupić i jesc do momentu az pojdziesz na wizyte sam albo bedzie kazał dalej brac kwas albo przepisze inne witaminki

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
a ja będę dziś testować nowy materac do łóżka szkoda, że to jeszcze nie te dni...

mam nadzieje ze nie przytrafi wam sie jakas przygoda

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
to teraz bedą mieli okazję "odwdzieczyć" się siostrze za opiekę nad nimi. Będą dobre wujki dogladać siostrzenicę
Dokladnie i powiem ci ze nie beda mieli z tym zadnego problemu jedynie z przebraniem w czyste pieluszki ale co do karmienia czy wyjscia No Problem

Stary 2009-10-23, 13:28   #4727
latko0
Zadomowienie

Cytat:

Witajcie kochane
Wreszcie was doczytałam, a sporo czasu mi to zajęło
Po pierwsze to jeszcze raz gratuluje fasolki duuuużo zdrówka i spokojnej ciąży, a jak będą bliźniaki to napewno nie będzie tak źle. Kolega z pracy ma trojaczki, to dopiero ubaw, ale radzą sobie dobrze i oboje są bardzo zadowoleni że odrazu trójka, no i teraz jak maluchy mają już 2 latka to jego żona chce teraz dziewczynkę

Aniu ja robiłąm badanie na hiv, mi ta gin u której byłam jak jeszcze bylam w ciąży przepisała. Normalenie ona to chyba z 20 badaŃ mi przepisała. Właśnie na hiv, na toxo, na cytomegslię, na żelazo, cukier, krew i jakieś tam jeszcze inne już nawet nie pamiętam. Z tego co wiem to teraz takie są wymagania że każda ciężarna musi takie badania robić.
A jak tam u was?
Ja z moim kochanie ostatnio wieczory spędzamy na jednym .... bardzo przyjemnym dlatego nie mam dla was czasu wieczorami. Tak się zastanawiam kupiłam sobie te testy owu i mi wyszło przedwczoraj i wczoraj że mam owu, ale śluz na to nie wskazuje (może po tej ciąży coś mi się pozmieniało z tym śluzem) nie ważne. Ja mam nadzieje że może ten miesiąc będzie dla mnie łaskawszy.
Jutro idziemy z mężulkiem na wesele, już wymyśliłam sposób żeby znajomi nie namawiali mnie na alko (no że to za młodą pare terzeba... zawsze tak mówią ) to jade samochodem . Stwierdziłam że teraz dbam o swój organizm, i co nawyżej lampkę czerwonego wina mogę wypić raz na jakiś czas jak nie jestem w ciąży.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Ahhh zupełnie zapomniałam, ale to przez to że tyle napisałyście
Haniu pisałaś że nie wiesz który tydz.
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2009&bg=000
Tu masz bardzo dokładny kalkulator, wszystko dokładnie pokazuje
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 13:29   #4728
hanjah
Zakorzenienie

Jaja jak nie wiem: poszłam do pracy, a tam się okazało, że mam dziś wolne Ale pogadałam sobie z przełożoną, powiedziałam o ciąży i jest wszystko ok. Dopiero po USG (chyba w 12. tygodniu) dostanę potwierdzenie ciąży od lekarza. A do tego czasu dostanę lżejszą pracę

Cytat:
Mnie wg kalkulatora wychodzi początek lipca albo koniec czerwca.Może wkrótce założymy wątek mamuś lipcowych 2010??
Mnie też tak na przełomie. Też się zastanawiałam nad założeniem nowego wątku, ale nie jestem pewna kiedy nam ten poród wyjdzie... ale jeśli mamy podobnie, to ja jestem za założeniem nowego wątku

Cytat:
wiek ciąży liczy się od ostatniej @. A na wynikach z bety mogą normy być podane "rzeczywistego" wieku ciąży.
Wiem, że lekarze liczą ciążę od ostatniej @. I to by się zgadzało, że na wynikach bety jest podany wiek ciąży od owulacji (dobrze, że wiem kiedy doszło do poczęcia).

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Wszystkie zafasolkowane nam pouciekacie
Ja nigdzie nie ucieknę! Dalej będę Was wspierać

Cytat:
lekarze liczą termin porodu tak. Do daty ostaniej @ dodają 9 miesięcy + 7 dni - przy cyklach 28 dniowych.
A jak się zna dzień poczęcia to do niego należy dodać 266 dni.
Mi termin z daty @ i z pierwszego usg pokrył się co do dnia i tak też urodziłam.[COLOR="Silver"]
Jak dodałam 266 dni do daty poczęcia, to wyszedł mi 27 czerwca
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 13:30   #4729
Siala_Bala
Zakorzenienie

To jak kurde.. podejmijcie za mnie tą męską decyzję
Na mojego chłopa liczyć nie mogę.
Iść do gina najpierw się zbadać i zapytać czy wszystko jest dobrze i że mogę zachodzić bez obaw..... czy zachodzić bez obaw a jak już będę miała pewność, że jestem w ciąży to iść do gina i wtedy go słuchać jak matki?
A tak na wszelki wypadek na własną rękę kupić kwas foliowy?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 13:32   #4730
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Z tego kalkulatora wyszło mi, że poczęcie nastąpiło 6.10, a poród będzie 29.06-a w rzeczywistości do poczęcia doszło 4.10, a po dodaniu 266 dni wyszedł 27.06-także wszystko by się zgadzało
Jakoś tak się nastawiłam na czerwcowy poród
Stary 2009-10-23, 13:37   #4731
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie kochane

Witaj serdecznie no powiem ci ze wszystko sie zgadza tylk ze ja przytulałam sie 19 a w kalkulatorku mi napisało ze 18

ale tak wszystko sie zgadza

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Iść do gina najpierw się zbadać i zapytać czy wszystko jest dobrze i że mogę zachodzić bez obaw..... czy zachodzić bez obaw a jak już będę miała pewność, że jestem w ciąży to iść do gina i wtedy go słuchać jak matki?

nie zaszkodzi a pomoże ja bym kupiła

zreszta sama jadlam go przez miesiac potem 1 cykl staranek 1 noc przytulania i prosze bede mamą ( nie umiem w to uwierzyć do teraz

Stary 2009-10-23, 13:45   #4732
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Z tego kalkulatora wyszło mi, że poczęcie nastąpiło 6.10, a poród będzie 29.06-a w rzeczywistości do poczęcia doszło 4.10, a po dodaniu 266 dni wyszedł 27.06-także wszystko by się zgadzało
Jakoś tak się nastawiłam na czerwcowy poród
Cytat:
Witaj serdecznie no powiem ci ze wszystko sie zgadza tylk ze ja przytulałam sie 19 a w kalkulatorku mi napisało ze 18

ale tak wszystko sie zgadza

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

nie zaszkodzi a pomoże ja bym kupiła

zreszta sama jadlam go przez miesiac potem 1 cykl staranek 1 noc przytulania i prosze bede mamą ( nie umiem w to uwierzyć do teraz
Wiadomo że to tylko maszyna, ale różnica dnia lub dwóch to prawie żadna tak mi się wydaje
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 13:56   #4733
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym poszła przed do gina, a kwas foliwoy to obowiazkowo. Dziś kupywałam i znajomy zielarz tak się na mnie podejrzliwie patrzył, bo to już kolejne opakowanie, a ja dalej bez brzucha

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 13:59   #4734
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo że to tylko maszyna, ale różnica dnia lub dwóch to prawie żadna tak mi się wydaje
Wiadomo, że to tylko mechaniczne obliczenia-każda z nas jest przecież inna i w innym terminie może wypaść poród: podobno różnica może być dwóch tygodni w obie strony.
Stary 2009-10-23, 14:05   #4735
Cosmaaaaaaa
BAN stały

Cytat:
Jak sobie pomyślę o dwójce płaczących niemowlaków to robi mi się trochę słabo
Mojemu TZ sie marzylo, ale jesli chodzi o pomoc to pewnie by sie wypial po miesiacu Jedno dzieciatko potrafi postawic caly swiat do gory nogami co dopiero dwojka na raz
Cytat:

Wiesz, badanie napewno warto zrobic... Choc wydaje mi sie ze jesli ze tak powiem bylas grzeczna, czyli nie sexilas sie z kim popadnie bez zabezpieczenia to jestes poza obszarem zagrozenia
No i kontakt z osoba ktora jest zarazona- jesli go nie masz to spokojnie te badanie to tylko formalnosc
Cytat:
Wydaje mi sie ze najpierw badania, pozniej swiadome starania Takie jest moje zdanie. Ja mam zamiar najpierw przebadac sie wzdluz i wszerz i pozniej cieszyc sie stanem blogoslawionym
Cytat:
Hm ... ja kupilam ''anielska'' bielizne i tez bede testowac materac ale nie nowy, sprawdze czy stary sie jeszcze nadaje

Wlasnie wrocilam z zakupow z tesciowa Ech ta to ma gadane, nawet na sekunde ciszy sobie nie pozwoli Nakupowalam tyle rzeczy ze az mnie glowa boli i nie pamietam co dokladnie kupilam Zaraz jeszcze musze skoczyc do spozywzego, zeby cos na obiadek zrobic.... bo TZ juz dawno nie jadl nic porzadnego A potem z kolezanka do sexshopu idziemy, bo jej juz wibrator nie wystarcza Moze sama tez sie na cos skusze
Cosmaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 15:49   #4736
Gosiaro
Wtajemniczenie

Cytat:

Kwas foliowy powinnaś już zacząć brać, jeżeli myślisz o dzidzi.Możesz go brać przez dłuższy czas, na pewno ci nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie jest on w organizmie bardzo potrzebny.
Poza tym polecam badania na toxo, cytomegalie, rozyczkę.Zrobić morfologie krwi i badanie moczu.
Ja przedwczoraj odebrałam wyniki toxo i cytomegalii.Oprócz tego robiłam różyczkę, ale okazało się,że babki w labie mi nie zrobily, mimo ze zaplacilam. Poszlam to wyjasnic i ponownie pobraly mi krew a dopiero w poniedzilek bedą wyniki.Byłam troche zła, że mnie drugi raz bez sensu kluja, więc zrobiły mi morfologię gratis.
Jednak w weekend wypadaja mi dni płodne i zdecydowałam,że nie zaprzepaszcze szansy przez ta cholerna różyczkę i nie bede czekac na wyniki z przytulaniem.Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.Na rozyczke bylam w koncu szcepiona w podstawowce.
Poza tym martwie sie troche tą morfologia, bo mi wyszly granulocyty podwyzszone i nie wmoge znależć w necie co to oznacza.Mam nadzieję, że to dlatego,że mi robily te badanie 2 godziny po jedzeniu, a nie na czczo.W poniedzialek ide na jeszzce jedna morfologię żeby to sprawdzic.

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 15:56   #4737
Maja82
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki jakoś tu dzisiaj wyjątkowo spokojnie

Farminka ogromne gratulacje, życzę Ci spokojnych 8 miesięcy bez rewelacji ciążowych

Ja dzisiaj powinnam dostać @ jak na razie nie przylazła. Pewnie jak skończę pisać to się szanowna pani pojawi

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Kwas foliowy powinnaś już zacząć brać, jeżeli myślisz o dzidzi.Możesz go brać przez dłuższy czas, na pewno ci nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie jest on w organizmie bardzo potrzebny.
Poza tym polecam badania na toxo, cytomegalie, rozyczkę.Zrobić morfologie krwi i badanie moczu.
Ja przedwczoraj odebrałam wyniki toxo i cytomegalii.Oprócz tego robiłam różyczkę, ale okazało się,że babki w labie mi nie zrobily, mimo ze zaplacilam. Poszlam to wyjasnic i ponownie pobraly mi krew a dopiero w poniedzilek bedą wyniki.Byłam troche zła, że mnie drugi raz bez sensu kluja, więc zrobiły mi morfologię gratis.
Jednak w weekend wypadaja mi dni płodne i zdecydowałam,że nie zaprzepaszcze szansy przez ta cholerna różyczkę i nie bede czekac na wyniki z przytulaniem.Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.Na rozyczke bylam w koncu szcepiona w podstawowce.
Poza tym martwie sie troche tą morfologia, bo mi wyszly granulocyty podwyzszone i nie wmoge znależć w necie co to oznacza.Mam nadzieję, że to dlatego,że mi robily te badanie 2 godziny po jedzeniu, a nie na czczo.W poniedzialek ide na jeszzce jedna morfologię żeby to sprawdzic.
Znalazłam coś takiego
O czym świadczy odbiegająca od normy liczba granulocytów?
Liczba granulocytów charakteryzuje stan zdrowia. W specjalnych badaniach lekarskich dokonuje się analizy tzw.rozmazu krwi, w którym oznacza się dokładną liczbę każdego rodzaju krwinek. Wyraźnie zmieniona liczba granulocytów, (odbiegająca od normy) może być objawem choroby zakaźnej, choroby skóry, alergii, choroby nowotworowej. Ich nadmiar np. może wskazywać na mobilizację związaną z pokonywaniem ostrej choroby zakaźnej, być skutkiem leczenia sterydami, silnego stresu, czy odwodnienia. Bardzo niepokojącym objawem jest odwrotność nadmiaru – duży niedobór granulocytów. Jego przyczyn może być wiele, w tym białaczka lub niekorzystne skutki chemioterapii.

WBC – leukocyty (krwinki białe, białe ciałka). Pełnią funkcję policji, walczą z bakteriami, pasożytami, grzybami. Dzielą się na granulocyty, których jest najwięcej (GRANU), limfocyty (LYMPH) i monocyty (MONO). Każdy rodzaj ma inne zadanie w systemie obronnym człowieka. Jeśli w badaniu podano ich wartości, jest to morfologia z rozmazem, czyli procentowym udziałem krwinek białych.
Norma: 4000–9000 w milimetrze sześciennym.
Wartości podwyższone (leukocytoza) nie zawsze są oznaką choroby. Zdarzają się u kobiet w ciąży i połogu, u noworodków, po znacznym wysiłku fizycznym, silnym stresie, przemarznięciu lub silnym nasłonecznieniu. Najczęściej świadczą o stanach zapalnych, zakażeniach bakteryjnych, grzybicach, zatruciach, chorobach wywołanych przez pasożyty, zawałach i ciężkich urazach. Mogą być następstwem ciężkich schorzeń układu krwionośnego, np. w białaczce.
Wartości obniżone (leukopenia) występują w bardzo ciężkich zakażeniach (np. dur brzuszny), w niektórych zakażeniach wirusowych (odra, różyczka), po naświetlaniach rentgenowskich i chemioterapii nowotworowej lub jako działania uboczne leków (pewnych antybiotyków, środków przeciwreumatycznych, sulfonamidów, piramidonu).

Edytowane przez Maja82
Czas edycji: 2009-10-23 o 16:06
Maja82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 16:09   #4738
Gosiaro
Wtajemniczenie

Maju dziękuję kochana jesteś!!!!!!W sumie to może nie jest tak źle i do poniedziałku dożyje

Farminko dopiero teraz doczytałam was do końca i gratuluję ci z całego serducha

Mam nadzieję, ze zafasolkowanych będzie coraz więcej

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 16:17   #4739
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Mnie też tak na przełomie. Też się zastanawiałam nad założeniem nowego wątku, ale nie jestem pewna kiedy nam ten poród wyjdzie... ale jeśli mamy podobnie, to ja jestem za założeniem nowego wątku

Jak dodałam 266 dni do daty poczęcia, to wyszedł mi 27 czerwca
W poniedziałek idę do gina to zobaczymy co on mi powie.Mnie różne kalkulatory pokazywały między 25czerwca a 4 lipca Jak lekarz powie,że lipiec to możemy założyć lipcowy wątek.Chyba,że bardzo nastawiasz się na czerwiec
Cytat:

http://www.kobieta.pl/dziecko/ciaza-...-blizniakow/tu pisze wstepnie o bliźniakach u mojej mamy w rodzinie były tzn mama mojej mamy była z blizniat i moja matus po 35 roku i po 3 porodzie tez urodziła blizniaki dwujajowe
co do jednojajowych to nikt tego nie wie co kiedy i gdzie
wiem tylko ze blizniaki musza być po stronie damskiej czyli w rodzinie twojej mamy , sznse na blizniaki maja kobiety które sie długo leczyły na bezpłodnosc i rowniez te które dlugo brały srodki antykoncepcyjne
U mnie właśnie po stronie mamy były bliźniaki
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 16:18   #4740
Maja82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Maju dziękuję kochana jesteś!!!!!!W sumie to może nie jest tak źle i do poniedziałku dożyje

Farminko dopiero teraz doczytałam was do końca i gratuluję ci z całego serducha

Mam nadzieję, ze zafasolkowanych będzie coraz więcej
Nie ma za co, polecam się na przyszłość a do poniedziałku na pewno dożyjesz i daj znać jak wyniki, mam nadziję, ze już będą ok
Maja82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości