"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 21:52   #4711
muron
Zakorzenienie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
niech Ci to Bóg w dzieciach muron wynagrodzi

http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-do...9,3411696.html

porady prawne dla ciążówek:
http://www.kobietaiprawo.pl/prawa-ko...chowawczy.html

u mnie korzystaja z tego na karmienie wychodząc wcześniej z pracy, nikt nie sprawdza jak karmisz;-)

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
muron witaj w klubie

ja oglądam te sprzęty na allegro ale nie mam tam konta i nie miałabym chyba jak kupić. Może powinnam sobie założyć. Pogadam jeszcze z moim mężem.
a to tylko moment Ja jestem uzależniona od alle;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 07:36   #4712
cytrynka3002
Zadomowienie

muron - Gratuluję dziewczynki . W końcu jakaś odmiana na forum, no i Vilya nie będzie taka osamotniona .

mysiolopez - a wiesz, że wczoraj zastanawiałam się, czy nie połazić po sklepach z tkaninami? Byłaś na starówce? Tyle, że ja jestem anty, jeśli chodzi o szycie etc., będę musiała Mamcię poprosić. Fajny pomysł, tym bardziej, że możesz sama sobie wybrać wzór - mi się marzy jakaś pościel - zeberka. Daj znać, gdzie szukać materiałów.

Ja wczoraj na allegro zamówiłam sobie długie leggi, zimno się robi, a ja na razie mam jedną parę spodni ciążowych. Kupiłam te niby - ciążowe, także dam Wam znać czy warto kupić.

kma1982 - fajno by było się znowu spotkać w finale, ale żeby wynik był inny tym razem. A co do pokoiku to jasne, że pokażę na fotkach, ale to około listopada, jak już łóżeczko kupimy i wszystkie dodatki, bo na razie pusto tu...w miejscu łóżeczka mam wanienkę na razie.

Miłego piątku, no i weekendu udanego Kochane! Ja czekam tylko do 16, aż mój mężulek weekendzik rozpocznie. Czuję, że nie wytrzymam do poniedziałku i jutro wyciągnę go na rajd po sklepach dziecięcych. A dziś może wskoczę do lumpa, ma być nowy towar, ale pogoda u nas do d..., nie chce mi się nosa wystawiać za drzwi jak na razie.

p.s. dziś rano moje maleństwo szalało - ale miałam radochę, w końcu wyraźnie to poczułam!!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-08-27 o 07:41
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 07:46   #4713
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
My byliśmy w kilku sklepach. W sumie w 2 były tkaniny pościelowe.. z czego w jednym mnóstwo dla dzieciaczków. Z tym, że większość dla dziewczynek. Zastanawiam się ile jest potrzebnych zmian pościeli. 3 wystarczą? Bo jeszcze żólta mi się podobała... i czarna w owce, ale ona z kory była i strasznie sztywny materiał, a ja niecierpie kory... nie bede też dziecku jej dawać.. ale te owieczki..:P:P
a ile materiału na jedną pościel?? ja policzyłam że ok 3m by trzeba było mieć (w zależności od rozmiarów kołderki i poduszki)... ile dałas za mb?

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 07:56   #4714
_havana_
Raczkowanie

vilya - rejestracja na allegro jest bezpłatna a naprawdę warto
Ja wczoraj wylicytowałam wózek za 250 zł
Stary 2010-08-27, 08:02   #4715
agape
Zadomowienie

chyba po pościel wybiore się jednak do ikei
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00161328
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20172279
cena fajna a i pościel inna niż te tradycyjne. Ja tymczasem męczę się nad narzutą na łóżko- takim kocykiem jakby... Jak uszyje w końcu to się pochwalę

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-08-27, 08:05   #4716
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Matko, jak Wy to dziewczyny robicie, że na takie aukcje trafiacie??

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
chyba po pościel wybiore się jednak do ikei
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00161328
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20172279
cena fajna a i pościel inna niż te tradycyjne. Ja tymczasem męczę się nad narzutą na łóżko- takim kocykiem jakby... Jak uszyje w końcu to się pochwalę
Kurczę, ja bym musiał aż do Gdańska popylać - tam jest najbliższa Ikea.

Stary 2010-08-27, 08:13   #4717
agape
Zadomowienie

Cytat:
pochwal się swoją nową zdobyczą

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-27, 08:49   #4718
vilya
Zadomowienie

gratulacje udanych zakupów

a ja znowu się denerwuję, już Wam pisałam że czułam ruchy codziennie dzidzi od prawie tygodnia a od 3 dni nic i cały czas mi się wydaje, że coś jest nie tak. Mam 1 iść na 5 minut na usg bo ostatnio kręgosłupa nie było widać i się nie mogę doczekać. Cały czas tylko myślę o tym, żeby się poruszyła. Nie wiem czemu teraz nie czuję
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 08:55   #4719
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

a ja znowu się denerwuję, już Wam pisałam że czułam ruchy codziennie dzidzi od prawie tygodnia a od 3 dni nic i cały czas mi się wydaje, że coś jest nie tak. Mam 1 iść na 5 minut na usg bo ostatnio kręgosłupa nie było widać i się nie mogę doczekać. Cały czas tylko myślę o tym, żeby się poruszyła. Nie wiem czemu teraz nie czuję
A może za bardzo się wczuwasz?? Ja też się denerwowałam, że nie czuję maleństwa, a jak sobie odpuściłam - stwierdziłam, że muszę jeszcze poczekać, to same się pojawiły. Nie wiem, przydałaby się rada Mariki, ale mi się wydaje, że na tym etapie ciąży to chyba normalne jest. A poza tym, jeśli coś byłoby nie tak, to chyba miałabyś jakieś objawy - plamienia, bóle - tak mi się wydaje...Do 1 września już niedużo czasu zostało, ale jeśli sę denerwujesz, to może idź wcześniej do lekarza?

Stary 2010-08-27, 09:16   #4720
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
A może za bardzo się wczuwasz?? Ja też się denerwowałam, że nie czuję maleństwa, a jak sobie odpuściłam - stwierdziłam, że muszę jeszcze poczekać, to same się pojawiły. Nie wiem, przydałaby się rada Mariki, ale mi się wydaje, że na tym etapie ciąży to chyba normalne jest. A poza tym, jeśli coś byłoby nie tak, to chyba miałabyś jakieś objawy - plamienia, bóle - tak mi się wydaje...Do 1 września już niedużo czasu zostało, ale jeśli sę denerwujesz, to może idź wcześniej do lekarza?

no właśnie staram się sama przekonać siebie że wszystko jest ok, tylko się mała tyłeczkiem obróciła i teraz mnie w żeberka kopie a tego nie czuję. Chcę sie wstrzymać z wizytą bo w najbliższym czasie to mam wizytę u dentysty, na usg, u mojej gin, u mojej gin na usg i u endokrynologa a ja niestety sama boję się jeździć żeby mi się gdzieś slabo nie zrobiło a mąż tyle wolnego sobie nie weźmie.
Stary 2010-08-27, 09:16   #4721
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:

Ja pierwsze ruchy poczułam we wtorek, ale były delikatne i odpuściłam sobie, kolejne poczułam w niedziele i te były już mocniejsze.. Pamiętaj, że denerwowanie się w niczym nie pomoze!

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
a ile materiału na jedną pościel?? ja policzyłam że ok 3m by trzeba było mieć (w zależności od rozmiarów kołderki i poduszki)... ile dałas za mb?
Ja nie będe używać poduszek, więc wziełam tylko na kołderkę. Kołderka, którą chce kupić ma rozmiar 90x120. Wiec kupiłam 190 cm. (bo długosc to 160...). Więc w sumie i tak starczy na poduszkę...;P M.b tkaniny kosztuje 9,50. Kora była nawet za 8,50. I to są te tkaniny co na alle można kupić gotowe komplety.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png

Edytowane przez mysiopez
Czas edycji: 2010-08-27 o 09:20
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 09:27   #4722
_havana_
Raczkowanie

http://allegro.pl/show_item.php?item=1192792854

Oto moja zdobycz
Co prawda używany, ale myślę że za taką kaskę to naprawdę warto.
Kolorek uniwersalny a styl nowoczesny.
Zobaczymy jak paczka przyjdzie jaki będzie

Teraz zastanawiam się czy nie zacząć poszukiwań łóżeczka, jestem w 15 tyg ciąży i mój narzeczony już gada, że jest jeszcze czas...

I dałyście mi do myślenia z tą pościelą
Jestem na L4 a lubie ręczne robótki więc może także zaczne szukać materiałów
Stary 2010-08-27, 09:41   #4723
kaskup
Rozeznanie

witajcie,
naskrobałyście że ledwo mozna czytaniem nadrobic

Cytat:

nie denerwuj sie, ja tez ostatnio miałam taki okres że maluszka prawie nie czułam.. i tez już sobie wmawiałam różne chore rzeczy.. a trzy dni temu jak zaczął/eła fikać to normalnie jakbym jakiegos giganta w brzuchu nosiła.. z moja Amelką jak chodziłam w ciąży to ona raczej tak delikatnie muskała, a teraz to normalnie jakiś piłkarz czy cos...
maluszki tez mają dni kiedy sa bardziej aktywne, i pogoda na nie tez wpływa, a nasz stres tym bardziej...
jeszcze jesteśmy na takim etapie ciąży że to naprawde nie jest nic strasznego ze nie zawsze czujemy ruchy także głowa do góry..

ostatnio sie łapie że jak mowie o moim maleństwie to zawsze mówie ON.. aż sie moja mama ze mnie śmiała ze pewnie chłopak będzie..
ostatnio byliśmy z tż w tesco i oglądaliśmy takie małe ciuszki i on złapał jakies body różowe a mnie normalnie jakoś tak wewnętrznie mało nie trafiło ze ogląda różowe, bo przeciez chłopczyk w rożowym jakoś tak nie bardzo..
nie wiem moze to jakies przeczucie
zobacze 09.09.. juz sie nie moge doczekać.. o ile sie nie odwróci

u nas dziś niby chłodniej ale jakos tak parno.. pewnie padac będzie..

jejku Wy już pokoiki urządzacie a ja nawet ciuszków nie kupuje.. ja sie nadal boje ze cos bedzie nie tak.. ze zakupy zostawiam na listopad.. o ile wytrzymam

urlop mi sie skończył a miałam materacyk do łożeczka po Amelce wyprac, a tu dzis słońca nie ma... lenistwo tak sie kończy..
w poniedziałek do pracy to nie wiem kiedy to zrobie bo chyba pogoda sie zaczyna robic jesienna...

pozdrawiam ciepło
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 10:29   #4724
magdaka13
Wtajemniczenie

kaskup-witaj w klubie zapracowanych Ja myslalam, ze ty na zwolnieniu z powodu tej maloplytkowosci...Bedzie cie troche ciezko teraz sie przestawic na tryb pracy...ale dasz rade...

Ja z kolei marze o urlopie na jakiejs bezludnej wyspie....znowu mnie wszyscy wkurzaja dookola jak w czerwcu...mlode chyba bedzie strasznym nerwusem...bo ja normalnie nie wyrabiam...co 3 dni w ryk, bo ktos mi cos powiedzial...
Mam strasznie glupie wrazenie, ze tylko mi zalezy na tym dziecku...
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 10:35   #4725
Supernovaja
Raczkowanie

witam piątkowo ufff już weekend prawie

muron dzięki za te poradniki, własnie czegoś takiego szukałam, na stronach zusu burdel jak złoto

vilya przy amelce pomagała czekolada albo coś słodkiego, mała skakała jak szalona, spróbuj zjesc i poczekaj troche a może po prostu jest leniwy jak moje dzieciątko

havana fajny ten wózek, my mamy w zasadzie dwa wózki, bo po kuzynce dostaniemy jeszcze, także ten problem mamy z głowy, cieszę się, bo teraz jakbym miala szukać...chyba bym zwariowała

molalala u mnie tp na 11 luty prosze zmienic, no i chłopak najprawdopodobniej i możnaby wkoncu jakiś porządek zrobić w tej liście wg tp czy cos
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 10:55   #4726
agape
Zadomowienie

weszłam na forum mam wrześniowo-październikowych i tam już 3 bobaski a termin jedna z nich miała na 10 września, inna na 4... aż mnie ciarki przechodzą...brrrr... ja nie chce być wcześniej zaskoczona... i wiecie co, jak bedziemy potem pisać smski ze urodziłysmy to nie żadna nie pisze że bolało, pomińmy ten fakt już się nie moge doczekać lutego aż sama pokołysze maleństwo

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
witam piątkowo ufff już weekend prawie

muron dzięki za te poradniki, własnie czegoś takiego szukałam, na stronach zusu burdel jak złoto

vilya przy amelce pomagała czekolada albo coś słodkiego, mała skakała jak szalona, spróbuj zjesc i poczekaj troche a może po prostu jest leniwy jak moje dzieciątko

havana fajny ten wózek, my mamy w zasadzie dwa wózki, bo po kuzynce dostaniemy jeszcze, także ten problem mamy z głowy, cieszę się, bo teraz jakbym miala szukać...chyba bym zwariowała

molalala u mnie tp na 11 luty prosze zmienic, no i chłopak najprawdopodobniej i możnaby wkoncu jakiś porządek zrobić w tej liście wg tp czy cos
u mnie termin też na 11 lutego się przesunął

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-08-27, 10:57   #4727
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy w naszym wątku! Koniecznie napisz do Molalali, żeby dodała Cię na listę

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 11:01   #4728
oliwiakp
Raczkowanie

Cześć wam przyszle mamusie Daaawno mnie tu nie bylo i naprawde ciezko jest nadrobic te wszystkie dni. A wiadomo jak to jest ślub wesele goscie. Trzeba nad wszystkim mieć kontrolę. A przyznam sie szczerze wszystko sie udalo i bylo naprade cudownie. Nawet sie nie spodziewalam ze przetancuję cala noc i na poprawinach tez troszke poszaleje dzidzius dobrze sie sprawowal
Widze ze już część z was czuje juz ruchy dzidziusia. Więc i ja sie pochwalę: od ok 16 tygodnia czuję takie delikatne przyjemne bombelki w brzuszku. Fajne uczucie ale niestety nie jest to codziennie.
Wczoraj miałam wrazenie ze poczulam pierwszego kopniaka i to 2 razy ale do konca nie jestem pewna czy to bylo to. Poprostu siedzialam sobie z kolezankami a tu nagle takie delikatne jakby musniecie nóżka lub raczka A jestem juz w 18 tygodniu.

Napiszcie prosze a jak u was bylo pierwsze odczucie kopniaka. Bo nie wiem czy to jest to.

A jak tam wasze brzuszki?? Pewnie u niektorych z was są juz naprawde
widoczne Moj brzusio powoli nabiera ksztaltów także za wiele jeszcze nie widac. Moze dlatego ze szczupla jestem a raczej bylam

Molalu
a czy ja mialam zaszczyt goscic na twojej liscie?? bo ja nawet nie wiem gdzie jej szukac i jak ona wyglada ??

Edytowane przez oliwiakp
Czas edycji: 2010-08-27 o 11:04
oliwiakp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 11:03   #4729
Justine1988
Zadomowienie

Hej!Jak Wam mija dzień? U mnie dzis nie wesoło..2 dzień po odstawieniu duphastonu i plamienia wróciły:-( Dziś rano na wkładce zauważyłam zabrązowioną plamkę od razu zadzwoniłam do lekarki i kazała wykupic duphaston i brac tak jak na poczatku czyli po 4 dziennie. Niestety dzis moja gin miala pilny wyjazd słuzbowy i mąz poszedł kołowac recepte do lekarza rodzinnego albo błagac aptekarke.Od razu zrezygnowałam ze wszystkich planów na dzis i mój jedyny plan to ŁÓŻKO! Leże i juz plamien nie mam poki co , moze za bardzo panbikuje ale ostrożności nigdy za wiele musze dbac o moje malenstwo...

Mam nadzieje , że będzie dobrze...muszę się uspokic i nie panikować.
Marika czy to moze byc cos poważnego? Znasz takie przypadki?

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 11:09   #4730
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwiakp Pokaż wiadomość
Cześć wam przyszle mamusie Daaawno mnie tu nie bylo i naprawde ciezko jest nadrobic te wszystkie dni. A wiadomo jak to jest ślub wesele goscie. Trzeba nad wszystkim mieć kontrolę. A przyznam sie szczerze wszystko sie udalo i bylo naprade cudownie. Nawet sie nie spodziewalam ze przetancuję cala noc i na poprawinach tez troszke poszaleje dzidzius dobrze sie sprawowal
Widze ze już część z was czuje juz ruchy dzidziusia. Więc i ja sie pochwalę: od ok 16 tygodnia czuję takie delikatne przyjemne bombelki w brzuszku. Fajne uczucie ale niestety nie jest to codziennie.
Wczoraj miałam wrazenie ze poczulam pierwszego kopniaka i to 2 razy ale do konca nie jestem pewna czy to bylo to. Poprostu siedzialam sobie z kolezankami a tu nagle takie delikatne jakby musniecie nóżka lub raczka A jestem juz w 18 tygodniu.

Napiszcie prosze a jak u was bylo pierwsze odczucie kopniaka. Bo nie wiem czy to jest to.

A jak tam wasze brzuszki?? Pewnie u niektorych z was są juz naprawde
widoczne Moj brzusio powoli nabiera ksztaltów także za wiele jeszcze nie widac. Moze dlatego ze szczupla jestem a raczej bylam

Molalu
a czy ja mialam zaszczyt goscic na twojej liscie?? bo ja nawet nie wiem gdzie jej szukac i jak ona wyglada ??
Lista jest na początku wątku

Stary 2010-08-27, 11:10   #4731
_havana_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Witamy w naszym wątku! Koniecznie napisz do Molalali, żeby dodała Cię na listę
Jak się tylko pojawi to napewno ją poproszę

Dziewczyny mam pytanko: Powiedzcie mi proszę kiedy zaczełyście czuć pierwsze ruchy?
Ja jestem w początku 15 tygodnia, maleństwo miało 3 dni temu 8,5 cm a ja dalej nic nie czuje Chociaż widziałam jak wierzga nożkami i rączkami na usg
Stary 2010-08-27, 11:23   #4732
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak się tylko pojawi to napewno ją poproszę

Dziewczyny mam pytanko: Powiedzcie mi proszę kiedy zaczełyście czuć pierwsze ruchy?
Ja jestem w początku 15 tygodnia, maleństwo miało 3 dni temu 8,5 cm a ja dalej nic nie czuje Chociaż widziałam jak wierzga nożkami i rączkami na usg
15 tydzień to jeszcze bardzo wcześnie, żeby coś poczuć, więc bądź spokojna! Ja kończę 18 tydzień i czasem, ale bardzo rzadko coś tam poczuję, a mimo to nie zawsze jestem pewna, że to Dzidziuś

Stary 2010-08-27, 11:38   #4733
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Hej!Jak Wam mija dzień? U mnie dzis nie wesoło..2 dzień po odstawieniu duphastonu i plamienia wróciły:-( Dziś rano na wkładce zauważyłam zabrązowioną plamkę od razu zadzwoniłam do lekarki i kazała wykupic duphaston i brac tak jak na poczatku czyli po 4 dziennie. Niestety dzis moja gin miala pilny wyjazd słuzbowy i mąz poszedł kołowac recepte do lekarza rodzinnego albo błagac aptekarke.Od razu zrezygnowałam ze wszystkich planów na dzis i mój jedyny plan to ŁÓŻKO! Leże i juz plamien nie mam poki co , moze za bardzo panbikuje ale ostrożności nigdy za wiele musze dbac o moje malenstwo...

Mam nadzieje , że będzie dobrze...muszę się uspokic i nie panikować.
Marika czy to moze byc cos poważnego? Znasz takie przypadki?
Lepiej dmuchać na zimne!! Leż - to na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc. No i głowa do góry - włącz jakąś komedię sobie, posłuchaj ulubionej muzyki - odpręż się w miarę możliwości.

Mój dzień też nie należy do specjalnie udanych dzisiaj - chyba przez tą pogodę załapałam doła jakiegoś...nic, tylko ryczeć. Staram się myśleć pozytywnie, bo wiem, że emocje mamy na dziecko wpływają, ale ciężko coś dziś. Z moich planów lumpkowych nici - chyba skoczę dziś po męża i wyciągnę go na jakąś pizzę, coby się odstresować trochę.

Stary 2010-08-27, 11:50   #4734
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Lepiej dmuchać na zimne!! Leż - to na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc. No i głowa do góry - włącz jakąś komedię sobie, posłuchaj ulubionej muzyki - odpręż się w miarę możliwości.

Mój dzień też nie należy do specjalnie udanych dzisiaj - chyba przez tą pogodę załapałam doła jakiegoś...nic, tylko ryczeć. Staram się myśleć pozytywnie, bo wiem, że emocje mamy na dziecko wpływają, ale ciężko coś dziś. Z moich planów lumpkowych nici - chyba skoczę dziś po męża i wyciągnę go na jakąś pizzę, coby się odstresować trochę.
Dziękuję tak zrobie...dzis odpoczywam!Dobrze ze męża mam na urlopie, nie pozala mi wstawac i wszystko sam robi, zakupy , obiadek,porzadki..moge sie zrelaksować. Najwazniejsze to nie myslec negatywnie i nie stresowac sie...
A Tobie życze poprawy nastroju

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 12:03   #4735
weraa11
Zadomowienie

Justine nic sie nie martw, dobrze, ze od razu zareagowalas i sie polozylas. Oby Twoj maz dal rade zalatwic ten lek.

A ja nie wiem co sie ze mna dzieje....ale ja juz mam tak od jakichs 2 tygodni ze moglabym ryczec calymi dniami...i w sumie tak tez jest,,, do tego czuje sie taka zestresowana az mnie brzuch boli...wiecie, tak jak podczas stresu... Az sie zaczynam bac jaki to moze miec wplyw na dziecko...staram sie jakos uspokoic sama siebie...ale nie umiem... Mam tyle obaw co do tego dziecka i mojego dalszego zycia

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 12:05   #4736
vilya
Zadomowienie

lato się kończy, zimno się robi to nas wszystkie chandra łapie.

Justin udało ci się kupić ten duphaston? Najlepiej jest leżeć, ja cały miesiąc leżałam w łóżku, wiem że jest ciężko ale ja znalazłam sobie zajęcie: oglądanie filmów + wyszywanie albo czytanie książki - polecam, na prawdę można się choć na chwilę oderwać od głupich myśli.
Stary 2010-08-27, 12:12   #4737
gabishing
Rozeznanie

ja jestem prawie w 19 tc i tez nie czuję ruchów jakoś tak specjalnie, bąbelki owszem ale żeby takie kopniaki jak niektóre z was piszą to wcale, tez zaczynam już trochę panikowac a USG dopiero 9.09
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 12:15   #4738
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
lato się kończy, zimno się robi to nas wszystkie chandra łapie.

Justin udało ci się kupić ten duphaston? Najlepiej jest leżeć, ja cały miesiąc leżałam w łóżku, wiem że jest ciężko ale ja znalazłam sobie zajęcie: oglądanie filmów + wyszywanie albo czytanie książki - polecam, na prawdę można się choć na chwilę oderwać od głupich myśli.
Dokładnie - pewnie to ma związek ze zbliżającą się jesienią...chociaż ja urodziłam się we wrześniu i ogółem lubię jesień, ale teraz do lipnej pogody dochodzą przecież nasze hormony...nie dziwota, że tylko byśmy ryczały.

gabishing - ja też na razie czuję bąbelki i przelewanko. Czytałam, że w pierwszej ciąży to nawet i około 22tygodnia można dopiero coś poczuć. Ciężko, żeby od razu czuć mocne kopniaki od stópki, która pewnie ma ze 2 cm . A tak w ogóle to na moje Ty już od dawna jesteś w 19tc - ja tam liczę, jak moja lekarka - np. 17tc + 2 dni to już tydzień 18 .

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-08-27 o 12:19
Stary 2010-08-27, 12:42   #4739
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytrynka,Wera- a moze ze mna pojedziecie na bezludna wyspe? - bo ja jakos w tym mies. to co pewien czas lapie jakies dolki....
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 12:48   #4740
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Cytrynka,Wera- a moze ze mna pojedziecie na bezludna wyspe? - bo ja jakos w tym mies. to co pewien czas lapie jakies dolki....
Dobry pomysł...trzeba jakiś plan obmyślić.

Ech, przejrzałam wszystkie portale plotkarskie - czas zabrać się za robotę jakąś - czyli sprzątanko mieszkania.

Miłego piątku, dziewczyny, głowy do góry i 3majcie się ciepło

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości