|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
strasznie drogie te meble babyvox
|
|
|
|
#4682 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dlatego żyję w błogiej nieświadomości ile w sumie poszło ![]() Mam do Ciebie MARIKA pytanie czy to faktycznie możliwe żeby dziecko uciskało jakiś nerw? ledwo chodzę bo lewa strona mnie boli przy każdym ruchu... A co do mebli z IKEA dla mnie każde ich łóżeczko wygląda jakby się miało zaraz rozwalić... Komód z płyty (nie z drewna) za bardzo nie polecam - miałam i wystarczył komputer żeby porysować mocno blat... Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-08-26 o 15:06 |
|
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
Ja na szczęście pokój maleństwa mam już zrobiony
. Pozostało jeszcze kupić łóżeczko, sofkę i dodatków parę. My chyba mieliśmy przeczucie jakieś, bo swoją sypialnię wyremontowaliśmy w styczniu, a łazienkę w kwietniu...a w maju dowiedzieliśmy się, że rodzicami będziemy . Ale mi się dobrze spałooo....chyba od jakiejś 12 - szok.
|
|
|
|
#4684 |
|
Rozeznanie
|
babyVOX sa drogie to fakt ale one sa dostosowane tak ze posłuzą z 6-7 lat - no chyba że dziecko bardzo duże urośnie
ich łóżka kosztuja tyle co dwa z ikei a tak je niestety trzeba liczyc
|
|
|
|
#4685 |
|
BAN stały
|
Fajne mają te duże "rosnące" łóżeczka i też o nich myślałam, ale my za 2-3 lata się wyprowadzamy, więc pewnie i tak wtedy kupimy nowe większe, a to 120cm na tyle wystarczy
|
|
|
|
#4686 |
|
Zadomowienie
|
ja mam parę mebelków z ikea i jestem zadowolona. Mam nadzieję, że jak się wybuduje to nowe mebelki kupię dziecku. Na razie w jednym pokoju nie mam miejsca na większe meble.
|
|
|
|
#4687 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4688 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!Widzę, że nie jestem sama, nie tylko ja momentami nie czuje sie jak w ciąży....Ja wogole specjalnie żadnych doelgliwosci nie mialam a póki nie poczuje ruchów to podejrzewam, że tak bede miala. Zdarza mi sie zapomniec, że jestem w ciązy jedyne co mnie w tym utwierdza to zdjecia z usg...dobrze ze tak czesto mam usg..I tez cały czas doszukuje sie czegos, bardzo martwie sie o moje malenstwo.
![]() A dzis wybrałam sie do lumpka i znow kupilam kilka bodziakow, pajacyk, bluzeczke dla mojego malenstwa.Ja juz mam sporo ciuchow...moja siostra tez przywiozla mi od mamy po moim przyrodnim bracie....ale jesli chodzi o lumpka to nie wiem dlaczego nie skusilam sie jeszcze na nic rozowego....omijam takie ciuszki,,,czyzby jakies przeczucie albo poprostu czysta ekonomia...blekitne kupuje bo i dziewcynka w niebieskim moze byc ubrana a chlopiec w rozowym to raczej nie... Kupilam sobie dzis pare tunik w tym jedna z h&m..juz nie mialam w cosie ubierac ..letnichh bluzek ciazowych mialam ale na dlugi rekaw nic...właśnie sie piorą.I wiecie co....jak zobaczyłam siebie w lustrze przymierzalni...masakra.. ..sporo przytyłam okraglutka jestem a brzuszek ..jaki duuuży i taki spiczasty typowo ciazowy taka pileczka.... śliczny jest i juz bardzo duzy..
|
#4689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale faktycznie o ile dziewczynka w niebieskim pajacyku wygląda normalnie, o tyle chłopiec w różowych śpioszkach w kwiatki już nie bardzo
|
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynka!!!!jeeeeeeeee eeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Wszystko bardzo w porządku i nawet ładnie wygląda;-) ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
Kupiliśmy mieszkanie, chcieliśmy tanio (no może poza kuchnia, łazienka i kibelek były super i nowowyremontowane) i szybko. Wzięliśmy ekipę. Zrobili szybko, drogo i badziewnie. Teraz mąż ze szwagrem i rodzicami sami robią- o niebo lepiej
|
|
|
#4691 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy kazdej zatrudnionej na umowe o prace przysługuje urlop macierzyński? bo nie bardzo widzę na stronie zus http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431?
muroooooooon moje gratulacjeeee
Mela Maksiu Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2010-08-26 o 19:03 |
|
|
|
#4692 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() poka ![]() Co do śpiochów Falubazu, to u nas można kupic w sklepie kibica, ale to raczej takie zwykłe białe z napisem lub emblematem...A co do pokoju w barwach, to ja raczej się nie zdecyzuję Wymyśliłam sobie pokój błękitno żółty w Kubusiem Puchatkiem Dzisiaj kupiłam też Wielką Księgę Maleństwa - album z ciąży i pierwszego roku życia synka...
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
świetnie następna dziewczynka na forum..
|
|
#4695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
A na dodatek powiem Wam, że to dziecko "owulacyjne", jak w mordę strzelił, jestem najlepszym przykładem, że to nie 100 proc pewności żeby strzelić chłopaka;-)
|
|
|
#4696 |
|
Zadomowienie
|
muron gratulacje!!!!
ja też po cichu marzę o dziewuszce Zobaczymy jak będzie, ale to dopiero 15 września na 4D vilya ja też radzę żebyś rozejrzała się na Allegro za łóżeczkiem, naprawdę można niezłą cenę znaleźć Zazdroszczę Wam dziewczyny tych pokoików dla Maleństw ![]() Ja niestety nie będę miała takiej możliwości, żeby taki urządzić. Teściowa nie chce się znieść z sypialnią na dół ![]() Niby cała góra nasza.....a jednak musi tam mieć pokój.....chyba do kontroli ![]() A byłby taki ładny pokoik.......
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz kupiłam farbę -jesienna mgłę.Wiem brzmi smutno, ale chcę pokoik kawowo-śmietankowy,ze tak kulinarnie się wyrażę z kolorowymi akcentami tu Delti Emu w promo z Maxi Cosi! http://allegro.pl/delti-emu-2010-x-l...204296055.html http://allegro.pl/wozek-delti-emu-go...205892711.html ja bym kupowała już a chłop chce czekać
|
|
|
#4698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, pamiętajcie, żeby zgłaszać wszelkie info. do Molalali, aby mogła na bieżąco wprowadzać je na naszą listę - wtedy wszystko będzie wiadomo! ![]()
|
|
#4699 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a to młody miał stópki połączone ze sobą i tak śmiesznie się ułożył trzeba było widzieć jego minę ![]() Cytat:
nie lubię Was przegoni wszystkich ![]() Cytat:
Cytat:
nawet jeśli się nie ma przepracowane pół roku? btw ale mam fazę na jabłka jak nigdy nie jadłam, nie podchodziły mi wogóle, tak dzisiaj zjadłam w pracy prawie kg, takie dobre ![]() któraś pisała o IKEI, nie mam nowej gazetki jeszcze w rekach, ale byliśmy ostatanio z małą, żeby sobie wybrała łóżko i w zasadzie mamy dwa warianty, albo będzie piętrówka ( niestety metalowa, ale stabilna, wiec chociaż to na plus) i łóżeczko małego na dole ( łóżeczko mamy po Amelii, a ta piętrówka przystępna cenowo, bo z materacem kosztuje tak do 8 stów, a kilka lat posłuży) a druga opcja jest taka, że kupimy jej zwykłe łóżko, widzieliśmy takie za 99zł i je przemalujemy ładnie na ulubione kolory Amelii, cieszę się i sen z powiek spędza mi ten remont...zazdroszcze Wam, że już kończycie powoli...
Mela Maksiu Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2010-08-26 o 19:37 |
|||||
|
|
|
#4700 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie!
![]() Dołączam się. Termin 17 luty
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4702 |
|
Zadomowienie
|
muron witaj w klubie
ja oglądam te sprzęty na allegro ale nie mam tam konta i nie miałabym chyba jak kupić. Może powinnam sobie założyć. Pogadam jeszcze z moim mężem. |
|
|
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
muron gratuluje dziewczynki
![]() a ja ostatnio słucham polskiego reggae i tancze i TŻ sie smieje ze mały rasta rosnie ![]() na wadzane od początku ciązy 2,7kg wiec chyba w porządku (16 tydz.) |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- ja 4,5 22 tydzien-to do wagi
|
|
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
Dzień DObry dziewczynki!
Jak Wam minął dzień? Ja biegałam cały dzien po miescie;p Teraz rozmawiałam z kuzynką ze Szkocji i normalnie jestem w szoku! Oni mają takie tanie ubranka! komplet 3 body z długim rękawkiem za 12 zł!!! (juz przeliczam..) I to nie w jakimś marnym sklepie, ale naprawde w dobry. Na szczęście jej mama jedzie teraz do niej, więc mam do niedzieli zrobić liste, i ona mi zrobi zakupy. Wolę dać jej pieniądze aby kupiła body itp nowe niż wydawać je na lumpy. Zaszkoczyła mnie też cena butelek i innych akcesoriów. Małz kazał mi się zadeklarowac czy chce aventa czy tommee tippee i tez wyslemy kasę.. Muszę się pochwalić. Kupiłam w sklepie z tkaninami materiał na poszewkę. http://allegro.pl/2-el-posciel-dla-d...187508902.html dokładnie takie jak zestaw 12, 19. Zapłaciłam 33 złoty, plus zamki około 5 zł.. i za niecałe 40 zł mam dwa komplety.. a na allegro 2x25+ 15 kurier... no to by było na tyle... |
|
|
|
#4706 | |||
|
Raczkowanie
|
niech Ci to Bóg w dzieciach muron wynagrodzi
Cytat:
![]() Cytat:
żeby nie było, teraz jej córka zasypia przy włączonej suszarce ![]() Cytat:
Mela Maksiu Edytowane przez Supernovaja Czas edycji: 2010-08-26 o 20:45 |
|||
|
|
|
#4707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
My byliśmy w kilku sklepach. W sumie w 2 były tkaniny pościelowe.. z czego w jednym mnóstwo dla dzieciaczków. Z tym, że większość dla dziewczynek. Zastanawiam się ile jest potrzebnych zmian pościeli. 3 wystarczą? Bo jeszcze żólta mi się podobała... i czarna w owce, ale ona z kory była i strasznie sztywny materiał, a ja niecierpie kory... nie bede też dziecku jej dawać.. ale te owieczki..:P:P
|
|
|
|
#4709 |
|
BAN stały
|
czesc dziewczynki
![]() ![]() buszujecie po Wizazu?? Muron Gratuluje CORY!!! Wlasnie laseczki zbliza sie 2 czesc watku jesli pozwolicie Tez ja zaloze....![]() ale chailam troszke zmian wprowadzic....wiec BARDZO prosze....luknijcie na liste i jak by cos bylo zle lub dopisac imionka czy Plec...to napiszcze Tu lub PW![]() dziekuje;* Edytowane przez Molalala Czas edycji: 2010-08-26 o 21:45 |
|
|
|
#4710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

widzę że TŻ też się zaangażował, mój nie bardzo lubi wszelkiego rodzaju sklepy, więc na pewno sam by nic nie kupił. Poza tym nie wie chyba czego szukać 

. Ale mi się dobrze spałooo....chyba od jakiejś 12 - szok.