"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-26, 13:29   #4681
vilya
Zadomowienie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

strasznie drogie te meble babyvox
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:35   #4682
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
make_up_istka świetne ciuszki widzę że TŻ też się zaangażował, mój nie bardzo lubi wszelkiego rodzaju sklepy, więc na pewno sam by nic nie kupił. Poza tym nie wie chyba czego szukać
Ale to mu wybaczam bo poza tym to anioł nie człowiek

Tak piszecie o remontach......a my cały czas mamy remont, od marca już
Mieliśmy odłożoną kasę na wakacje w Egipcie (pierwszy raz) ale jakoś tak się ułożyło, ze znajomi,którzy mieli z nami jechać w tym terminie zaniemogli. Więc stwierdziliśmy, że zaczynamy remont
Gruzu było co niemiara i w tym wszystkim poczęliśmy nasze Maleństwo
Remontowaliśmy salon, sypialnie a teraz zabieramy się za łazienkę
Już się boję
A jak pomyślę ile to pieniędzy już poszło......matko i córko...No, ale remontów nie robi się co dwa lata przecież A już na pewno nie łazienki
Do teraz jeszcze nie mam komody dla Maleństwa i te wszystkie ciuszki muszę upychać w naszej szafie. Wielka jest co prawda bo TŻ wysmyczył ją na cała ścianę, coś ala Komador przesuwną, ale i tak mało miejsca.
Haha, najlepiej podczas remontu za wszystko płacić na bieżąco i nigdy tego nie podliczyć żeby się nie załamać - moi rodzice zawsze tak robili i my w zeszłym roku też dlatego żyję w błogiej nieświadomości ile w sumie poszło

Mam do Ciebie MARIKA pytanie czy to faktycznie możliwe żeby dziecko uciskało jakiś nerw? ledwo chodzę bo lewa strona mnie boli przy każdym ruchu...

A co do mebli z IKEA dla mnie każde ich łóżeczko wygląda jakby się miało zaraz rozwalić... Komód z płyty (nie z drewna) za bardzo nie polecam - miałam i wystarczył komputer żeby porysować mocno blat...

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-08-26 o 14:06
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:52   #4683
cytrynka3002
Zadomowienie

Ja na szczęście pokój maleństwa mam już zrobiony . Pozostało jeszcze kupić łóżeczko, sofkę i dodatków parę. My chyba mieliśmy przeczucie jakieś, bo swoją sypialnię wyremontowaliśmy w styczniu, a łazienkę w kwietniu...a w maju dowiedzieliśmy się, że rodzicami będziemy . Ale mi się dobrze spałooo....chyba od jakiejś 12 - szok.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 13:55   #4684
gabishing
Rozeznanie

babyVOX sa drogie to fakt ale one sa dostosowane tak ze posłuzą z 6-7 lat - no chyba że dziecko bardzo duże urośnie ich łóżka kosztuja tyle co dwa z ikei a tak je niestety trzeba liczyc
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 14:03   #4685
make_up_istka
BAN stały

Fajne mają te duże "rosnące" łóżeczka i też o nich myślałam, ale my za 2-3 lata się wyprowadzamy, więc pewnie i tak wtedy kupimy nowe większe, a to 120cm na tyle wystarczy
Stary 2010-08-26, 14:21   #4686
vilya
Zadomowienie

ja mam parę mebelków z ikea i jestem zadowolona. Mam nadzieję, że jak się wybuduje to nowe mebelki kupię dziecku. Na razie w jednym pokoju nie mam miejsca na większe meble.
Stary 2010-08-26, 14:41   #4687
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
ja mam parę mebelków z ikea i jestem zadowolona. Mam nadzieję, że jak się wybuduje to nowe mebelki kupię dziecku. Na razie w jednym pokoju nie mam miejsca na większe meble.
fajne są na pewno drewniane szafki z IKEA, bo też mamy, ale te z płyty w ogóle się nie sprawdziły i były do d***
Stary 2010-08-26, 15:22   #4688
Justine1988
Zadomowienie

Hej dziewczyny!Widzę, że nie jestem sama, nie tylko ja momentami nie czuje sie jak w ciąży....Ja wogole specjalnie żadnych doelgliwosci nie mialam a póki nie poczuje ruchów to podejrzewam, że tak bede miala. Zdarza mi sie zapomniec, że jestem w ciązy jedyne co mnie w tym utwierdza to zdjecia z usg...dobrze ze tak czesto mam usg..I tez cały czas doszukuje sie czegos, bardzo martwie sie o moje malenstwo.

A dzis wybrałam sie do lumpka i znow kupilam kilka bodziakow, pajacyk, bluzeczke dla mojego malenstwa.Ja juz mam sporo ciuchow...moja siostra tez przywiozla mi od mamy po moim przyrodnim bracie....ale jesli chodzi o lumpka to nie wiem dlaczego nie skusilam sie jeszcze na nic rozowego....omijam takie ciuszki,,,czyzby jakies przeczucie albo poprostu czysta ekonomia...blekitne kupuje bo i dziewcynka w niebieskim moze byc ubrana a chlopiec w rozowym to raczej nie...
Kupilam sobie dzis pare tunik w tym jedna z h&m..juz nie mialam w cosie ubierac ..letnichh bluzek ciazowych mialam ale na dlugi rekaw nic...właśnie sie piorą.I wiecie co....jak zobaczyłam siebie w lustrze przymierzalni...masakra.. ..sporo przytyłam okraglutka jestem a brzuszek ..jaki duuuży i taki spiczasty typowo ciazowy taka pileczka.... śliczny jest i juz bardzo duzy..

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 15:45   #4689
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
A dzis wybrałam sie do lumpka i znow kupilam kilka bodziakow, pajacyk, bluzeczke dla mojego malenstwa.Ja juz mam sporo ciuchow...moja siostra tez przywiozla mi od mamy po moim przyrodnim bracie....ale jesli chodzi o lumpka to nie wiem dlaczego nie skusilam sie jeszcze na nic rozowego....omijam takie ciuszki,,,czyzby jakies przeczucie albo poprostu czysta ekonomia...blekitne kupuje bo i dziewcynka w niebieskim moze byc ubrana a chlopiec w rozowym to raczej nie...
To tak jak ja. Różowe sukieneczki mnie nie kręcą, ale niebieskie ubranka oczywiście tak ale faktycznie o ile dziewczynka w niebieskim pajacyku wygląda normalnie, o tyle chłopiec w różowych śpioszkach w kwiatki już nie bardzo
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 17:59   #4690
muron
Zakorzenienie

dziewczynka!!!!jeeeeeeeee eeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

Wszystko bardzo w porządku i nawet ładnie wygląda;-)

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
make_up_istka świetne ciuszki widzę że TŻ też się zaangażował, mój nie bardzo lubi wszelkiego rodzaju sklepy, więc na pewno sam by nic nie kupił. Poza tym nie wie chyba czego szukać
Ale to mu wybaczam bo poza tym to anioł nie człowiek

Tak piszecie o remontach......a my cały czas mamy remont, od marca już
Mieliśmy odłożoną kasę na wakacje w Egipcie (pierwszy raz) ale jakoś tak się ułożyło, ze znajomi,którzy mieli z nami jechać w tym terminie zaniemogli. Więc stwierdziliśmy, że zaczynamy remont
Gruzu było co niemiara i w tym wszystkim poczęliśmy nasze Maleństwo
Remontowaliśmy salon, sypialnie a teraz zabieramy się za łazienkę
Już się boję
A jak pomyślę ile to pieniędzy już poszło......matko i córko...No, ale remontów nie robi się co dwa lata przecież A już na pewno nie łazienki
Do teraz jeszcze nie mam komody dla Maleństwa i te wszystkie ciuszki muszę upychać w naszej szafie. Wielka jest co prawda bo TŻ wysmyczył ją na cała ścianę, coś ala Komador przesuwną, ale i tak mało miejsca.
hm........... my właśnie po dwóch latach ten remont;-)
Kupiliśmy mieszkanie, chcieliśmy tanio (no może poza kuchnia, łazienka i kibelek były super i nowowyremontowane) i szybko. Wzięliśmy ekipę. Zrobili szybko, drogo i badziewnie. Teraz mąż ze szwagrem i rodzicami sami robią- o niebo lepiej

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:00   #4691
Supernovaja
Raczkowanie

dziewczyny czy kazdej zatrudnionej na umowe o prace przysługuje urlop macierzyński? bo nie bardzo widzę na stronie zus http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431?

muroooooooon moje gratulacjeeee

Edytowane przez Supernovaja
Czas edycji: 2010-08-26 o 18:03
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:00   #4692
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
ja poproszę o linki, napewno nam sie przydadzą bo im więcej oglądamy tym większa rozruba się szykuje...
tu w sumie o tym najwięcej...polecam ściągnąc sobie broszurę informacyjną Ministerstwa Finansów http://www.pit.pl/budowlana-vat/index.php

Cytat:
haha ładnie się zapowiedział, na dzień dobry jajka wystawił, żebyście wiedzieli z kim macie do czynienia
Mój Tż nie był ze mną na badaniach i jak przyszłam do domu pokazałam mu zdjęcia, m.in takie, na którym były stópki, pupa i łożysko (chyba), a on z takim wielkim zachwytem się wpatruje i mówi 'ale nasz syn ma wielkie jądra!'..okazało się, że na tym zdjęciu tego nie widac, bo te 'jądra' to łożysko

Cytat:
dziewczyny ja slucham poza muzyką amelii (czyli muzyczka dla smyczka) trochę chillout'u, ale delfinków też słucham, nawet kiedyś wam linka puściłam a no i pomimo, że nie przepadam normalnie za muzyką klasyczną, to mogłabym nałogowo słuchać mozarta coś mnie przestawiło
ja ostatnio wsłuchuje się w Chopina, Mozarta, Bacha, Beethovena w wykonaniu skrzypków

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to Apator kolejny raz w półfinałach jedzie. Ale wczoraj emocje były, udało się. Także 3mamy kciuki dziewuszki za naszych faworytów.
to co, znów spotykamy się w finale??

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Gabryśkowe zakupy
Czarne wdzianko to robota TŻa , buciki i czapeczka to prababcia, śpiworek babcia, a reszta z lumpków, tylko trzy jasne body to Biedronka
świetne zakpuki a to czarne wdzianko - boskie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Ja na szczęście pokój maleństwa mam już zrobiony .
poka

Co do śpiochów Falubazu, to u nas można kupic w sklepie kibica, ale to raczej takie zwykłe białe z napisem lub emblematem...A co do pokoju w barwach, to ja raczej się nie zdecyzuję Wymyśliłam sobie pokój błękitno żółty w Kubusiem Puchatkiem Dzisiaj kupiłam też Wielką Księgę Maleństwa - album z ciąży i pierwszego roku życia synka...
Stary 2010-08-26, 18:00   #4693
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
ja jadę do ikei się za komodą rozglądnąć i za łóżeczkiem. Mam już nowy katalog i są w nim 4 rodzaje łóżeczek - najtańsze to takie z sosnowego drewna za niecałe 90 zł, ja się zastanawiam nad takim białym za niecałe 300 zł bo ma zdejmowany bok i może dłużej posłużyć. Do tego znalazłam też białą komodę za 400 zł (tylko muszę ją zobaczyć na żywo). Chciałabym inny kolor ale akurat te tylko są a nie dam za łóżeczko 700 czy 800 zł a widziałam nawet łóżeczka za ponad 1000 zł.

Ja jeszcze z miejscem dla rzeczy nie mam bo ich praktycznie nie posiadam - dwa jakieś bodziaki, spodenki na lato, czapeczka, buciki (dla małej albo lalki małej bardziej bo są ze sztucznego materiału ale takie śliczne że najwyżej do zdjęcia będą)
pszukaj na allegro naprawdę opłaca się, zamawiasz często prosto od producenta, a ceny naprawdę zadowalające, też chcę z opcja tapczanik

Stary 2010-08-26, 18:03   #4694
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość

Gratuluję świetnie następna dziewczynka na forum..
Stary 2010-08-26, 18:07   #4695
muron
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny czy kazdej zatrudnionej na umowe o prace przysługuje urlop macierzyński? bo nie bardzo widzę na stronie zus http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431?

muroooooooon moje gratulacjeeee
tak i z urlopu macierzyńskiego nie można zgodnie z KP zrezygnować-no worries

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
zaaaaawsze chciałam córkę A na dodatek powiem Wam, że to dziecko "owulacyjne", jak w mordę strzelił, jestem najlepszym przykładem, że to nie 100 proc pewności żeby strzelić chłopaka;-)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 18:09   #4696
MARIKA.S
Zadomowienie

muron gratulacje!!!! ja też po cichu marzę o dziewuszce Zobaczymy jak będzie, ale to dopiero 15 września na 4D

vilya ja też radzę żebyś rozejrzała się na Allegro za łóżeczkiem, naprawdę można niezłą cenę znaleźć Zazdroszczę Wam dziewczyny tych pokoików dla Maleństw
Ja niestety nie będę miała takiej możliwości, żeby taki urządzić. Teściowa nie chce się znieść z sypialnią na dół
Niby cała góra nasza.....a jednak musi tam mieć pokój.....chyba do kontroli
A byłby taki ładny pokoik.......
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:14   #4697
muron
Zakorzenienie

Cytat:
muron gratulacje!!!! ja też po cichu marzę o dziewuszce Zobaczymy jak będzie, ale to dopiero 15 września na 4D

vilya ja też radzę żebyś rozejrzała się na Allegro za łóżeczkiem, naprawdę można niezłą cenę znaleźć Zazdroszczę Wam dziewczyny tych pokoików dla Maleństw
Ja niestety nie będę miała takiej możliwości, żeby taki urządzić. Teściowa nie chce się znieść z sypialnią na dół
Niby cała góra nasza.....a jednak musi tam mieć pokój.....chyba do kontroli
A byłby taki ładny pokoik.......
uuu u mojej tesciowej to by się nie pojawiło-jest ekstra
Ja juz kupiłam farbę -jesienna mgłę.Wiem brzmi smutno, ale chcę pokoik kawowo-śmietankowy,ze tak kulinarnie się wyrażę z kolorowymi akcentami

tu Delti Emu w promo z Maxi Cosi!
http://allegro.pl/delti-emu-2010-x-l...204296055.html

http://allegro.pl/wozek-delti-emu-go...205892711.html

ja bym kupowała już a chłop chce czekać

Stary 2010-08-26, 18:16   #4698
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron;[B
21649271]dziewczynka!!!!jeeeeeeeee eeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

Wszystko bardzo w porządku i nawet ładnie wygląda;-)[/B]
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Kupiliśmy mieszkanie, chcieliśmy tanio (no może poza kuchnia, łazienka i kibelek były super i nowowyremontowane) i szybko. Wzięliśmy ekipę. Zrobili szybko, drogo i badziewnie. Teraz mąż ze szwagrem i rodzicami sami robią- o niebo lepiej
Gratuluje! W końcu kolejna dziewczynka!!!

Dziewczyny, pamiętajcie, żeby zgłaszać wszelkie info. do Molalali, aby mogła na bieżąco wprowadzać je na naszą listę - wtedy wszystko będzie wiadomo!

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 18:27   #4699
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
tu w sumie o tym najwięcej...polecam ściągnąc sobie broszurę informacyjną Ministerstwa Finansów http://www.pit.pl/budowlana-vat/index.php...
podziękował bardzo bardzo, jak sie w tym rozczytam to może uda mi się wyskrobać grosza na "waciki"

Cytat:
Mój Tż nie był ze mną na badaniach i jak przyszłam do domu pokazałam mu zdjęcia, m.in takie, na którym były stópki, pupa i łożysko (chyba), a on z takim wielkim zachwytem się wpatruje i mówi 'ale nasz syn ma wielkie jądra!'..okazało się, że na tym zdjęciu tego nie widac, bo te 'jądra' to łożysko ...
haha dobreeee, to jak mój TŻ, tak samo jak zdjęcia oglądał i z taką wielką dumą w piersi mówi: "noooo...sprzęt ma po tatusiu" a to młody miał stópki połączone ze sobą i tak śmiesznie się ułożył trzeba było widzieć jego minę

Cytat:
ja ostatnio wsłuchuje się w Chopina, Mozarta, Bacha, Beethovena w wykonaniu skrzypków ...
ja ostatanio jeszcze na zmianę słucham bjork "all is full of love" i vanessy may

Cytat:
to co, znów spotykamy się w finale??...
nie lubię Was poczekajcie aż mój mały dorośnie przegoni wszystkich

Cytat:
Co do śpiochów Falubazu, to u nas można kupic w sklepie kibica, ale to raczej takie zwykłe białe z napisem lub emblematem...A co do pokoju w barwach, to ja raczej się nie zdecyzuję Wymyśliłam sobie pokój błękitno żółty w Kubusiem Puchatkiem Dzisiaj kupiłam też Wielką Księgę Maleństwa - album z ciąży i pierwszego roku życia synka...
ja liczę że po remoncie jak już będę na L4 i będę się dobrze czuć, to zbiorę się wkońcu i zrobię sobie te odlewy stópek i rączek Amelki no i mojego brzucha jak urośnie

Cytat:

nawet jeśli się nie ma przepracowane pół roku?

btw ale mam fazę na jabłka jak nigdy nie jadłam, nie podchodziły mi wogóle, tak dzisiaj zjadłam w pracy prawie kg, takie dobre

któraś pisała o IKEI, nie mam nowej gazetki jeszcze w rekach, ale byliśmy ostatanio z małą, żeby sobie wybrała łóżko i w zasadzie mamy dwa warianty, albo będzie piętrówka ( niestety metalowa, ale stabilna, wiec chociaż to na plus) i łóżeczko małego na dole ( łóżeczko mamy po Amelii, a ta piętrówka przystępna cenowo, bo z materacem kosztuje tak do 8 stów, a kilka lat posłuży) a druga opcja jest taka, że kupimy jej zwykłe łóżko, widzieliśmy takie za 99zł i je przemalujemy ładnie na ulubione kolory Amelii, cieszę się i sen z powiek spędza mi ten remont...zazdroszcze Wam, że już kończycie powoli...

Czas edycji: 2010-08-26 o 18:37

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 18:34   #4700
_havana_
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszłe mamusie!
Dołączam się. Termin 17 luty
Stary 2010-08-26, 18:46   #4701
muron
Zakorzenienie

Cytat:
podziękował bardzo bardzo, jak sie w tym rozczytam to może uda mi się wyskrobać grosza na "waciki"

haha dobreeee, to jak mój TŻ, tak samo jak zdjęcia oglądał i z taką wielką dumą w piersi mówi: "noooo...sprzęt ma po tatusiu" a to młody miał stópki połączone ze sobą i tak śmiesznie się ułożył trzeba było widzieć jego minę

ja ostatanio jeszcze na zmianę słucham bjork "all is full of love" i vanessy may

nie lubię Was poczekajcie aż mój mały dorośnie przegoni wszystkich

ja liczę że po remoncie jak już będę na L4 i będę się dobrze czuć, to zbiorę się wkońcu i zrobię sobie te odlewy stópek i rączek Amelki no i mojego brzucha jak urośnie

nawet jeśli się nie ma przepracowane pół roku?

btw ale mam fazę na jabłka jak nigdy nie jadłam, nie podchodziły mi wogóle, tak dzisiaj zjadłam w pracy prawie kg, takie dobre

któraś pisała o IKEI, nie mam nowej gazetki jeszcze w rekach, ale byliśmy ostatanio z małą, żeby sobie wybrała łóżko i w zasadzie mamy dwa warianty, albo będzie piętrówka ( niestety metalowa, ale stabilna, wiec chociaż to na plus) i łóżeczko małego na dole ( łóżeczko mamy po Amelii, a ta piętrówka przystępna cenowo, bo z materacem kosztuje tak do 8 stów, a kilka lat posłuży) a druga opcja jest taka, że kupimy jej zwykłe łóżko, widzieliśmy takie za 99zł i je przemalujemy ładnie na ulubione kolory Amelii, cieszę się i sen z powiek spędza mi ten remont...zazdroszcze Wam, że już kończycie powoli...
nieważne ile, ważne że umowa o pracę

Stary 2010-08-26, 19:06   #4702
vilya
Zadomowienie

muron witaj w klubie

ja oglądam te sprzęty na allegro ale nie mam tam konta i nie miałabym chyba jak kupić. Może powinnam sobie założyć. Pogadam jeszcze z moim mężem.
Stary 2010-08-26, 19:13   #4703
agape
Zadomowienie

muron gratuluje dziewczynki

a ja ostatnio słucham polskiego reggae i tancze i TŻ sie smieje ze mały rasta rosnie

na wadzane od początku ciązy 2,7kg wiec chyba w porządku (16 tydz.)

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:15   #4704
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość

a ja ostatnio słucham polskiego reggae i tancze i TŻ sie smieje ze mały rasta rosnie

moja siostra nauczyła dziecko zasypiać przy reggae i teraz w ciszy nie umie;-) Miało być, żeby nie przeszkadzał mu głosy, a domownicy nie musieli na palcach skakać

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
moja siostra nauczyła dziecko zasypiać przy reggae i teraz w ciszy nie umie;-) Miało być, żeby nie przeszkadzał mu głosy, a domownicy nie musieli na palcach skakać
ja 4,5 22 tydzien-to do wagi

Stary 2010-08-26, 19:20   #4705
mysiopez
Zadomowienie

Dzień DObry dziewczynki!

Jak Wam minął dzień? Ja biegałam cały dzien po miescie;p Teraz rozmawiałam z kuzynką ze Szkocji i normalnie jestem w szoku! Oni mają takie tanie ubranka! komplet 3 body z długim rękawkiem za 12 zł!!! (juz przeliczam..) I to nie w jakimś marnym sklepie, ale naprawde w dobry. Na szczęście jej mama jedzie teraz do niej, więc mam do niedzieli zrobić liste, i ona mi zrobi zakupy. Wolę dać jej pieniądze aby kupiła body itp nowe niż wydawać je na lumpy. Zaszkoczyła mnie też cena butelek i innych akcesoriów. Małz kazał mi się zadeklarowac czy chce aventa czy tommee tippee i tez wyslemy kasę..

Muszę się pochwalić. Kupiłam w sklepie z tkaninami materiał na poszewkę. http://allegro.pl/2-el-posciel-dla-d...187508902.html dokładnie takie jak zestaw 12, 19. Zapłaciłam 33 złoty, plus zamki około 5 zł.. i za niecałe 40 zł mam dwa komplety.. a na allegro 2x25+ 15 kurier...

no to by było na tyle...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 19:41   #4706
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
nieważne ile, ważne że umowa o pracę
niech Ci to Bóg w dzieciach muron wynagrodzi

Cytat:

ja mam 4 kg i też jestem w 16tc

Cytat:
haha dobre, moja znajoma zasypiała przy włączonym odkurzaczu, wiec sobie wyobraźcie, co sobie sąsiedzi myśleli jak jej mama o 21 w niedziele odkurzacz załączała, żeby dziecko uśpić żeby nie było, teraz jej córka zasypia przy włączonej suszarce

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Dzień DObry dziewczynki!

Jak Wam minął dzień? Ja biegałam cały dzien po miescie;p Teraz rozmawiałam z kuzynką ze Szkocji i normalnie jestem w szoku! Oni mają takie tanie ubranka! komplet 3 body z długim rękawkiem za 12 zł!!! (juz przeliczam..) I to nie w jakimś marnym sklepie, ale naprawde w dobry. Na szczęście jej mama jedzie teraz do niej, więc mam do niedzieli zrobić liste, i ona mi zrobi zakupy. Wolę dać jej pieniądze aby kupiła body itp nowe niż wydawać je na lumpy. Zaszkoczyła mnie też cena butelek i innych akcesoriów. Małz kazał mi się zadeklarowac czy chce aventa czy tommee tippee i tez wyslemy kasę..

Muszę się pochwalić. Kupiłam w sklepie z tkaninami materiał na poszewkę. http://allegro.pl/2-el-posciel-dla-d...187508902.html dokładnie takie jak zestaw 12, 19. Zapłaciłam 33 złoty, plus zamki około 5 zł.. i za niecałe 40 zł mam dwa komplety.. a na allegro 2x25+ 15 kurier...

no to by było na tyle...
świetny pomysł mysiopez z tą pościelą, ja ostatanio myślałam o zasłonach, w sensie kupić materiał, ale chyba zrezygnuje, ale tą pościel...nie głupi pomysł, a jak już będę się nudzić całymi dniami na L4 w domu to chociaż jakos wykorzystam tez czas

Czas edycji: 2010-08-26 o 19:45
Stary 2010-08-26, 19:46   #4707
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Dzień DObry dziewczynki!

no to by było na tyle...
też mam taki zamiar ale najpierw kołderke i poduszke chce kupic zeby wymiar był dobry tylko ze u nas nigdzie nie widziałam takich ładnych materiaŁÓw dzieciecych...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-26, 20:09   #4708
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
też mam taki zamiar ale najpierw kołderke i poduszke chce kupic zeby wymiar był dobry tylko ze u nas nigdzie nie widziałam takich ładnych materiaŁÓw dzieciecych...
My byliśmy w kilku sklepach. W sumie w 2 były tkaniny pościelowe.. z czego w jednym mnóstwo dla dzieciaczków. Z tym, że większość dla dziewczynek. Zastanawiam się ile jest potrzebnych zmian pościeli. 3 wystarczą? Bo jeszcze żólta mi się podobała... i czarna w owce, ale ona z kory była i strasznie sztywny materiał, a ja niecierpie kory... nie bede też dziecku jej dawać.. ale te owieczki..:P:P

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 20:27   #4709
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

czesc dziewczynki

buszujecie po Wizazu??

Muron Gratuluje CORY!!!

Wlasnie laseczki zbliza sie 2 czesc watku jesli pozwolicie Tez ja zaloze.... ale chailam troszke zmian wprowadzic....wiec BARDZO prosze....luknijcie na liste i jak by cos bylo zle lub dopisac imionka czy Plec...to napiszcze Tu lub PW

dziekuje;*

Edytowane przez Molalala
Czas edycji: 2010-08-26 o 20:45
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 21:26   #4710
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze rozumiem???bedziesz miała dziewczynkę???jeśli tak to gratuluje tak jak chciałaś

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości