|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
![]() i uwierzycie mi albo i nie ale ja się nie nadaję na takie wyjścia w tym śniegu!!!!! To jakaś masakra, a teraz chodzę jak kaczka ![]() Byłam też w spożywczaku i chciałam kupić min. banany na co pani ekspedientka, proszę się schylić i sobie wybrać. Na co ja do niej: przepraszam ale w moim stanie nie mogę tego zrobić no chyba, że chce Pani wezwać karetkę.................. .. tak bolały mnie pachwiny, nogi i całe krocze po dzisiejszym spacerze (bo zakupy na ostatnią chwilę robiłam, przed powrotem do domu). Ekspedientka wejrzała na mnie (oczywiście spod kurtki nie widać, że jestem w dwupaku ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- szizuho mam do niej gg i zaraz napiszę..........też jestem ciekawa co u niej kma1982 czekam na odpowiedź od JeSuis i będzie po sprawie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- już napisałam do niej, czekam na odpowiedź................ ........... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
lilijko ja też popieram Twoją kandydaturę
![]() a ja ostatnio uwielbiam spacery i wszędzie chodze pieszo i nawet we wtorek do Silesii (1,5km) szłam pieszo- śnieg, mrozik i ładna (wtedy) pogoda aż było miło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zadomowienie
|
i zdjęcie z wycieczki do Cieszyna - na zdj.28tc (było mroźno stąd moja różowa buźka i potargane włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Wtajemniczenie
|
kma, piękne zdjęcie w avatarku! Pewnie ślubne?
![]() ![]() ![]() Ojej, podziwiam Cię lilijko! Ja od paru dni w ogóle z domu nie wychodzę - nie cierpię zimna, a powinnam, bo urodziłam się w styczniu ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-12-02 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Koniecznie daj znac jak się odezwie....czekamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nienawidzę zimy... (czytaj: śniegu)
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
w końcu naprawiłam i przygotowałam komodę dla Małego!!!
![]() Pytanie mam czy któraś zdecydowała się na pieluchy wielorazowe?Ja dopiero zaczynam zgłębiać temat i chciałam się dowiedzieć o co tam dokładnie chodzi bo jeszcze nie czaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musiałabyś się dopytać ![]()
![]() |
#4720 |
Wtajemniczenie
|
oj dziękuję
![]() ![]() ja staram się wychodzic codziennie, chociaz do sklepu osiedlowego - robię wtedy jeszcze kółko wokół bloku...ale strasznie powoli idę, bo nie chcę zaliczyc upadku...
#4721 |
Zakorzenienie
|
LadySith chciałam kupić wcześniej 5, ale wyszłam z założenia, że lepiej dokupić niż ma to leżeć i 3 w zupełności wystarczą. Najwyżej mąż pójdzie i dokupi mi w aptece, jak będzie taka konieczność. Tylko jak na to patrze to się zastanawiam, czy ja się w to zmieszczę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny po dłuuugiej przerwie!
Czytam i własnym oczom nie wierzę! Marika gratulacje!!!! ![]() ![]() ![]() Jakoś przeczuwałam, że będziesz pierwsza ![]() Przyznaję się zawładnęło mną lenistwo i nie chciało mi się wchodzić na forum ![]() Widzę, że pojawiło się trochę nowych przyszłych mamusiek więc witam je serdecznie ![]() U mnie leci 30tydz i 5 dzień. 2 tyg temu byłam na usg i dziewczynka potwierdzona na 100% ważyła 1100 ![]() I faktycznie trzeba wybrać osoby dyżurujące bo Marika rozpoczęła nasze rozpakowywanie ![]() ![]() ![]() Postaram się teraz odzywać trochę częściej do Was
#4723 |
Zadomowienie
|
a ja wróciłam z zakupów. Kupiłam sobie buty zimowe, ale nie jestem zadowolona, tylko, ze to były jedyne w które moje wielkie spuchnięte łydki weszły...pozniej musiałam wejsc na real - maz cos do samochodu chciał kupic.. a potem h&M bo ja chciałam stanik.. ale 75D był taki akurat na styk - nie udałoby mi się włozyć w niego wkładek laktacyjnych. WIęc jestem zrozpaczona! skąd ja staniki do karmienia wezme!!!!
Tak sie wymęczyłam tymi zakupami, ze mnie rozbolał brzuch i teraz się zwijam. Jak na @ boli! wziełam nospe i leze. Moze przejdzie... ;( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zadomowienie
|
Czyli nie jestem sama
![]() ![]()
#4725 |
Zakorzenienie
|
a propos staników do karmienia. Byłam dzisiaj w tym sklepie w Katowicach, który poleciła mi LadySith. I się załamałam. Dostałam dwa do przymierzenia i powiem szczerze znowu o mało się nie rozpłakałam, bo takich kolosów to ja nie widziałam, chociaż wzorki miały ładne. Nie mogłam nic dobrać, a rozmiarówkę miały całkiem całkiem i ta cena 75 zł!!!!! dla mnie drogo. Więc tak jak kiedyś pisałam: kupię ten jeden najtańszy na targu (jak go znajdę oczywiście), a potem to będę się martwiła dalej, bo nie ma sensu co gdybać. Trudno, najwyżej będę wyglądać jak przypłaszczona deska
![]() Wpadł mi jeszcze jeden pomysł do głowy: wezmę jeden mój zwykły stanik, podejdę do krawcowej (a idę akurat w sobotę) i zapytam się czy dałaby radę go przerobić na krmik. Jeżeli tak i w przyzwoitej cenie, to w TESCO kupię dwa takie jak mam teraz i dam je przerobić. Wiem też jedno: muszę mieć z fiszbinami, bo inaczej nie dam rady.....(obwisły ten mój biust się robi). |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na razie mam jeden stanik do karmienia i nie wiem czy jeszcze będę dokupywać czy po prostu będę odpinać ramiączko od zwykłego stanika i tak karmić ![]() Z tego co pamiętam miałaś się oszczędzać! ![]() ![]()
![]() |
#4728 |
BAN stały
|
Eeee tam, przy mnie na pewno wysiadasz
![]() Przez Ciebie dzisiaj musiałam od razu polecieć do kuchni i na szybko naleśniki robić bo zgłodniałam ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- lilijko pamiętaj tylko że stanik nie może ci uciskać piersi, bo kłopoty murowane. |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Rozeznanie
|
witajcie wieczornie..
ale naskrobałyście.. ![]() ja dzis byłam w rzeszowie u swojego hematologa na konsultacji.. płytki 70tys ![]() tak wogóle to musialam do niego jechac w tragicznych warunkach bo śniegu u nas chyba pol metra, drogi rano nie przejezdne.. masakra.. do tego jeszcze moj TZ ze mna i jeszcze w taka pogode jezdzi wolno.. rozsadnie.. no i na jednym z zakretów wyprzedzał nas ukrainiec busem wpadł w poślizg i spadł ze skarpy.. dobrze ze nie dachował.. ale przezycie miałam z rana niemiłe... do tego pojechałam na konsultacje przed porodem do tego hamatologa prywatnie bo stwierdził ze w Brzozowie ( gdzie mnie leczył) nie miał tego co ma mi dac.. wiec ok trudno.. pojechałam skoro tak trzeba a okazało sie ze wizyta trwała kilka minut.. wyjał kartke z drukarki napisał odrecznie ze mam dzis 70tys płytek ze mam je kontrolowac 1x w miesiacu i ze przed porodem jak spadna maja mi przetoczyc mase płytkowa, a i jeszcze ze dziecku maja sprawdzic płytki po porodzie.. za te kilka minut skasował ode mnie 150 zł! i jeszcze mnie zbył bo chciałam o cos jeszcze zapytac a ten mnie z gabinetu wyprowadził ze słowami ze wszystko dobrze bedzie i wesołych swiat!! ![]() w sumie jakbym wiedziała ze tak to bedzie wygladac to bym nie jechała bo jeszcze prawie 100 zł poszło na paliwo.. ciekawe co na to moj ginekolog.. bo u mnie w szpitalu jak kobiecie przed porodem płytki leca to popdaja sterydy zeby zwiekszyc ich ilośc i zeby poród przeprowadzic.. no ale cóż widocznie docencik chciał sobie na "dowidzenia" zarobic skoro nic w kieszenie mu nie zostawiłam ![]() ehh.. dzis jakis dziwny dzien miałam... ale przynajmniej "mikołaja" Amelce kupiłam ![]() a u nas znów zaczeło sypac jeszcze gorzej niz wczoraj ![]() a dzis kończe 31 tc ![]()
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-12-02 o 20:09 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 | ||
Zakorzenienie
|
a ja mam krówki - chodziły za mną od kilku dni...........
![]() zrobiłam też listę rzeczy, które są mi jeszcze potrzebne dla dziecka (bo dla mnie to sprawy kosmetyczne i mogą poczekać) i aż miło się rozczarowałam, bo naprawdę niewiele tego jest, fakt jeden: zostały te najdroższe rzeczy. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() To właśnie karmiki mnie przerażają bo są u góry (nie wiem jak to napisać) zbyt przyciasnawe. ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() Ja idę w poniedziałek na prywatną wizytę (właściwie to po L4) do pani doktor, bo ona niby ma już skończone limity i zamiast 20 pacjentów przyjmuje tylko 10 do końca roku. Mój lekarz mi to powiedział wprost i zadał pytanie czy się nie obrażę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Wtajemniczenie
|
Marika Sarunia cudna
![]() ![]() ja po wizycie u gina, i jestem nie zadowolona... niby zbadal , usg zrobil, ale jakos tak na odwal i 100 skasowal szyjka zamknieta, wody ktorych mialam malo i chcialam spr ile teraz mam... to tylko spojrzal "bystrym" wzrokiem i ocenil ze nie jest żle, ale nie pomierzyl ani nic wiec nie wiem ile mam teraz AFI, dziecka tez nie pomierzyl ani nic, bo jak bylam w szpitalu w 28 tyg to przeciez mierzyli , wiec stwierdzil ze ok jedyne co zrobil to potwierdzil dziewczynke ![]() ![]() ![]() poza tym Natalka jeszcze nie nie odwrocila, wiec na chwilke obecna czeka mnie cc, ale za chwile doktorek dodal ... na obrocenia ma jeszcze czas a tymi wagami z usg to sie nie przejmujcie... bo one czesto nie odzwierciedlaja tego co naprawde jest, to tylko aparaty
![]() Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-12-02 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
heh te krówki to faktycznie są takimi ciążowymi zachciankami :P już nie pierwsza o tym pisze ![]() mi też najdrozszy - wózek :/
![]() |
#4733 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja juz kiedys pisałam ze dla mnie to wogóle jest jakas paranoja zeby kobieta w ciazy musiała za badania placic sama nawet jesli chodzi prywatnie.. powinnysmy miec darmowe badania przynajmniej te podstawowe..
![]() |
#4734 | |
Zakorzenienie
|
LadySith chciałam też XL ale pani nie miała i wzięłam L. Przymierzyłam teraz z ciekawości i powiem, że jest dobrze, bo mam jeszcze jakby co zapas
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
BAN stały
|
Lilijko staram się ogólnie być czujna, haha
![]() Teraz Ty mi smaka narobiłaś tymi krówkami, mmmmm... Ja kocham te nieciągnące się, kruchutkie... ![]() kaskup też uważam że to paranoja że kobieta w ciąży jeśli chodzi do lekarza prywatnie, musi płacić za każde badanie. Po pierwsze, jakbym chciała chodzić na NFZ to z góry musiałabym w nas w Dolmedzie (moja przychodnia) zaplanować wszystkie wizyty bo miejsc nie ma. A u mojego lekarza, owszem są ale na kilka tyg w przód trzeba więc jak coś pilnego to lipa. Poza tym skoro każda kobieta w ciąży i rodząca jest ubezpieczona z góry to czemu musimy płacić za każdą morfologię, mocz, glukozę itp...? ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
Co do drugiej części - owszem, one mają te badania za darmo, bo każda ciężarna ma prawo do NFZ-owskiej opieki zdrowotnej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Zadomowienie
|
Nam dzisiaj babeczka powiedziała że nie poleca MALTANu ... lepiej kupić na receptę LANOLINĘ lub purelan - z medeli ale to to samo a dużo droższe tyle że bez recepty;
bo przy karmieniu lanoliny nie trzeba zmywać bo to naturalny składnik, a maltan ma skład nie do końca taki jaki byśmy chcieli wkładać do buźki dziecku...a bez sensu zmywać przy każdym karmieniu bo nawet ten lek nie zdąży zadziałać Marika tęskniłam ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() jeśli masz czas - to poprowadź wątek ![]() ![]()
![]() |
#4737 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chodzę na NFZ i nie miałam do tej pory ani jednego badania za darmo, wszystko z własnej kasy musiałam opłacić.....i gdzie sprawiedliwość? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Wtajemniczenie
|
Ale mi narobiłyście smaka na krówki!!! Obrażam się!
![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam kremik do brodawek z babydream i na ulotce na szczęście jest napisane, że zmywać nie trzeba Ufff!
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-12-02 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.