Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 11:51   #4711
Martinixxx
Zadomowienie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
hymm ja tez mam ksiazke dukana i jest tam napisane ze cwiczyc wolno..

Luminal dla dziecka? nie stosowalabym,to silny lek uspokajajacy z grupy barbituranow - wolalabym sie pomeczyc bujajac dziecko albo dac Viburcol..

ale nie Luminal.stosowany jest glownie w padaczkach lub w psychiatrii.
od 4 dni ją noszę.Ręce mi juz opadają, o spaniu nie wspomnę.Viburcol wykupała wczoraj.Może podam jej dzis znowu i zobaczę co będzie.Lumial mam podać w ostateczności, połowę czopka.Skończyly mi się juz pomysły.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 11:54   #4712
kretencja
Zakorzenienie

Sereniti, ja też sobie obiecuję codziennie, że zacznę ćwiczyć Nigdy szczególnie wysportowana nie byłam i nie ćwiczyłam, więc mi się cholernie nie chce. Nie wiem ile schudłam, miesiąc temu było jeszcze 4kg na plusie (a pod koniec ciąży 15), ale mnie na wadze nie zależy, bo zawsze miałam niedowagę, więc 2-3kg mogą sobie zostać. Tylko chcę się pozbyć ciastoliny z brzucha To jest coś, co mnie wnerwia. No i odzyskać do końca talię. Biodra mi się poszerzyły, ale podejrzewam, że to wskutek rozszerzenia się miednicy i tak już niestety może zostać Trzeba będzie wymienić dolną garderobę Włosy na razie OK (choć nigdy nie były szczególnie mocne, ale na razie nie dostrzegam oznak osłabienia), a cera niestety pomału wraca do swojej formy przedciążowej Przed ciążą miałam średnią, dosyć tłuste czoło, tendencję do wyprysków na polikach i czole właśnie... W ciąży (po I trymestrze) było znacznie lepiej, cera świetna, a teraz widzę, że znowu zaczynają mi się pojedyncze krostki pojawiać

Co do mleka, to czasem tryska, jak mały porządnie zassie i mu sutek z buzi wyleci - wtedy widzę jak pod ciśnieniem sika Ale tak samo z siebie to nie. Czasem piersi są bardziej miękkie, czasem bardziej nabrzmiałe (pewnie zależy ile mały w danym okresie zjada), ale twardych jak kamienie już raczej nie miewam.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2011-01-19 o 11:56
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 11:57   #4713
zenia2211
Rozeznanie

Dziewczyny czy kolyszecie swoje pociechy do snu czy same usypiaja???I macie tez tak ze dzidzia obudzi sie w nocy i nie chce usnac,marudzi bez powodu...bo moja tak robi.Ma 3 tyg i mam wrazenie ze ma przestawiony dzien z noca.W dzien spi jak susel a w nocy obudzi sie na jedzenia np. o 22 i nie chce spac do 1.doradzcie cos bo juz nie wiem jak ja przestawic...
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:00   #4714
agas
Raczkowanie

GG do agas

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
od 4 dni ją noszę.Ręce mi juz opadają, o spaniu nie wspomnę.Viburcol wykupała wczoraj.Może podam jej dzis znowu i zobaczę co będzie.Lumial mam podać w ostateczności, połowę czopka.Skończyly mi się juz pomysły.
Ja z tych nie bojacych sie aplikowac jesli lekarz pozwala. Jesli sie nie poprawi do wieczora ja bym po kapieli choc podala. Ona sie sama nakreca a ty zmeczona i pewnie zdenerwowana nijak jej pomozesz. Musisz ja jakos wyciszyc. A moze jakis masaz na golaska. Dzieci uwielbiaja wietrzyc pupe i miec swobode nozek. Nagrzej pokoj, wez oliwke, wypij spbie meliske przed i do roboty. Wystarczy glaskac malucha po calym cialku, nie musisz byc specjalista. Powodzenia i duzo sil zycze

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:01   #4715
margaryt
Rozeznanie

Pytacie o herbatki laktacyjne. Mi polozna polecila Bocianka do zaparzania.
Skład:
nasiona kminku, nasiona anyżku, nasiona kopru włoskiego, liść melisy, liść rutwicy, liść kozieradki, liść pokrzywy, owoc jabłka, owoc jeżyny, owoc dzikiej róży.
Nasiona kminku, nasiona anyżku, nasiona kopru włoskiego - działają mlekopędnie, ułatwiają trawienie, przeciwdziałają kolkom i wzdęciom u dzieci.
Liść melisy, liść rutwicy, liść kozieradki - działają mlekopędnie, relaksująco, pobudzają przemianę materii
Liść pokrzywy - działa wzmacniająco, bogate źródło witaminy A, K, B i C, żelaza i innych soli mineralnych
Owoc jabłka, owoc jeżyny, owoc dzikiej róży - pobudzają przemianę materii, bogate źródło witaminy C i soli mineralnych, poprawiają walory smakowe
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:04   #4716
zenia2211
Rozeznanie

Jeszcze zaznacze ze ona potrafi usnac o 17 i wstac dopiero o 20.Tak mysle czy nie zaczac jej przetrzymywac??
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:06   #4717
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy kolyszecie swoje pociechy do snu czy same usypiaja???I macie tez tak ze dzidzia obudzi sie w nocy i nie chce usnac,marudzi bez powodu...bo moja tak robi.Ma 3 tyg i mam wrazenie ze ma przestawiony dzien z noca.W dzien spi jak susel a w nocy obudzi sie na jedzenia np. o 22 i nie chce spac do 1.doradzcie cos bo juz nie wiem jak ja przestawic...
Zenia, mamy ten sam problem. Wczoraj bylo troche lepiej. Po kapieli dosc poznej, bo o 22, po cycu podalam butle (musze dokarmiac). Mala zasnela w swoim lozeczku ok 1, przebudzila sie po pol godz. Wzielismy ja do lozka po utulaniu i spala do 6 Potem cyc i butla i zasnela o 8 do 12. Mam nadzieje ze powoli przejdzie na tryb dzienny.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 12:06   #4718
ranka
Kici kici miau miau

oczywiscie kazdy robi jak uwaza ale wyobrazcie sobie co robi dziecko po lekach uspokajajacyh ? spi. bo czuje sie jak nacpane.
jesli ktoras z Was brala kiedys Relanium to to jest bardzo podobne do Luminalu w efektach.

co do rozroznienia dzien/noc to nam poradzono zeby Mile w dzien klasc w pokoju gdzie gra TV, radio czy sa prowadzone rozmowy i jakos tak po paru dniach nam sie przestawila

Instagram mój

Edytowane przez ranka
Czas edycji: 2011-01-19 o 12:09
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:15   #4719
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tak bylo ale po miesiacu sie to zmienilo i jest OK, choc czasami do polnocy potrafi marudzic i dopiero po karmieniu kolo 12 w nocy usypia

A dzis zachowalam sie jak wyrodna matka Mała zjadla o 2.30 w nocy wiec nastepne jedzonko wypadaloby na 5.30. No i tak kolo 5 sie przebudzilam i slysze ze mala tez sie zaczyna wybudzac pewnie do jedzenia itd.. ale bylam taka zaspana ze dalam jej smoczka i dalej spala do 9

No a wczoraj caly dzien marudzila a potem chyba kolke w koncu dostala, ale nie darla sie jakos strasznie, nie mniej podkurczala nozki, po 2h przeszlo..

Jutro ide w koncu sie zapisac do ginekologa bo to 8 tygodni juz mija a ja jeszcze nie bylam na kontroli
No i szukam ortopedy dla malej i chyba w tym miescie nie ma dzieciecego ortopedy jutro bede jechac osobiscie pytac, bo dodzwonic sie nie idzie

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:23   #4720
agas
Raczkowanie

GG do agas

Cytat:
oczywiscie kazdy robi jak uwaza ale wyobrazcie sobie co robi dziecko po lekach uspokajajacyh ? spi. bo czuje sie jak nacpane.
jesli ktoras z Was brala kiedys Relanium to to jest bardzo podobne do Luminalu.
Pewnie ze kazdy robi jak uwaza. Ja nikogo nie namawiam napisalam co ja bym zrobila. Oczywiscie jesli wszystko inne zawiedzie. Nie chodzi o pojscie na latwizne. I czasem troche snu dziecku potrzeba a mamie czasu zeby zebrac mysli. Mam nadzieje ze sie nie obrazisz za to co pisze.

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:32   #4721
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
Ja z tych nie bojacych sie aplikowac jesli lekarz pozwala. Jesli sie nie poprawi do wieczora ja bym po kapieli choc podala. Ona sie sama nakreca a ty zmeczona i pewnie zdenerwowana nijak jej pomozesz. Musisz ja jakos wyciszyc. A moze jakis masaz na golaska. Dzieci uwielbiaja wietrzyc pupe i miec swobode nozek. Nagrzej pokoj, wez oliwke, wypij spbie meliske przed i do roboty. Wystarczy glaskac malucha po calym cialku, nie musisz byc specjalista. Powodzenia i duzo sil zycze
Dzięki za wsparciespróbuje po kapieli ja pomasować i podam znów viburcol.Mam nadzieję, że cos pomoże.
Cytat:
jesli ktoras z Was brala kiedys Relanium to to jest bardzo podobne do Luminalu w efektach.

co do rozroznienia dzien/noc to nam poradzono zeby Mile w dzien klasc w pokoju gdzie gra TV, radio czy sa prowadzone rozmowy i jakos tak po paru dniach nam sie przestawila
Martyna od urodzenia w dzien spi w salonie przy tv i rozmowach a relanium na mnie kompletnie nie działa jakaś gruboskórna jestem

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
U mnie tak bylo ale po miesiacu sie to zmienilo i jest OK, choc czasami do polnocy potrafi marudzic i dopiero po karmieniu kolo 12 w nocy usypia

A dzis zachowalam sie jak wyrodna matka Mała zjadla o 2.30 w nocy wiec nastepne jedzonko wypadaloby na 5.30. No i tak kolo 5 sie przebudzilam i slysze ze mala tez sie zaczyna wybudzac pewnie do jedzenia itd.. ale bylam taka zaspana ze dalam jej smoczka i dalej spala do 9
Co ja bym dała żeby moja hrabianka zechciała smoka złapać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 12:34   #4722
ranka
Kici kici miau miau

oczywiscie ze nie agas
jednak ja tez znam darcia,krzyki i bole brzuszka.stosowalam Viburcol. kiedy wychodzil z kupka wpychalam jeszcze raz i tak powtarzalam nawet do 3-4 razy.

ja osobiscie choruje na hiperbilirubinemie czynnosciowa i mi kiedy na studiach mialam ataki tez proponowano Luminal na zoltaczke - odmowilam.
ten lek uzaleznia, i jest stosowany w padaczkach i drgawkach goraczkowych.

Instagram mój

Edytowane przez ranka
Czas edycji: 2011-01-19 o 12:35
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:44   #4723
kliwia
Zakorzenienie

moja jak ja mecza gaziorki to sobie czesto prostuje nozki - w nerwach zapewne. a jak lezy na brzuchu to ma taki odrzut tymi nogami jak kangur
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:45   #4724
margaryt
Rozeznanie

Podajecie swoim pociecha smoczki uspokajacze? To ma faktycznie zly wplyw na odruch ssania piersi?
Stary 2011-01-19, 12:45   #4725
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

ja wczoraj musialam mala tak zalatwic smoczkiem,bo o 6.15 bylam umowiona ze sasiad podrzuci mnie z mala do gdyni,jak bedzie jechac do pracy,a jej sie nie dalo wczesniej rozbudzic na karmienie wiec nas pakowalam do konca(spala od 21). O 6.10 ocknela sie ze glodnawiec smoczek i w droge...a w domu wypila dwie piersi i zasnela z blogim usmieszkiem..Szkoda ze tylko raz przespala mi cala noc,fajnie by bylo gdyby spala tak czesciejdzis juz tradycyjnie o 5 wyrzucila mnie z lozka, bo zaczela piastke glosno ssac,a jak zobaczyla cyca to machala czym sie dalo
Stary 2011-01-19, 12:52   #4726
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Szkoda ze tylko raz przespala mi cala noc,fajnie by bylo gdyby spala tak czesciejdzis juz tradycyjnie o 5 wyrzucila mnie z lozka, bo zaczela piastke glosno ssac,a jak zobaczyla cyca to machala czym sie dalo
heheh moja też jak widzi cycka to macha rękami i nogami i dziubek już ma gotowy, to takie słodkie

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Podajecie swoim pociecha smoczki uspokajacze? To ma faktycznie zly wplyw na odruch ssania piersi?
Ja podaję i nic takiego nie zauważyłam...
Stary 2011-01-19, 12:52   #4727
Anecka
Zakorzenienie

Artystka, buahahah dobre

Moja z kolei jak juz okladam jej buzke tetrą to wie ze bedzie jadla i jak placze to sie uspokaja i tez robi taki dziubek (oby po tych dziubkach mi "dziunia" nie wyrosla )

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 12:56   #4728
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
podaje do spania,a ona jak zasnie to go wypluwa...i nie widze,by cos zlego przy karmieniu sie dzialo...mowia,ze powinno sie dawac po skonczonym 1-wszym miesiacu gdy dziecko umie dobrze ssac...ja dalam po 3 tygodniu smoczek TT i po nim byly problemy..pozniej kupilam jej NUK i byl ok choc bez rewelacji..aventy szybko mala usypiaja,bo musi je mocniej zassac by jej nie wypadly...
Czasami jakby nawet czlowiek chcial,to przy niektorych dzieciach bez smoka sie nie obejsdzie-moja jak jest spiaca,to zawsze lubi dydac.Na poczatku wieczorami przez 3 godziny funkcje smoka pelnilam jaaz mialam obolale sutki-dobrze ze jakos dalo sie to obejsc
Stary 2011-01-19, 12:59   #4729
M25
Zadomowienie

Cytat:
Pytacie o herbatki laktacyjne. Mi polozna polecila Bocianka do zaparzania.
Bocianek jest super, piję go od początku

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Pilnuj żeby w dzień często jadła, wybudzaj ją w dzień do jedzenia może wtedy w nocy będzie ci lepiej spała..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 13:01   #4730
sylwianna1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość

Luminal zapisała mi pediatra tak na wszelki wypadek.Nie wiem jak dziecko sie własciwie po nim zachowuje.Czy zasypa i spi długo czy po prostu jest spokojniejsza??Nie wiem czego mam sie spodziewac

Co do herbatki to tez nic nie znalazłam na opakowaniu więc chyba mozesz podać o ile nie stoi ona np 3 miesiące.

Moja śpi na brzuszku caly czas więc nie mam tego problemuchociaz coś
luminal usypia. możesz podać tylko nie daj przypadkiem za dużo, bo wiesz na początku dziecko jest wrażliwe na take srodki. a masz czopek czy tabletke do rozkruszenia?kurcze fajnego masz pediatrę....

zazdroszczę Wam z tymi brzuchami, moja nie chce leżęć, a jak ja położe to zrobi delfinka, rączki do tyłu i na brzuchu manewruje. rączki ma chyba słabe. nawet kupiłam tegorogala co weronisia pokazałą i też rączki w tył ;/ martwię się. dziś neurolog, opowiem mu o tym wszystkim, zapytam o ten masaż schantala i metodę vojty.

"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie ,
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
sylwianna1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:04   #4731
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
zagłosowane

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Dzisiaj całą noc mały przespał z nami w łóżku (wzięłam go, bo był niespokojny, chyba po tym szczepieniu, wybudzał się co i rusz - pomogło ) i to naprawdę całą noc! Znowu spał ponad 7 godzin! Oby już mu tak zostało
A po nocy pieluszka pełna - wreszcie solidna kupa i siusiu też sporo
czyli wszystko wróciło do normy

Ciekawe kiedy moja raczy sobie zrobić dłuższą przerwę w nocy w końcu

Cytat:
pilnuj żeby w dzień życie normalnie się toczyło, nie chodźcie przy niej na palcach a w końcu załapie, ze dzień jest od czuwania a noc od spania - jednym dzieciaczkom to przychodzi wcześniej innym później...

Moja dziś poszła spać o... 4 nad ranem - ledwo na oczy widzę a o drzemce nie ma mowy bo Kinga chora i do szkoły nie poszła, normalnie padam na pysk a ten mały karakan zadowolony sobie teraz śpi
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:04   #4732
De28
Wtajemniczenie

Dziekuje dziewczyny za glosy.

Tez bym wolala sie meczyc z malym, niz dac mu jakis silniejszy lek. Do tej pory, pomimo kolek, dalam mu raz viburcol i 3 razy czopka kminkowego. A tak to niczego innego.
Bylismy u alergologa, jedynego w moim miescie. Co prawda pobral malemu krew do badania, ale mowil, ze to i tak niczego nie wykaze i ze na wysypke na twarzy ma tak wiele czynnikow wplyw ze moja dieta eliminacyjna doprowadzi tylko do mojego oslabienia a nie da konkretnych wynikow. U nas oprocz mleka sa tez inne czynniki, narazie zauwazylam ze maly reaguje na welne i na zjedzenie przeze mnie indyka. Zaczynam od dzis jesc mieso wolowe, narazie w niewielkich ilosciach i bede obserwowac. Schudlam juz prawie 20 kg i czuje sie slaba i senna. Musze choc na troche wrocic do w miare normalnego jedzenia bo padne. Oczywiscie mleko, kakao, orzechy i inne alergeny nadal beda wykluczone. Trudno, musze przebolec chwilowe pogorszenie skory malego. Widze tez, ze u niego jest lojotokowe zapalenie skory (wraca jak nie smaruje odpowiednia mascia) ktor objawa sie strupkami saczacymi na uszach i za uszami. Dzieki masci skora jest zdrowa,jak tylko przestaje smarowac za dwa dni problem powraca. Oby maly wyrosl z tego, bo narazie wyglada na to ze jest atopowcem. I nie tylko moje jedzenie ma wplyw na jego skore ale takze ilosc bodzcow, stres itp. Jak ma kolke, na drugi dzien skora sie pogarsza- choc do diety nie dodalam niczego nowego. Osiwieje

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:07   #4733
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
jak tam u Was z powrotem do formy po porodzie? pytam głównie dziewczyn po cc - ćwiczycie jakoś? ja jestem załamana swoim wyglądem wciąż na wadze 71 kilo do tego skóra jakaś brzydka, szara i mnóstwo rozstępów, po prostu koszmar. do tego cera mi się tak popsuła jak nigdy - biorę tabsy może to dlatego? - a włosy lecą jak szalone. w tym tempie niedługo będę łysa

dziewczyny karmiące tylko piersią - czy u Was nadal jest tak dużo mleka że tryska? mały ma 12 tygodni a u mnie nadal przy każdym karmieniu mleko pod takim ciśnieniem że się biedny topi. i cycki wcale nie chcą się zrobić miękkie - już po godzinie od karmienia mam pełne nabrzmiałe kamyki. kurde miałam nadzieję że to się z czasem unormuje , ja wiem że mały ma coraz większe potrzeby ale bez przesady...wody pije około 1,5 litra czasem inke żadnych laktacyjnych herbatek bo bym chyba się utopiła. raz z ciekawości spróbowałam odciągnąć laktatorem po karmieniu z tej piersi co mały nie jadł - ściągnęłam w 20 minut 150 ml i było więcej jeszcze ale nie mam większej buteleczki w laktatorze więc zostawiłam. tż żartuje że miałam mieć bliźniaki

Karolina wysypka zeszła został lekki ślad ale na razie wstrzymam się z nabiałem może za miesiąc znów spróbuje troszeczkę. Boze żeby to tylko nie była skaza!
Sereniti a bierzesz dalej witaminy??? Ja biorę cały czas te, które brałam w ciąży i mam nadal świetną cerę, włosy mi też nie wypadały. A też biorę tabsy. A co do mleka to ciesz się dziewczyno, że Ci tryska i odciągaj na czarną godzinę Ja bym chciała mieć wieczne pełne piersi. A jak nie masz co z tym odciągniętym mlekiem robić to zgłoszę się do ciebie po parę buteleczek

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Dziekuje dziewczyny za glosy.

Schudlam juz prawie 20 kg i czuje sie slaba i senna. Musze choc na troche wrocic do w miare normalnego jedzenia bo padne.
De28, odchudzałaś się?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 13:08   #4734
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
p.Na poczatku wieczorami przez 3 godziny funkcje smoka pelnilam jaaz mialam obolale sutki-dobrze ze jakos dalo sie to obejsc
U nas tez te funkcje pelni cyc albo maly palec. Ale tak to niczego w domu nie zrobie. Powoli przyzwyczaja sie do smoka, choc czesto go drazni, wypluwa i nie chce. Przewaznie jednak wezmie, possie chwilke i jak zasnie to wypluwa. Ma go w buzi doslownie 2 minuty

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
heheh moja też jak widzi cycka to macha rękami i nogami i dziubek już ma gotowy, to takie słodkie
Tez to uwielbiam Taki maly dzieciol Ale czasem z tego wszystkiego strasznie mnie podrapie.

Daniel

Christian
Stary 2011-01-19, 13:10   #4735
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
podaje do spania,a ona jak zasnie to go wypluwa...i nie widze,by cos zlego przy karmieniu sie dzialo...mowia,ze powinno sie dawac po skonczonym 1-wszym miesiacu gdy dziecko umie dobrze ssac...ja dalam po 3 tygodniu smoczek TT i po nim byly problemy..pozniej kupilam jej NUK i byl ok choc bez rewelacji..aventy szybko mala usypiaja,bo musi je mocniej zassac by jej nie wypadly...
Czasami jakby nawet czlowiek chcial,to przy niektorych dzieciach bez smoka sie nie obejsdzie-moja jak jest spiaca,to zawsze lubi dydac.Na poczatku wieczorami przez 3 godziny funkcje smoka pelnilam jaaz mialam obolale sutki-dobrze ze jakos dalo sie to obejsc
moja też wypluwa smoka jak zasypia i wtedy wiem, że zapowiada się głęboki, spokojny sen ale w nocy zauwazyłam, że jak marudzi, a jest już nakarmiona, to smoczek na nią nie działa, tylko moja pierś. Dziś o 4 rano ja już padnięta, a ona wciaz marudząca, no to odsłaniam pierś, ona usta w dziubek i się zassala do piersi, minuta nie minęła a ona zasnęła i potem już spała widocznie w nocy musi się przytulić do mamy

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:11   #4736
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwianna1985 Pokaż wiadomość
luminal usypia. możesz podać tylko nie daj przypadkiem za dużo, bo wiesz na początku dziecko jest wrażliwe na take srodki. a masz czopek czy tabletke do rozkruszenia?kurcze fajnego masz pediatrę....

zazdroszczę Wam z tymi brzuchami, moja nie chce leżęć, a jak ja położe to zrobi delfinka, rączki do tyłu i na brzuchu manewruje. rączki ma chyba słabe. nawet kupiłam tegorogala co weronisia pokazałą i też rączki w tył ;/ martwię się. dziś neurolog, opowiem mu o tym wszystkim, zapytam o ten masaż schantala i metodę vojty.
Pediatre mam super, ale niestety w Polsce. Luminal kazala podac ostatecznie, połowe czopka razem z panadolem 80 też połówką lub bez, gdy nie wykazuje bólu brzuszka. Szukałam wczoraj tego czopka w tej kupie, ale nie znalazłamoczywiście podałabym znowu , ale w tym wybadku nie miałam pewnosci czy sie nie wchłonął.

No moja niby spi na brzuszku, ale ponoć jest bardziej narażona na śmierć łóżeczkowa tfu tfu. Bez monitora oddechu chyba nie spalabym wcale. A na boku czy na wznak to spi góra 15 minut. Fakt, silna jest niesamowicie. Na bilansie miesiecznym wykazywała ruchy jak u 3 miesiecznego dziecka a glówke sama przekladała juz 2 dnia po porodzie

Stary 2011-01-19, 13:12   #4737
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość

De28, odchudzałaś się?
Nie, no chyba ze to produkt uboczny Maly byl caly wysypany i zaczynalam od kartofli z marchewka, plus chleb z margaryna sojowa. I tak przez kilka dni, co jakis czas wprowadzalam jakis nowy produkt. Teraz tez w sumie jem same warzywa i chudego indyka.Plus owoce. W ciazy nosilam 42 a teraz wlaze w moje spodnie sprzed ciazy 36 A juz myslalam, ze mi takie szerokie biodra zostana.Na szczescie znow zrobilam sie waska.

Daniel

Christian
Stary 2011-01-19, 13:14   #4738
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość

M25 - jak z laktacją? Lepiej?

Raz lepiej raz gorzej, kurcze już nie wiem od czego to zależy. Dietetyczka powiedziała, że za mało jem :/ Może przez to moje mleko było mniej wartościowe? Na szczęście nie muszę dokarmiać bo mała jakoś się najada, podaję jej tylko raz dziennie herbatkę a na noc odciągam mleko i podaję jej w butelce bo nie najadała się już tym co było w cyckach a nie chciałam podawać mm. Wieczorem odciągam z cycków maks 80ml a ona zjada 14oml !!! więc się nie dziwię, że było jej mało.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Nie, no chyba ze to produkt uboczny Maly byl caly wysypany i zaczynalam od kartofli z marchewka, plus chleb z margaryna sojowa. I tak przez kilka dni, co jakis czas wprowadzalam jakis nowy produkt. Teraz tez w sumie jem same warzywa i chudego indyka.Plus owoce. W ciazy nosilam 42 a teraz wlaze w moje spodnie sprzed ciazy 36 A juz myslalam, ze mi takie szerokie biodra zostana.Na szczescie znow zrobilam sie waska.
Oj nie pisz mi takich rzeczy Zazdroszczę powrotu do wagi, Ja się jeszcze muszę pomęczyć.
Stary 2011-01-19, 13:14   #4739
Patrycja_1708
Zadomowienie

U nas krzyków ciąg dalszy. Byla niedawno położna i stwierdziła że mały po prostu sie nie najada i stąd te krzyki. Nie mam juz siły patrzec jak bidulek sie meczy i od dzisiaj wchodzi w grę sama butla po której dziecko jest spokojne i najedzone a cyckiem tylko sie mały rozjusza.

A wy mamuski które odstawiały od piersi jak zatrzymywałyscie laktacje??

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2011-01-19 o 13:16
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 13:18   #4740
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Jakiej firmy polecacie smoczki, Artystka juz wiem jakie poleca
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości