|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Raczkowanie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
A i wszystkie dzieciaczki ocenione na 5
![]() Mimiskierka sprobuj jak bedzie spiaca lub uspiona odlozyc do lozeczka na brzuszku. Moja nigdy nie chciala lezec a spac na brzuszk uwielbia nawet jak ja na boku poloze to przekreci sie na brzuszek a nie na plecy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie tabela skokow rozwojowych, zapomnialam o niej a dziwilam sie czemu mloda mi sie tak jakos dziwnie od 2-3 dni zachowuje a skonczylismy 8 tyg wiec mamy skok wiec to pewnie dlatego mi tak dziwnie pije i zamiast spac to robi krotkie drzemki i marudzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |||||||
Raczkowanie
|
Cześć!
![]() To zacznę od wizyty u neurologa. Wszystko w porządku. Mała w zaleceniach dostała standardowo leżenie na brzuszku i pielęgnacja od lewej strony, bo podobno preferuje prawą. Ale jak ją obserwuję to nie do końca tak jest. No i skierowanie na kolejne usg przezciemiączkowe. ![]() Wróciliśmy do domu od lekarza, Maria dostała jedzonko a potem zaczęła niemiłosiernie płakać. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo lubię Babydream i HAppy też właśnie dlatego, że są dosyć sztywne. Do pampersów też nie mam zastrzeżeń. Natomiast bardzo nie lubię Huggies. Cytat:
![]() Sylwia, współczuję przeżyć. ![]() Cytat:
Cytat:
Na szczęście Maria powoli zasypia sama w łóżeczku. Je ok. 19, potem jeszcze chwilkę leży na naszym łóżku lub w bujaczku, ale jak tylko widzę, że zaczynają jej się kleić oczy to wkładam ją do łóżeczka i tak sobie leży (dzięki Bogu w ciszy) - czasami tylko trzeba jej włożyć smoka do buzi jak wyleci. I w końcu usypia - najpóźniej o 22. Cytat:
![]() Ale myślę, że będzie coraz lepiej. ![]() Cytat:
![]() Piszę tego posta a za plecami z łóżeczka dochodzą takie "grube" bąki, że szok. Nie sądziłam, że dzieci potrafią takie sadzić. ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zadomowienie
|
Mój mały dzien w dzien jak przychodzi wieczór krzyczy jak szalony. Ma sucho, jest najedzony, wykąpany i drze sie niemiłosiernie. Tak pragne aby w koncu unormował sobie rytm dnia i nocy bo te wieczory i nocki są tak męczące ze padam na pysk totalnie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas ok narazie ODPUKAĆ.... aaale z córą miałam tak że pomyliła dzień z nocą i w dzień spała a w nocy wogóle tak do 5-6 rano <szok> także nie dziwię Ci się wiem co to znaczy moj mały śpi w dzień sporo, teraz np. nie śpi zaśnie ok 23-24 i śpi do ok 5-6 rano jedzenie, i śpi dalej do ok 8 także nie mam zle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
Mimiskierka, ja małego kładę na parę-paręnaście minut dziennie i wcale nie codziennie, bo też tego nie znosi i zaraz się awanturuje. Chyba że na śpiku się go położy i dalej śpi na brzuchu - wtedy może leżeć dłużej. Nie bierz sobie za bardzo do serca tych zaleceń. lepiej parę minut niż wcale
![]() Joanna, jak na tym zdjęciu wyszedł okropnie, to naprawdę niezłe z niego ciacho musi być ![]() ![]() Mój malutki po szczepieniu niby dobrze, nie ma gorączki ani nic, ale marudny strasznie cały wieczór. Dobrze tylko u mamusi na rękach, jak odkładam - zaraz ryk. Chociaż teraz, po ulaniu kilkoma wielkimi porcjami chyba całego posiłku ![]() A dziś akurat siusiu dosyć mało (chociaż jest, w każdej pieluszce trochę, tylko mam wrażenie, że mniej), a kupy w ogóle ani śladu ![]() ![]()
#4658 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Joanna ja też, dlatego zdecydowałam sie jednak na chustę. A jaki album, coś mnie ominęło? ![]() Mój M właśnie usypia Ali, ale zaraz właśnie wracamy do rozmów na temat .... budowy domu, ale jestem podekscytowana!!!
Urodziłam się 13ego w piątek ![]() Nasz Skarb ![]() Nasze nadchodzące Szczęście ![]() Edytowane przez essence30 Czas edycji: 2011-01-18 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia czemu twoje dziecię nie chce pić tego mleka. A masz jeszcze to poprzednie? Bo mogłabyś zmieszać i dać np. 2 miarki starego, 1 miarkę tego nowego, i tak zwiększać miarki tego nowego mleka. Albo smoczek jest zły. Humana 1 jest gęściejsza, więc może ma za małą dziurkę? Używasz NUK, to właściwie powinno spokojnie przelecieć przez smoczek do mleka. Smoczek do herbatki ma za małą dziurkę. Mleko jest przecież dużo gęściejsze od herbatki. Jak ma już 3 m-ce, to możesz przejść na smoczki '2' i wtedy dziurka jest większa. Ja NUK nie używam, leży gdzies w kącie. Używam Avent ze smoczkiem regulowanym 3-przepływowym. Ja na U4 wybiorę się w przyszłym tygodniu razem ze szczepieniem. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
A na rota nie szczepię. Cytat:
Jak będziesz kupować, to kup koniecznie z pasem biodrowym, bo odciąża kręgosłup. Ja mam bez tego pasa i krzyż mi wysiada po godzinie noszenia. Ja kupiłam używane, bo szkoda mi kasy, a one są dość drogie. Zdania pediatrów są podzielone. Moje nosidło ma sztywne plecy i podpórkę na głowę, więc o kręgosłup się nie boję, można też nosić dziecko twarzą do drogi, czyli plecami do nas. nosidło z pasem biodrowym |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Dragonfly
|
mala po kolce i niezbyt przespanym dniu spi na brzuszku z glowka na poduszce klinie(jest,skosny z gabki i ma rzedy dziurek dobre dla ulewakow),ale sie zastanawiam czy moge ja tak zostawic
![]() ![]() ![]() Moja mama dzis byla, drugi raz ja dopiero widziala i ani jej nie przytulila,ani nie wziela za raczke,ani nie poglaskala-nic kompletnie ![]() Ja to mam:jedna babcia chce az za dobrze,a druga boi sie lub nie chce podejsc ![]()
#4661 | |
Zakorzenienie
|
czym jest U4?
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() ja mam jedna babcie /moja mame/ 600 km od siebie i bardzo z tego powodu jest mi zle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
mimiskierka moja spi na brzuchu jak ja odloze, tylko ze na spiaco ona inaczej nozki podkurcza, prawie pod brzuszek :/ i polozna mowila ze takie rozjechane na boki nozki sa lepsze. a w ciagu dnia na niespiaco haha tez sie awanturuje po 3 minutach
![]() No i jeszcze na piersi ja klade ' do odbicia' nie calkiem pionowo tez na brzuszku i wtedy nozki jej sie rozjezdzaja na brzuchu moim ![]() a kolki i gazy, kto ich nie ma. Ja dzis zakupie albo hipp herbatke albo plantex - tylko hipp trzeba rozrobic w 100ml a plantex w 50 i plantex podac po jedzeniu. ciekawe jakim sposobem sobie mysle ![]() Po wczorajsyzm wiszeniu na cycu w nocy mala spala ladnie 1-3-5 pobudki od razu odlot przy cucy. a piersi mam jak melony. az zalalam raz pol twarzy malej, bo mleko lecialo samo ![]() Mam nadzieje ze dzis juz koniec tego skoku. A ja sobie pije herbatke na laktacje i raczej nic ona mi nei pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Hela w zasadzie już w poniedziałek w szpitalu była sobą- dlatego po nocy nas wypuścili ok 15. Smiała się i wierzgała nogami, była może bardziej senna, ale nie ma co sie dziwić- w nocy budzili ją co chwila, żeby zrobić badania, a potem przez 3 godziny do 4 nad ranem próbowaliśmy jej złapać mocz do pojemnika- różnymi metodami: głównie psikanie zimnym na pępek i cipkę, budzenie itd. Wczoraj byłyśmy już na spacerze. Ale mam taki podwyższony stan niepokoju- kązdy jej płacz, np z niezadowolenia - interpretuję jako potencjalny objaw jakiejś choroby. Ja w ogole w sytuacjach ekstremalnych panikuję, ale tu moje panikarstwo sięgnęło zenitu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
Wtajemniczenie
|
Ja też oproszę o głosy:
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-513568.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
essence dzis lub jutro bede miec mate z rogalem
![]() glosy oddane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Wtajemniczenie
|
lutien, zaglosowalam
![]() To ja tez poprosze o glosy ![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-637103.html ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj całą noc mały przespał z nami w łóżku (wzięłam go, bo był niespokojny, chyba po tym szczepieniu, wybudzał się co i rusz - pomogło
![]() ![]() ![]() A po nocy pieluszka pełna - wreszcie solidna kupa i siusiu też sporo ![]()
#4669 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
trwa 3 godziny dziennie minimum 3 dni w tygodniu trwa od 3 tygodni wtedy i tylko wtedy możemy mówić o kolce, reszta to problemy brzuszkowe, gazy. (info od lekarza) Dotarła do mnie mata edukacyjna tiny love zoo. Jest tak fajna że sama z chęcią bym się na niej pobawiła ![]() moja mała od czwartku nie zrobiła porządnej kupy.... karmię ją tylko piersią więc się nie martwię na zapas. Robi taki mniejsze kupki i kleksy i nie wygląda na taką, którą coś gniecie w jelitkach. Tylko że to się tak zmieniło z dnia na dzień. Wcześniej raz dziennie albo raz na dwa dni była taka większa kupa, a teraz już prawie tydzień... Cytat:
Ja pilnuję żeby moja mała zasypiała jak tylko widzę że jest zmęczona i ziewa. czasem śpi 4 razy na dzień, czasem 5. Raz drzemnie się pół godzinki, raz 2 godziny. Nie pozwalam jej tylko zasnąć wieczorem tak od 18. Myjemy się ok 20 i zasypiamy przed 21 (czasem niestety tocząc boje). Edytowane przez anankee Czas edycji: 2011-01-19 o 08:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Wtajemniczenie
|
ja też poproszę o głosy
![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-655685.html
#4671 |
BAN stały
|
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossm...il-223311.html
proszę oddajcie głosy na moja Julie za wszystkie głosy dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Dziewczyny oceniłam wszystkie zdjęcia, do których linki tu znalazłam ![]() ![]()
![]() |
#4673 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, zagłosowałam na wszystkie dzieciątka, wszystkie takie słodziachne
![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- M25 - jak z laktacją? Lepiej? Sereniti - jak mały? Nadal wysypany? Ja też tak miałam, już myślałam, że tylko przebiałkowałam gżdyla, a tu okazuje się, że jednak wysypka ![]() Edytowane przez KarolinaB Czas edycji: 2011-01-19 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Raczkowanie
|
dzięki za info, daj znac koneicznie
![]() ![]()
#4675 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
jak tam u Was z powrotem do formy po porodzie? pytam głównie dziewczyn po cc - ćwiczycie jakoś? ja jestem załamana swoim wyglądem wciąż na wadze 71 kilo ![]() ![]() dziewczyny karmiące tylko piersią - czy u Was nadal jest tak dużo mleka że tryska? mały ma 12 tygodni a u mnie nadal przy każdym karmieniu mleko pod takim ciśnieniem że się biedny topi. i cycki wcale nie chcą się zrobić miękkie - już po godzinie od karmienia mam pełne nabrzmiałe kamyki. kurde miałam nadzieję że to się z czasem unormuje ![]() ![]() Karolina wysypka zeszła został lekki ślad ale na razie wstrzymam się z nabiałem może za miesiąc znów spróbuje troszeczkę. Boze żeby to tylko nie była skaza! Edytowane przez sereniti Czas edycji: 2011-01-19 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Raczkowanie
|
U mnie już norma z mlekiem, czasami tylko mam więcej, ale to mały potrafi "obrobić"
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Kici kici miau miau
|
ja codziennie sobie obiecuje ze od dzisiaj cwicze..
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 | |
Raczkowanie
|
Spytam inaczej czy ktos szczepil juz na rotawirusy???
Glosy oddane ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez agas Czas edycji: 2011-01-19 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Zakorzenienie
|
ja też
![]() ![]() dziewczyny sylwunia ostrzegła nas przed mlekiem a czy herbatki też są ważne ileś po otwarciu puszeczki?bo szukam, szukam i nie mogęznaleźć....a wczoraj paulnkę tak bolał brzuszek, tzn chyba brzuszek że nie szło jej uspokoić, nigdy się aż tak nie darła, nie była to kolka.wiecie może? ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- chyba nie dużo z nas szcepiło na rota...ta szczepionka jest przeciwko wybranym szczepom, a szczepów wywoujących jest kilkanaście lub dziesiąt razy tyle. moim skromnym zdaniem nie warto.
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
ja szczepiłam na rota - była przeciw ale lekarka namówiła tżta więc trudno. za tydzień drugie szczepienie na szczęście już tylko jedno ukłucie, ale tż i tak bierze wolne mamy daleko przychodnie no i ktoś musi trzymać małego bo ja się za bardzo denerwuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.