|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
P0P - ja jestem bi, jak patrze na Twoje zdjęcia...
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Aneczkaaa- a Maciusia widziałam na fb. Mam wrażenie, że robi się coraz bardziej podobny do mamy - cudowny - wygląda na takiego grzecznego... ale psotnika.
#4712 |
Zakorzenienie
|
I znowu leje , szlag by to trafił
![]() ![]()
#4713 |
Zakorzenienie
|
A u mnie o 6 rano była ogromna burza. Nawet fotel z tarasu został porwany. Namiot zatrzymał się na płocie i zamek dmuchany też poleciał na drugą stronę domu. Zabawki Oliwki do piaskownicy też zostały porwane przez wiatr. Masakra.
Megi - jakbym była młodsza to może ... ![]() A na Kubie byłam dwa lata temu tuż przed zajściem w ciąże. Teraz to też długo się nie wybieram w dalekie trasy. Ale marzy mi się Wietnam. I gdyby nie Oliwka to pewnie w zeszłym roku bym go zaliczyła.
#4714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://noexperienceexpedition.blogsp...max-results=18 już kiedyś zamieszczałam ale chłopaki oczywiście nie zakończyli jeszcze przygody . A mnie interesuje droga do chorwacji jakbyś mogła zdać potem relację . Ile jechaliście jakie drogi , kwatery , ceny na miejscu , plaża ( czy tak źle na tych kamieniach itp ) masz dla małej buty ? Bo jak koleżanka była to mówi że na miejscu tego jest pełno tych do wody i za parę groszy się kupuje
![]() |
#4715 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Laski
![]() Ja w ogóle nie mam kiedy do Was zaglądać, bo Marci mi nie da, a jak idzie spać to ja też idę, bo mój uroczy synek wstaje o 5 ![]() ![]() Drugi dzień łazi po domu bez pampka i sika wszędzie i w ogóle nie czai póki co że ma na nocnik ![]() ![]() Szukam aktualnie wakacji - może polecacie jakąś kwaterę nad morzem polskim co fajna dla dzieci i plaża ładna? Aktualnie rozważam Karwię. Wioska mała ale ponoć plaża piękna. W tym roku daję ostatni raz szansę pogodzie w Polsce, jak nie dopisze obrażam się ![]() ![]() ![]() ![]() P0P jaka Kuba jest piękna ![]() ![]() ![]() I jeszcze miałam Was pytać: moi rodzice mają rocznicę niedłgo i chciałam im zrobić ich karykaturę na płótnie - czy macie pomysł gdzie ja mogę coś takiego znaleźć?? Na all są tylko na zwykłych kartkach ...
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-07-10 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Zakorzenienie
|
Witam po dłuższej przerwie... Nie było mnie trochę w domu a u siostry net taki że nawet do kompa nie siadałam. Do tego domek nieprzystosowany do małych dzieci i trzeba było ganiać za Misiem co by po schodach nie latał i kociaków nie roznosił za sierść... Po powrocie nie było czasu nadrabiać i dopiero co skończyłam. Przywiozłam sobie na wakacje siostrzeńca to mam pomoc... przypilnuje zabawi małego. Na ogół mam jak megi Michaś taty nie uznaje i jest tylko mama mama...
![]() Gmyrelka plaża w Karwi super ![]() ![]() My mieliśmy jechać nad nasze morze ale na 99% jedziemy do Hiszpanii do siostry tz-a na przełomie września i października. Płacimy tylko za podróż także w 1tys się zmieścimy ![]() Cytat:
![]() Wszystkie fotki, dzieciaczki i mamusie na nich super ![]()
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka a jakbyście przejechali w nocy do tych włoch to młody by nie przespał w aucie ? Bo to taka trasa akurat na noc . wymęczyć gada w dzień nie dać mu spać i potem go w auto i jazda .
Bo jak widzę te deszcze za oknem ![]() mogę jechać na majówkę co najwyżej . Bo z dziećmi nie oszukujmy się jak nie ma pogody nie ma co nad morzem robić . Lindsley zazdroszczę hiszpani . u NAS pada dzieciaki się klockami bawią i oglądają TV . Bo co tu robić dobrze że sa dziewczyny to ja swoich dzieci nie posiadam .. żyć nie umierać
#4718 |
Wtajemniczenie
|
lind no właśnie ta plaża w Karwii mnie tak kusi, ponoć rewelacja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ania p no właśnie mój tż jest na nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-07-10 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
Sama sobie zazdroszczę
![]() ![]() A u nas ząbkowanie na całego, jedną dwójkę już prawie widać, pozostałe chyba się szykują... Także jakby co to u nas też na razie 4 jedynki tylko... Jęczydupka chodzi i marudzi ciągle... A widział kto ostatnio Izumii?
#4720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W karwi nie byłam . Ale póki co to chyba wszędzie leje ![]() ![]() A w tamtym roku takie fajne lato było
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
U mnie nie leje jest ciepło i slonecznie.
Ania ja jadę na piaszczysta plaże koło splitu Gmyrelka ja tak wygladalam ponad dwa lata temu i 5 kg mniej. Teraz ta ja wyglądam okropnie
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- A propo steryli i tej kotki.. ona jest młoda.. dopiero w2 styczniu sie urodziła bo ja ktos wyrzucił pod naszym domem może z 2 tygodnie miała.. oczywiście nie chcieli jej zatrzymać bo jeden kto juz był wiec decyzją wspólna została z nami ale stacjonuje na werandzie .. nie w domu jak czarny Bazyl.. tam ma swoje legowisko taki domek sepcjalny i tu sie okociła... i o tym że to kotka dowiedzielismy sie jak brzuch był widoczny... a myślałam że nawet jesli to kotka to że za młoda na ciąże... Pisałąm do koleżanki któa ma znajomą w fundacji czy by za darmo sterylki nie zrobili.. jak jej kocicy.. ale chyba wyjechała.. Więc to nie jest tak że sobie trzymamy kotke a kotó sie pozbywamy.. to jest przybłeda.. i nagle sie brzuch pokazał.. a ponoc 2 to kocice a jeden kot.. masz ci los!!! buuuuuuuuuuu ciezko oddac gdzies kotki.. chyba lepiej je uspisc.. niz mają rodzic gdzies tam.. kotki i inni mają je topić...
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
U mnie też nie leje, świeci słońce - właśnie wszystkie chmury wywiało. Jest cieplutko
![]()
#4724 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
U nas weekend na całego. Cały plan dnia jest przewrócony do góry nogami ![]() ![]() Pogoda u nas super choć wcześnie rano była burza ale sobie poszła ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kiedyś byłam w Karwi i było super ale pod namiotami Cytat:
Cytat:
![]() |
#4725 | ||
Zakorzenienie
|
zdjęcia wspaniałe
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() właśnie bo on wygląda na takiego aniołka a jest inaczej ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- u nas była piękna pogoda 35 stopni ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
P0P kolega jak jechał do chrwacji to po powrocie opowiadał o kilku mandatach, podobno bardzo upierdliwi policjanci, dają ci mandat, i niebardzo wiesz za co bo ich nie rozumiesz, a po angielsku nie chcą gadać
![]() ![]() ![]() Moje dzieci super grzecznie jeżdzą autem, Mały większość przesypia(max 6h jechaliśmy)Duży jak dostanie tabletki na chorobę lokomocyjną to też ok. Najgorzej tz czeste przystanki potrzebuje na siusiu ![]() ![]() W domu mamy z młodym w miare spokojno bo przestosowane mieszkanie do jego pomysłów, tylko nie mogę nic zrobić z jego ciągłą chęcia zrzucania poduch na oparciach, i co któryś raz leci z nimi ![]() ![]() ![]() Madziu jak oddasz do schroniska, to zawsze pierwsze co to kastracja( z tego co słyszałam) Sąsiedzi babci dali ogłoszenie że wydadzą kotki, ale z potwierdzeniem późniejszej ich kastracji ![]()
![]() |
#4727 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładny cwaniak z kubulinka ![]() trzymam kciukasy za mieszkanko ![]() Cytat:
![]() moja jak pisałam jest mega towarzyska-wszystkim cześć, wybranym tulu tulu, a mega wybranym buzi w policzek. Zagląda do dzieci, daje im zabawki, jak się starsze bawią w berka to się próbuje dołączyć, w piaskownicy pomaga im sypać piasek do wiaderek, foremek. Bardzo "zsocjalizowana" jest z placykowym towarzystwem (nawet jak za każdym razem są inne dzieci) Cytat:
Cytat:
![]() A grzebać w wózkach grzebie, a jakże, ale w poszukiwaniu czegokolwiek, byle kolorowe. Cytat:
Ja właśnie tych sytuacji nie lubię, jak takie "starsze" próbują wszystko młodej zabierać (nawet jak to jej-wtedy reaguję, lub jak wiem że to czym lenka się bawi jest też nie ich), albo podtykają jej pod nos swoje zabawki, a jak ona chce zobaczyć, to wyszarpują i krzyczą "zostaw MOJE!" Ale bardzo lubię jak lenka znajdzie "starszą" koleżanką-opiekunkę do zabawy-wtedy nie mam dziecka, siedzę wygodnie na ławeczce, a lenka zapatrzona w opiekunkę jak w obrazek. U nas dziś rano była mega burza i lało okrutnie, a potem mega giga upał. Spędziliśmy dzień u teściów, ale po obiadku mieliśmy wychodne,a teściowa była chyba ze 3h z małą na spacerku.
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny dziękujemy za miłe słowa Buziaczki od Macieja ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- a i zapomniałam napisać że mamy problem :/ od wczoraj maciuś ma na karku brzuszku i plecach wysypkę ![]() zobaczymy co będzie jutro jak cos idziemy do lekarza ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- ide na film od jakiegoś czasu korzystamy z pewnej strony zalukaj.pl tam są dostępne fajne filmy duzo nowości ale płaci sie abonament 25 zł na 3 miesiące to i tak się opłaca wiec jeśli ktoś chciałby cos sobie czasem pooglądać to polecam tą stronę ![]()
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2011-07-10 o 20:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co, wygralam? p.s. usnelam dopiero ok.6.30 na 2h dopoki mloda sie nie obudzila. Czuje sie i wygladam jak zombie do potegi. jedziemy do Mielenka w środę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak nie ma pogody to zawsze można jechać do koszalnia do galerii forum lub kołobrzegu na jakieś zakupki. W mielnie duzo knajp wiec zawsze gdzieś można posiedzieć ![]()
![]() |
#4731 | |
Zakorzenienie
|
wkurzajcie mnie dalej u nas cały dzień lało
Cytat:
Co do bezdomnych zwierząt to w rumuni byłam w szoku plaga bezdomnych chudych jak patyk psów ![]() straszne to było . Jak stanęłam na stacji takiej małej i dawałam Oli jeść to jeden malo mi słoika z ręki nie zabrał ![]() ![]() Wiem że gupia myśl ale te psiaki takie biedne wychudzone że tak mi na myśl przyszło . Normalnie łażą przy drogach i czekają aż im ktoś coś da .
![]() |
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domki w których mieszkaliście były akurat w budowie jak tam byłam ![]() Myślałam że mieliście fatalną pogodę na całym wyjeździe ![]() ![]()
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
Izazula nie masz pojęcia jak jak sie wkurzyłam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- chyba potówki :/ wczoraj posmarowałam mu pudrem w płynie i dzis ma jeszcze taką kaszkę na brzuchu ale bezbarwną, w nocy spał z samelj pieluszce i troszkę pomogło ![]()
#4734 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Mój Marcepan ma gorączkę gigant i na 9 jedziemy do lekarza ![]() ![]() Może i ja do Mielenka bym pojechała ... Jakoś obawiam się nudy w Karwii, ale z drugiej strony mamy auto więc w razie niepogody bez problemu sobie gdzieś pojedziemy. Ja widzę pogodę w Polsce to jakoś w ogóle odechciewa mi się wczasów ![]() ![]() Sara NAJLEPSZE ŻYCZENIA URODZINOWE!! DUŻO UŚMIECHU I MIŁOŚCI NA CODZIEŃ ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-07-11 o 07:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zakorzenienie
|
aneczka na szyji i pleckach najczęściej potówki wychodzą, posmaruj sudokremem.
gmyrelka ![]() U nas dzisiaj pierwszy dzień pogoda się popsuła i leje, musiałam wstać o 8 i pranie z balkonu zabrać, bo Eryk mnie obudził z krzykiem, mama pranie moknie ![]() Też idziemy dzisiaj do lekarza jak zdążymy ale z Erykiem, bo od 2 mc ma kaszel rano. Dzisiaj kaszlu brak ale deszcz to dla astmatykow raj. A do pumnologa żeby zapisać mogę dzwonić w styczniu ![]() ![]() ![]() No i pochwalę się, bo Erwinek wczoraj sam na więcej niż 3 sek się przytulił ![]() ![]() A z umiejetności to mój tata go wyszkolił na swoją żonkę, i mały lata za nim i woła Lila Lila ku jego uciesze. A ona że babcia jest, to on raz powie że baba, a za chwile ucieka się śmieje i Lila Lila ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Któraś dawała coś do reklamacji do x-landera? Bo ja wysłałam daszek, koleżance podobną naprawę odesłali po 2 dniach, a u mnie jutro będzie tydzień ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4737 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zosia nauczyła się z łóżeczka wychodzić sama i teraz w nocy przyłazi do nas do łózka. Jak chcemy ją odłożyc do łóżeczka to taki płacz. Dzisiaj 3 razy próbowaliśmy i za każdym razem się obudziła i ryk. W końcu powiedziałam głośniej: tutaj jest twoje łóżeczko i tutaj będziesz spała. Popłakała minute i usneła ![]() Masakra z nią spać, cała połamana jestem. Aneczka- Maciuś słodziak ![]() Pop- zdjęcia super, Ty wyglądasz super a tak narzekasz
![]() |
#4738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie znowu są jakieś chmurska ![]() piszemy z przyjasciółką [pozew o podniesienie alimentów dla niej na dziecko . ale zrobiłam piękne wyliczenia kosztów utrzymania dziecka .. he he takie realne a nie z kosmosu i wsio jest wyliczone . zobaczymy czy będzie ok
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
Nad morzem dzis pogoda starszna.. burze i leje!!
Czekam na propozycję nazwy watku.. jak taka nie padnie bedzie zwyczajne dzieciaczki i mamusie III-IV 2010... bo juz nic z podanych kiedys propozycji nie pasuje
![]() |
#4740 |
Zakorzenienie
|
Sara wszystkiego najlepszego
![]() Michaś kaszle od miesiąca (pediatra na urlopie do połowy lipca, rodzinny po tygodniu kaszlu mówił że czysto) Dawałam syrop i przechodziło na 2-3 dni i od nowa ![]() ![]() ![]() U nas tez sie pogoda zepsuła- tzn nie pada jeszcze ale jest chłodniej i pochmurno ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.