|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() nadrabiam dalej bo bylam na placu zabaw z chlopakami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Brumek piękny brzuszek
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do odwiedzin to nie chce żeby ktokolwiek poza mężem przychodził do szpitala.... na całe szczęście u mnie w szpitalu nie ma w ogóle odwiedzin na położnictwie! jedynie kobieta może wyjść do takiego małego korytarzyka spotkać się z odwiedzającym... Ale na to też mam chytry plan ![]() ![]() Tak że tym się nie martwię... tylko gorzej z tymi odwiedzinami w domu... moja rodzina siłą rzeczy będzie bo z nimi mieszkamy, tzn z moimi rodzicami i babcią, ale rodzina męża..... wiem że mają prawo ale teściowa jest tak męczącym babskiem... ![]() No i powiadamiać o tym że rodzę też nie chce.... i na pewno nie będę... i muszę to jakoś wbić do głowy mojej mamie, żeby przypadkiem do nikogo nie dzwoniła bo udusze! ![]() Cytat:
![]() Jak dla mnie to to jest dosłownie nagonka na kobiety w ciąży i młode mamy.... każdy z każdej strony dyktuje co kobieta ma robić, jak postępować z własnym dzieckiem, a jak nie robi tak jak głoszą stereotypy to jest wyrodną matką ![]() Kobiety są traktowane najpierw jak inkubator, a później jak chodzący karmnik, każdy by za nią decydował i pokazywał palcem co i jak ma robić... paranoja! ![]() Brumku przepraszam za bezczelne pytanie... ile zapłaciliście za wózek? Bo z tego co kojarze to kupiliście spacerówkę z gondolą tak? W internecie ceny są różne, a ciekawa jestem jak w stacjonarnym sklepie ![]() Wróciliśmy z kolacji ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | ||
Rozeznanie
|
ehhh to swiat bardzo mały, a Warszawa to już w ogóle
Cytat:
Cytat:
![]() też bym się takim monster trakiem przejechała, nie wiedziałam, że można ![]() a Twój brzuszek to normalnie w oczach rośnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś używała lub miała styczność z laktatorem LOVI SENSO?
Ciekawe jak tam nasza Zanka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
![]() JEST ZAŁOŻONY NOWY WĄTEK
![]() Proszę wypisać ten do 5000 postów. Jutro wyjeżdżam do Krk i nie wiem czy zdążę go zamknąć na czas, jeżeli mi się nie uda proszę o przejście do nowego wątku,gdy pokaże się 5000 post ![]() a na tym nie pisać ![]() Dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Tu ponownie mąż dziubka ![]() Oto kolejna porcja zdjęć, mamusia powoli dochodzi do siebie, Szymuś również ma się bardzo dobrze. Przekazuję pozdrowienia dla wszystkich ciotek!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Rozeznanie
|
JustPi - kupiłam ten plain bo ja małobiuściasta jestem
![]() ![]() A ja do odwiedzin nie mam nic, przynajmniej na razie tak myślę. Nie wiem kiedy urodzę ale 10 sierpnia przyjeżdża siostra męża z Belgii z dziećmi i psem na 2-3 tygodnie i myślę, że będzie fajnie - pomogą, zabawią, wyleczą z deprechy:d a dziadkowie niech też odwiedzają - to też ich radość. |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
Jaką listę? Nie wiem o co chodzi? Nie jestem na bieżąco od soboty ![]() czytałam posty,ale nie doczytałam o poprawieniu listy ?! |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
To usunęłam kilka mamusiek,
wzięłam sobie listę kto ile napisał postów i usunęłam co nie co. A z terminami, to o co chodzi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
Brunetka trochę wkopał Cię lekarz, może przez pomyłkę wpisał 1, bo chyba nie musisz leżeć? na pewno więcej jest kontroli w takich sytuacjach, Ty miałaś wcześniej jakieś problemy z zusem, zawsze ryzyko istnieje ze sprawdzą. Można się tłumaczyć wizytą u lekarza. ZUSu nigdy nie wyczujesz.
Zanka jak tam sytuacja wygląda? skurcze częściej? ps. co to są kości fredkowe? ![]() Brumek brzuszek ![]() Babonik ( w szczególności) i pozostałe laseczki z brzuszkami: dziękuje za podjęcie tematu o karmieniu piersią, moje myślenie wraca na właściwe tory. Stapelka już dawno miałam pytać: skąd u Ciebie taka wiedza o chorobach tarczycy? zawsze tak dokładnie, czytelnie ale zarazem medycznie tłumaczysz problem niedoczynności ![]() Zmalowana nie wiem jak to u mnie będzie z odwiedzinami, nie wiadomo ile dni będę musiała spędzić w szpitalu. NARAZIE nic nie mówię ani teściom ani rodzicom, tz zareaguje jak będzie potrzeba. Ale chociażby ze względu na inne mamy na sali, które też potrzebują spokoju, krew, wietrzenie krocza jakoś nie wyobrażam tego sobie ![]() Zresztą Carmela pisała, ze u nich zakaz odwiedzin i się nie dziwiła bo wszędzie krew... Gorzej będzie z porodem. Bo mieszkamy z teściami, to będą wiedzieć od razu ze jedziemy do szpitala, ale powiem im, że mają nigdzie nie dzwonić, nawet do moich rodziców, i czekać na info do nas. Znając moją teściową zaraz zadzwoni do swojego syneczka do wawy. Teżet porządek z nią zrobi... Mnie na szczęście nie nękają telefonami, tylko szwagierek jak mnie widzi to głupie pytania" rodzisz już" Głupie pytanie: Brumek co oznacza IMHO? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
odwiedziny wszpitalu i w domu - też jestem za tym by nikt nie przyłaził. ja tylko raz odwiedzilam w szitalu moja kolezanke jak lezala (wychodzilo sie do innego pomieszczenia), bo wczesniej na patologii byla i troche jej juz nudno bylo a mąż nie mogl byc codziennie. a do mnie nikt poza mężem nie przychodzil bo i nie mial po co ani w sumie nikogo sie nei spodziewalam. bo daleko maja wszyscy
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() No syn jak sie patrzy, przystojniak nie ma co ![]() ale jestem do tylu ![]() Zmalowana, teraz my ![]() ja nie wiem, boję sie ![]() jutro ide do szpitala ![]() mam nadzieje ze znajde choc chwilke przed wyjazdem i zajrze do was |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Piękny Wasz syneczek, Panie Dziubkowy.
Zauważyłam, że dzieci które rodzą się przez cc nie są wymęczone porodem, buźka od razu ładna i nie spuchnięta. A i Szymek juuż smoka ssie. Bierzecie do szpitala smoczek? |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Brzuszek masz śliczny, zgrabniutki. I gratulacje dla męża!! Cytat:
Przystojniak ![]() ![]() U mnie w szpitalu tylko mąż był i rodzice przyjeżdżali, w sumie dobrze że nikt więcej. Jak jechaliśmy na porodówkę to rodzice dostali zakaz dzwonienia do kogokolwiek, oni rzecz jasna wiedzieli bo razem mieszkamy. Ale to jest mały plus tego że Adaś wcześniej się urodził - uniknęłam telefonów i wypytywania czy to już, wziął wszystkich z zaskoczenia ![]() Adaś ma dziś dzień marudy... w nocy dobrze, do południa też spał grzecznie, ale jak się przed 16.00 obudził, tak usnął przed chwilą, a jeść domagał się co godzinę... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Wtajemniczenie
|
ja nie biore do szpitala smoczka nawet laktatora nie kupiłam jak bedzie trzeba to meza lub mame wysle
brunetka- mogą Cie sprawdzić ja jak byłam na zwolnieniu w pierwszej ciąży też mnie sprawdzili ale jak lekarz wpisal ze masz lezec to moze troche Cie wtopil albo poprostu stwierdzil ze powinnas ja jak wychodzilam ze szpitala to tez miala napisane oszczedny tryb zycia czy cos takiego zapomnialam i zeby ogólnie duzo lezec i sie oszczedzac ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- ale to chaotycznie napisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Rozeznanie
|
patik - przez 10 lat hodowałam sobie guza na tarczycy. Przeszłam przez wszystko, żeby tylko uniknąć operacji - endokrynologów, homeopatów, zielarzy, nawet byłam u bioenergoterapeutki. A guz miał wszystko w nosie i rósł sobie w najlepsze
![]() ![]() podobnie w kwestii nerwicy lękowej , ataków paniki i ogólnopojętej psychoterapii ale tutaj tak spektakularnych sukcesów na własnym organizmie nie mam niestety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Patik Ja nie biorę
![]() Co do odwiedzin, na dzień dzisiejszy też nie mam ochoty aby ktokolwiek mnie odwiedzał, po za moim mężem oczywiście... Powołując się do JEZYKA fajnie napisała, że dzieciątko najpierw musi się oswoić z nowym miejscem,łóżeczkiem, zapachem a potem może ewentualnie przyjmować gości. Chciałabym aby mnie nikt nie odwiedzał jak będę już w domu, ale wiem że to nie uniknione... A w ogóle do ![]() jest mi źle i tyle ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
W ogóle wiecie co?
Hormony biją mi do głowy niemiłosiernie, zdałam sobie sprawę ostatnio, że za często gryzę się w język zamiast mówić to co myślę, machałam ręką i wsio koniec jakiegokolwiek tematu który mnie drażnił... Zaczęłam zauważać w sobie tą wadę i cholernie mnie to drażni. Chce się przełamać i zmienić to cholerstwo !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Wtajemniczenie
|
Babonik byliśmy na Transformersach
![]() Brumek Ty masz mega brzuch teraz ![]() ![]() Co do odwiedzin, to wolałabym nie, ale nie wiem jak będzie. Rodzice są wyrozumiali, ale teściowie mogą nie wytrzymać. Już na poród zaczęli się szykować, ale pogadałam z TŻtem i wybija im to z głowy ![]() ![]()
#4735 | |
Wtajemniczenie
|
Szymonek sliczny!
![]() Brumek sliczny masz ten brzuszek! Gratulacje dla meza! Cytat:
Zanka rozkreca sie cos? U mnie na bank ktos bedzie musial wiedziec, ze jade rodzic, bo z kims musze zostawic dziewczyny jak chce porod rodzinny. Pewnie to bedzie moj tata, ktory do nas przyjedzie. Odwiedzin w szpitalu sie nie spodziewam, bo po prostu nie ma mnie kto odwiedzic. Przy drugim porodzie byli tylko raz moi rodzice, bo pilnowali Wiktorii i niestety z powodu dluzszego pobytu w szpitalu, musieli juz wracac do domu, a chcieli Zuzinke zobaczyc, wiec przyjechali na chwile. A tak to tylko maz. Smoka nie biore. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
Brumek brzuszek coraz bardziej okrąglutki
![]() powiem Wam że w poprzedniej ciąży często padały pyt i co urodziłaś już? albo moją mamę lub M ludzie pytali ![]() ![]() mnie będzie mama z Olim odwiedzać.Szpital mam blisko domu.M pewnie też się zjawi ale on do 17 pracuje więc pewnie na chwilkę bedzie wpadał. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-07-03 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Wtajemniczenie
|
u mnie przy pierwszym porodzie rodzice z mężem byli za drzwiami porodówki mama z mężem nie wytzymali i poszli dumka puścić ( na szczęscie rzucili to świństwo) i tylko jak poszli drzwi sie otworzyły i pielegniarka pokazała Oliwke tata-dziadek porobił zdjecia popłakal sie i kupil sobie nowa cyfrówkę ale że sie jeszcze nie bardzo znał to w domu jak chcial mamie pokazac zdjecia w kompie cos kliknal i sie skasowało ale teraz to nie wiem jak bedzie bo nie wiem kiedy mnie chwyci porod jak w dzien to napewno beda jak w nocy to nie pewnie z rana przyjada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Chociaż szczerze mówiąc poczułam się jak słonio-wieloryb przez te słowa, że taki wielki już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Och, kiedy mój mały Marudek wreszcie będzie ze mną ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-03 o 20:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co Ty powiesz? ja o sobie tak samo myślę ![]() Knebel w gębie i milknę. A potem sobie pluję w twarz ze nie umiem odpowiedzieć tego co powinnam. ![]() ![]() Stapelka ![]() Brumek dzięki, wiedziałam że za bardzo się zgłebiam, a rozwiązanie jet proste. hehhe Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-07-03 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zadomowienie
|
Byłam dziś na ktg i wyszło wszystko oprócz skurczy
![]() ![]() Agula ![]() Zmalowana ja anemii już nie mam ale gin kazała mi jeszcze brać żelazo w środe mam wizyte więc napewno jeszcze mi przepisze ![]() Brumek jaki Ty już masz brzuszek ciążowy taki ![]() Dziubek Szymek mały przystojniaczek ![]() ![]() Marina ja też mam butelki i smoczki z TT i Aventu i ciekawa jestem które wybierze Krystianek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.