|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Cytat:
![]() ale mam energii tyle dzisiaj, że chętnie bym coś porobiła ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Cytat:
![]() ![]() Lekarz kazal mi brac kwas foliowy przy staraniach jak juz planujemy, ale ja zauwazylam ze mam po nim mdlosci, macie jakies sposoby na to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zadomowienie
|
Agatku ciężka sytuacja..jak nawet zostanie bo się postawisz, to pewnie będzie miał kiepski humor...
Jak dobrze że ja mam domatora...co prawda moja mama uważa ze jak stare dziadki siedzimy w domu, ale my tak lubimy ![]() Fiolusiek ja jak zaczęłam brać kwas foliowy to bałam się właśnie mdłości ale mnie ominęły. A może bierz inny preparat. Ja wcześniej Brałam Folic a teraz PregnaMed. Kwas foliowy jest bardzo ważny. Dziewczyny może Wy będziecie wiedzieć..bo chciałabym brać udział w tym programie Zdowie Mama i Ja w Warszawie, ale meldunek stały mam podwarszawski. Czy jednocześnie mając juz stały meldunek mogę się tymczasowo zameldować u kogoś w Wawie? W tamtym roku było fajniej bo w programie mogły brać udział osoby pracujące lub uczące się w Wawie a teraz tylko zameldowane. |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Pestka przechodzi samą siebie
![]() Flower ja nawet nie wiem co to za program więc nie pomogę ![]() chyba mi dzisiaj odbija, co chwilę chodzę do sypialni i wyjmuję z worków ciuszki i oglądam sobie Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-08-17 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Proszę Cię Nita zebyś Ty i siostra zwróciłyście uwagę przy porodzie w którym momencie biją wam znieczulenie, bo w eskulap dają kiedy chcą a potem dzieci się rodzą takie że od razu na rehabilitację z nimi trzeba chodzic.
![]() |
#4716 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie dziś też energia roznosi, już pomyłam okna, zbieram sie zaraz za kolejne sprzątanie
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
agatkaa1 to ja nie wiem... może histeria, płacz i foch z przytupem? innej opcji nie widzę, jeśli proszenie nie pomaga
![]() i jeszcze chrapie do tego ![]() ooł, jeszcze 5 postów i będę miała 3 000 dostanę za to jakąś nagrodę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Agatka spróbuj z nim jeszcze porozmawiać może da się przekonać cholera dziewczyny nie mam dziś jakich kolwiek obiawów ciążowych po za bólem pleców ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Agatko posłuchaj Inutil i histeryzuj
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
akeneki
![]() Jak zacznę płakać i histeryzować to może być odwrotny skutek ![]()
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Agatko - mój TZ raz mi taki numer zrobił, że nie "zdążył" do kibelka bo wcześniej przesadził z alko. Poradziłam sobie w sposób następujący: jak już się "przydażyło" - spakowałam torebkę, psa pod pachę i wyszłam z domu. Nocowałam poza domem. Jak się rano obudził, zobaczył, że mnie nie ma, wiadomo było mu nie za dobrze, musiał wysprzątać wszystko co nabrudził i później jeszcze ubłagać mnie, żebym wróciła do domu. A wszystko to na mega kacu - i jaki skutek? Teraz przed jakąkolwiek imprezą sam już wie, że nie może przegiąć bo tą jedną szansę już wykorzystał. Z resztą wie, że w taki właśnie sposób (spakowanie torebki i do widzenia) odeszłam już raz od faceta więc puki co mój sposób działa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4724 |
Zadomowienie
|
Lucy jesteś słodka z tym wkurzaniem się na Tża
![]() ![]() Flower oczywiście możesz się zameldować czasowo w Warszawie nie rezygnując z meldunku stałego gdzie indziej. Doczytałam, że program obowiązuje osoby zameldowane na stałe i czasowo. ![]() akeneki powinnam sprawić Ci lanie za to nakręcanie się, ale to hormony szaleją, więc chyba im przyłożę. ![]() Inutil Pestka jest słodka. ![]() Agatka zaproponuj Tż-wi lepszą opcję. Może gdzieś wyjedźcie. Albo zorganizujcie sobie romantyczny wieczór? Już się obrobiłam z zakupami, teraz coś zjeść i do roboty. Nie pisać mi tu za dużo, bo jestem do jutra zajęta! Aha, jeszcze chciałam Was zapytać - ten Acard to bez recepty? Ile się tego bierze?
[*]29.11.2011 Dominika Edytowane przez shehzadi Czas edycji: 2011-08-17 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | ||
Zakorzenienie
|
hehe medal z ziemniaka i piątkę w serduszku
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() napluj na szybkę i przyślij mi surowicę, zrobię sobie szczepionkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Rozeznanie
|
wiem wiem pamiętam wszystko to ale cóż nic na to nie poradze i jeszcze mama mnie wkurzyła bo powiedziałam jej o ciaży i ona mi powiedziała ze przesadzam z lekarzmi, moja siostra nie chodziła prawie do lekarzy przez ciaże i zdrowe dziecko urodziła a ja cały czas coś wymyślam na to ja jej powiedzialam ze ona nie poroniła i się rozbeczałam... wrrrr
kurcze ale Wam głowe zawracam glupotami przepraszam bardzo
#4727 | ||
Zakorzenienie
|
Dostałaś awans z ROZEZNANIA na WTAJEMNICZENIE
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4728 |
Rozeznanie
|
ale to dopiero w następny czwartek a do tego czasu to ja zbzikuje
#4729 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczynki za pozytywne posty-dzięki Wam wierzę, że się uda
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Doskonale Cię rozumiem robaczku, ale nie daj się. Przecież jak zbzikowana zajmiesz się swoim skarbem? ?? Dla maleństwa -NIE BZIKUJ ![]() ![]()
![]() |
#4730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Witam!!!
jestem - cala i zdrowa |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
uff całe szczęście i jak było ?? opowiadaj
![]() AniaAnia nie mam pojęcia no ale chyba nie dużo ![]()
#4733 |
Zakorzenienie
|
Nie było tak żle
Jak szłam do teściowej to spotkałam siostrę te co mieszka obok. Pomachałam do niej serdecznie a ona mi odmachała...(nieźle- skąd we mnie tyle uprzejmości), wymieniłyśmy zwroty grzecznościowe i poszłam dalej. Teściowa się ucieszyła jak mnie zobaczyła, tej siostry z piętra nie bylo a ja całe popołudnie starałam się tak zachowywać aby nie dać po sobie poznać teściowej, że coś jest nie tak i nie nawiązać w rozmowie do tamtych wydarzen. I tak tez temat został przemilczany...no bo o czym tu mówić? Tesciowa tylko coś przygadywała, że jak kiedyś przyjdziemy i górę będziemy robić to ona chciałaby duże remonty na parterze zrobić- co mnie ucieszyło -ale wiem tez, że już powoli muszę zapomnieć o Turcji i oszczędzać jeszcze bardziej bo ta siostra może zrobić numer i mimo, że mówi co innego to niebawem się przeprowadzić do nowego domu. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- sheh, inutil - dziękuję za rady i wsparcie w sprawie dietetyka. Rozważam i przymierzam się - chcę to zrobić dla siebie bo u mnie w rodzinie Taty skłonności do nadwagi są przekazywane od pokoleń a ja mam geny taty- nie wyprze się mnie ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- AniaAnia - trzymam kciuki aby cykl był owocny... ![]() ![]() Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2011-08-17 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zadomowienie
|
Ja dopiero się wypindraczyłam,zjadłam śniadanie(płatki z mlekiem ;p) i idę ogarnąć dom
![]()
#4735 |
Zakorzenienie
|
Lucy- zachowujesz się o poranku jak BABA w CIĄŻY
![]() ![]() A i teraz czekamy na zdjęcie - "Lucy eksperymentująca z cieniami do powiek ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- agatko postrasz Tz, że alkohol rozpuszcza wojsko a Wy potrzebujuecie sprawnej armii...Ja to się martwię jak Tz coś wypije, ze mogą być przez to jakieś koślawe plemniki. ale to chyba moje urojenia -gdy się staraliśmy wcześniej o dzieci to miesiąc nie spożywał alkoholu -a ja i tak #. A może jakiś kompromis - np. że Tz pójdzie ale nie na całą imprezę i przyjedzisz po niego przed północą? A co do ![]() Ale nie bardzo pamiętał co się działo - więc wysprzątałam z większa co trzeba, do rana parzyłam mięty i zieloną herbatę i poiłam go tym, przeniosłam się na noc do kuchni - a rano przed wyjściem do pracy napisałam mniej więcej taki list.... Vanish jest w koszyku wiklinowym - aby wyprać tapicerkę potrzebujesz tyle i tyle preparatu, gąbki do czyszczenia tapicerki znajdziesz tam i tam... pralkę włącz o 13 - jest oszczędnościowy prąd - program taki i taki, proszku tyle i tyle pralnia jest tam i tam - powiedz, że kołdra jest z owczej wenny i pamiętaj że to jest prezent od Babci - ma dla mnie dużą wartość sentymentalną Twoje ulubione ciuchy są obżygane i znajdują się w worku na śmieci obok centralnego...najlepiej je spal Proszę cały dzień wietrzyć mieszkanie. P.S Pamiętaj, że lubię kwiaty. Jak wróciłam to wszystko lśniło, ale zamiast kwiatów usłyszalam tylko - tam Ci przeryłem kawałek ogórdka - możesz sobie kwiatki posadzić ![]() Na szczęście takie akcje się już nie powtarzają i aby nie powtarzały ![]() Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2011-08-17 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Wtajemniczenie
|
Agatku na zaszczora idę też do kliniki, bo mam niedaleko, a w przychodni u mnie nie chcę, bo zaraz by opowiadali na jakie to Pani M. chodzi zastrzyki. I wszyscy y wiedzieli,że mamy problem.
zebrawpaski z a ✂✂✂iaszczy liścik ![]() Mój tż mi raz też podobną akcję trzasnął... Zwymiotował na kurtkę,zimowe buty (a to była zima) więc żeby nie śmierdoliło wystawiłam to na balkon-do rana zamarzło i tż zrezygnował z rozmrażania i wyrzucił rzeczy a, że nie miał innych zimowych butów ani kurtki nstępnego dnia do pracy poszedł w polarze i adidaskach.Niestety nasz budżet domowy nie przewidział wywalenia kurki z bieżącego sezonu i butów(na bagatelną sumę 800zł, bo przecież będzie w tym chodził całe lata ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Ania ania23 Czas edycji: 2011-08-17 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
oooooooooo......
![]() ![]() ![]() Tyle, że ja taka panikara jestem i matka Teresa- wolę miętę parzyć. Ale ta szklanka wódeczki - w razie czego - będę pamiętać aby podać na pierwszy rzut ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- a z kurtką i butami też niezła akcja... ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- kochane -zmykam bo mam do przetworzenia przez popołudnie ponad 20 kg ogórków aniaania- piękny ten tekst Okudżawy |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
Zebra i AniaAnia hehe niezłe z nich gagatki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na koniec pow mu że jeśli chce iść na tą imprezę to ok ale w ramach "odszkodowania" dla mnie chcę 200zł na swoje wydatki (dodam że tylko on pracuje i ostatnio jesteśmy trochę spłukani KOMUNIA+WCZASY+WESELE+TAR AS) ![]() ![]() ![]() ![]()
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2011-08-17 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
Zebra - ale świetny sposób na tz
Ania - też niezła historyjka A my wróciłyśmy z basenu , wypluskałyśmy się półtorej godziny. teraz barszczyk na talerzu . piorę kolejną pralkę , pościel fajnie dzisiaj schnie, taka ładna pogoda Natalia- co ty mówisz ? jaka rehabilitacja ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zadomowienie
|
Szeh dzięki
![]() ![]() Akeneki lanko Ci się należy za zamartwianie, ale rozumiem bo też pewnie będę się zamartwiać. A to że nie ma objawów a to że coś boli, strzyka, twardnieje itd hehe. Ja narazie to mam tylko bolące cycki i lekkie pokłuwania w podbrzuszu. Zebra list świetny ![]() Ania a Twój pomysł z wódeczką zostawioną drastyczny...ale jak trzeba było to trzeba było ![]() Mojemu na szczęście się nie zdarzyło ale ja niestety bym nie posprzątała. Jak wam kiedyś pisałam jedyną fobią, którą mam jest emetofobia - czyli lęk przed wymiotami ![]() Wczoraj jak tak gadaliśmy z TŻ to mówię mu że jedyne czego się boję to nie rozstępów, przybrania na wadze, obrzęków tylko właśnie że będzie mi niedobrze. M odparł że podstawi mi miskę i będę sobie spokojnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.