|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
BAN stały
|
Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Drogie Panie polecam nowo odkrytą stronkę: http://www.resmedica.pl/metabolizm-i-odzywianie Dużo ciekawych artykułów - kopalnie wiedzy o odżywaniu i składnikach! enjoy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Wtajemniczenie
|
o kochana, w tym szczurku takie pokłady różności siedzą, że się FIZJONOMOM nie śniło : D
![]() |
#4713 | |
Zadomowienie
|
Melodiiie - Witaj
![]() ![]() Cytat:
"W amerykańskich badaniach epidemiologicznych Cancer Study wykazano, że najdłuższą perspektywę życia mają ci, których wskaźnik BMI mieści się w granicach 18,5-24,9." doszłam do wniosku, że spokojnie mogę ważyć 55 bez żadnych konsekwencji. Dzisiaj znowu śliczna pogoda za oknem ![]() ![]() Wgl nie pamiętam kiedy taki tłok był w weekend ![]()
![]() |
#4714 |
Wtajemniczenie
|
U mnie zimno, szaro, buro, ledwo wstałam z łóżka, taka pogoda paskudna..
![]() ![]()
![]() |
#4715 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
melodie, witaj
![]() sosha, a gdzie tam ![]() ![]() ![]() O, dzięki wielkie za stronę ![]() ![]() btw. z wypróżnianiem u mnie lepiej ostatnio ![]() ![]() ![]() Z tym cyt. o BMI się nie do końca się zgadzam - jak wiadomo u każdego % zawartość tłuszczu, mięśni i kości jest inna, a taki kulturysta może mieć nawet nadwagę wedle BMI, gdzie w rzeczywistości ma w sobie po prostuogrom mięśni, a malutko tłuszczu. Za to przeciwniczkom produktów typu light polecam przeczytać ten artykuł: http://www.resmedica.pl/metabolizm-i...-czy-margaryna ![]() Na wadze dziś 65,7kg ![]() Luzik ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-04-15 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bottega zgadza się, masz rację! co do BMI to wiadomo że każdy wskaźnik/współczynnik MUSI być obarczony błędem - nie można zrobić parametru, który będzie idealny dla wszystkich. Nie uwzględnia się w nim wieku, aktywności sportowej [ww kulturyści] czy pochodzenia demograficznego albo chociażby typu figury [jabłko, gruszka -> a jak wiadomo niebezpieczniejsza jest otyłość brzuszna]. Także wszystkie takie wskaźniku służą żeby naszkicować nam mniej/więcej wartości wagowe. Edytowane przez sosha Czas edycji: 2012-04-15 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Gratuluję!!!! Pięknie poleciały te cm naprawdę jestem pod dużym wrażeniem ![]()
![]() |
#4719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama przeważnie smaży na oliwie, a i tak ją boli, więc naprawdę się dziwię, że miałaś/masz tak lajtowo pod względem pęcherzyka ![]() ![]() A BLEEEEEEEEEEE! Laski, ostrzegam Was przez wszędzie reklamowaną Stevią - OBRZYDLISTWO! BLEEEEEEEEE Próbowałam ją już w różnych wersjach (do serka,do twarogu, teraz - do mleka) i ODRADZAM w każdej z nich. Dziś smakowała jak wódka ![]() ![]() A FUJ! ![]()
![]() |
#4720 |
Rozeznanie
|
Wracam. Musiałam swoje życie na nowo ułożyć. Przerwa w związku ( nadal trwająca z resztą), problemy zdrowotne, problemy w pracy, na uczelni... ale spokojnie. wracam. Tym razem na stałe.
I.Twarożek chudy z jogurtem, cebulką i koperkiem. Jedna kromka ciemnego chlebka. II.Kefir owocowy zero procent III. Pulpeciki z wody, surówka z kapusty i marchewki. IV. Jabłko V. Jajka na twardo z warzywami. Mam nadzieję, że mnie ZNÓW przyjmiecie. Na wagę nawet nie staję, bo mam miesiączkę i do tego się boję.
#4721 |
Wtajemniczenie
|
Yenna!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4722 |
Rozeznanie
|
A no ja
![]() ![]()
Moja dzidzia przyjdzie na świat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2012-04-15 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przepraszam, że tak piszę o rzeczach kilka dni wstecz ale staram się nadrobić te kilka stron ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
Ogromnie się cieszę, że wróciłaś, zastanawiałam się ostatnio kiedy do nas wrócisz. Mam nadzieję, że wszystko się poukłąda po Twojej myśli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Też się cieszę tylko wiesz, ja go nadal mam i są w nim nadal kamienie więc liczę się z tym, że lada chwila może wszystko wróćić jak znowu kanalik się zapcha to znowu trafię pod nóż i ujrzę światełko w tunelu do śmierci - masakra jak tylko to wspominam, siedziałam i płakałam dzieciątko w domu a ja walczę o życie ehhh No ale póki co jest ok jak wezmę się za siebie i zdrowe jedzenie na stałe zamieszka w moim życiu to nie będe się bała, że ból i śmierć powróci ![]() A widzisz u mnie smalec to często jest głównie przez ojca i z jego powodu miałam okropne bóle zawsze jak coś na nim usmażył i dopiero powiedział jak zjadłam to cierpiałam teraz wszyscy przestawili się na oliwę w ostateczności olej, smalec to już rzadkość głównie z mojego powodu ![]() ![]()
![]() |
#4724 |
BAN stały
|
YennaSnape kocie dawaj gębule!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() btw co się dzieje z medzią? wie ktoś? i hop hop do akashy co raz rzadziej tu zagląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
ectecorazon, musisz wziąc się za siebie, nie jeść nic co mogłoby Tobie zaszkodzić - dziecko powinno być tu motywatorem
![]() ![]() Yenna, nooooooooooooo! A to ![]() sosha, nie mam pojęcią co z medzią ![]() A Akasha ma teraz pdo górkę w pracy, więc pewnie dlatego tylko co jakiś czas do nas zagląda, choć też szkoda ![]() ![]() TŻ poszedł na uczelnię, wróci po przed 18, a wyjeżdża o 20 ![]() Za to szkoda, że współlokatorka wynosi się dopiero ok. 28.04. Mam serdecznie dość sprzątania po niej ![]() ![]() ![]() Teraz też w pt miała posprzątać (ja sprzątałam tydzień temu), ale tego nie zrobiła. Mogę się założyć, że jak przyjedzie to zapyta "Ania, a dlaczego nie posprzątałaś?", bo zapewne "zapomni", że sprzątałam w dzień, gdy przyszedł właściciel (SZOROWAŁAM wszystko dobrych parę godzin w ekspresowanym tempie, ale dokładnie). Jak ona mnie ![]() ![]() ![]() zjadłabym sobie dorsza, mniaaaaaaam ![]()
#4726 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Wtajemniczenie
|
Yenna: nie mam niestety Twojego GG, mój numer znajdziesz w klubie, bo wpisywałam
![]() ![]() estecorazon: nie przepraszaj, nie masz za co ![]() Bottega: u mnie lokatorzy się przed końcem miesiąca też wyprowadzają, też już nie mogę się doczekać tego, że jak sprzątnę to będzie czysto w mieszkaniu i ta paskudna atmosfera w końcu zniknie. No nic, przemęczymy się z TŻ jakoś (heh, finanse..), a od października będziemy wynajmować mały pokój jednej osobie, a my się przeniesiemy do dużego. Może tym razem ktoś normalny się trafi... ? A dorsza mogę polecić z Northfisha ![]()
![]() |
#4728 |
Konto usunięte
|
U mnie też pada , pogoda do bani
![]() ![]() Miałam dziś mieć mała imprezkę , bez wyskoków , zrobiłam sałatkę z makaronu pełnoziarnistego + mix warzyw (pyszna) dietetyczne żarełko w sumie tak nie wygląda na dietetyczne ale o to chodziło ![]() Ale się okazuję , że koleżanka z menem nas wystawili... Kto to zje ? ![]() Zapraszam do mnie na bibe ![]() ![]() ______________ Yenna Witaj ![]() Edytowane przez 201606210914 Czas edycji: 2012-04-15 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Przyczajenie
|
Silvia09 faktycznie jestem wysoka
![]() ![]() Widzę że tutaj na forum dużo się dzieje ![]() Dziękuję za przywitanie ![]() ![]() ![]()
#4730 |
Wtajemniczenie
|
melodiiie: zabawnie zabrzmiał "kompleks wyższości"
![]() superkas: jeszcze powiedz, że w ostatniej chwili to zrobili :/ nie lubię jak mi tak odwołują znajomi przyjście.. człowiek się stara, a tu kicha :3
![]() |
#4731 |
Konto usunięte
|
melodiiie Chciała bym być wysoka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- thenerd tak , niestety wiesz zawsze jakaś wymówka . Nie dość , że na początku sama się wprosiła to teraz napisała , że muszą zawieść kogoś (mieszkają 60 km od nas) w sumie to nie bardzo było mi to spotkanie z nimi bo z moim widzę się 2 razy w tygodniu (taka praca) ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Przyczajenie
|
superkas szczerze mówiąc to Kochana jakoś mi z moim ukochanym lepiej że jest wyższy, ale oczywiście miłośc nie wybiera
![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- thenerdqueen no tak naprawdę śmiesznie jak to teraz przeczytałam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Dzisiaj weszłam na wagę patrzę i jest kilogram więcej ![]()
#4733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A noo, będę sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() thenerd, mnie akurat on nie wkurza, tylko ona. Z nim dało się pożartować, pogadać, ale nie mieliśmy zbyt dobrego kontaktu, bo dopiero po 20 wracał z siłki (jego), a przed wyjściem tylko tak krótko. Z kolei ona nie dość, że głupia, to jeszcze zapatrzona w siebie, u wszystkich widzi jakieś defekty, ciągle stęka jak to się przepracowuje (gdzie robi max. 6h dziennie, a przeważnie wraca po 3-4 i to z zakupami z jakiegoś sklepu; bywało, że wracała po 2h i stękała mi albo komuś przez tel "ja w ogóle nie mam dla siebie czasu, tyle pracy, jestem przemęczona,jak wracam do domu to tylko marzę aby w końcu się położyć i odpocząć" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wy tu @ dostajecie, a u mnie nadal nic :/a 38 dc leci.
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-04-15 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Rozeznanie
|
Bottega to Ci normalnie współczuje, że mieszkasz z kimś takim masakra ja bym z takim pustakiem w domu nie wytrzymała hhehehe
Dobrze, że się od niej uwalniasz choć z drugiej strony szkoda, że akurat teraz TŻ tez nie będzie i zostaniesz sama tak to mielibyście chatkę tylko dla siebie ![]()
#4735 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Yenna- Witaj z powrotem ![]() ![]() ![]() Cytat:
Melodiiie - O rany ja tak bym nie mogła. Pamiętam jak poznałam takiego jednego kolesia przez neta, podobno miał być wyższy, ale mnie oszukał i okazało się, że był niższy. Straszne to było dla mnie, a miałam buty na płaskim. Dziwnie czułam się z nim, nie mogłabym z takim chłopakiem być ![]() Ojj Bottega współczuje Ci mieszkać z taką pustą dziewuchą. Ale jestem z siebie dumna, coraz lepszą kondycję mam z tym bieganiem ![]() ![]()
![]() |
#4736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wódka z mlekiem? ![]() Cytat:
![]() U mnie dziś 1339kcal, 79g białka, 166.6g węglowodanów (dużo złożonych), 37.8g tłuszczu (praktycznie same NNKT, m.in. słonecznik i migdały). W tym 814g warzyw (480g pomidorów ![]() Za to 3 razy się wypróżniłam ![]()
![]() |
#4737 |
Rozeznanie
|
hej
![]() dzisiaj u mnie słabo, skusiłam się na te trufle ![]() Bottega-co do lokatorów, to znam ten ból. na poprzedniej stancji myślałam, że wyjdę z siebie, z reszta opowiadałam wam, ale jedna dziewczyna, ona non stop rozmawiała przez telefon. ja nie wiem z kim i o czym, ale miała jakiegoś fioła na tym punkcie. teraz jest naprawdę super, mam swój cieplutki, przytulny pokój, tani, jest spokój (lokatorzy prawie cały czas pracują, oprócz weekendów) po za tym, nawet jak są w domu, to tak jakby ich nie było. można naprawdę odpocząć. szczerze, już nigdy nie wpakuję się w dzielenie z kimś pokoju. najgorsze było dla mnie zapalone światło do późna i głośna muzyka, kiedy ja siedziałam 2 metry od współlokatorki i próbowałam zebrać myśli. też lubię posłuchać muzyki, ale jak jest aż tak strasznie głośno, to nie mogę się skupić na podstawowych czynnościach. po prostu cały czas myślę o tym, że zaraz zacznie mnie boleć głowa, albo coś. tragedia. już nie wspomnę, że to brudasy i aspołeczni idioci, ale widać, że w każdym mieście to samo. niestety. a, miałam zapytać, jak tam Twoje zaliczenia i pisanie pracy idzie? bo mówiłaś, że już teraz masz napięte terminy. sosha-haha, faktycznie, jak jakaś smakowita promocja spodni na przykład, na które mam ostatnio chęć, jakieś kolorowe rurki by się przydały, może jak będzie te 79,9 to sobie walnę ![]() ![]() ![]() YennaSnape-chyba Cię wywołałam myślami ![]() ![]() ![]() ![]() Silvia- ja też już miałam trochę kondycję wyrobioną jak biegałam zimą, a teraz zapominam cały czas wziąć buty z domu i nie biegałam od miesiąca chyba, a szkoda, bo teraz to się zasapię po 100m chyba ![]() dzisiaj mam ochotę na jakąś relaksującą kąpiel, szkoda, że jeszcze się nie wybrałam do sklepu zielarskiego i nie kupiłam olejku grejpfrutowego. ten sklep jest tak daleko ode mnie ![]() ![]() dobra dziewuszki, życzę miłego wieczoru, ja jak na razie wracam do muzealnictwa ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Wpadam tylko na momencik, troszkę się usprawiedliwić od soboty jestem chora ![]() Oczy strasznie mi łzawią, więc doczytam wszystkie wpisy jak będzie ze mną lepiej... W gardle czuję tak jakby żyletki - więc żywieniowo też do dupy... Trzymajcie się zdrowo ![]() P.S. Yenna - super, że jesteś ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takiej klimatycznej muzyki w idze słuchasz, no oprócz punka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
my tez pozarażani od Ramony no ale jutro wracamy do dietowania ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Raczkowanie
|
Heej
![]() Nie odzywam się.. bo co tu dużo mówić. Bardzo źle z moim żywieniem, wpada jakie monte, a ruchu zero przez tą nogę. Znaczy sie z 20 brzuszków i 10 pompek na jednej nodze ![]() ![]() ![]() A myslicie ze z tym czyms waze wiecej czy mniej? Bo fakt ,faktem jest to obciązenie dla nogi , bo gips ,szyna i wgl ale z drugiej strony jak wchodze na wage to opieram cały ciężar na głównie zdrowej nodze ,a drugą tak lekko dostawiam i "obciera" praktycznie wagę... WyrafinowanySmak - zdrowia kochana ![]() ![]() arsenalfan26014 - oj nie narzekaj ,nie narzekaj ![]() ![]() Bottega - wiesz co , kup tej pustej babie karnego jeża ![]() ![]() ![]() ![]() Silvia09 - Ja to biegać nigdy ! ![]() ![]() ![]() melodiiie - nie martw się tym 1 kg ;p Czasem takie skoki są, muszą być ;P Wszystko się unormuje a po za tym jak masz @ to juz jasna sprawa ,że to przez niego ;P Głowa do góry ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.