![]() |
#4711 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XX
Hej dziewczyny
![]() Czytam to forum już od dawna, jestem raczej niemym widzem, piszę obszerny artykuł o relacjach między partnerskich w trakcie i po długich związkach. Mam do Was kilka pytań które mnie bardzo nurtują i byłabym wdzięczna za waszą pomoc... Czy pisanie na tym forum Wam jakoś pomaga? Nie uważacie, że czas spędzony tutaj można by poświecić komuś w realnym świecie? Co skłaniało Was do trwania w tak toksycznych związkach tak długo? Czy uważacie, że jesteście bez winy? Każdy psycholog skłania się do tezy iż wina zawsze leży w pół drogi. Czy mogłybyście odp. mi rzetelnie i szczerze? Dodam, że posiadam podobne doświadczenia ale jestem nie dość obiektywna, same rozumiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Rozeznanie
|
zero, logiki ! chce znim zerwac bo sie wykoncze nerwowo
![]() ![]() ![]() tylko ,ze jakos brak..moze bylo by latwiej zniesc te cierpienia i moze TZ by sie obudzil ,chociaz watpie. ![]() zero okazywania czulosci na odleglosc ,po prostu zapomina est oschly zimny i wiecznie zapracowany ![]() ![]() ![]() a pozniej sie zachowuje jak gdyby nic..kiedys tak nie bylo przestalo mu zalezec...!a ja nadal chce zapewnien ,go nawet nei obchodzi nic ,ostatnio mu powiedzialam ze sie zle czuje ,to nawet nei spytal co mi jest.Szczyt wszystkiego ![]() i ciagle walcze z tym co czuje i co wiem.
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2011-12-06 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Mój związek nie był toksyczny, więc nie mogę odpowiedzieć. 3. Nie, uważam że powinnam działać po ochłonięciu, nie bić go w napadzie szału, a tak w ogóle to skończyć kiedy dowiedziałam się o wszystkich kłamstwach i nie dawać drugiej szansy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hmm..^^ A czy to nie odrywa Cię od rzeczywistości? Wiele dziewczyn spędza tu sporo czasu stąd to moje pytanie, osobiście nigdy nie uczęszczałam na takie fora, bo było mi szkoda czasu, no wiecie po rozstaniu wolałam być na "mieście" i odnawiać kontakty ![]() Tak samo jak wiele z Was straciłam przez związek łączność ze światem i wolałam tego nie pogłębiać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | |
Flawless
|
Cytat:
![]() Ok, pytania: 1. Staram się niezbyt dużo spędzać czasu przed komputerem, jęcząc i narzekając, gdyż wiem, że jedną z dróg do pozbierania się jest zajęcie myśli czymś innym, skupiam się na studiach, znajomych, niedługo zaczynam też wolontariat ![]() ![]() ![]() 2. Mój związek co prawda trwał pół roku, nie wiem czy dużo Ci więc pomogę ![]() ![]() 3. Uważam, że po mojej stronie też leży wina. Skłamałabym, gdybym napisała, że to wszystko jego wina. Moją główną winą było chyba tu pozwolenie mu na wejście sobie na głowę ![]() ![]() To tyle ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za bardzo byłaś Ty dla niego, a jego koleżanka była właśnie tą niedostępną zdobyczą która on chciał posiąść (nie koniecznie fizycznie) Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
jest to książka o nas samych, byśmy zaczęły siebie kochać i siebie doceniać!
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na rozstanie chyba przyjął taktykę, że liczą się nie słowa a czyny, dlatego też mi nic nie powiedział, że to koniec, ani nic nie wyjaśnił. ![]()
![]() |
#4718 |
Raczkowanie
|
Byłam w sobotę oddać rzeczy mojemu już "ex"... Powiedział, że dzień wcześniej chciał to skończyć (szkoda że tamtego dnia wieczorem napisał, że mnie kocha), że on nic do mnie nie czuje (ale popłakał się przy zrywaniu), powiedział do mnie "Skarbie, idź do domu", po zapytaniu czemu tak do mnie mówi, to odpowiedział "z przyzwyczajenia". Nie rozumiem... Skoro ponoć jego miłość słabła od miesiąca, to czemu on się ode mnie nie oddalał, tylko jeszcze dodatkowo zbliżał? Wciąż powtarzał, że kocha? Dzień przed zerwaniem planowaliśmy jeszcze sylwestra, a na drugi dzień BUM. Czemu tak nagle, bez ostrzeżenia? Wmawiam sobie, że on mnie okłamał bo ktoś mu coś nagadał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Eh... Ci faceci.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałabym, żeby mi wszystko wytłumaczył od deski do deski żebym przestała się zadręczać ale nie jestem pewna czy jak mu się znowu narzucę to on nie rozpuści plot pomiędzy naszymi wspólnymi znajomymi, że jestem jakaś nienormalna... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Możliwe. Ja długo miałam eksa w telefonie pod pieszczotliwą nazwą. Możliwe że wierzył, że uda mu się w ten sposób odmienić rzeczywistość. Bardzo często tak jest, czujemy że nasze uczucie słabnie, więc jakby na przekór staramy się je zatrzymać, udowodnić sercu że się myli, że jest ok, wierzymy że jak będzie słodko to znowu się w nas coś obudzi...czasem skutkuje. Czasem nie.
![]() |
#4722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tez chcialabym zeby mi wszystko na spotkojnie wyjasnil, moze wtedy inaczej bym to przyjela. a teraz nawet nie chce sie spotkac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Raczkowanie
|
wiem, że miałam się odezwać za kilka dni kiedy będą większe efekty, ale muszę po prostu to powiedzieć, to ja teraz stawiam warunki, kiedy On do mnie pisze, pogadamy trochę i przerywam rozmowę nagle nic nie odpisując, w tedy po jakimś czasie On sam się odzywa, pod byle jakim pretekstem. jako, że jest ode mnie starszy o 3 lata i już pracuje, a ja jestem jeszcze w liceum, przyszedł dziś do szkoły, pogadaliśmy chwilę i pocałował mnie w policzek. niby nic, ale dla mnie to już efekt, ale, działam dalej i liczę na pozytywne efekty
![]() ALE TO DZIĘKI WAM MOJE KOCHANIE KOBIETKI! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak byłam u niego w tą sobotę i stałam przed jego drzwiami jak rozmawiał ze mną był miły, czekał aż winda przyjedzie i czekał, aż do niej wsiądę, zanim zamknąć drzwi od razu. Oddałam mu prezent urodzinowy, który mi kupił (tydzień przed zerwaniem miałam urodziny, zresztą on u mnie nocował, kochał się ze mną i nagle 5 dni później już mnie nie kocha?), powiedział, że go tym zdenerwowałam, bo on ten prezent kupił od serca a nie z rozsądku. I dlaczego on mi mówi, że nic nie czuje? Za dużo wątpliwości... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kiedyś taki zakochany a później wszystko mija. wiem jak ciężko takie coś zakończyć i nierazpotrzebny jest taki silny kop w tyłek od niego.. ja dostalam takiego wczoraj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam sobie nic do zarzucenia.. byłam wierna, kochająca, oddana i wybaczałam wszystko. Zawsze to ja naprawiałam, zawsze tylko mi zależało. A on mnie olewał dla swojej przyjaciółki z którą także miał mały flirt. Nie pierwsza jego przyjaciółka i nie ostatnia. Zrozum że niektórzy faceci to pan i władca. Najbardziej toksyczny rodzaj ze wszystkich.[/QUOTE]
Widze że jestes w ogóle nie krytyczna wobec siebie ?? duma ? zakochanie? czy moze jestes aż tak idealna ? czasem jednak warto zauważyć swoje błędty a nie od razu ja jestem cacy wybielona a on ten zły no naprawde.[/QUOTE] Nawet nie chce mi się po raz kolejny tłumaczyć. Nikt nie jest idealny. Nawet najlepsze pary się czasem się kłócą, fochają czy mają gorsze dni. To jest rzecz naturalna. Nikt nie ma takich samych poglądów, zawsze wybuchają dyskusje. Mówiąc nie mam sobie nic do zarzucenia chodziło mi o to że ja go nigdy nie skrzywdziłam. On mnie milion razy. Nie ruszało go to że mnie to boli, że płaczę. Zrobiłam dużo dla tego związku, a on nie zrobił nic. Wręcz przeciwnie. Ale oczywiście jak to była w toksycznym związku najpierw jest ból a potem słodzenie i kobieta oczywiście wierzy swojemu misiaczkowi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
2. niby komu miała bym go poświecić skoro jestem teraz sama ![]() 3. Miłość i nadzieja. Za pierwszym razem jak zerwałam w maju przestraszyłam się samotności i przyszłości bez niego więc dałam mu tą ostatnią szanse. Przez pół roku było masakrycznie a na dodatek nie miał dla mnie czasu. Decyzja o rozstaniu dojrzała i pogodziłam się z tym że muszę z nim zerwać. W październiku uwolniłam się. 4. Nikt nie jest idealny. Ale to nie ja zdradzałam wyzywałam gnębiłam. Starałam się być idealna żeby chciał tylko mnie, no ale to było idiotyczne. Typowe zachowanie w toksycznym związku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Wtajemniczenie
|
Też tego nie rozumiałam, jak mój mnie zostawił po póltorej roku, a dziś jest 6.12. i były by nasze dwa lata razem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Raczkowanie
|
Napisałam do mojego ex żeby odpowiedział mi na nurtujące pytania. Dowiedziałam się, że mnie jeszcze trochę kocha, nie chce, żebym była źle do niego nastawiona, nie wie, co było przyczyną (czy moje zachowanie, czy on) że już nie kocha mnie tak, jak kiedyś. Nie mówił mi wcześniej (myślał o tym 3 dni), żebym nie była smutna (tylko dalej nie wiem po co wieczorem przed zerwaniem napisał, że kocha). Uważa, że aktualnie podjął dobrą decyzję i na pytanie, czy mam o niego nie walczyć bo zdania nie zmieni napisał, że nie zmieni. W każdym bądź razie mogę teraz spokojnie bez wątpliwości ruszyć naprzód choć łatwo nie będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Raczkowanie
|
To czas, żeby przestać owijać w bawełnę i ruszyć naprzód. Przynajmniej w moim przypadku. Wiem, że dopadnie mnie jeszcze nie raz chandra, ale ludzie się rozstają, rozwodzą. Byłoby mi ciężej, gdybym do niego wróciła. Prawie codzienne kłótnie, koniec. Znajdę kogoś, z kim będę bardziej szczęśliwa i nigdy nie będę chciała zerwać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Shine87 czy Ty przypadkiem nie jesteś którymś z byłych tż tutejszych wizażanek? ![]() Oczywista, że się nie przyznasz, ale kto wie tak naprawdę kto tam siedzi po drugiej stronie, być może jakiś skruszony tż.. Edytowane przez gorzkawa Czas edycji: 2011-12-06 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. Moja sytuacja jest troche zlozona, bo niedlugo wyjezdzam z miejsca w ktorym aktualnie zyje, nie chce poznawac nowych facetow, bo sie jeszcze zaurocze ![]() z reszta...internet to dobra ucieczka... ![]() 3. Moj zwiazek nie byl toksyczny, wiec sie nie wypowiem. 4.Niestety po rozstaniu zdalam sobie sprawe jak wiele bylo mojej winy, zazdrosc,ciagle pretensje o jakies kolezanki...ale moj ex tez nie byl aniolem, zazdrosc nie bierze sie z niczego, pare razy mnie zawiodl. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
znowu wraca dół i placz....;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to czyjś ex to gratuluje pomysłu na prześladowanie swojej ex .. nie ma to bycie natrętnym.. dziwi mnie że wypowiadasz się praktycznie w tym wątku tylko Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2011-12-06 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój ex nawet nie wie co to wizaż - na szczęście. ![]()
![]() |
#4739 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny!
w sumie to chciałam napisac o tzw. zajmowaniu się sobą po rozstaniu, skupieniu wyłącznie na sobie itp. ja stosuje to już od dawna. robie wszystko na co mam ochotę, non stop gdzies wychodzę, ciągle coś się dzieje, poznałam nowych ludzi i co? i nic... wcale nie jest mi z tym jakoś lepiej. nie jestem wcale szczęśliwa, bo cały czas czegoś mi brakuje i za czymś tęsknie, a raczej za kimś. nie mam depresji, nie jestem w takim stanie jak 2 miechy temu, uśmiecham się, chodzę na imprezy, ale to wszystko nie to. może nie przeżywam już tego jak wcześniej, ale wszystko we mnie wciąż tkwi i wciąż to przeżywam... moje życie zmieniło się o 180 stopni. ze stałych rzeczy została tylko praca i część znajomych. teraz nie mam planów na przyszłość, nie myślę o zakładaniu rodziny, kupieniu mieszkania... żyję dniem codziennym, tym co ma się dziać dziś czy jutro, ale tęsknie dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zakorzenienie
|
będziesz tak mówić aż się nie zakochasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.