|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
no działka ma chyba 500m kwadratowych z tego co pamietam. dla mnie duża
![]() ![]() zdjecia mam w telefonie, ale nie bijcie - kabla nie mam... ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- w sumie nie wiem, zwykle mala moje mleko sciagnie to wypija... z synem to mroziłam i jak mi pokarm zanikł to wtedy dawałam |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Jacieee dobrze gada, ze mnie instruktor, ba kierowca jak z koziej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4713 | |
Zadomowienie
|
cześć
wszystkim dzisiejszym solenizantom i dla tych wczorajszych i jeszcze wcześniejszych - STO LAT! ![]() Cytat:
wzieliśmy wózek spacerowy na pompowanych kołach (z kompletu z gondolą), wybieralismy trasy gdzie można bylo dotrzec wózkiem - to był dobry wybór, cały dzień łazilismy, mały spał kiedy chciał, był na rękach jak chcial, bawił się, wygodnie dla nas i dla niego
![]() |
#4714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w ogole to witam. I usmiechy dla dzisiejszych swietujacych i wczorajszej Mamad. Telik udanych wakacji! A dla zainteresowanych: szkarlatyne ma Wiki poki co. Za niecaly miesiac wczasy, zdaza sie wychorowac? Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-05-07 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
na szybko, bo z małym na reku- aga u nas trwała szkarlatyna u igora równiusieńkie 3 tygodnie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | ||
Zadomowienie
|
Witam kobietki
![]() Ale się nam pogoda zepsuła ![]() Telik Patik Marinka śliczne jesteście. Marlenko mnie się bardzo podoba ta sukienka ze zdjęcie. Pięknie podkreśla Twoją opaleniznę, ja bym ją założyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do szkarlatyny nie pomogę bo nie wiem ile trwa ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A poza tym Beatko serdeczne gratulacje! Dopiero teraz zauważyłam, że będziesz mieć drugiego bejbika! Mam tak samo. Rano teście polecieli do Anglii, TŻt w pracy i powiem Wam, że zaczynam tęsknić za ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
CO?? Coś mnie ominęło????
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
E, niee BEatka nie jest w ciąży. Coś się pokręciło Dakaro
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Wtajemniczenie
|
aaaa juz myslalam ze bedzie wiadomosc dnia, i ze tez mnie cos ominelo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Wtajemniczenie
|
Jacieeeee Twoja
![]() ![]() ![]() ![]() Kiełkuje mi w doniczkach na dworze bazylia, majeranek, mięta i lubczyk ![]() ![]() Monia masz większą działkę, niż nasza działka na której stoi dom ![]() ![]() Zuza wczoraj pierwszy raz jechała w foteliku 9-36 kg ![]()
![]() |
#4724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze ze 20 min. i jadę do domku-najpierw jeszcze zarejestruję psa, bo już to robię od bardzo dawna ![]() Stronczek, nie dodawałaś jeszcze ,,ponownych mamuś", nie? czy źle patrzę? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-05-07 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
justyna - a moze cos pokrecilam... ale duza jest wiec moze nie! ogolnie chce zeby na niej bylo duzo trawy i troche innych warzywek. drzewa juz sa i moze 1 tylko dodam (bo chyba sliwka zmarzła). no i czaje sie zeby czarny bez zasadzic. monia soki bedzie robic jesienia
![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-05-07 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ja to nie mam ręki, ani weny, do takich działkowych spraw ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, sorki, ale zasiałam propagandę (Beatko nie bij). Spojrzałam na suwaczki na których było "Juleńka" i "Dzidziuś" i automatycznie pomyślałam o Julce Beatki, a to Julka Oliweczki. Ale wtopa
![]() P.S. Obym Beatce nie wykrakała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Rozeznanie
|
Przekonałyscie mnie
![]() kupuje garnuszek! ![]() beatagratuluje napisanej pracy!Oby zakończenie poszło migiem i trzymam kciuki za obrone ![]() 83moniato posyłaj pomysły z tym skalniakiem bo sama niedługo wybieram sie na targ po zioła ![]() Wszystko co posadziłam wzeszło!!! ![]() ![]() rzodkiewka,koperek-wszystko! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Wtajemniczenie
|
Monia nic nie pomyliłaś, nasza działka mieszkalna jest malutka
![]()
![]() |
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Lena, Nikoś, Patryk - sto lat
![]() ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Głowa mi pęka, ledwo na oczy patrzę. A za oknem leje i tylko 8 stopni, niezły dzień się zapowiada ![]() Dzięki Wam wszystkim za cieple słowa i wspólne narzekania na teściowe ![]() ![]() Tylko zdjęcoa z kościoła będą, ale dostanę je chyba najwcześniej jutro. Cytat:
![]() Ładnie się ostatni spinacie, dziewczyny, bo to już chyba 3 skończona praca w ciągu tygodnia ![]() Cytat:
![]() Nie Ty jedna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I powiedz, jak mąż zniósł wizytę u teściów? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale bierzesz tam iPada, prawda? ![]() Teliczku słodki i Jasiu piękny - spokojnej, krótkiej i miłej podróży życzę i cuuuuuudwonego wypoczynku ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój teść też byle tylko się pochwalić przed kimś. Zresztą on WSZYSTKO w swoim życiu robi na pokaz! Jak byliśmy teraz i u nich na działce, to zadzwonił po wszystkich sąsiadów żeby przyszli. Teściowa marudziła, ze po co, że będzie musiała przy gościach skakać, zamiast się wnuczkiem nacieszyć. A on na to, że musi zaprosić, pokazać wnuka, bo inaczej mogliby sobie pomyśleć, że jakiś nieudany ![]() Czasem mam wrażenie, że on może kochać tylko takie :udane" dziecko. Że gdyby nasz synek był chory, upośledzony, to wstydziłby się go i na pewno rodzinie i znajomym nie pokazywał. W zasadzie jestem tego pewna. A to cholernie smutna świadomość.
![]() |
#4734 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Za to w tej sukience z drugiego zdjęcia jak dla mnie wyglądasz przepięknie i tak mega zgrabnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eeeeeee chyba ja sama o tym nie wiem ![]() ale moja mina - bezcenna jak przeczytałam Twojego posta ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Brumku super, że chrzciny się udały ![]() A teściowej zachowanie zostawię bez komentarza... ![]() Telik a Wy jak zwykle piękni ![]() ![]() Jacieee teraz to chyba serio jej ten krem na zmarszczki kupisz, co? ![]() Patik dla wygody lepiej kup łóżeczko, albo faktycznie skorzystaj z pomocy Agi ![]() Telik spokojnej podróży ![]() Marzenko musiałam przoczyć, że Borys jest u rodziców. Tyle razy się zastanawiałam jak godzisz Hanię z wyprowadzaniem psiaka. Miałam pytać, ale zapominałam ![]() Marinko booogini, miód malina ![]() ![]() Iustyna będę trzymała kciuki za męża! ![]() Aaniu jak nadgarstek? Isiaok znajomi mają gąsienicięi szczerze to szału nie ma, myślę że garnuszek lepszy ![]() Meszsares działkowiczu ![]() Monia dużą masz tą działkę ![]() Beatko za daleko już zaszło z nią, wszędzie są jej pieczątki itd. Teraz zrobiła tak jak powinno być to znowu w starostwie problemy ![]() Ogólnie chodzi o rury gazociągowe, których nie ma (nigdy tam gazu nie było!). Jakiś pajac naniósł je na mapy i widnieje jakby tam był i dom nie może na nich stać... W ogóle mam wrażenie, że ta Pani, która się tym zajmuje szuka dziury w calym. Ahh dużo pisania... ![]() A napisania pracy gratuluję ![]() A tutaj macie Domka z ostatnich dni. W zeszły weekend byliśmy w Wiśle na obiedzie i spacerze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale dla mnie to przypisane dziecka tylko sobie juz jest tym "robieniem coś nie tak" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natka Domek miodzio ![]() Moja królewna właśnie wstała - i nie zdążyłam dokończyć pracy zaliczeniowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mąż tu niby marudzi, a jak tam jedziemy, to nie wygląda na niezadowolonego. Może dlatego, że on uwielbia mleko prosto od krowy i tam je pije litrami? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.