W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-07, 10:51   #4711
83monia
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Gratuluję
A duża jest?
no działka ma chyba 500m kwadratowych z tego co pamietam. dla mnie duża i juz planuje co na niej posadze, gdzie bedzie piaskownica i zjezdzalnia z hustawka dla dzieci. robie tez ogródek z ziołami

zdjecia mam w telefonie, ale nie bijcie - kabla nie mam...

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Porannego posta mi zeżarło na komórce, a byłam tu przed Paticzkiem .

U nas pogoda piękna, zastanawiam się co robić w taki słoneczny dzień . Może jakaś wycieczka za miasto?

Kobietki nadal karmiące UU - jak radzicie sobie z nadwyżką pokarmu?
w sumie nie wiem, zwykle mala moje mleko sciagnie to wypija... z synem to mroziłam i jak mi pokarm zanikł to wtedy dawałam

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:13   #4712
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Jacieee dobrze gada, ze mnie instruktor, ba kierowca jak z koziej worek na kartofle. Tż będzie startował a nagrody są fajne . No i za punkt honoru wziął sobie udowodnić, że zasłużył na zeszłoroczne miejsce. Oby mu się udało .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:16   #4713
Kolina
Zadomowienie

cześć

wszystkim dzisiejszym solenizantom i dla tych wczorajszych i jeszcze wcześniejszych - STO LAT!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
...
Pogoda się popsuła. A my jedziemy do zakopca w środę, mam masę obaw jak sara zniesie podróż 6h, pobyt no i ze spaniem problem bo nie mamy łóżeczka turystycznego, nigdy nie spała ze mną w łóżku..
właśnie wróciliśmy z Zakopanego - podczas pobytu nie mieliśmy łóżeczka, spal z nami, bardziej niż brak łóżeczka dokuczył nam brak wanienki - mieliśmy problem z kąpielą pod prysznicem takiego malucha - szczególnie mycie głowy to był problem

wzieliśmy wózek spacerowy na pompowanych kołach (z kompletu z gondolą), wybieralismy trasy gdzie można bylo dotrzec wózkiem - to był dobry wybór, cały dzień łazilismy, mały spał kiedy chciał, był na rękach jak chcial, bawił się, wygodnie dla nas i dla niego
Stary 2012-05-07, 11:37   #4714
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
pytanie czy będą wjeżdżać do miasta bo z A4 za lotniskiem się zjeżdza i omija cały Kraków(przynajmniej ja tak jeżdżę do zakopca ). Chyba,że mają swoją trasę to musi nam powiedzieć sama zainteresowana
Ja mieszkam na obrzezach, nie w centrum. Zreszta jak jada a4, to musza przejezdzac kolo mnie (zjazd Łagiewniki), a nastepny to zjazd na Zakopane.

A w ogole to witam.

I usmiechy dla dzisiejszych swietujacych i wczorajszej Mamad.

Telik udanych wakacji!

A dla zainteresowanych: szkarlatyne ma Wiki poki co. Za niecaly miesiac wczasy, zdaza sie wychorowac?

Edytowane przez AgaGuernsey
Czas edycji: 2012-05-07 o 11:39
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:42   #4715
Marina1
Zakorzenienie

na szybko, bo z małym na reku- aga u nas trwała szkarlatyna u igora równiusieńkie 3 tygodnie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:45   #4716
DaKaro
Zadomowienie

Witam kobietki .

Ale się nam pogoda zepsuła .

Telik Patik Marinka śliczne jesteście.

Marlenko mnie się bardzo podoba ta sukienka ze zdjęcie. Pięknie podkreśla Twoją opaleniznę, ja bym ją założyła .

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
aaaa i poproszę o Wasze kciuki, są magiczne, jutro jade do kliniki stomatologiczno-chirurgicznej wyrwać 8, ale to nie taka prosta sprawa, musza mi rozciąc dziąsło, przeciąć kość i rozwiercić ta 8 i wyciągać po kawałku bo tak rośnie,że ni hu hu nie wyjdzie sama, boję się jak cholera, już na sama mysl mam mokre dłonie, mam na 15 i ściskajcie kciuki bardzo prosze,żeby nie bolało, iżeby szybko poszło

Cytat:
No i ponarzekałam sobie, a w gruncie rzeczy dzień był cudowny i udany. Tymuś już nie jest poganinem Zdjęć nie mam na razie oprócz tych z
Teściowa rzeczywiście zachowała się, jakby Tymek był jakąś rzeczą - "mam i nie oddam". Najgorsze jest to, że na wszystkich zdjęciach będzie...Ale i tak za piękną i udaną uroczystość.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 11:46   #4717
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ja mieszkam na obrzezach, nie w centrum. Zreszta jak jada a4, to musza przejezdzac kolo mnie (zjazd Łagiewniki), a nastepny to zjazd na Zakopane.

A dla zainteresowanych: szkarlatyne ma Wiki poki co. Za niecaly miesiac wczasy, zdaza sie wychorowac?
no to ma super okazję skorzystac z pomocy

a co do szkarlatyny nie pomogę bo nie wiem ile trwa
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 11:56   #4718
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
a dwa, ze duzo czasu spedzamy teraz na dworze/polu - pochwale sie moze przy okazji, ze kupilam sobie ogrodek dzialkowy, a za dwa dni jak przejde obowiazkowy kurs na dzialkowca (!) to bede dzialkowcem pelna geba
widze że kolejna dziełkowiczka gratuluje!!!

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki . Dwa porody przeżyłaś to i z zębem dasz radę! Tak poważnie to mnie to też niebawem czeka, ale strach jakby mniejszy.
szczerze mowiac mnie bolala szczeka dluzej i mocniej niz TAM po porodach... bylam miesiac na przeciwbólowych a tydzien nawet jesc nie moglam, bo szczekoscisk mialam (łyzki nie dałam nawt rady wepchnąć). a pani chirurg szczekowa mi wyrywała. na szczescie tylko jeden tak dał popalić, reszta wychodziła normalnie

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie takie kocykowe przytulanki? Doświdczone mamy-sprawdzają sie??????
http://allegro.pl/listing.php/search...category=11763[COLOR="Silver"]
ja mam i mała uwielbia sie nim miziać przed snem

Stary 2012-05-07, 12:06   #4719
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja oznajmiam wszem i wobec że właśnie koncze puisać prace mgr - zostało mi napisać zakończenie i takie pierdółki typu spis bibliografii tabel rysunków itd - jutro oddaje pierwsza wersję do oceny i jak zaakceptuje to 20 czerwca się bronię byle do wakacji

A poza tym Beatko serdeczne gratulacje! Dopiero teraz zauważyłam, że będziesz mieć drugiego bejbika!

Cytat:
ja z tych co muszą żyć w stadzie i źle im w samotności
Mam tak samo. Rano teście polecieli do Anglii, TŻt w pracy i powiem Wam, że zaczynam tęsknić za .

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Pojechałam do nich tylko na chwilę bo cały dzionek spędziliśmy u moich rodziców, a ona w pół godziny potrafiła mi podnieść ciśnienie.
W dużym skrócie: moja teściowa "targowała się" ze swoją kuzynką, czyj wnuczek jest lepszy, który więcej potrafi itp. Na koniec stwierdziła, że Dominik to jednak nie jest dobry bo nie potrafi sam się bawić przez półtorej godziny
W k u r z y ł a m się strasznie. Powiedziałam, że nie ma niedobrych dzieci, a Dominik jest najlepszy i wyszłam.
Na koniec teściowa chciała go wziąć na ręcę, ale Dominik się od niej odwrócił Widać, że jej się głupio zrobiło przed rodziną, że wnusio do niej rąk nie wyciąga. Później już jak wszyscy pojechali to gadała do niego, że się nie popisał, że jak on tak mógł. No głupia baba
WTF??? Każde dziecko jest inne, ale jednocześnie najukochańsze - jak w ogóle można się tak zachowywać?

Malwinka
Stary 2012-05-07, 12:10   #4720
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

A poza tym Beatko serdeczne gratulacje! Dopiero teraz zauważyłam, że będziesz mieć drugiego bejbika!

CO?? Coś mnie ominęło????

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:16   #4721
Marina1
Zakorzenienie

E, niee BEatka nie jest w ciąży. Coś się pokręciło Dakaro
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:17   #4722
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
E, niee BEatka nie jest w ciąży. Coś się pokręciło Dakaro
aaaa juz myslalam ze bedzie wiadomosc dnia, i ze tez mnie cos ominelo a jestem na biezaco
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 12:18   #4723
iustyna1
Wtajemniczenie

Jacieeeee Twoja to pobija nawet moją... Ja bym nie była tak delikatna jak Ty . Usłyszałaby, że niedobra to jest babcia Domka nie on . Dodałabym rowniez, że nie rozumiem jak można tak mówić o swoim wnuku a licytacje, które dziecko jest "lepsze" są dziecinne .

Kiełkuje mi w doniczkach na dworze bazylia, majeranek, mięta i lubczyk . W przyszłym roku zrobimy ogródek .

Monia masz większą działkę, niż nasza działka na której stoi dom . Będziesz mogła poszaleć z uprawami na niej .

Zuza wczoraj pierwszy raz jechała w foteliku 9-36 kg .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-05-07, 12:23   #4724
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
aaaa juz myslalam ze bedzie wiadomosc dnia, i ze tez mnie cos ominelo a jestem na biezaco
No właśnie, ja też jestem na bieżąco , ale myślałam, że pomimo to coś mnie ominęło.

Jeszcze ze 20 min. i jadę do domku-najpierw jeszcze zarejestruję psa, bo już to robię od bardzo dawna

Stronczek, nie dodawałaś jeszcze ,,ponownych mamuś", nie? czy źle patrzę?

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-05-07 o 12:25
Stary 2012-05-07, 12:30   #4725
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Stronczek, nie dodawałaś jeszcze ,,ponownych mamuś", nie? czy źle patrzę?
Jeszcze nie, zrobie od nowej czesci
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 12:30   #4726
83monia
Zakorzenienie

justyna - a moze cos pokrecilam... ale duza jest wiec moze nie! ogolnie chce zeby na niej bylo duzo trawy i troche innych warzywek. drzewa juz sa i moze 1 tylko dodam (bo chyba sliwka zmarzła). no i czaje sie zeby czarny bez zasadzic. monia soki bedzie robic jesienia najbardziej sie napaliłam na zrobienie skalniaka -ogródka ziołowego...

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-05-07 o 12:31
Stary 2012-05-07, 12:35   #4727
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Jeszcze nie, zrobie od nowej czesci

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
justyna - a moze cos pokrecilam... ale duza jest wiec moze nie! ogolnie chce zeby na niej bylo duzo trawy i troche innych warzywek. drzewa juz sa i moze 1 tylko dodam (bo chyba sliwka zmarzła). no i czaje sie zeby czarny bez zasadzic. monia soki bedzie robic jesienia najbardziej sie napaliłam na zrobienie skalniaka -ogródka ziołowego...
super masz plany
ja to nie mam ręki, ani weny, do takich działkowych sprawteściowie mają dzialkę, dosyć często tam jesteśmy, ale ja nie lubie ,, grzebać" w ziemi, może co innego jakby to było moje

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-07, 12:35   #4728
DaKaro
Zadomowienie

Dziewczyny, sorki, ale zasiałam propagandę (Beatko nie bij). Spojrzałam na suwaczki na których było "Juleńka" i "Dzidziuś" i automatycznie pomyślałam o Julce Beatki, a to Julka Oliweczki. Ale wtopa .

P.S. Obym Beatce nie wykrakała .

Malwinka
Stary 2012-05-07, 12:36   #4729
isiaok
Rozeznanie

Przekonałyscie mnie
kupuje garnuszek!
beatagratuluje napisanej pracy!Oby zakończenie poszło migiem i trzymam kciuki za obrone
83moniato posyłaj pomysły z tym skalniakiem bo sama niedługo wybieram sie na targ po zioła

Wszystko co posadziłam wzeszło!!!Zapomniał am sie pochwalic
rzodkiewka,koperek-wszystko!
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-07, 12:37   #4730
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, sorki, ale zasiałam propagandę (Beatko nie bij). Spojrzałam na suwaczki na których było "Juleńka" i "Dzidziuś" i automatycznie pomyślałam o Julce Beatki, a to Julka Oliweczki. Ale wtopa .

P.S. Obym Beatce nie wykrakała .
tak myślałam, że to o mnie chodziło
Cytat:

klask i:

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-05-07, 12:41   #4731
iustyna1
Wtajemniczenie

Monia nic nie pomyliłaś, nasza działka mieszkalna jest malutka
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-05-07, 13:25   #4732
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Przekonałyscie mnie
kupuje garnuszek!
beatagratuluje napisanej pracy!Oby zakończenie poszło migiem i trzymam kciuki za obrone
83moniato posyłaj pomysły z tym skalniakiem bo sama niedługo wybieram sie na targ po zioła

tu własnie takie cuda widziałam i stąd czerpię inspirację http://forumogrodnicze.info/viewtopi...=291&start=112 (wypowiedz LilaRose z 6 sty 2010, o 20:40 )

Stary 2012-05-07, 13:34   #4733
brumek
Zakorzenienie

Lena, Nikoś, Patryk - sto lat

Dzień dobry
Głowa mi pęka, ledwo na oczy patrzę. A za oknem leje i tylko 8 stopni, niezły dzień się zapowiada

Dzięki Wam wszystkim za cieple słowa i wspólne narzekania na teściowe Już emocje opadły, ale przykro mi że nie będę mieć prawie żadnych pamiątek w postaci naszych zdjęć z Tymusiem
Tylko zdjęcoa z kościoła będą, ale dostanę je chyba najwcześniej jutro.

Cytat:
ja oznajmiam wszem i wobec że właśnie koncze puisać prace mgr - zostało mi napisać zakończenie i takie pierdółki typu spis bibliografii tabel rysunków itd - jutro oddaje pierwsza wersję do oceny i jak zaakceptuje to 20 czerwca się bronię byle do wakacji
Świetnie, gratulacje!
Ładnie się ostatni spinacie, dziewczyny, bo to już chyba 3 skończona praca w ciągu tygodnia

Cytat:
za udane chrzciny i pokłony za cierpliwość ja absolutnie nie wytrzymałabym takiej sytuacji i stanowczo zakończyła monopol wiadomej pani na Tymka
nie wyobrażam sobie takiego gadania i nie dziwię się ,że Ci to sprawia przykrość , też bym wyraziła swoje zdanie w tej kwestii, ja rozumiem zażartować raz na jakiś czas ale takie zachowanie to przesada.Super , że Tymuś taki dzielny
Ja nie potrafię jej nic ostrego powiedzieć... Tzn gdyby coś nie tak robiła to powiedziałabym, ale tak go zabrać żeby dać komuś innemu, to mi głupio

Cytat:
Zakochałam sie w Tobie
Nie Ty jedna

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Telik, Isiaok ten nasz ślub, to miało właśnie być małe przyjęcie na ogrodzie. Takie na 20-25 osób. Tylko, że kredyt musimy wziąć na inny cel a ślub miał być przy okazji nadmiaru ( ) gotówki.
Czego? To takie przypadki występują w naturze?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Bylismy na weekend u moich rodziców. Pogoda się udała, Mały zadowolony - chyba najbardziej cieszył się, że mógł pomęczyć trochę pieski Kotki mniej go interesowały, krów się bał, ale szczekający piesek, który go potem lizał był the best
A jak dziadkowie reagowali na wnuczka? Zachwyceni? Bo oni bardzo rzadko go widują, prawda?
I powiedz, jak mąż zniósł wizytę u teściów? Marudził?

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brawa się mamie należą za przygotowanie pysznego jedzenia. Tymek pięknie sobie poradził. A faktycznie się nie popisała, może właśnie o te zdjęcia chodziło? Żeby mieć ich jak najwięcej z wnuczkiem? A takich zagrywek z płaczącym dzieckiem też nie lubię.
Chciałam prosić o zdjęcia, ale patrząc na to co wytłuszczone już milczę.
I słusznie, bo to mój czuły punkt teraz jest

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
nie wiem czy zdarze do was wejsc dzisiaj Kochane
(jeszce koncze pisanine do pracy)
wiec przesyłam buziolki
trzymajcie kciuki za Jasia cierpliwosc podczas podrózy
Jak to nie zajrzysz?
Ale bierzesz tam iPada, prawda?
Teliczku słodki i Jasiu piękny - spokojnej, krótkiej i miłej podróży życzę i cuuuuuudwonego wypoczynku Wyplażuj się za mnie też, ok?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Brumek gratuluję udanych chrzcin Przeprawy z babciami nie są mi obce, więc tym bardziej współczuję.
Jak się czujesz jako pełnoetatowy pracownik, a nie na urlopie? (dobrze pamiętam, że "wróciłaś" dziś do pracy?)
Dzięki za pamięć Jeszcze rano niby wszystko się zapowiadało ok, a teraz sytuacja się na maxa skomplikowała. Opisze Wam potem.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
W dużym skrócie: moja teściowa "targowała się" ze swoją kuzynką, czyj wnuczek jest lepszy, który więcej potrafi itp. Na koniec stwierdziła, że Dominik to jednak nie jest dobry bo nie potrafi sam się bawić przez półtorej godziny
W k u r z y ł a m się strasznie. Powiedziałam, że nie ma niedobrych dzieci, a Dominik jest najlepszy i wyszłam.
Kretynka bez taktu Jak jej się wnuczek nie podoba, to nie powinna go w ogóle widywać. Po co jej taki nieudany

Mój teść też byle tylko się pochwalić przed kimś. Zresztą on WSZYSTKO w swoim życiu robi na pokaz! Jak byliśmy teraz i u nich na działce, to zadzwonił po wszystkich sąsiadów żeby przyszli. Teściowa marudziła, ze po co, że będzie musiała przy gościach skakać, zamiast się wnuczkiem nacieszyć. A on na to, że musi zaprosić, pokazać wnuka, bo inaczej mogliby sobie pomyśleć, że jakiś nieudany
Czasem mam wrażenie, że on może kochać tylko takie :udane" dziecko. Że gdyby nasz synek był chory, upośledzony, to wstydziłby się go i na pewno rodzinie i znajomym nie pokazywał. W zasadzie jestem tego pewna. A to cholernie smutna świadomość.
Stary 2012-05-07, 13:36   #4734
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
brumek gratuluje udanego chrztu Tymka, brawa dla bohatera dnia za to,że był taki dzielny, dla mamy, że przygotowała takie pyszności a dla teściowej Nie rozumiem takiego zachowania. W ogóle na podstawie obserwacji babć Ali, stwierdziłam ostatnio, że babcie to egoistki. Tylko ich potrzeby, ich racje, ich postępowania są najważniejsze, najlepsze. I najlepszy tekst, który przyprawia mnie o ciarki "bo one są od rozpieszczania".
!
Jeszcze w mamach./teściówkach nie znosze tego, że ciągle chcą trzymać na rękach. Dziecko woli łazić, bawić się na podłodze, a ona na siłe na ręcei tylko by bujała. A to już nie noworodek. On chce sam. A ona go jak lakę traktuje.

Cytat:
Brumek chyba czytałam relacje z moich chrzcin Ewa tez bez drzemek cudna do 20, tez mama przygotowała góre pysznego jedzenia, tez Ewa nigdy nie była tyle noszona, tylko u mnie w role weszła moja mama
doskonale Cie rozumiem...ja nawet wieczorem zadzwoniłam do przeprosic, że nie mogła sie nacieszyc wnuczka
Tż mnie opierniczył, ze nie zareagowałam, strasznie mi było głupio-nastepnego dnia spakowalismy Ewe i pojechaliśmy do na cały dzien
Może Twoja mama jest moją teściową, co? Bo jakbym o tej samej osobie czytała

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
My też mamy imprezę, 2.6 brat marka się żeni. I mam (odwieczny zresztą ) dylemat, bo nie mam co na siebie włożyć :P znaczy mam małą czarną, w sumie raz ubraną, i mam też taką spódnicę. Myślicie, że może być spódnica na wesele? bo szkoda mi wydawać pieniądze na coś, co włożę raz. To nie ekonomiczne
Tylko nie mam zielonego pojęcia co do niej dobrać w razie czego.
Może wkleję, i pomożecie co?
Spódnica niezła (już sobie w niej Ciebie wyobrażam i reakcje facetów na to ), ale też nie mam pomysłu co do niej. Dobrze ze dziewczyny podpowiadają
Za to w tej sukience z drugiego zdjęcia jak dla mnie wyglądasz przepięknie i tak mega zgrabnie Więc jak ze spódnicą nie wymyślisz, to wskakuj w sukienkę bez obaw Mi się strasznie podoba!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Ale fura!!!!!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
no działka ma chyba 500m kwadratowych z tego co pamietam. dla mnie duża i juz planuje co na niej posadze, gdzie bedzie piaskownica i zjezdzalnia z hustawka dla dzieci. robie tez ogródek z ziołami
To taki akuraciek :ehek: Moja mama ma przy domu działkę 450 m i można już pobiegać, porosztawiać leżaki itp, mieć i drzewka i kwiatki i duży trawnik, a jednocześnie nie urobić się jak wół chociażby przy koszeniu czy grabieniu

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Teściowa rzeczywiście zachowała się, jakby Tymek był jakąś rzeczą - "mam i nie oddam". Najgorsze jest to, że na wszystkich zdjęciach będzie...Ale i tak za piękną i udaną uroczystość.
Otóż to, tarafiłaś w sedno
Stary 2012-05-07, 13:47   #4735
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

eeeeeee chyba ja sama o tym nie wiem

ale moja mina - bezcenna jak przeczytałam Twojego posta

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:51   #4736
Natka_
Zakorzenienie

Witam

Brumku super, że chrzciny się udały
A teściowej zachowanie zostawię bez komentarza...

Telik a Wy jak zwykle piękni Janek taki elegancki fiu fiuu

Jacieee teraz to chyba serio jej ten krem na zmarszczki kupisz, co?

Patik dla wygody lepiej kup łóżeczko, albo faktycznie skorzystaj z pomocy Agi

Telik spokojnej podróży

Marzenko musiałam przoczyć, że Borys jest u rodziców. Tyle razy się zastanawiałam jak godzisz Hanię z wyprowadzaniem psiaka. Miałam pytać, ale zapominałam

Marinko booogini, miód malina Dziewczyny dobrze radzą z tą bluzką

Iustyna będę trzymała kciuki za męża!

Aaniu jak nadgarstek?

Isiaok znajomi mają gąsienicięi szczerze to szału nie ma, myślę że garnuszek lepszy

Meszsares działkowiczu

Monia dużą masz tą działkę

Beatko za daleko już zaszło z nią, wszędzie są jej pieczątki itd. Teraz zrobiła tak jak powinno być to znowu w starostwie problemy
Ogólnie chodzi o rury gazociągowe, których nie ma (nigdy tam gazu nie było!). Jakiś pajac naniósł je na mapy i widnieje jakby tam był i dom nie może na nich stać...
W ogóle mam wrażenie, że ta Pani, która się tym zajmuje szuka dziury w calym. Ahh dużo pisania...

A napisania pracy gratuluję

A tutaj macie Domka z ostatnich dni. W zeszły weekend byliśmy w Wiśle na obiedzie i spacerze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120429_162155.jpg (243,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120429_184749.jpg (94,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120429_174047 - Kopia.jpg (288,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120506_172138.jpg (106,5 KB, 32 załadowań)
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:51   #4737
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie potrafię jej nic ostrego powiedzieć... Tzn gdyby coś nie tak robiła to powiedziałabym, ale tak go zabrać żeby dać komuś innemu, to mi głupio

no ale dla mnie to przypisane dziecka tylko sobie juz jest tym "robieniem coś nie tak"

Cytat:
Jeszcze w mamach./teściówkach nie znosze tego, że ciągle chcą trzymać na rękach. Dziecko woli łazić, bawić się na podłodze, a ona na siłe na ręcei tylko by bujała. A to już nie noworodek. On chce sam. A ona go jak lakę traktuje.
oj skąd ja to znam i jak ja tego nie lubię tyle,że ja mówię na głos ze tak mają nie robić (i efekty już widać ) zupełnie nie rozumiem skąd ta potrzeba noszenia
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-07, 13:57   #4738
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:

Widzisz jak Ci humor poprawiłam .

Natka Domek miodzio .

Moja królewna właśnie wstała - i nie zdążyłam dokończyć pracy zaliczeniowej .

Malwinka
Stary 2012-05-07, 14:09   #4739
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

ja bedąc w domu jadłam dość sporo bo smakowało mi. i maż do mnie mówi "no bo monia teraz musi jesc za dwoje" (chodziło mu o to że karmię piersią jeszzce to musze sie i dla kini odzywiac). mojej mamie prawie łyzka na ziemię spadla z wrazenia i pyta drzacym głosem "ja czyms nie wiem? ", ja na to że ja też nie wiem o niczym

Stary 2012-05-07, 14:14   #4740
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
A jak dziadkowie reagowali na wnuczka? Zachwyceni? Bo oni bardzo rzadko go widują, prawda?
I powiedz, jak mąż zniósł wizytę u teściów? Marudził?
Dziadkowie zadowoleni. I brat specjalnie z rodziną przyjechał, a drugiego sami odwiedziliśmy (maja tą małą Natalkę). A jeszcze wcześniej u mojego dziadka byliśmy. Wszyscy się cieszą. ja, gdy tam jestem, to nie czuję, że tam nie mieszkam. Patryk był trochę onieśmielony, ale jak się oswoił, to świetnie się bawił - tym bardziej, że tyle nowego do zwiedzania i zabawki inne (dziadki mają takie duże pudło zabawek - ale w końcu przy piatce wnuków trzeba).
A mąż tu niby marudzi, a jak tam jedziemy, to nie wygląda na niezadowolonego. Może dlatego, że on uwielbia mleko prosto od krowy i tam je pije litrami? I na pewno lepiej się tam śpi, chłodniejsze noce, powietrze takie rześkie, szum rzeki zamiast szumu ulicy... Balismy się korków, bo niby koniec długiego weekendu, a zakopianka pusta prawie była
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości