Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-18, 09:16   #4711
Katsiasta
Rozeznanie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Nie ukrywam, sukienka jest okropna i według mnie też dosyć nieodpowiednia, ale aż tak mnie w oczy nie kole, bo widziałam w internecie o wiele gorsze zdjęcia sukien ślubnych - i założę się, że każda z Was również.
Stary 2012-06-18, 09:22   #4712
nicRu
maszyna, nie człowiek

Wg mnie dobór stroju na ślub, wesele czy studniówkę obnaża jednak sposób myślenia człowieka. Na wszystkie te uroczystości - bo nie chce mi się umniejszać rangi studniówki - jednak zawsze obowiązywał strój elegancki... To, że teraz jako suknię wieczorową dopuszcza się nie tylko stroje balowe ale i mała czarną nie oznacza, że jest to mini do dekoltu, a dekolt ma do pasa (chyba któraś wklejała fotki dziewczyn z ukraińskich bodajże bali? balów? maturalnych). Owszem, jest większa swoboda, można poszaleć kolorem, krojem, na wesele ubrać z kolei letnią sukienkę w kwiaty tak samo jak i elegancki kostium, ale wciąż trzeba mieć na uwadze, że jest to miejsce publiczne nieco różniące się od plaży a także od prywatnego zacisza jakim jest sypialnia

Z sypialnianych rozwalaczy widziałam wczoraj dziewczynę, która miała bluzkę rozcięta po bokach i włożone końce tej, hm, płachty w spodnie. Na szczęście miała raczej czysty biustonosz....
Stary 2012-06-18, 09:55   #4713
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CruelOrchid Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie rozumiem całego tego tłumaczenia ekspedientek z ich lenistwa. To jest praca a nie jakieś "widzi mi się" kogo obsługiwać kogo nie.
Dobra, bo widzę, że zaczynają się nadinterpretacje chodziło mi o to, że pewnie każda taka ekspedientka ma swoje (lepsze lub gorsze) obserwacje według których to ta mniej odpicowana klientela częściej zawraca im tyłek i nic nie kupuje. Frustrację z tego powodu ewentualnie mogę zrozumieć, zwłaszcza, że pracownicy sklepów z ubraniami czy perfumerii to nie tylko chamskie paniusie, które czują się lepsze od klientki w trampkach, bo pracują w "prestiżowym" miejscu i mają zniżki pracownicze. Bynajmniej nie bronię ignorowania tudzież aroganckiego traktowania klienta, zwłaszcza, że (jak prawie każdej osobie, która wypowiedziała się tutaj na ten temat) zdarzyło mi się czegoś takiego doświadczyć. Dla przykładu, zrobiona ze dwa lata temu scena w Housie, gdzie po wejściu zaczęłam piszczeć w bramkach i okazało się, że w poprzednim sklepie nie odpięto jednego zabezpieczenia. Pan ekspedient w bardzo bezczelny sposób oskarżył mnie o kradzież, jednocześnie twierdząc, że "jego nie obchodzi, co ja tam sobie robię w innych sklepach", mimo pokazania paragonów. Facet został grzecznie poinformowany, że w mojej osobie ten salon klienta już nie znajdzie
Cytat:
Napisane przez Ofca w Wielkim Miescie Pokaż wiadomość
A mnie rozwala jej pozowanie. Widać, że ma parcie na bycie modelką, ale pozowanie z wiecznie rozdziawioną twarzą a'la Anja Rubik średnio jej wychodzi. Poza tym moim zdaniem jej zdjęcia (szczególnie że wygląda na jakieś 14 lat) są zbyt prowokacyjne i dwuznaczne (chyba że to ze mną jest coś nie tak)...
http://eveetlacaroline.files.wordpre...pg?w=640&h=853
http://eveetlacaroline.files.wordpre...pg?w=640&h=480 wtf?
Strasznie mnie odrzuca to jej rozbieranie się na zdjęciach, ale obawiam się, że taki sposób pozowania wypatrzyła na sesjach zdjęciowych zachodnich gwiazdek typu Rihanna. Zastanawia mnie, kto robi jej takie zdjęcia, bo chyba tym sposobem przyzwala na to, żeby lądowały w sieci...Mama? Chłopak? Przyjaciółka?

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Mnie się z boczkami to skojarzyło.. http://allegro.pl/biala-suknia-slubn...406561618.html
Nie ogarniam idei wyzywającej sukni ślubnej...wierzę, że bywają gorsze, ale po co? No chyba, że nawet wiążąc się z jednym facetem na całe (?) życie ktoś ma potrzebę kuszenia w specyficznym stylu "sexi dziuni z osiedla"

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
To tak naprawdę zależy od owłosienia. Ja też mam blond włosy, ale na nogach miałam ich dużo i było je widać. Jak ktoś ma rzadkie blond, krótkie czy coś i naprawdę ich nie widać to spoko. Ale rozwala mnie chodzenie w nieogolonych nogach tak jak ja wczoraj np. poszłam ze znajomą na zakupy. Ja nie ubieram krótkich spodenek bo nogi miałam nieogolone, poza tym przy mojej figurze są nie na miejscu, a koleżanka ubrała takie bardzo krótkie i do tego nieogolone całe nogi. normalnie goli, ale podejrzewam że się jej nie chciało przejechać kilka razy maszynką. To jest dla mnie straszne. Jak ja zauważam już włosy na nogach u kogoś, to jest źle. W ogóle teraz tak ciepło się robi to można zauważyć nieogolone nogi czy pachy. Na basenach za niedługo zacznie się sezon na owłosione bożeny.
Nic mi nie mów chodzę na basen w ramach wf na uczelni i aż nazbyt często widuję dziewczyny, którym albo co nie co wystaje, albo mają sporo owłosienia na części ud. Mogę zrozumieć, że ktoś nie ma ochoty się golić, ale niech chociaż raz w tygodniu wydepiluje te części ciała, które wystawia na widok publiczny...

Widziałam wczoraj w tramwaju dziewczynę w podartych, "dżinsowych" legginsach. Co ciekawe, pod spód założyła drugie - z czarnej, podartej koronki. Do tego miała obcisłe białe body, które albo było rozpięte, albo mocno naciągnięte, bo z legginsów wystawała ta część na nogawki

Edytowane przez agneshelene
Czas edycji: 2012-06-18 o 09:56
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 10:26   #4714
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Ofca w Wielkim Miescie
A mnie rozwala jej pozowanie. Widać, że ma parcie na bycie modelką, ale pozowanie z wiecznie rozdziawioną twarzą a'la Anja Rubik średnio jej wychodzi. Poza tym moim zdaniem jej zdjęcia (szczególnie że wygląda na jakieś 14 lat) są zbyt prowokacyjne i dwuznaczne (chyba że to ze mną jest coś nie tak)...
http://eveetlacaroline.files.wor dpre...pg?w=640&h=853
http://eveetlacaroline.files.wor dpre...pg?w=640&h=480 wtf?
Raj dla pedofila. I to jeszcze dobrowolny.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 14:17   #4715
klaustynka
Zadomowienie

Od dłuższego czasu zastanawiam się, czy Charlize Mystery jest aż tak bardzo podobna do Agnieszki Dygant, czy po prostu mam jakieś schizy..?
Stary 2012-06-18, 14:41   #4716
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaustynka Pokaż wiadomość
Od dłuższego czasu zastanawiam się, czy Charlize Mystery jest aż tak bardzo podobna do Agnieszki Dygant, czy po prostu mam jakieś schizy..?
Mnie tam ona nikogo nie przypomina. Przypomina mi natomiast osobe schorowana bo na taką wyląda....I te jej ślepe podązanie za modą, ogolnie nie lubie jej oglądać
Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 14:46   #4717
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez klaustynka Pokaż wiadomość
Coś w tym jest chociaż akurat za jej blogiem nie przepadam.
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-18, 15:06   #4718
klaustynka
Zadomowienie

Według mnie blog CM jest nudny, ale z takich nudnych blogów można dowiedzieć się, co jest modne, właśnie dzięki ich ślepemu podążaniu za modą
Stary 2012-06-18, 16:07   #4719
trudna sprawa
BAN stały

Oglądam czasem CM, co by popatrzeć na te chudziutkie nóżki... Ale fakt, mi też trochę przypomina Agnieszkę Dygant
trudna sprawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 16:58   #4720
201801022117
Konto usunięte

Dziś na mieście widziałam dziewczynę w dżinsach, balerinkach, i... białych bawełnianych skarpetkach.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 17:12   #4721
trudna sprawa
BAN stały

Białe to nic, moja koleżanka ostatnio paradowała w jasnych balerinkach i zielonych skarpetkach, takich baaardzo rzucających się w oczy
trudna sprawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 17:20   #4722
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 17:34   #4723
cattt
Mrs Mrau

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 859_1.jpg (37,4 KB, 411 załadowań)
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 17:43   #4724
a34
Zakorzenienie

Trudno dobrać nierozwalającą bieliznę pod prześwitujące rzeczy, akurat cielista pod białe to jedyna rozsądna opcja.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 18:25   #4725
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 18:36   #4726
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Trudno dobrać nierozwalającą bieliznę pod prześwitujące rzeczy, akurat cielista pod białe to jedyna rozsądna opcja.
Dlatego mnie rozwalają wszelkie przezroczyste i koronkowo-przejrzyste ciuchy Albo świecisz gaciami, albo wyglądasz jakbyś gołe ciało owinęła firanką, no bomba
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 18:43   #4727
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Dlatego mnie rozwalają wszelkie przezroczyste i koronkowo-przejrzyste ciuchy Albo świecisz gaciami, albo wyglądasz jakbyś gołe ciało owinęła firanką, no bomba
to takie seksy ja tylko nie lubię kolorowej i białej bielizny pod przezroczystymi czy białymi ciuchami, jak cieliste majtki to może być ; p

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 18:43   #4728
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
cieliste ok, ale zeby zaraz stringi? to ja juz wole ogladac, z dwojga zlego, ladne majtki .

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
dlatego proponuje tez opcje ostatnia: w ogole takich spodni/spodnicy/sukienki nie zakladac. i problem z glowy (a raczej z d*py).
Stary 2012-06-18, 18:54   #4729
tosiajola
Rozeznanie

Widziałam dzisiaj dziewczynę, która miała tak dużo różu na policzkach, że po prostu szok! Jeszcze ten róz taki ciemny, a miala dość jasną karnację. Chyba całe opakowanie zuzyła...to wyglądało przerażająco.
W ogole zauwazyłam, że sporo osob przesadza z tego typu kosmetykami albo nakłada w złym miejscu. Przecież to (według mnie) ma przypominać naturalny rumieniec i tak prezentuje się najlepiej, a nie plamę, która wygląda jakby ktoś dostał uczulenia albo co...

Hermann Hesse

Edytowane przez tosiajola
Czas edycji: 2012-06-18 o 18:57
tosiajola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-18, 19:08   #4730
Nerchie
Zakorzenienie

albo jak taka lalka porcelanowa z okrągłymi plamami różowymi

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 19:24   #4731
Dzejd
Raczkowanie

A ja nigdy nie zrozumiem dziewczyn, które przychodzą w czasie sesji na egzaminy jakby co najmniej wróciły z nocnej zmiany na rurze. Co z tego, ze maja np.czarna spódniczkę i biała bluzkę?
Jak ta spódnica ledwo zakrywa tyłek a do tego bluzka jest wycięta z głębokim dekoltem? Czy takie dziewczyny nie widza, ze obowiązuje coś takiego jak strój odpowiednio dobrany do okazji? Bo, taki strój jaki one preferują raczej nie jest przychylnie uznawany przez wykładowców. A można ubrać się równie kobieco, ale z klasa. Spódnice tzw. tuby dopasowane do kolan, ładnie podkreślają figurę oraz biodra i do tego elegancka biała bluzka i buty na obcasie. No, ale widocznie takie dziewczyny wolą za wszelka cenę zwracać uwagę mężczyzn niż z gustem i jak to przystało do okoliczności ubrać się odpowiednio na egzaminy w czasie sesji.
Stary 2012-06-18, 19:32   #4732
reverse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzejd Pokaż wiadomość
A ja nigdy nie zrozumiem dziewczyn, które przychodzą w czasie sesji na egzaminy jakby co najmniej wróciły z nocnej zmiany na rurze. Co z tego, ze maja np.czarna spódniczkę i biała bluzkę?
Jak ta spódnica ledwo zakrywa tyłek a do tego bluzka jest wycięta z głębokim dekoltem? Czy takie dziewczyny nie widza, ze obowiązuje coś takiego jak strój odpowiednio dobrany do okazji? Bo, taki strój jaki one preferują raczej nie jest przychylnie uznawany przez wykładowców. A można ubrać się równie kobieco, ale z klasa. Spódnice tzw. tuby dopasowane do kolan, ładnie podkreślają figurę oraz biodra i do tego elegancka biała bluzka i buty na obcasie. No, ale widocznie takie dziewczyny wolą za wszelka cenę zwracać uwagę mężczyzn niż z gustem i jak to przystało do okoliczności ubrać się odpowiednio na egzaminy w czasie sesji.
Też mnie to dziwi... A przy okazji tego tematu mam pytanie: dziwnie będzie wyglądać, jak pójdę na egzamin w spódnicy i bez rajstop?
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 19:35   #4733
Dzejd
Raczkowanie

I muszę jeszcze dodać o uroczo eksponowanych pośladkach w legginsach, które już większość dziewczyn na ulicy traktuje jak zwykle spodnie i ubiera do nich krótkie bluzki. To ja uważam, po co nam te tuniki robią w sklepach? Skoro wystarczy zwykły top ubrać i legginsy i mieć pupę na widoku wszystkich. Kiedyś widziałam dziewczynę ubrana w prześwitujące panterkowe legginsy do tego różowe stringi , czarna koronkowa , prześwitującą bluzka i stanik w panterkowy wzór również oraz do tego dużo złotej biżuterii i rzecz jasna złote szpilki no i żeby dopełnić kuszący widok dużo tapety łącznie z różowymi cieniami i plackami różu na policzkach, czarne długie farbowane włosy i opalenizna wprost ze solarium. Jak idąc za nią myślałam, ze rzucę się pod najbliższy autobus. Jak dla mnie widok jej trzęsącej się pupy na boki nie był wcale apetyczny, a wręcz nie smaczny i lepiej byłoby jej jakby zakryła ją tunikom.
No, ale co ja tam się znam, jestem tylko kobietą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-18, 19:40   #4734
kosovitz
Chimay

dziś widziałam dziewczynę w leginsach w panterkę o długości do kolan a na to szorty w kratkę, na pewno w ten gorąc tyłek jej nie zmarł

http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id...&s=&b=1#koment

czy ktoś oprócz mnie widzi tu Kasię Tusk?

Zagłosuj na Paczkomat
kosovitz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 19:41   #4735
Dzejd
Raczkowanie

reverse wiesz co, jak mamy takie upały po 30 stopni, to aż strach opiekać się w rajstopach. Ja sama mam egzamin w piątek i chyba też ma być upał, więc może zdecyduje się na spódnicę do kolan bez rajstop.
Ale, ja mam egzamin pisemny a no ustnym to znowu wykładowcy inaczej patrzą. No, sama już nie wiem, najlepiej będzie jak się też wypowiedzą inne dziewczyny na ten temat.
Stary 2012-06-18, 19:42   #4736
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez Dzejd Pokaż wiadomość
I muszę jeszcze dodać o uroczo eksponowanych pośladkach w legginsach, które już większość dziewczyn na ulicy traktuje jak zwykle spodnie i ubiera do nich krótkie bluzki. To ja uważam, po co nam te tuniki robią w sklepach? Skoro wystarczy zwykły top ubrać i legginsy i mieć pupę na widoku wszystkich. Kiedyś widziałam dziewczynę ubrana w prześwitujące panterkowe legginsy do tego różowe stringi , czarna koronkowa , prześwitującą bluzka i stanik w panterkowy wzór również oraz do tego dużo złotej biżuterii i rzecz jasna złote szpilki no i żeby dopełnić kuszący widok dużo tapety łącznie z różowymi cieniami i plackami różu na policzkach, czarne długie farbowane włosy i opalenizna wprost ze solarium. Jak idąc za nią myślałam, ze rzucę się pod najbliższy autobus. Jak dla mnie widok jej trzęsącej się pupy na boki nie był wcale apetyczny, a wręcz nie smaczny i lepiej byłoby jej jakby zakryła ją tunikom.
No, ale co ja tam się znam, jestem tylko kobietą
A tam, wiadomo, że tak gadasz, bo jesteś hejterem. Zazdrościsz :P
Stary 2012-06-18, 19:52   #4737
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kosovitz Pokaż wiadomość
http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id...&s=&b=1#koment

czy ktoś oprócz mnie widzi tu Kasię Tusk?
O słodki jeżu! Lekarze medycyny estetycznej powinni czasem odmawiać robienia zastrzyków z botoksu czy czego tam...

Widziałam dzisiaj dziewczynę w brudnobiałej bluzce z materiału a la pielucha tetrowa, spod której prześwitywał oczowalny różowy stanik. Wiem, że to takie feszyn, wakacyjne, Szarliz poleca i w ogóle, ale i tak tego nie ogarniam
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 19:55   #4738
Dzejd
Raczkowanie

No, tak wiadomo, właśnie mnie wykryłaś zazdrościłam jej tych pośladków i w ogolę tego wszystkie. Taka lacha była z niej, że aż palce lizać.
Sam gust i pierwsza klasa. Chyba też się na taka przerobie, tak aby mój Tż padł na zawał serca jak mnie zobaczy i potem inne będą z zawistnym wzrokiem patrzyć na mnie na ulicy
Stary 2012-06-18, 20:03   #4739
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
O słodki jeżu! Lekarze medycyny estetycznej powinni czasem odmawiać robienia zastrzyków z botoksu czy czego tam...

Widziałam dzisiaj dziewczynę w brudnobiałej bluzce z materiału a la pielucha tetrowa, spod której prześwitywał oczowalny różowy stanik. Wiem, że to takie feszyn, wakacyjne, Szarliz poleca i w ogóle, ale i tak tego nie ogarniam
Nos ma straszny! Rozwala mnie, gdy medycyna estetyczna zamiast upiększać, szpeci.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 20:07   #4740
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Też mnie to dziwi... A przy okazji tego tematu mam pytanie: dziwnie będzie wyglądać, jak pójdę na egzamin w spódnicy i bez rajstop?
Moim zdaniem jak są upały, to nie ma co z siebie robić ascety i spokojnie można zakładać spódnicę na gołe nogi Ja już po egzaminach, tylko obrona mi została w poniedziałek, ale jak będą upały, to na pewno nie będę zakładała rajstop Ważne, że spódnica/ sukienka jest za kolano

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości