Koty część IV - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-07, 19:25   #4711
malenstwo5
Wtajemniczenie

Dot.: Koty część IV

Za moment ponadrabiam
Czy jest wedlug Was jakas roznica miedzy karma Applaws dla kociat, a zwykla karma Applaws ? porownalam sklady i roznicy nie widze zadnej..

http://www.zooplus.ie/shop/cats/dry_...applaws/136613
http://www.zooplus.ie/shop/cats/dry_...applaws/136608

Moje koty maja sie dobrze, mialy cos z oczami, ale dostawaly antybiotyk i juz jest ok.

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 19:42   #4712
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
Za moment ponadrabiam
Czy jest wedlug Was jakas roznica miedzy karma Applaws dla kociat, a zwykla karma Applaws ? porownalam sklady i roznicy nie widze zadnej..

http://www.zooplus.ie/shop/cats/dry_...applaws/136613
http://www.zooplus.ie/shop/cats/dry_...applaws/136608

Moje koty maja sie dobrze, mialy cos z oczami, ale dostawaly antybiotyk i juz jest ok.
ta dla kociat ma malenkie chrupki (moj ja je), dla doroslych moze ma wieksze?
Stary 2012-07-07, 19:47   #4713
malenstwo5
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
ta dla kociat ma malenkie chrupki (moj ja je), dla doroslych moze ma wieksze?
hmm to moze nie zrobi im to jakiejs wiekszej roznicy, bo wolalabym zeby jadly tego kurczakowo-lososiowego. No i chcialam im zamowic z zooplus na dniach, a ten dla kociat jest out of stock teraz.
I koniecznie musze im kupic zamykana kuwete i fontanne, bo one malo pija.

Spi teraz oboje obok mnie. Albert na biurku miedzy moimi rekami, a laptopem. Hektor na moich udach. <3

Edytowane przez malenstwo5
Czas edycji: 2012-07-07 o 19:48
malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-07, 20:00   #4714
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez malenstwo5 Pokaż wiadomość
Za moment ponadrabiam
Różnice są.

Cytat:
Napisane przez Applaws dla kociąt suchy
DRY KITTEN FOOD
CHICKEN

Composition:

Dry Chicken Meat Meal (min. 58%), Dry Potato (min. 10%), Chicken Mince (min. 9%), Poultry Oil (min. 7%, source of omega 6), Poultry Gravy (min. 3%), Beet Pulp (min. 3%), Dry Whole Eggs (min. 3%), Salmon Oil (min. 2.6% source of Omega 3, EPA & DHA), Brewers Dried Yeast, Cellulose Plant Fibre (min. 1%), Minerals, Cranberry Extract, Sodium Chloride, Calcium Carbonate, Seaweed/Kelp, Cranberry, DL-Methionine, Potassium Chloride, Yucca Extract, Citrus Extract, Rosemary Extract.
Additives:

Nutritional Additives: Vitamin A (retinyl acetate) 25,305 IU/kg, Vitamin D3 (cholecalciferol) 1,745 IU/kg, Vitamin E (alpha-tocopherol acetate) 558 IU/kg; Trace Elements: Selenium from Sodium Selenite 0.13 mg/kg, Iodine from Calcium Iodate Anhydrous 1.75mg/kg, Iron from Ferrous Sulphate Monohydrate 61 mg, Copper from Cupric Sulphate Pentahydrate 9mg/kg, Manganese from Manganous Sulphate Monohydrate 26mg/kg, Zinc from Zinc Sulphate Monohydrate 140 mg/kg. Technological Additives: Tocopherol rich extracts of natural origin.
Analytical Constituents:

Protein 48%, Crude Oils and Fats 21%, Crude Fibres 3%, Inorganic Matter 9.9%, Calcium 2.0%, Phosphorous 1.5%, Taurine 2000 mg/kg, <10.5% Carbohydrates
No added artificial colourants, flavourings or preservatives.
Available in 400g, 2kg & 7.5kg sizes.

Cytat:
Napisane przez Applaws łososiowy suchy

DRY CAT FOOD
CHICKEN & SALMON

Composition:

Dry Chicken Meat Meal (min. 47%), Dry Salmon Meat Meal (min. 19%), Dry Potato (min. 4%), Poultry Oil (min. 8%, source of omega 6), Poultry Gravy (min. 4%), Salmon Oil (min. 3%, source of omega 3), Beet Pulp (min. 3%), Dry Whole Eggs (min. 3%), Brewers Dried Yeast, Cellulose Plant Fibre, Minerals, Sodium Chloride, Calcium Carbonate, Seaweed/Kelp, Cranberry, DL-Methionine, Potassium Chloride, Yucca Extract, Citrus Extract, Rosemary Extract.
Additives:

Nutritional Additives: Vitamin A (retinyl acetate) 26,852 IU/kg, Vitamin D3 (cholecalciferol) 1,852 IU/kg, Vitamin E (alpha-tocopherol acetate) 593 IU/kg; Trace Elements: : Selenium from Sodium Selenite 0.13 mg/kg, Iodine from Calcium Iodate Anhydrous 1.75mg/kg, Iron from Ferrous Sulphate Monohydrate 61 mg, Copper from Cupric Sulphate Pentahydrate 9mg/kg, Manganese from Manganous Sulphate Monohydrate 26mg/kg, Zinc from Zinc Sulphate Monohydrate 140 mg/kg. Technological Additives: Tocopherol rich extracts of natural origin.
Analytical Constituents:

Protein 47%, Crude Oils and Fats 19.7%, Crude Fibres 3%, Inorganic Matter 10%, Calcium 2.1%, Phosphorous 1.4%, Taurine 2000 mg/kg, <12.5% Carbohydrates
No added artificial colourants, flavourings or preservatives. Contains natural taurine from meat.
Available in 400g, 2kg & 7.5kg sizes.

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 19:29   #4715
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
Ta fundacja radzi maluchy do schroniska zawozić dobrze wiedzieć Miejmy nadzieję, że chociaż z tym schroniskiem współpracują
hm, może nie mieli innej możliwości, mieli polecić, żeby Morenica nic nie robiła ? chyba lepiej, żeby kociaki trafiły do schroniska, niż żeby zdziczały na podwórku

Cytat:
Napisane przez danutam Pokaż wiadomość
Dziewczyny wariuje. Mój Muki dziś zaczął krwawić z ptaszka tzn jakieś pół godziny temu obudził się zszedł z kanapy i nakapał na posadzkę ale nie siusiał oczywiście jedziemy do weterynarza ale dopiero jutro o 16 dziś już nie przyjmuje. W żełądku wszystko mi lata sama w to nie wierzę mam nadzieję, że to nie SUK nawet nie chcę myśleć, że możemy go stracić jak Charliego on 12 będzie miał 4 m-ce dostaje tylko royala w zeszłym tygodniu byliśmy na szczepieniu i wszystko było ok a teraz to. Jestem przerażona i załamana mam nadzieję, że to tyko incydent i obędzie się na strachu
trzymamy kciuki, może tylko przeziębił sobie pęcherz

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 19:57   #4716
Malla
Nie depcze krokusów

Ale oni mają przepełnienie, kociaki mają tam małe szanse! Wydawało mi się, że przekażą wskazówki, jak je przechować w bezpiecznym miejscu i szukać domu...
Stary 2012-07-08, 20:57   #4717
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Napisane przez danutam Pokaż wiadomość
Dziewczyny wariuje. Mój Muki dziś zaczął krwawić z ptaszka tzn jakieś pół godziny temu obudził się zszedł z kanapy i nakapał na posadzkę ale nie siusiał oczywiście jedziemy do weterynarza ale dopiero jutro o 16 dziś już nie przyjmuje. W żełądku wszystko mi lata sama w to nie wierzę mam nadzieję, że to nie SUK nawet nie chcę myśleć, że możemy go stracić jak Charliego on 12 będzie miał 4 m-ce dostaje tylko royala w zeszłym tygodniu byliśmy na szczepieniu i wszystko było ok a teraz to. Jestem przerażona i załamana mam nadzieję, że to tyko incydent i obędzie się na strachu
Weterynarzem nie jestem, ale w naszym przypadku (to znaczy przypadku Blancika) taki krwiomocz oznaczał zapalenie pęcherza. Kot prawdopodobnie nawet nie czuje że mu coś spod ogona wylatuje (ciężki weekend miałam) Co więcej, za pierwszym razem myśleliśmy że mu przeszło, niestety po niecałym miesiącu był nawrót. Dobrze by było gdyby wet sprawdził siki kota pod kątem osadu w moczu czy innych anomalii.

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-09, 08:40   #4718
Chorea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Jeśli masz taką możliwość, wstaw kuwetę do łazienki. Naprawdę. Za jakiś czas to docenisz

Często tak jest, że kiedy w domu są goście, kot 'musi' pilnie skorzystać.

Miałam kuwetę w rogu kuchni- nigdy więcej w innym pomieszczeniu niż łazienka
Niestety nie mam takiej mozliwosci (mala lazienka niestety i to jeszcze holenderska, czyli zamiast przysznica jest spad wiec woda wszedzie.)

Ale kotek ma swój oddzielny pokój (wlasciwie nasz pokój hobbistyczno-naukowy), do kuwetki robi bez problemu (poza ta mala wpadka na poczatku), niezealeznie czy jestesmy w poblizu. Toaleta jest zamknieta od góry (czytalam duzo negatywnych opinii ze koty nie chca do niej wchodzic ale Watson nie widzi problemu nawet jsli któres z nas jest w pokoju)

Jeszcze raz dziekuje wam za wszystkie porady
Watson wyszedl sam z pokoju i przyszedl do nas w sobote
I jest wrecz obrzydliwym wulkanem energii, jak juz przyszedl to wsciekal sie do 2 w nocy biegal, skrobal, skakal - az sie przestraszylam ze sasiedzi z dolu przybiegna ze skarga (bo oni jacys dziwni sa) wiec zaczelam sie z nim bawic, bo gdzies znalazlam zeby to robic to on sie zmeczy. Bawilam sie godzine i nic! Taki wariat. A za szczególne miejsce do pieszczot upodobal sobie moja szyje, na której regularnie siada
Chorea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 08:48   #4719
Malla
Nie depcze krokusów

Hihi, nie łudź się, że maluch się zmęczy. Te małe diabły tylko udają, że śpią, a w rzeczywistości usypiana jest nasza czujność, a one brykają do woli!
Stary 2012-07-09, 10:27   #4720
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Watson co imię to lepsze
W temacie spania na szyi, to jest to słodkie, ale trochę... niebezpieczne? od siebie mogę uprzedzić, żeby ściągnąć z siebie kociaka kiedy taaak słitaśnie wpatruje się w oczy, u mnie zawsze oznaczało to, że poluje na rzęsy oczywiście rozczulona wpatrywałam się w niego też, dopóki nie skoczył mi z pazurkami do twarzy

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:36   #4721
Anitast
Zakorzenienie

Witajcie jaka u Was pogoda ??? u mnie bardzo goraco a moje koteczki spia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9985.jpg (54,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9990.jpg (64,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9989.jpg (54,4 KB, 19 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-09, 10:42   #4722
Malla
Nie depcze krokusów

O, u Anitast wietrzenie jajek!
Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
od siebie mogę uprzedzić, żeby ściągnąć z siebie kociaka kiedy taaak słitaśnie wpatruje się w oczy, u mnie zawsze oznaczało to, że poluje na rzęsy oczywiście rozczulona wpatrywałam się w niego też, dopóki nie skoczył mi z pazurkami do twarzy
ha, ha!
Stary 2012-07-09, 10:44   #4723
monika_sonia
KOTerator

Anitast, ale im dobrze , Giulietta dobrze sobie wygląda, widać, że przybrała na wadze, a Snoopy niebieski cudny .

Stary 2012-07-09, 10:45   #4724
marea
Wtajemniczenie

U nas też upały, przeplatane z ulewami

Mój rudy maluszek jest bardzo chory dostaje antybiotyk od ponad tygodnia i nie ma poprawy ciągle gorączkuje, temp co spadnie to znowu wzrasta, zmieniliśmy już antybiotyk na taki o szerokim spectrum działania, silny i wciąż nic. Boje się o niego, jest bardzo słaby, choć na szczęście je i ma ładne kupki. Choć mniej je, nie przybiera na wadze, wygląda jak chucherko przy rodzeństwie które ładnie rośnie. Podejrzewałam już najgorsze, FIP FELV, pojechałam nawet do innego weta na konsultacje i zbadać małemu krew, ale krew poza stanem zapalnym nic nie wykazała, wyniki są dobre, w normach. Naprawdę już nie mam pomysłów. Kupiłam Convalescence i wpychamy mu strzykawą na siłę nawet żeby się wzmocnił...
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:01   #4725
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
O, u Anitast wietrzenie jajek!
Snoopy wydmuszki wietrzy .

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez marea Pokaż wiadomość
Mój rudy maluszek jest bardzo chory
Przykro mi . Trzymam kciuki .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-09, 11:07   #4726
Anitast
Zakorzenienie

Udalo mi sie zrobic fotke rudaskom bezdomniakom , ktore przychodza dziewczynka bardziej ruda , chlopczyk jasniejszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9972.jpg (55,6 KB, 26 załadowań)
Stary 2012-07-09, 11:45   #4727
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Anitast, masz te piękności
Hah, wydmuszki to nawet lepiej, może mu tam jakiś wiaterek zahula
I jakieś insze mi się te italiańskie gacioki wydają oczy jak latarki

U mnie też ciepełko, ale nie tak parszywie jak ostatnio co nie zmienia faktu, że moje koti i tak zdechłe leżą

Kurczę, marea
Trzymamy kciuki
Dobrze, że nie widzę jak się dziecku krzywda dzieje bo już bym pewnie nad nim buczała.

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )

Edytowane przez Andriejewna
Czas edycji: 2012-07-09 o 11:48
Stary 2012-07-09, 12:04   #4728
Chorea
Raczkowanie

Marea, trzymam kciuki ze bedzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Hihi, nie łudź się, że maluch się zmęczy. Te małe diabły tylko udają, że śpią, a w rzeczywistości usypiana jest nasza czujność, a one brykają do woli!
To jest jakas masakra Nie spodziewalam sie w zyciu takiego szaleju, zeby to to sie jeszcze czyms bawilo, a to nie - biega po kanapie przez pol godziny

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
Watson co imię to lepsze
W temacie spania na szyi, to jest to słodkie, ale trochę... niebezpieczne? od siebie mogę uprzedzić, żeby ściągnąć z siebie kociaka kiedy taaak słitaśnie wpatruje się w oczy, u mnie zawsze oznaczało to, że poluje na rzęsy oczywiście rozczulona wpatrywałam się w niego też, dopóki nie skoczył mi z pazurkami do twarzy
Wiesz co, on nie spi na szyi - po prostu kiedy ma ochote na pieszczote wlazi na kanape (ja z reguly siedze na kanapie :P) i mizia mi sie o szyje
Chorea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 12:22   #4729
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Napisane przez Chorea Pokaż wiadomość
(...)
To jest jakas masakra Nie spodziewalam sie w zyciu takiego szaleju, zeby to to sie jeszcze czyms bawilo, a to nie - biega po kanapie przez pol godziny

Wiesz co, on nie spi na szyi - po prostu kiedy ma ochote na pieszczote wlazi na kanape (ja z reguly siedze na kanapie :P) i mizia mi sie o szyje
Właśnie mi się przypomniało, że Srajtek jak był mały to gonił swój ogon

Aha aha, to luz
Słodkie są takie mizianki! Jeszcze szczególnie latem jak na wilgotnej skórze zostają kępki kłaków

Moja mamuśka zawsze Tygrysa sobie układała wokół szyi i się cieszyła, że jej się tak słodko wisiorkiem bawi, mina jej zrzedła jak w końcu drapieżca zapolował

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2012-07-09, 16:39   #4730
Lenka 91
Zadomowienie

moją Nensi dzisiaj udziabała osa ledwo dała se żądło wyjąć ze szczątkami osy dzwoniłam do weta jak spuchnie mam przyjechać po zastrzyk sterydowy... biedna moja niuńka tak liże sie teraz i łapką trze

Nensi 22.09.11 jest ze mną od 11.11.11

6.08.2014r.

Lenka 91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 17:06   #4731
monika_sonia
KOTerator

Ojej . Sonię też użądliła raz, ale nie spuchła, tylko się śliniła i była taka nieswoja. Będzie dobrze.

Stary 2012-07-09, 17:18   #4732
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Ojej . Sonię też użądliła raz, ale nie spuchła, tylko się śliniła i była taka nieswoja. Będzie dobrze.
moja leży smutna w kącie pod łóżkiem i co jakiś czas trze łapką

6.08.2014r.

Stary 2012-07-09, 17:22   #4733
monika_sonia
KOTerator

Pamiętasz? Sonię w język użądliła na spacerze i było ok na następny dzień. Wet jej wyciągnął żądło i tyle.
Jak to się stało, w domu czy była na spacerku?
Ma rankę, ma trochę spuchnięte?
Nie chcesz dla świętego spokoju jechać do weta?

Stary 2012-07-09, 17:32   #4734
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętasz? Sonię w język użądliła na spacerze i było ok na następny dzień. Wet jej wyciągnął żądło i tyle.
Jak to się stało, w domu czy była na spacerku?
Ma rankę, ma trochę spuchnięte?
Nie chcesz dla świętego spokoju jechać do weta?
na balkonie była i zaczęła pewnie atakować ją bo osa sama nie ma w zwyczaju żądlić tylko w chwili zagrożenia. Byłam w pokoju i słyszę że ona strasznie hałasuje na balkonie poleciałam a ona łapką paca osę (nawet nie zauważyłam ze ta osa już byla w połowie i była martwa) no i zabrałam małą do domu a ona zacząła sie dziwnie lizać po pyszczku u łapką trzeć obserwowałam ją czy moze nie zjadła czegoś i nagle zobaczyłam spod łapki pupę osy.. i sie wystraszyłam ze moze ose zjadła ale po ok 5 min ona przyszła do mnie ja patrze a ze szczęki jej żądło z kawałkiem tyłka wystaje :/ wzięłam pęsetę odkaziłam ją i wyjęłam żądło i od razu za telefon do weta. Babka powiedziała ze dobrze ze wyjęłam żądło i mam poczekać czy będzie jakaś reakcja w stylu czy spuchnie jak tak mam przyjechać

6.08.2014r.

Stary 2012-07-09, 17:39   #4735
monika_sonia
KOTerator

Tak mi się wydaje, że gdyby miała spuchnąć to już by spuchła. Nie ślini się?

Stary 2012-07-09, 18:13   #4736
KrystynaO
Rozeznanie

Desperacko szukam dobrej duszy, która zaopiekuje się moją koteczką Terry przez 3 tygodnie w Krakowie, odpłatnie.
Terrusia jest przemiłą 7-letnią istotką z poważną niewydolnością nerek, na lekach i kroplówkach, co ~10 dni.
Bardzo będę wdzięczna za pomoc, wiadomości, mam nadzieję dobre, proszę przesłać na prywatną skrzynkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg terusia.jpg (73,2 KB, 19 załadowań)
KrystynaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 18:16   #4737
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Tak mi się wydaje, że gdyby miała spuchnąć to już by spuchła. Nie ślini się?
nie ślini się spokojnie sobie śpi i dała mi buźkę pooglądać wszystko jest dobrze

6.08.2014r.

Stary 2012-07-09, 18:58   #4738
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka 91 Pokaż wiadomość
nie ślini się spokojnie sobie śpi i dała mi buźkę pooglądać wszystko jest dobrze
no to super niezła zawodniczka z Nensi, za osy się brać

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 19:18   #4739
monika_sonia
KOTerator

Kurde no, zamiast Feliwaya przyszło coś na pchły dla psa, a ta małpa syczy, zanim złożę reklamację i przyślą co trzeba to wieki miną, wrr .

Stary 2012-07-09, 19:24   #4740
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
no to super niezła zawodniczka z Nensi, za osy się brać
mam nadzieję że ma nauczkę na całe swoje kocie życie i zostawi takie bzyczki w spokoju i tak jak pańcia będzie od nich uciekać

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Kurde no, zamiast Feliwaya przyszło coś na pchły dla psa, a ta małpa syczy, zanim złożę reklamację i przyślą co trzeba to wieki miną, wrr .
biedna ta twoja ślicznotka

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Anitast Pokaż wiadomość
Udalo mi sie zrobic fotke rudaskom bezdomniakom , ktore przychodza dziewczynka bardziej ruda , chlopczyk jasniejszy
jakie słodkie maleństwa jak to dobrze że są takie duszyczki jak ty i takim pięknościom biednym pomagają

6.08.2014r.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości