|
|
#4711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty część IV
Za moment ponadrabiam
![]() Czy jest wedlug Was jakas roznica miedzy karma Applaws dla kociat, a zwykla karma Applaws ? porownalam sklady i roznicy nie widze zadnej.. http://www.zooplus.ie/shop/cats/dry_...applaws/136613 http://www.zooplus.ie/shop/cats/dry_...applaws/136608 Moje koty maja sie dobrze, mialy cos z oczami, ale dostawaly antybiotyk i juz jest ok.
|
#4712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I koniecznie musze im kupic zamykana kuwete i fontanne, bo one malo pija. Spi teraz oboje obok mnie. Albert na biurku miedzy moimi rekami, a laptopem. Hektor na moich udach. <3
<3 Edytowane przez malenstwo5 Czas edycji: 2012-07-07 o 20:48 |
|
|
|
|
#4714 | |||
|
KOTerator
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4716 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ale oni mają przepełnienie, kociaki mają tam małe szanse! Wydawało mi się, że przekażą wskazówki, jak je przechować w bezpiecznym miejscu i szukać domu...
|
|
#4717 | |
|
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
(ciężki weekend miałam) Co więcej, za pierwszym razem myśleliśmy że mu przeszło, niestety po niecałym miesiącu był nawrót. Dobrze by było gdyby wet sprawdził siki kota pod kątem osadu w moczu czy innych anomalii.
|
|
|
#4718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale kotek ma swój oddzielny pokój (wlasciwie nasz pokój hobbistyczno-naukowy), do kuwetki robi bez problemu (poza ta mala wpadka na poczatku ), niezealeznie czy jestesmy w poblizu. Toaleta jest zamknieta od góry (czytalam duzo negatywnych opinii ze koty nie chca do niej wchodzic ale Watson nie widzi problemu nawet jsli któres z nas jest w pokoju )Jeszcze raz dziekuje wam za wszystkie porady Watson wyszedl sam z pokoju i przyszedl do nas w sobote I jest wrecz obrzydliwym wulkanem energii, jak juz przyszedl to wsciekal sie do 2 w nocy biegal, skrobal, skakal - az sie przestraszylam ze sasiedzi z dolu przybiegna ze skarga (bo oni jacys dziwni sa ) wiec zaczelam sie z nim bawic, bo gdzies znalazlam zeby to robic to on sie zmeczy. Bawilam sie godzine i nic! Taki wariat. A za szczególne miejsce do pieszczot upodobal sobie moja szyje, na której regularnie siada |
|
|
|
|
#4719 |
|
Nie depcze krokusów
|
Hihi, nie łudź się, że maluch się zmęczy. Te małe diabły tylko udają, że śpią, a w rzeczywistości usypiana jest nasza czujność, a one brykają do woli!
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Watson
co imię to lepsze ![]() W temacie spania na szyi, to jest to słodkie, ale trochę... niebezpieczne? od siebie mogę uprzedzić, żeby ściągnąć z siebie kociaka kiedy taaak słitaśnie wpatruje się w oczy, u mnie zawsze oznaczało to, że poluje na rzęsy oczywiście rozczulona wpatrywałam się w niego też, dopóki nie skoczył mi z pazurkami do twarzy
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
|
#4722 |
|
Nie depcze krokusów
|
O, u Anitast wietrzenie jajek!
ha, ha!
|
|
#4723 |
|
KOTerator
|
Anitast, ale im dobrze
, Giulietta dobrze sobie wygląda, widać, że przybrała na wadze, a Snoopy niebieski cudny .
|
|
|
|
#4724 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też upały, przeplatane z ulewami
![]() Mój rudy maluszek jest bardzo chory dostaje antybiotyk od ponad tygodnia i nie ma poprawy ciągle gorączkuje, temp co spadnie to znowu wzrasta, zmieniliśmy już antybiotyk na taki o szerokim spectrum działania, silny i wciąż nic. Boje się o niego, jest bardzo słaby, choć na szczęście je i ma ładne kupki. Choć mniej je, nie przybiera na wadze, wygląda jak chucherko przy rodzeństwie które ładnie rośnie. Podejrzewałam już najgorsze, FIP FELV, pojechałam nawet do innego weta na konsultacje i zbadać małemu krew, ale krew poza stanem zapalnym nic nie wykazała, wyniki są dobre, w normach. Naprawdę już nie mam pomysłów. Kupiłam Convalescence i wpychamy mu strzykawą na siłę nawet żeby się wzmocnił...
|
|
|
|
#4725 |
|
KOTerator
|
Snoopy wydmuszki wietrzy
.---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Przykro mi . Trzymam kciuki .
|
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Udalo mi sie zrobic fotke rudaskom bezdomniakom , ktore przychodza
dziewczynka bardziej ruda , chlopczyk jasniejszy
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Anitast, masz te piękności
Hah, wydmuszki to nawet lepiej, może mu tam jakiś wiaterek zahula ![]() I jakieś insze mi się te italiańskie gacioki wydają oczy jak latarki ![]() U mnie też ciepełko, ale nie tak parszywie jak ostatnio ![]() Kurczę, marea ![]() Trzymamy kciuki ![]() Dobrze, że nie widzę jak się dziecku krzywda dzieje bo już bym pewnie nad nim buczała. Edytowane przez Andriejewna Czas edycji: 2012-07-09 o 12:48 |
|
|
|
#4728 | ||
|
Raczkowanie
|
Marea, trzymam kciuki ze bedzie dobrze!
Cytat:
Nie spodziewalam sie w zyciu takiego szaleju, zeby to to sie jeszcze czyms bawilo, a to nie - biega po kanapie przez pol godziny![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha aha, to luz Słodkie są takie mizianki! Jeszcze szczególnie latem jak na wilgotnej skórze zostają kępki kłaków ![]() Moja mamuśka zawsze Tygrysa sobie układała wokół szyi i się cieszyła, że jej się tak słodko wisiorkiem bawi, mina jej zrzedła jak w końcu drapieżca zapolował |
|
|
|
|
#4730 |
|
Zadomowienie
|
moją Nensi dzisiaj udziabała osa
ledwo dała se żądło wyjąć ze szczątkami osy
|
#4731 |
|
KOTerator
|
Ojej
. Sonię też użądliła raz, ale nie spuchła, tylko się śliniła i była taka nieswoja. Będzie dobrze.
|
|
|
|
#4732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4733 |
|
KOTerator
|
Pamiętasz? Sonię w język użądliła na spacerze i było ok na następny dzień. Wet jej wyciągnął żądło i tyle.
Jak to się stało, w domu czy była na spacerku? Ma rankę, ma trochę spuchnięte? Nie chcesz dla świętego spokoju jechać do weta? |
|
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
na balkonie była i zaczęła pewnie atakować ją bo osa sama nie ma w zwyczaju żądlić tylko w chwili zagrożenia. Byłam w pokoju i słyszę że ona strasznie hałasuje na balkonie poleciałam a ona łapką paca osę (nawet nie zauważyłam ze ta osa już byla w połowie i była martwa) no i zabrałam małą do domu a ona zacząła sie dziwnie lizać po pyszczku u łapką trzeć obserwowałam ją czy moze nie zjadła czegoś i nagle zobaczyłam spod łapki pupę osy.. i sie wystraszyłam ze moze ose zjadła ale po ok 5 min ona przyszła do mnie ja patrze a ze szczęki jej żądło z kawałkiem tyłka wystaje :/ wzięłam pęsetę odkaziłam ją i wyjęłam żądło i od razu za telefon do weta. Babka powiedziała ze dobrze ze wyjęłam żądło i mam poczekać czy będzie jakaś reakcja w stylu czy spuchnie jak tak mam przyjechać
|
#4735 |
|
KOTerator
|
Tak mi się wydaje, że gdyby miała spuchnąć to już by spuchła. Nie ślini się?
|
|
|
|
#4736 |
|
Rozeznanie
|
Desperacko szukam dobrej duszy, która zaopiekuje się moją koteczką Terry przez 3 tygodnie w Krakowie, odpłatnie.
Terrusia jest przemiłą 7-letnią istotką z poważną niewydolnością nerek, na lekach i kroplówkach, co ~10 dni. Bardzo będę wdzięczna za pomoc, wiadomości, mam nadzieję dobre, proszę przesłać na prywatną skrzynkę. |
|
|
|
#4737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4739 |
|
KOTerator
|
Kurde no, zamiast Feliwaya przyszło coś na pchły dla psa, a ta małpa syczy, zanim złożę reklamację i przyślą co trzeba to wieki miną, wrr
|
|
|
|
#4740 | ||
|
Zadomowienie
|
mam nadzieję że ma nauczkę na całe swoje kocie życie i zostawi takie bzyczki w spokoju i tak jak pańcia będzie od nich uciekać
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
jak to dobrze że są takie duszyczki jak ty i takim pięknościom biednym pomagają
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

dobrze wiedzieć
Miejmy nadzieję, że chociaż z tym schroniskiem współpracują

(ciężki weekend miałam) Co więcej, za pierwszym razem myśleliśmy że mu przeszło, niestety po niecałym miesiącu był nawrót. Dobrze by było gdyby wet sprawdził siki kota pod kątem osadu w moczu czy innych anomalii.

co imię to lepsze
od siebie mogę uprzedzić, żeby ściągnąć z siebie kociaka kiedy taaak słitaśnie wpatruje się w oczy, u mnie zawsze oznaczało to, że poluje na rzęsy
oczywiście rozczulona wpatrywałam się w niego też, dopóki nie skoczył mi z pazurkami do twarzy 

dostaje antybiotyk od ponad tygodnia i nie ma poprawy