|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Moze kazda karmi z dala od komputera
DOCZEKALAM SIE DZIS KILKU SWIADOMYCH USMIECHOW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cześć mamuśki
![]() Muszę się dziś pochwalić naszą nocką ![]() ![]() ![]() ![]() Po śniadaniu jedziemy do koleżanki Madzi którą poznała w szpitalu ![]()
#4713 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wczoraj byłyśmy na wyprawie w poszukiwaniu sukni ślubnej dla chrzestnej Gabi ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
Hej,
jestem jestem, tylko malujemy farbkami od godziny ![]() Zia a tak jakoś uważam ,że jednak pozycja leżąca jest bardziej właściwa dla dziecka, szczególnie do spania ,gdyby pozycja taka w pionie , embrionalna była najlepsza do spania ( a śpimy 1/3 doby) to by raczej producenci łóżek to wykorzystali, ale widocznie kręgosłup na płasko odpoczywa najlepiej, nie slyszałam,żeby otropedzi spali w hamakach ![]() ![]() Widzę ,że ładne nocki za nami, u nas też ok.Zaraz się biorę za oczyszczanie Niny z farby i idziemy na dłuuuugie wychodne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za wizytę u lekarza ![]()
![]() |
#4717 | |
Raczkowanie
|
Monia strasznie współczuję z powodu Ivorka
![]() Cytat:
Agabi Gabryś jest taki wesoły Karolca Ewelinka jest przesłodka ![]() Natkulec Madzia wygląda jak laleczka i śliczne ma te buciki (aż się szkoda robi że sie nie ma dziewczynki) ale w końcu nic straconego ![]() Zariah jakie piękne zdjęcia, ty wyglądasz rewelacyjnie dziewczyny masakra! wczoraj na garażu siedział nam BOCIAN; wołam do męża "dawaj wiatrówkę" (taka strzelbę) a bociek czując powage sytuacji sruuuuuuuuu i odleciał jak Boga kocham zestrzeliłabym dziada, w du pie miałabym ochrone ptaków
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez se tego nie moge doczekac! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nowaken, ty to jestes ranny ptaszek! O ktorej normalnie wstajesz? Bo ja ucze Anie ze dzien zaczyna sie o 7 ![]() Cytat:
Ania tez ostatnie dwa dni robi przymiarki do usmiechu ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zadomowienie
|
Cześć Dzieweczki!
U nas nocka rewelacyjnie... Hania jadła o 23.30, potem o 4.30 i spała do 7.30... a obudziła się tylko dlatego, że Ją matka wydarła z łóżeczka na karmienie, bo zaspała na wizytę u ortopedy ![]() W sumie byłam przekonana, że mnie Mała po 6 obudzi bo będzie głodna, a Ona sobie w najlepsze spała... i tym oto sposobem wybraliśmy się w 30min razem z karmieniem i przewijaniem... i nawet zdążyłam wejść pod prysznic... Ortopeda kazał nam szeroko Hanię pieluchować (choć kiepsko to widzę przy takich upałach) i masować nóżki codziennie... No i kazał, żeby Hania spała na brzuchu na żebkę, a Ona nie lubi spać na brzuszku... chyba jakoś Ją muszę przekonać... No i kolejną kontrolę mamy za 2 miesiące... Badał nas lekarz - Arab i szczerze mówiąc nie wszystko zrozumiałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4721 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4724 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My bylismy wczoraj z Adasiem na USG stawow bioderkowych - wizyta moze z 5 minut a 70 zł mniej ![]() A i przedwczoraj byla u mnie pielegniarka srodowiskowa - zrobila mi niespodzianke rano a w domu mialam burdel ze ho ho. Najpierw polozna chodzila - 5 czy 6 razy a teraz ta pielegniarka powiedziala ze bedzie co 3 miesiace przychodzic....Wy tez macie takie wizyty?? A i za nami 2 rocznica slubu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Monia, doczytalam wczoraj , ze jednak bede u Was nowe pieski, nawet 2 ![]() Banalnie to zabrzmi , ale czas naprawde leczy rany! ![]() Natkulec -. super nocka ![]() Tikki, wow - cudnie z usmiechami, zobaczysz ze bedziesz ten dzien pamietac do konca zycia ![]() AAlegna - trzymam kciuki za spacer! Powodzenia! Nowaken, to charczenie ti masz na mysli takie chrumkanie jak (za przeproszeniem) swinka? Bo Viki tak robi tez i nie wiem jak dlugo bedzie tak robic ![]() podobno to normalne bo niemowleta maja niedojrzala krtan, tak ktos chyba pisal tutaj. Dzien dobry! My sobie pospalysmy do 9 ![]() ![]() I teraz Viki znowu spi ![]() Kochana moja, a pisalam jednego dnia o usmiechach rano do mnie jak sie obudzi, no wiec od 3 dni jest tak codziennie, wiec sa to na 100% swiadome usmiech juz! No i nie chcialam pisac zeby nie zapeszyc, ale napisze - pochwale sie , co tam! Moje dziecko spi pieknie w lozeczku, po karmieniu odkladam Ja i nawe jesli nie zasnie przy karmieniu to szybciutko sama zapada w sen ![]() Nawet jesli zasnie na rekach czy gdzie indziej, to moge Ja odlozyc do kolyski badz lozeczka i spi dalej, Adas nie byl taki grzeczny ![]()
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Nowaken, MoniaHan... jestem przekonana, że to śluz Was prześladuje, ale lepiej sprawdzić u lekarza. Andrea też ciągle ma nos zatkany i charczy i jak byłam u pediatry to ją osłuchiwała i mówiła, że nie ma czym się martwić tylko czyścić nosek. U nas już z każdym dniem lepiej i Andrea mniej wymiotuje glutami, ale mam nadzieję, że już minie na dobre, bo mi jej szkoda.
Ona wszystkiego naj w 2 rocznicę ślubu! Andrea zasnęła w wózeczku na brzuchu. Ostatnio jakoś częściej sypia na brzuchu i dłużej śpi z kuli tego, że jej kończyny nie ruszają się tak intensywnie. Ale co 2 min zmienia pozycję główki. Na noc na pewno jej tak nie zostawię, bo poprzednia pozycja była z nosem w materacyk i musiałam ją przekręcić, żeby mi się nie udusiła. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Nowaken Andrea robi czasami jak osiołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W domu tez mielismy wizyte pediatry juz i mowila tez ze normalne, ale zapmnialam sie spytac jak dlugo moze tak byc! ![]() Spytaj , jesli nie zapmnisz ![]() No i - powodzenia!
![]() |
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
o kurde...biedna Andrea...
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Dziewczyny przez te kilka dni co Andrea jadła praktycznie co 1,5h to zrobiła mi się taka produkcja, że wkładki mi przemakają...ale co śmieszne - laktator nie uciągnie więcej niż 30ml. Ale nie narzekam, bo dzięki temu moja córa najada się w 20min, wypluwa cycka i usypia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |||||
Rozeznanie
|
Kochane Dzięki serdeczne za wszystkie miłe słowa
![]() Miałam być wczoraj rano ale dostałam w kość od Elizy ![]() ![]() Monia bardzo mi przykro ![]() ![]() Tynka biedaku - współczuję bo w dorosłości ta chorba daje w kość! ![]() Konia zaproszenia są śliczne i wcale nie tak łatwo je wykonać szczególnie jak ktoś ma 2 lewe łapki jak ja ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Podobno jeśli dziecko zdrowe to spoko niech sobie leży na płasko, ale jak ma jakieś problemy z napięciem mięśniowym to można mu zaszkodzić w ten sposób. Elizunia ma lekko osłabione napięcie od urodzenia. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale muszę powiedzieć, że mnie się trafił wyjątkowo spokojny egzemplarz. Więc mnie jest łatwiej.Jeśli przyjąć klasyfikację Tracy Hogg to moje dzieciątko to Średniaczek typowy. Kochany, radosny i grzeczny. Choć ma swoje zdanie i swoje humorki też ![]() Cytat:
![]() Moja też lubi na brzuchu ale staramy się ją kłaść kilka razy dziennie i coraz lepiej jej to wychodzi. Neurolog nam kazała bo to podobno pozycja wyjściowa do rozwoju. Ja do spania na brzuchu nie kładę bo się poję śmierci łóżeczkowej panicznie - nawet mam monitor oddechu w łóżeczku małej taką mam schizę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wczoraj napisać, że Andrea skończyła 6tyg. Ale ten czas zapiernicza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Rozeznanie
|
też tak słyszałam. Elizka też trochę mi charczy :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
Ewelinka też trochę charczy (ale już mniej niż po urodzeniu).
No i 9 tygodni za nami ![]()
#4735 |
Wtajemniczenie
|
Emigra Hania w lozeczku ma misie, kocyki itd. aby wlasnie nie czula sie za malutka, ale to nie dziala niestety- wlasnie licytuje na ebayu karuzelke nad lozeczko - to moze wtedy polubi spanie w nim, bo na hustawce zasypia w 5 min jak patrzy na karuzelke.
Tikki mozliwe ze u Nowakenowej ![]() uzywam kropelek - kupilam tez na ebayu sol fizjologiczna w ampulkach (bo tutaj w aptece sie nie dostanie oczywiscie), ale boje sie uzywac - bo napisane jest - ze nie mozna za mocno naciskac - aby plyn nie dostal sie do ucha srodkowego (??)...zapuszczajac do noska.Tikki a Ty wydmuchujesz Frida?? oooo - Hanka juz lezy na brzuszku...nawet 5 min!! Desia - tak bedziemy chcieli miec pieski dwa - oczywiscie nie beda takie jak Ivorek - ale pewnie tez je pokochamy. bez niego strasznie pusto i dziwnie. ale najpierw chemy troche dom doprowadzic do porzadku i ogrod i pokoj sloneczny - bo Ivorek jednak troche szkod swoim szalenstwem narobil ![]() myslimy aby miec jednego malego pieska a drugiego duzego - bo jednak mieszkamy w takim miejscu - ze ludzie sa zainteresowani i mysla ze my tu na pieniadzach spimy - a tak nie jest oczywiscie. wiec szczekajacy spory piesek nam by sie przydal. a maly piesek czasami halasu tez potrafi narobic - nawet czesciej niz te duze psiaki, wiec to bylby dobry team: maly rozdarty pies i duzy ktory wzbudzalby respekt...tylko teraz takie dwa psiaki musimy znalezc ![]() a i jeszcze Wam wczoraj chyba nie wspomnialam - ze Ivorek przyczyni sie do rozwoju nauki o jego chorobie genetycznej, na jego mozgu beda przeprowadzane badania. |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan, mi pediatra kazała wciskać ten roztwór małą strzykawką...czyli wiadomo, że ciśnienie jest większe niż z ampułki...więc nie wiem co pisze, żeby do ucha się nie dostało. Ale jak już pisałam dziecko ma leżeć na boczku a nie na plecach i od razu przekładam dziecko na brzuszek. Jak wciskam ten roztwór Andrei to od razu wylatuje drugą dziurką. Nie zawsze wydmuchuję fridą. Dopiero jak słyszę, że jest jakaś kozica.
Też mamy charczenie nosowo gardłowe. No i przez to jak już pisałam Andrea zwraca śluzem. Monia to fakt...ludzie myślą, że jak ktoś mieszka za granicą to śpi na pieniądzach ![]() ![]() Moja Peluska nie obroniłaby mieszkania. Może i szczek ma donośny, ale złodzieja wprowadziłaby do domu i jeszcze wylizała od stóp do głów ![]() Kupcie sobie Yorka...one to dopiero mają szczekanie ![]() Pelusa ma koleżankę Lunę - Labradora. Jaki to sfiksowany piesek ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Karolca gratuluję 9mies ![]() Andrea jak zasnęła w wózeczku na brzuszku to tak śpi i ani myśli budzić się na amciu na 12.00 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W UK powinno być Otrivin baby z tego co pamiętam w Bootsie dostaniesz ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Raczkowanie
|
Czesc mamuski, staram sie czytac Was na bierzaco, ale napisanie brakuje mi czasu. Obiecalam sobie doszkalac jezyki w wolnym czasie, wiec jak tylko Adas spi to sprzatam/gotuje i staram sie troszke uczyc (no i nadrabiac forum
![]() Maly jest cudowny, kazdego dnai rozczula mnei czyms do lez, nawet nie sadzilam ze dziecko moze wywolac takie uczucia... dzis zaszczycil mnie pierwszymi usmiechami ![]() Najgorsze jest to, ze nie spi na spacerach, wiec boje sie za bardzo oddalac od domu bo w kazdej chwili potrafi wszczac alarm. Sliczne macie dzieciaczki, uwielbiam przeglad maila ![]() Monia, bardzo Ci wspolczuje, dzieki Twoim opowiesciom mam wrazenie jakby znala Ivorka. Trzymajcie sie! Dziewczyny, jak organizujecie chrzciny? robicie obiad? grila? czy jeszcze inaczej? |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karolca Wam tez gratuluje 9 tygodnia ![]() ![]() ![]() ale ukrop .... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ile kosztuje taka impreza? bo u mnie z kasą krucho ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.