|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Katiem A na co ta maść? i jak sie stosuje??
dobranoc wam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
1 tytuł jest GENIALNY!!!!!!!!!
#4713 |
Zakorzenienie
|
Któraś ma jeszcze jakieś propozycje tytułu? Bo póki co to mamy:
1. Gaworzą i płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy 2. Spacerek w jesienną pluchę - Mama z wózkiem nie z brzuchem 3. Cycek, smoczek i butelka - z Maluszkami radość wielka 4. U każdej Mamy jest słodki Maluszek i co dzień brudzi dziesiątki pieluszek 5. Każda Mama ma Maluszka, każda tonie więc w pieluszkach |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Ja głosuje za 1.
Choc 4 i 5 tez są dobre |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | ||
Zadomowienie
|
Hej.
Dziękuję za życzenia imieninowe ![]() ![]() ![]() Mi troche przykro,bo niektóre osoby,które zawsze pamiętały,dziś nawet nie przysłały smsa... Kubusia od rana bolał brzuch,bo nie mógł zrobić kupy,podkarmiłam go i ubrałam i poszliśmy do Kościoła.Wytrzymał całą msze,dopiero na imprezie się obudził,pojadł i walnął kupe a raczej 3 ![]() Było nawet fajnie.Chyba polubił się z bratem ciotecznym ![]() Cytat:
Cytat:
Anesh,Dearlie gratulacje dla Waszych miesięcznych maluszków ![]() Aga_ton kciuki za Lenke ![]() Lidka miło Cię zobaczyć ![]() ![]() To tyle co pamiętam,resztę nadrobie jutro jak dam rade. Dziękuję w imieniu Angel za wszystkie odpowiedzi. A teraz to co przeszli u lekarzy... ...co do tej główki malutkie to byliśmy u 2 neurologow. pierwsza dr nas załamała bo stwierdziła, że Jagoda będzie niepełnosprawna, że jej lewa nozka i rączka dąży do niepełnosprawnosci, bo mocniej zaciska lewa raczke! rehabilitacja bynajmniej do roku.szok! wyszłam z gabinetu wstrzasnieta, bo mialam sie u niej tylko zgłosić by skontrolować podnoszenie główki bo jak byliśmy u pediatry to nie podnosiła. dr stwierdziła że cyt; jedno mija drugie sie ujawnia Trzymajmy kciuki za jutrzejszą wizytę u fizjoterapeuty ![]() Pa.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-11-25 o 22:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |||
potworkowa
|
nadrobiłam
![]() ![]() ![]() w tym tygodniu mam wizytę u endo, ciekawe czy tarczyca mi nadal dolega, czy to tylko w ciąży był problem ![]() dzisiaj o 10:55 Oliwka skończyła 3 miesiące ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pierwszy krzyk dziecka za nami i już jesteśmy mamami ![]() Idą święta, w choinkę wpatrzone maleńkie oczęta ![]() Gdy Maluch uśmiechnie się czule, znikają wszystkie bóle :P Już nie ma ciążowego brzuszka, wnet zaczną się pierwsze jabłuszka ![]() Zbliża się zima i każda mama malucha już w rękach trzyma. Smoczki, butelki, karuzele, o Maluchach rozmów tu wiele. Ciąże już za nami i jesteśmy szczęśliwymi mamami. Jesteśmy mamami - łączymy wizaż z nieprzespanymi nocami ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
To bede pierwsza. Dzien dobry. Dobrze ze dzisiaj lekarz bo chyba takiego kataru Jasiu jeszcze nie miał. Ale to mu przeszkadza tylko w jedzeniu bo noc przestał cała. Ja mam gardło zawałów i zatoki. Zdycham.
Biedna jagodka nie mi jak trafić na lekarzy konowalow. Taka diagnoza w 5 min skąd to znam. Dobrze ze wybrała sie do innego specjalisty |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
tak swoją droga to wreszcie udało mi sie.wejść.na forum z telefonu! hura! musiałam inna przeglądarkę zainstalować. ale jak na złość konczy.mi sie transfer grr. ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]() |
#4720 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie
![]() Kurcze dlaczego ja się nie kładę razem z dziećmi. Wyspałabym się w końcu. Cytat:
Angel trzymamy kciuki za malutką ![]() KAczuszka wszystkiego najlepszego dla córci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem za pierwszym tytułem ![]() Dzień Dobry ![]() jestem kompletnie niewyspana,nie wiem co stało się mojej niuni od 3 nocy wstaje o 4 i ani myśli spać a ja padam z nóg. Do tego popołudniu zasypia mi około 17 i nie ma szans jej wybudzać bo spi jak kamień,podejrzewam że przez to wstaje tak wcześnie rano ale jak zmienić jej te pory spania ![]() Teraz zasnęła a ja zamiast się położyc to zmieniłam pościel,wywiesiłam pranie jeszcze czeka mnie prasowanie,no nie umiem zasnąć w dzień ![]()
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziękujemy za życzenia i gratulacje dla naszego niemowlaka (! ![]() ![]() Tosiek dzisiaj przespał pięknie od 22:30 do 4:30. ![]() Kraven doskonale rozumiem to, o czym piszesz. Nie wiem czy pamiętasz, ale ja też bardzo przeżyłam fakt, że nie karmię piersią i długo obwiniałam się o to. Po dłuuugich dniach zamartwiania się tym, w końcu uświadomiono mi z wielu stron ( także tutaj na wątku), że najważniejsze powinno być dla mnie to, że Antoś w końcu przybiera ładnie na wadze i nie płacze z głodu. Dziś wiem, że błąd popełniono w kilku momentach, rzeczywiście mogłam być bardziej czujna, więcej dopytywać itd. Jednak staram się już tym nie zadręczać, bo pamiętam te dni wylanych łez, a jak już któraś z dziewczyn napisała... szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. ![]() ![]() Angel trzymam kciuki za Jagódkę i Ciebie. Jestem wstrząśnięta tym, jak ta pierwsza pani doktor Was potraktowała i w tak krótkim czasie postawiła tak mrożącą krew z żyłach diagnozę. Mam nadzieję, że systematyczne ćwiczenia szybciutko przyniosą efekty. Cytat:
![]() ![]() Mi właśnie przy Comforcie zatyka się smoczek, więc dlatego też pomyślałam o zmianie smoczka. Co prawda Antoś ciągnie, ale bardzo się przy tym męczy, więc postanowiłam zamówić na próbę te smoczki 1+ i nawet już na zapas 2+. ![]()
![]() |
#4723 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może wieczorem jednak obudzić ją koło 21 i nakarmić? mnie jest np. ciężko wybudzić zochę i jak chce spać to nie ma bata żeby zjadła, ale może jednak? Albo spróbować ją przetrzymać żeby nie zasypiała o tej 17 tylko troszkę później? Cytat:
![]() Angel powodzenia i uszka do góry! Zołzik mi się wierci i marudzi więc koniec czytania na dziś.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Już mi troche lepiej. Jesteście kochane ![]() Dzisiaj pije juz cały czas po 70 ml i właśnei śpi. Dziewczyny ile Wasze dzieci robi kupek na mm? Bo mój od 2 dni robi 4 ale ładne. Aha i jeszcze jedno - wczoraj odpadl nam pepek, ale w środku został jeszcze kwałek nieprzyschiętej pepowiny. Czy któraś też tak miala?
#4725 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
W tamtym tygodniu wypiłam dwa razy Karmi i używałam trochę laktatora i mam mnóstwo mleka. Wczoraj już myślałam że Kropek będzie ciągnął ![]() Cytat:
Cytat:
Zaznaczony mi się najbardziej podoba. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tytuły zaznaczone fajne ![]() A te 15 minut... Głupota moim zdaniem, bo zjeść 60ml a 180 na przykład jest różnica. Mój ma teraz większy smoczek i swoje 150-180 ml je dłużej. Jakbym mu dała większy smoczek to pewnie butla byłaby pusta po 15 minutach, ale jedzenie byłoby wszędzie poza brzuszkiem, bo nie nadążyłby przełykać. Poza tym każde dziecko je w swoim tempie, jedno szybko łapczywie, inne powoli przysypiając w między czasie a smoczek nie ma ty znaczenia. Smoczek musi być dostosowany do wieku dziecka i rodzaju pokarmu w butli, czas posiłku jest nie ważny. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ojej,nic mi nie mowcie o tym filmie.moj mlody go uwielbia i oglada przynajmniej raz w tygodniu. Cytat:
![]() witam ![]() nie bylo mnie wczoraj bo mąz dal mi szlaban na kompa ![]() asiuuka zdrówka życze ![]()
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Kochane dzięki Waszym radom dzisiaj już mam sporo mleczka
![]() ![]() Jestem za tytułem nr 1 Mam nadzieję, że Krystiankowi przejdzie ta chęć ciągłego bycia na rękach, bo jest to trochę męczące. Cwaniak mały już nawet nie tylko chce, żeby go mieć na rękach, ale żeby chodzić, bo on się rozglądać musi, a jak się usiądzie, to krzyk ![]() Właśnie leży w łóżeczku i wydobywa z siebie coś jakby "ga" ![]() ![]() Ale już się zaczyna denerwować, że nikt nie przychodzi mu potowarzyszyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za odp odnośnie karuzeli. Hmmm, nadal jestem w kropce ![]() Ale dziś piekna noc ![]() Od 23-6 mój niuniuś spał, potem tż go wziął, nakarmił i spaliśmy do 10 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zasypiania - śpi Ci na spacerach? Jeśli tak to spróbuj z nią wychodzić w takich godzinach by spacer kończył się ok 16 - po przyjściu do domu powinna się obudzić i pobuszować do wieczora. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-11-26 o 09:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, a nie wiecie jeszcze co poradzić na ropiejące oczko? Zakrapiam mu swoim mlekiem, przecieram przegotowaną wodą i nie wiem czy mogę coś jeszcze zrobić? W piątek idziemy do okulisty, ale nie wiem czy może już mu przepisać jakieś krople, czy jest za mały?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Idziemy na spacerek
![]()
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymczasem szykujemy się na nasz dwugodzinny spacerek. Dzisiaj mamy towarzystwo w postaci koleżanki z podstawówki i jej kilka dni starszej od mojej Mai córy ![]() A wczoraj byliśmy w pierwszych gościach, bo wizyt u moich rodziców i brata nie liczę jako gości ![]() ![]()
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-11-26 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
głosujcie !!!
1. Gaworzą i płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy 2. Spacerek w jesienną pluchę - Mama z wózkiem nie z brzuchem 3. Cycek, smoczek i butelka - z Maluszkami radość wielka 4. U każdej Mamy jest słodki Maluszek i co dzień brudzi dziesiątki pieluszek 5. Każda Mama ma Maluszka, każda tonie więc w pieluszkach 6. Pierwszy krzyk dziecka za nami i już jesteśmy mamami 7. Idą święta, w choinkę wpatrzone maleńkie oczęta 8. Gdy Maluch uśmiechnie się czule, znikają wszystkie bóle :P 9. Już nie ma ciążowego brzuszka, wnet zaczną się pierwsze jabłuszka 10. Zbliża się zima i każda mama malucha już w rękach trzyma. 11. Smoczki, butelki, karuzele, o Maluchach rozmów tu wiele. 12. Ciąże już za nami i jesteśmy szczęśliwymi mamami. 13. Jesteśmy mamami - łączymy wizaż z nieprzespanymi nocami |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam wyrzuty z tym laktatorem ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Colds, oglądałam filmik z Melcią - cudny śmieszek ![]() Ciekawe kiedy te nasze bąbelki będą sie śmiały z głosem ![]() Mój tak robi przez sen bardzo często, a jak nie śpi to bezgłosowo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Wtajemniczenie
|
kurcze ciezko wybrac ale niech bedzie 1
![]() my dzis idziemy na szczepienie pneumo i rot ![]() wstawiam zdjecie tych naszych krotek. na zdjeciu nie wyglada to az tak zle ale w rzeczywistości tak ![]() ![]() dzis na szczepieniu zapytam jeszcze tej pediatry, a jak nie poradzi to moze do dermatologa faktycznie isc... Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-11-26 o 10:26 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Zadomowienie
|
3
#4739 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.