|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Cytat:
Sama liczba kalorii nie wystarczy, trzeba jeść jeszcze odpowiednią ilość białka, tłuszczu, węgli. Bo jedząc 1400 w postaci samych węgli się nie schudnie ![]() Zasada jest taka: Obliczamy BMR plus aktywność fizyczna. Od tego odejmujemy 100-200 kcal. Jemy czysto trzymając się mnie więcej proporcji białka/tłuszczu/węgli. Nie obcinamy za dużo, by w ramach zastoju zostawić sobie pole manewru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
#4713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To : Składniki: pół paczki szpinaku ( ja robilam ze świerzego) 4 jajka łyżka masła sól, pieprz 1-2 ząbki czosnku Szpinak podsmażyć na maśle, dodać czosnek, przyprawić solą i pieprzem. Wbić jajka i dokładnie wymieszać. Trzymać na ogniu, aż jajka będą odpowiednio ścięte. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Pisałyśmy w tym samym czasie
![]() Przy niewielkie aktywności Twoje zapotrzebowanie wynosi 1860, jak dodasz ćwicznia to wzrośnie do 2140. I teraz decyzja Twoje dodajesz ćwiczenia czy nie? Ja bym spróbowała zacząć od 1800 kcal. Możesz spróbować od rozkładu 30/30/40 Białko:1800 *0,3 = 540 /4 = 130 g białka Tłuszcz: 1800 *0,3 = 540/9 = 60 g tłuszczu Węglowodany 1800* o,4 = 720/4 = 180 g węgli Spróbuj trzymać się takiego rozkładu, jasne, ze to nie laboratorium, ale dobrze by było byś zbliżała się do takich wartości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
Witajcie wrocilam z pracy i padam. W pracy jadlam ladnie...a w domu stoi zurek i niewiem czy go zjesc bo lodowka zaswiecila pustkami....
Inka witaj ![]() Johambina witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zakorzenienie
|
właśnie weszłam na Twój blog i tam zostalam....
![]() w sensie zaczytania się ![]()
#4717 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
Przez weekend podglądałam Was cały czas, ale dziś dopiero odpaliłam kompa - wczoraj zrobiłam sobie detox i nie oglądałam tv nawet, o kompie nie wspominając. Generalnie umieram, dziś dostałam @, więc będę się ważyć i mierzyć w następnym tygodniu. W piątek i wczoraj zjadłam kilka orzechów (myślałam, ze mnie PMS rozniesie), zabronionych na diecie, ale wyszłam z założenia, że lepiej kilka orzechów, niż pizzę i paczkę czipsów, więc zapominam i nic się nie stało ![]() Też się muszę wziąć za bieganie, niech się tylko @ skończy, czas rozruszać stare kości ![]() Poza tym ok, właśnie gotuję brązowy ryż, będzie z jabłkami i jogurtem. O właśnie, robicie same jogurt? Ja robię już od dłuższego czasu i jest pyszny, i wiem jaki jest skład ![]() Niuuuunia, Ty chyba wcinasz dużo jogurtów, może będziesz sobie sama produkować? Wystarczy kupić mleko w kartonie, UHT - czyli pozbawione bakterii, podgrzać byle zimne nie było, wlać do pojemnika i dodać naturalnego jogurtu, który ma żywe kultury bakterii jogurtowych (ja dodaję taki, który nie ma w składzie mleka w proszku - kupuję w Lidlu 1,5 %). Zamykam pojemnik, opatulam ręcznikiem i na drugi dzień mam litr jogurtu w cenie 1 litra mleka ![]() ![]() No dobra, zmykam stąd. Miłego popołudnia ![]()
#4718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z mężem ciągle w strefie ciszy jesteśmy... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
do jogurtów jest dobry grzybek tybetański
![]() ja jakiś czas temu dostalam od jednej z forumek i sobie hodowałam na mleku...do czasu kiedy mój mąż się zapomniał i potraktowal go metalową łyżką.... i zabil mi grzybka ![]() teraz bym chętnie takiego przyadoptowała..... ![]()
#4720 | |
Zakorzenienie
|
Scio
Przetrzyj szlak do małża i zagaj pierwsza po scysji ![]() martha Jakie orzechy są niedozwolone na diecie? Włoskie można jeść o ile mi wiadomo...Ja czasem w tygodniu zjem garstkę... I nie uważam tego za wybryk ![]() Jadę do domku. Do zobaczyska wieczorem ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() To...to...żyje...?...?... ? ![]() A czemu Twój facet go zabił??? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://grzybektybetanski.pl/ tu masz więcej ![]() zasada jest jedna podstawowa: zero metaluprzy hodowli... mąż zapomnial...
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
ogolnie z tego co wiem to ziemne nie wskazane. Włoskie są najlepsze na diecie, mają sporo białka, migdały, laskowe...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jestem na diecie Montignaca
![]() ![]()
#4724 |
Zadomowienie
|
dziewczyny co myślicie o skakance??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
fajna sprawa...
ja nawet doszlam do tego ze zakupiłam takową... z licznikiem i wisi na drzwiach ![]()
![]() |
#4726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Skakanka jest super, ale jak sie ma nadwage to ciezko sie z tym tłuszczykiem skacze i gnaty bardzo obciąża. Przynajmniej ja tak mialam ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Anuszka nie wiem jak się skacze na skakance przy nadwadze ale przy otyłości 3 stopnia nawet dobrze
![]() ![]() Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2013-03-03 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
ja mam malo miejsca.....
i kurcze kolana trochę szwankują bo jednak do tej pory nosiły jakieś 20kg mniej teraz od kilku lat, tak gdzieś od 5 noszą więcej więc zaczynają sie buntować.... właśnie pozeram sałatkę: salata, papryka, kiełki rzodkiewki, ogórek i sos (olej lniany, ocet jablkowy i sos sojowy) pyyycha a na kolację mam plan zjeść watrobkę duszoną i surówkę z kapusty kiszonej....
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
A moje szwankuja po zrzuceniu 20kg...z przetrenowania...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Wtajemniczenie
|
Pierwszy raz o grzybku tybetańskim słyszę. Gdzie go można kupić?
![]()
#4733 | |||||||
Rozeznanie
|
Ale tu produkcja idzie jak mnie nie ma
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też mam jakiś kryzys 2tyg. waga stała, później wzrosła, spadła o 300g i znów wzrasta ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oo czosnek ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak ja bardzo lubię jogurt, po za tym jest tani więc jem na potęgę ![]() Nawet mam ten przepis na dysku ![]() ![]() A jak długo może taki zrobiony jogurcik stać? Cytat:
![]() Oo matko mi się ten grzybek z ostrym odjazdem skojarzył ![]() ![]() Oluuu gdzie się ukrywasz razem z Sss, Milenką, Kasiunią, Sunshine?? A nie mówiąc już nic o Marysieńce, Yennie Snape, mon cheri, witamince itd...???
-17kg ![]() "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-03-03 o 17:42 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Rozeznanie
|
A Stiria witaj
![]() ![]() Dobrze teraz sprawy bieżące ![]() ![]() Dziś trzymam ładnie dietę, z resztą jak cały tydzień i jutro pewnie będzie wzrost - przynajmniej wczoraj był ![]() Dziś korzystając z ładnej pogody grałam z moim czteronogim skarbem w piłkę przez godzinę ![]() ![]() ![]()
-17kg ![]() "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-03-03 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Przyczajenie
|
Skakanka jest super, ale trzeba trochę uważać, bo łatwo nadwyrężyć stawy i nabawić się zakwasów. Jest sporo tutorialina YT jak ćwiczyć ze skakanką. Męczy cudownie
![]() Niestety przeprowadziłam się i nie mam już mieszkania na parterze i 4 metrów nad sobą, ale na pewno powrócę. Muszę poczekać na trochę lepszą pogodę, żeby wykorzystać łąkę koło domu. Nadal jeszcze nie mogę się zmotywować do biegania, więc u mnie pozostaje rower i ćwiczenia w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po oczyszczaniu nie spadło mi nic, nawet zaliczyłam mały wzrost, prawie 1kg, mimo porządnego płukania kiszek ![]()
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
Niuu ciągle strefa ciszy, tylko oficjalne komunikaty mówimy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Rozeznanie
|
Znam ten stan, nie zbyt go lubię chyba, że akurat jestem obrażona
![]() ![]()
#4739 |
Zadomowienie
|
Co do skakanki, czy biegania, to pewnie większość ortopedów odradziłaby z uwagi na obciążenie stawów... ale ja nie potrafię sobie biegania odmówić...
![]() A z tymi orzechami... nie ufam dietom, które zakazują orzechów, owoców i innych naturalnych smakołyków ![]()
#4740 | |
Rozeznanie
|
k
Cytat:
![]() ![]() teraz możecie mnie bić..... ![]() niunia fajnie ze zauważyłaś moją nieobecność ![]() ps. jutro się nie ważę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.