|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemcy :)
Cytat:
...
|
|
#4714 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja wogole malemu slodyczy nie dawalam. Dostal jak skonczyl rok te batony z suszonych owocow w oplatku. Mial dopiero jedynki i nawet nie widzialam jak to ugrysc, wiec mu ulamalam kawaleczek zeby mogl sobie w buzie rozmamlac. Moje dziecko smak czekolady poznal majac 1,5 roku i to wszystko przez tatusia, bo sie obzeral a dziecko gapilo sie to to jest i tatus mu dal sprobowac i sie koszmar zaczal. Ja tak szybko nie chcialam go uczyc jak smakuja slodycze, byl bardzo zadowolony z jogurtow i serkow. Jak mial prawie 2 lata pierwszy raz jadl fryki. bylismy w München i odwiedzilismy znajomych szwagra i szwagierki, a pani domu zrobila na kolecje frytki , salatke , kielbase z Pl podgrzala. jej synek byl 3 m-ce starszy od naszego i juz mial skonczone 2 lata i frytki znal bardzo dobrze. Gdyby ni to to pewnie pierwszy raz maly smak fast foodu poznal by tez maja ok 3 lata. a tak wyszlo inaczej. Jednak fast food i tak jemy zadko, a slodycze... no coz bylo jak bylo, popuscilam maly sie obrazl az mu bokiem wychodzilo i teraz tez mam spokoj. Zje czasami kekse albo czekolade. Im wiecej zabraniam to on wiecej chce tylko takie rzeczy jesc, jak nie zabraniam to naje sie i jest spokoj. |
|
|
|
|
#4715 |
|
Raczkowanie
|
Monia cudowne rady i wyznania napewno z ich skorzystam bo dobrze wiedziec wczesniej -ja rowniez jestem zdania nie wprowadzenia za szybko slodyczy i chcem moja kluche jak najdluzej przytrzymac .Ale boje sie juz okresu jak jej zabki beda kilelkowac ,wiec mysle nad jakimis chrubkami albo specjalna szczateczke do dziaselek.
Moze jakos rade masz na to? |
|
|
|
#4716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Pysiu Musimy jakas konkretna date ustalic,zeby oglosic z ambony ![]() Edit:jak juz tu jestes,to mi powiedz,co myslisz o tej torebce (zdjecie z wizazu) Mialam ja w lapkach przed wczoraj,ale nie wzielam,a teraz chyba zaluje...
Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-11-19 o 10:55 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4718 | |
|
Konto usunięte
|
heheheh Maja , a nie mowilam... Trzeba bylo brac, a wrazie czego bys oddala. Mnie sie jej kolor podobal. Niby czarny a w odpowiednim swietle robil sie brazowy, a jeszcze w innym taki brudny nito czarny ni to braz. ja lubie takie niezdecydowane kolory. Daja duzo mozliwosci.
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Poza tym kup maluszkowi beissring i niech sobie gryzie. Jak moj mial pol roku to dawalam mu skorke od chleba . Ja jadlam smiadanie a on obok mnie opracowywal ta skorke. Pamietam jak mu ja pierwszy raz dalam. zebow jeszcze nie mal ( pierwszy mu zaczal kielkowac w 10 m-cu) nie widzial co z tym zrobic, to mu wsadzilam do buzi a on zaczal memlac. ale mial mine, heheheh. Zasnakowalo mu. Dalam wiec mu ja do raczki i zno wsadzilam do buzi, zeby wiedzial ze sam tez moze no i sie zaczelo . Co rano memlal skorke, jak widzial ze z nia do niego ide to juz raczki sa wyciagal. tu masz ten set szczoteczkowy http://www.rossmannversand.de/Deskto...d=27639&id=349 A tutaj rozne Beißriengi http://www.rossmannversand.de/Deskto...lzeug+%26+mehr Tak pilke tez mu kupilam http://www.rossmannversand.de/Deskto...&id=369&page=4 co on z nia nie wyprawial, a jaka byla przemoczona... czasami wolil ja memlac niz te rzeczy ktore maja takie przeznaczenie Kiedys w Rossmannie byly takie pluszaki od kubusia puchatka, ale nie byly pluszowe tylko z takiego materialu pekelkowego jak reczniki z pieletka do powieszenia. jak jechalismy pierwszy raz do Pl jak maly mial pol roku to bawil sie wlasnie tym tygryskiem. nos moglym wyrzymac hehehe. Na nic sie tak nie rzucal jak na niego http://www.rossmannversand.de/Deskto...&id=369&page=8 Jak juz siedzial w wannie kupilam mu te kaczuszki, ale mial radoche http://www.rossmannversand.de/Deskto...id=369&page=11 |
|
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moni,bluzka w drodze
|
|
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
wlasnie Moni, jak poszukiwania bluzeczki?? |
|
|
|
#4722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mojej malej chrupki kukurydziane dalam chyba w 8 miesiacu czy jakos tak. To zaden slodycz, rozpuszczaja sie w buzi takze sa dobre dla dzieci bez zabkow. Co do zebow, wlasnie dzisiaj znalazlam 2 nastepne, czyli juz jest 14 Swoja droga to mialam z nia szczescie, bo w ogole nie przezywala wychodzacych zabkow a ja tylko znajdowalam kolejne
|
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
ladna, ciekawa
|
|
|
|
#4724 |
|
Wtajemniczenie
|
Przesliczna
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Ja bym stawiala na Heine albo Alba Moda |
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4726 |
|
Wtajemniczenie
|
No to jestem milo zaskoczona, ze tam tez takie rzeczy sa W sumie w Otto nie jestem zapisana, to i moja wiedza tez zadna Ja czesto jak szlam na wesela czy tego typu imprezy to wlasnie z alba mody albo heine zamawialam i sporo ciuchow sie nazbieralo Przynjamniej jest w czym wybierac
|
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Ta bluzka to akurat Apart jest...
![]() JA za Otto w sumie nie przepadam,ale bylysmy w miescie,no i teraz wszystko pod wigilie i sylwestra w sklepach ,wiec trzeba bylo przejrzec oferty katalogow...
|
|
|
|
#4728 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4729 |
|
Konto usunięte
|
Ta bluzka jest w kilku roznych katalogach, ale pasowac nie bedzie to wam juz mowie, ale Maja sie uparla. Mojego rozmiaru juz nie bylo, wiec Maja sie uparla i zamowila mniejszy, a ja z moimi cycami sie spewnosci w ten top pod spodem nie zmieszcze. Gdyby byl uciagliwy to jeszcze ale on jest nieuciagliwy, a przynajmniej tak wynika z opisu.
A w miescie bylysmy owszem i jest kilka fajnych rzeczy, ale nie takie co bym chciala. Jesli juz cos fajniejszego to z pajetkami, a bez to sa takie zwykle jak te z pajetkami czyli wiskoza ale zanej ozdoby, a ja bym chciala cos kolorwego jak ta z Bon Prix stilizowana na azjatycka tunike. Ta z Apart troche dla mnie za elegancka i przydrogawa, ale moze byc.No i rozmiar, majac 102 w biuscie to raczej rozmiar 40 odpada. Swoja droga mam jeszcze czas, wiec szukac bede dalej, jak sie Majka przekona ze ta bluzka jest za mala. ;o) uparla sie i zamowila na swoje konto heheheh. Cwana bestia jest, wiedziala ze ja nie zamowie, a napewno nie tak szybko i nie taki rozmiar, to zamowila sama, bo moze akurat heheheh a w H&M jak przymierzelam to chodz bez problemu w 42 wchodzilam to 44 lezalo na mnie ladniej, ale Maja nie ona mosi zamowic i mam ja przymierzyc .Pozyjemy, zobaczymy. |
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba ustalic termin spotkania w Düsseldorfie
![]() Proponuje pierwszy,albo drugi weekend grudnia,tylko iw jaki dzien? Sobota,czy niedziela? Ja osobiscie jestem za sobota ![]() Sylwia,Moni,Moniaaaaaaaa ,kiedy Wam pasuje? Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2009-11-20 o 13:45 |
|
|
|
#4731 |
|
in love with life
|
Czy ktoras z Was jest moze z Gießen albo okolic?
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Echh dziewczyny, czemu wy tak daleko
Majka, moze kiedys sie zbiore i Cie odwiedze
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Maju, ale wiesz kiedy to bedzie ....
jak odchowam dwojke dzieci, pojda do skoly, a mama bedzie mogla sobie pozwolic na wyskok 400 km na kawke
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze mam jedna stope mniejsza
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Desti,pokaz szybko buty...
![]() tez mam te kupony znizkowe do Görtz-mi sie podobaja jedne oficerki od Paul Green,ale 180€ kosztuja Lece do miasta |
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
- butki - ... tylko moje sa brazowe
...EDIT: ja musze na zakupy... ale mi sie nie chce ... w sumie po co mi dzis maslo ...
Edytowane przez desti Czas edycji: 2009-11-20 o 14:58 |
|
|
|
#4740 |
|
Konto usunięte
|
heheh desti , no po co ci maslo? heheh jak bym mojego chlopa slyszala. Kiedys na zakupach zobaczylam makrele wedzona i mowie chlopu zeby mi kupil, a on takim glosem obojetnym i jak by nie wiem z pretensjami? Nie wiem jak to okreslic, pyta sie :a po co mi ta ryba? Oj jak mnie wku.... I to nie pierwszy raz taka akcja byla. Mnie jezyk w doope ucieka, markeli wedzonej dluuugo nie jadlam, a on takim tonem mi sie pyta po co mi. No to mu wywarczalam przez zeby zeby wywalic do kosza, bo co ja innego z ryba moge zrobic...
Wiecie on ryb nie jada i wielu innych rzeczy, za ktorymi mi jezor klapie i jak slysze od niego to pytanie z pretensja w tonie to udusila bym na miejscu. On potrafi takim tekstem rzucic jak ja sie nic nie odezwe tylko wsadza np ser plesniowy do koszyka, a on juz po co mi to. No do jedzenia a po co? Przeciez d... sobie tym serem nie wytre. wrrrr Desti ty w przeciwienstwie do mojego chlopa to mnie rozbawilas z tym maslem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

...
-> co sroce w oko wpadnie 

... w sumie po co mi dzis maslo