|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Cytat:
![]() A co do sąsiedki to masz fajną, ja mam też takie dwie sąsiadki, które bardzo lubię (polki) jedna ma ponad 50lat a druga 77, ta starsza zawsze przychodzi do mnie na kawke, bo jej się nudzi w domciu, rozmawiamy jak dwie przyjaciółki, a moją córkę traktuje jak własną wnuczkę. Ona ma dzieci swoje i wnuki, ale troche daleko od niej mieszkają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zadomowienie
|
Heeej, dziękuję wszystkim za przywitanie
![]() ![]() ![]() ![]() Padło coś o coca coli - w połowie szklanki jest 2,5 łyżeczki, nie przesadzajmy ![]() ![]() Ja sobie nie pozwalam na ŻADNE odstępstwa. To bardzo ważne, nie tylko dla chudnięcia, ale motywacji. U mnie zawsze po złamaniu diety nawet przez posłodzenie kawy cukrem (bo czasem gdzieś nie ma słodzika, a jak herbaty nie słodzę, tak kawę muszę) miałam potem poczucie, że nie do końca jestem uczciwa... No a na I fazie to w ogóle przez te 2 tygodnie zero odstępstw, bo trzeba jak najwięcej zrzucić, warto przetrzymać, bo prędko kolejnej I fazy nie będzie (robiłam parę razy i naprawdę każda kolejna jest gorsza ![]() ![]() I to prawda - SB to styl życia, ja naprawdę kocham tę dietę ![]() ![]() Może mi co nieco powiecie kto ile chce schudnąć itp? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Co do selera - specjalnego przepisu nie ma ![]() ![]() ![]() Przepyszna jest pietruszka zrobiona w ten sposób, ale u mnie w sklepie nie było wczoraj i stąd ten seler.
#4713 |
Zakorzenienie
|
Hej peggy7, wracasz na SB?
![]() ![]() ![]()
#4714 |
Zakorzenienie
|
pegy ja jestem na I fazie, 3 dzień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie GRATULUJĘ niesamowitej utraty wagi!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() Ojjj Dukan to zło, jak najdalej od tej diety! ![]() ![]() ![]() Powiedz mi jeszcze ile masz wzrostu, bo bez tego to mi wiele nie mówi Twój podpis ![]()
![]() |
#4716 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzrostu mam tylko 161, jak się mega naciągnę to może i 162 się znajdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
ja piłam colę, ale już tłumaczyłam dlaczego tak wyszło i widać, że tego nie przeczytałaś
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego każdy pisze, że dukan to zło? A te dziewczyny z forum o dukanie sobie go bardzo chwalą, ja się tam nie wypowiadałam, tylko sama sobie dietkowałam, o jojo nie wiem czy mogę powiedzieć, bo sama sobie zawiniłam, przerwałam dietę bo mnie już denerwowała i nie przeszłam na III fazę, tylko zaczęłam się opychać, dlatego kg mi dość szybko wróciły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Na jakimś forum ostatnio pisała dziewczyna, która ma raka jelita grubego po Dukanie - niby nie wiadomo czy to od tego, ale na tej diecie ma się zaparcia (mało błonnika), a to sprzyja rakowi jelita grubego.
![]() |
#4722 |
Zakorzenienie
|
Nieżebyście zrozumiały, że bronię diety takiej jak dukan, wręcz przeciwnie, tylko chciałabym znać opinie innych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Butterfly_27 Czas edycji: 2013-07-19 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- A dziewczyny chwalą, bo się chudnie w przerażającym tempie, przy tym można jeść mięcha ile się chce (dobre dla mięsożerców, bo u mnie by nie przeszło) - a więc jest uczucie sytości, ludzie po 1,5kg kurczaka dziennie na tym jedzą ![]()
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Ja jedynie co wyczytałam od dziewczyn, które tą diete stosowały, ale takie co były dość długo już na nie, to że wypadały im włosy i słabe paznokcie miały. Na temat paznokci się nie wypowiem, bo ja mam słabe i bez dietowania, od jutra chcę brać skrzyp na włosy, skróę i paznokcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z kolei trochę rozczarowana jestem działaniem SB na wygląd cery itp. Miałam nadzieję, że naglę będę miała buźkę jak pupcia niemowlaka, a tu klops. Zero zmian w cerze mimo zdrowego jedzonka (mówię o swoim poprzednim wielkim chudnięciu).
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
peggy7 nie, na dukanie było tak, że się było na I fazie (np. 3,5 lub 7 dni) a potem się wchodziło na II fazę zaczynająć od warzyw. Wiem bo pare miesięcy temu stosowałam. Mięsa dużo nie jadłam, starałam się jak najbardziej wszystkie potrawy urozmaicać i jak pisałam podskubywałam też niedozwolone produkty, ale nie słodycze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak ktoś żre 1,5kg kurczaka dziennie i nic poza tym, to sam sobie jest winien, że później ma problemy, niestety. Dukan całkiem nieźle wbrew pozorom przemyślał tę swoją dietę, ale nie wziął pod uwagę tego, że ludzie będą ja sobie modyfikować. Znam mnóstwo osób, które były na Dukanie i te, które trzymały się zasad, są zdrowe nawet po rocznym dukaniu. Inna sprawa, że mało kto się bada przed dietą. Jak coś się zaczyna dziać, to od razu wina diety, a może już wcześniej nerki czy wątroba były obciążone i tej konkretnej osobie nikt nie powinien pozwolić na dietę białkową. Nie ma dni bez mięsa na Dukanie. Jest białko, a potem białko+warzywa i tak na zmianę Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2013-07-19 o 13:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już sama nie wiem co z tym Dukanem, mimo wszystko chyba tam są ogromne ilości białka, co nie jest zdrowe. W końcu z jakiegoś powodu sąd nie stanął po stronie Dukana, tylko faceta, który tę dietę nazwał bardzo szkodliwą. (Wiem, wiem, sądy różnie orzekają). Być może rzeczywiście większość osób sobie zmienia Dukana, żeby z niego jak najwięcej wycisnąć... Dobrze, że z naszą SB nie ma takich problemów ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4732 |
Raczkowanie
|
Sama byłam na dukanie 2 lata temu przez 3 miesiące - schudlam dużo bo az 20kg ale nie czułam sie dobrze a do tego wygladalam zle - jakbym miała raka. Wkoncu przestałam bo zaczęły nerki boleć , kiedyś piękne i gęste włosy straciłam bezpowrotnie - tyle ich wylecialo a waga jak spadła tak wróciła i tez sobie wtedy chwalilam ta dietę - bo chudlam więc bronilam diety rekami i nogami a teraz patrząc w tył byłam głupia po prostu
Dukan jest jak sekta A historie o chorych nerkach, raku wątroby i jelit to niestety prawda - kuzynka pielęgniarka na własne oczy widziała jak większość pacjentek na jej oddziale po dukanie - niektóre na przeszczep wątroby sie nadawały Dlatego nie rozumiem dlaczego ta dieta nadal jest taka popularna, sam lekarz miał sprawę sądowa , w sieci sa prawdziwe historie dziewczyn chorych po dukanie a dieta jak była hitem tak jest |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zadomowienie
|
Adrijah, mówiłam o dniach bez warzyw.. No właśnie, samo białko jak dla mnie podejrzanie brzmi :/
#4734 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, na Dukanie nie ma czegoś takiego jak dni bez mięsa, gdzieś ty to wyczytała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Nikt tu nie mówił o dniach bez mięsa, lecz bez warzyw :P
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
No własnie, Dukan nadal taki bardzo popularny, ja też się cieszyłam wtedy i tej diety broniłam, że się ładnie szybko chudnie, ja nie miałam żadnych dolegliwości z nią związanych bo jak pisałam nie do końca stosowałam się tej diety, odżywialam się zdrowiej (jadłam troche warzyw kiedy nie można było, jadłam owoce) itp. Teraz mogę powiedzieć jedynym plusem jaki mi po dukanie został, to , to żę piję dużo wody, przed dietowaniem nawet pół litra nie umiałam wypic, a tak się nauczyłam, bo musiałam, stopniowo piłam coraz więcej, aż doszło że wypijam teraz bez problemu 3litry wody na dzień. Jak są upały a ćwiczę, to się czlowiek napoci, to i wodę trzeba uzupełnić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Raczkowanie
|
Kurczę, dzień dobry Dziewczyny.
![]() Trochę mi się popieprzyło w życiu, stąd moje zniknięcie. Od czerwca ciągnęłam szkołę, pracę i opiekowałam się siostrą, mama mi wylądowała dość poważnie w szpitalu i, hm, było trudno. Nie tylko nie chciałam, ale i nie miałam kiedy zasypywać Was swoimi problemami. Teraz wszystko jest normalniej, znowu mam trochę wolnego czasu, tak dla Was, jak i dla SB. Od czerwca jadłam nierówno, czasami świńsko, ale z zerową przyjemnością, tęskniłam do regularności i zdrowego jedzonka. Biegałam czasem; kiedy już miałam wrażenie, że mózg mi nie działa, nogi udowadniały, że jest inaczej, chyba całkiem to lubię. Dzisiaj wracam na dobre tory, jestem po drugim śniadaniu - mniejszej niż na śniadanie porcji owsianki. Za owsianką tęsniłam prawie ta, jak za Wami! ;-) Co u Was nowego? Ile kilogramów spadło z wątku? Jak mijają Wam wakacje? Nic nie wiem! |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Zakorzenienie
|
A powiedzcie tak szczerze, czy są jakieś negatywne opinie na temat SB, że ktoś np. zachorował czy coś?
Wg mnie to jest też tak, że każda dieta ma swoje plusy i minusy, nie ma diety idealnej ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- content ja też witam, chociaż jestem tutaj nowa, dopiero 3 dzień na SB ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedynie pierwsze 2 tygodnie są dosyć ostre i można mieć złe samopoczucie, ale po 2 tyg to się kończy i zdrowy organizm nie popadnie w żadne choroby w tym czasie. Agatston to kardiolog i ta dieta została opracowana jako zdrowa dla serca, zapobiegająca miażdzycy itp. Nie wiem co złego by w niej miało być - warzywa są zdrowe, chude białko jest zdrowe.. Można jeść tylko zdrowe tłuszcze. Eliminuje się cały syf, dlaczego to miałoby chorobom sprzyjać? ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Content, witaj. Ja jestem weteranką SB w pewnym sensie, ale od poniedziałku mam kolejne podejście do I fazy, wcześniej ponad rok mnie nie było w wątku. Może coś o sobie powiesz?? Ja 25 lat, 169 cm wzrostu, waga teraz 67, dążę do 57.
![]() |
#4740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepiej nie byłoby byc na żadnej diecie typu SB , dukan itd tylko moc sie zdrowo odżywiać samo od siebie ale sa ludzie tacy jak ja którzy wymagają zasad bo inaczej płynę z jedzeniem na amen |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.