Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-19, 12:13   #4711
Butterfly_27
Zakorzenienie

Dot.: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
przypomniało mi się a propos Twojej imprezy, że mam książkę Agatsona z imprezami. I tam jest całe menu na I fazę, gdzie wszystko mogłabyś zjeść, a nikt nie powinien narzekać
mogę Ci zdjęcia zrobić, jak chcesz tylko to po angielsku

mam sąsiadkę, która ma 66 lat i ją po prostu uwielbiam plotkujemy sobie razem, winko pijemy itd teraz, jak zacznę 2 fazę, mamy zacząć chodzić razem na basen inna sprawa, że od 5 lat mamy zacząć i coś słabo nam idzie ale teraz mam motywację
Kochana dziękuje, tylko akurat moja znajoma ma taką chorobę, że nie wszystko może jeśc i tak się składa, że to co ona może jeść to ja nie i odwrotnie
A co do sąsiedki to masz fajną, ja mam też takie dwie sąsiadki, które bardzo lubię (polki) jedna ma ponad 50lat a druga 77, ta starsza zawsze przychodzi do mnie na kawke, bo jej się nudzi w domciu, rozmawiamy jak dwie przyjaciółki, a moją córkę traktuje jak własną wnuczkę. Ona ma dzieci swoje i wnuki, ale troche daleko od niej mieszkają.
Butterfly_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:27   #4712
peggy7
Zadomowienie

Heeej, dziękuję wszystkim za przywitanie Któraś z Was jest na I fazie??? Ja robię 5. dzień

Padło coś o coca coli - w połowie szklanki jest 2,5 łyżeczki, nie przesadzajmy W sumie lepiej wypić trochę coli niż zjeść ciastko, ale to takie bez sensu, łamać dietę wodą z cukrem

Ja sobie nie pozwalam na ŻADNE odstępstwa. To bardzo ważne, nie tylko dla chudnięcia, ale motywacji. U mnie zawsze po złamaniu diety nawet przez posłodzenie kawy cukrem (bo czasem gdzieś nie ma słodzika, a jak herbaty nie słodzę, tak kawę muszę) miałam potem poczucie, że nie do końca jestem uczciwa... No a na I fazie to w ogóle przez te 2 tygodnie zero odstępstw, bo trzeba jak najwięcej zrzucić, warto przetrzymać, bo prędko kolejnej I fazy nie będzie (robiłam parę razy i naprawdę każda kolejna jest gorsza).

I to prawda - SB to styl życia, ja naprawdę kocham tę dietę Odkąd schudłam 15 kg moje życie się zmieniło baaaardzo na lepsze, w końcu poczułam się, że odbicie w lustrze odzwierciedla wnętrze. Szkoda, że tak bardzo kocham słodycze i bułeczki... Niestety, dieta tego nie zmieni, więc zawsze się będę musiała pilnować i właśnie bezterminowo wcielić w życie III fazę SB jak już schudnę.

Może mi co nieco powiecie kto ile chce schudnąć itp? Ja zaczynałam powiedzmy z 67 kg, 57 kg to moje marzenie (wzrost 169 cm).

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Co do selera - specjalnego przepisu nie ma Obiera się selera, kroi na frytki czy inne talarki, bierze się miskę, do miski wlewa trochę oliwy, wsypuje sól, przyprawy jakie się lubi (ja dałam paprykę słodką i pieprz), można dać troszkę miodu (wersja nie SB, ja dałam 1 tabletkę słodzika rozkruszoną) - miesza się łyżką ten sos, a potem wsypuje się do miski kawałki selera i rękami je obtacza, żeby były pokryte sosem. Potem na blachę wyłożoną papierem i hop do piekarnika Piec aż będą ładnie rumiane. Szczerze mówiąc, na zimno mi ten seler średnio smakuje... Ale na gorąco pycha fryteczki

Przepyszna jest pietruszka zrobiona w ten sposób, ale u mnie w sklepie nie było wczoraj i stąd ten seler.
Stary 2013-07-19, 12:28   #4713
Kretka666
Zakorzenienie

Hej peggy7, wracasz na SB? Powodzenia Ci życzę i żeby to na stałe już było Ja już skończyłam moje dietowanie w styczniu, teraz sobie III-fazuję
Stary 2013-07-19, 12:34   #4714
Butterfly_27
Zakorzenienie

pegy ja jestem na I fazie, 3 dzień Wcześniej byłam na Dukanie, potem przerwałam, na nim schudłam 9,5kg w 2,5 miesiąca, a wróciło mi ponad 5kg. Obecnie ważę tyle ile w podpisie i też pisze ile chcę ważyć
Stary 2013-07-19, 12:42   #4715
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Hej peggy7, wracasz na SB? Powodzenia Ci życzę i żeby to na stałe już było Ja już skończyłam moje dietowanie w styczniu, teraz sobie III-fazuję
Kretka, pamiętam Cię chyba Ale weszłam w Twojego linka i z niego wynika, że się zaczęłaś odchudzać w czerwcu 2012, czyli wtedy, kiedy ja już w najlepsze jadłam sobie "normalnie"... A więc powinnyśmy były się minąć ;>
W każdym razie GRATULUJĘ niesamowitej utraty wagi!!! Jesteś hardkorem po prostu, podziwiam!!!

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Butterfly_27 Pokaż wiadomość
pegy ja jestem na I fazie, 3 dzień Wcześniej byłam na Dukanie, potem przerwałam, na nim schudłam 9,5kg w 2,5 miesiąca, a wróciło mi ponad 5kg. Obecnie ważę tyle ile w podpisie i też pisze ile chcę ważyć
To Ty na I fazie tak imprezujesz?
Ojjj Dukan to zło, jak najdalej od tej diety!
Powiedz mi jeszcze ile masz wzrostu, bo bez tego to mi wiele nie mówi Twój podpis
Stary 2013-07-19, 12:47   #4716
moooniek
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Spadków oczekujemy bo dzielnie dietujemy- Dieta South Beach część XV

Cytat:
napewno nie, zresztą przecież chłopcy wolą młodsze, a z rozwojem to nie jest tak że są o 3-4 latka do tyłu od dziewczyn? czyli macie wiek wyrównany

Ja się dziwnie trochę czułam, bo on jest ode mnie 6 lat młodszy, ale tam było sporo jego koleżanek co miały po 16,17lat, to 8lat mniej ode mnie

A tak apropo, to zawsze chciałam mieć starszego brata Zamiast starszego brata miałam wujka o 6 lat starszego, on miał mnóstwo kolegów w swoim wieku i młodszych o 2-4 latka od siebie, to w sam raz dla mnie bylo

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Ja ze swoim 18-letnim szwagrem (czyli młodszy 4 lata) się dogaduję bosko (mój TŻ jest starszy od niego o 5 lat i są dobrymi brato-przyjaciółmi), więc pewnie i Twój brat się będzie dobrze bawił, jak nie jest spiętą dupką, a Twoi znajomi dzieciuchami (co byłoby dość dziwne u obecnych 18-latków)
Barier wiekowych nie ma jak wkracza alkohol i ludzie są otwarci. Najlepsze imprezy jakie przeżyłam to te z moimi rodzicami, a są 20 lat starsi
Nie no, ja mam z moim bratem swietne stosunki, wiec mysle, ze bedzie dobrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-19, 12:54   #4717
Butterfly_27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peggy7 Pokaż wiadomość
Kretka, pamiętam Cię chyba Ale weszłam w Twojego linka i z niego wynika, że się zaczęłaś odchudzać w czerwcu 2012, czyli wtedy, kiedy ja już w najlepsze jadłam sobie "normalnie"... A więc powinnyśmy były się minąć ;>
W każdym razie GRATULUJĘ niesamowitej utraty wagi!!! Jesteś hardkorem po prostu, podziwiam!!!

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

To Ty na I fazie tak imprezujesz?
Powiedz mi jeszcze ile masz wzrostu, bo bez tego to mi wiele nie mówi Twój podpis
Kto imprezuje, ja?? Nie - ja jedynie pisałam, że wpadają do mnie znajomi i trzeba coś przygotować, a sama tego jeść nie będę mogła
Wzrostu mam tylko 161, jak się mega naciągnę to może i 162 się znajdzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 12:58   #4718
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
Kto imprezuje, ja?? Nie - ja jedynie pisałam, że wpadają do mnie znajomi i trzeba coś przygotować, a sama tego jeść nie będę mogła
Wzrostu mam tylko 161, jak się mega naciągnę to może i 162 się znajdzie
A nie, myślałam, że to Ty tę colę piłaś Wybacz, nie ogarniam ludzi w tym wątku (póki co).

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
A nie, myślałam, że to Ty tę colę piłaś Wybacz, nie ogarniam ludzi w tym wątku (póki co).
Można powiedzieć, że na podobnym poziomie jesteśmy teraz, jeśli chodzi o BMI (Ja mam trochę wyższe)
Stary 2013-07-19, 12:59   #4719
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
ja piłam colę, ale już tłumaczyłam dlaczego tak wyszło i widać, że tego nie przeczytałaś
Stary 2013-07-19, 13:00   #4720
Butterfly_27
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego każdy pisze, że dukan to zło? A te dziewczyny z forum o dukanie sobie go bardzo chwalą, ja się tam nie wypowiadałam, tylko sama sobie dietkowałam, o jojo nie wiem czy mogę powiedzieć, bo sama sobie zawiniłam, przerwałam dietę bo mnie już denerwowała i nie przeszłam na III fazę, tylko zaczęłam się opychać, dlatego kg mi dość szybko wróciły Wolę jakąś spokojniejsz diete, nie musze tak szybko chudnąć jak na dukanie, nie powiem waga wtedy mi szybko fajnie spadała, ale skóra nie była ładnie opięta, mimo że sporo ćwiczyłam
Stary 2013-07-19, 13:05   #4721
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
ja piłam colę, ale już tłumaczyłam dlaczego tak wyszło i widać, że tego nie przeczytałaś
Hmm przeczytałam wszystko, ale nie widziałam tam tłumaczenia dlaczego tak wyszło

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Dlaczego każdy pisze, że dukan to zło? A te dziewczyny z forum o dukanie sobie go bardzo chwalą, ja się tam nie wypowiadałam, tylko sama sobie dietkowałam, o jojo nie wiem czy mogę powiedzieć, bo sama sobie zawiniłam, przerwałam dietę bo mnie już denerwowała i nie przeszłam na III fazę, tylko zaczęłam się opychać, dlatego kg mi dość szybko wróciły Wolę jakąś spokojniejsz diete, nie musze tak szybko chudnąć jak na dukanie, nie powiem waga wtedy mi szybko fajnie spadała, ale skóra nie była ładnie opięta, mimo że sporo ćwiczyłam
Dukan to zło, bo wielu osobom, które go stosowały, zniszczył nerki. Jest to po prostu niezdrowa dieta, za dużo białka, za mało warzyw. Zakwaszenie organizmu itp. Nawet w sądzie zostało orzeczone, że dieta ta jest niezdrowa i jest to udowodnione naukowo (to przy okazji procesu o zniesławienie Dukana przez jakiegoś innego lekarza, który wygrał sprawę).

Na jakimś forum ostatnio pisała dziewczyna, która ma raka jelita grubego po Dukanie - niby nie wiadomo czy to od tego, ale na tej diecie ma się zaparcia (mało błonnika), a to sprzyja rakowi jelita grubego.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 13:05   #4722
Butterfly_27
Zakorzenienie

Nieżebyście zrozumiały, że bronię diety takiej jak dukan, wręcz przeciwnie, tylko chciałabym znać opinie innych
Stary 2013-07-19, 13:06   #4723
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego, że jedzenie głównie białka jest bardzo obciążające dla organizmu. To może być duży problem dla wątroby i nerek. Szczególnie, jak ktoś się nie do końca trzyma diety i żyje np. na samym kurczaku i jogurtach naturalnych, a niestety słyszałam o takich przypadkach, że niektórzy potrafią tak miesiąc ciągnąć. A potem się mówi, że dieta jest zła, choć w takich przypadkach to nie wina diety, bo ktoś sobie swoją wersję urządził
Stary 2013-07-19, 13:08   #4724
Butterfly_27
Zakorzenienie

Cytat:
Dukan to zło, bo wielu osobom, które go stosowały, zniszczył nerki. Jest to po prostu niezdrowa dieta, za dużo białka, za mało warzyw. Zakwaszenie organizmu itp. Nawet w sądzie zostało orzeczone, że dieta ta jest niezdrowa i jest to udowodnione naukowo (to przy okazji procesu o zniesławienie Dukana przez jakiegoś innego lekarza, który wygrał sprawę).

Na jakimś forum ostatnio pisała dziewczyna, która ma raka jelita grubego po Dukanie - niby nie wiadomo czy to od tego, ale na tej diecie ma się zaparcia (mało błonnika), a to sprzyja rakowi jelita grubego.
Ooo matko to dobrze, że ja byłam na niej tylko 2,5 miesiąca, a i tak podjadałam wtedy ciemny chlebek owoce i warzywka

Edytowane przez Butterfly_27
Czas edycji: 2013-07-19 o 13:09
Stary 2013-07-19, 13:10   #4725
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
Dlatego, że jedzenie głównie białka jest bardzo obciążające dla organizmu. To może być duży problem dla wątroby i nerek. Szczególnie, jak ktoś się nie do końca trzyma diety i żyje np. na samym kurczaku i jogurtach naturalnych, a niestety słyszałam o takich przypadkach, że niektórzy potrafią tak miesiąc ciągnąć. A potem się mówi, że dieta jest zła, choć w takich przypadkach to nie wina diety, bo ktoś sobie swoją wersję urządził
Nie pamiętam już zasad dukana, ale ta faza uderzeniowa to jakaś porażka... I potem też chyba je się tydzień samo białko i potem tydzień białko i warzywa czy jakoś tak. Słyszałam o przypadkach, gdzie ludzie wylądowali na dializach po Dukanie. I nie był to jeden przypadek, ale kilka.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

A dziewczyny chwalą, bo się chudnie w przerażającym tempie, przy tym można jeść mięcha ile się chce (dobre dla mięsożerców, bo u mnie by nie przeszło) - a więc jest uczucie sytości, ludzie po 1,5kg kurczaka dziennie na tym jedzą
Stary 2013-07-19, 13:12   #4726
Butterfly_27
Zakorzenienie

Ja jedynie co wyczytałam od dziewczyn, które tą diete stosowały, ale takie co były dość długo już na nie, to że wypadały im włosy i słabe paznokcie miały. Na temat paznokci się nie wypowiem, bo ja mam słabe i bez dietowania, od jutra chcę brać skrzyp na włosy, skróę i paznokcie Chociaż włosy mam w dobrym stanie, gorzej z paznokciami
Stary 2013-07-19, 13:14   #4727
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
Ja jedynie co wyczytałam od dziewczyn, które tą diete stosowały, ale takie co były dość długo już na nie, to że wypadały im włosy i słabe paznokcie miały. Na temat paznokci się nie wypowiem, bo ja mam słabe i bez dietowania, od jutra chcę brać skrzyp na włosy, skróę i paznokcie Chociaż włosy mam w dobrym stanie, gorzej z paznokciami
Ojj rozumiem, ja mam słabe paznokcie od zawsze... Włosy mi wypadały przez długi czas, ale ostatnio nie mam tego problemu.

Z kolei trochę rozczarowana jestem działaniem SB na wygląd cery itp. Miałam nadzieję, że naglę będę miała buźkę jak pupcia niemowlaka, a tu klops. Zero zmian w cerze mimo zdrowego jedzonka (mówię o swoim poprzednim wielkim chudnięciu).
Stary 2013-07-19, 13:16   #4728
Butterfly_27
Zakorzenienie

peggy7 nie, na dukanie było tak, że się było na I fazie (np. 3,5 lub 7 dni) a potem się wchodziło na II fazę zaczynająć od warzyw. Wiem bo pare miesięcy temu stosowałam. Mięsa dużo nie jadłam, starałam się jak najbardziej wszystkie potrawy urozmaicać i jak pisałam podskubywałam też niedozwolone produkty, ale nie słodycze Mimo że tego mięsa za wiele tam nie jadłam to jakoś na nie patrzeć nie umiem teraz, wolę zdrowe sałatki, chyba zostanę wegetarjanką
Stary 2013-07-19, 13:17   #4729
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
peggy7 nie, na dukanie było tak, że się było na I fazie (np. 3,5 lub 7 dni) a potem się wchodziło na II fazę zaczynająć od warzyw. Wiem bo pare miesięcy temu stosowałam. Mięsa dużo nie jadłam, starałam się jak najbardziej wszystkie potrawy urozmaicać i jak pisałam podskubywałam też niedozwolone produkty, ale nie słodycze Mimo że tego mięsa za wiele tam nie jadłam to jakoś na nie patrzeć nie umiem teraz, wolę zdrowe sałatki, chyba zostanę wegetarjanką
Coś mi się kojarzyło, że po fazie uderzeniowej jest tak, że sporo jest dni bez mięsa właśnie. No ale nie odchudzałam się nigdy na dukanie, samo białko mnie odstrasza.
Stary 2013-07-19, 13:19   #4730
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm przeczytałam wszystko, ale nie widziałam tam tłumaczenia dlaczego tak wyszło
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4710
Cytat:

Cytat:
Nie pamiętam już zasad dukana, ale ta faza uderzeniowa to jakaś porażka... I potem też chyba je się tydzień samo białko i potem tydzień białko i warzywa czy jakoś tak. Słyszałam o przypadkach, gdzie ludzie wylądowali na dializach po Dukanie. I nie był to jeden przypadek, ale kilka.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

A dziewczyny chwalą, bo się chudnie w przerażającym tempie, przy tym można jeść mięcha ile się chce (dobre dla mięsożerców, bo u mnie by nie przeszło) - a więc jest uczucie sytości, ludzie po 1,5kg kurczaka dziennie na tym jedzą
Ja nie chcę bronić Dukana, bo po kilku miesiącach tej diety też jestem jej przeciwna, ale jak się ją dobrze przeprowadzi, to wcale nie musi to oznaczać problemów zdrowotnych. Problemy z zaparciami się pojawiają, jak się nie je obowiązkowej codziennej porcji otrębów, nie pije odpowiedniej ilości wody i robi się więcej dni białkowych niż białkowo-warzywnych, a także, jak się wydłuża drakońską pierwszą fazę. Z nerkami jest podobnie. Na dukanie ludzie się skupiają na jogurtach itp, a przestają zwracać uwagę na to, ile piją płynów przy takiej ilości białka. Dodatkowo mnóstwo ludzi je bardzo mało tych warzyw, kiedy już może.
Jak ktoś żre 1,5kg kurczaka dziennie i nic poza tym, to sam sobie jest winien, że później ma problemy, niestety.
Dukan całkiem nieźle wbrew pozorom przemyślał tę swoją dietę, ale nie wziął pod uwagę tego, że ludzie będą ja sobie modyfikować.
Znam mnóstwo osób, które były na Dukanie i te, które trzymały się zasad, są zdrowe nawet po rocznym dukaniu.
Inna sprawa, że mało kto się bada przed dietą. Jak coś się zaczyna dziać, to od razu wina diety, a może już wcześniej nerki czy wątroba były obciążone i tej konkretnej osobie nikt nie powinien pozwolić na dietę białkową.

Nie ma dni bez mięsa na Dukanie. Jest białko, a potem białko+warzywa i tak na zmianę

Edytowane przez adrijah
Czas edycji: 2013-07-19 o 13:21
adrijah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 13:25   #4731
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4710

Ja nie chcę bronić Dukana, bo po kilku miesiącach tej diety też jestem jej przeciwna, ale jak się ją dobrze przeprowadzi, to wcale nie musi to oznaczać problemów zdrowotnych. Problemy z zaparciami się pojawiają, jak się nie je obowiązkowej codziennej porcji otrębów, nie pije odpowiedniej ilości wody i robi się więcej dni białkowych niż białkowo-warzywnych, a także, jak się wydłuża drakońską pierwszą fazę. Z nerkami jest podobnie. Na dukanie ludzie się skupiają na jogurtach itp, a przestają zwracać uwagę na to, ile piją płynów przy takiej ilości białka. Dodatkowo mnóstwo ludzi je bardzo mało tych warzyw, kiedy już może.
Jak ktoś żre 1,5kg kurczaka dziennie i nic poza tym, to sam sobie jest winien, że później ma problemy, niestety.
Dukan całkiem nieźle wbrew pozorom przemyślał tę swoją dietę, ale nie wziął pod uwagę tego, że ludzie będą ja sobie modyfikować.
Znam mnóstwo osób, które były na Dukanie i te, które trzymały się zasad, są zdrowe nawet po rocznym dukaniu.
Inna sprawa, że mało kto się bada przed dietą. Jak coś się zaczyna dziać, to od razu wina diety, a może już wcześniej nerki czy wątroba były obciążone i tej konkretnej osobie nikt nie powinien pozwolić na dietę białkową.
Ok, to wytłumaczenie tej coli było w innym poście niż ten o imprezie, nie zauważyłam

Już sama nie wiem co z tym Dukanem, mimo wszystko chyba tam są ogromne ilości białka, co nie jest zdrowe. W końcu z jakiegoś powodu sąd nie stanął po stronie Dukana, tylko faceta, który tę dietę nazwał bardzo szkodliwą. (Wiem, wiem, sądy różnie orzekają).

Być może rzeczywiście większość osób sobie zmienia Dukana, żeby z niego jak najwięcej wycisnąć...

Dobrze, że z naszą SB nie ma takich problemów Nie dość, że się chudnie, to jeszcze zdrowa dla serca i w ogóle same plusy. Wkurzyłam się, jak ostatnio koleżanka mi zalinkowała fb Ewki Chodakowskiej, która pisała jakie to okropne są diety niskowęglowodanowe - wymieniła tam SB jako taką dietę - że się je dużo tłuszczów trans na nich i w ogóle są be. A ludzie sobie wyrabiają opinię :/
Stary 2013-07-19, 13:26   #4732
izqa1988
Raczkowanie

Sama byłam na dukanie 2 lata temu przez 3 miesiące - schudlam dużo bo az 20kg ale nie czułam sie dobrze a do tego wygladalam zle - jakbym miała raka. Wkoncu przestałam bo zaczęły nerki boleć , kiedyś piękne i gęste włosy straciłam bezpowrotnie - tyle ich wylecialo a waga jak spadła tak wróciła i tez sobie wtedy chwalilam ta dietę - bo chudlam więc bronilam diety rekami i nogami a teraz patrząc w tył byłam głupia po prostu
Dukan jest jak sekta

A historie o chorych nerkach, raku wątroby i jelit to niestety prawda - kuzynka pielęgniarka na własne oczy widziała jak większość pacjentek na jej oddziale po dukanie - niektóre na przeszczep wątroby sie nadawały

Dlatego nie rozumiem dlaczego ta dieta nadal jest taka popularna, sam lekarz miał sprawę sądowa , w sieci sa prawdziwe historie dziewczyn chorych po dukanie a dieta jak była hitem tak jest
izqa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 13:26   #4733
peggy7
Zadomowienie

Adrijah, mówiłam o dniach bez warzyw.. No właśnie, samo białko jak dla mnie podejrzanie brzmi :/
Stary 2013-07-19, 13:28   #4734
Butterfly_27
Zakorzenienie

No właśnie, na Dukanie nie ma czegoś takiego jak dni bez mięsa, gdzieś ty to wyczytała
Stary 2013-07-19, 13:30   #4735
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izqa1988 Pokaż wiadomość
Sama byłam na dukanie 2 lata temu przez 3 miesiące - schudlam dużo bo az 20kg ale nie czułam sie dobrze a do tego wygladalam zle - jakbym miała raka. Wkoncu przestałam bo zaczęły nerki boleć , kiedyś piękne i gęste włosy straciłam bezpowrotnie - tyle ich wylecialo a waga jak spadła tak wróciła i tez sobie wtedy chwalilam ta dietę - bo chudlam więc bronilam diety rekami i nogami a teraz patrząc w tył byłam głupia po prostu
Dukan jest jak sekta

A historie o chorych nerkach, raku wątroby i jelit to niestety prawda - kuzynka pielęgniarka na własne oczy widziała jak większość pacjentek na jej oddziale po dukanie - niektóre na przeszczep wątroby sie nadawały

Dlatego nie rozumiem dlaczego ta dieta nadal jest taka popularna, sam lekarz miał sprawę sądowa , w sieci sa prawdziwe historie dziewczyn chorych po dukanie a dieta jak była hitem tak jest
Dieta jest hitem, bo są widoczne, szybkie efekty. Sama lubię widzieć efekty, dlatego tak kocham SB, ale ja szanuję swoje zdrowie... A ludziom po prostu życie nie miłe, niektórzy tabletki z tasiemcem zjedzą czy inne prochy na bazie pochodnej amfy, oby tylko schudnąć! Bardzo krótkowzroczne myślenie, schudną teraz, a za rok, 5 czy 15 będą płakać nad własną głupotą.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
No właśnie, na Dukanie nie ma czegoś takiego jak dni bez mięsa, gdzieś ty to wyczytała
Nikt tu nie mówił o dniach bez mięsa, lecz bez warzyw :P
Stary 2013-07-19, 13:35   #4736
Butterfly_27
Zakorzenienie

No własnie, Dukan nadal taki bardzo popularny, ja też się cieszyłam wtedy i tej diety broniłam, że się ładnie szybko chudnie, ja nie miałam żadnych dolegliwości z nią związanych bo jak pisałam nie do końca stosowałam się tej diety, odżywialam się zdrowiej (jadłam troche warzyw kiedy nie można było, jadłam owoce) itp. Teraz mogę powiedzieć jedynym plusem jaki mi po dukanie został, to , to żę piję dużo wody, przed dietowaniem nawet pół litra nie umiałam wypic, a tak się nauczyłam, bo musiałam, stopniowo piłam coraz więcej, aż doszło że wypijam teraz bez problemu 3litry wody na dzień. Jak są upały a ćwiczę, to się czlowiek napoci, to i wodę trzeba uzupełnić
Stary 2013-07-19, 13:37   #4737
content
Raczkowanie

Kurczę, dzień dobry Dziewczyny.
Trochę mi się popieprzyło w życiu, stąd moje zniknięcie. Od czerwca ciągnęłam szkołę, pracę i opiekowałam się siostrą, mama mi wylądowała dość poważnie w szpitalu i, hm, było trudno. Nie tylko nie chciałam, ale i nie miałam kiedy zasypywać Was swoimi problemami. Teraz wszystko jest normalniej, znowu mam trochę wolnego czasu, tak dla Was, jak i dla SB. Od czerwca jadłam nierówno, czasami świńsko, ale z zerową przyjemnością, tęskniłam do regularności i zdrowego jedzonka. Biegałam czasem; kiedy już miałam wrażenie, że mózg mi nie działa, nogi udowadniały, że jest inaczej, chyba całkiem to lubię. Dzisiaj wracam na dobre tory, jestem po drugim śniadaniu - mniejszej niż na śniadanie porcji owsianki. Za owsianką tęsniłam prawie ta, jak za Wami! ;-)
Co u Was nowego? Ile kilogramów spadło z wątku? Jak mijają Wam wakacje? Nic nie wiem!
content jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 13:41   #4738
Butterfly_27
Zakorzenienie

A powiedzcie tak szczerze, czy są jakieś negatywne opinie na temat SB, że ktoś np. zachorował czy coś?
Wg mnie to jest też tak, że każda dieta ma swoje plusy i minusy, nie ma diety idealnej

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

content ja też witam, chociaż jestem tutaj nowa, dopiero 3 dzień na SB Do zrzucenia mam prawie 10kilo
Stary 2013-07-19, 13:42   #4739
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
A powiedzcie tak szczerze, czy są jakieś negatywne opinie na temat SB, że ktoś np. zachorował czy coś?
Wg mnie to jest też tak, że każda dieta ma swoje plusy i minusy, nie ma diety idealnej
Ojjjjjjjj nieprawda... Ja uważam SB za dietę idealną właśnie.
Jedynie pierwsze 2 tygodnie są dosyć ostre i można mieć złe samopoczucie, ale po 2 tyg to się kończy i zdrowy organizm nie popadnie w żadne choroby w tym czasie.

Agatston to kardiolog i ta dieta została opracowana jako zdrowa dla serca, zapobiegająca miażdzycy itp.

Nie wiem co złego by w niej miało być - warzywa są zdrowe, chude białko jest zdrowe.. Można jeść tylko zdrowe tłuszcze. Eliminuje się cały syf, dlaczego to miałoby chorobom sprzyjać?

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Content, witaj. Ja jestem weteranką SB w pewnym sensie, ale od poniedziałku mam kolejne podejście do I fazy, wcześniej ponad rok mnie nie było w wątku.
Może coś o sobie powiesz?? Ja 25 lat, 169 cm wzrostu, waga teraz 67, dążę do 57.
Stary 2013-07-19, 13:44   #4740
izqa1988
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

content ja też witam, chociaż jestem tutaj nowa, dopiero 3 dzień na SB Do zrzucenia mam prawie 10kilo
Nic nie słyszałam - przecież u nas jedyne czego tak naprawdę sie wystrzegamy to cukier a on niejest az tak potrzebny , mamy go z owoców np

Najlepiej nie byłoby byc na żadnej diecie typu SB , dukan itd tylko moc sie zdrowo odżywiać samo od siebie ale sa ludzie tacy jak ja którzy wymagają zasad bo inaczej płynę z jedzeniem na amen
izqa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości